Oriflame Very me Neon lipstick - neonové "rtěnky"

by - 24 května

Krásný slunečný den,

ačkoliv neonové rty byly hitem již vloni, tak v našich drogeriích je stále akutní nedostatek výrazných neonových barev. Abych byla přesná, výrazná růžová nebo oranžová se najít dá, ale neonky to nejsou. Proto jsem se rozhodla pro vás vyzkoušet tyhle "rtěnky" od Oriflame, i když vůbec nejsem fanda Oriflame, Avonu, Mary Kay a pod.. Rtěnka v uvozovkách, protože podle mého názoru je to spíše pigmentovaný balzám na rty. Vlastnosti rtěnky od toho nečekejte.....



Na prvním pohled mě v negativním slova smyslu zaujal obal, stejně jako celý výrobek působí dost levným dojmem, celý je plastový a když rtěnku vysunete, tak se při malování na rty v obalu hýbe, takže se na ní ze strany dělají zářezy při každém použití. Nepřispívá tomu ani to, že rtěnka je dost měkká.
Samotná konzistence rtěnky je stejná jako je konzistence klasického balzámu na rty či jeleního loje. Vůbec není bohatě pigmentovaná, ba právě naopak, jedna vrstva vám udělá téměr neviditelný nádech, pokud ale rty přejedete vícekrát, barva je již trochu znát. Jedinou výhodou je tedy to, že je velice hydratační, ovšem díky tomu zase na rtech příliš nevydrží. Ani samotné zpracování rtěnky není nic moc, v té oranžové jsem měla celý kousek úplně neobarvené hmoty. Také se docela rozpíjejí a lezou za hranici rtů, prostě vlastnosti balzámu.....
Nicméně, musím uznat, že na léto, na hydrataci a pro jemný nádech barvy, to špatné není, jinak je to ale podle mě výrobek vhodný tak maximálně pro třináctku na diskotéku (bez urážky! :), ale i tam se nejspíš dostaví zklamání, protože by měla svítit pod UV světlem (i když z toho důvodu jsem si ji já určitě nepořídila) a když jsem to zkoušela u UV lampy, žádný efekt jsem nepozorovala, nevylučuji ale, že pod silnějšími světly svítit nebude......

Celkově bych to hodnotila tak, že tónované balzámy sežnete i lepší a za lepší cenu, pokud bych měla volit, tak za nákup by možná stála ještě tak ta růžová, je více barevná a vypadá na rtech lépe. Cena je nyní na oficiálních stránkách 69Kč za jednu, původních 119kč je holý nesmysl, neboť reálnou cenu tohohle kousku plastu s  barevným balzámem odhaduji tak na 20Kč......






You May Also Like

74 komentářů

  1. Já mám ten růžový doma, ale musím opravdu nanášet více vrstev aby to bylo vůbec vidět...

    OdpovědětVymazat
  2. Název i fotka mě zaujali velice ale hodnocení mě zklamalo . Ve více vrstvách vypadá ta růžová dobře , červená (oranžová ? :D ) se mi nelíbí vůbec .

    OdpovědětVymazat
  3. Tak jako v každé kosmetice se v Avonu a Oriflamu dá najít dobrý výrobek i věci, které jsou na prd. Já osobně jsem registrovaná u Oriflame, takže si objednávám se slevou a taky už mám výrobky, které používám dlouho a jsem spokojená. Hlavně parfémy a zázračný kelímek.

    Tyto rtěnky jsem chtěla zkusit, ale je fakt, že už obalem mě absolutně neupoutaly a taky jsem si říkala, že to bude zlé s pigmentací. Hlavně mi žádná rtěnka na rtech prostě nevydrží (výjimka je tekutá rtěnka od Oriflame Very me). Tak jsem nakonec ráda, že jsem do toho ty peníze neinvestovala :)

    OdpovědětVymazat
  4. já jsem to zkoumala...a myslím, že tohle má mít efekt jen na diskotéce pod těma neonovými světly...:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. možné to je,ale trochu se bojím, že ani tam to nic dělat nebude, já to zkoušela a efekt nula nula nic :).....

      Vymazat
    2. Kamarádka si koupila tu růžovou. Zkoušely jsme ji spolu a testovaly na discotéce.. Jak jsem si myslela vůbec nezáří pod UV světly. Čekala jsem to. :)

      Vymazat
  5. Hezké, ale na rtech bych čekala větší neonovou "divočinu" :D takže nic pro mě ...
    http://angellovely-things.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  6. Ještě než jsem začala číst, tak jsem si říkala, že ten plastový obal vypadá tak nějak nepěkně a levně :-D. Já jelikož se v Oriflamu ani Avonu nevyznám, tak tyto rtěnky neznám a v tomto případě zřejmě o nich nepřicházím. Ta růžová ve více vrstvách vypadá docela pěkně. Ale přesně jak píšeš - tak za dvacku bych si možná tuto rtěnku pořídila.. :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Pěkná recenze :-) komplexní, pravdivá, chválím

    OdpovědětVymazat
  8. Na první pohled celkem hezky vypadají, ale teda nic moc :( A navíc za takovou cenu? Ale pěkná recenze :)

    OdpovědětVymazat
  9. Celá řada Very Me je kvalitativně slabá (řasenka je ok). Ještě poznámka k Oriflame: nevíte, proč tam všechny make-upy nazývají "podkladový krém"? :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Docela pěkné, ale podle názvu by člověk čekal víc:-)

    OdpovědětVymazat
  11. ja neonky na rtech moc nemusim, ale do jedne jsem se zamilovala na prvni pohled a to do viva glam Nicki od MACu...skoda jen ze u nas jde jen tezko sehnat :(

    OdpovědětVymazat
  12. O oriflame vím jen to, že existuje. Ráda bych se tě zeptala, zda máš konkrétní zkušenosti i s jinými výrobky této firmy např. krémy pro normální až suchou pleť, make up pro světlou pleť. Doporučila bys nějaký jejich produkt ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, moc zkušeností nemám, měla jsem v minulosti pár produktů, je to tedy dost dlouho zpátky,ale nadšená jsem z nich nebyla, takže už od nich nic nekupuji, tohle byla výjimka :)....

      Vymazat
    2. ja robím s oriflamom už istý čas a našla som si tam tiež produkty, s ktorými som veľmi spokojná :)
      čo sa týka krémov na tvár, tak s nimi mám dobré skúsenosti, mám zákazníčky, medzi nimi aj moja teta, ktoré dlho nemohli nájsť vhodný krém kvôli citlivej pleti, a s kremami od oriflamu sú veľmi spokojné :)
      čo sa týka makeupov - skvelé sú produkty z rady Giordani gold - aj ja osobne ich užívam a neviem si vynachváliť :)

      Vymazat
  13. Moc se mi líbí ta červeno-oranžová a chtěla bych jí zkusit, ale v mém okolí není nikdo, kdo by odebíral Oriflame a měl takové ty katalogy. Dá se to koupit i jinou cestou?
    Super článek, protože přesně něco takovýho jsem hledala a díky tobě našla :). Sice jak čtu, kvalita nic moc, ale teď na léto ocením nějakou barvu na rty ve formě balzámu, nemám moc náladu na hutnou rtěnku... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. na jejich oficiálních stránkách sroluj dolů na "najdi poradce"

      Vymazat
    2. já jsem si je objednala normálně přes jejich eshop ;), klasicky přišly poštou. http://cz.oriflame.com/index.jhtml

      Vymazat
  14. Moc se mi líbí obaly, ale pro mě, rtěnkového maniaka to asi nebude to pravé :)

    OdpovědětVymazat
  15. Z fotek na puse nevypadá až tak špatně, co tu vidím...Takhle bych řekla, že ti i sluší....Ale z fotek na ruce už tak dobře nevypadá...Po přečtení rezence už chápu:))Jak říkáš za 119 kč, je to hrůza..... To už se vyplatí koupit daleko jiné rtěnky než tyto a budou možná i levnější a lepší...

    Ono už i z obalu to vypadá jako spíše balzám než rtěnka a přesně, jak píšeš pro mladší....

    Jinak z oriflame či avonu jsem snad nějakou kosmetiku nikdy neměla...Max. nějaké krémy apod.

    OdpovědětVymazat
  16. Čekala bych od nich víc, jelikož oriflame mě vždy zatím celkem mile překvapil. Teď bych si je určitě nekoupila, i když ty barvy a obal by mě na první pohled zaujaly.... Je super, že píšeš upřímné recenze a všechno jen nechválíš <3 :))

    www.teensmajdicka.blog.cz

    OdpovědětVymazat
  17. V katalogu se píše, že rtěnky jsou neonové pouze pod UV zářivkou, při normálním osvětlení se efekt nekoná, je jen světlá. Příště by to chtělo lépe číst... Tereza

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Příště lépe čti spíše ty. Péťa píše, že to zkoušela při UV osvětlení a nic se nedělo.

      Vymazat
    2. Ano, příště by to chtělo lépe číst v článku ;), protože, jak jsem tam psala, ani pod UV světlem se efekt nedostavil ;).

      Vymazat
  18. Ahoj, tak já musím říct, že celá řada Very me je koncipována pro děvčata tak do 20 let. Proto, když říkáš, že jsou vhodné pro třináctku, tak ano jsou :) Nicméně, i když jsem v Oriflame zaregistrovaná odebírám čím dál míň, protože většina drogerkových věcí je lepších a za lepší cenu :)
    Soňa

    OdpovědětVymazat
  19. Já jem nad ní už několikrát uvažovala, páč se prostě líbí ten nápad NEON.. :D tak ještě že jsem neinvestovala.. :) jak tu někdo psal - Oriflame má jako většina značek jak dobré, tak špatné výrobky..

    OdpovědětVymazat
  20. Správně jsi řekla, že pro třináctku to je akorát :) Tahle řada je určená slečnám v této věkové kategorii, stejně jako řada od Avonu ColorTrend. Jinak už od pohledu vážně nevypadá nic moc :) A můžu se jen zeptat, proč oriflame a avonu nefandíš? Já tedy nakupuji od Avon celkem pravidelně, třeba jejich řada Anew je bych řekla kvalitní a výsledky pozoruji. Ale také začínám odebírat méně a méně :) Jen u této řady zřejmě zůstanu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem kdysi zkoušela nějaké výrobky od těhle katalogových firem (nejvíc Avon),ale nenadchly mě, všechno mi přišlo hrozně chemicky převoněné, z krému mi slzely oči, parfém mi nevoněl a pak jsem měla lesky a ty byly také hrozné, ale je to už déle, tak možná se to zlepšilo a jak píší holky, každá značka má dobré věci a propadáky.......ale laky na nehty a stíny jsem slyšela z více stran, že nejsou špatné....

      Vymazat
    2. Tak to je možné, známou z jejich tužek na oči štípou hrozně oči. Mě to nedělá problém, stíny mají moc pěkné, dobře pigmentované a vydrží, krásné odstíny. Ale jejich řasenky, to je tedy síla, vyzkoušela jsem asi 3 a už bych to v životě neudělala, ty jsou opravdu hrozné...

      Vymazat
    3. Já mám špatnou zkušenost s laky. Koupila jsem si onehdy dva (takže špatný kus je asi vyloučený) a výdrž je TAK špatná. Jasně, nečekala bych od toho asi nějak moc, cca drogerková úroveň, ale to v té drogerce reálně koupím produkt levnější

      Vymazat
    4. To je pravda, s laky taky dobrou zkušenost nemám. A potom ještě s produkty na vlasy, vůbec nic na vlasech neudělají :) jedině sérum na suché konečky vlasů je dobré, jinak tedy za mě nic moc.

      Vymazat
    5. Taky se přidám k holkám, že laky na nehty jsou špatné. Barvy jsou hezké, ale nevydrží ani jeden den (aspoň mně ne). Pár jsem jich měla a je chyba asi ve všech.

      Vymazat
  21. Rtěnky mne nezaujaly, ale od Oriflame mám jednu řasenku a kupujuji pořád dokola a moc mi vyhovuje, protože je tak akorát hnědá, dobře se nanáší a je za dobrou cenu. Rtěnky mi od nich nevyhovují, ani tyto mne nenadchly, ale na diskotéce prý budou zářit. Že bych šla ve svém věku na disko?

    OdpovědětVymazat
  22. preco "nejsi fanda Oriflame, Avonu, Mary Kay a pod" ? mas s nimi zle skusenosti? Katka

    OdpovědětVymazat
  23. Pěkná objektivní recenze, to mám u tebe ráda. :) Neonové rtěnky si představuji trochu jinak, já mám raději klasiku - do růžova a červená. :)

    OdpovědětVymazat
  24. Nad týmito som uvažovala, lebo sa mi páčilo to, že by mali svietiť pri UV svetle :D ale podľa katalógu som myslela, že budú omnoho viac pigmentované, tak aspoň nemusím ľutovať :)

    OdpovědětVymazat
  25. Tyhle rtěnky a kolekce Very me je věnována mladým dívkám, takže se nedidím ,že rtěnky nejsou příliš pigmentované :)... navíc výrazné rtěnky, které ty máš v oblibě naopak nemusím... jedině rudě červenou, ale to jen pokud má člověk na to rty :) jinak pěkné hodnocení !

    OdpovědětVymazat
  26. Naprosto souhlasím! Nečekala jsem sice dokonale pigmentovanou rtěnku, už vůbec ne za nějakých 60,-, ale barví fakt míň. Já sem si jí pořídila hlavně na kalbičky a musím uznat, že trošku svítí, ale fakt málo. Laky jsou na tom tak 10x líp, já sama je nevlastním, ale kámoška ano. Jen se dost rychle odlupují.

    OdpovědětVymazat
  27. kdyby to nevydávaly za neony bylo by to uplně v pohodě, ale už ten název Alarming mi přijde, jakože to má fakt nějak svítit nebo zářit a fakt to vypadá jako jen tonovaný balzám :)
    každopádně zase nevypadá špatně :)

    OdpovědětVymazat
  28. mám je obě a pro mě maximální zklamání! :D
    vůbec nebarví a nějaké svícení pod UV lampou? absolutně nefunguje.. mám i ten NEONovej lak a to samý.

    OdpovědětVymazat
  29. No ako to uz bolo spominane, aj mne sa mari, ze tato rada je urcena skor pre mladsie, "teen" baby, takze taka je tam aj kvalita... Ja mam v oriflame svoje stalice - napr. trio korektorov alebo malinovo-matovy sprchovaci gel, ale velmi neexperimentujem, pretoze sa mi to este nevyplatilo.. Avon je v tom o dost lepsi, zboznujem jeho radu Planet Spa, uz som z nej mala toho naozaj dost a zly bol len jeden produkt.
    Nikavero

    OdpovědětVymazat
  30. Ta růžová vám sluší. Mám jeden neon lak a to je to samé-nic :D

    OdpovědětVymazat
  31. Ahoj Péťo,
    no to je pecka.Koukám kvalita rtěnek hrůza.Souhlasím s Tebou oriflame nic moc.Jediné dvě vůně od oriflame mě tak uchvátily,že jsem je musela mít.Jinak cena a kvalita=hrůza. Papa Mischa

    OdpovědětVymazat
  32. Pekna recenze! Rtenka mi prijde dobra na leto a na normalni noseni, nemam rada moc "prepatlany" rty. Lip se na hezkou rtenku kouka u ostatnich:) Jak uz tady nekdo psal, Very me je vazne spis pro teenagery a kvalita neni nic moc. Zbytek Oriflamu je fajn, ja treba nedam dopustit na rasenku Wonder Lash, ta se podle me radi fakt k nejlepsim, jeste s False Lash Effect od Max Factor a Lash Blast Fusion od Covergirl. Dal je skvelej treba krem pro mastnou plet Matte Touch, Zazracny kelimek, laky na nehty a cela rada vyrobku Oriflame beauty. U nas doma Oriflame pouzivame uz dlouho a vysledky jsou videt hlavne na babicce, ktera ma nadhernou plet bez vrasek. Ne kazdemu to ale muze vyhovovat. S Avonem zkusenosti nemam dobre a Mary Kay vubec neznam. K:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No zázračný kelímek mi zrovna tak připadá jako předražený zmetek. Ale je fakt, že mají i tyhle firmy své kusy dobré (jsem zatížená na avonové sprcháče, celkem mi seděl i jejich krém)...

      Vymazat
  33. Mě se líbí ta růžová ale pokuď opravdu tolik nebarvý asi bych si ji nekoupila

    OdpovědětVymazat
  34. Ahoj, beru, že možná avonu a oriflemu moc nefandíš, ale rozhodně to má jednu velkou výhodu a to tu, že ti řasenka nepříjde z proloviny vyschlá, jak je tomu u řasenek z drogérek ( ty většínou stojí taky za dvě věci...)

    OdpovědětVymazat
  35. Pěto nechci ti nic říkat, ale ve většině videí říkáš, jak je to na Tebe výrazné a takové ty věci, takže podle mě máš být ráda, že tohle až tak výrazné není ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já nevím, ale mám dojem, že sis spletla blog, protože toto jsem od Petry snad v žádném videu neslyšela a tom jsem shlédla většinu jejích videí :).

      Vymazat
    2. No tak to ses na ty videa asi divala dost spatne, tohle Petra opravdu rika casto. Ze to je na den dost vyrazne a podobne! To co pise anonym na ktery si reagovala je sice blbost, ale s tim ze to petra rika ma proste pravdu:)

      Vymazat
  36. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  37. Ta oranžová vypadá ještě docela dobře, ale já si te%d od Oriflamu nic nekupuju a měnit to nebudu ani kvůli těmto "rtěnkám" :).

    OdpovědětVymazat
  38. vlastním tento rúž v ružovej - na mojich ústach je celkom výrazný, vyhovuje mi aj, že hydratuje :)
    ináč rúž je z rady pre teenegerky, takže sa nedá očakávať kvalita či už obalu alebo obsahu ako u iných rúžov v katalógu, napríklad z rady GG

    OdpovědětVymazat
  39. Tuhle rtěnku jsem si nekoupila právě kvůli obalu :D. Jsem děsná, ale na obaly koukám až příliš.

    OdpovědětVymazat
  40. ahoj taky jsem si jí objednala a jsem dost zklamaná, slečna která jí měla na puse v katalogu měla teda dosti jiný a SYTÝ odstín...taky jsem zklamaná barva je pryč neonová neni vůbec...barví velmi málo dvakrát přejedu a mam víc rtěnky mimo rty než na rtech! ale ještě se docela dá...

    OdpovědětVymazat
  41. Katalog Oriflame jsem měla v ruce snad jednou a znám odsud jen zázračný kelímek ;) Ale tak nějak mi není sympatický..Každopádně, určitě přínosná recenze.. Mám ráda, když nečtu jen samé klady, ale dozvím se i zápory ;)

    OdpovědětVymazat
  42. přesně tohle jsem čekala. já je taky hrozně chtěla, ale potom, co mi kamarádka (má oranžovou) řekla, že to je absolutně k ničemu a vůbec to nebarví nesvítí nic, jsem to vzdala :D :)

    OdpovědětVymazat
  43. Avon a Oriflame jsme dříve milovala, nyní co používám lepší a kvalitní kosmetiku mě to již nechává chladnou tyhle dvě značky. Mary Kay je mnohem lepší sice jo je to drahý, ale líčení je paráda a peče o pleť je fakt znát :-)

    OdpovědětVymazat
  44. Taky mě zklamala, prezentováno v katalogu to bylo tak, že si snad každý musel myslet, že to bude sytá ,,alarmující,, výrazná neonová barva...Další krám do domu...

    OdpovědětVymazat
  45. Achjo :( ja si je taky objednala, protoze jsem chtela nejakou neonku ... Takze asi budu zklamana. Vic neon je muj balzam na rty od Lushe "It started with a kiss" ...

    OdpovědětVymazat
  46. Mohly by mít lepší desing, opravdu to vypadá spíše jako obal na balzámy :) ale barvy jsou pěkné!

    OdpovědětVymazat
  47. Moc krásné lipsticky, vypadá to spíše jako spíš balzám :), Ale obě jsou krásné barvy :)

    OdpovědětVymazat
  48. Zcela upřímně už na první pohled ve mě ani jedna z "rtěnek" nebudí důvěru, protože mi připomínají barevný balzám na rty. Od Oriflame i Avonu sem tam něco koupím, ale že by to byly moje oblíbené značky, to říci nemůžu. Co jsem objevila tvůj blog, tak se orientuju úplně jiným směrem a jsem za to ráda.

    OdpovědětVymazat
  49. A co bychom tak asi mohli od Oriflame nebo Avon čekat? Jsou to společnosti založené na multilevel marketingu. Byla jsem u obou společností a jen ta procenta co máte jako předposlední článek (poslední je už samotný zákazník) je docela pěkná částka. A pokud vezmeme všechny ty nad vámi tak výsledkem je, že ty produkty musí mít výrobní cenu nula nula nic:-))) Tak co čekat za kvalitu?! Osobně hodnotím Oriflame jako férovější společnost, lepší vyřizování reklamace, servis i produkty. Nikdy se mi nestalo že by mě něco svědilo atd. U Avonu už to nějak neplatí, parfémované těl. mléka pálí, pěny nemůže snad nikdo z mých známých a ta syntetická umělá vůně u všech produktů...bleee:-( Ale zase na obranu dekorativní kosmetika (ne tedy řada pro teenagery, to je spíš fór než kosmetika:-D ) je dobrá!!! O výdrži parfémů obou společností bych raději pomlčela.

    OdpovědětVymazat
  50. Ahoj Péťo. Dnes jsem se poprvé dostala na tvůj blog a chtěla bych Ti říct, že jsem ho prolítla jedním dechem. Máš jednu obrovskou výhodu, kterou se lišíš od ostatních blogerek. A to je to, že jsi tak neuvěřitelně milá, příjemná a hlavně mám pocit, že Ti na Tvých čtenářích opravdu záleží. Máš skvělé vystupování a melodický hlas :) Moc Ti to tu chválím a budu Tvůj pravidelný návštěvník :)

    OdpovědětVymazat
  51. Jak na to tak koukám, všude neonové rtěnky letí, takže si asi nějakou budu muset pořídit:-)

    www.mishastyle.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  52. Já mám tu růžovou rtěnku od oriflame s musím říct, že na mě je poměrně hodně výrazná přesně tak jak jsem chtěla a očekávala, takže u mě se žádný zklamání nekonalo...

    OdpovědětVymazat
  53. pro mě je oriflame nej kosmetika, ale i tady se najdou výrobky které jsou horší. Jako v každé kosmetice. Z oriflame objednávám už dlouho a diky němu můžu používat make up, protože od jiných značek sem se vždy osypala. Je pravda že tahle rtěnka není nic moc ale ostatní rtěnky mám moc ráda hlavně power shine.

    OdpovědětVymazat
  54. Také jsem s Oriflame velice spokojená. JE TŘEBA vědět, že značka VERY ME patří do kategorie pro mladé a tudíž je zde především levnější kosmetika, kterou si může lecjaký student dovolit. Proto nemůžeme očekávat od této "pod" značky velikou kvalitu. Oriflame je švédská firma a musím říci, že výrobky cenově trochu dražší, které nepatří do skupiny pro puberťáky (jako například tyto rtěnky VERY ME, které jsou spíše balzámem); jsou perfektní a mně sedly vždy jak měly. Ať se jednalo o make-up, řasenky (které má úžasné a nemůže se u nich stát jako u těch drogerkových, že by byly zaschlé, protože je "někdo" už zkoušel), pudry a rtěnky. Produkty vždy krásně voní a opravdu splňují, co mají. Narozdíl od Avonu, kde jsem již spálila s málo pigmentovanými očními stíny. Na Oriflame nedám dopustit, i když samozřejmě je také možné, že nějaké mouchy má. Která kosmetická značka ne. Každopádně já osobně jsem maximálně spokojená a ještě se mi nestalo, že bych od nich po objednání dostala nějakou katastrofu. PS: Sponzorovaná nejsem :-D jsem jen jejich spokojený zákazník. Takže pozor na to, VERY ME moc o Oriflame neříká. Přeji hezký den, Anna

    OdpovědětVymazat
  55. Uf že jsem i jí nepořídila. Ale mě by ta barva stejně nesedla, takže jsem peníze nevyhodila:)

    OdpovědětVymazat
  56. Nevím komentáře jsem nečetla všechny možná už to někdo napsal ale rťenka má svítit pod UV stvětlem.Ne být nějak zvláště neonová :D Já,jelikož jsem sponzor tak jsem s kosmetikou ORIFLAME spokojená.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!