FOTD - malá mořská víla

by - 22 června

Krásný středeční večer vám všem,

původně jsem pro vás na dnešek měla nachystané takové pohodové video, na které jsem se moc těšila, jenže nám nefunguje wifi, na které uploaduji a i tato pomalá má výpadky, takže než to opraví, nejsem bohužel schopná větší soubory nahrát na internet. Doufám, že třeba už zítra to bude v pořádku, protože videí mám pro vás připravených několik :).
Teď ale k dnešnímu looku, který jsem vám již ukazovala na sociálních sítích. Toto líčení u vás vzbudilo hodně kladných ohlasů a z toho mám radost, protože tyto barvy přímo volají léto a moře a tak si myslím, že je nejvyšší čas je vyvětrat. Tyrkysovou na očích příliš často nenosím, ale mám tak zvláštní barvu duhovky, která se mění podle toho, jaké mám líčení, nebo jakou barvu mám zrovna na sobě, že si nakonec říkám, že je to škoda. Fakt se mi totiž tento odstín na mých očích překvapivě moc líbí. Připomíná mi mořskou pěnu a určitě bych si ho vzala na nějakou letní párty nebo pěknou večeři někde u moře. Samozřejmě to jsou jen mé fantazie a líčení se dá nosit kam si usmyslíte :).

Já jsem začala klasicky sjednocením pleti, korektorem, pudrem a obočím. Tyto kroky znáte z mých tutoriálů a tak asi není nutné je důkladněji popisovat. Ostatně kosmetiku, kterou jsem použila vidíte na obrázku níže. Poté jsem pleť nabronzovala a s tímto základem, který ostatně i sám o sobě bohatě v létě stačí, přidáte řasenku, lesk a  jdete, jsem se vrhla na vystínování očí, které na sebe v tomto looku strhávají veškerou pozornost.


I když líčení očí vypadá poměrně nákladně, ve skutečnosti jsem použila pouze 3 stíny a celý look je spíše o technice líčení. Začněte tyrkysovou barvou, kterou nanesete do vnitřího a vnějšího koutku. Prostředek víčka nechte zatím nahý. Poté si vezměte blendící štětec,  jemně barvu rozmažte směrem do středu víčka a také do ohybu. Stále však vynechte střed oka. Stejný postup zopakujte i na spodní lince a nebojte se ji trochu nafouknout. Když máte okraje líčení dokonale hladké a rozptýlené, sáhněte po zlaté a naneste ji plochým štětcem doprostřed víčka. Aby se více leskla a zářila, můžete štětec navlhčit nebo použít prst. Trochu zlaté naneste i do středu spodní linky. Pak už zbývá jen prozářit vnitřní koutek a stínování ve style "halo", které mám moc ráda, je na světě.



Líčení očí jsem pak jen doplnila černou linkou kolem celého oka i na lince vnitřní vodní, řasenkou a nalepenými řasami, které však působí poměrně dost přirozeně, právě proto, aby líčení na víčku pěkně vyniklo a nebylo zakryto vějíři řas.

Tvář jsem doladila jemnou neutrální tvářenkou a lícní kosti poprášila trochou rozjasňovače. Také rty jsem ponechala v nude přirozených odstínech, původně jsem měla rty matné, jak si můžete všimnout v posledním videu, ale během dne jsem je měla již vysušené, tak jsem je přetřela nude leskem. Musím ale přiznat, že původní matná varianta, kterou jsem bohužel na fotkách nezachytila, se mi líbila více.



použitá kosmetika:
  • NYX Angel veil primer
  • Astor Skin match protect 200 nude
  • Maybelline Affinitone concealer 02 natural
  • Giorgio Armani Luminous silk powder 5,5
  • Benefit Goof proof a Gimme brow č. 3
  • Urban Decay Electric palette
  • Urban Decay XXX Vice LTD Realoded
  • Freedom mono eyeshadow base 202
  • NYX Tres jolie pitch black pencil
  • Essence Liquid ink black liner
  • Dermacol Devillash
  • Ardell Studio effect wispies
  • Too Faced Chocolate soleil medium/deep bronzer
  • NYX Mauve blush
  • Kiko Beam of light 01
  • Milani Amore matte 02 Adore
  • Milani Briliant shine lipgloss01 Bare secret

Jak se vám dnešní look líbí, nosíte podobné odstíny rády?



You May Also Like

19 komentářů

  1. Zaujal mě ten pudr od Armaniho - Luminos Silk, vím, že Lauren Curtis má ráda make up z této řady. Bude tedy nějaká recenze, nebo zmínka o něm ? :) Díky za odpověď.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, cystám se na to, ten pudr je fakt super a ráda bych si pořídila i ten makeup, hodně ho youtuberky chválí :)

      Vymazat
  2. #snapchatfamily <3
    Krásný look, Petro, moc ti sluší :-) Jestli zítra zvládnu poslední (a nejtěžší) zkoušku, odměnou mi budou tvé štětce z Rossmanna, už se těším! :-) (pokud teda ještě nebudou vyprodané :-D)
    Měj se hezky, Kristýna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jsem zkoušku udělala a štětce (Basic sada) jsou doma. Vím, že jsou syntetické, ale jsem trochu zklamaná z B04 - je ostřejší, pevný a celkově dost umělý oproti ostatním, pudrové stíny s ním těžko naberu.. Mrzí mě to :(
      Kristýna

      Vymazat
    2. Kristýnko, moc gratuluji ke zkoušce! :) Jinak ta B04 je dobrá na korektor a na krémové stíny nebo třpytkaté, na matné ji také nepoužívám :). Moc děkujeme za nákup!

      Vymazat
    3. Ahá, moc děkuji za radu, vyzkouším :-) Měj se hezky a přeji plno dalších úspěchů.
      Kristýna

      Vymazat
  3. Ty oči jsou naprosto úžasné, hned při nejbližší příležitosti je zkusím.

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj, ty i tvá videjka jste skvělí. Líčení je úžasné tak jako vždy. Měj se krásně:-) :-)

    OdpovědětVymazat
  5. krááásne :) ja mám pocit že tebe pristane hociaké líčenie :)
    MakeUpByVeo

    OdpovědětVymazat
  6. Veľmi pekne skombinované líčenie s topom:)

    OdpovědětVymazat
  7. Nádherné líčení! Ty barvičky jsou opravdu nádherný!

    OdpovědětVymazat
  8. Pekné líčenie. Strašne sa mi páčia tvoje líčenie ale Peti ja nie som dokonalá a ani linky neviem precízne ale tie tvoje sa mi nepáčia :( tiene si vybrala krásne aj si ich krásne skombinovala s oblečením ale tie linky by som na tvojej mieste trénovala.. ja ich tiež vždy trénujem lebo ich neviem úžasné ale tak teba berú za beauty ikonu tak by si tie linky mala vedieť tip top :) neže sa budeš hnevať abo čo len je to proste môj názor :)

    OdpovědětVymazat
  9. Je super jak se dokážeš i v tomto věku odvázat! (nic ve zlém, protože vypadáš na svůj věk krásně - kéž bych takhle vypadala já, ale mě je 25 let a na tohle bych si fakt netroufla:D)

    OdpovědětVymazat
  10. Tak tohle se mi moc líbí! A sluší ti to. :)

    Days of Daysy

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!