Moje barevná typologie a mé ideální barvy (rozbor od Mišky z blogu krasavnutri.blogspot.sk)

by - 27 února

Krásný večer všem,


nezvykle se dnes ozývám ještě jednou, ale tohle vám prostě musím ukázat ještě dnes. Vy víte, že mám ráda barvy a že se jich nebojím a nemusím snad už vůbec zdůrazňovat, že nosím vše a dělám i tutoriály, které mému barevnému typu neladí zcela nebo někdy i vůbec :) a to z jednoho prostého důvodu, nechci být omezena jen "mými" barvami a ráda bych, aby tu inspiraci našel každý. Nedávno mě oslovila Miška (Aura Borealis) z blogu http://krasavnutri.blogspot.sk s tím, jestli bych si od ní nechtěla nechat udělat podrobný barevný rozbor. Jak víte, já jsem typolog amatér, hrozně mě barevná typologie baví a zajímá a tak jsem nadšeně souhlasila. Měla bych předeslat, stejně tak jako uvádí právě Miška, dělat podrobnou typologii z fotek je velmi ošidné, je zapotřebí opravdu kvalitní nenalíčené fotky na denním světle ideálně se staženými vlasy, já mám díky blogu kvalitních fotek milion, takže v tomto případě se to určit dá, ale když mi třeba píšete zprávy typu "mám hnědé oči, hnědé vlasy a světlejší pleť", tak z toho barevný typ nikdo neurčí, stejně tak se nedá přesně doporučit odstín očních stínů nebo rtěnky ;), typologie se dělá nejlépe tváří v tvář, jiné metody jsou skutečně ošidné ;). 
Ale abych přešla k jádru pudla, chtěla bych Mišce hrozně moc poděkovat za perfektní článek, který mi potvrdil jen to, co sama už tak nějak vím, ale i když jsem kdysi svůj typ nevěděla, stejně byly mně nejlépe padnoucí barvy mé nejoblíbenější a intuitivně jsem si je vybírala (lila, modrá, studená růžová, šedá) :). Článek zpracovala maximálně profesionálně a obdivuhodně kvalitně, souhlasím s každým jejím slovem a pokud už jste viděli mé video o barevné typologii a bavilo vás, tak tohle je takový upgrade a detailnější rozdělení do podtypů, kde je nádherně vidět, co s obličejem dělají jen lehce rozdílně odstíny různých barev, je to skutečně neuvěřitelné a velmi doporučuji se na článek na jejím blogu podívat KLIK.

Chtěla bych Mišce hrozně moc poděkovat za čas a úsilí, které mi věnovala, moc si toho vážím a věřím, že to bude přínosem nejen pro mě, ale i pro čtenářky mého a jejího blogu, je opravdu skvělá a svěřit se do jejích rukou a počítače byl super zážitek :). Ale nezapomeňte, barevná typologie je skvělá věc, ale zase není nutno se jí držet za každou cenu, i když je jasné, že ve svých barvách vypadá člověk nejlépe ;)!

Co na to říkáte a jak se vám článek líbí?


You May Also Like

35 komentářů

  1. TEda pěkný článek ti udělala, to se hodí. x)

    OdpovědětVymazat
  2. A mě se víc líbí tvá tvář se zlatou :D :D
    (ale já nejsem ani amatér - já jsem výtvarný antitalent :D)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. taky se mi líbí víc se zlatou, nemůžu si pomoct:)

      Vymazat
    2. Tak ja se priznam, ze mám taky rada i zlatou, ale musi byt co nejvic studena, coz tahle moc neni, takze tu bych asi nebrala, ale jinak klidne, ono se ta typologie zase nesmi prehanet :), navic jak jsem uz kolikrat psala, kazdemu slusi vsechny barvy, jde jen o to vybrat spravny odstin :).

      Vymazat
  3. Petra, ešte raz Ti ďakujem za túto možnosť, vážim si to:) Zhrnula si to skvele, a je pravdou, že ak by si mala na blogu líčenia a inšpirácie len v tvojich ideálnych farbách, iné typy (napr aj ja) by sme z toho nič nemali - maximálne sa pokochali tým, ako ti to sekne;)
    Dúfam, že sa rozvíri nejaká diskusia a záujem o túto tému;)a ak to niekoho naštartuje k návšteve dobrej tonálnej typologičky (snáď sa i ja raz ňou stanem), to by bolo wau;) Príjemný večer!:)

    OdpovědětVymazat
  4. Je to super, hrozně si s tím vyhrála :-)... Jen... Já s tímhle mám hrozný problém, takže vůbec nevidím to, že by ti víc seděl studenější tón barev, než teplý... prostě vůbec nevidím to, co se popisuje jako "na první pohled zřejmé" :-/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to taky vůbec nevidim. Myslím si, že Petra by na sobě mohla mít zlatý šaty stejně jako stříbrný. Dokonce nedokážu určit, která barva je studená a která teplá. Takže si z toho nic nedělejme.

      Vymazat
    2. Holky z toho si nic nedelejte, ono se to da do jiste miry natrenovat a naucit, ale pokud by to nekdo chtel delat jako povolani, tak je treba mit to v oku a mit mně pro mě to cit, ale spousta lidi ty jemne rozdily nevidi, ono hlavne takhle na fotce je to uplne jine nez skutecnost, tam jsou ty rozdilz markantnejsi, urcite byste je videly;)

      Vymazat
  5. Je fakt, že stříbrná jde k tobě lépe :)Skvělý rozbor!
    www.lettertomywardrobe.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  6. Miska je fakt super a na vase blogy sa jednoznacne chodit oplati:o)

    OdpovědětVymazat
  7. Nadšená;skvělá práce

    OdpovědětVymazat
  8. takový článek by se mi hodil také :) já to sama určit nedokážu, zatím jsem se vyhodnotila jako takový mišmaš :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vis ze taky u tebe nevim, ale tipla bych leto, mozna s prvky podzimu....

      Vymazat
  9. Je to moc pěkný, ale mě se víc líbíš a připadáš mi výraznější se zlatou :D

    OdpovědětVymazat
  10. Jéé. Já se několikrát snažila si udělat typologický rozbor a vůbec teda netuším, jakým typ vlastně jsem. Kdyby to tak chtěl někdo rozklíčovat za mě. :-) Ale zase kdyby mi řekl, že mi zlatá nesluší, asi bych z toho nadšená nebyla. :-)

    alltinygems.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  11. Jo jo, úplně souhlasím. Typovala jsem zjednodušeně, že léto. Jasně, i v létě je rozptyl jestli tlumenější nebo výraznější barvy, stačí o odstín a pak už to nemusí být ono. Díky výrazným rysům uneseš zcela typicky letní barvy. Červená, černá, křiklavě růžová, to všechno vypadá hrozně přeplácaně. To sedne zimním typům. Líbí se mi, jak slečna výstižně použila větu, že nejdřív je vidět rtěnka a pak až ty, když si pusu namaluješ narudo. Co se teploty týče, tak je docela zajímavý, že až tolik se většina lidí instinktivně dokáže nemýlit. Spousta žen umí rozlišit už třeba to, že nosí stříbrné šperky nebo bílé zlato a řeknou, že žluté zlato se jim nelíbí. Nějaká podvědomá inklinace správným směrem tam je. :-) Myslím, že na barevnou typologii se alespoń v základu (jaro/léto/podzim/zima) dá vycvičit oko a pozná to téměř každý.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Uplne souhlasim a dekuji za komentar, nemam co bych dodala :).

      Vymazat
  12. Tiež súhlasím so striebornou :)

    OdpovědětVymazat
  13. Ahoj Peti, máš skvělý blog, už tě sleduji dlouho a na každém článku/videu je vidět, že si s ním dáš spoustu práce a baví tě to. Kolikrát mi totiž u jiných blogerek přijde, že se snaží jen dokud nemají dost čtenářek a potom konec, sem tam na blok hodí dve tri fotky a to je všechno. Kromě toho, že mě inspirují tvé články, si pro mě inspirací i jako člověk, někdo tak milý a sympatický, se v dnešní době jen tak nevidí. Jen tak dál:)

    Kristýna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kristy, hrozne moc ti dekuji za mily komentar, opravdu moc jsi me potesila, ja se totiz skutecne snazim, aby vas to tu bavilo a abych vasi prizen neztratila :).

      Vymazat
  14. Jee, ja ten komentář omylem napsala k rozboru, který zrovna není tak úplně tvůj článek :D Chtěla jsem to napsat k pětiminutovému líčení na ples, ale to snad nevadí.:)

    Kristýna

    OdpovědětVymazat
  15. bylo by zajímavé vědět, jaký barevný typ jsem, tak snad se k tomu někdy dopracuju :D

    OdpovědětVymazat
  16. Odpovědi
    1. Nedělá, zlatá ji přebíjí, dělá vrásky (a to ještě žádný nemá, pravda je, že až reálně nějaký nedostatky mít začne, bude to daleko markantnější) a vytahuje z pleti nemocně žlutý odstín.

      Vymazat
  17. Je určitě lepší dělat takový rozbor v reále - to ano. Rozbor pěkný, to ano. Nicméně zdáš se mi v těch výrazných barvách strašně dominantní, a vypadáš přísně. Mileji vypadáš v tlumených barvách, v těch tělových šatičkách například. A líčení? No dobře, možná zanikne tvá pravá barva očí, ale u těch tělovějších/tlumenějších barvách máš kukadla takové nazelenalé - a to je taky hezké.

    Za mě určitě i ta zlatá, protože v ní záříš, v té stříbrné - aspoň na obrázku vypadáš chladně.

    El.

    OdpovědětVymazat
  18. Pěkný článek. A v chladnějších barvách vypadáš opravdu lépe. Jsem podobný typ jako ty, takže se článkem inspiruji. Ale zrovna, co se týká barev oblečení, tak na barevnou typologii kašlu. Nosím všechny barvy kromě žluté a šedé. To jsou barvy v kterých se moc necítím.

    OdpovědětVymazat
  19. Péťo dívala jsem se na blog Mišky a je jasné, že nelépe Vám sedí chladné odstíny. Výraznější a chladné Vás více rozzáří. Rozpor mi ovšem vnesla zlatá/ stříbrná. Když máte oči nalíčené ve stříbrné je to moc hezké. Ale u oblečení se přikláním ke zlaté. Vzpomínám na úžasný zlatý svetřík, který Vám moc slušel. Nebo zlatá s růžovou!
    Ještě se tu okrajově vrátím k mému příspěvku u novinek Essens a dotazu na fialovou, už jsem neměla jak hned reagovat. To jste mě pěkně odhalila :-) A děkuji za pochvalu, snažím se vyjít vstříc vždy v rámci možností :-) Váš dotaz k BB ( teď nemyslím BB krém :-)) už vím. Tak se zastavte až půjdete kolem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Reny, moc Vam dekuji, jak za komentar, tak za ochotu, jste opravdu zlata, hodne lidi je v dnesni dobe neprijemnych, kdyz se na něco zeptate, z vas jsem mela uplne dobrou naladu :). U konkurencniho operatora nam jsme se treba dozvedeli jen to, ze takovy telefon by si dotycny nekoupil a jak jsme si ho mohli koupit my :D...

      Vymazat
  20. Jé, to je skvělej nápad, chválím =))

    OdpovědětVymazat
  21. Ahoj,muzu prosim pouzit tvuj blog k recenzi ve skolnich novinach?
    Dekuji,H.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, zrecenzovat muj blog samozrejme muzes :), na to se nemusis ptat, pokud mas na mysli prevzit muj clanek, tak jiste, ale pouze s uvedenim zdroje, dekuji :).

      Vymazat
  22. Tobě bude slušet všechno, i kdyby to byly maskáče. Jináč dobrý, ale dnes nějak rozmatlaný, ta fotka, obvykle to jsou obrázky jako z magazínu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dekuju,no fotku jsem neupravovala ja, myslim, ze to asi komprimuje ten program na typologii, v originalu je totiz ostra jako blazen :)

      Vymazat
  23. Ahoj, Péťo!
    Barevná typologie je zajímavější než jsme si myslely, slečna ti udělala skvělý rozbor! Taky se o barvičky začneme zajímat více:-) No každopádně koukáme, že seš moc hezká i nenalíčená:-)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!