FOTD - šedé kouřovky a rudé rty s limitovanou edicí Rimmel Rita Ora + recenze

by - 02 března

Krásný čtvrteční večer,

honem jsem ještě sedla k počítači, abych vám sepsala tuto recenzi, protože jsem zjistila, že do zítřka je v Rossmannech celá tato limitka v akci, na konec článku vám hodím část letáku, abyste se mohli podívat na ceny a samozřejmě se těšte na líčení a recenzi s těmito produkty, abyste věděli, zda se vyplatí si pro ně skočit ☺.
Koncept celé limitky je ve znamení šedavých odstínů a samozřejmě filmu 50 shades darker, ve kterém Rita hraje Miu, sestru Christiana Greye. Limitka tedy byla uvedena při příležitosti premiéry tohoto, snad by se dalo říci, romantického filmu. My jsme na něm s Mírou byli a řeknu vám upřímně, byly to dvě hodiny nudy. První díl se mi vcelku i líbil, samozřejmě je to přitažené za vlasy, ale my holky, jako relax, si občas takový druh filmu rády pustíme a nehrajte si na intelektuálky a neříkejte, že ne ☺. Ale druhý díl jsem vyloženě protrpěla a těšila se, až skončí.
No každopádně zpět  ke kosmetice. Celá edice se skládá z rimmelovských bestsellerů. Obsahuje tedy pudr, stíny v tužce, řasenku, lak a rtěnku.



 Když mi balíček dorazil, měla jsem velkou radost a první, co jsem chtěla, bylo popadnout produkty a vyzkoušet výrazné líčení Rity z vizuálu ☺.


Její líčení je kouřové, avšak do šeda, ne vyloženě celé černé a spárované s rudou rtěnkou. Je to věru zajímavá a poměrně neotřelá kombinace, která jejímu výraznému typu sluší. Já za sebe bych volila jiný odstín rtěnky, buď nude nebo tmavou, ale tlumenou barvu, ne tak řvavou a ohnivou. Každopádně barevně jsou produkty moc krásné a líbí se mi i obaly.
Samozřejmě jsem zcela odlišný typ než je Rita, takže na mně líčení vypadá jinak. Orámované oči jsou poměrně ostré, i když jsem blendila jako o život. Takhle orámované oko sice zvýrazní barvu duhovky, ale zároveň se uzavře a vypadá menší. Proto běžně volím k tomuto líčení nalepovací řasy, které také na jiných obrázcích uvidíte a které look vybalancují a oko zase otevřou. Nicméně z důvodu testování řasenky jsem udělala i obrázky bez nalepovaček.
Co se týče makeupu, volila jsem navazující produkty bázi, Fresher skin a pudr Stay matte. Ráda používám v takových případech jednu značku a snažila jsem využít tentokrát pro účely looku co nejvíce drogerkových produktů Rimmel, abyste viděli, že není nutné vlastnit bůhvíjak drahou kosmetiku, "kouzlit" se dá i s levnou ☺.
Makeup je velmi zvláštní konzistence. Prvně jsem myslela, že poletí do koše, ale nakonec vypadá velmi přirozeně. Je takové gelovo pudinkové textury, nejdřív je na pleti hrozně vidět, ale úplně se do ní vcucne a zbyde jen krásná zhydratovaná pokožka. Krytí je spíše lehčí střední a nedoporučuji vrstvit. Nicméně pro sušenky si myslím stojí za ozkoušení, přijde mi, že nebude nejvhodnější pro pleť vyloženě mastnou, ale jak víme, toto je velmi individuální.
Pudr je fajn, trochu kryje a hodně matuje a vydrží. Ten bych naopak pro mastňáky doporučila všemi deseti. Sušenky budou muset přestříknout sprejem, jinak by mohl dělat pudrovou vrstvu a vysušovat.
Obočí jsem také upravila pomocí Rimmel produktů. Udělala jsem ho hodně výrazné, protože ke kouřovkám je třeba přitlačit i na intenzitě obočí. Pamatujte, čím výraznější oči, tím výraznější obočí, ne Brežněv, ale klidně sáhněte po maličko tmavším odstínu. Barva fixačního gelu i stínu v duu je pro mě poměrně teplá, škoda, protože jinak jsou produkty perfektní. Ale i tak jde použít.
Jako podklad pod oční stíny jsem použila jumbo tužku z limitky. Pro jumbo tužky mám slabost a doufala jsem, že bude bezvadně držet na víčku samostatně. Je sice krásně pigmentovaná, ale maže se a úplně nezasychá, takže jsem byla nucena na ni použít stíny, aby se mi neslila a nerozmazala. Barva krásná, ale jinak mne příliš neohromila, to se najdou lepší i v drogerii, třeba Dermacol nebo Essence.
Hledala jsem šedý Rimmel stín, ale nenašla jsem nic, co by se blížilo looku, který má Rita, tak jsem sáhla po své paletce. No, je už trochu dobitá ☺, taky mi upadla, takže se mi rozbil černý stín, ale snad to nevadí. Pořád ji ráda používám a na tento look se šedé z neutrální verze hodily skvěle.


Oko jsem pak orámovala černou fixou a voděodolnou tužkou. Fixa je naprosto příšerná, je málo černá a nedrží, rozhodně nedoporučuji. Zatímco tyto tužky jsou skvělé, pigmentované a neskutečně drží i na vodní lince.

Oči jsem doplnila dvěma vrstvami řasenky, která mne příliš neokouzlila. Drží dobře, neopadává, ale kartáček mi nevyhovuje. Udělá mi strašně málo řas a příliš je neprodlouží ani nezahustí, za mě ne, i když je hodně levná. Obecně mi Rimmel řasenky tolik nesedí, ale vím, že u některých z vás se těší oblibě.
Protože výrazných prvků je v tomto looku až až, "konturovala" jsem lehce jen tvářenkou. Tato metoda se jmenuje "draping" a místo bronzeru či tmavého pudru použijete právě tvářenku na místa, kde byste konturovali. Můžete sáhnout po klasické růžové, ale já pro tuto techniku volím neutrální mauve - béžovou.
Místo rozjasňovače jsem sáhla po perleťovém očním stínu.
Co se týče rtů, vyzkoušela jsem dvě varianty. Rudou z kolekce, i nude. Rimmel dělá skvělé rtěnky, ne- li nejlepší z drogerie. Jsou velmi slušně pigmentované, příjemné, nevysušují a mají hezké obaly. Mají typickou vůni, která mi nejde pod nos, ale brzy vyprchá. Co se týče výdrže, tak jsou to krémovky, takže pár hodin nebo do jídla ☺.
 170 Rita´s red je klasická neutrální červená, která bude, podle mého názoru, slušet úplně všem.
Kate 45 z nude kolekce je asi moje nejoblíběnejší nude barva značky Rimmel a nosím ji velmi často, frekventovaně ale sahám i po Vintage pink a Rock n´roll nude ☺.
S nude rty bych líčení na nějakou večerní příležitost s klidem vynesla ☺.
Kolekci doplňuje šedý lak na nehty. Rimmel laky umí a musím pochválit i tuto barvičku!
Ještě jedna fotečka na denním světle, kde má líčení teda vážně grády, jak vidíte ☺. Co na tento look říkáte, líbí se vám limitka, půjdete si něco koupit? A jste za rudé nebo nude rty?

Tady jsem stáhla letáček s cenami, abyste mohli mrknout ☺. Za sebe bych doporučila rtěnku a lak, nic dalšího mne natolik neokouzlilo ☺.
* limitku mi zaslalo zastoupení Rimmel pro ČR, moc děkuji, tento článek není sponzorovaný, bylo čistě na mne, zda produkty vyzkouším či ne a můj názor není ničím ovlivněný a jako vždy je subjektivní a upřímný ☺

You May Also Like

29 komentářů

  1. Líčení je moc hezké, ale s nude rty mi přijde lepší ;) přesto se mi rtěnka ale rudá rtěnka moc líbí a nějakou teď sháním, tak po ní asi skočím :D Děkuju za zpříjemnění večera :*

    OdpovědětVymazat
  2. Líčení je krásný, líbí se s červenou rtěnkou, i když je to teda hardcore trochu :D podívám se určitě na rtěnky a tu tužku! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Wau, tak to ti muselo dát zabrat! :D uff! Miluju ty tvoje nehty. Ráda bych měla taky jednou takové :)

    OdpovědětVymazat
  4. Krásny článok, je vidieť, že si si s ním dala naozaj veľa práce. Navyše líčenie vyzerá dokonale, tak ako každé tvoje líčenie :) Som rada, že si zostala aktívna aspoň tu na blogu :) ♥
    Girl with pink nails

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Áďo, moc děkuji, jojo, několik hodin, ale baví e to a jsem ráda, ze vas taky.

      Vymazat
  5. Zaujal mě lak na nehty a rtěnka, ale není to úplně nic co bych nutně potřebovala, tak myslím že si peněženka může oddychnout :-) Na běžné nošení se mi look moc líbí s nude rtěnkou. Červené rty taky miluju, ale pak dávám přednost jen jednoduchých očím, příp. pouze řasence. Takhle na fotku je to ale pecka a líbí se mi i výrazná verze. Jsem ráda za příval článků za poslední dobu, vždycky se na každý další těším! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji, to me těší. A jinak souhlas není to nic úplně tak unikátního, aby člověk musel běžet do drogerky.

      Vymazat
  6. Líčení se ti povedlo! nejvíce se mi líbí jak sis nalíčila oči a šedý lak na nehty :) BEAUTYPUSINKA

    OdpovědětVymazat
  7. Neuvěřitelné jak tvoje oči ladí s tím lakem na nehty ! Osobně se mi tento styl líčení moc líbí, na sobě už si to ale moc představit neumím ( mám trošku zapadlé oči ) ale jako inspo super ! Krásný víkend :)
    LENNY MALI i DANMARK

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je, vidíš, to jsem si ani nevšimla 😊, mas pravdu. No, na zapadlé oko jsou ty kouřovky horší, jedině je víc vytáhnout nad ohyb víčka.

      Vymazat
  8. Peti, opět super článek, moc se mi líbí jak máš články propracované. Pro ten pudr si rychle poběžím, řekla bych, že je jeden z nejlepších, které tam mají:) Krásný víkend :) Hanka
    beautybookbyhana.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, moc děkuji, to jsi me potěšila. Jojo, opravdu vydrží, je hodně chvaleny.

      Vymazat
  9. Ja sa asi obzriem po tom krásnom červenom rúžiku ;-)

    OdpovědětVymazat
  10. No a mě se třeba 50 odstínů temnoty velice líbilo! :) Rimmel má velmi dobré laky, měla jsem jednou červený a byl suprový! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se snad budu muset podívat ještě jednou, nejsi sama, kdo to píše. Já byla ten den i strašně unavená, tak třeba to melo vliv na výsledný dojem 😂.

      Vymazat
  11. Moc hezké líčení, líbí se mi s nude variantou rtů :o) Tvoje paletky mám obě dvě, stejně tak většinu Tvých štětců :o) Chyběla mi Tvá limitka, které jsem ve slevách nemohla odolat a rovnou vzala ještě jednou sadu štětců na oči - takže mám hned dvě. Jsem s nima moc spokojená :o) Jsem též ráda, že jsi zůstala aktivní na blogu, Tvé články si vždy ráda přečtu a zvednou mi náladu:o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lindo, moc ti děkuji za takovou podporu, moc si toho vazim a jsem rada, ze jsi spokojena. To ráda slyším ❤

      Vymazat
  12. Mně se to líbí. Ten look s rudou rtěnkou bych klidně vynesla na nějaký rockový kocert, tam si to dokážu dobře představit. Verze s nude rtěnkou je skvělá a rozhodně nositelnější. Líbí se mi to! :)

    OdpovědětVymazat
  13. Dobrý den Petro,
    moc chválím krásné líčení a fajn článek. Vždy se těším na nové příspěvky u Tebe na blogu. Jsi opravdu nejlepší beauty blogerka a vlastně díky Tobě jsem pořádně objevila svět líčení a všeho kolem. Dřív mi stačila jedna řasenka, pár stínů a nepotřebovala jsem nic víc. Měla jsem velice ráda Tvojí tvorbu na youtube a nenechala jsem si ujít jediné video, o to víc mě mrzí, že už nenatáčíš. Bohužel jsem starší věková kategorie a ostatní sociální sítě jako instagram, FB atd. mi nic neříkají. Asi nejsem jediná kdo se ptá, ale zkusíš ještě přehodnotit svůj konec na Youtube?

    OdpovědětVymazat
  14. Přidávám se k variantě s nude rtěnkou, přestože i rudá má rozhodně něco do sebe. Parádní líčení :)

    OdpovědětVymazat
  15. Nehezké vulgární líčení - jak do střelnice na pouti. A nejpříšernější je obočí - na dálku řve, že je nakreslené,

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!