FOTD - levný a rychlý každodenní drogerkový look s novinkami Essence + recenze novinek

by - 25 února

Krásné sobotní dopoledne vám všem,

když jsem vám na sociálních sítích ukazovala novinky od značky Essence, které jsem tento týden ulovila v DM drogerii, hned jste se mne ptali jaké jsou. A tak jsem samozřejmě spěchala a testovala, abych vám mohla co nejdříve sdělit své dojmy.
Také jsem s produkty vytvořila tyto dva běžně nositelné looky, jeden hodně jemný na všední nošení a když jsem trošku přitlačila, tak jsem dosáhla perfektního líčení i na večer, stačí více zvýraznit oči a třeba přidat nalepovací řasy. Každopádně tohle líčení vám nezabere více než 10-15minut maximálně a na jaro jsou meruňkové odstíny jako stvořené! Jak je to však s kvalitou produktů a vyplatí se koupit si je? Na to se podíváme v dnešním článku!
Všechny produkty, které jsem na líčení použila vidíte na následující fotografii. Protože jsem chtěla, aby pleť působila přirozeně, sáhla jsem po starém dobrém Garnier BB creamu v odstínu extra light, jehož krytí je opravdu lehoučké, pleť maličko zhydratuje, rozzáří a sjednotí. Na běžný den a jemné líčení si myslím, že to zcela postačí a problémové oblasti jako jsou kruhy pod očima, či pupínky, lehce doladíte korektorem. Právě z důvodu testování nového korektoru, jsem zvolila lehoučké krytí podkladu, abych viděla, jak moc dobře funguje☺. Recenzi na BB jste si mohli přečíst už před 5 lety tady, to nám to letí ☺. Stále se s ní ztotožňuji.
Balení je klasické, v plastové lahvičce s houbičkovým aplikátorem připomínající lesk na rty. Korektor je lehčí konzistence a jeho krytí bych hodnotila jako střední. Konzistence není tak krémová jako Catrice Camouflage korektor, je spíše "vodovější", avšak rozhodně ne tekutá, stále je krémová, ale ne tak hutná. S korektorem je třeba poměrně svižně pracovat, protože zasychá docela rychle. Musím mu ale přiznat velmi přirozený vzhled a docela dobrou výdrž, přežil i posilovnu, kam jsem ho vzala na test ☺. Na Catrice Camouflage cream nebo Bourjois Radiance reveal určitě nemá, ale nemohu říci, že by byl špatný, Máte - li mastnější pleť, nepotřebujte heavy duty krytí, z drogerky za 75Kč, proč ne, ale nějaká obr pecka to také není.

Dále jsem se moc těšila na nové Eye & Face paletky, mají je ve dvou variantách a stojí 120Kč. Já jsem sáhla po té meruňkové, i když barevně se mi moc líbila i ta růžová. Každé jaro mám ale nutkání vytahovat zdravé broskvové a meruňkové tóny, takže to bylo jasné. Pleť je totiž po zimě velmi bledá a zašedlá, tak je třeba dodat jí šťávu.
Barevně je paletka opravdu moc hezká, i když ji nepovažuji za nějak extra originální. Snad jediný oční stín, který se vymyká úplné klasice je "rose gold" vlevo dole, který je barevně velmi vyvedený, ne však až tak svou konzistencí, ale o tom dále.
Paletka obsahuje 4 oční stíny, rozjasňovač a tvářenku. Kdyby přidali ještě políčko bronzeru, byla by ideální na cestování, je malá, praktická a skladná. I jednoduchý obal se mi docela líbí a ničím mne neuráží.
Tím lepším z paletky je tvářenka a rozjasňovač, i když jsou sušší, tak na pleti vypadají hezky a přirozeně. Dodají vám nádherný zdravý lesk, pigmentace je průměrná a odstíny jsou bezvadně světloučké i pro bledulky
Tím horším z paletky jsou oční stíny, jsou docela suché a prášivé a ani pigmentace v průměru není nijak závratná. Stíny se na víčko hůř chytají, právě díky suchosti a pokud máte suchá i víčka, budou se vám špatně blendit a více opadávat. Tento problém by mohla z části vyřešit "lepivá mokřejší" báze pod oční stíny, na kterých se stíny lépe chytí, avšak zase hůře blendí.
Horní dva odstíny jsou pigmentovány spíše skromně a matný studený taupe je nádhernou barvu do přechodu víčka, avšak pigmentace je úplně slabá.
Spodní dva odstíny jsou na tom s pigmentací lépe, rose gold vlevo je moc hezký broskvový odstín se zlatým shimmerem a tmavší hnědá je pigmentovaná vcelku fajn. Použitelné stíny jsou, o tom žádná, ale že bych je doporučila jako největší pecku, to určitě ne. Spíše jde o drogerkový průměr, je to škoda, Essence mě v minulosti svými All about paletkami celkem potěšila. Tato mi přijde horší než ty původní.
Denní varianta: použity všechny čtyři odstíny, ohyb taupe, vnější koutek tmavší hnědá, pohyblivé víčko rose gold a vnitřní koutek první světlá.
 večerní nebo "výraznější" varianta, stíny jsem navrstvila a přidala tak na intenzitě
Posledním testovaným produktem je nový lesk na rty Shine shine shine, stojí 60Kč a mají ho v 13 odstínech. Na to, že se jedná o lesk, tak je produkt velice solidně pigmentovaný a zcela vám překryje vlastní barvu rtů. Samozřejmě v závislosti na tom, jaká je vaše výchozí barva a zřejmě i odstín lesku, je možné, že napříč řadou se vlastnosti mohou lišit. Každopádně, co jsem zkoušela v drogerii a odstín 07 happiness in a bottle, který mám já, je krycí výborně. Také je to velmi přirozená nude zdravá barvička, až taková moje rty, ale lepší a šťavnatější, takže jsem s ní spokojena.
Lesk nelepí, krásně voní a na rtech je příjemný. Bohužel, skoro nic nevydrží, do hodinky jsem ho měla dole, takže budete muset často přetírat. Opět bych tedy hodnotila průměrně.

Celkově bych tedy řekla, že novinky od Essence nejsou propadáky, ale rozhodně to ani není nic světoborného, co byste nutně museli mít ve své sbírce, znovu bych si je nekoupila. Ačkoliv je Essence levná značka, myslím si, že by to uměla lépe, stačí se podívat na její starší sestru Catrice. I když samozřejmě rozumím politice, že Essence je ta levnější řada a Catrice "ta lepší".

A co vy, už jste na novinky v drogerii narazili a vyzkoušeli něco? Děkuji za přečtení a přeji krásný víkend ♥

* tento článek není sponzorovaný, píši ho čistě z vlastní vůle, produkty jsem si sama zakoupila


You May Also Like

30 komentářů

  1. Petruško moc ti to sluší! Mám ráda jemné líčení a tyto jemné tony jara Ti opravdu moc sluší!

    OdpovědětVymazat
  2. Petruško moc ti to sluší! Miluju jemný make up, a tyto jarní barvičky Ti opravdu moc sluší!

    OdpovědětVymazat
  3. Petruško moc Ti to sluší! Krásné jarní barvičky! Super!

    OdpovědětVymazat
  4. Zase ti to moc sluší! Jak ty to děláš?❤ Podle mě se teda Essence dost zhoršila :( ale co se jim musí nechat linky + černá tužka jsou v pohodě :D ale řasenky jsou teda propadák :( nic mi s řasama neudělala :/ tak že za mě fajt ne :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, je to škoda, novinky mě nenadchly, taky myslím, že měli už lepší stíny, nevím proč šli dolů.Pritom víme, že to umí.

      Vymazat
  5. A já se tak těšila na ten korektor... Jestli je, jak píšeš, spíš na mastnější pleť, tak to nejspíš nebude nic pro mě. Škoda. Nic dalšího mě moc nezaujalo. Snad jen nějaké laky na nehty, ale těch mám zas tolik, že si už zakazuju kupovat další. :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, laky jsou fajn. No kup si raději radiance reveal od bourjois, pokud máš suchou pleť, je úžasný 👍

      Vymazat
  6. No popravdě mě teda nic nezaujalo. Škoda.

    OdpovědětVymazat
  7. Ja vždy obdivujem, ako sa ti dokážeš nádherne nalíčiť ! <3 páči sa mi tá paletka od essence. xx

    Simona | l i v e i n f o x w o r l d

    OdpovědětVymazat
  8. Essence už dlouhodobě nekupuji hodně se zhoršila ,ale vaše ličeni s ni je moc povedene

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji, mě to také nepřesvědčilo a znovu bych nepořídila 😉

      Vymazat
  9. Krásný svěží líčení, moc Ti to sluší Peti :)

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj. Som rada, že pokračuješ v písaní ďalej. Na tvoj blog som natrafila len nedávno. Aj napriek tomu, že patrím do kategórie skôr narodených, nachádzam na tu kopú dobrých rád. Nenechaj sa odradiť, to je len závisť. Si pekna, mladá baba a to mnohí ľudia, najmä ženy nevedia rozchodiť. Držím ti palce a z celého srdca ti prajem, aby si bola šťastná.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Olgo, moc děkuji za podporu a sledování 😉.I Tobě přeji jen to nejlepší.

      Vymazat
  11. Ahoj! Jsem tak ráda, že bloguješ a že mám od Tebe zase spousty inspirace :-). Líčení je krásné, úplně jsem dostala jarní náladu :-) budu taky muset už vytáhnout nějaké broskvové líčení. Vždycky jsem si přála, abys dělala častěji líčení bez umělých řas, a tohle je pecka! Měj se krásně, Bára

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Baruš, moc děkuji, tak to mě těší, budu se více snažit to střídat.

      Vymazat
  12. Ten BB cream od Garnier mi zase nesedí vůbec. :( Mně přijde, že je to jak maska...prostě katastrofa :D Ale každému sedí něco jiného :) Essence je značka, která, ač je levná, nemá zase ty nejhorší produkty. Ale brousím si zuby na ten korektor od Catrice. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, na ten BB to chce hodně suchou pleť, jinak opravdu nesedí, myslím,ze na mladší je lepší ten pro smíšenou.

      Vymazat
  13. Já BB cream od Garnieru zase úplně nesnáším, protože mi připadá, že vytvoří masku a jde to strašně vidět, ať s tím člověk dělá, co chce, ale každému sedne něco jiného, to se nedá nic dělat, proto je na trhu tolik produktů k výběru. ;) Essence je značka sice hodně levná, ale ne úplně nejhorší. Přesto si spíše brousím zuby na korektor od Catrice. :)

    OdpovědětVymazat
  14. Moc ti to sluší,krásné barvy.

    OdpovědětVymazat
  15. Ty si naša fešanda Peti ;-)
    Ja som si kúpila tú paletku Essence a celkom sa mi páči. Keď dám dobrý podklad, tak tiene mi vydržia počas celej pracovnej doby :D a to stačí na drogérku :D

    OdpovědětVymazat
  16. Peťko moc ti to sluší sledovala jsem dlouho tvůj youtube kanál, ale jak si přestala natáčet, tak jsem začala číst tvé články a začalo mě to bavit. Děkuji za inspiraci :-) Jana

    OdpovědětVymazat
  17. Ahoj Peťko, prosímtě používáš při focení stativ nebo foťák držíš v ruce? Moc ti to líčení sluší, sleduji tě pravidelně a už jsi mě hodně inspirovala! :) Díky.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!