Moje péče o pleť v posledních měsících - co jsem vyzkoušela (Mixa, Ryor, La Prairie, Artistry, Kokosový olej)

by - 06 září

Krásný pátek vám všem,
 
venku máme příjemné babí léto a jelikož mi v poslední době chodí plno dotazů na nákupy oblečení na podzim a na moji péči o pleť - update, tak se do konce týdne můžete těšit na obojí. V dnešním článku vám ukážu, co vše jsem v posledních několika měsících vyzkoušela na pleť a update oblečení si dáme na videu v neděli :).
 
Musím říci, že jsem s pletí nikdy neměla větší problémy a ani v poslední době problémy nemám, až na situace, kdy jsem ve stresu a nestíhám, to se pak na mé pleti a nejen pleti, ošklivě projeví. také to tak máte? Když jsem ve stresu, vyskáčou mi pupínky, mastí se mi vlasy, jsou zplihlé, pleť vypadá jako v pubertě, mám červené oči a kruhy pod nimi, no prostě hrůza. Naopak, když mám klidné období, moje pleť je pomalu jak z photoshopu. A přestože mám své favority v péči o pleť, ráda zkouším nové věci, už jen proto, co kdybych našla něco lepšího a samozřejmě jsem také ráda, pokud mohu dát vědět o dalších produktech, které by třeba mohly vyhovovat vaší pleti.
 
Také jsem se dočetla, že absolutně nerozumím luxusnější kosmetice a jak je možné, že si vůbec dovoluji něco o ní říct a srovnávat ji, že jsem nic nevyzkoušela, vůbec nechápu, jak na to kdo přišel, vyzkoušela jsem toho dost, hlavně z dekorativky, ale i z kosmetiky pečující. To, že jsem měla tuto péči jen ve vzorečcích (třeba 10 pytlíčků krému nebo 3 pytlíčky makeupu např., díky za známou v drogerii :), neznamená, že jsem si jen šáhla na krém někde v parfumerii. Když si spočtete objem krémů nebo makeupu, tak ty vzorečky na chvíli vydrží a rozhodně se nedá říci, že by test nebyl relevantní. Ano, samozřejmě, u krémů je ideální stav používat je několik měsíců pro posouzení dokonalého výsledku, ale i po vypotřebování jednoho balení nebo určitého množství vzorků, přece mohu říci, jak se mi to líbí a zda to s mou pletí něco dělá. A právě díky tomu, že nejsem snob a neposuzuji produkty podle ceny ani značky, myslím, že mé recenze jsou právě o to relevantnější, protože mám vyzkoušené na vlastní kůži obě věci a v životě by mne nenapadlo ohrnovat nos nad levnou, nebo naopak drahou, kosmetikou, je to pořád jen kosmetika, nechápu, jak někdo může podle pohledu na kosmetiku nebo recenzí na ni, soudit člověka. Dnes si tedy přijdou na své jak ti, kteří jsou pro luxusnější kosmetiku, tak ti, kteří ji naopak vůbec neholdují. Vězte, že v mém věku už toho mám, za cca 15 let používání krémů a dekorativky, opravdu něco odzkoušeno a že nemám potřebu soudit a psát o něčem, o čem vím velké kulové nebo snad dokonce někoho tahat na nos ;). Samozřejmě i tak jsou všechny mé pocit a názory subjektivní jako vždy, avšak v rámci toho se snažím o co největší objektivitu. Tolik na začátek a jdeme na to :).....
 

 
 
Luxusní a velmi drahá švýcarská značka je ve světě velmi dobře známá. Ceny plných balení krémů se pohybují v řádů tisiců korun a jsou zaměřeny na zpomalení procesu stárnutí, hydrataci pleti a znovuobnovení pružnosti. Já jsem vyzkoušela set Očního krému, emulze s ochranným faktorem a hydratačního krému  vhodného na den i noc bez OF. Vzorky mají po 5ml. Těchto krémů stačí docela malé množství, takže set mi vydržel asi na 3-4 týdny. Není to samozřejmě doba, po které se dají dělat úplně závěry, ale přesto se vám pokusím moje pocity zprostředkovat.
 
Začnu tím, co se mi líbilo nejvíce a to je Oční krém. Tento oční krém je něco, co jsem hledala už dlouho, je totiž poměrně dost hutný o opravdu výborně hydratuje. Nemohu soudit vyhlazení vrásek - na těch jsem změnu nepozorovala, ale možná je, díkybohu, nemám nijak hluboké. Co se mi ale velmi líbí a co oceňuji, je to, že krém vydrží hydratovat víčko skoro celý den a že víčka jsem neměla vůbec suchá a byla pružnější. Bohužel ale po prvních několika aplikacích, mi po krému trošku slzely oči, pak se to ale srovnalo. Plné balení obsahuje 15ml a stojí okolo 2,5tis Kč.  Krém má ochranný faktor 15. Není ideální pod makeup, protože se dlouho vsakuje a stíny se něm slévají do čárek i s bází. Nedokážu posoudit, jestli fakt za tu cenu stojí, to bych ho musela používat dlouhodobě, ale když srovnám cenu a výkon, raději zůstávám u Ziaji kozího očního pro suchou plet, případně u očního krému s petrželkou. Kdybych někdy nevěděla, co s penězi, možná bych plné balení zkusila, jaký by to mělo výsledek.
 
Denní a noční krém 24hod. hydratace je další věc, která se mi v setu líbila, opět krém je hodně hutný a výživný a skvěle hydratuje. Když jsem si ho namazala na noc nebo i na den, tak jsem nemusela celý den přemazávat. Naopak na čele mi dělal neplechu a dělaly se mi pupínky a pleť byla příliš zmaštěná, na suchá místa je ovšem skvělý, pleť je po něm napitá a vypnutá. Je vhodný i pod makeup a byl by skvělý na zimu. Plné balení stojí někde kolem 5tis. a má 50ml. Co se týče účinku, tak nejvíc mi ho připomíná Matriciane od Biodermy,ale ten 45+ Fermete, který je nejhutnější y řady Matriciane. Přesto, tento krém je ještě hutnější a výživnější a rozhodně je to typ krému, který mám ráda a kterých bych používala klidně dlouhodobě.
 
Emulze proti stárnutí SPF 30, tento přípravek mne zaujal nejméně a vůbec se mi nelíbil, je to takový velmi lehký, tekutý, žlutější krém, docela rychle se vstřebává. Je dobrý do teplého počasí na léto samostatně, protože nezatěžuje pleť a má OF, ale ani mi nepřipadá, že by nějak extra vyživoval, je třeba na něj něco dát, což je tak asi i myšleno, neboť se jedná jen o emulzi, samostatně mé pleti nestačil. Bez toho bych se klidně obešla, tohle mě nenadchlo. 50ml stojí něco přes 4tis.
 


 
Kokosový olej v BIO kvalitě - DM
 
Balení kokosového oleje jsem dostala od kamarádky k narozeninám, sežene ho v DM drogerii 100ml za asi 85Kč.  Jedná se o 100% přírodní, za studena lisovaný olej, který je opravdu velmi multifunkční. Dá se totiž použít nejen na pokožku a vlasy, ale také na vaření nebo bělění zubů. Nebudu zde všechny možnosti vypisovat, kdo chce, může se podívat TADY.  Olej není klasické tekuté konzistence, ale naopak je velmi tuhý a až dotekem teplé ruky se mění v klasický tekutý olej. Voní samozřejmě nádherně a výrazně kokosově (jaké překvápko :) a to já moc ráda. Zatím jsem ho používala pouze na pleť a to na navlhčenou, hydratační účinky se mi velmi líbí. Pleť je po něm vláčná a hebká a skvělé je i to, že se dá nanést kolem očí a působí tak jako prevence proti vzniku vrásek.  Za mě za tu cenu se určitě vyplatí vyzkoušet, kelímek máte snad na rok a za poměrně směšnou cenu. Samozřejmě, než se olej trošku vsákne, je pokožka mastná a tak bych ho doporučila spíše na noc nebo na zimu. Kolem očí pod makeup, to opravdu vhodné není.
 

 
Artistry Essentials - hydratační řada
 
Výrobky této americké, nejen, kosmetické, společnosti mi dala na otestování kamarádka. byla u mě na návštěvě a je z této kosmetiky celá nadšená, že prý to musím zkusit. Tak mi nechala zbytek hydratačního čistícího přípravku, regenerační oční krém a hydratační mléko v cestovním balení. Ceny plných balení naleznete na www.amway.cz, ale ceny těchto tří věcí se pohybují každé jednotlivě v plném balení kolem 700Kč. Také Artistry je ve světě, hlavně v USA, poměrně známá značka, sponzorovala např. miss USA. Já se přiznám, že jsem ji vůbec neznala a vzhledem k tomu, že se z hlediska marketingu jedná o multilevel, tak bych o tom z vlastní iniciativy nechtěla ani slyšet, protože to nesnáším. Nicméně, odprostím se od způsobu prodeje a když se podívám na samotnou kosmetiku, musím uznat, že není vůbec špatná, naopak jsem po ní měla fakt krásnou pleť! Dokonce mne to zaujalo natolik, že hodlám vyzkoušet novou řadu proti vráskám Youth xtend, zatím mám vzorečky a jestli to bude taková bomba, jakou mi kamarádka slibuje, budu o tom uvažovat :). Abych ale přešla k samotné rychlorecenzi. Oční krém byl velmi příjemný, lehce hydratační a vhodný i pod makeup, vůbec mě po něm nepálily oči a kůže byla hydratovaná, stačil mi na den, ale na noc jsem musela ještě domazat olejem nebo něčím hutnějším. Totéž u hydratačního mléka, lehké, vhodné na den na léto, ale na večer nebo samostatně, by mi nestačilo. Hydratační čistící přípravek je fajn na smytí nečistot pleti, nevysušuje,ale na zadek jsem si z něj nesedla, pořád raději čistím růžovou micelárkou od Biodermy. Upřímně, řekla bych, že je ta kosmetika docela dost drahá, ale na druhou stranu, musím uznat, že po dobu, co jsem ji používala, jsem měla krásně prozářenou pleť. Když ale přišel stres, nepomohla ani svěcená voda a pupínky mi stejně naskočily.
 
V souvislosti s touto kosmetikou jsem vás chtěla informovat o jedné akci, která se chystá 6.10. v J. Hradci, jde o takové beauty odpoledne, která pořádá právě moje kamarádka pod záštitou značky Artistry a já tam budu také jako spolupořadatel. Bude to přednáška o péči o pleť, jak se starat o pleť a budete si moci i nechat udělat analýzu své vlastní pleti speciálním přístrojem, nechat se ode mne nalíčit, zkonzultovat barevnou typologii, pedikúru a možná i stav své kštice. Pokud jste z okolí a zaujalo vás to, přidejte se určitě na facebooku k naší skupině TADY.
 
 
Můj oblíbený letní denní hydratační krém. Je velmi lehký, ale přesto pěkně hydratuje, rychle se vsakuje a tím pádem vhodný i pod BB krém, tak jsem ho používala převážně já. Navíc obsahuje UV filtry, které pokožku chrání, jejich obsah není vysoký, neuvádí na krabičce přesnou hodnotu, takže to bude kolem 5-6. Tento krém není nic, co by mě extrémně nadchlo, protože jak víte, já jsem na ty hutňáky a tento je na mne opravdu lehoučký, ale právě proto si myslím, že bude skvěle vhodný pro citlivou plet, která má i sklony k maštění a pro ty z vás, které hledají něco lehkého na podzim s nějakou minimální ochranou proti slunečnímu záření. Já jsem ho hodně používala i na dovolené u moře, když jsem ho nechala vsáknout a na něj natřela krém s OF 30 nebo 50. Je ho 50ml a cena se pohybuje kolem 100Kč. Rozhodně nepřekonal můj oblíbený Exclusive nebo Mandlový, je na mě málo výživný, ale pro mladší ročníky a pro nehutňáky :) nebo do teplého počasí je skvělý.
 
 
řiznám se ale, že se mnohem více těším na vyzkoušení novinky pro letošní podzim, což je řada s arganovým olejem :), určitě také podám report.
 
 
 
O francouzské značce kosmetiky pro citlivou pleť toho bylo navykládáno a napsáno už poměrně hodně, největší boom ustal a tak jsme se i já rozhodla, že něco vyzkouším. Nejvýhodněji vychází asi v Tetě drogerii, kde jsem krém pořídila i já. V DM stojí krémy kolem 139Kč (ted myslím 129Kč) a v Tetě byl za 109Kč. Oba krémy mají obsah 50ml.
8% krém proti vysušování - bez obalu, z tohoto krému jsem docela nadšená. Nejen, že skvěle hydratuje a vyživuje pleť, ale navíc je velmi šetrný a to až tak, že si ho můžu s klidem namazat na celý obličej i kolem očí, aniž by mi slzely. To hned tak s jiným pleťovým krémem nemůžu, skoro všechny mi očí dráždí. O tomto krému už jsem asi 2x mluvila ve videích a i na tomto místě musím přiznat, že je báječný pod makeup, bohatě hydratuje a je skvělý i jako péče noční. Bude vhodný pro normální až suchou pleť a obsahuje 8% koncentraci glycerinu, který váže vzdušnou vlhkost do pokožky.
10% krém proti vysušování - vlastně je dost podobný svému bráškovi, avšak na rozdíl od něj mi dělá neplechu pod makeupem, protože se mi pod ním jakoby drolí. Jinak je ale možné ho nanést také na celou pleť, včetně okolí očí a nebude vás dráždit. Připadá mi, že pleť mnohem více napíná, než ten 8%. Používám ho tedy převážně na noc a jsem s jeho účinky spokojená. Kdybych si ale měla vybrat, znovu si koupím tu 8%, která je vážně skvělá! Oba krémy jsou hypoalergenní a neobsahují alkohol ani parabeny.
 

 
Tak to by bylo pro dnešek úplně všechno, pro vás to bude asi takový menší román na víkendové počtení :). Mějte tedy fajn víkend a dejte mi vědět, jestli vás něco z toho zaujalo a jestli jste již něco vyzkoušely. také se omlouvám za kvalitu fotek, nějak se mi tentokrát nepovedly, jak bych chtěla :)......
 
 

You May Also Like

95 komentářů

  1. Ten krem od Ryoru mam taky rada,je skvelej.

    OdpovědětVymazat
  2. Kokosový olej je výborný, používám ho i v kuchyni a jako masku na suché konečky vlasů a na tělo. A ohledně té luxusní kosmetiky: myslím, že se nemusíš obhajovat. Inteligentní lidé si přeci uvědomí, že názory jsou subjektivní. A ti hloupí hloupými zůstanou. ;-)
    http://venusisdiary.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Pěkný článek! Já se po tom kokosovém oleji v DMku ve Vaňkovce sháněla, ale nenašla jsem ho. :( Nevíš kde zhruba bývá zařazen?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tedy mezi jakými produkty? Tělová mazadla? Biopotraviny?

      Vymazat
    2. U nás ho mají u sojovych mlék. Kdyžtak se zeptej prodavačky.

      Vymazat
    3. Je mezi biopotravinama. Většinou u těch paštik a kečupů. :)

      Vymazat
    4. ahoj, ve Vaňkovce v DM ho mají hned z kraje za pokladnama, bývá právě u těch bio potravin, mezi jídlem :)

      Vymazat
    5. Mají ho hned na začátku jak vejdeš do prodejny u biopotravin, u tyčinek atd...

      Vymazat
    6. Biopotraviny!

      Vymazat
    7. Díky všem za odpověď! :D

      Vymazat
  4. Po tomto článku som zatlačila slzičku. Nielenže som sa dozvedela dobré recenzie na pečující kozmetiku (to ja môžem!), ale hlavne sa konečne niekto postavil aj proti inkriminovanému článku, ktorý ma najprv donútil starostlivo celý deň kontrolovať stav mejkapu (áno používam kozmetiku z drogérie) a v druhej fázi ma skoro tak znechutil, že sa mi nechcelo čítať blogy. To aby som sa náhodou ešte nedozvedela niečo viac, keď už teraz viem, že vďaka mojej láske k essence (rúže z jesennej limitky sú božské!!!) som na úrovni pubertálnej slečny.

    OdpovědětVymazat
  5. Milá Peti, dnešní článek mě donutil konečně Ti napsat. Peti, jsi nádherná, inteligentní a moc milá osoba. Upřímně, kéž bych ve svém okolí měla více lidí, jako jsi ty. Myslím, že nepřeháním, tvůj blog sleduji pravidelně již dlouho. Proč píšu. Peti neobhajuj se. I kdyby jsi stokrát nesnášela luxusní kosmetiku, i kdyby jednou či víckrát fotky nebyly kvalitní, i kdyby ti líčení typově nesedlo...vykašli se na to. Normální člověk musí vidět, jakou energii a pečlivost do blogu vkládáš a těch ostatních si nevšímej. Pracuji s lidmi, vím, jací dokážou být a zjistila jsem jediné-musí se to nechat být a dělat vše jen pro ty, kteří o to stojí. I když je to těžké, ale je to jediná cesta. Děkuji za tvůj blog, moc se těším na příspěvky a přeji ti hodně štěstí a úspěchů.
    Janča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bravo!!!! Krasne napsano, plny souhlas, jsi jednicka Peti:-))). Lenka33

      Vymazat
    2. Holky strašně moc děkuju za takovou podporu, opravdu si toho vážím a jsem moc ráda, že mne chápete, že moje snaha nepřijde vniveč, protože někdy z toho takový pocit mívám <3!

      Vymazat
    3. Peti, Tvoje úžasná práce, snaha a vše co do toho dáváš nepřichází vniveč!! - kdo chce, si z toho něco vezme, kdo ne, ne... Jenže většinou se ozývají Ti negativisti, kritici... Protože my ostatní sme plni spokojenosti :) Btw, co je nerelevantního na testovacích vzorcích? Ten úvod článku mě vcelku pobavil - resp. uvažování těch hloupých osob na které zjevně reaguješ :D Asi sem spadla z višně, ale já myslela, že testovací vzorky jsou na testování... :D Příště si tedy, prosím pěkně, kup krémíček za 2000 Kč, aby byl statistický soubor zcela relevantní... Ono totiž jistě budeš mít po půl roce obličejík jako dětskou prdelku ;)) Věřme tomu... A to že ho po dvou použitích zahodíš, protože se po něm třeba osypeš, což bys zjistila i ze vzorku, to je maličkost ;) :D :D Tím chci říct, a teď zcela vážně - i recenze ze vzorků je užitečná a relevantní - vůně, hutnost, reakce - to je základ co každý potřebuje vědět. Proto mě zaujal ten Ryor - já mám mastnější pleť => používám spíš už osvědčené gely (Nivea, Garnier), koupila jsem si v dobré vůli krém s konopím (přírodní báze...) a ten je spíš na zimu - na mě moc hutný, což je většina krémů... Takže už "jen" vědět tohle je super pochváleníhodný přínos ;)
      Drž se :)
      Mia

      Vymazat
    4. Absolutně přesně řečeno :)... Peti, kvůli tobě jsem si koupila už takových věcí :D... Jsi velkou inspirací a rozhodně mám z tebe pocit, že jsi hodně férová a nemáš zapotřebí tady "lhát" o výrobcích a podobně :)... Blogu věnuješ spoustu času a energie a je mnohem víc lidí co sem chodí rádi, než pár rejpalů (nebo jeden rejpal co si píše sám se sebou :D) :)

      I.

      Vymazat
    5. I kdyby ti některá líčení neslušela,neděláš je pro sebe,ale pro nás abychom mi věděli jak na to. Jen díky tobě mám polovinu kosmetického šuplíčku plnou. :-) a to,že recenzuješ levnou kosmetiku? No a co,řekněme si to upřímně. Spousta lidí nemá na to aby utrácela sta tisíce za značkovou drahou kosmetiku. Já mám pouze jednu rtěnku od Este a na značkovou kosmetiku si nepotrpím. Upřímně mě občas dokáže zruinovat i make up od Dermacolu :-). Tvůj blog sleduji,protože si úžasná osoba,která je sama sebou a neni zkažená společností. A strašně ráda bych tě chtěla potkat.

      Vymazat
    6. Tedy, to jsou slova do pranice, krásná, potěšující, uznávající práci, kterou Petra určitě nedělá pro sebe, ale ve svém volném čase pro nás, aby nás informovala, dala typy. Díky za krásná slova, mám radost, že v této společnosti žijí slušní lidé, moc mě to potěšilo, sama bych to lépe nenapsala. Já mám taky pocit, že rejpal je pouze jeden, který závidí a chce ublížit. I já mám stejný vzkaz pro Petru, "nereaguj" on se utluče sám. Závist a zloba jsou děsné vlastnosti. Ještě bych ti poradila, nepouštěj nikoho do svého soukromí, nic soukromého o sobě už neříkej, nic do tvého soukromí (co máš, co nemáš, atd...) nikomu není. Efka

      Vymazat
  6. Taky si myslím, že se nemusíš nijak obhajovat. Mně se naopak líbí, že se nebojíš zkoušet i levnou kosmetiku, třeba právě Essence a umíš tam najít dobré produkty a nejen kolem sebe snobsky vykřikovat, že je to kosmetika pro děti. Když uvedu příklad, miluju laky Miss Sporty, na 100% mi vyhovují, tak si přeci nebudu kupovat 5x dražší OPI, které mi přijdou hrozné jen proto, abych si připadala jako velká holka:)
    Jinak z těchto krémů jsem žádný nezkoušela, ale určitě vyzkouším ten kokosový olej, zatím jsem měla jen od Saloos, který byl skvělý, ale tento z dm taky zkusím:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé já to mám s Miss sporty laky stejně!:) Miluju je a nedám na ně dopustit! Žádný jiný (já mám zkušenost zase s Essie) mi nevydrží tak dlouho a nelakuje se mi s ním tak dobře.
      Jana

      Vymazat
    2. Nejhorší je, že snobů je spousta, a jak jsou hloupí, tak si myslí, že když si koupí drahou kosmetiku, popř. značkové oblečení, jsou něco lepšího, mě osobně je těchto lidí líto, nechápou že značka není měřítkem člověčenství, inteligence. Je to o tom jací jsou a co mají v hlavě, a ne jakou značku na sobě. J.V.

      Vymazat
  7. Peti, recenze máš fajn ale dcla mě mrzí, že se vůbec nedíváš na složení a neřešíš ho. Asi ani nemusíš bo ti vše sedne ale i tak je to složení krému zajímavé. Nekoupila bych si žádný krém, který obsahuje hned za vodou Paraffinum liq ani petrolatum apod.. Viz Ryor. Myslím si, že pleť není vyživená a mám pocit, že ji nic "nedopřeju". To jediné mě u tebe trošku štve, jinak si má oblíbená blogerka a fandim ti:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já vím, že to složení tolik neřeším a je to asi chyba, je to z toho důvodu, že nechci někoho uvést v omyl, není to oblast, kde bych si byla jistá v kramflecích a proto vám složení mohu vyfoti, ale nebudu rozebírat jednotlivé složky a myslím, že by neměl ani ten, kdo v tomto oboru skutečně nemá nějaké adekvátní vzdělání nebo přehled. Například mám kamarádku, která o tom ví kulové, ale někde na netu si přečte, že něco je jedovaté a okamžitě má pocit, že si maže tělo jedem a že je s prominutím chytřejší než inženýři chemici. Jenže v určité koncentraci je jedovaté v podstatě všechno, i třeba čokoláda. To si mnoho lidí neuvědomuje, že chemie je právě o tom, kolik čeho v jaké interakci kde je. Proto bych se do posuzování tohoto hlediska pouštěla dost nerada a z toho,co se kolikrát dočtu někde na blozích jasně vyplývá, že se nepletu, protože některé blogerky doslova šíří paniku :). Neříkám, že by se o to člověk neměl zajímat, je to stejné jako s potravinami, měl, ale měl by se o to zajímat v souvislostech a pokud teda chce soudit, pak by se měl v oboru dostatečně vzdělat :). Já se o to pokusím, ale do té doby, dokud nebudu mít jistotu, to soudit nechci :). A moc děkuju za podporu!

      Vymazat
    2. To je taky pravda. :) Já tomu samozřejmě taky nijak moc nerozumím, jen se vyhýbám právě Paraffinum l, vazelíně a silikonům bo vím, že kůži nic dobrého "nedají" atd. Těším se na video. :)

      Vymazat
    3. Evi, to ale není pravda, že výše zmýněné látky kůži ni dobrého "nedají". :) Pátrej po faktech, ne po výkřicích na některých blozích.

      Vymazat
    4. No, zkusím někdy, kdybys věděla o dobrém článku tak sem s ním. :)

      Vymazat
  8. Kokosový olej přímo zbožňuji, využívám ho pravidelně jako masku na vlasy a nemůžu si jej vynachválit. Myslím, že ho vyzkouším i na obličej:-)! A co se týče krému od Mixy, na ten nedám také dopustit, super recenze Peti:-).
    Glamour and Beauty

    OdpovědětVymazat
  9. Peti, ale veď si sama povedala, že drahá kozmetika ide mimo teba a je ti ľúto dať za rúž toľko peňazí atď. Tak akú drahú a kvalitnú kozmetiku si to skúšala? Loreal ? :D myslím teraz v plnom balení, bez vzoriek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. viz: To, že jsem měla tuto péči jen ve vzorečcích (třeba 10 pytlíčků krému nebo 3 pytlíčky makeupu např., díky za známou v drogerii :), neznamená, že jsem si jen šáhla na krém někde v parfumerii.

      Zatím mne prostě z toho,co jsem zkusila, nic nepřesvědčilo koupit si plné velké balení, mám třeba dražší parfémy, protože tam se podle mne investice vyplatí, vydrží hezky vonět na kůži celý den. Ale třeba u rtěnky je to podle mě úplně zbytečné, protože jsou skvělé i v drogerii a navíc, po jídle si stejně čistím zuby a nanášim rtěnku znovu, takže i kdyby vydržela opravdu 24hod (což nevydrží žádná), tak proboha na co, copak si někdo kontroluje makeup ve spaní?! To to nikomu kromě mě nepřijde divné? :) Jinak si myslím, že jestli mám 10 vzorků o objemu malého balení nebo malé balení krému třeba, tak pak je jedno, v jakém obalu to mám,jestli jednotlivě nebo vcelku v kelímku ;). Pokud výrobce dává třeba do cestovních balení nebo do vzorků něco jiného, než do velkého balení, pak jsou mé zkušenosti špatné. A luxusní kosmetikou opravdu nemám na mysli Loreal, ale právě La Prairie, Dior, Lancome, Chanel, Este Lauder např co mám jen tak na jazyku. Pokud má člověk známou, má možnost si to vyzkoušet dlouhodobě právě třeba z těch testerů, které se uvádí, že bývají dokonce kvalitnější, než samotný produkt v obalu, protože mají zákazníka přesvědčit o koupi. Já nikoho o ničem nepřesvědčuju, nesoudím, nenavádím,jen říkám, jaké zkušenosti mám po letech já ;), někdo se mnou může souhlasit, jiný nemusí, každého volba, o nic nejde, je to jenom kosmetika, mnohem větší důraz kladu na potraviny, výživu, životní styl, to dělá nejvíc,ne makeup za litr ;). Osobně bych byla spíše schopná investovat do pečující kosmetiky, pokud by byla skutečně tak skvělá, než do drahé dekorativky, protože pokud mám krásnou a zdravou pleť, bude na mně vypadat dobře téměř jakékoliv líčení, jen to podtrhne, pokud mám např. plet špatnou, kouřím, opíjím se a nehýbu se, tak mě nevytrhne ani předražený makeup. Jiný případ je, pokud má někdo pleť přecitlivělou a vadí mu nějaká složka, kterou třeba drahý krém nebo makeup nemá, ten pak ani nemá jinou možnost. Prostě podle mne je základ péče zevnitř,ale opět,jen můj názor a dojem a komu víc vyhovuje jen to, co je drahé a "značkové", nechť si to kupuje i třeba jen pro pocit, že si dopřává něco víc, to je přece úplně ok ;).

      Vymazat
    2. máš pravdu, ďakujem ti za odpoveď ;) prepáč, ten môj komentar vyznel protivne :)

      Vymazat
    3. to je úplně v pořádku, vůbec nic se neděje ;)

      Vymazat
    4. Pé´to, souhlasím s tvou odpovědí na 100%, je to přesně tak, jak píšeš. Efka

      Vymazat
  10. Ahoj Peti,

    Dekuji za zminku o kokosaku:-) na plet mi ucpaval pory coz me mrzelo protoze hydratace byla paradni,ale na nohy po holeni ci telo po opalovani je to zazrak.Ted ho nejvic vyuziju v kuchyni.
    Jsem zvedava na Tvoji recenzi na arganovou radu.Ja jsem unesena z arganoveho oleje od Nobilisu a davam ho vsude:-D skvely je na vlasy,dekolt,ruce i oblicej,boze diky,prvni olej co mi neucpava pory a to dle nekterych neprekonatelne aroma vubec neni tak hrozne.
    Kvuli tem ucinkum stoji za to vytrvat.

    OdpovědětVymazat
  11. Musím se usmát nad tím jak dvacítky řeší krémy na vrásky,myslím,že by si to měly nechat na mnohem pozdější věk.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. přesně tak, to mě taky fascinuje, nechci se nikoho dotknout,ale pochybuji o tom, že taková slečna má dostatek zkušeností na to,aby mohla soudit, nakonec ani já nemám,i když nějaké mimické vrásky už mám, ale pořád jsem toho vyzkoušela mnohem víc a mám na to mnohem vhodnější plet, takové recenze by byly nejlepší od ženy 40-50.....

      Vymazat
    2. Aj ja bysom sa pripojila tejto teme lebo je to taky strasiak ze az raz budem mat taketo problemy tak ako ze to budem riesit? Lebo som pozerala Ivanu Trump a ta vyzerala celkom mladistvo po tych prvych operaciach no v neskorsom veku uz nebolo co rezat lebo uz jej koza byla uz ako papier. Hadam skusim dajaky ten botox lebo sa to celkom lacno dozicit aj u zubara a vyzera ozaj dobre vsak kamoska od mojej susedky na tom bola a vyzera tak o petnast rokov mladsia.

      Vymazat
  12. Jsem na tom jak ty, když jsem ve stresu, tak se to na pleti výrazně projeví. Bohužel i v základu mám problematickou pleť i na svůj věk. Proto nedám dopustit na péči od Biodermy. Z výše uvedených jsem zkoušela jen Mixu, ale ta mi pleť dost rozhodila.

    OdpovědětVymazat
  13. Vaříte z kokosového oleje? Jakou to má chuť?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já jsem to nezkoušela, ale prý je to výborné a tipla bych, že chuť bude po kokosu :D

      Vymazat
    2. Já jsem si na něm jednou smažila brambory na tenké plátky a nebylo to špatné a ten kokos z toho cítit byl tak akorát, zas něco jiného, ale určitě doporučuji.

      Vymazat
  14. Ahoj Peti dneska jsem poprvé použila tvůj štětce na makeup a hned jsem se zamilovala je opravdu úžasný. Jen tak dál!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, strašně moc děkuju za nákup i za zprávu a at dobře slouží :)!

      Vymazat
    2. Já mám stejnou zkušenost, úplně jiné líčení, paráda.......

      Vymazat
  15. Petulko, dělej to dál tak jak to děláš pořád :)) Myslím si,že většina nemá na drahé krémy a ostatní kosmetiku,takže si rádi u tebe zkoukneme i klasiku co se dá koupit v drogérii .
    Mě je dnes 49 let věř mi,že jsem se od tebe hodně přiučila :))) ps. zkus udělat palačinky na tom kokosáku, nemají chybu . Hezké odpoledne přeje Mirka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mirko, děkuju hrozně moc za krásný komentář a za podporu :)! Jinak s těmi palačinkami,to mi radila i kamarádka, co mi ho dala,to musím zkusit :)!

      Vymazat
  16. Ahoj, vím, že to sem asi nepatří, ale nevím kam to jinam napsat. :D Snad před dvěma roky jsem tě objevila díky
    YT, první video, které jsem viděla se týkalo vlasů, produkty na ně, tvou péči i něj atd. Na tvé doporučení jsem si poprvé koupila něco dražšího a to bylo Orofluido, doteď ho používám a miluju ho. Od té doby jsem si na tvé doporučení koupila spousty další kosmetiky a dokonce jsem se začala ve svých 17 letech malovat! :D Jsem spokojená a myslím, že to vypadá lépe, když se o sebe takhle 'starám'. :) Asi před dvěma týdny jsem si koupila tvůj štětec. Potom co jsem si přečetla na co všechno tvůj štětec můžu použít, jsem si koupila pudr, bronzer a chystám se i na tvářenku. Štětec je úžasný, miluju tu práci s ním. Dokonce se s ním i tak mazlím, je opravdu skvělý a chtěla bych ti za tohle všechno poděkovat. :) Pokračuj dále v tom, co děláš, co tě baví a co baví i nás. <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, strašně moc moc děkuju za tak krásný komentář, zvedl mi náladu, opravdu si toho moc vážím a samozřejmě děkuji i za nákup a doufám, že bude štětec dobře sloužit i nadále :).

      Vymazat
  17. Ahoj,chtela bych poradit. Je mi 18 a mam bezproblemovou plet, myslis, ze Ryor denni krem (nejaky z jejich nabidky) bude pro me zatim vhodny a dostačující? :) hledam neco hydratacniho, co splni ucel a nehledam kremy za tisicovku:) dekuju moc.

    OdpovědětVymazat
  18. Kokosový olej používám taky, teď jsem kupovala v DM druhé balení a vydrží mi opravdu dlouho. V kuchyni jsem s ním ještě moc neexperimentovala, ale na tělo i vlasy je opravdu výborný a miluju jeho vůni :-) Se stresem to mám stejně jako ty, když mám nějaké starosti tak mi naskáčou pupínky na bradě vždy na tom samém místě, to je k vzteku :-) A jinak Peťo díky za to že nepíšeš recenze na luxusní kosmetiku! Právě proto mám tvůj blog tolik ráda, protože se dočtu o věcech dostupných v drogerce. Ačkoliv si vydělávám, tak např. 5000,- za krém bych prostě nedala a tečka. Mám jiné priority a ženy které utrácejí takové sumy za kosmetiku zřejmě jiný koníček asi nemají tak si z nich nic nedělej :-)

    OdpovědětVymazat
  19. Peti tím nařčením, že nevíš nic o drahé kosmetice myslíš komentáře u článku nejmenované blogerky?:D Teď jsem četla jeden článek, kde se o tohle jednalo...Jinak s tebou souhlasím, co se týče dávání peněz za drahé rtěnky apod. jednak proto, že na to není a jednak přesně z těch důvodů, které jsi popsala, ale zase je pravda, že třeba z řasenky od Lancome jsem měla nesrovnatelně větší radost, protože ten pocit z toho je jiný, asi díky tomu, že si to člověk moc často nedopřeje. Taky si říkám, že až budu nějakou dobu pracovat, něco dokážu, budu schopná si pořídit barák, auto a v pohodě se zabezpečit, asi budu na cenu peněz koukat jinak a ty hodnoty se změní.
    P.S. jsem ráda, že ti krém tak vyhovoval!:-)

    OdpovědětVymazat
  20. Jo, jo, kokosový olej, je prima věc. Taky jsem si ho koupila, používala na pleť i na vlasy a byla jsem z něj nadšená. Dokud si ho jednou na nočním stolku nevyhlédla naše psice, počkala až nebudeme doma, skleničku si nějak otevřela a všechen olej sežrala. A to jsem jí měla pořád téměř plnou. Vzhledem, k tomu, že psům se dává lžíce oleje při zácpě, jsme se děsili, co s ní těch skoro 50 ml udělá. Ale nebylo jí vůbec nic, ale krásně se jí od té doby leskne srst. Což myslím také svědčí o jeho výborné kvalitě :-D

    OdpovědětVymazat
  21. Kokosový olej je také výborný lubrikant O:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. fakt? :D to jsem vůbec netušila, dozvídáme se tu zajímavé věci, například, že řasy by měly díky obsahu prostaglandinů růst i po spermatu (proboha nezkoušejte to :D), ale tohle zní zajímavě, haha :D

      Vymazat
    2. Jj je to nejlepší lubrikant O:) :D a navíc je i proti kvasinkám :)

      Vymazat
    3. Ale je to fakt, opravdu je velice dobrý. Dobře maže, nevysychá, nedráždí, je vhodný i pro "přecitlivělé" lidi, které pálí normální lubrikanty a pro lidi trpící na vaginální infekce. Opravdu doporučuju, kokosák je velice multifunkční a za dobrou cenu.

      Vymazat
    4. haha :D no ale to s tim spermatem bych vážně nezkoušela, jednou se mi to omylem dostalo do oka a měla jsem zánět spojivek :D :O

      Vymazat
    5. Souhlasím, není nad kokosák :D
      (a hezky to vonííí :D)

      Vymazat
  22. kokosák mám také a je super, hodně mi pomohl na rozpraskané rty

    Once Upon a Time

    OdpovědětVymazat
  23. Peťa dalši skvelý článok, trošku dlhší ale vôbec nenudil :) ale aj tak sa viac teším na videá :D

    things we love

    OdpovědětVymazat
  24. Milá Péťo,tvůj blog jsem začala sledovat nedávno(dlouho jsem netušila,že nějaké blogy vůbec existují,jsem nějak zaspala dobu:-))))))) ),ale už jsem toho stihla hodně přečíst a zkouknout.Jsi skvělá!!!!Články jsou srozumitelné,čtivé,zajímavé,videa-radost sledovat.Vypadáš úžasně a hlavně máš "normální lidský" názory.Jsem ráda,že píšeš i o levnějších produktech.mě osobně by to prostě netěšilo používat rtěnku za 500,krém za dva tisíce,to si radši vyjedu s rodinou na výlet;-).
    Měj se krásně(snad nevadí,že tykám:-) ),budu se těšit na víkendové video.
    Pavlína

    OdpovědětVymazat
  25. Promiň Peti, ale nechápu, proč se nad tím článkem pohoršuješ, vždyť je pravda, že nepoužíváš nic z luxusní kosmetiky, nemáš tady ani jedinou recenzi na něco, co se prodává v parfumerii, naopak jsi si vybudovala blog právě na té levné a tvoje čtenářky recenze něčeho drahého ani neočekávají. Navíc si pamatuji i tvůj článek, nebo možná video, kde sama říkáš, že tě drahá kosmetika nezajímá a nechceš za ni utrácet, že ti to přijde zbytečné. Tak proč teď najednou tvrdíš, že to není pravda, že jsi toho zkoušela z luxusní kosmetiky spoustu? Vždyť to není ani možné, třeba stíny, rtěnky nebo pudry se ani ve vzorcích nedělají a z vyzkoušení na ruku v parfumerii opravdu nic nepoznáš. Já s tím článkem v tomto musím souhlasit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je fakt..

      Vymazat
    2. Já se ale nad ničím nepohoršuju, ba naopak, vždyt si to přečti, co píšu, jak jsi na to přišla? To opravdu nemám zapotřebí a ani nemám zapotřebí někoho urážet ;). Luxusní kosmetika mě moc nezajímá právě z toho důvodu,že jsem v minulosti ty produkty vyzkoušela a zkoušela jsem je právě i z těch vzorků,ale prostě mě to nenadchlo, proto nemám touhu nebo potřebu si je kupovat v plném balení, vzdyt to píšu v článku. Recenze na takovou kosmetiku téměř nepíšu, protože většinou dělám recenze klasických balení právě i kvůli obalu a fotkám a i proto, že jsem nepřišla zatím na takovou bombu, která by mi přišla, že za ty peníze stojí a že se nedá najít levnější varianta. Ale není problém udělat recenzi i na něco jiného, právě stíny nebo rtěnky jsem vyzkoušela, jelikož,jak jsem opět psala v článku, mám známou v drogerii a tak mám možnost vyzkoušet tyhle věci dlouhodoběji z testerů. Já nevím, mně přijde, že vše, na co nárážíš, jsem vyslověně pokryla a vysvětlila v článku ;).

      Vymazat
    3. Nemůžu souhlasit, fakt ne ...
      Píšeš "Také jsem se dočetla, že absolutně nerozumím luxusnější kosmetice a jak je možné, že si vůbec dovoluji něco o ní říct a srovnávat ji, že jsem nic nevyzkoušela, vůbec nechápu, jak na to kdo přišel, vyzkoušela jsem toho dost, hlavně z dekorativky, ale i z kosmetiky pečující."
      Což je vidět, že tě tenhle názor našval, jinak bys napsala, že s tím musíš souhlasit, protože jsi z ní opravdu nic pořádně nezkoušela (to samé jsi tvrdila v tom svém předchozím čánku o porovnání levné a drahé, že je ti líto za drahou utrácet). A jak píšu už nahoře, dekorativka se ve vzorcích vůbec nědělá (krom make-upů), takže nechápu, jak jsi ji mohla zkoušet, to ti ta známá krade testery? Nebo ji zkoušíš třeba po záviračce z těch použitých, že se tam malujete a tak? Vysvětli mi prosím, jak a kde jsi zkoušela pořádně tu dekorativku, protože to ani z tvé odpovědi pořád ještě nechápu.

      Vymazat
    4. Mě to ale vůbec nenaštvalo, jen nemám ráda, pokud někdo na základě svých domněnek a čistě subjektivního názoru, vydává něco za platnou pravdu, zvláště pak pokud je to lež, proto jsme to chtěla uvést na pravou míru. Jaké máš měřítko "opravdu pořádně vyzkoušet" - nerozumím, co to je, znamená to, že recenze je objektivní jen na základě vypotřebování plného balení, které se prodává? Pokud pro tebe ano, viz odpověd výše v komentářích. Ano, vyloženě mě neláká kupovat si luxusní kosmetiku a je to na základě vlastních zkušeností, protože jsem měla možnost porovnat poměr cena/výkon v minulosti (nemám samozřejmě vyzkoušeno vše, to nikdo, ale dost na to, abych mohla o dané věci něco říct). Jinak ano, dekorativku mám možnost vyzkoušet si s testerů, vzít si ho třeba domů na nějaký čas a laskavě bych vážila slova, pokud někdo vlastní drogerii, tak nemá potřebu si krást vlastní zboží, prostě si ho může vzít a může ho i někomu půjčit nebo dát. Z tvého komentáře je jasná jedna věc, hlavně chceš rýt a být za každou cenu v opozici a nezáleží ti na mém názoru a mně na tom tvém tím pádem také ne. Nápadně mi tvůj styl komunikace někoho připomíná, klidně se podepiš, jestli se za svůj názor nestydíš ;). Na závěr snad jen toto, luxusní a drahá kosmetika, stejně jako každá jiná levnější kosmetika má dobré produkty a naopak velmi špatné produkty. Já nejsem ochotná platit tisíce za to, abych vyzkoušela, jestli se mi zrovna tohle bude líbit, zvláště pokud u levnějších značek vidím velmi dobré a mnohdy i lepší věci. Jestli někdo ohrnuje nos nad někým jen díky tomu, jakou používá značku kosmetiky za kolik, je to u mě jednoduše omezenec a snob, tečka.

      Vymazat
    5. Rýt tedy opravdu nechci, to se už člověk nemůže na nic zeptat, aniž bys na něj nepříjemně vyjela?? Všímám si tady toho už delší dobu :-( Psala jsi známou v drogerii, kde mají luxusní značky, copak v takových drogeriích/parfumeriích dělají jejich majitelé? Dělají tam asistentky a ty testery ve stojanech nejsou jejich, pokud je pro někoho vezmou, tak je kradou. Tady se opravdu raději na nic neptat, když se nechválí :-( A podepsat se ti mohu, ale nevím, k čemu by ti mé jméno bylo, osobně se neznáme.

      Vymazat
    6. JE, TA PETRA TO HEZKY NAPSALA, OMEZENEC A SNOB, TO JE ONO. SOUHLAS. A NĚKOHO NAŘKNOUT, ŽE KRADE, TO JE TAKY SÍLA A ÚROVEŃ. TO JE TEDY URÁŽKA, A ZASE TA ZLOBA, ZÁVIST, A NENÁVIST COŽ. PAVLA

      Vymazat
    7. Existují i jiné parfumerie než Sephora a pod., menší drogerie a parfumerie, kde to patří majiteli ;). Já už fakt nevím, jak jinak bych ti to měla vysvětlit. A nevyjíždím, ale ty jsi tu spekulovala nad krádeží a to už je fakt na mě moc. Vlastně vůbec nechápu, co to, jak jsem přišla k vzorkům, má společného s tím,jaké ty produtky jsou, vždyt to tě vůbec nemusí zajímat, to je úplně irelevantní. Mně se na těchto anonymních komentářích nejvíce líbí, že at zareaguji jakkoliv, tomu, kdo přišel rýt, to nebude nikdy po chuti, bud nesnesu kritiku, nebo vyjíždím nebo reaguji podrážděně, prostě pokaždé něco, zvláště pokud odpověd není podle vašich představ. Uvědomuješ si,jak jsi reagovala ty a že jediná odpověd, která by tebe uspokojila je, že jsem drahou kosmetiku nikdy nezkusila? :)

      Vymazat
  26. Pokud můžu svůj dotaz směřovat pod tento článek - když použiji na vlasy kokosový (nebo jakýkoliv olej, např.olivový), a pak vlasy umyji šamponem, "nevyruší" se účinnek oleje? Prostě když přírodní produkt přebiji chemickým přípravkem. Je jasný, že ten olej z vlasů člověk dostat musí, pokud nechce chodit s mastnou hlavou :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já myslím,že se nevyruší,ale spíš jestli trošičku toho oleje nedávat do vlhkých umytých vlasů do konců...zatím jsem to ale nezkoušela

      Vymazat
    2. Účinek se nevyruší - přebytečnou mastnotu smyješ, ale vlasy budou vyživené. Dělám to skoro před každým mytím vlasů (mám je strašně suché, i když je nežehlím atd.). Někdo dokonce doporučuje dát ho až po umytí, vlasy zabalit do potravinové fólie, ručníku a nechat třeba 2 hodiny působit, pak už jen umýt vodou. Záleží na tom, jaké máš vlasy, co ti bude více vyhovovat. Pokud tě toto téma zajímá, doporučuji mrknut na YouTube na videa Mondberg.

      Vymazat
  27. Ahoj Peti, když už jsme u tý levný kosmetiky, vyzkoušíš některý novinky ze stálý řady od Essence ? Já mám některý nový rtěnky, a myslim, že je to důkaz, že to neni kosmetika, za kterou by se musela stydět dospělá ženská, a kvůli tomu si kupovat předražený snobský průměry :)
    A vod tebe sou recenze vždycky nejlepší ;);)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, předem moc děkuju a ano, mám to plánu, už jsme s některými novinkami nafotila i jedno líčení :).

      Vymazat
  28. Ahoj Peťko, mám takovou otázku, zajímala ses někdy o to, zda kosmetika, kterou používáš je, či není testovaná na zvířatech? :)Děkuji za odpověď :)nel

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Miško, kosmetika, kterou používám testovaná na zvířatech není, neboť se to již několik let nesmí ;).

      Vymazat
  29. Mám ten krém od Ryoru ale na normální a smíšenou pleť používala jsem v létě a ještě teď a je skvělý :)

    OdpovědětVymazat
  30. O tom kokosovom oleji už dlho uvažujem a vidím že sa oplatí si ho zaobstarat :) Super blog ale to písmo mi trošku vadi lebo je dost nepriehladné inak super:)

    http://linda-f.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  31. Péti, krásný článek. :-) ale mám jednu dost podstatnou připomínku - kokosový olej výborná věc na vše, ale prosím jen NÉ do kuchyně! Ač je to všude psaný, jak je výborný z kokosáku vařit, tak zrovna kokosový olej má ve složení nejméně vhodné pro naše tělo - nasycené mastné kyseliny (které se vyskytují mimo jiné právě i v živočišných tucích - (sádlo, máslo, ...).
    Účinky nasycených mastných kyselin jsou převážně na kardiovaskulární systém - ukládání v cévách a v důsledku toho může vznikat riziko pro infarkt myokardu, mrtvici, urychluje rozvoj aterosklerózy a další onemocnění :-(
    Informace se dají pohledat na internetu, například i na webovkách společnosti pro výživu.

    Nechci dělat chytrou, ale tohle je prostě fakt a nelze to brát na lehkou váhu. :-)

    Markéta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. sadlo a maslo a (určite aj kokosový olej) sú najzdravšie a najprirodzenejšie tuky... :) za škodlivé ich označujú len výrobcovia margarínov, ktoré sú oveľa škodlivejšie. na srdcovocievne ochorenia v skutočnosti najviac zo všetkých trpia práve konzumenti Ramy, Veta a podobných blbovín... sú na to štúdie.

      Vymazat
  32. Ahoj Peti, ja som nedavno komunikovala od par ludi z Ryoru a velmi mi odporucali ich novinku - Ryor - duo aktivny krem s ochrannym faktorem 15. Obsahuje kyselinu hyaluronovu, vitamin e, morske riasy atd... Nemas s nim nahodou skusenosti? Alebo neplanujes otestovat? :) Dakujem

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, plánuji otestovat duo i triple aktivní krém se SPF 15 a 30 :).

      Vymazat
  33. ahoj Peti, ja bych se osobne vyprdla na kritiku od anonymů, většina jsou to zapšklý jedinci, co nic neumějí a jenom kritizujou nebo jsou to prostě zakomplexovaný tlustý nádhery, který zavidejí Tvůj vzhled a to že taky pro sebe hodně děláš a pečuješ o sebe , a ony radši sežerou pytel brambůrek u telky než aby šly cvičit. Vím to podle sebe a reakci na mojí osobu (jsem skoro dvoumetrová štíhlá žirafa, co se hezky oblíká , maluje a nosí podpatky.-)
    každopádně Tvoje videa a články jsou super, hodně inspirativní a už si mě stála hodně peněz:-), ale taky hodně ušetřila.-)
    Držím palce a těším se na spoustu dalších článků a videí. Hanka

    OdpovědětVymazat
  34. kokosovy olej z dm zboznujem, pouzivam ho ako kozmeticky produkt, ale aj si dam za lyzicku denne, obsahuje vela vitaminov, preventivne posobi proti civilizacnym chorobam. z kozmetiky ryor (objednala som online) som sklamana, mam od nich tri produkty, nastastie uz na dne, no obsahuju peg 40 sorbitan peroleate a chloracetamid, dokonca i ocny gel. peg 40 obsahuje i hydrofilny odlicovac od saloos, dominam ho na masaz chodidiel. ostavam verna uz len lavere a welede, vyhovuju mi najviac a viem, ze toxicke latky neobsahuju. z tohto dovodu uz nemienim ani investovat do drahej kozmetiky ako dior atd...mam zdravy zivotny styl a nechcem, aby mi ho skodlive latky v kozmetike narusali.

    OdpovědětVymazat
  35. Ahoj :) Chcem sa opýtať, či ten krémik od Mixy ten 8% naozaj nebude dráždiť citlivú pleť :/ ... Ďakujem za odpoveď :) .... http://style-and-cosmetics.blogspot.sk/ :)

    OdpovědětVymazat
  36. mam tu 8% Mixu, a zatim jsem ji tedy zkousela jen na ruku, ale prekvapilo me, jak krasne prijemny je, takze se uz tesim, az ho zacnu pouzivat :)

    co se tyce drazsi kosmetiky, tak mit x tisic na vyhazov, klidne bych nejakou vyzkousela. ciste ze zvedavosti, jestli za ty orachy stoji, zatim si ale vystacim s Vichy, Mixou atd...

    OdpovědětVymazat
  37. Na kokosák se už nějakou dobu třesu! Na Vinohradech jsem teď objevila obchod s bulharskou s středomořskou kosmetikou a mezi nimi i kokosový olej, který je ve velké lahvičce asi za stovku.. při příští návštěvě bude můj! :)
    Na arganový olej od Ryoru jsem moc zvědavá, určitě ho pořídím mamce.

    http://wonderfull-today.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  38. Asi takhle, Chanel ani Dior z buranky dámu neudělá. Stejně tak jako Essence z dámy neudělá buranku. To je prostě v lidech, ne ve značkách.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlas,ještě bych doplnila, že blbost neschováš ani za 10 kg zlata.. :D

      Vymazat
  39. Tak La Praire je značka, kterou bych si nekoupila. Vzorej bych určitě vyzkoušela, ale dát 4000 za krém, kterej bych měla třeba tři měsíce je absolutně ve výšinách nad mými finančními možnostmi. Přišlo by mi škoda ty peníze dát!
    Btw moje babička je kosmetička a dělala to celej život. No a na suchou pleť doporučuje jediný, po doma vyškvařený sádlo (vepřový, v lepším případě husí), nanést na noc slabou vrstvu a pleť je vyživená za pakatel. Dle jejího názoru jsou všechny krémy "na jedno brdo" ať stojí kolik chce, je tam základ voda, parafín plus něco proti žluknutí ať už přírodní nebo chemické a pak jak říká je tam omáčka (různé oleje a bla bla, čehož je tam do 10%).

    Artistry, no ou jé, já jak vidím amway, tak z toho mám doslova husí kůži! Brrr ty jejich ultrakvalitní koncentráty, který si kupuje teta nemůžu ani cejtit. Nejhorší je, že mi to cpe taky a nechápe, že "nechci ušetřit"

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Babička je chytrá žena, dřív se skutečně ženy mazaly sádlem, nebyly peníze na drahé krémy, pár jsem jich znala (už nežijí), ale pleť měly krásnou, promaštěnou, vypnutou, a to i do pozdějšího věku. Efka

      Vymazat
    2. presne :)) vepřové sádlo je najnaj. vyhľadajte si na nete fotky tuším 90-ročnej modelky - tiež to používa celý život a tvár má ako bábätko. vlastne načo kupovať krémy s obsahom niečoho - s mandľovým olejom, avokádom, bambuckým maslom a neviem, čím ešte - keď si tie zložky môžeme kúpiť samostatne a je to oveľa účinnejšie bez všetkých tých pridaných zbytočností. ja si kozmetický prípravok kúpim jedine vtedy, ak neobsahuje škodlivé chemikálie, silikóny, parabénové konzervanty, rôzne sulfáty a podobne. jasné, že krém, šampón, mydlo potrebujem, ale ak obsahujú škodliviny, nedám si to na seba, ani keby tam bol zlatý prášok.
      za najlepší prípravok z tejto recenzie považujem kokosový olej. a Amway sa rozhodne odporúčam vyhnúť, je to sekta na ťahanie peňazí a oblbovanie slabých jedincov.

      Vymazat
  40. Nadchla mě kokosový olej, byla jsem už dýl rozhodnutá, že při první návštěvě DM si ho zakoupím. Chtěla jsem ho vyzkoušet na hydrataci, dál jsem četla že jizvy po něm blednou a jizviček také pár mám a ještě jsem ho chtěl zkusit jako masku na vlasy, což mi bylo doporučeno. Olej je opravdu skvělý,super vůně hydratace dobrá, vlasy se mi po něm také zdají lepší. Jen mě zaskočila v DM cena, která byla za 300ml/179,- čekala jsem podle recenze míň nevěděla jsem že jsi recenzovala jen 100ml balení což mi na natírání + masky na vlasy přišlo malé:)

    OdpovědětVymazat
  41. Super článek, opět jsem si příjemně početla :)
    Vyzkoušela jsi někdy kosmetiku Payot? Je poněkud dražší, ale kvalita je tam opravdu znát. Já používám je to moje stálice v péči o pleť, nejsem boháč, ale jelikož nekouřím, nepiju, tak proč na ty luxusnější značky nenašetřit, no ne?

    OdpovědětVymazat
  42. Už jste zkoušely třeba obyčejný Karlovarský krém? Já byla docela překvapená, jak dobře účinkuje něco tak levného... (https://blog.kuponovnik.cz/leto-sice-konci-ale-plet-si-stale-zada-hydrataci/). A pak i cosi s hadím olejem, ale to už jsem zapomněla, odkud jsem to měla (a možná jsem po něm byla i trošku jedovatá... ;-) )

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!