Peníze, utrácení za kosmetiku, oblečení, cestování atd., hospodaření s penězi

by - 25 února

Krásné pondělí,

dnes si dáme jedno kecací a možná trochu kontroverzní téma. Je mi jasné, že se v pohledu na tyhle věci třeba neshodneme, ale budu ráda, když mi dáte vědět, jak to máte vy ;).



You May Also Like

120 komentářů

  1. Mě fascinuje převládající názor na blogspotu a to, že blogerky nevydělávaj. Když ukážou něco nového tak buď to dostaly a lžou nebo jim to koupil přítel/rodiče/babička apod, .....já nevím co je tak divný na tom, že i blogerky pracujou :D

    Další věc je blogspot plný finančních poradců: Já bych si teda koupila radši tohle/tamto/ investice/ charita blablabla....hrozně mě to vždycky pobaví :D

    Plus mě přijde úplně na hlavu posuzovat kolik kdo utrácí bez toho, aniž bych věděla kolik vydělává. Když si někdo koupí rtěnku za 1000 a je na podpoře tak ano, asi utrácí hodně, resp. víc než by měl. Když si ale koupí drahou rtěnku Paris Hilton, tak ji asi nikdo z utrácení obviňovat nebude:-)

    Peníze hold vládnou světu, ale ty války kvůli tomu jsou pak fakt vždycky zbytečný....Někdo utrácí za oblečení, někdo za kosmetiku, někdo si potrpí na dobrou elektroniku....a jestli mu to dělá radost, tak proč ne:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Konečně, těšila jsem se na to video dlouho :) Já si ráda připlatím za kvalitní boty, kabát, bundu protože mám zkušenosti s levnějšimi a vždycky jsem promokla, omrzely mě ty věci. Ale mám krásný bílý kabát za 3 tisíce a miluju ho a nechci jiný:D, to samé kožené kozačky za 2,5 tis - vydrží, nepromoknou a konečně po x letech mi v nich není zima a necítím vodu:D S kabelkami souhlasím. Mě je líto dávat za kosmetiku ale protože se nějak extra nelíčím, chtěla bych někdy mít od každého jednu věc ale kvalitní a už na dlouho :)
    Je to prostě o prioritách, každý má svoje, tak to je :)
    Jinak Peti, dost jsi říkala "jako", až mi to někdy trhalo uši :/ Ale jen prvních 5 min, pak už o tom nevím :)

    OdpovědětVymazat
  3. Teda takové dokonalé líčení, účes a krásné triko na doma, paráda. :D Já teda ráda utrácím, ale moc neni za co. Jsem chudý student no. :D rodiče mi samozřejmě kapesné dávají, ale za to si kupuju už snad všechno. Vím, že některé holky někdy jdou s mamkou a ta jim nakoupí a zaplatí na nákupech, ale já si na vše šetřím z toho kapesného. A teď šetřim na Paříž, takže se snažim neutrácet za nic jiného.

    OdpovědětVymazat
  4. Péťo, souhlasím se Tebou naprosto ve všem. Myslím, že každý člověk má priority posazené někde jindy a utrácí za jiné věci. Já pokud myslím na budoucnost a poplatím, co musím, tak si ráda něco pořídím. I kdyby to byla třeba jen ta čokoláda, nebo balzám na rty za 30,-. Tenhle měsíc jsme si tedy vyhodili z kopýtka a pořídili jsme si domů dva osmáky, takže je to celkem drahá záležitost s vybavením a tak, ale máme z nich ohromnou radost a čumíme na ně furt a snažíme si je ochočit. Vím, že tohle je kosmetický blog, ale pod toto video se myslím i tohle celkem hodí :). Takže já kromě inestice do bydlení, zážitků, jídla atd. ráda investuju i do zvířátek ;) Je potřeba si udělat radost a ne jen pracovat a nežít. Žijeme jen jednou, a tak si to chci užít ;) Takže souhlasím... A na závěr asi tohle - utrácejte si lidi za co chcete, když na to máte, ale nezáviďte ostatním... To je nejhorší, co můžete dělat.

    OdpovědětVymazat
  5. Já s tebou docela souhlasím, hlavně v tom oblečení. Raději si koupím čtvery boty za 500 než jedny kvalitní za 2000, které mi vydrží několik sezon, ale stejně, ty čtvery boty mi vydrží taky několik sezon, protože je prostě neochodím...
    S tou kabelkou to mám tak, že bych si přála jednou vlastnit jednu Pradu nebo jednu od Vuittona. Ale budu se řídit podle finanční situace, koupím si ji pokud si budu moct odložit peníze z výplaty, ale abych kvůli tomu 2 měsíce nejedla, hlavně abych měla kabelku to ne...
    S kosmetikou, vůbec mi nevadí nakupovat běžně v drogerii nebo kupovat levnější značky, dobrá kosmetika je i v těch levnějších značkách, ale samozřejmě mám sen mít třeba rtěnku Chanel nebo tak...ale zase to mám stejné jako s tou kabelkou.
    Potraviny - to naprosto souhlasím, to je kapitola sama o sobě o které já bych mohla vykládat hodiny:)

    OdpovědětVymazat
  6. Strasne si krasne nalicena :) aky ruz to mas Peti?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to jsem se taky chtěla zeptat :) hrozně se mi líbí ta barva

      Vymazat
    2. moc děkuji, je to matná rtěnka od Essence v odstínu 01, ta nová balení jako lesk :)

      Vymazat
  7. Péťo naprosto s tebou souhlasím ....!!!

    OdpovědětVymazat
  8. Tak teda maminka je skvělá, mně je 32 a já bych takové tričko brala taky :D je hrozně pěkné :)))

    Jinak, mně není líto investovat do knih a do jídla teda :D Ne do drahého jídla, ale nerada se odbývám - potřebuji zeleninu, ovoce a dobrý jídlo prostě :) Někteří lidé na jídle šetří, ale já nemůžu. Raději si koupí fakt jídlo, než třeba nový odstín rtěnky.

    Líto mi je dávat peníze za drahé oblečení a boty, stejně jako ty. Miluju nákupy v second handech a u vietnamců. Teda "miluju" :D já vůbec nerada utrácím za oblečení, ale vím, že je to nutné :) Nepotřebuji ani drahou kosmetiku, spíše to musí být kosmetika, která mi sedí, takže hledám kompromis cena x kvalita x co dokážu zkousnout :)) Spíše dám víc peněz do vůní :)))

    Je hrozně úsměvné, že jsem tento komentář psala během tvého videa a zjistila jsem, že se s tebou ve všem shoduji :))

    OdpovědětVymazat
  9. No moment, já má taky shitku za 500 :D :D :D :D ale funguje kvalitně :D :D

    OdpovědětVymazat
  10. Já s tebou naprosto souhlasím. Na oblečení čekám až bude ve slevě ale za nějakou kosmetiku bych si klidně připlatila ;)

    OdpovědětVymazat
  11. Ve většině souhlas, za některé věci opravdu nemá smysl utrácet. Ale u toho nábytku konkrétně kuchyně nesouhlasím, tam se vyplatí investovat do kvality. Kuchyně je totiž dost namáhaný nábytek, na rozdíl třeba od obyvákových stěn ... Tam už se po pár letech poznají kvalitní materiály a kování. Nestane se, že po půl roce přestane fungovat pojezd pod dřezem s odpaďákem(to bývá většinou nejvíce namáhaný šuplík)... no to by bylo na dýl. Můžu se zeptat kde plánujete kuchyni koupit? Omlouvám se, jestli je to dotěrný dotaz. Profesionální deformace, haha
    Radka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím s Tebou! - podle mě se vyplatí do kvalitní kuchyně, a nemusí to být jenom kuchyně, investovat. Naši známí mají kuchyň z IKEI a i když je na pohled moc hezká, tak při detailním zkoumání jim třeba nedoléhají dvířka, nebo všechno do sebe nezapadá úplně přesně. Nechci tím shazovat IKEU, některé věci z ní máme, ale přece jenom do sedačky, nebo do kuchyně se určitě investovat vyplatí:). Ale samozřejmě záleží na financích, né každý si může dovolit kvalitní sedačku za 100 tisíc:).

      Vymazat
    2. Tak to my zase máme kuchyň z Ikei, máme ji skoro čtyři roky a šlape jako na drátkách! A to jsme si ji sestavovali sami! Vše funguje tak, jak má, nic není rozbité apod. Ale to může být náhoda. Každopádně s mým vztahem ke kuchyni (i když tahle je mou nejoblíbenější místností a vždy ji mám uklizenou) a k vaření obecně bych víc jak 60 tisíc za kuchyň nedala... Přijde mi to prostě zbytečné, protože ta naše, která ani šedesát myslím nestála, je úplně v pohodě! A vím o spoustě lidí, kteří měli kuchyň za stovky tisíc a stejně jim ji sestavili špatně... Takže i tohle je relativní :-).

      Vymazat
    3. Ale proč ne, i kuchyně z Ikei může dobře sloužit. Já Ikeu úplně nezatracuju, třeba nábytek, který není moc namáhán, může sloužit bez problémů. Do začátku to člověku stačí. Ale až budu mít třeba našetřeno a budu bydlet ve svém, tak si určitě koupím dobrou postel, která má kvalitní kování na spojení čela a boků a s pevnou matrací z kvalitní PUR pěny. A za kuchyni si raději připlatím, aby mi vydržela. Ono vyměňovat kuchyni není taková sranda jako vyměnit nábytek třeba v obyváku. V kuchyni se musí řešit voda, obklad za varnou desku, zásuvky, plyn ... a ostatní věci, které se hůř mění.
      Radka

      Vymazat
  12. Ahoj Petruško,
    sedla jsem si k pc, že zase za tento měsíc zapíšu finance.Než jsem se do toho pustila, podívala jsem se na tvůj blog a tam najdu toto video.
    Docela paradox.
    My s manželem si zapisujem do pc každou účtenku, abychom věděli kolik jsme utratili a hlavně za co.
    Hodně lidí to nechápe, ale nám to vyhovuje.
    Já šílím,když mi muž donese účtenku z fásfúdu. Stojí to hodně peněz, není to zdraví a stejně má pak ještě hlad.
    Naopak mě nemrzí dát peníze za posilovnu, kino nebo bazén.
    Manžel dost utrácí za starožitnosti, stojí to dost peněz, ale vím, že hodnota těchto věcí neustále stoupá, takže je to forma investice peněz. Navíc je to jeho koníček a ten mu nemůžu upřít.
    Také bych nikdy nedala za telefon 15 000 Kč nebo si nekoupila tablet, pro mě je to zbytečnost ( konzumní způsob života), ale kamarádka taková je a rozhodně jí to nevymlouvám nebo tak. Každý na to máme jiný pohled a hlavně je to každého věc.




    OdpovědětVymazat
  13. Peťo taky s tebou souhlasím až na pár maličkostí. Třeba absolutně nechápu lidi co mají iPhone, iPod, iPad nebo jak se to všechno jmenuje. Do tohoto bych já nikdy neinvestovala přijde mi to jako nejvetší zbytečnosti... Já mám teda telefon na to abych mohla volat, psát, poslouchat písničky a občas si něco vyfotit v dostačující kvalitě a na to mi bohatě stačí mobil za 3000 a ne za 20... Jinak značkové oblečení a kabelky se mi možná někdy i něco zalíbí jako třeba Nike, Adidas ale Gucci, Dior, Dolce a tak vůbec. Přijde mi že když uz bych si něco takového koupila tak si stejně všichni myslí že to je fake a ještě budu přitahovat zloděje že mám kabelku za 20 tisíc + nějaký ten obsah to už se jim docela vyplatí...
    Navíc mám takovou zvláští vlastnost že když už si koupím něco dražšího co se mi opravdu líbí bojím se to nosit abych to nezničila :D

    OdpovědětVymazat
  14. Souhlasím se vším až na to cestování, za to nejsem ochotná dát nic :D

    OdpovědětVymazat
  15. Já mám tu smůlu, že jsem docela požitkář a u spousty věcí zhodnotím, že si je přece právě teď zasloužím. Pak se stane, že mám doma 15 řasenek, 8 make-upů a 15 letních bot. Když se mi něco líbí nebo mám na to fakt chuť, je mi jedno, kolik to stojí. Na druhou stranu i když se mi třeba moc líbí paletka Naked, na hlavu jsem opravdu neupadla, abych za ní dala 1.500 Kč. Nedala bych za ní ani půlku. To si radši koupím 5x Sleek, i když kvalita je asi nižší, ale stále obstojná až dost.
    Co se týče bot, ty už kupuju výhradně ve vyšších cenových relacích. To protože ty levnější nebo z umělé kůže se mi prostě rozpadají nebo se mi v nich nehorázně potí nohy. Za kabát nebo bundu dám taky dost, klidně 2.000 Kč. Za trička naopak maximálně do 300 Kč, to je opravdu strop, protože mi přijde, že málokterý triko - top - halenka něco vydrží.
    A zábava? Za tu mi NIKDY není líto utratit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A mě zrovna paletka Naked nepřijde vůbec drahá. Dá se koupit za 1200 Kč a je v ní 12 stínů, štětec a velmi kvalitní báze pod oční stíny. Když si to rozpočítáš, tak jeden stín vyjde na běžnou drogérkovou cenu. Přijde mi to rozhodně lepší a výhodnější investice než mít doma 15 řasenek, které Ti postupně vysychají a nemáš šanci je všechny využít.

      Vymazat
  16. Super, to já si zase ráda připlatím za lepší MU, protože mi na moji echt problematickou pleť vyhouvuje jen máloco a jen máloco to zakryje tak, aby to bylo jakš takš přirozený.. Naopak třeba pudr mi fakt stačí z drogérky, to samý lesky a rtěnky.. Stíny mám taky radši kvalitnější, ale třeba MUA stiny jsou parádní, teď se líčím jenom s nima :) A za laky bych taky víc jak 100 nedala.
    U oblečení to je těžký, třeba boty, u kterých vim, že mi vydrží víc jak rok, tak si klidně připlatim, ale nedala bych za ně víc jak 2,5 tisíce. Jinak prostě u oblečení to mám taky, že čím levnější tím lepší :D

    OdpovědětVymazat
  17. Moc pěkný video, většinou mám na věci stejný názor :) Já třeba ještě jsem ochotná hodně utrácet za knížky, to už je holt závislost, pak za jídlo (většinou co nejzdravější samozřejmě) a co se týká kosmetiky a oblečení, tak spíš to, co zrovna dochází, drogerkový mánie už mě naštěstí pustili :) Ale s blížícím se teplem, obávám se, trička a nový conversky se mi nevyhnou :) Jinak máme hodně zvířat, takže největší část padne za ně!

    OdpovědětVymazat
  18. Zdravím všechny,
    jsem maminka dvou malých dětí, takže v současné době nejvíc a rádi utrácíme za děti :) resp. oblečení, plínky atd.. Samozřejmě myslím i na sebe, např z oblečení mi není líto dát větší částku za kvalitní goratexové boty nebo bundu (vydrží několik let, bez ohledu na modní diktát:). No a přiznávám se dobrovolně, moji láskou jsou kabelky Oilily :). Na potravinách a cestovnání taky nešetříme, to souhlasím s Petrou. Myslím, že utrácet se musí v mezích :) opravdu nechápu lidi, kteří utratí víc než vydělají. Mějte pěkný den Lenka

    OdpovědětVymazat
  19. Péťo skvělý video!Byť jsem kosmetický maniak a milovnice vychytávek jako jsou clip-in vlasy atd.Za což utrácím nemalé peníze,ale i tak u mě vede jídlo.Teď o víkendu jsem slítala 3 nákupní centra,že si něčím udělám radost,hm...nic jen samé jídlo-zase!Až mi to někdy štve!!
    Ale jak říkáš ty,za boty bych taky 7 tis nedala.A co se týká drahých kabelek?Když jsem měla kabelku LV,stejně si všichni říkaj,že je to padělek (závist,či co) i když to tak není.A co z toho?Nic...Teď mi jí rozkousalo naše obří štěňátko a je vyřešeno :D
    Myslím si,že ty priority máme každý opravdu jinde.Jsem zvědavá na rýpavé anonymy co Ti sem napíšou :) Mischa

    OdpovědětVymazat
  20. Péťo moc hezký článek. Já si myslím stejně jako Karolína, že je to prostě věc toho, kolik člověk vydělává, podle toho vše posuzuje. Já třeba vím, že bych za obyčejné triko nedala 600 Kč, protože si radši koupím v jiném obchodě tři a utratím za ně stejně peněz. Stejně jako džíny atd. Ale jde spíš o to, že mi padnou džíny z Bershky a nemusím je hledat jinde, ale vím, že třeba mojí mamce sedí džíny jen v Only a tam je za 600 Kč nekoupí. Stejně jako tobě, mi není líto dát peníze za cestování, vzdělání, protože to dá člověku hrozně moc do života a za kvalitní potraviny a dobrá jídla. I když miluju módu, oblčení a kosmetiku, přijde mi zbytečné peníze nerozvážně rozhazovat třeba tak, že si koupím 8 stejně červených laků a desatero hnědých očních stínů. A v čem s tebou souhlasím na sto procent je fakt, že opravdu žijeme jen jednou a do hrobu peníze potřebovat nebudeme. Takže je třeba si peníze užít, ale rozhodně si část taky někde spořit :)

    OdpovědětVymazat
  21. Velmi zajímavé video.
    Nedávnou jsem se začala zajímat o kosmetiku a tak jsme samozřejmě narazila i na tebe.
    Podle mě se blogerky děli na ty,co utrácí více za kosmetiku a na ty co utrácí více za oblečení.
    Já jsem typ spíše na oblečení... Do kvalitních bot jsme ochotná dát i 3000-4000 tisíce.
    Ale nechci platit za značku a dávat peníze do věcí, které neužiju dlouho (s tím s tebou souhlasím!)
    Podle mě se vyplatí investovat do vzdělání, a do cestování ( když mnohem radši bydlím v levnějších pokojích,protože na městě mě zajímají památky a životní styl a ne to jestli mám v pokoji televizi..)
    S jídlem to mám stejné...je to investice do zdraví ne?? Takže žádné šilené éčka..(tedy občas) a jídlo,které je poctivé..
    Ps: dekuji ze nekdo neco takoveho konecne natocil!!

    OdpovědětVymazat
  22. Tohle je super video. Mohla bych se na podobná dívat pořád. :-)
    Osobně razím názor, že i kvalitní věci se dají sehnat levně. Na kosmetice mi připadá zbytečné utrácet. Nevidím rozdíl mezi rtěnkou za 120 od Rimmelu a drahou Chanelkou za tisícovku (nebo kolik to stojí).
    Za oblečení si naopak ráda připlatím. Nejde mi o značky, ale hlavně o materiály a zpracování. Kabelky a boty musím mít jedině kožené, oblečení z kvalitní bavlny, hedvábí, kašmíru. Třeba akryl je mi tak odporný, že se ho nemůžu ani dotknout. Taková moje úchylka. :-) I přes moji relativní náročnost na materiály se ale dokážu oblíknout za poměrně málo peněz.
    Podobně materiálově úchylná jsem i na nábytek, zase to musí být samý dřevo. Ale i tady se dokážu vybavit cenově rozumně, celou ložnici jsem pořídila za 55t a vypadá teda megaluxusně. :-) Čekala jsem na ni přes rok, ale vyplatilo se.
    Když tak nad tím přemýšlím, úplně stejně to mám i s jídlem. Vybírám kvalitní, ale ne drahé. Třeba celý fenomén BIO je pro mě osobně pěkná krávovina. Bio kravička se sice pase na louce, ale spásá trávu, která vyrostla z hlíny nacucané kontaminovanými podzemními vodami, dýchá stejný vzduch jako nebio apod.
    alltinygems.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  23. Super nápad na video! Něco máme společnýho, ale já třeba jdu do obchodu za tim, že si chci něco koupit, a nakonec odejdu třeba jen s jednou věcí, protože si řeknu, že za to ty peníze nedám. No a to je pak těžký...

    OdpovědětVymazat
  24. Ahoj Peťulko,
    každý má sice jiné priority, ale u tebe mě zrovna překvapuje, že ti nezáleží na sedačce, koberci apod. :) protože podle kosmetiky/oblékání bych si tipla, že máš ráda všechno sladěné a eňo ňůňo - a tím vůbec nemyslím drahé, domov přece dělají i maličkosti :) a šikovný člověk udělá parádu z mála:)


    Léňa
    Mimochodem - pobavilo mě na začátku videa "nelekejte se mě - jsem v domácím" - vždyť my z tebe vidíme jen účes (učesaná jsi), obličej (namalovaná jsi) a ramena, takže kdybys nám neukázala, co máš na sobě, tak to stejně nevidíme :D :)

    A abych teda přispěla i do diskuze. Nevadí mi investice do zimních bot, kozaček, protože ty u mě tolik nepodléhají změnám a líbí se mi v podstatě stále ten samý styl :)
    Jinak jsem si teď dost oblíbila nakupování v sekáči, chce to ale mít čas a náladu a né vždy se tam dá něco vybrat, ale zrovna minulý týden jsem tam objevila bomba sáčko, netknutné a za pár šlupek :) a to má pak člověk velkou radost! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Leni, viz. vysvělení našeho bydlení v mém posledním komentáři :). U nás je třeba prvotně vyřešit takové ty velké věci jako třeba právě rozvod elektriky a omítky v kuchyni a až pak bud bazírovat na blbinkách typu doplňky ;). Jinak samozřejmě to chci mít doma hezké a útulné,to je jasné,ale vše snad bude časem :).

      Vymazat
    2. ještě takhle, ono kupovat doplňky, když máš stejně starou kuchyn nebo omítku, to mi právě přijde zcela zbytečné a kontraproduktivní, za mě nejdřív důležité věci a pak serepetičky, navíc já stejně ty doplňky ráda nemám a nepotrpím si na to, za mě jsou to jen lapače prachu ;)

      Vymazat
  25. tak já dám za boty 2500 když jsou to kvalitní pohorky z kůže, membránou a vibramem, podobně třeba za kvalitní membránovou goretexovou bundu (tj. když to za tu cenu stojí), ale i tehdy si raději počkám na výprodej, kdy třeba prodávají loňské modely a ta bunda je zlevněná z 5000 na 3000:))(zrovna nedávno mě ta bunda zachránila před slušným promrznutím/promočením:) No ale takhle přemýšlet mě naučil až manžel a taky si to můžu dovolit až teď když vydělávám:) No a taky zkušenost, je rozdíl jít 8 hodin v kuse s batohem na zádech, když fouká a je mi zima, protože jsem promočená a nebo mít kvalitní funkční oblečení, které odvětrává a hřeje.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pravda:) Celá rodina máme kvalitní oblečení na hory i na turistiku, tam se investovat vyplatí, protože takové termo prádlo tě opravdu zahřeje:). Používáme ho už dlouhou dobu a jsme s ním velmi spokojeni. I když jsi v mokrém tričku, tak tě pořád hřeje. Možná ty věci nejsou zas tak "designový", ale tady záleží spíše na té funkčnosti. Radši budu mít věc, co mi v tom mokru pomůže a zahřeje mě, než abych měla něco, co vypadá super na pohled, ale je mi v něm zima:).

      Vymazat
    2. tak ano,to určitě, to jsme zapomněla rozlišit, za takové věci, obuv na sport atd, tam si samozřejmě zaplatím raději něco kvalitnějšího,ale jak píšeš, počkám na slevy, nemusím mít nejnovější model

      Vymazat
  26. Souhlas ve všech bodech. Mám naprosto stejný názor. Nešetřím na kvalitních potravinách a produktech ze zdravé výživy, dopřeju si krásnou dovolenou a na technice dle mého názoru taky nemá cenu šetřit, ale předraženou luxusní kosmetiku v řádu tisíců bych si nekoupila a oblečení taky ne - to už by to opravdu musela být láska na první pohled :-) Do bot jsem ochotná investovat cca do 3000,- Kč ale jen v případě že se jedná o boty typu KMM, Steel apod. které mám minimálně na 3 roky i více a jsou to boty pevné, kožené, bytelné a kvalitní. Za lodičky, tenisky, nějaké letní pantoflíčky atp. bych tolik peněz nedala, ty si kupuji tak max do 1000,- Kč a to už je opravdu strop. Taky to mám tak že nějaké měsíce si nekoupím nic a pak najednou víc věcí ale když to tak rozpočítám, za kosmetiku a oblečení určitě neutratím víc než 1000,- Kč měsíčně a to do toho počítám i mýdla, šampóny, pastu, prostě věci běžné spotřeby, které používá i přítel, nejsou jen pro mne. Samozřejmě pokud člověk potřebuje nový kabát nebo něco ve vyšší cenové relaci tak je to víc ale to je nárazové. Jinak teď momentálně šetřím na letní dovolenou a už se moc těším. Letenku už mám takže teď spořím na pobyt :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ještě jsem zapoměla na kulturní akce, koncerty, festivaly - do těch investuji taky hodně :-) Ale tak to má být, alespoň podle mě.

      Vymazat
  27. máš pravdu..:) já s tebou plně souhlasím:))

    OdpovědětVymazat
  28. s ještě abych dodala, já docela dost investuju do zdraví, mám cukrovku, takže musím pít věci bez cukru a tak...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když už jsme u toho zdraví, je strašný, jak se všechny léky dost zdražují. To už snad úplně dochází k tomu, že si "kupujeme zdraví", protože někdo, kdo potřebuje finančně náročné léky se bez peněz neobejde. Je to dost hrozný:(.

      Vymazat
  29. Petuska musim s tebou suhlasit je to kazdeho vec co si kupi ....suhlasim s tebou ze niekedy sa oplati investovat aj do drahsej kozmetiky a v niektorych pripadoch do lacnejsej napr. kupila som si dost ruzovy ocny tien od mac ktory vobec nepouzivam mala som ho parkrat tak som si radsej mohla kupit ten od essence alebo catrice alebo od inej znacky....najlepsia investicia je do jedla to suhlasim predsa to ide do nasho organizmu a niekedy je lepsie si priplatit a ked si kupujem sunku tak chcem aby tam bolo co najviac sunky a nie vseliake hovadiny, viem ze mnohí v dnesnej dobe siahaju po najlacnejsich potravinach lebo su nutení ....ja si moc popravde nepotrpim na drahe mobilne telefony...nepotrebujem ani ma nelaka napr.iphone5 alebo taketo , bohuzial sa mi podarilo uz stratit dva telefony tak som opatrna teraz . ale naopak do fotaku sa investovat oplati a taktiez do dovolenky....je to tema ako vravim nadlho...a som rada ze si toto video spravila ..si youtuberka a blogerka na urovni a mam ta moc rada....

    OdpovědětVymazat
  30. tak já se teda musím přiznat, že jsem celkem shopaholička, když to tak řeknu. :D jsem strašná požitkářka, ráda si nakupuju všechno hezký, načančaný, kvalitní.. a je jedno, jestli jde o jídlo, oblečení, kosmetiku, nebo elektroniku. pro mě je problém se třeba i koukat na e-shopy s oblečením nebo kosmetikou, protože jakmile se chvíli nehlídám, tak jsem už schopná házet nový a nový věci do košíku :D
    si občas tak říkám, že nebýt mých rodičů, tak teď sedím někde pod mostem zavalená hromadou oblečení a kosmetiky :D :D

    ... dobře, krapet přeháním :D, ale šetřit opravdu moc neumím.

    OdpovědětVymazat
  31. Pěkné video. :)
    V něčem souhlasím, v něčem ne... :) Co se týče bot, tak mám na sezónu většinou jedny opravdu kvalitní a dražší a potom si člověk časem dokoupí různé... Kabát mám taky už tři roky vlněný, za ne zrovna málo peněz, ale myslím, že se vyplatil. :) Jinak je to u oblečení tak, že za obyčejné věci se mi dávat víc peněz nechce (případně za řetězce jako H&M, kde kvalita je celkem špatná a ceny vzhledem k tomu docela nadsazené, takže tam leda ve slevě...)
    Kabelku za 10000 bych si nekoupila. Na značky nejsem a za podobnou cenu člověk má několik jiných kožených kabelek...
    U jídla mi taky není investic líto, stejně tak za knížky. :) U kosmetiky je to tak na půl, paletku od UD jsem si nakonec pořídila a vůbec nelituju, je skvělá a kdo ji chcete, jděte do ní.
    Jinak je to stejně všechno otázka priorit a preferencí. Takže ať si každý koupí co chce a na co má. :)

    OdpovědětVymazat
  32. Ahoj Petruš, určo s tebou souhlasim, já taky nerada vyhazuju peníze za drahou kosmetiku, neboť se bojim, že když si koupim make-up za 10000 kč, kterej pak nebudu používat, že mi nevyhovuje, že bych ho pak měla vyhodit :( já používám drogerkovej, kterej mě stojí 250kč a jsem s nim fakt spokojená :) jinak, co se týče oblečení, tak já ráda nakupuju v obchodech jako je New Yorker, Gate atd... ale je fakt, že jsem jednou zašla se takhle nakouknout do krámku S Oliver a to jsem neměla dělat :) bylo to před dvouma rokama před vánocema a já sháněla nějakej pěknej kabát, no a v S Oliver jsem ho našla, byl fakt nádhernej a teploučkej, a ta cena byla taky dost šílená, stál 4000 kč a já jsem o něj tak prosila, až mi ho přítel koupil :D tak to je asi moje poslední a nejdražší věc v šatníku, mám ho do teď a jsem za něj fakt moc ráda a přítel se s toho vzpamatovává do dnes :D a co se týče šetření, tak když jsem dostávala peníze od rodičů, tak jsem je hned utratila, vůbec jsem s nima neuměla hospodařit a až teď, co mám práci, tak si šetřim, neboť vim, jakou dřinu mi dalo, si ty peníze vydělat :) pa Kačka

    OdpovědětVymazat
  33. Jo, tvoje kecáky fakt miluju :)) Tohle video je moc povedené, jak-mile jsem četla na fb, že ho chystáš, neskutečně jsem se na něj těšila a nezklamalo! <3

    OdpovědětVymazat
  34. Hezké video Peti. A můžu se zeptat kde pracuješ, nebo konktrétně jakou práci děláš? Děkuji za odpověd, měj se pěkně :-)

    OdpovědětVymazat
  35. tvoje videa mám ráda!:) a když to tam zmiňuješ práci,co děláš za práci?:D

    OdpovědětVymazat
  36. Já si ráda připlatím hlavně za boty-nikdy jsem neměla boty od Vietnamců,protože bych to neriskla.Jinak nechápu lidi,kteří si jsou schopní koupit mobily,tablety,iPhony za tolik peněz.Jinak ale taky nepotřebuju utrácet za drahou kosmetiku-přesně jak říkáš-i s věcmi z drogérky se dá hezky nalíčit :)

    OdpovědětVymazat
  37. Já třeba nerada utrácím za jídlo. Takže to pak dopadá tak, že žádné čokolády, sušenky... ale levná zelenina, maso od řezníka (levnější, než v řeznictví), luštěniny. Základem je šetřit na polotovarech a nakupovat suroviny, z těch pak tvořit. Kosmetika je moje "úchylka", ale také bych za ní nedala víc, než co jsi popisovala. A oblečení jedině v second handech, aspoň mám něco jiného, než ostatní a od doby, co tam nakupuji, se mi změnil styl k zajímavějšímu. Takže i šetřit se vyplatí :)

    OdpovědětVymazat
  38. Pokud bych se měla vyjadřovat k utrácení v kosmetice, věci high-end a low-end, tak samozřejmě po videu od LU nebo od Tebe se najde spousta argumentů pro levnější věci, ale já nacházím i nějaké pro ty dražší.
    Zaprvé je to určitá exkluzivita, to se týká spíše jiných věcí jako kabelek, oblečení atp. (pominu-li faky), v kosmetice to spíše znamená, že danou věc si člověk většinou koupí dříve u dražší značky... Například jako první byla uvedena Naked2 a od ní se teprve odvíjela paletka Undressed od MUA. Ty společnosti, co na to mají peníze, to dají do výzkumu (máme-li tomu věřit), nebo do marketingu, zatímco ty levnější si počkají, po čem je poptávka a udělají něco podobného.
    Zadruhé je to určitě složení. Když se koukneme na aktivní látky, v dražších věcech je jich více, jsou na předních místech ve složení, zatímco u levnějších jich je podstatně méně. Např. Lancome Génifique x L'Oréal Kód mládí. Při dražší ceně si mohou dovolit i dražší ingredience a nemluvím tady vyloženě o nějakých zlatých, diamatových a kaviárových srajdách, co mají evokovat luxus :D Např. Balea balzám na rty v kelímku=vazelína, o něco málo dražší balzámky obsahují různé oleje atp. V dalších případech může jít o to, že u levných věcí jsou použity nějaké karginogenní či jinak horší látky. Jako rakovinu z toho asi vyloženě nedostanete, mluvíme-li o pár výrobcích, ale mazat si to na sebe denně po X let, co se ženská prostě chce líbit, to už dohromady nějaké to množství dá.
    Zatřetí bych dala kvalitu. Jasně, tam je to HODNĚ sporné a jsem si toho vědoma. Ale výrobky dražší jsou většinou i kvalitnější. Ono je těžký soudit, pokud nemáte srovnání obojího. Člověk si ale hodně rychle navykne na něco lepšího, tomu věřte. Někdo je třeba radši, když koupí pudr za 500,- a vydrží matnej celej den, než aby si koupil pudr za 100,- ale musel se za den přepudrovávat a mít ho u sebe. Někomu ty peníze přijdou zbytečný do toho dávat a přepudrování mu nedělá problém. To je pak otázka peníze vs. komfort.
    Určitě si i sama koupím levnou kosmetiku, narazila jsem i na hodně kvalitní věci za směšnou částku, to jó. Trochu mi to připomíná tu scénku se svetříkem v Ďábel nosí Pradu :D Konečné rozhodnutí je většinou na každém a jeho prioritách :) Bohužel se mi zdá, že víc pochopení mají ti preferující levné věci, pro ty, co si dovolují dražší, se většinou pochopení nenajde :( což není případ Peti, mluvím opravdu všeobecně. Je to asi jako když Asiati řeší výšku, protože jsou malí, zatímco zbytku světa je to úplně fuk :D

    OdpovědětVymazat
  39. Ano, vse je otazka priorit.

    Kdyz jdu nakupovat jidlo, nepremyslim nad tim kolik stoji, ale nad tim, co vlastne kupuju.
    Utracim za dobrou a kvalitni cokoladu! Je to takova moje droga.
    Utracim za kosmetiku, ale nekoupim si vsechno. Nedala bych ty silene penize za laky na nehty - Chanel, YSL, Dior...mam sice par kousku, ano, vsechny jsem je dostala, mam totiz velice hodneho manzela :), ale absolutne to nestoji ani za zlomek ceny.
    Utracim za boty, ale za Mellisy :) Je to moje vasen, ja ty boty miluju a klidne bych si koupila vsechny! A nestydim se za to.
    S oblecenim je to slozitejsi...Treba do hezkych satu jsem ochotna investovat vic...ale zase je otazka, co je to vic?
    Ja osobne nemam rada trziste, nenakupuju tam, ale nikdy by me nenapadlo soudit lidi, kteri si tam veci nakupuji. Od toho tady nejsem.

    Samozrejme mam obdobi, kdy utracim jak najata :) (ale vetsinou si tim neco kompenzuju - ted jsem mela velice smutne obdobi, tak mi veci delaly radost) a potom obdobi, kdy kupuju jen to, co je potrebne. Pomineme-li to, ze skoro kazda z nas porad neco nutne potrebujeme :) :)

    Hodne me zarazi, kdyz ctu na blogu jak, vetsinou anonymove, resi, proc si dotycna koupila drahou znackovou kabelku? Jak je mozne, ze si dovolila tento mesic koupit jiz treti rtenku? Jak je vubec mozne, ze si koupila drahou kosmetiku? Jak je mozne, ze ma dalsi boty...Jak je mozne, ze ma na neco penize. Cekam, kdy nastane: Jak je vubec mozne, ze dycha??? Vzdycky mam chut se bit do hlavy. Vazne je nutne cloveku kazit radost? Nechapu to. Vzdyt je uplne jedno, kde na danou vec vzala penize a nebo jestli ji dostala od mileho, od rodiny...kazdemu je po tom prd!
    Ono je ale asi snadnejsi resit druhe, nez si zkusit vyresit vlastni problemy a starosti!


    OdpovědětVymazat
  40. 1/2: Ahoj Peťulko,
    úplně skvělé video!
    Navíc ti to, jako vždycky, strašně moooooc sluší, krásné líčení, stíny sedí k tričku i k barvě nehtů! :) Jsi moc krásná!
    K videu: Jsi velmi sympatická, upovídaná, velmi milá, působíš přijemně a cítím z tebe samou pozitivní energii. Moc Ti fandím, mám tě moc ráda! Jsi nejlepší blogerka ze všech!
    Navíc, dnes jsi mě přesvědčila, že jsi velmi rozumná žena!!!

    Co se týká utrácení: snažím se spíš neutrácet, jelikož moje příjmy nejsou nijak velké, a i kdyby byly, snažím se šetřit na horší časy, člověk nikdy neví, jak to bude s prací apod. Ale potěší mě i maličkosti a radost si občas ráda udělám! Takže nakupování ano, někdy, s rozumem! :-)
    Taky je rozdí, kolik kdo měsíčně vydělává. Nemůže se každý s každým srovnávat.
    Já si třeba 2 měsíce (i dýl) nekoupím z kosmetiky vůbec nic a ten další měsíc pak přitáhnu domů 4 laky na nehty, 2 rtěnky, krémy apod. :-)
    Já s tebou dnes souhlasím téměř ve všem: začnu u kosmetiky: nikdy bych si nekoupila rtěnku dražší, než 150 Kč, protože si myslím, že je to opravdu zbytečné, rty se opravdu otírají, když jíme, a skvělou službu dokáží udělat i rtěnky do 120 Kč, pokud mohu jmenovat značky, miluju rtěnky z drogerie, konkrétně Rimmel, fialové + Rimmel Kate Moss a ty od Dermacolu, na kliknutí, mi přijdou velmi kvalitní, super konzistence a výdrž!!! Takže rtěnku za 1000 Kč bych nevydýchala! :-) Ale rtěnku od Miss Sporty za 50 Kč bych rovněž nechtěla, nepřijde mi kvalitní a vysušuje rty. Takže tak. :-) Prostě musí mi vyhovovat, ale s rozumem! :-)
    Make-up mi vyhovuje Toleriane od LRP z lékárny, i když 30 ml stojí 480 Kč, tak drží fakt celý den, stačí jej trošička a troufnu si říct, že mi vydrží ta tubička i 1 rok. Levné make-upy se mi rozmazávaly, mizely z obličeje. A jsou i dražší make-upy, řekla bych, že jsem v tomto zlatý střed. ? :-) Na co make-up Dior, když velmi kvalitní službu mi udělá La Roche-Posay?
    Taky bych si nikdy nekoupila kabelku, která má cenu ojetého auta, tohle je opravdu nenormální utrácení! Šílené, nechápu toho, kdo si koupí kabelku za 30 000 a výš, to tak může max. Paris Hilton, která neví, co s penězi a jí podobné. :-) (Moje nejdražší kabelka stála okolo 400 Kč.)
    A navíc, v ČR nejsou ty platy tak velké, jako v zahraničí. V zahraničí vydělají tolik, že jim kabelka LV drahá vůbec nepřijde, bohužel LV, Prada apod. má ceny pro všechny země stejné, i když se jejich platy liší o 50 000 Kč a víc! ..........

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Promin ale to te teda musim vyvest z omylu protoze v zahranici ziji a opravdu to neni tak,ze by si tady kazda zenska chodila nakupovat do vuittona jako do pekarny,tady si to kazda zenska taky dvakrat rozmysli za co utrati aby vubec vysla a to i presto,ze vydelava vic nez v CR protoze on je zivot vubec drahej a kdyz chcete ridit krasny auto,mit vlastni byt,o vikendu se nekam zajet podivat a jeste si nakoupit nejakou tu kosmetiku nebo obleceni tak to uz je docela palka i tady na Belgii kde se vydelava nejvic z cele evropy ale jeste je zapotrebi dodat,ze je tady taky vsechno drazsi nez v Cr takze ono se to nekde vyrovna,ja to delam tak,ze nakupuji jedine v Nemecku kterej je od nas necelych 100 km a tam nakupuji prevazne kosmetiku,jidlo a praci prasky,vse mne tam vyjde az o polovinu levneji a to se proste pozna,jedine tak si muzu vse dovolit,kdybych to mela kupovat tady tak nevyjdu ani omylem protoze jsem zvykla si kazdy tyden neco koupit at uz na sebe nebo nejakou kosmetiku a to bych uz vazne nevysla:-).

      Jinak si myslim,ze kvalitni boty a kabelka delaji opravdu hodne a opravdu dokazi outfit bud povysit nebo opravdu zkazit,obleceni jako treba tricka,halenky atd klidne muzou byt levnejsi ale boty a kabelka proste ne.Priklad dam takovy,ze jsem si nekde v listopadu koupila zimni cerveny kozacky za 215 euro coz je neco pres 5000 KC.Protoze jsem ale nechtela porad nosit jen ty jediny kozacky tak jsem si jeste za ty posledni mesice prikoupila asi troje kotnickovy botky a jedny cerny lacinejsi kozacky...ted tu mame konec zimy a kdyz bych mela vyhodnotit jak tedy vsechny tyto boty vypadaji ted tak asi nikoho neprekvapim kdyz reknu,ze prave ty drahy kozacky jsou doted po tolika nosenich jako novy a ty vsechny kotnickovy boty ktery jsem mela parkrat na sobe jsou dnes po nekolika mesicich na vyhozeni.

      Vymazat
  41. 2/2: .......... S krémy proti vráskám za 5000 Kč a víc s tebou souhlasím, myslím, že se jedná o značku La Prairie a její nehorázné ceny! Také doporučuji jít raději na botox, když už, než takto drahý krém, který stejně nepomůže.
    Stejně tak bych nikdy nešla do kadeřnictví Klier, moje kadeřnice mi dělá hodně hustý blond melír a platím za melír, vyfoukání, regeneraci, péči 480 Kč. Tisícovku bych rovněž nerozdýchala! :-) A to se kolikrát za takovouto službu platí i 2500, co jsem tak slyšela / četla. Tudíž, proč Klier? Max. 700 Kč jsem ochotná kadeřnici zaplatit! :-) ALE: vlasovou kosmetiku střídám jak tu z drogerie (Gliss Kury, Elsévy), tak občas si koupím i Londu Professional z kadeřnictví, kdy šampon stojí okolo 170 Kč a balzám taktéž.
    Oblečení i boty nakupuji za pár kaček / stovek u Vietnamců. Jsem spokojená.
    No, kuchyně: tchýně má kuchyňi z Oresi, i s elektrospotřebiči ji stála okolo 120 000 Kč, my si nechali dělat kuchyňi u soukromníka, slouží už 3 roky bez problémů, přijde mi velmi kvalitní, stála nás 30 000 + dalších cca. 30 000 nás stály elektrospotřebiče (sporák, myčka, lednička), čili 60 000.
    Moje rodina by si zase nikdy nekoupila úplně nové auto, jako jiní, 250 000 Kč investovat do auta je hodně a mi to přijde zbytečné! Máme známého v bazaru a naši měli první auto za 65 000, bylo kontrolováno, bylo úplně v pořádku, nikdy s nim neměli žádný problém. Našim bez problémů sloužilo 7 let, do té doby, než jej taťka na ledovce otočil na střechu a bok a celé ho rozbil. :-( Teď mají auto opět z bazaru, za 80 000 Kč a jsou velmi spokojení. Já také nová auta neuznávám!
    Mobilní telefon mě stál 3000 Kč, foťák má tuším 7 Mpix, což mi stačí, MP3 hrají čistě.:-) Víc nepotřebuji! :-)
    No, to bude asi vše, co bych ti k tomu napsala.
    Měj se krásně a těším se na další video / článek! Ahojky! Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Jani, moc děkuji za výstižný komentář/e, musím úplně souhlasit, mám to stejně nastavené :), také jsme si nekupovali nové auto, na co, stačí nám ojeté, službu nám udělá stejnou, máme Thalii, což je v podstatě jedno z nejlevnějších aut a navíc tedy starší a slouží bezvadně, musím to zaklepat, ještě před dvěma a něco lety jsem jezdila starým favoritem a co, taky sloužil a jezdilo se mi s ním bezvadně, taky v tomto směru nejsem vůbec náročná, havně když to jezdí :).

      Vymazat
    2. Tak to máme stejně, s těmi auty. :-) Já bych i dnes byla ráda i za favorit, mi by to úplně stačilo! Pokud jede. Hlavně ne nové, do toho bych za volant ani nesedla. :-)
      Jsi velmi rozumná! Moc ti fandím! Papa! Jana

      Vymazat
  42. suhlasim s tebou. Tiež nedám za oblečenie kopec penazi. radšej si kupim viac lacnejších kuskov ako jeden drahý. Predsa len trendy sa menia a kupovat si drahé topanky, ktoré su fakt hitom len jednu zimu - tak to nie.
    Kozmetiku tiež nekupujem predraženu, mám dokonca skusenost, že mi na plet sedi lacnejší krém, ako ten drahší a značkový, po ktorom ma páli a štípe plet.
    A tiež kvalitné potraviny, stále nechápem ludi, čo si kupuju biele rožky, ked tie celozrnné alebo semienkové su sice drahšie, ale určite aj chutnejšie a zdravšie.

    OdpovědětVymazat
  43. Ahoj Péťo, jinak určitě reagují ty, které živí rodiče a dostávají kapesné a jinak starší ročníky,které se o sebe už starají sami.
    Já patřím do té druhé kategorie je mi 23, studuji a pracuji, bydlíme s přítelem v bytě, který pronajímáme, takže musíme pracovat (neždímáme rodiče;)). A i přes to si ušetříme každý rok tak na dvě-tři dovolené (zímní Alpy, letní moře a pak většinou nějaké chození po horách, nebo poznávačka po evropě), za cestování mi není nikdy líto peněz a klidně oželím naprosto veškeré "holčičí" radosti.
    Pak mi taky není líto jednou za čas zajít do dobré restaurace a udělat si příjemný večer, odhodit všechny starosti, bavit se a užít si ten okamžik, kdy nemusím nic řešit. Kvalitní jídlo je samozřejmost a neberu to ani jako utrácení, prostě jako určitý životní standard (koupíme si méně, ale kvalitní), stejně jako elektřina apod.
    Naopak za co bych větší částku nedala je oblečení,to je pro mě při dnešních možnostech zbytečné. Kvalitní kabelku nebo boty ano, ale nemusím mít tričko za tisíc korun a sukni za pět tisíc.
    Ještě je mi líto platit plno peněz za sporty typu jumping, walking a podobné dnešní vymoženosti. Vystačím si se cvičebními videi, běžeckými botami nebo in-line bruslemi. :) Omlouvám se za dlouhý příspěvek. :) Ale nešlo to jinak :)

    OdpovědětVymazat
  44. Já teda za kosmetiku utrácím - investuju. Pokud si nechceš kupovat drahou kosmetiku, tak ji nikdy nezkoušej, protože k té levné by ses vracela těžko. Ano mám rtěnky od Chanel za 800,- ale ty rtěnky vydrží a nevysušují, v pohodě přežijí pití i jídlo. A ano mám makeup a stíny od Dior a ten rozdíl tam opravdu cítím. Na druhou stranu si nepotrpím na kvantitu, nepotřeuju mít plných osm šuplíků dekorativky a navíc nekupuju si to každý týden nebo měsíc. Ale je pravda, že se o tom nezmiňuju. Když mi v práci kolegyně nebo kdokoliv jiný rtěnku, stíny,... pochválí jen poděkuju a dál se nijak nevyjařuju, protože ty pohledy a komentáře mi vadí. Je mi sice jen 21, ale pracuju, nikdo jiný mě neživý a je jen moje věc za co si peníze utratím. Znám holku, která dá minimálně 50,- denně za čokoládové tyčinky a každý měsíc brečí, že nemá peníze. Ale je to její věc.
    Jinak souhlasím s tebou, že šetřit se nemá na jídle, vzdělání, elektronice a cestování.
    Jinak hodně kamarádů se mě ptalo, když jsem byla v pubertě a nabyla líná si sehnat občasnou brigádu, jak si dokážu ušetřit když nemám stálý měsíční příjem? Že oni by to hned utratili. Je to jednoduché - ty peníze si musíte vydělat, ne dostat od mamky nebo babičky. Když si ty peníze vyděláte, dvakrát si rozmyslíte, jestli "tu" věc opravdu potřebujete.

    OdpovědětVymazat
  45. Jakej máš mobil, prosím?? Moc by mě to zajímalo :))) Děkuji :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ted mám 5 let starou Nokii supernova,ale právě potřebuje vyměnit, potřebuju z mobilu přecejen i vyřídit nějaké maily atd, takže dnes by měl dorazit nový, určitě vám ho ukážu :)

      Vymazat
    2. jaký sis objednala??

      Vymazat
  46. Jelikoz jsem vdana a bydlime s manzelem v domku, tak ja osobne investuji velice rada do veci do domacnosti, koupila jsem si kvalitni spotrebice a ulitavam na doplncich, ktere nejsou uplne nejlevnejsi :) a nakupujeme kvalitni potraviny a radsi ozelim 5 rasenek, staci mi bohate dve.Kazdy ma priority nekde jinde :)Ale tim nechci nikoho soudit.A za kvalitni doplnky (kabelky a boty) si pripaltim ale obleceni si nakupuji ve slevach, to me bavi :)))
    Hezky den
    Lea

    OdpovědětVymazat
  47. Za kosmetiku ani moc neutrácím, ale v oblečení se vyžívám, takže vždycky něco našetřím a pak mám prázdnou pokladničku..Ale samozřejmě kupuji za celkem normální ceny. Mám radost i když ulovím něco pěkného v sekáči. Peti můžu se tě zeptat na rovnátka, jestli žvýkáš? Protože jsem četla, že když má někdo rovnátka žvýkačky jsou tabu. Tak by mně zajímalo, jestli jsi žvýkat zkoušela nebo raději ne. Budu mít také rovnátka a žvýkačky miluju, takže bych byla nerada, kdybych musela přestat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkus to jednou a uvidíš! :D

      Vymazat
    2. Ahoj Péťo, v první řadě pochvala, že ses pustila do takového ožehavého tématu.
      Já jsem si zažila lepší i horší časy (bohužel ty horší jsou zrovna teď... přišla jsem o práci :( ) a šetřivý člověk tedy nejsem. Řídím se heslem, že peníze si člověk do hrobu nevezme, takže dokud nemám závazky, ráda si užívám. A to jak dobrým jídlem a návštěvou restaurací, tak oblečením, kosmetikou a cestováním (ale mám ráda takové to na vlastní pěst, a to je vždy levnější).
      Vyzkoušela jsem dražší i levnější kosmetické produkty a musím říct, že pokud člověk nekupuje vyloženě ty největší šunty, tak zásadní rozdíl jsem nezaznamela.. když si dám make-up od MAC, tak má stejné kvality jako L'oreal nebo Rimmel True Match. To stejné rtěnka od YSL a Rimmel Kate.
      Pokud jde o oblečení, tak to je horší. V obchodech jsou prostě strašný šunty! Takže kabát, boty, džíny, to připlatím. Ale trička apod. jsou teda často, ne vždy, stejnej hadr v HM i v Escadě. Takže tam mám limit docela nízko, to beru jako jednosezónní záležitost. A od doby, co jsem v mládí dělala přes léto v Camaieu, tak nakupuji ZÁSADNĚ jen ve slevách. Původní ceny jsou totálně mimo... Naopak u Vietnamců nikdy. Vadí mi, že už dnes stojí hadry tam stejně jako v obchodě ve slevě, ale tam mám aspoň záruku... a taky se z toho odvedou daně, když už jsme u té ekonomiky :D A navíc jsem vysoká, tak mi to stejně není. A snažím se tedy vyhýbat nejen všem napodobeninám, ale také "inspiracím"...
      S kabelkou a hodinkami za desítky tisíc problém nemám, to beru jako investici. Šetřila jsem si taky na kabelku, ale nakonec to padlo na byt. Tam to kombinuju... nábytek mám na míru i z Ikea, spotřebiče v jednom speciálním designu, ale zas koupené na netu... Úplně nechápu takové to "jdu do prvního obchodu a tam vezmu, co se mi líbí". To mi přijde jako vyložené vyhazování peněz, protože naprosto tu stejnu věc na netu člověk koupí o dost levněji a to i ve velkých ověřených eshopech.
      Z mých největších investic: vybavení bytu, stylové auto (to preferuji 100% nové, ne ojeté), rovnátka, hodinky a výplně rtů :)
      Pokud jde o jídlo, tam se neřídím značkou ani cenou, ale pečlivě čtu etikety. A možná se budou mnozí divit, ale jedny z nejkvalitnějších produktů z řetězců dnes prodává zatracovaný Lídl :)

      P.S. Jo, Péťo, a ten NY si splň! Pro mě největší zážitek mého života :)

      Vymazat
    3. já tedy žvýkám i srovnátky, žádný problém :D,ale musí si člověk dávat pozor,aby se mu do rovnátek zvýkačka nezamotala,takže opatrně ;)

      Vymazat
    4. Ono to spíš bolí, než že by se to zamotávalo... Jak se zuby rovnají, tak prostě bolí, je problém i kousat, natož žvýkat :-)

      Vymazat
  48. Ještě jsem to nedokoukala, ale zatím s tebou ve všem souhlasím. Každej má prostě neco za co utrácí a tak to prostě je.

    OdpovědětVymazat
  49. Ahoj :) .. Jako co pracuješ ? Jestli jako kosmetička nebo něco podobného tak to jde poznat =)..Krásné líčíš lidi na ples,máš krásné líčící videa atd..=)

    OdpovědětVymazat
  50. Já bych jen řekla k té kosmetice - já se tedy koukám hodně na složení. Podobně, jako u jídla, nebudu se krmit sajrajtem, tak stejně tak u krémů na obličej, tělo, se dívám, co obsahují, kolik je tam konzervačních látek, chemických vůní. Raději si připlatím za kvalitní přírodní kosmetiku, kde mám nějakou jistotu, že to neobsahuje sajrajt, který mi pak kůží proniká do těla.

    U vietnamců nenakupuju vůbec, protože to jejich oblečení, hračky, často obsahuje zakázané látky, mnohdy s karcinogenními účinky.

    Takže možná jsem tu jediná, ale já si ráda koupím tričko za 800,-, které ale nepouští barvu, nevypadá po pěti vypráních jak hadr na podlahu, drží tvar, nežmolkovatí, a nosím ho pak léta. Navíc si k věcem, i na sebe, utvářím takový jako vztah, neumím si nakoupit trendy trička, nosit je jednu, dvě sezony a pak je hodit do popelnice.

    To samé boty. Chci kvalitní boty, které něco vydrží, takže já u bot pod tisícovku nejdu. Myslím, že díky tomu nemám vbočené palce a podobné radosti.

    A ještě bych k tomu dodala, přijde mi naprosto směšné, jak když je letošní zimu v módě dejme tomu bunda s páskem, jak skoro všechny se do toho navlíknou......řekněte mi proč?? Proč člověk na ulicích potkává totožné figuríny v totožných bundách a botách? A kdo takto nechodí, je out. Je to k smíchu tohle:-)

    OdpovědětVymazat
  51. Nechceš někdy udělat video prováděcí vaším domem ? Bylo by zajímavé shlédnout starý dům, který si předěláváte dle svého názoru. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nebo ne celým domem, ale jednou místností třeba :) co ty na to Peti? Vždyt to není až tak soukromé

      Vymazat
  52. ahojky Peti,

    skvělé video, v mnoha věcech s Tebou souhlasím. Jsem ráda, že nepatříš mezi ty umouněnce, které by na sebe nenapatlali make-up z drogerky.
    Abych pravdu řekla, tak já za kosmetiku moc neutrácím..koupím si to co mě zaujme, nebo co vidím na blozích a vím, že to opravdu za tu cenu stojí :) Nemusím mít drahé značkové šampony, ale vystačím si s obyčejnou Baleou, která je mimochodem super. Ráda nakupuji drogerii i v Německu, kde se vše vyplatí mnohem víc (zmiňované šampony Balea stojí cca 15,- atd.).
    Jak říkáš, tak ráda si připlatím za kvalitní jídlo..v krámu vždycky na mě přítel tak ,,divně,, kouká a pak se diví, proč se ptám prodavačky, kolik procent masa mají ty a ty párky ...párky s 50% opravdu nepozřu a možná to píšu i mimo mísu, ale správný párek musí mít přes 80% masa..! :) :D

    Za cestování si ráda také připlatím, minulý rok jsme jeli s rodinou do Turecka, celkem to vyšlo okolo 100 tisíc pro všechny, ale ty zážitky jsou opravdu k nezaplacení. Byla to dovča mých snů a budu na ní ještě dlouho vzpomínat. S přítelem během roku podnikáme spoustu výletů po ČR a nemůžu říct, že je to zrovna levná záležitost.

    Ještě stále chodím do školy (VŠ), mám pouze brigádu, vydělám si nárazově, když mám hodně učení, tak nemám čas chodit do práce a třeba teď v únoru mi nepříjde nic..:( Jsem ale na druhou stranu docela šetřivá, ještě nikdy se mi nestalo, abych na něco neměla..což se hodně lidem v mém okolí stává, že jsou prostě bez peněz a musí prosit u rodičů. Já se snažím nějak vyjít sama a počítat peníze tak, aby mi vše pěkně vyšlo :) Dřív jsem si dokonce psala, co jsem si kdy kde a za kolik koupila.. ale s postupem času jsem přestala a naučila se s penězi hospodařit tak, abych vyšla i s málem.

    Omlouvám se za dlouhý příspěvek..

    OdpovědětVymazat
  53. Já myslím,že i ty priority se člověku časem mění.Jako holka jsem ráda cestovala na co nejzajímavější místa i za cenu nepohodlného dopravního prostředku,spaní pod stanem nebo i pod širákem...Dneska mám rodinu a ideální dovča je klidně kousek od domova ale s full servisem... To samý je se vším ostatním. Nejsem líná si o věcech hodně zjistit,než jje koupím,to platí hlavně pro dražší a dlouhodobé věci - teď zrovna řeším novou myčku.Spotřební zboží jako třeba oblečení pro sebe a pro dítě ponejvíc kupuju z druhé ruky - udělá stejnou službu za minimální cenu. Pak si můžu dovolit nosit pěkné věci do města,na hřiště i na zahradu.Za co mi není líto si připlatit jsou třeba kvalitní nové boty pro prcka,protože zdravé nožky má jen jedny, a do zdraví, dobré péče a prevence obecně mi taky není líto peníze dát. Poslední dobou mi není taky líto dát třeba peníze kadeřnici,než si barvit vlasy doma,když výsledek je často nejistý. Když jsem přestala kouřit,několik let jsem dělala to,že ušetřené peníze za cigarety jsem si dávala stranou a jednou za měsíc si něco koupila.A dělám to tak doteď. I malýmu šetřím,když dostane od babiček nějaký menší nebo větší peníz na mlsku nebo k vánocům.Občas nějakou stovku přihodím já. Od narození jsem mu takhle spořila z 'drobných' a nedávno (budou mu dva roky) jsme mu komplet zrekonstruovali místnost a koupili nábytek,když jsme z kasičky vysypali 30.000... Teď máme pravidlo,že padesátikoruny neutrácíme,ale hážeme do prasátka.Už je to pěkná váha,tak se těším,co si koupíme až bude zabijačka :)

    OdpovědětVymazat
  54. Peti, ve videu jsi zmínila, že je ti už přes třicet. :-o Neplánujete už s manželem děti? Snad nemáte nějaký problém. :-( Držím vám palce, jste velmi sympatický pár! Sluší vám to spolu!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Proč by proboha člověk, kterému je nad třicet, musel toužit po dětech?
      Já Vám taky držím palce, jestli děti neplánujete, tak Vám držím palce, aby se to nestalo nějakou blbou náhodou... Ale hlavně Vám přeji, aby dotazů typu "neplánujete děti" bylo co nejméně...

      Vymazat
    2. Proč je každý kdo nemá děti podezřelý?

      Vymazat
    3. Vím, že do toho nejspíš nikomu nic není..ale Peťule už je vážně přes 30 a řekla bych, že je nejvyšší čas..

      Vymazat
    4. tak já jsem opravdu ráda, že mi zde některé čtenářky naplánují,kdy mám nejvyšší čas mít dítě :D

      Vymazat
    5. Čtenářky naplánují? To je biologický fakt, že po třicítce se plodnost snižuje a okolo čtyřicítky je už těhotenství dosti riskantní.

      Vymazat
    6. nevím co to má společného s biologií, navíc i toto je poměrně dost individuální stejně tak jako třeba menopauza, někdo ji má ve 40, jiný může mít dítě do 60 (ne že bych to považovala za rozumné,jen uvádím příklad)

      Vymazat
    7. Já studuju LF1 na Karlově univerzitě, něco o tom vím, a nikdy bych neřekla, že ve 30 je nejvyšší čas mít děti. Tyhlety rádoby dobře myšlené rady a "profesionálně" podané (po 30 se plodnost snižuje...) mě štvou, a musela jsem zareagovat. Už kvůli tomu, že i kdyby Petra nechtěla děti vůbec, co je na tom? To jsou ženy strojem na výrobu dětí, nejlépe hned ve dvaceti, kariéru ať dělá jen manžel, a potom být doma, hospodyňka, neutrácet za kosmetiku atd atd.... Možná jsem se zbytečně rozčílila :D ale štve mě to a musela jsem napsat svůj názor.
      Peťce držím palce, aby ji podobné komentáře nechávaly klidnou, já na tom musím do příště zapracovat :D
      Verča J.

      Vymazat
    8. Je to opravdu každého věc. Nikdo by neměl používat věty typu...už je nejvyšší čas...stejně tak ale myslím není dobré pozastavovat se nad tím, že má někdo dítě ve dvaceti a je jen výrobna dětí... Záleží vždy na tom, jak se domluví pár a co jemu vyhovuje
      Já osobně jsem měla první dítě ve 23, druhé ve 25 a třetího benjamínka ve 38. V žádném věku jsem se dítětem necítila omezená, nikdy jsem nebyla a nebudu hospodyňka se zástěrou a za kosmetiku utrácím ráda :-D

      Vymazat
    9. No ja si myslim, ze plodnosť sa po 3Otke znižuje určite, je jasne,že sa znižuje tvorba vajičok a nie pri každej ovulácii sa uvolní vajíčko. To je holý fakt a samozrejme, že je to individuálne. Ale na druhej strane je každého osobná vec,kedy ma dieťa. Ja budem mat dalšie až po 3Otke a nevadí mi to. Inak video bolo super. Velmi chvalim

      Vymazat
  55. Edit k poslednímu mému příspěvku: nikdy si to nepočítám, kolik jsem utratila. Ale vím, že musím vydělávat nad 30 tisíc měsíčně.

    OdpovědětVymazat
  56. Já to mám podobně až na ty boty a oblečení. Boty jsou podle mě jedna z nejdůležitějších věcí. Sukně od Vietnamců ti nic neudělá, ale nekvalitní boty dovedou nadělat pěknou paseku. Takže když jsem si asi přes 4 roky kupovala kvalitní botasky (opravdu Botasky - od české značky Botas) a stály kolem tisícovky, ani jsem nemrkla. Nosila jsem je prakticky denně a ještě teď je mám na nošení na zahradu. To samé zimní kozačky. Musí v nich být teplo, musí něco vydržet. Zase třeba u letních bot to tolik neřeším. A u oblečení tak tam se jedná hlavně o kvalitní kabát, nebo třeba i kalhoty, svetr, a podobně. Jo, a ještě když jsi mluvila o té šunce, v D testu vyšla nejlépe šunka z Lidlu od značky Twinner. Má takový červený obal, velká (pro někoho možná tlustá) kolečka, cena asi 44 Kč za 200 g. Myslím, že má nějakých 95 % masa, tak se když tak podívej. V Lidlu sice nemají takový výběr, ale ty věci mají opravdu kvalitní. Totéž prací prášek. Je to jeden z nejlevnějších, ale v testu pracích prášků předčil všechny ostatní. Když tak je to Formil.

    OdpovědětVymazat
  57. Chtěla bych vám všem moc poděkovat za komentáře, je to opravdu zajímavé čtení ;), je vidět, že každý to má nastaveno trošku jinak a je to úplně v pořádku,myslím,že je skutečně každého věc za co a jak své peníze utrácí :). Jinak jsem ještě chtěla podotknout, že jsem zapomněla na to, že třeba za kvalitní boty na sport jsem také samozřejmě ochotna připlatit nebo za nějaké funkční oblečení,to ano, já měla na mysli spíše to,co nosím běžně, módní oblečení a obuv, že za to moc peněz ochotná vydat nejsem,když vidím, za kolik to pak e ve slevách a jakou to tedy asi má hodnotu....
    Co se týče toho bydlení, tak samozřejmě si nekoupím kuchyn nějaký úplně šunt, to ne,ale vzhledem k tomu,že máme fakt starý barák, který je i dost vlhký jelikož je v půlky v zemi a ve svahu a není možné to nějak pořádně odvodnit, protože tenkrát se ještě nedělaly pořádné základy, tak je dost těžké koupit něco dražšího co se týče vybavení, protože tu všechny spotřebiče i nábytek dost trpí a brzyx odchází, tedy zrovna v mém případě nemám cenu za tohle utrácet větší částku,kdybych ale bydlela v domě novém nebo v bytě, urfčitě bych si koupial něco lepšího, tady se to zničí tak jako tak, takže to cenu nemá :). Jinak se samozřejmě chci doma cítit dobře, to je jasné, takže se snažím i tak to nějak uzpůsobit a rekonstruovat :).
    Jinak prohlídka bydlení, rozebírání práce a dětí, to je dost soukromé, to tu opravdu nebudu ventilovat, věřím, že mě chápete, ono toho může hodně lidí zneužít, což se mi pak i stalo,když jsme to tu psala, takže už si raději bud hrát na trochu tajemnou :), děkuji za pochopení.

    OdpovědětVymazat
  58. Ahoj Peťul, děkuji za další krásné video, jsem ráda, že máš odvahu i na kontroverznější věci, ptž se proti tomu určitě zvedne vlna nevole, jak už to na blozích bývá. Přitom utrácí všichni =o).

    A jak to mám já? Jako každá ženská utrácím, vydělávám si na to prací. A to je další věc k diskusi, mě fascinují lidi, kteří na blozích hlásají, že práce je jen ta manuální. Nikdo z nich v životě nepracoval hlavou, jakmile někdo netahá zboží v obchoďáku, nefárá a nebo nehází lopatou, tak je v podstatě lempl. Samozřejmě to neříká každej, ale už jsem se to dočetla a docela mi to naštvalo.

    A na závěr? Utrácejte s Mírou, nic se nemá přehánět...

    OdpovědětVymazat
  59. Hodně zajímavý článek k zamyšlení. Osobně považuju za dost nevhodné diskuze o politice, náboženství a financích. Rozhodně je netaktní se na to někoho ptát (viďte, anonymové), mám i subjektivní problém, když s tím tématem někdo sám začne (například v době před volbami: lidé se doslova chlubili tím, koho volí, a uráželi voliče toho druhého kandidáta), ale Péti se podařilo to udržet v rámci mezí, toto téma omezila pouze na své preference, což považuju za optimální kompromis, klobouk dolů (s komentáři volebního dění jsem měla větší problém, jsem na to zkrátka háklivá a mám své důvody).
    Jinak se dá říct jen, jestli to člověk cítí stejně, nebo ne nebo v čem to vidí odlišně. Mě třeba napadlo, že s kvalitním make-upem to vidím stejně jako s kvalitními štětci. Nalíčit se dá se štětci z drogérky, ale je to rozdíl. Make-up z drogérky je dobrý, ale pokud si najdete ten svůj dražší, je výsledek mnohonásobně lepší. Takže tvrzení: make-up z drogérky mi stačí, ale štětce potřebuju ty nejlepší, mi osobně nekonvenuje, analogicky v tom totiž nevidím rozdíl.
    Osobně to mám tak, že sice dražší věci by měly být automaticky i kvalitnější, "měly by" déle vydržet. Realitu známe ale všechny, proto mě neštve, když mi nesedne něco za stovku, ale když už to stojí pětkrát víc, tak to hodně bolí. A dále mi vadí, když věci vypadají lacině, vadí mi koženkové kabelky, které vypadají jak z umělé hmoty a páchnou. To samé levné koženkové boty, které už z dálky řvou: jsme atrapy kůže. Obrovské umělohmotné (stříbrné nebo ještě hůž zlaté) spony na páscích a šatech, umělohmotné kamínky, štrásy. Takže tomu se už z dálky vyhýbám, bohužel je to častý tržišťový sortiment. To mě odrazuje.
    Poznámka pod čarou: tohle je můj osobní názor, nesnažím se tím říct, že tohle je Pétin případ, kdyby náhodou chtěl z toho někdo něco vyvozovat a chtěl se toho chytit. Aby bylo jasno, milí rýpalové a zapšklí a zákeřní anonymové.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. moc děkuji za komentář :)! jinak co se týče těch štětců a makeupů, rozumím ti,ale právě můj osobní pohled a zkušenost je taková, že když jsme měla různé vzorky dražších makeupů, tak jsem rozdíl ve srovnání s těmi levnějšími neviděla, zatímco u štětců byl ten rozdíl v nalíčení viditelný ihned ;), prostě to s nimi jde líp a výsledek je lepší, zatímco ten makeup nebo stíny byly na oku stejné ;),ale je to jen moje osobní zkušenost, je jasné,že každý má jinou plet a jiné zkušenosti :)

      Vymazat
  60. Peti,veľmi dobré video. Skoro vo všetkom s tebou súhlasím. Ja si veľmi rada spravím radosť nejakou kozmetikou.Tú nakupujem najčastejšie a najradšej.Taktiež sa však viem udržať na uzde a nemínať horibilné čiastky,keďže žijem s priateľom,máme úver,tak myslím skôr na dôležitejšie veci,na ktoré sú potrebné peniažky.

    A to,že každý míňa peniaze na čo chce a koľko chce je jeho vec,v tom máš pravdu,ale sú napr. blogy, z ktorých mám pocit,že je to skôr o chválení sa.Jednoducho mám pocit,že niektorí chcú ukázať,že aha koľko mám peňazí a čo všetko si môžem dovoliť kúpiť,kam všade môžem cestovať a pod., no výsledný efekt je v podstate nulový.

    Tvoj blog je super v tom,že sa dozviem aj čosi nové o produktoch.Jednoducho,že sa niečo dozviem,naučím.Mám veľmi rada tvoje "kecacie" videá a celkovo si veľmi sympatická a je vidieť,že aj dosť inteligentná :)

    Tvoja čitateľka Mirka

    OdpovědětVymazat
  61. Ahoj Peti,

    super video na téma o kterým nikdo moc nechce mluvit. Já jsem taky klasická ženská a nějakou tu radost i udělám, v míře :-) S většinou tvých názorů se ztotožňuji. Taky pracuji, když něco chci tak si na to musím vydělat, jenže toto potom většina lidí nevidí a vymýšlí bůh ví co.

    Bavíš mě a tvoje kecací videa miluju.

    Perlička: Pizza nářez a já nevim jakej nářez, to je fakt nářez :D

    Verča

    OdpovědětVymazat
  62. Ahoj Péťo... Čtu tě už strašně dlouho, sice tu pořád nemám účet (no holt anonym, ale vždycky ten dobrej) :) No... Není to zrovna k tématu peněz, ale chtěla sem se zeptat, jaké ty čteš/sleduješ zahraniční blogerky? Koukala sem se na nějaké, ale nevím přesně :) Mohla by si sem dát nějaké odkazy nebo návrhy? :D Moc ráda tě sleduji, jsi úžasná a zajímá mě, jak jsou na tom ostatní "světové" blogerky :) Předem moc děkuji...

    OdpovědětVymazat
  63. To je hrůůůza! O čem to je?" ÁÁ takhle, Já nevim, takže fakt jako... takže jako, jáá nevéém..." - to je třičtvrtina mluvy Tvého příspěvku. App: jak dlouho vaříš rýži? Se asi rozvařila. Nejsi blondýna:)))? Jakou konkrétní prací vyděláváš?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. VIDEO MÁ 19 MINUT, RÝŽE SE VAŘÍ 25 MINUT (ALESPOŇ TA, KTEROU KUPUJEME MY), TAK SE ASI NEROZVAŘILA

      Vymazat
    2. mně fakt baví jakou mají o mě anonymové péči :D, dokonce i o můj jídelníček, prozradím ale sladké tajemství, existuje tlačítko stop, tedy je možné nahrávání přerušit a odejít vypnout rýži, zalít kafe, na toaletu atp :D :D

      Vymazat
  64. Super video, souhlasím s tebou, i když mi je teda zatím jen náct, a to vlastní bydlení apod. se mě netýká. Nejvíc s tebou asi souhlasím v těch kabelkách. Za cokoliv jiného jsem schopná dát větší částku peněz (kdybych je měla), než za kabelky! V životě bych nedala za kabelku ani těch 10 tisíc. I kdybych vyhrála ve Sportce 30 milionů, ne, prostě ne! :D
    Tak jak říkám, super video a i jsi pobavila :)

    OdpovědětVymazat
  65. Souhlas s příspěvkem výše. Být Peťou bych se zaměřila na barvitější mluvu a nad obsahovou stránkou. Rozšířit slovní zásobu se dá například čtením. Peťa určitě vaří neloupanou hnědou rýži, která se vaří asi 40 min., jinak by z toho měla pěknou srjadu. Rovněž by mě zajímal vzhled bytu, jelikož být spokojena se vzhledem nefunkční kuchyně, to je docela mazec :-D Nemám nic proti blogerkám, ale být blogerka co neumí mluvit, to bych radši nebyla blogerkou vůbec. Zkus se někdy podívat na stránky opravdu dobrých blogerek v zahraničí a inspirovat se, např. heyfranhey.com, třeba Ti to pomůže. Přeji hezký večer plný inspirace.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já tedy nechápu,kde jsem řekla, že kuchyně je nefunkční, kromě teda toho, že nějak nechápu,co je ti obecně do toho

      já bych opravdu strašně ráda viděla všechny tyhle anonymní chytráky, co mají doma a jak bydlí,jak skvěle se vyjadřují (uznávám, že používám vycpávková slova a mluvím jak mi zobák narostl bez přípravy, o tom žádná ;)a jak jsou všichni skvělé kuchařky, případně matky, které vědí,kdy bych měla mít dítě,jak by to mělo u mě vypadat a jak dlouho bych měla vařit řýži :D

      Vymazat
    2. Ono nezáleží na tom, jak má kdo novou a vkusnou kuchyň, protože když vám "kuchta" před vámi nechá bordel, tak je ta kuchyň nefunkční, dokud se ten nepořádek neuklidí a to může mít klidně celá ze zlata! :D

      To video se mi líbilo, hezky jsem se u něj nasnídala a zaplakala nad výpisem z účtu =oD

      Vymazat
    3. No tak teraz sa musím Peti zastať chodím na jej blog asi rok a stále tu nájdem niečo nové, niečo čo ma zaujme, inšpiruje a hlavne je asi jediná z českých/slovenských blogeriek, čo točí aj videá, ostatné blogerky sa zameriavajú väčšinou len na písanie článkov a mňa skôr zaujme sledovať videorecenziu obľúbených/neobľúbených produktov, ako keď mám niekde na blogu čítať pol hodinu článok o nejakých výrobkoch, navyše si pritom skvele oddýchnem, večer po únavnom dni v škole/práci nie je nič lepšie ako takto zrelaxovať a pritom sa aj niečomu novému priučím. Takže toto u Peti oceňujem a hlavne nie všetky české/slovenské ženy vedia po anglicky a sledujú videá na youtube a keby aj, tak tam väčšinou recenzujú kozmetiku, ktorá nie je u nás dostupná, Peťa má výhodu v tom, že píše o bežnej kozmetike u nás, ktorú si môže dovoliť skoro každý. A myslím, že slovnú zásobu a vystupovanie má dobré, je vydieť, že na sebe pracuje, je šikovná, niekde písala že chodí na angličtinu a asi na to čítanie kníh možno ani nemá čas, lebo blog zaberie veľa času a možno má iné priority, ale to nevadí, lebo vidieť z jej prejavu že je inteligentná a hlavne z nej človek cíti pozitívny prístup ku všetkému, ktorý jej veľa ľudí môže závidieť. Ešte musím podotknúť, že nie som žiadna barbina, ktorú zaujíma iba kozmetika a oblečenie, to vôbec, chdím na vysokú školu, rada sledujem aj dokumentárne filmy aj rúôzne diskusie v televízii, proste z každého niečo a je vidieť, že aj Peťa má prehľad o rôznych veciach, takže nechápem prečo ju anonymovia stále urážajú, pre mňa je číslo 1 medzi českými a slovenskými blogerkami

      Katka

      Vymazat
  66. Ahoj Petro,příjemné video k zamyšlení:). Já osobně za sebe až tak moc, co se týče oblečení neutrácám. Mám nekonfekční postavu a tak mě nakupování docela štve:). Ale zase si to vždycky vynahradím pěknou vůní. No jo no, oblečená jsem jako socka, ale voním Diorem:). A moc by mě zajímalo, jestli chodíš na kosmetiku a kolik si ochotná za ní utratit? A co ostatní? Miriam

    OdpovědětVymazat
  67. Že je kuchyně nefunkční jsi řekla cca 14:13 :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nefunkčí v tom smyslu,že je to stará linka, například jde špatně zavírat šuplík a podobně, ne nefunkční ve smyslu,že se tam nedá vařit, bohajeho, opravdu bych chtěla mít tvé starosti :D

      Vymazat
    2. ahoj peto, moc rada sleduji tvuj blog a drzim ti palce ve vsem, co delas! nedalo me to, abych nenapsala...:-)
      holt nejaky ty trapny rejpalky se vzdycky najdou a hlavne ty statecny, co schovavaji svou identitu a nazor pod ANONYMEM!
      a jak se lidove rika: komu se to nelibi at si pr..l polibi, to plati pro ty vsechny "anonymky", neotravujte nas lidi, kterym se tento blog libi!

      Vymazat
    3. napsal Anonym:)))...

      Vymazat
  68. Me teda nezajima jakou mas kuchyn, no mozna tip na ryzy bych brala, ale to necham na jindy:-D Chci se zeptat, tady mas na rtech ten matny odstin velvet rose od essence? Diky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. oooo super, dneska mi dorazí, tak to jsem ráda, že vypadá tak perfektně:o)

      Vymazat
    2. taaak, už ho mám na rtech, velvet rose je na mě teda o něco světlejší jak na tobě, automaticky jsem dala ten balzám, tak díky za tip, prvně to vypadalo divně, ale za pár vteřin se to na těch rtech krásně sjednotilo, paráda!:o)

      Vymazat
  69. Ahoj Petro, je fascinující kolika lidem leží na srdci dobro tvé rýže a kvalita tvých vyjadřovacích schopností :-) Já jsem vystudovaná češtinářka, ale že bych musela rýpat do toho, jak někdo mluví či píše na svém vlastním blogu, to opravdu ne. Navíc si myslím, že dělat videa "spatra", jako je zřejmě děláš ty, je velmi náročné a nechť si to anonymové zkusí. Sleduji mnoho zahraničních blogerek a že by jejich projev byl nějak extra vybroušený, to nemůžu říct. Tohle tvé video se mi moc líbilo a přestože jsem na mateřské a musím tedy hodně rozmýšlet kde co utratím, souhlasím s tím, že je třeba dělat si občas radost a odměňovat se. Zejména pro nás ženy je to velmi zdravé :-) Dávám také samozřejmě palec nahoru tvé mamince ;-)
    Markéta

    OdpovědětVymazat

  70. Velmi se mi toto video libilo,ráda sem chodím,zasměju se,odpočinu si .Vendula

    OdpovědětVymazat
  71. Asi jdu s tím komentářem trochu jak s křížkem po funuse, ale chtěla bych říct, že vybavení domácnosti není nutně záležitost pouze peněz, ale hlavně kreativity a míry investovaného času přemýšlením. Asi jako když někdo řekne, že se nemůže pěkně voblikat, protože na to nemá peníze. No, to je přeci blbost:)Tak mi to nedalo a musela jsem si přisadit. Jinak naprosto souhlasím s teorií odměňování se. Já se teda odměňuju dost ráda a často:D

    OdpovědětVymazat
  72. Peti ďalšie super video. Dá sa povedať, že zdieľame rovnaké názory :)

    OdpovědětVymazat
  73. Probůh proč někdo kritizuje tvou slovní zásobu. Jsi velice sympatická, mluvíš bez přípravy a musím říct, že velice rozumně.

    OdpovědětVymazat
  74. Pěkné video, hezky řečeno:) Taky si myslím, že je každého věc, za co kdo utrácí...mě třeba fascinuje, jak někteří chlapi chodí skoro denně do hospody, prolejou hrdlem nemálo peněz a pak kritizují nás ženské, že utrácíme za blbosti :D

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!