MAVALA DELICATE COLLECTION

by - 18 dubna

Krásné úterní odpoledne všem,

musím se vám přiznat, že se mi občas stýská po klasických beauty článcích, které jsem dříve postovala poměrně hojně. Avšak tím, jak se snažím jít nahoru s kvalitou videí, tak ruku v ruce s tím jde mnohonásobně vyšší spotřeba času nejen na střih, ale také na samotnou přípravu videa  a ten mi bohužel chybí právě na články. Jelikož i v těch chci mít krásné fotky a hodnotné informace pro vás, nehodlám je odbývat. Budu se ale snažit čas od času přidat jak recenzi, tak nějaký outfit, protože na ty se s nadcházejícím jarem a létem opět moc těším!
Dnes si tedy dáme článek lakovací, protože právě laky si mnohem lépe prohlédnete na fotkách než na videích. Pastelové barvičky miluji celoročně, ale na jaře po nich sahám úplně nejraději. Dovedete si tedy představit, jakou jsem měla radost, když mi v poště přistála jarní limitovaná edice pastelek od značky Mavala, kterou mám, co se týče péče o nehty, velmi ráda.


Kolekce obsahuje celkově 6 odstínů v pastelových tónech a seženete je za 149Kč ve Fann parfumeriích.

Co se týče designu, vše zůstává při starém a tak si můžeme povšimnout klasických mavaláckých lahviček. Mně se moc líbí, i když jsou maličké a obsahují pouhých 5ml.

Lakují se dobře, i když štěteček je malinký a také spíše klasický, úzkého tvaru.

Pokud se zaměříme na vlastnosti samotné, pravděpodobně to není kolekce, která by byla určena na plné krytí. Někomu to bude vadit, někdo má takové ty poloprůhledné a jemně perleťové laky s mléčným efektem rád. Každopádně do plného krytí se navrstvit dají, avšak většina při počtu 3-4 vrstev. Díky tomu je lakování už opruz a samozřejmě strašně dlouho to schne. Probereme si však nyní barvičku po barvičce a jejich jednotlivé vlastnosti.

Co se týče barevného spektra této kolekce, je podle mne absolutně boží!

Já osobně jsem si nejvíce oblíbila odstíny vitality, rose dust, violette a blush pink.

Rose je jemná perleťová růžová, velmi elegantní barvička, ale pro plné krytí je třeba minimálně 3 vrstev. Tento typ laků většinou nevyhledávám, ale musím uznat, že se mi na mně paradoxně líbil.

Rose dust je krémová studená světlejší hnědá s kapkou růžové. Je to docela unikátní barva a hodně se mi líbila. Při troše dobré vůle stačí 2 vrstvy.

Blush pink je krásná jemná broskvová s lehoučkým stříbrným shimmerem, který dodá nehtu lesk, ale není příliš viditelný. Jeden z mých favoritů, ale jsou třeba 3 vrstvy.

Vitality, další nádherná jemná krémovka, která je hodně světlá a obsahuje kapičku fialové, šedé a béžové. Opět poměrně dost unikátní a elegantní odstín. Pro plné krytí jsou lepší 3 vrstvy.

Violette je studená krémová růžovka s kapkou fialové, nádherná barva, avšak ne až tak unikátní. Líbí se mi ale moc a stačí i dvě vrstvy.

Vanilla je teplý béžově vanilkový odstín. Velmi sofistikovaný, avšak rozhodně nebude slušet všem typům pleti. Buď musíte být hodně opálené, mít přirozeně tmavý ostín pleti nebo alespoň velmi teplý podton, aby vypadal hezky. Já jsem hodně světlá a studená, takže na mně bohužel evokuje zažloutlé nehty, asi to tak bude mít hodně lidí, ale odstín sám o sobě je pěkný. Tři vrstvy minimum, ale bude vypadat dobře i poloprůhledný.

A jak bych zhodnotila kolekci celkově? Já mám raději laky krycí a krémové, takže některé odstíny nejsou mým šálkem kávy. Avšak barvičky se mi samy o sobě líbí moc a považuji je za poměrně originální. Za to dávám určitě palec nahoru. Pokud bych si pořizovala sama, vybrala bych asi jen rose dust a vitality. V poměru cena/výkon se mi tato koupě přesto nezdá nejvýhodnější.
A co vy, zaujal vás některý z odstínů, zkoušeli jste je?

P.S. výdrž vám nepovím, jednak je individuální a pak, nelakuji na přírodní nehet

* za laky k otestování děkuji českému zastoupení Mavala, všechny mé postřehy jsou subjektivní, avšak v rámci toho hodnotím vždy nezaujatě a co nejvíce objektivně

You May Also Like

6 komentářů

  1. Wow😊ty barvičky jsou krásné, jarní, žádná výstřednost. Všechny jsou krásné, jen Rose se mi moc nelíbí, taky na mých krátkých nehtech by nevypadal nim moc.. Chci se zeptat kde si nechává s dělat nehty? Máš je opravdu nádherné a dlouho jsem přemýšlela jestli jsou tvoje či ne.Krásný (deštivý) den😇

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc ti děkuji, já si dělám nehty sama. Jsou to mé, jen potažené, dlouhodobě používám gel laky a ted jsem si zkusila sama v poslední době potáhnout tenkou vrstvičkou akryloveho pudru a taky pecka, i když je to vice křehké než gel lak.

      Vymazat
  2. Absolutně dokonalé odstíny, už jsem na ně koukala na jiných blozích. Vypadají krásně a fakt se mi líbí asi všechny, nějaký prubnu:)

    OdpovědětVymazat
  3. Mne sa páčia všetky. Sú krásne. Milujem pastelové farby aj výrazné a aj jemnučké. Podľa mňa sa hodia skoro ku všetkému (len to treba dobre skombinovať).
    PS.: Máš krásne nechty. Si veľmi šikovná keď si gelové nechty vieš urobiť sama doma.

    OdpovědětVymazat
  4. Jsou to boží odstíny! Já jsem teda věrná na rukách gel lakům - když na ně dám normální laky vůbec mi to nevydrží dlouho a navíc, to schnutí (omg :D už to fakt nevydržím)... Já už si tak zvykla na nic nečekat :D no ale na nohou to samozřejmě znám, jenže tam se mi zase líbí víc výrazné, ne jen takhle jemné zapudrované... Ale spektrum si mi opravdu líbí. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Na jaro a léto mám ráda světlé barvy. Tyhle laky jsou pro mě tedy naprostým must haves, co se barev týče :)

    http://elisminarova.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!