Má sbírka kosmetiky a její uskladnění

by - 18 září

Krásný den vám všem,

v pondělí jsem vás ošidila o video, ale to dnes nehodlám :), o tohle video jste si totiž psali v poslední době asi nejvíce a protože já jsme si svou kosmetickou sbírku právě přeorganizovala a uskladnila tak, jak jsme chtěla, tak vás dnes beru s sebou na její prohlídku :). Snad jen dodám, že systém šuplíčků jsme sehnala v Ikee, torzo stálo 799,- a šuplíčky po dvou 400,-, stolička byla 89,-. Takže jestli hledáte něco, kam byste mohli uskladnit kosmetiku, určitě mrkněte do Ikey.
 
 

You May Also Like

81 komentářů

  1. Dovolím si napsat sem odkaz na jiný blog. Já osobně mám doma málo místa a poličky Kupol z Ikey jsou myslim fin. lehčí variantou a i útulnější ;) Ale jak pro koho samo. http://ordinarylife-my.blogspot.cz/2013/02/tipy-jak-skladovat-kosmetiku.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jo, tyhle malé šuplíčky, v tom jsem t o taky měla, ale to je pro moje potřeby málo místa :),ale je to super třeba na stůl na nejpoužívanější kosmetiku nebo tak :)

      Vymazat
    2. Me se vic libi teda Petino uskladneni, nelibi se mi skladovani typu deset ruznych krabicek, takhle je to pekne ''schovane''. Dobrej napad s tou skrinkou a suplickama, vlastne jsem pri zarizovani bytu mela temer stejnou ideu, ale pak jsem to zavrhla s tim, ze tolik kosmetiky vazne nemam :D

      Vymazat
  2. V momentě kdy jsi otevřela šuplík se rtěnkama, jsem zůstala s pusou do o, rtěnky ti závidím. Nemáš náhodou nový mobil?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. taky jsem si všimla Peti...nemáš nový mobil?

      Vymazat
    2. mam novy, chci byt s vami co nejvice ve spojeni a s timhle to jde precejen jeste o kousek lip, dokonce jsem si uz yvykla i na dotekovy displej trochu :)

      Vymazat
    3. Taky mi krapet spadla čelist při otevření šuplíku s rtěnkama :)) Pěkná sbírka.

      Vymazat
    4. jéé tak to jsi dlouho ten ,,starý,, neměla..:D Bude recenze i na tenhle Peti?

      Vymazat
  3. Panebože :O Máš toho teda požehnaně Péťo, já Ti normálně závidím. Co bych teda hlavně brala jsou ty stíny, paletky a pak ty rtěnky a make-upy :D! Bože, to je skvost.!

    OdpovědětVymazat
  4. Ty vole ty máš kolko kozmetiky :D moja by sa mestila asi tak do 2 tvojich šuplíčkov..... wau ...
    a inak najviac sa mi páčia rtenky :P závidim :)
    Adrien

    OdpovědětVymazat
  5. já z toho torza mám v kuchyni špajzku :-D A předtím to byla knihovna :-) Každopádně dobrá motivace na dárky k Vánocům :-D

    OdpovědětVymazat
  6. Úžasný! tyhle videa miluju, zvlášť od tebe mě moc baví :))

    OdpovědětVymazat
  7. Já bych nezaplila svojí kosmetikou ani půlku jednoho toho šuplíčku :D:D Je vidět, že jsi na vyšším levelu:-) Super video opět

    OdpovědětVymazat
  8. To je sbírka, měnila bych s tebou :D. Mně je líto vyhazovat oční stíny,četla jsem, že trvanlivost je maximálně rok. Třeba mamka má jednu paletku už 15 let a líčí se s ní pořád. Všimla jsem si, že na většině kosmetických věcí stejně trvanlivost není napsaná.Vyhazuješ věci, které už jsou prošlé?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no my jsme se na kurzu ucili, ze kremove veci maji trvanlivost 2 roky, tedy tvarenky a rtenky, nejmene maji lesky na rty, ty jen asi rok, nejvice stiny ty maji kolem 6 let. Hlavne ale pozorovat vuni a konzistenci a barvu, jakmile to zacne menit barvu, divne vonet atd, tak je cas to zlikvidovat. Do te doby pry v pohode pouzivat.

      Vymazat
    2. na dekoratívnej kozmetike nie je písaný dátum spotreby ale piktogram do koľkých mesiacov od otvorení je potrebné spotrebovať

      Vymazat
  9. Téééda Peti, ty máš té kosmetiky fakt požehnaně! :-) Já nemám ani čtvrtinu toho, co ty. :-) Máš to moc pěkně uložené, fakt dokonalost.

    OdpovědětVymazat
  10. super video, mám teď hned chuť si začít kosmetiku přeorganizovávat :D

    Once Upon a Time

    OdpovědětVymazat
  11. Péťo, krásnej tip na skříňku a to zrcátko je skvělý. Za pár týdnů ( alespoň doufám ) se budeme stěhovat, tak o něčem takovém taky uvažuji ( i když moje sbírka se vejde tak do jednoho šuplíku :o))) a ostatní holt budou na něco jiného :o) Jinak jsem si říkala, že bych moc ráda taky viděla tvoje updatovaný video o lacích :o))) Díky, ahoj , Káťa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ahoj Kato, dekuju moc. No ja mam paradoxne laku mene nez driv, ale i tak jich je porad hafo, treba nejaky update udelam :).

      Vymazat
  12. Super video. Takovéhle mám ráda, jsou mé nejoblíbenější hned po videích o tom, co má kdo v kabelce (to jak jsi točila se svým manželem bylo super). Ty toho máš tolik, závist. Jsi sympatická

    OdpovědětVymazat
  13. Moc pěkné, tolik kosmetiky bych nespotřebovala za celý svůj život :D akorát mi vadí, nevím proč, jak se tam nadechuješ, nejsi nemocná? Ale asi jsem citlivka spíš já no :D. Ale fajn inspirace :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Monco, trochu jo, jsem necekala ze to poznate z hlasu :).

      Vymazat
  14. Woow tak to je obrovské množství věcí. Mě by stačil tak 1 šuplík na všechno, no možná druhý na laky na nehty ale tím bych končila - a to se mi zdá že toho mám moc a nestíhám spotřebovávat. Popravdě nechci se nikdy dopracovat k tak ohromnému množství kosmetiky, která potřebuje svou vlastní komodu :-) Ale nic ve zlém, každý utrácíme za něco :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ja nez jsem zacla blogovat, tak by mi taky stacil jeden suplik, ale od te doby se mi to hromadi. Neco si koupim jen kvuli vam, abych to zkusila a neco dostanu k recenzi, takze to utraceni je paradoxne v mezich normy, zase nejsem blazen, abych utratila vyplatu za kosmetiku :). Jen se to proste nejak nahromadilo, no :D.

      Vymazat
  15. Ty rtěnky máš krásně uspořádaný :)) Jinak toho máš fakt hodně! Vždycky se u těhle videí divim, kolik toho má kdo doma :D

    OdpovědětVymazat
  16. mňa by zaujímalo aká je tá kulma na riasy???:)

    OdpovědětVymazat
  17. Ty toho teda máš!! Světlo je dobrý. :) Ještě by jsi mohla natočit sbírku oblečení... :)

    OdpovědětVymazat
  18. mit skrinku s takovymhle mnozstvim kosmetiky je proste sen - na to se neda rict nic jineho :D ja bych mela tak max 2 supliky

    OdpovědětVymazat
  19. Páni tak tomu říkám sbírka :O Péti kam se jen hrabu ani polovinu toho nemám co ty :) Super a uskladnění je taky bomba :)

    OdpovědětVymazat
  20. Ahoj Peti, trošku mimo mísu....budeš dělat i speciál o matných rtěnkách? já pořád ne a ne najít tu pravou :-/ (mimochodem, doufala jsem, že mezi fialovými rtěnkami objevím tu svoji rtěnku no. 1, tedy Miss Sporty odstín 32, používám ji už 4 roky a i když občas vyzkouším nějakou jinou, stejně ji nakonec přetřu dvaatřicítkou :D určitě na ni koukni, bude se ti líbit ;-) )

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, zatim jsem to neplanovala, ono je dost problem sehnat u nas vylozene matnou rtenku, v drogerii neni nic. Ale mam nejake od NYX a Sleek, mam matne rty strasne rada:). A dekuju za tip, urcite se podivam ;).

      Vymazat
  21. Tu skříňku chci, ale i s tím obsahem, ten je asi dražší, než ta skříň :-D

    OdpovědětVymazat
  22. Páni, to je sbírka!:) Mě se veškerá kosmetika vleze do jedné kosmet.taštičky:D Příjemná změna vide,a bylo fajn vidět kousíček z tvého bydlení:)

    OdpovědětVymazat
  23. Nějak nechápu, proč se všichni diví, kolik máš kosmetiky??? Už jen z tvých videí to je přece zřejmé ... navíc, když se pohybuješ v beauty světě, je to asi i nutnost. Jo, musím se přiznat, taky jsem rtěnkový maniak. Velice mě zaujal způsob, jak máš rtěnky vyskádané, že hned vidíš jejich odstín. To máš nějaký speciální stojánek? Štětce se evidentně povedly, přemýšlím, jestli budu "potřebná" ;).
    Míša K.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Miso, nojo, nejak se mi to za dobu blogovani nahromadilo :). Jinak ten stojanek na rtenky, to je krabicka na caje :D, dostala jsem ji od taty a zjistila jsem, ze se to bezvadne hodi na rtenky, predtim jsem v tom mela bizuterii ;).

      Vymazat
  24. Bolo by super keby si spravila detailne video make-upov, báz a maskár. =)

    OdpovědětVymazat
  25. krásný :-O já když si chci toho hodně nakoupit tak mi máma řekne at to neprve dopotřebuji :-D:( takže toho tolik nikdy mít nebudu:) ale zase je pravda že ty líčíš jiný slečny takže to upotřebíš

    OdpovědětVymazat
  26. ahoj chci se zeptat ty mas ten novy black berry? Děkuji
    Veronika :)

    OdpovědětVymazat
  27. tohle bych Peto nespotrebovala ani do sve smrti :D apropo nevymenilas tu 9320 blackberry za vyssi level?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. mám zatím oba telefony,ale musela jsem upgradovat, jelikož potřebuju být více ve spojení s vámi a s tímhle novým je to ještě pohodlnější :)

      Vymazat
  28. wau! tolko kozmetiky. Stihaš to všetko spotrebovať? tie šupličky su fakt super.

    OdpovědětVymazat
  29. Jej sada na oči by sa mu naozaj hodila,vyzerá dobre :) este opatrne pozrem cenu,BTW. Škoda že je ružová,ale to samozrejme až tak nevadi

    OdpovědětVymazat
  30. Potom to videu už jsem neváhala a objednala si v eshopu k narozeninám štětce z Vaší nabídky PetraLovelyHair. Sadu na oči + na flat top. Dlouho jsem se rozmýšlela, jakou zvolit značku, měla jsem jen zkušenost s drogerkovou nabídkou štětců, ale k narozeninám jsem se rozhodla si pořídit něco kvalitnějšího, jelikož ve Vašem videu jste je představila, na co který využít. Váš blog, články videa jsou skvělé a kvalitní. Hodně štěstí v další práci ;-).

    OdpovědětVymazat
  31. Mirek je ti neverny, protoze je s tebou nespokojeny

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. predpokladam, ze s tebou, co :D, ja se fakt musim smat, jak uz vy anonymove nevite, jak mi ublizit, tak vymyslite kdeco :D

      Vymazat
    2. Ahoj zdravim...predem chci jen uvest ze mi je 33 let, nemam fcb, maluji se minimalne (svatby a jine prilezitosti) a obleceni take nejak extra nehrotim ale i tak Petry blog sleduji cca uz dva mesice...Jednou jsem natrefila na nejake video a od te doby to mam jako zavislost ;-);-);-) a vzdy se tesim na nove video. Take me bavi cist si diskuze a nekdy me fakt pobavi hloupost nekterych prispevovatelu...Normalne nemam potrebu se k prispevkum vyjadrovat neb si myslim ze to Petra zvlada na jednicku.. a ani mi to neprijde drsne, jak tu mnozi pisi, neb kdyz uvazim co vse jsou lide schopni napsat.... Nechapu nektere vase utoky a vyse uvedeny je tedy uz hodne mimo misu. Pisatelka musi mit hodne smutny zivot a velke komplexy....i kdyby to byla pravda a Mira by byl Petre neverny tak je to jen vec jeho Petry a dotycne slecny....nechapu souvislost s videem o skladovani kosmetiky a Mirovymi vztahy ....

      Petra je rozumna zenska...nebo tak na me pusobi a urcije ji tato nechutna zprava nezlomi a doufam ze spis naopak bude pokracovat dal a obrati tu negaci v pozitivni energii a bude dal pokracovat v tom co ji bavi a dela to dobre!!!!

      Drzim pesti a tesim se na dalsi clanky a videa

      Ctenarka Katka Veitova

      Vymazat
    3. To byla nejzajímavější informace toho století :D Pane bože...
      Peti, mně by zajímalo jak to děláš když jdeš líčit na nějakou akci nebo tak. Sbalíš pak co uznáš za vhodné do kufru a vyrazíš, nebo máš ještě nějakou záložní dekorativku?

      Vymazat
    4. Mám dost. Nikomu do Petry a jejího manžela nic není. I kdyby to byla pravda, tak se to snad nemá psát na blog. Občas mi ty komentáře přijdou jak z bulváru. Lidi vzpamatujte se!

      Vymazat
    5. :D a to já bych ještě prosil o info s kým :-)
      Jinak holky nesmutněte, milenku ještě nemám, šance tu je, návrhy přijímám na mailu :D

      Vymazat
    6. Na tvůj stupidní kometář jsme čekali, ty kravko :o)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
      To na tom musíš bejt fakt dost blbě , ale dobře ti tak :o))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

      Káťa

      Vymazat
  32. Ahoj Peti, máš naozaj neuveriteľnú zbierku dekoratívnej kozmetiky. Ja sa tiež každý deň maľujem, ale moja "zbierka" sa vojde do svačinového boxu. I keď mi tiež trvalo dlho než som pochopila, že experimentovanie nemám rada a čokoľvek kúpim mimo moju bežnú farebnú škálu, to ostane nepoužité až do skazenia. Toho sa držím vždy keď mám chuť kúpiť nejakú novú vec.
    Mimochodom, veľmi sympatický kozmetický kútik :)

    OdpovědětVymazat
  33. Ahoj Peťo,
    včera mi dorazily tvé štětce na oči. Jsem z nich nadšená, jen mi přijde, že štětec P02 v pouzdře dost trpí. Myslim, že je moc dlouhý a štětiny se ohýbají. Takže jsem si štětce vyndala a pouzdro budu používat jen na přepravu. Už se těšim na tvůj nový štětec.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Anicko, dekuju moc za nakup, no ono ta preprava CP nebyva uplne setrna, casto neco zmacknou nebo i uplne znici bohuzel :(, kdyby neco, tak napis, vyreklamuji to ;), myslim, ze pouzdrem by to byt nemelo, nemej obavy :).

      Vymazat
    2. Ahoj, dnes mi dorazily tvé štětce na oči a mám stejný problém. Delší štětce mají malinko ohnuté štětiny na konci, kam už nedosahuje "sáček", ve kterém je každý z nich zasunut. Myslím si, že to není zacházením pošty, ale opravdu se ohýbají přesně v ohybu pouzdra. Není to žádná tragédie, asi to není ani na reklamaci, napadlo mě je zkusit vyprat a uschnutím by se mohly narovnat, co myslíš? V takovém případě už ale není možná reklamace, je to tak? Jak by jsi mi poradila postupovat? Osobně si myslím, že takový malý ohyb nevadí, ale to zjistím, až je budu používat. Díky moc, Radka

      Vymazat
    3. Jo a Aničko, teď jsem s tím zkusila trochu pohýbat...zkus štětce vrátit do pouzdra, otočit je proti jejich dosavadnímu ohnutí a vytvořit si vlastní ohyb na pouzdře. Tím, jak bylo pouzdro zabalené, bylo zbytečně namáčklé na štětcích, ale když zkusíš ohyb pomačkat dál od konců štětin, zůstane to tak a myslím, že není potřeba mít štětce z pouzdra pryč. Uvidíš :) Radka.

      Vymazat
    4. já myslím, že zabalením to určitě není, resp. spíš to bylo namáčklé v krabici od výrobce,ale určitě to není žádná závada, jak se to namočí, tak to nechat uschnout rovně a je to :), ale kdyby se něco dělo, něco nezdálo, tak mi samozřejmě napište a vyměníme to ;) a moc děkuji za nákup :)!

      Vymazat
    5. diky Rado za typ. Hodna :-D
      anna

      Vymazat
  34. Ahojda,
    s takovou zásobou můžeš rovnou jít prodávat na trh =o) Ikea je úžasná, strašně ráda tam nakupuju, naposled jsme si udělali radost novou komodou a 2 poličkama! =o) Na ty moje šminky mi zatím stačí jedna papírová taštička ;)

    OdpovědětVymazat
  35. Parádní video Peti, to jsem se pokochala :)
    Chci se zeptat - budou Tvé štětce na oči k dostání i samostatně? Bohužel bych všechny nevyužila a bylo by mi jich líto, že by se "válely" bez využití v pouzdře.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuju moc, no samostatně zatím ne, chtěla jsem to jako sadu,ale v budoucnu možná ano :)

      Vymazat
  36. Mě by zajímalo, jestli většina kosmetických přípravků není prošlá. Tak moc věcí, přece nemůžeš vypotřebovat do určitě doby - třeba do roka, nebo roka a půl. K.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to nestihnu spotřebovat,to je fakt ;), ale na kurzu jsme se učili, že trvanlivost dekorativky je delší, než se uvádí na obalu, 2 roky u krémových věcí, 6 let u stínů ;)

      Vymazat
  37. Ještě by bylo fajn, kdyby ti na shopu přibyly paletky očních stínů od NYX :-D

    OdpovědětVymazat
  38. Peti, pekne video , ale mne sa najviac pacila ta biela lampa s kvetmi na stole:-) Akurat dnes som manzelovi rozpravala aka si sikovna, ako sa ti dari, ako si sa vypracovala a ze z teba bude celebrita coskoro:-) Velmi ti drzim palce! Pozdravujem Eva

    OdpovědětVymazat
  39. Vďaka za stručnejšie video ! aj rozprávala si o niečo pomalšie :)

    OdpovědětVymazat
  40. Moc hezké. Sama zrovna řeším, jak si kosmetiku nově poskládat, aby mi to maximálně vyhovovalo. Shodou okolností mám stejnou, jen černou, skříňku i se šuplíčky a velkými šuplíky, ale využívám ji na jiné věci.

    OdpovědětVymazat
  41. úžasné šuplíčky! ale teda Péťo, tolik věcí! hlavně těch make-upů, dyt to nemáš šanci spotřebovat :D (ostaní věci bych pochopila, je fain mít na výber z tolika odstínů :D) je pudr of S-he dobrej? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Baru, zatím teprve testuji, ale já na pudry nemám zvláštní nároky, mám ovšem raději transparentní, tento mi přišel od DM díky spolupráci, sama bych si ho nekoupila, protože barevné pudry nepoužívám :).

      Vymazat
  42. Já jsem se chtela zeptat jak dlouho můžu mít naskladněné make upy, řasenky a stíny, pudry a kdy už to vyhodit. Pokud je make up z roku 2008 nezapáchá a není po něm vyrážka - mohu používat nebo vyhodit ? Jinak velmi obdivuji Tvůj systém a pořádek. Já v tom mám chaos. Budu to řešit taky nějakým kosmetickým stolkem. Nejradši bych se zrcátkem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc, no my jsme se učili na kurzu, že pudrové věci vydrží cca 6 let, tekuté a krémové cca 2 roky, ale obecně se udává, že jakmile něco začne měnit konzistenci, barvu, vůni, tak okamžitě vyhodit. Zvláště pak lesky na rty a řasenky střídat častěji, stíny naopak vydrží dlouho, makeup, no nevím nevím, ale já už bych se ho asi zbavila, zdá se mi to dost dlouhá doba.....jinak výrobci uvádí,jak dlouho to můžeš mít od otevření,ale většinou se "sichrují" hodně krátkou dobou, aby nutili kupovat nové,ale zase úplně bych to dobu použití také neprotahovala, mohou se tam pak množit bakterie.

      Vymazat
  43. O té "komodě" s šuplíky z Ikei jsem přemýšlela, ale nakonec jsem viděla i levnější skříně. Přijde mi jako dokonalá, ale cena je poněkud trochu vyšší. Co se týče kosmetiky, máš ji teda docela kupu. Já mám doma o x krát méně :-) K. - http://the-keep-calm.blog.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hledala jsem tu komodu Peti, ale nikde jsem ji nenašla na stránkách Ikea...:( Že by ji už neměli?

      Vymazat
    2. ahoj, neni to tohle? jsou tam k tomu pak prave ty supliky - dvirka - policky :)
      http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/70103085/

      Vymazat
  44. Ahoj Peto, chtela bych se, prosim Te, zeptat, jak stetce cistis? Predem dekuji za odpoved a chvalim videa o kosmetice, jsou moc zajimava.

    OdpovědětVymazat
  45. Ahoj, chtěla bych se zeptat, kolik stál ten tvůj nový blackberry :) Chci si taky nějaký koupit a zatím se rozhoduji :/ :) děkuju moc Péti

    OdpovědětVymazat
  46. Ahoj, ja mm otázočku na lepidlo na umelé riasy ..... Neviem sa rozhodnúť aké a z akej stránky si objednať a myslím si že ty to už máš odskúšané a mohla by si mi pomôcť :) Ak Ťa môžem poprosiť tak prípadne aj link kde by som ho zohnala Ďakujem :)

    OdpovědětVymazat
  47. Nádherná sbírka, takový výběr všeho nemají snad ani u nás v drogerii. :-D

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!