Prague Fashion Week - Koktejl spojený s módní přehlídkou Ivany Mentlové a Kláry Nademlýnské

by - 12 září

Pěkný čtvrtek vám všem,

jak asi všechny víte, v Praze právě probíhá Prague Fashion Week a já jakožto ambasadorka Dreftu mám přístup na přehlídky a akce a tudíž vás na ně samozřejmě vezmu s sebou, protože mne samozřejmě zajímají nové trendy, ale hlavně vím, že fotky a články z různých akcí máte nejraději a tak vás o ně nechci ochudit :).
Kdyby náhodou někdo nevěděl, co je Dreft, což pochybuji, protože pereme doma všichni ;), tak se jedná o značku tekutého pracího prostředku na jemné tkaniny, který zachovává vaše oblečení dlouho v původních barvách a tvaru a protože v Dreftu módu milují, tak se stali hlavními partnery letošního Fashion Weeku.
Dnes bych vás ráda vzala s sebou na koktejl spojený s módní přehlídkou návrhářek Kláry Nademlýnské a Ivany Mentlové, který se konal v hotelu Boscolo. Obě dámy jsou velmi dobře známé a uznávané odbornice a proto jsem se na jejich přehlídku hodně těšila a musím podotknout, že mne to nezklamalo, nejvíce mne zaujaly krajkové šaty, dlouhé polotransparetní šaty a samozřejmě i kožené a kožešinové svršky a kabátky. Na tomto místě musím upozornit, že sama nejsem příznivcem kožichů a kožených věcí a prakticky je nenosím, ale modely byly opravdu povedené a pokud jste příznivci kožichů, určitě byste si přišli na své.
Na akci jsem dorazila na čas, ale měla jsem to s větrem o závod, protože od nás z Jižního města to přejen chvíli trvá a hlavně jsem se stavovala ještě na Chodově pro nějaké modré lodičky, protože mé pudrové se mi k modrým šatům nelíbily. Další úskalí bylo v psaníčku, doma žádné vhodné nemám, ale naštěstí mamka zapátrala ve svých zásobách a jedno celkem  slušné našla, posloužilo, než seženu nějaké  hladké nude :). Vzala jsem si tedy na sebe modré koktejlky, což mně osobně přijde jako nejlepší varianta na módní přehlídku, protože s tím se toho nedá moc zkazit, koktejlky se podle mě hodí všude. Přemýšlela jsem i nad červenýma, ale ty si schovávám na jinou příležitost :). Co se týká oblečení návštěvníků, tak bylo velmi různorodé, od džín, přes kalhoty s chlupatými vestičkami, klobouky na hlavě, až porůzné druhy krátkých i dlouhých šatů.
Musím přiznat, že mne moc potěšilo, když si mé šaty natáčeli do jedné televize a ptali se mne odkud jsou, jestli od jedné návrhářky, jejíž jméno si už nepamatuji :). Je mi jasné, že ne každému budou po chuti, mně se přesto líbí, nechtěla jsem nic úplně tmavého, protože jsem hodně drobná a světlá a v černé barvě se docela utápím a vlastně ji nemám moc ráda, i když někdy i nějaké ty černé šaty nebo outfit provětrám. Někteří z vás se podivovali nad tím, proč mě tam pozvali, když si dovolím nosit věci od vietnamců, na to mohu říci jedině jedno, podle mého názoru oblékaní přece není o tom, jestli si koupím věc za tisíce a budu se pyšnit značkou, já bych si nedovolila soudit lidi podle toho, co mají na sobě, mám tedy úplně jiné priority a hodnoty, na které kladu důraz, než je značková kabelka nebo šaty. Nestydím se za to, jaká jsem, protože jsem dobrý člověk a nic na tom nezmění ani oblečení od vietnamců a pokud je někdo zlý a povrchní, ke štěstí mu nepomůže ani drahá róba. Úplně upřímně, nejsem člověk, který by si mohl dovolit a který by chtěl utrácet tisíce za zmiňované věci, podle mého názoru prostě nezáleží na ceně, ale na tom, jestli daná věc k člověku sedí, jak se v ní cítí a jestli ho vystihuje. Proto se já sama oblékám poměrně různorodě, podle toho, jakou mám náladu nebo jak se zrovna vyspím. Nepotřebuji mít přesně vyhraněné mantinely, co si můžu ve svém věku/stylu/vzhledu dovolit, osobně mi stačí zdravý selský rozum. Móda a oblékání přece nejsou pravidla silničního provozu, tady nejde o život a není přece nutné následovat slepě rady kohokoliv. Přece každá z nás má svůj vlastní rozum a vkus a nikdo nemá právo soudit, co je špatně, tohle je čistě individuální věc a každý to vidí jinak. Ano, samozřejmě, nepůjdu na ples v plavkách, ale nebavme se tu o extrémech, ale o běžném "provozu" :). Co se mne týká, ráda si vezmu něco nápaditého a jiného, než ostatní, ačkoliv někomu jinému to může připadat nevkusné, mně zase může jeho outfit připadat nudný a nedovolila bych si ho proto soudit, protože kdo z nás má pravdu, kde je přesně určeno, jak to je a co se nesmí?!


Takhle to vypadalo těsně před přehlídkou, úplně náhodně na mne zbylo místo na kraji první řady, takže jsem měla dobrý výhled a modelky viděla z první ruky. Přesto jsem nechtěla moc vyčnívat, takže jsem fotky fotila jen z jednoho úhlu, abych tam nevadila přítomným fotografům.


Šaty jsou z voguec.com, lodičky mají stejnou barvu jako šaty, což tady nevypadá :D a jsou z Deichmanna, psaníčko je po mamce, makeup v podstatě nic moc, jen rtěnka a řasy a sjednocená plet.




























Sál po přehlídce....... 

 

Fotky bohužel nejsou vůbec ideální, jednak s bleskem se vše dost leskne a také s nažloutlým osvětlením to není úplně hitparáda :). Budu ráda, když mi dáte vědět, jestli vás některý z modelů na přehlídce zaujal.
Také bych chtěla pozdravit blogerky, které jsem na přehlídce potkala, holky z Cup of Style, které jsou skvělé a strašně sympatické a Ejvi, které to seklo :).

Edit: moc děkuji Lucce za následující odkaz, který mi poslala. Jedná se o fotografii z letošního New Yorkského fashion weeku, konkrétně o úterní přehlídku Michaela Korse (tedy stejný den jako jsem byla na přehlídce já). Fotka se objevila tady v německém Vogue, jsem ráda, že v zahraničí si evidentně nemyslí, že jsem nevkusná a šaty jsou kýčovité :),ale samozřejmě chápu, že čeští anonymové tomu rozumí více :D.......

You May Also Like

167 komentářů

  1. Ahoj Péťo, po dlouhé době se ozývám. Skvělý článek, úžasná objektivní reportáž se subjektivním názorem na styl oblékání (cena atd). Musím Ti říct, že jsem se fakt nasmála :D u věty: "protože jsme hodně drobná a skvělá a v černé barvě se docela utápím", protože jsem hodně drobná a skvělá mě prostě uchvátilo. Hádám, že tam má být světlá :D..ale prostě roztomilý překlep..tak to raději oprav, aby anonymové neměli pré, jaký seš narcis :D..Měj se krásně a pěkný zbytek dne, Anett

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anett :D, dekuju moc a jsem rada, ze jsi po delsi dobe opet zavitala ke mne :).

      Vymazat
  2. skvělá asi mělo být - světlá :) (u pasáže, že jsi drobná) ale i tak jsi skvělá - krajková víla :)

    OdpovědětVymazat
  3. Moc tito sluší Petruš,přehlídka musela být užasná...krásný modelky i modely..Šári

    OdpovědětVymazat
  4. Hm, pěkné, jen takový poznatek trochu mimo...
    Proč je tak důležitý ten výraz v obličeji u modelek, kdyby se všechny usmívaly, tak mile jako ty, hned by se mi na to lépe koukalo, tedy na ně..
    Možná, aby nakonec modelky nezaujaly více, než modely..:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Modelky se neusmívají, protože se má prodat oblečení ne ony :))...a nejde o to, aby modelka vypadala krásně ba naopak, vždy jsou nějak zohavené:D, aby hlavním bodem pohledu bylo oblečení :)

      Vymazat
    2. Aha, takže myslíš, že kdyby se některá z nich mile usmála, tak se celá akce stáhne k modelce a ne k oblečení? To si teda nemyslím, ale asi to takhle funguje no:)

      Vymazat
  5. Ahoooj, díky, žes nás tam vzala s sebou :)
    Líbí se mi šedivé šaty s páskem, který mi ovšem ke zbytku moc neladí :D a dále ty černé šaty :)

    V postu mě zaujala věta: "protože jsme hodně drobná a skvělá a v černé barvě se docela utápím" - ?? :-D

    Krásný den

    L.


    P.S. jo ahaaa, místo SKVĚLÁ mělo být SVĚTLÁ? :D až teď mi to došlo, když nad tím tak přemýšlím :D

    OdpovědětVymazat
  6. Vybrala bych si... Kupodivu vetsinou nositelne modely a velmi povedene.

    Fotky super.

    Dej pak vedet jaka tv, mozna bych pak i ty bulvarni tv zapnula :-)

    OdpovědětVymazat
  7. ty si drobná a skvelá? :D

    OdpovědětVymazat
  8. jsme hodně drobná a skvělá... :D

    OdpovědětVymazat
  9. Hrozně ráda bych někdy šla na módní přehlídku, zkušenost s přehlídkou mám pouze takovou, že jsem jednou předváděla společenské šaty jako jedna z modelek, co je na vozíčku. Bylo to úžasné!
    Pěkný článek :-)

    OdpovědětVymazat
  10. hodně drobná a světlá samozřejmě, to je to úskalí automatických oprav :D,ale díky, že vám přijdu některým i skvělá,haha :D

    OdpovědětVymazat
  11. Tie saty su krasne, pekne si ich zladila :) A vedela by som si vybrat z tej prehliadky :)

    OdpovědětVymazat
  12. Další super článek a fotky :) Už když jsem viděla tu fotku na fb, hned mi seplo -aaaa to sou ty krásné asijské šaty z ne moc příjemného materiálu!! :D Moc Ti sluší - nedivím se, že zaujaly novináře - opravdu v nich vypadáš jako panenka (hlavně ta sukýnka) :) Hned bys mohla na molo :)
    Názory ohledně ceny, vietnamců atd - souhlas, dobře jsem se pobavila :))) Někde nakupovat je jedna věc, ale odsuzovat za to někoho?!! Mě připadá, že do značek se většinou skovávají lidé, co nejsou schopni nakombinovat tak, jako jiní - přeci jen, místo jednoho značkového trička si můžeš u ťongů koupit hned 3, třeba triko a 2 svetříky a kombinovat a vypadat mnohem líp. I když jasně - není nad to mít krokodýla a podobné nesmysly na hrudi... :D O kvalitě se ani nedá mluvit - nepřiapdá mi, že by značkové bylo zákonitě kvalitnější.
    Přehlídka zajímavá :) Aj bych si vybrala :) Sice se šedé snažím trochu vyhýbat, ale ty šaty s 3/4 rukávkem a aplikací u krku zaujaly - krásně nařasené - konečně něco i pro ženy, dívky, co chtějí zakrýt nějaký ten nedostatek a zároveň vypadat šmrncovně a ne jako těhule, pytel brambor nebo vzducholoď ;))
    A ano, jsi SKVĚLÁ! :)
    Mia

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mio, dekuju moc :). A nezbyva nez souhlasit, nekdo si holt na loga potrpi :).

      Vymazat
    2. Já taky vietnamce neodsuzuji. Jsem zvyklá k nim chodit na rifle, mají vždy dobré velikosti a střihy. Teď naposled se ale zrovna stěhovali a já nutně potřebovala nové tmavé rifle. Šla jsem teda do značkové prodejny a koupila značkové džíny za 1800,-. Už nikdy víc teda! Tmavě modrá barva z nich pouštěla, nohy jsem měla po jejich nošení vždy úplně modré, zabarvily mi béžovou koženou kabelku a intenzivně barvit přestaly až tak po 10 vypráních, teď už barví jen tak jemně, ale pořád. Navíc na některých místech se barva vydřela až do bíla. Jako nasra.o mě to dobře, reklamaci mi ani neuznali, že to je prý normální a musí se s tím počítat. A to jsem si říkala, že značkové rifle aspoň budou kvalitní a dlouho vydrží, tak do nich investuji, ale zklamání obrovské! U vietnamských se mi to nikdy nestalo, stačilo je 1x vyprat a nebarvily a vydržely víc, cena nesrovnatelně nižší. To samé ostatní oblečení, jako něco jsou fakt šunty, ale když člověk vybírá dobře (třeba 100%bavlnu, bez vytáhlých nití apod.) je to v pohodě, než kupovat značkové hadry za tisíce, které se stejně zežmolkujou, ztratí barvu a tvar úplně stejně jako jiné.

      Vymazat
    3. Do značek se schovávají hloupošníci, páč je to stejné zboží jako u vietnamců, ale dražší, vše se většinou vyrábí v Číně, všimněte si cedulek....... víc není potřeba dodat ........

      Vymazat
  13. Já nevím, mě se nejvíc líbí tvůj model. Jinak ambasadorka pracího prášku? Vždy se mi vybaví slečny z reklamy co dokáží i z psaníčka "vyndat" dvoulitrový prášek, což není tvůj případ, protože si nám nedávno ukázala, že místo prášku nosíš Krtíka :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuju moc, no mně to taky přišlo zvláštní spojení,ale když se nad tím člověk zamyslí, pravděpodobně mají tyto firmy spoustu peněz na podobnou propagaci své značky, takže proč ne :)...jinak ambasadorkou Dreftu je pro letošní rok Taťána Kuchařová, která bude i předvádět na Dreft black card přehlídce ;)

      Vymazat
  14. Kritiku na tvůj oděv jsem v diskusi na tom jiném blogu taky četla a nějak už nevím. Lidem se člověk nezavděčí - ne, že by o to stál, ale věřím, že neopodstatněná kritika zamrzí. Nelíbí se jim dav oděný v džínách, nelíbí se jim, když někdo vyčnívá z řady a vypadá trochu jinak. Tak co teda?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ja myslim, ze nekterym se proste nebude libit nikdy nic, ted to nemyslim vubec konkretne, kazdy ma jiny vkus, ale jsou lide, kteri budou kritizovat vzdy, vse a za vsech okolnosti, protoze jsou to proste negativiste a nejak s vybit musi :D

      Vymazat
  15. Moc pěkná reportáž:-) No a každá jsme skvělá, no ne? :-) A naprosto souhlasím s úvodními slovy!!! Osobně taky nemám problém s kouskem od ťamanů nebo zase dražšími věcmi. A co teprve sekáčové poklady. Ať si každý nosí, podle svého gusta a peněženky:-))

    OdpovědětVymazat
  16. Peto, moc ti to sluselo, ty tve saty jsou luxusni a originalni. Libi se mi, ze nejsou z retezce, tudiz je nema kazda druha. Muj styl to primo neni, ale tobe sedi a moc slusi!!
    A z prehlidky se mi nejvic libi ty cerne, jakoby prusvitne maxi saty!
    LV

    OdpovědětVymazat
  17. Tvoje šaty se mi v minulých článcích příliš nelíbily, ale teď se mi začínají líbit víc a víc :D Hrozně ti to slušelo :)
    A z přehlídky bych si možná něco vybrala, ale hodně věcí mi přišla takových "pyžamových" :D

    OdpovědětVymazat
  18. Neber to prosím jako urážku, ale když jsem tě na přehlídce viděla, byla jsi otočená zezadu a s přítelem jsem si říkali, co je to za kolotočářku, ale pak jsi se otočila a já tě poznala. Příště bych volila nějaký vhodnější oděv. Není od věci se poradit s někým, kdo se módě věnuje pracovně, tolik peněz to opravdu nestojí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Samozrejme, vzdyt to vubec neni urazka, jak jsi to napsala :D, to jsem prekvapena kolik jsem tam teda mela "znamych" a ze jste mi to s pritelem nerekli do oci, kdyz jste stali vedle mne ;). Mozna proto, ze jsi srab a za svuj nazor se stydis a tak ho pises anonymne nebo mozna proto, ze jsi vubec nikde nebyla a jen jsi si sem prisla rypnout. ;)

      Vymazat
    2. Peti, hned se nechytej, vím, že máš těch anonymů co jen rejpou dost, ale paní/slečna sama upozornila, ať si to nebereš osobně (jako urážku), jen jako tip... Třeba to fakt myslela dobře :)
      Ono zase... Jooo, nedivím se - ano, vypadáš jako kolotočářka - mezi usedlýma ženama v tmavých barvách tak vždycky budeš vypadat, když si přijdeš celá vysmátá, rozzářená, s rudou rtěnkou a modrýma šatama ;)))) Takhle to sice madam asi nemyslela, ale já bych to tak viděla, že je to jenom o tom... ;))) Nebo je to moje chyba, že sem jen neznalé pískle, co moc koukalo na Sex ve městě a tam přehlídky vypadaly jinak... Nebo jejich návštěvnice... Ne nebyla jsem na této přehlídce, ale že by dámy na foto v první řadě nějak vybočovaly z klasiky černá + je to "úlet" když si dám starorůžovou halenku... ;) Takže se nenech rozhodit :) Máš super styl!! Ano, kdyby sis dala černé koktejlky, zapadla bys, ale proč nebýt sebou a proč se choulit v koutě, když jsi mladá, krásná, originální a sluší Ti to? :) Kdyby sis dala černé koktejlky, abys zapadla, lidi by si zase něco našli čistě ze sportu nebo závisti. Když už nic tak by někde trčela nitka ;)))
      Měj se krásně :)
      Mia

      Vymazat
    3. Me vzdycky dostavaji ty komentare typu, vis ja to myslim dobre, neber si to osobne, nechci te urazit, ale vlastne jsi uplne hnusna/blba/nevkusna :D, moc teda neverim tomu, ze to mysli dobre :D, ale libi se mi jak jsi na tom i tak nasla tu pozitivni cestu vykladu ;). Diky a fajn zbytek dne :).

      Vymazat
    4. Péťo, úžasně upřímně, od srdíčka napsanej článek, jsi nejen krásná, ale i velmi člověčenská, inteligentní. Na toho kdo ti chce ublížit a vybíjí si zlobu a své komplexy se vykašli, takové lidi si nepouštěj do života, jako by nebyli, nezabívej se tím jedem. Pro mě a vidím i mnoho ostatních zůstáváš jednička, máme tě rády. Díky za mile napsaný článek. Tvůj překlep beru, ty jsi fakt "skvělá" a u mě to není překlep, jsi osobnost, já to tak cítím. Efka

      Vymazat
    5. :)) Holt to je úděl celebrity - a tou Ty si, když už Tě propíraj i jiné blogy a chtěj Tě televize ;)) Možná jen madam vídá Tvoje úžasné outfity a proto byla tak překvapená že v něčem dle ní nevkusném jsi se objevila Ty :) Nesmíš brát vždy jen to nejhorší, nebo že ten člověk to myslí zle - jenom k tomu má nějaký důvod. A rozhodně si to nesmíš moc připouštět k tělu - není to Tvůj boj, ale toho člověka :) Ano, nepotěší to, ano, je to dost drsné "myslím to s Tebou dobře... sražení na kolena Ti jako lekce prospěje... jednou mi poděkuješ". :D Ale jak říkám - vždy je za tím nějaké ALE ;) Když dojdeš do místnosti plné žen v černém, neřeknou Ti - jééé Tobě to ale sluší, krásně vyčníváš - nepřiznají, že by tak chtěly taky vypadat, že ony to či ono... Přiznat chybu nebo dokonce taky vyjít z řady? Snazší je říct, jak říkáš - "hnusná/blbá/nevkusná" ;) :D :D Ale vždyť na to už musíš být zvyklá - originalita se ani v dnešní době moc nebere :) Jo kdyby Ti nějaká Tvá módní guru řekla, že to bylo nevhodné, prostě někdo kvalifikovaný, a odůvodnila proč, fajn... ;) Ale zakomplexované kecy? To se jinak než pozitivně a se smíchem snad nedá brát ;)
      Takže pozitivismu zdar :)
      Mia

      Vymazat
    6. Protiva, hned bych ji zavrela na den do maringotky aby si zazila kolotocare. Miluju tyhle za vlasy pretazene komentare.

      Vymazat
    7. Mě by tato nesmyslná hláška urazila od člověka, kterého znám a vážím si ho, ale od madam, kterou jsem v životě neviděla (asi ani neuvidíš, pochybuju, že by měla tolik cti za tímto názorem stát a zveřejnit se), ani náhodou. To je prostě od madam záměrná urážka, že bys vypadala líp a ona to neunesla? Jo, v tom bude zakopanej pes. Kdyby se trochu porozhlédla po obchodech, tak by zjistila, že šaty jsou jedním z aktuálních módních trendů, učesaná si byla jako modelky co předváděly (tedy culík), to mě pobavilo, jak si to vychytala? Takže i účes trendy. Co jí vadí? Že si krásná s kultivovaným projevem? Jarča

      Vymazat
    8. Když někdo napíše "neber to jako urážku", tak tě prostě urazit chce!!!! Je to záměrná urážka, a jestlipak dáma, kterou jsi svým zjevem tak pohoršila, ví, že za urážku na cti by mohla být pokutována? Fandím ti, Pavla zabývající se studiem práva.

      Vymazat
    9. No... měla jsem možnost vidět velký okruh "kolotočářů", a to je úúúúplně jiné kafe :D... Lodičky k teplákovce, k sportovnímu triku výrazná štrasová bižuterie, a celkově "čím víc, tím líp" :D - sportovní, elegance, zlato, stříbro, štras... mix všeho :D... Přijde mi tady Peťa "kolotočářská"?? NE. Šaty ladí s lodičkami stylem i barvou, nehty s rtěnkou a jinak je make-up velmi lehký. Co je na tom ujetého?? :D Navíc šaty jsou velmi nadčasové a vlastně podobné můžete vidět i na fotkách z přehlídky :)

      Komentář 22. - "jsi tupá, ale nic ve zlém" :D

      I.

      Vymazat
    10. komentar 30: pokutovana za co? :D za to, ze projevila svuj nazor v diskuzi? zase si nepletme demokracii s prestupkem ci trestnym cinem :D :D ja myslim, ze kdyby si Petra komentaru tohto typu nevsimala a neragovala na ne,udelala by lip. Je to jeji styl a ten si nemusi porad hajit

      Vymazat
    11. No přece za urážku na cti, a to záměrnou, to je zřejmé, sama si to tak pojmenovala. Právo totiž zná a může trestat urážku na cti (difamaci). No a je jasné že urážka ve smyslu ust. § 46 zákona o přestupcích, kdy přestupku se dopustí ten, kdo m.j. jinému ublíží na cti tím, že ho urazí nebo vydá v posměch (to si chtěla, ale nějak se ti nepovedlo, viz http://www.vogue.de/fashion-shows/kollektionen/fruehjahr-2014/new-york/michael-kors/front-row#fashionshow/6), za tento přestupek lze uložit pokutu do 5 000 Kč. V Německu a v dalších evropských zemích je difamace stále trestným činem.
      Ovšem problém by byl kdyby to byla pomluva, protože podle ustanovení § 184 trestního zákoníku kdo o jiném sdělí nepravdivý údaj, který je způsobilý značnou měrou ohrozit jeho vážnost u spoluobčanů, zejména poškodit jej v zaměstnání, nebo způsobit mu jinou vážnou újmu, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok.
      Odnětím svobody až na dvě léta nebo zákazem činnosti bude pachatel potrestán, spáchá-li čin zde uvedený tiskem, filmem, rozhlasem, televizí, veřejně přístupnou počítačovou sítí nebo jiným obdobně účinným způsobem. Tak co, jasno????? Nastuduj si to. Pavla


      Vymazat
    12. Komentař 34: puvodni koment jsem ja nepsala, jen aby bylo jasno. ale kdyz uz to zeneme takto ad absurdum, tak je to § 49odst. 1 pism.a) zakona o prestupcich a dle meho se toto da jen tezko podradit pod skutkovou podstatu urazky na cti, chybi mi tam jakakoliv skodlivost, ktera by ohrozovala zajem spolecnosti a v neposledni rade existuje zasada subsidiarity (at uz ve spravnim nebo trestnim pravu), kdy se maji sankcionovat jen ciny, ktere jsoou spolecensky skodlive. A samozrejme musime vzit v uvahu, ze zde se jedna o blog, kde autorka dava k posuzovani svuj odev, takze nelze se divit, ze se to nekomu nelibi a take svuj nazor vyjadri a to rozhodne ne nijak vulgarne. Mozna se pletu, ale vzdy mi bylo kladeno na srdce, abych pouzivala selsky rozum a pokud nekdo o nekom rekne, ze je to nevkusne, nevyhrozovala bych mu hned pokutou, zvlast za techto okolnosti. A k te pomluve - to co se mi libi a nelibi je velmi subjektivni, tudiz tezko z toho vyvozovat, ze se jedna o udaj nepravdivy. Petru mam celkem rada a prijde mi jako velmi mila osoba, ale jeji styl oblekani se mi take nelibi, jen necitim potrebu to ventilovat, vzdyt at si nosi kazdy co chce, kdyby pytel nosila, tak mi je to fuk...

      Vymazat
    13. Jasně "líbí" "nelíbí" beru, ale snažit se urazit a označit ji jako "kolotočářku", to je urážka jak Brno a záměrná. Nezdá se ti? Urážka je totiž výrok nebo čin, který snižuje jinou osobu či skupinu a poškozuje její pověst nebo zpochybňuje její čest. Se šatama to nevyšlo, tak se vrhnem na silonky, ovšem to taky nevyšlo, tak co teď? Však ono se něco najde, že? Takže vidíš není to o tom líbí nelíbí, je to o urážkách a pomluvách, zlobě. Je jasné, že zda nějaký výrok nebo čin je nebo není urážka, závisí pochopitelně na jednání a úmyslu napadajícího, jaký byl podle tebe úmysl? Cituji: "neber to prosím jako urážku...." Podle mě jednoznačně urazit, zesměšnit, nebo že by pomluvit? Protože od urážky je třeba odlišovat pomluvu, nepravdivou nebo zkreslenou informaci za účelem poškození něčí pověsti u jiných.. Právo zná a může trestat urážku na cti (difamaci), ale je pravdou,že v dnešní moderní době se prosazuje větší tolerance k neuctivým a urážlivým výrokům, škoda. Pavla

      Vymazat
    14. Mozna to mela byt opravdu jen rada, mozna jsem naivni, ale nemyslim si, ze uplne kazdy negativni komentar ma urazit nebo zesmesnit. Ja myslim, ze se to tady moc resi, moda je hra, mela by to byt zabava a pokud nekdo ma beauty nebo fashion blog, pak nevidim duvod, proc negativni komentare hned napadat, vzdyt jde o hodnoceni outfitu. Pulka Petriny outfity zboznuje, pulka je povazuje za spatne, vzdyt o tom to je, nemuze se zavdecit vsem. Muj nazor je, ze to urazka na cti neni, ovsem chapu, ze to muze nekomu pripadat jinak, na tomto se asi neshodneme. To by se kazdy negativni komentar na diskuzich mel resit cestou spravni nebo trestni sankce? Dle meho je toto banalita...A myslim, ze i prestupkovy zakon to v tomto smyslu chape, nac to resit cestou sankce, kdyz se duraz klade predevsim na smir? Uz z toho je zrejmy umysl netrestat takove veci. Jen opakuji znovu, kdyby Petra tyto komentare tolik neresila a byla nad veci, vysla by z toho mnohem lepe

      Vymazat
  19. Moc Ti to slušelo Péťo :-) Ten úvod je hezky napsaný, proč si kupovat kabelku za 20 tisíc když si za to člověk může koupit desatery boty plus deset mnohdy hezčích kabelek :-). Na všechny hatery se vykašli, akorát ti závidí, ale není se čemu divit. Každá holka by si přála ve třiceti vypadat jako ty, jsi fakt kočka!

    OdpovědětVymazat
  20. On tě za to někdo po blozích vláčel? A kde? Ti lidi ale mají v hlavně nasráno.
    Jinak mně se šaty moc nelíbí v tom smyslu, že bych si je neoblíkla, ale tobě sluší moc :)
    Petra

    OdpovědětVymazat
  21. Klára je úžasná, jednou si od ní určitě něco pořídím. Všechny modely jsou nositelné a opravdu překrásné. Jsem její velká fanynka

    OdpovědětVymazat
  22. Ahoj mám na tebe dotaz, hned jak jsem viděla tvoje šaty, které jsou mimochodem úžasné, tak jsem šla zkouknout voguec.com a jedny si taky vybrala.Chtěla bych se zeptat, jaké máš zkušenosti s nákupem tam? Moc děkuji za odpověď :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Katko, dekuju moc :). Ja jsem je od nich dostala, takze mohu soudit jen rychlost dodani a to trvalo asi tyden. Saty samy o sobe pekne usite, ten modry material je fajn, ale ten vrchni telovy material je dost umely a neprijemny, takze na to jedine pozor.

      Vymazat
  23. Péťo, potkala ses tam s holkama z Czech chiks? Jak na tebe působily? Já je tam zahlédla z dálky a chichotaly se celou dobu jak dvě puberťačky, tak jsem z toho taková rozpačitá - takhle si uznávané fashion blogerky a začínající byznysmenky rozhodně nepředstavuji.
    Pro ostatní : tím nechci rozhodně nikoho pomlouvat!

    Radši anonymní :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, stala jsem pred nimi na schodech, kdyz jsem se otocila, byly mi povedome, tak jsem je oslovila a predstavila se, ale dal jsme se nejak nebavily,bavily se spise mezi sebou. Ja se priznam, ze jejich blog nejak vice nesleduji, jen jak mi vcera nekdo hodil odkaz na tu mou fotku u nich. Ale obe jsou moc krasne a sluselo jim to.Spis me prekvapilo, ze jsem si u nich nevsimla zadneho fotaku a pritom maji takove krasne fotky zepredu, kde byli fotografove.

      Vymazat
    2. Moc ti to slušelo Peťo.Czech chiks nemám ráda. Je mi hlavně líto zvířat, protože holky hodně propagují kožené věci.A to se mně jako milovnici zvířat nelíbí.

      Vymazat
  24. Oblečená jsi Peťo byla vhodně, vkusně, hezky. Jen bych zvolila jiný účes, resp. Tvůj drdol za pomocí vycpávky :) a místo hodinek bych dala do uší výraznější stříbrné naušnice. Make-up je krásný. Martina

    OdpovědětVymazat
  25. Velice se mi líbil tvůj článek a tvoje názory na módu. Vypadala jsi krásně, velice ti to slušelo!

    Docela se mi líbí krajkové modely a kožichy. Ovšem určitě bych si je nekoupila. Zvláštně na mne působí modely z jakoby teplákoviny a vlny, která vypadá jako fleece (jsou to modely z fotky č. 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 a 10 - některé z nich působí neforemně) Modely odráží stav společnosti tedy té většiny, návrhářky se netají svou komerčností ...něco v tomto smyslu napsal idnes.cz

    OdpovědětVymazat
  26. Ach, mně se prostě oblečení z dílny Kláry Nademlýnské nelíbí, nemá to jiskru, originalitu, nic neobyčejného. Každá kolekce z její dílny vypadá jako nepovedená konfekce :( velká škoda.

    OdpovědětVymazat
  27. Ahoj, moc ti to sluší, šaty jsou krásné. Vypadáš jako modelka:) a nalíčená jsi taky moc pěkně. Marieta B.

    OdpovědětVymazat
  28. Jakože já na barvy jsem tak se mi tohle hodně líbí! Vždy když jsi na sebe vezmu něco extra a něco co vybočuje a ostatní na de mnou kroutí hlavami tak si jen v duchu říkám, že nemají odvahu na to, si to vzít a vybočovat také.

    Drž se svého stylu, někdy se mi sice kombinace nelíbí, ale převažuje spíše to, že máš outfity skvělé. Ale co 100 lidí 100 chutí :)
    Měj se hezky Peti! :)

    OdpovědětVymazat
  29. Musím říct, že mně se tvoje šaty líbí. Konečně někdo, kdo se nebojí vyčuhovat z řady. Zaujal mě pod minulým videem názor, proč jako tě tam zvou, když nosíš levný věci. No..upřímně u tebe mám pocit, že ty bys opravdu uměla vynést i pytel a vypadala bys jako dáma. Někomu nepomůže ani to, když je od hlavy k patě oblečen značkově a draze a stejnak vypadá lacině. Řekla bych, že oblečení, to jak ve výsledku vypadá, je i o osobnosti nositelky/nositele. A zase se tu objevil někdo, kdo tě viděl osobně, za zády si o tobě špital s přítelem, jak jsi nevkusná, ale říct to do očí, na to je srab. Radši tady a anonymně..:-) Měj se krásně, Aja

    OdpovědětVymazat
  30. Mně se modely techto dvou navrhářek líbí. Musím říct, že jejich šaty ,co vidim na fotkách ,jsou hodně podobné tem tvym,tak asi proto se te ptali, zda je mas od nekteré z nich,ty tvoje šaty se mi nejdřív ve videu moc nelíbily,ale oblečené vypadají luxusně. Sluší ti to hrozně moc :)

    OdpovědětVymazat
  31. Peti v tých šatách si krásna a na prehliadke ma zaujali najmä tie dlhé šaty po zem :)

    things we love

    OdpovědětVymazat
  32. nekteri lide by konecne meli pochopit, ze to, ze nekdo nosi znackove veci neznamena, ze ma i styl s vkus. bez techto dvou vlastnosti muze clovek vypadat otresne i kdyby mel na sobe veci od Chanelu nebo Diora. takze nechapu, proc bys tam ty nemela byt, prave naopak :)

    OdpovědětVymazat
  33. Šaty jsou moc hezké. Působí hrozně zajímavě :)

    Navštiv můj blog :http://fashionaddiction-style.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  34. Dobrý den, velmi zajímavý článek, ale myslím si, že nemáte zapotřebí se obhajovat, protože závistivý lidé jsou a budou. Hezký den a přeju mnoho úspěchů :)

    OdpovědětVymazat
  35. Jsem asi zas neco nepochopila, tebe Peti nekteri oznacili, ze jsi byla oblecena nevkusne, ze jsi vypadala jak kolotocarka?
    Lidi, podivejte se na tu fotku, ktera ukazuje lidi v sale po prehlidce - zleva: cerne obycejne dziny, oskliva, big-halenka, nevkusne boty na klinu. Leopardni lodicky a lacina bila miniskukne. Boty a la domina, pseudokozena minisukne a peroxid. Divne padnouci vyblivnute-sede saty a neladici boty a doplnky.
    To mi jako fakt chcete tvrdit, ze Peta tam byla ta, kdo byl nevkusne oblecen?:D:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, a teď si právě vyjmenovala důvody, proč Péťu napadly. Je to jednoduché "úspěchy se nepromíjej". Pavla

      Vymazat
    2. Přesně :D... Taky jsem si říkala že ta fotka "sál po přehlídce" vypadá jakoby tam prošlo..... "stádo slečen vydělávající si sexem" :D
      A někdo bude kritizovat Peťu :D

      I.

      Vymazat
  36. Ahojky Peťo, krásné fotky! PS: Nejsi to u Neny na těch dvou předposledních fotkách v těch modrých šatech, s foťákem v ruce ty??? :-) www.nenathearistocrat.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, tak ten blog nesleduju, ale jsem to já :).

      Vymazat
    2. Jo, vlastně i na té poslední to jsi ty, jak tam tleskáš. :-) Poznala jsem tě podle šatů, Nenu sleduji a daly jste v ten stejný den ten samý příspěvek, tak jsem si řekla, že tam možná budeš a vida. :-)

      Vymazat
    3. Teď se dívám na fotky na tom blogu a vidím v publiku, že nejen džíny, ale i džínovou bundu si tam někdo vzal. K táboráku dobrý, ale na módní přehlídku? :-( Jestli tady tohle je standardem, tak se nedivím, že lidem je trnem v oku někdo, kdo je kreativní a nenarve se do džínů.

      Vymazat
  37. Ahojky Peto :-) myslím, že šaty na modní přehlídku jsi zvolila velice dobře :-) jsem si jistá, že mnoho dam v modelu od Michaela Korse z kolekce Jaro 2014 tam nebylo.. takže naprosto vhodné a slušivé :-) fotka je z New Yorského Fashion Weeku ;-)
    http://www.vogue.de/fashion-shows/kollektionen/fruehjahr-2014/new-york/michael-kors/front-row#fashionshow/6

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Lucko, no teda páni :D! Díky moc za odkaz :)!

      Vymazat
    2. :D Já být jednou z těch, co psala o nevhodnosti a hrůze šatů, tak chodím kanálama :D ale co, psaly to anonymně, hrdinové, tak vlastně o nic nejde...

      Vymazat
    3. Tak to je husty :-D

      Ted musi zdejsi kritikove spadnout se zidle :-D

      Dobre Peto!!

      Vymazat
    4. a sakra! michael kors? pozrela som si tú stránku a keď som zbadala šaty od karen millen v priemere za 90 dolárov, tak som bola nadšená (sú z minuloročnej kolekcie), ale keď som našla burberry trenchcoat za 88 dolárov a ďalší za 109 dolárov, materiál rayon a nie bavlna, uvedomila som si, že tu asi nie je všetko v poriadku. šaty od MK z novej kolekcie nemôžu stáť 77 dolárov. ale sú krásne. viktoria.

      Vymazat
    5. STÁLE SEDÍM A AČ JSEM ATEISTA, JSEM RÁDA I ZA OPĚRADLO, jinak by se mnou takové reakce švihly:-)))))
      prý závidíme úspěch a pozvání? Já sem chodím pro pobavení!

      Vymazat
    6. Jenomže ony ty šaty Petry nejsou stejné značky jako má na sobě dáma na fotce, ale jen čínská napodobenina, jaké najdete na každé stránce typu romwe a to mi vadí, jinak jsou hezké

      Vymazat
    7. a muzes mi rict jak vis, jake znacky jsou ty saty, co ma ta pani, ty ji znas? :D

      Vymazat
  38. Ty tvoje saty me dost prekvapily v dobrem :) Kdyz si je poprve ukazovala ve videu, tak jsem si rikala, co je to za silenost - videt je v obchode na raminku, tak je rovnou zavrhnu , a ted valim bulvy, jak ti to v nich slusi :D Hlavne jejich vrsek se mi zda uplne kouzelny. Saty na prehlidce taky dost dobry :) Zaujaly me ty tyrkysove koktejlky a jeste o krapet vic ty cerne dlouhe s limeckem a pruhovanou sukni. Nevim ani proc, maji pro me urcity smrnc :)

    OdpovědětVymazat
  39. Který z modelů se mi líbil? Ten tvůj přece. Určitě to co mají modelky je stylové a neobyčejné,ale oproti tobě vypadají jako nezáživné a nudné holky. To ty příjdeš, bez přetvářky, úsměv od ucha k uchu zvednout nám všem co tě čteme náladu.Kam se na tebe všechny tyhle namyšlený nádhery hrabou, věř mi, mám s těmito typy slečen osobní zkušenost, také jsem se asi před 4 lety pokoušela urvat místo na výsluní modelingu.A ještě něco-možná, že bys nedostala od všech těch modních policistů jedničku s hvězdičkou,ale věř, že na ulici by se za tebou otočil úplně každý.

    OdpovědětVymazat
  40. Problem nejsou ty saty, problem je misto konani. Kdybys byla na nejake jine modni akci treba v Parizi, tak se dostanes na stranky casopisu, jenze v Praze je na "nejdulezitejsi modni akci roku" jak sam sebe PFW tituluje, dress code dziny, halenka, baleriny, v lepsim pripade ruzne variace nudy v tlumenych barvach :( To je vec, ktera by se mela resit. Kdy konecne zacneme byt kazdy individualni? Kazdy se svym stylem?
    V Milane by polovinu lidi nepustili dovnitr. Dziny a tricko je proste na modni prehlidku tabu! Jenze jsme v Cechach, tady staci aby ty kalhoty staly 5000 a hned jsou super in a hodi se na kazdou akci :( Ach jo...
    Pro tebe je to ale dobre, alespon ted zase kazdy vi, ze jsi jedina blogerka v CR, ktera se neboji byl originalni. Co jsem koukala, tak ostatni blogerky, ktere se oznacuji i za "svetove" se neboji vzit si cerne saty a splynout s davem :-) odvazne holky...

    OdpovědětVymazat
  41. Ahoj Péťo,

    slušelo Ti to moc, hotová porcelánová panenka:)

    Z anonymů si hlavu nedělej - i když chápu, že to úplně tak snadno nejde.

    Pa, Míša z Plzně:)

    OdpovědětVymazat
  42. Peti můžu se zeptat, ten obchod odkud jsou šaty je z USA nebo Číny? Líbí se mi tam kabát v sekci designer, jen nevím, jak tomu rozumět. Je to od nějakého návrháře byť naprosto neznámého, nebo je to podle modelu nějakého návrháře (kopie). Nevadí mi ani kopie, jen chci vědět, zda ta cena je za kopii nebo ne. Moc děkuju

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, ja abych rekla pravdu, tak ted si nejsem vubec jista, mne se saty libily a nejak jsem po zbytku nepatrala a nevim uz odkud to prislo, ale myslim, ze to byla Cina.

      Vymazat
  43. Doufám Petro, že sis stihla přečíst ještě můj koment na fcb, už jsem to smazala, protože se to zvrhlo v něco, co jsem fakt nechtěla. Nic méně, i na fotkách bez blesku jsou ty silonky vidět a kazí to celkový dojem. Bez nich by to bylo o 100% lepší. Jsi milá holka a doufala jsem, že jsi radši za názor od konkrétní osoby než spousty anonymů, kteří ti sem chodí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Reakci jsem si přečíst nestihla,ale mrzí mě, že mne na to nikdo neupozornil tváří v tvář (zvláště když jsme se spolu bavily), nicméně troufám si tvrdit, že je to prostě nasvícením a bleskem, bez toho blesku já nic nevidím, rozhodně nejsou lesklé a jsou v mojí barvě. Chápu, že je móda kritizovat tělové silonky,ale přece se nosily vždy a kor k takhle krátkých šatům a večer by mi přišlo hloupé jít s nahýma nohama (už vůbec si to neumím představit po Praze, vždyt bylo 7st a ano, opravdu mne silonky zahřejí) a zvláště pak v uzavřených lodičkách, do těch se přece silonky nosí. Osobně silonky bych si nevzala do otevřených bot, k dlouhým plesovkám a poodobně,ale do lodiček klidně a rady stylistů, že černé silonky se hodí ke všemu? No to pochybuju, jak by asi tak vypadaly tyhle šaty s černýma nebo barevnýma silonkama? Strašně!

      Vymazat
    2. zlatíčko navštiv backstage, nebo se mrkni pro inspiraci do zahraničí. proč tě prací prášek dreft posíla na tuto akci nechápu. nemas tam co delat.

      Vymazat
    3. Psala jsem, že jsem se ti na nohy nepodívala ten večer, ale kdyby jo, mohly jsme to probrat rovnou osobně. Nemělo to být mířeno jako útok, ale jako rada, bohužel se setkala s klasickými reakcemi. Tělové silonky skutečně nohy deformují a celý outfit zazdí. I z tak štíhlých hezkých nohou jako máš ty udělají dva "umělé kolíky". Tělové silonky se přestaly nosit v roce 1986 na celém světě. U nás se bůhví proč stále drží a opravdu to kazí dojem. Kdybys měla černé, vypadalo by to skvěle. Doporučuji si přečíst tenhle článek http://skolastylu.cz/tematydne/detail/72 a třeba se tvůj pohled na věc změní. A až se příště potkáme na akci, jsem otevřená vzájemné komunikaci. Jsme dospělé a věřím, že obě smyšlíme rozumně.

      Vymazat
    4. "Zlatíčko" prý. :-D Myslím, že pokud ji tam někdo pozve, tak si myslí, že tam má co dělat. Zajímal by mě důvod, proč myslíš, že tam zrovna Petra nepatří. Že by závist, že nikdo nepozval tebe, anonyme? ;-)

      Vymazat
    5. Ejvi, ja to samozrejme chapu a jsem rada za dobre mirenou radu. Pokud sis silonek v ten vecer nevsimla, pak predpokladam, ze zas tak do oci opravdu nebily ;). Jsem vdecna, ze jsi mi chtela poradit, presto mne prekvapuje zpusob, jakym jsi to udelala - vystavit si mou fotku na facebook s tim popisem, s jakym to bylo, aniz bych to vedela. Vis, nejsem zvykla na pretvarku a zdvorilostni hovory, kdybys mi chtela pomoci, mohla jsi mi prece napsat soukromne, kdyz jsem tak mila holka. Treba hele Peto, ty silonky bych nenosila, se silnym bleskem hazi lesk a nevypada to dobre. Ja bych byla vdecna za radu :), trochu z toho vseho mam pocit, ze jsi se zalekla reakci lidi a tak jsi radsi vse smazala. Jinak ja jsem otevrena komunikaci vzdy a rada te uvidim na nejake dalsi akci, jak jsem i rekla. Cerne silonky k takovym satum se mi opravdu nezdaji dobra volba,ale dam na tebe a vyzkousim to, jak to bude vypadat. diky

      Vymazat
    6. Jeste dodam, ten clanek znam, cetla jsem ho shodou okolnosti vcera :), nicmene nemohu souhlasit, napriklad vevodkyne Kate silonky nosi a nezda se mi, ze by mela diky tomu zohyzdene nohy :).

      Vymazat
    7. Chtěla jsem tím poukázat na problém spousty žen, nejsi zdaleka jediná, která to nosí. Napsat to jen tobě by bylo asi férové vůči tobě, ale občas se touhle formou musí zabojovat veřejně. Fotka byla veřejná, nebyla pořízená mnou, ale fotografem, který oficiálně fotil přehlídku, ta fotka se mohla objevit kdekoliv. Nevidim nic špatného na tom napsat svůj názor přímo u sebe na facebooku. Je fakt, že jsem se nechtěla hádat a u tebe vidim alespoň to, že se snažíš to brát, ale to, co tam psaly některé slečny bylo naprosto mimo a já fakt netušim, jak víc jim to vysvětlit. Takže: nezalekla jsem se, jsem ochotná díky svému názoru přijít o nějaké čtenářky, když se s tím neumí vypořádat, ale naopak se objevila spousta nových lidí, které se za to postavily, píšou mi zprávy a dokonce se vyjádřily k tvému stylu, který se jim nelíbí a jsou rády, že jsem to řekla se silonkama na hlas mezi čtenáře. A jak říkám, myslim, že tohle je férovější než se tu do tebe pouštět anonymně jako dělají někteří. Každopádně beru to jako uzavřenou věc. Děkuju ti za tvůj přístup a budu se těšit na nějaký outfit, kdy vyměníš tělovky za černé silonky :)

      Vymazat
    8. Petra, prestan sa tu hrat na stylistku, vidno, ze moda a vkus ti nic nehovori, proste to vyzera odporne a Ejvi asi vie o com vravi. Pozri sa na tvoje outfity. Velky gyc. Uz sa uvedom a prestan argumentovat o telovych silonkach, kazdy stylista ti povie ze je to hnus, ty sa v tom hovno vyznas tak uz daj pokoj.

      Vymazat
    9. Este dodatok, Kate Middleton (neviem preco sa s nou porovnavas ale ok :D) to tiez kazi nohy a ak si ten clanok od backstage citala, tak tam o tom jasne pisu ;) Venuj sa tej kozmetike

      Vymazat
    10. Jsi nejlepší Ejvi ;) Od tebe by se jisté blogerky měly učit a ne nosit ty otřesné modely :)

      Vymazat
    11. Hele Ejvi, a ty si co? Ty máš patent na vše? Jaký jsi člověk je zřejmé z tvého podlého jednání. S tebou já bych už nediskutovala, já se nebavím s lidma kteří proti mě brojí, brojí za mými zády, a pak se tváří jako kamarádi, jak mi chtěli pomoc, poradit. Péťe se divím, je vidět, že je to dáma, a má na tebe a jedná s tebou na můj vkus až příliš slušně, neboť na "hrubý pytel hrubá záplata". Já bych se ti už vyhýbala. Pétě jsi chtěla očividně uškodit a po reakcích na tvou podlost, se tváíš jak největší přítel. Hanba, styď se, znáš to pořekadlo, "kdo jinému jámu kopá sám do ní padá".
      Tak teď jsem si tě našla na googlu, takže vím trochu co jsi a jak vypadáš, tedy nic moc, nohy do O, hraješ si na hvězdu, Petra je hezčí a sympatičtější, tak proto si ji napadla a když nemáš jak, tak alespoň "silonky", ale to je její věc, a to že si byla jeden víkend ve škole stylu z tebe stylistu nedělá, to musíš mít v sobě, neboť jak se říká " z h...a bič neupleteš". Jo, Roberta Vana já mohu, to je osobnost, ale ten ti asi tvoji povahu nezmění. Zamysli se nad sebou, myslím to dobře.

      Vymazat
    12. Silonky nehyzdí krásné nohy jako má Petra, to prostě nejde. Ale Ejvi by je měla nosit třeba by jí ty nohy do O pomohly trochu srovnat. Vypadá to jako když jezdila na melounu.

      Vymazat
    13. Ale tohle rozhodně není dobře míněná rada, to přeci vypadá jinak, nevěř jí.

      Vymazat
    14. Punčochy a etiketa
      Kdykoliv mám nějakou pochybnost v otázkách moderní etikety, ihned sáhnu po Velké knize etikety pana Ladislava Špačka. A když paní Marie zde ve fóru otevřela téma s otázkou, zda je možno jít na ples naboso, není divu, že jsem začal své pátrání po odpovědi, právě v této oblíbené příručce. Cenný zdroj informací, o společenském aspektu punčoch, mi poskytly také odpovědi Ladislava Špačka v internetových diskusích, například k pořadu České televize Etiketa, které, s laskavým svolením autora, nyní budu citovat.

      Dříve než se s p. Špačkem pustíme do zkoumání společenských aspektů spojených s punčochami, musím vysvětlit ještě jednu „drobnost“: přestože, jsme na serveru, kde důsledně ctíme rozdíl mezi punčochami a punčochovými kalhotami, je tento rozdíl ve společenském pojetí pouze technický a pojem punčochy tedy v následujícím textu zahrnuje i punčochové kalhoty.

      Chození naboso

      K chození naboso razí pan Špaček jednoznačný názor: „Do společnosti a na pracovní jednání si žena vždy bere silonky. Třeba v Americe je žena bez punčoch tak trochu nahá. Je vám v nich horko? A co muž v saku? (Buďte ráda, že jste se narodila v téhle době, která vám poskytuje tolik pohodlí. Před sto lety byste nosila silné bavlněné punčochy a korzet. Teprve ve 20. letech se objevily první syntetické materiály, byly ještě hrubé, se silným švem vzadu. Spolu s prvními syntetickými punčochami se objevil podvazkový pas a ženy mohly konečně odložit korzet, který do té doby držel bavlněné punčochy. Masového rozšíření se silonkám a nylonkám dostalo až v padesátých letech. Na začátku 60. let, po vynálezu minisukně, začal být podvazkový pás na obtíž, a tak se objevily punčochové kalhoty. Dnes si můžete vybrat ten nejjemnější materiál, dokonce ve vedru nemusíte mít punčochové kalhoty, ale vezmete si punčochy se samonosným lemem, co byste si ještě přála víc?“

      Takže je jasné, že minimálně při formálních příležitostech, by žena měla mít punčochy.

      Vymazat
    15. Punčochy a etiketa - pokračování
      Ladislav Špaček uvádí příklady:

      Manažerka v zaměstnání – punčochy rozhodně ano.

      „Manažerka při obchodním jednání by punčochy rozhodně mít měla a k tomu klasické lodičky. Punčochové kalhoty jsou ve vedrech stejně nepříjemné jako saka u mužů. Raději zvolte opravdové punčochy se samodržícím lemem, než abyste šla naboso. Ideálním oblečením manažerky je kostým. Ten jí umožňuje volit variantu se sakem i bez saka, protože - na rozdíl od pánské košile, která není svrchním oblečením - může žena sako kdykoli odložit a být jen v halence nebo topu.“

      Dáma na odpolední garden party – punčochy nepovinné.

      „Na odpolední garden party nebo méně slavnostní akce žena může risknout jít bez punčoch, ale pozor, je to jako s minisukněmi. Chce-li žena něco ukazovat, musí být perfektní pedikúra, opálená lýtka, prostě dokonalost sama. Jinak je lepší nohy ukrýt do punčoch a vydržet to. Ostatně muži to zase musí vydržet v saku.“

      Jednání, obědy a večeře – punčochy ano.

      „Důležitá jednání, obědy či večeře a večer do společnosti musí mít dáma bezpodmínečně punčochy! Rukavice - krátké ke krátkým šatům, dlouhé rukavice k dlouhým. Dámy nesundávají rukavice při podávání ruky, ani při tanci. Jenom při jídle je, stejně jako klobouk, odloží.“

      Běžný den v zaměstnání – punčochy nepovinné

      (není-li upraveno firemním kodexem). „V běžný den do zaměstnání, máte-li dlouhou sukni, opálené nohy a otevřené boty, je možné punčochy vynechat.“

      Jak je to s otevřenými botami, například páskovými, ve společnosti?

      „Dnes už mají ženy k dispozici punčochy s bezešvou špičkou a patou, takže mohou mít i otevřenou obuv, ale do večerní společnosti by žena měla dát přednost klasické elegantní lodičce s uzavřenou špičkou a patou. Otevřené boty jsou velký problém současné epochy. Dříve bylo jasné, že do společnosti si žena vezme lodičky a bude mít bezpodmínečně punčochy. Americké herečky nás naučily nosit otevřené boty. Pravidlo říká, že do společnosti žena nosí punčochy, pak jsou na místě lodičky. Do páskových bot můžeme vzít punčochy bez zesílené paty nebo špičky, to je podle mne to nejlepší řešení. Jít naboso je na hranici společenské důstojnosti.“

      Vymazat
    16. Ejvi je skareda, zamindrakovana spina, ktera ma nejhnusnejsi nohy na svete, tak se nedivte, ze dela peklo :D a jeste hrdinka to pak smaze. Naliskej si Evo.

      Vymazat
    17. Podívala jsem se na blog Ejvi a je jasné, že osoba, která nosí pořád dokola a bez nápadu černou a šedou zřejmě barevný a nápaditý styl zkritizuje. Bavím se tím, kolik rozruchu vyvolaly jediné celkem normální šaty. Stačí vystrčit nos pár kilometrů za hranice a osoby jako Ejvi by se zřejmě pominuly z toho, co za kreace se nosí tam. Chtělo by to trochu nadhledu.

      Vymazat
    18. Já a Petra jsme naprosto stylově rozdílné, podle toho máme také každá svou sortu čtenářů. Vůbec není na místě rozjíždět takovou válku, co vy tu předvádíte. Zatím co já a moji čtenáři jsme hodnotili tělové silonky, které jsou všeobecně špatně, čtenáři Petry tu útočí na mě, mé nohy a hodnotí můj styl a vymýšlí nesmysly. Je to naporsto zcestný. Tohle je totálně komunikace bez úrovně. omg.
      To Barb: nehodnotila jsem šaty. Barvy podle tebe určují styl? Tak to good luck ve tvém odívání :))

      Vymazat
    19. Ejvi je ubožák, snažící se prosadit za jakoukoliv cenu, vévodkyně je dáma.......

      Vymazat
    20. Proboha, pokud umíte číst, tak je jasné, i když čtete mezi řádky, že Petra si na nic nehraje, je přirozená.

      Vymazat
    21. Barb, jsi můj člověk. Jsi spravedlivá. Jo, a to můžu. Tebe si asi taky hned tak někdo nekoupí.

      Vymazat
    22. Také jsem se podívala na Ejvin blog - a ač nehýří barvami, není to kýč se srdíčky a skleněnými kamínky. Peťa se hněvá, že je anonymy kritizována, že je někdy infantilní, někdy přestárlá - tak kde je pravda...Kde? V konci té citace:-)))
      A moc se mi líbí, že chlap s koulemi se jmenuje Mira lovely hair:-))))))))

      Vymazat
    23. Jsem na tomto blogu poprve, nevedela jsem o nem vubec. Jenom bych chtela podotknout, ze tyhle saty byly na hodne zahranicnich blozich (tedy jejich original three floor), takze nechapu, co vsichni maji. A mezi nama, taky jsem si telove silonky obcas dala, treba tady v Londyne jsou v nekterych firmach v popsane dress codu do prace!!!

      Vymazat
    24. Tedy Ejvi teď si čtu tvoje bláboly a žasnu, co slovo to perla. Úryvky z tvé směsice blbostí: "jsem se ti na nohy nepodívala ten večer, není to mířeno jako útok, ale jako rada, tělové silonky skutečně nohy deformují a celý outfit zazdí, udělají dva "umělé kolíky", přestaly se nosit v roce 1986 na celém světě, kdybys měla černé, vypadalo by to skvěle, jsme dospělé a věřím, že obě smyšlíme rozumně" Fotka byla veřejná, nebyla pořízená mnou, ale fotografem, který oficiálně fotil přehlídku, kdy vyměníš tělovky za černé silonky. Prosímtě, ukaž nám svůj outfit a své kolíky, a pokud se tyto silonky nenosí od roku 1986, tedy 23 let, tak je výrobce asi hlupák, že je vyrábí, vždyť nemá zisk,nebo je má 23 let na skladě, to už by se asi rozsypaly co, takže kde ty nosíš rozum nešťastnice? No s černýma silonkama by Petra měla takovou prdu, to by tě těšilo co? Máš taky nějakou fotku pořízenou oficielně fotografem, nebo si tvé elegance nevšiml?

      Vymazat
    25. Anonym 11:21 Naprostý souhlas. A vtipně napsaný.
      Z Ejviny podlosti je mi na zvracení. A přitom se mi její (ale i Petry!) móda libí. Každá jiná a osobitá. Ale taková kudla do zad, hlavně když ona sama ví, jak taková hloupá a zákeřna kritika zamrzí. Klasická slepice. Škoda.
      Chodím docela do společnosti a tělové silonky vídám a sama je nosím. Líbí se mi jak na Petře, tak na vévodkyni Kate.
      Evidentně si vždycky někdo myslí, že má patent na rozum a chce kázat davům.
      Lucka

      Vymazat
    26. Moc nevím, Ejvi, proč bychom se měli řídit článkem http://skolastylu.cz/tematydne/detail/72. Tohle si může napsat každý, je tam nasekáno plno chyb a souhlasím s Petrou, že k těmto šatům by černé ani jiné barevné silonky prostě nešly. Mně ty tělové vůbec nevadí, naopak si myslím, že jsou zvoleny naprosto správně, a jen proto, že teď najednou bloggerky začly propagovat černé (a další kromě tělových) silonky se z toho všichni nemusíme s prominutím po*rat...
      Jinak ten článek na Škole stylu je opravdu špatně napsaný, nevím kdo to tam píše ale když už chce udávat módní trendy a psát, co se má a co se nemá nosit (proboha jakým právem?!), měl by se naučit to trochu podat, a hlavně bez chyb. PS: Když si založím stránku VysokaSkolaStylu.cz, napíšu tam článek o tom, že se nemají nosit třeba ponožky, protože je to víc in bez nich, a všude ten odkaz budu postovat, rázem všichni mají přestat nosit ponožky? Protože jsem to napsala? Nemyslím si...
      Peťo, fandím ti!

      Vymazat
    27. no to snad nie :D :D abby, vidno, ze sa nevyznate, kazdy stylista sa zo Spacka smeje ;)

      Vymazat
    28. No jo, Ejvi si hraje na stylistku a ještě je zákeřná. Černý silonky by k těmhle šatům byly jako pěst na oko. Nicméně, mě by ani nenapadlo řešit nějaký silonky, mám prostě zažité, že na večer do společnosti podle etikety patří. A nemyslím, že by Petře (nebo i Kate) deformovaly nohy..

      Vymazat
    29. Ejvi: když už se považuješ za takovou módní znalkyni a stylizuješ se do póz severských a italských blogerek (a neříkej, že ne, protože to všichni vidí), tak bys měla v první řadě začít od sebe. Máš křivý nohy do O a nosíš legíny. Jo, ony to nosí fešn blogeríny, ale ty křivý nohy nemaj. A jestli maj, tak to jsou blbky, které slepě následují módní trendy a myslí si, jak nebudou kůl a stylový, když budou radit normálním holkám, zda si vzít či ne tělové punčochy. Slepé následování trendů je jedna věc a vkus věc druhá. K některým druhům oblečení se prostě černé silonky nehodí. A to říkám jako jejich milovnice, nosím je téměř denně. Takže se radši vzpamatuj a vy, čtenářky, ji neberte vážně! A ty Péťo už vůbec ne :)

      Vymazat
    30. Ježiši, Ejvi klidni hormon a nezáviď. Btw v černých silonkách vypadá každá ženská jako z vykřičeného domu. Běž si radši stěžovat těm idiotům, kteří ty silonky vymysleli. Já pokud nemusím, tak silonky nenosím vůbec, nesnáším ten pocit, když je mám oblečené, ale jelikož se pohybuju v prostředí veřejného stravování, tak je chtě nechtě nosit musím. A už se proboha neposerte pokaždé, když Peťa vyrazí na nějakou akci. Jak kdybyste nikdy neviděly některé modní kreace celebrit. To držíte hubu a nikde to nemáte potřebu ventilovat. Je mi zle z takových ubohých závistivých rejpalů!

      Vymazat
  44. Tak to je poprvé co mi oblečení z modní přehlídky připadá nositelné, jindy to jsou kousky které se dají nosit opravdu jen na módním mole.

    OdpovědětVymazat
  45. krásné foty, některé modely byly opravdu nádherné

    Once Upon a Time

    OdpovědětVymazat
  46. dneska jsem o tobě četla snad všude u fashion blogerek ale objevila jsi se i na seriozních blozích. psalo se o nevkusných silonkách a šatech (s tím naprosto souhlasím). mohu říct, že do téhle doby jsem netušila,že vubec nejaka petra a jeji blogísek existuje a natož, že ma skoro 3 tis followeru. gratuluji. doporučuji se věnovat kosmetice a oblast fashion uplne vynechat. nic ti nerika.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. skutecne? tak to bych prosila odkazy na ty seriozni blogy, kde se o mne pise, predpokladam, ze se jich nedockame :D!nevkusne saty viz vyse, posledni cast clanku, diky :)

      Vymazat
    2. Peťa, evidentne si až príliš vyčnievala z jednoliateho davu :)) niektorí to proste nemôžu uniesť :D na tvojom mieste by som sa skvele zabávala nad toľkou "pozornosťou". výborne sa ti ich podarilo vyprokovovať! :D okrem toho, že ti tieto originálne šaty neuveriteľne pristali, tak sa ti tam asi ako jednej z mála podarilo vyzerať ako normálna pekná a príjemná mladá žena - ani ako štetka (ako väčšina dám v obecenstve), ani ako "modelka" (á la trestankyňa na nútených prácach). klobúk dolu :)))

      Vymazat
    3. Protože si je oblékla jiná ženská, tak to neznamená nevkus?:-)))))))))

      Vymazat
    4. anonymni 14:20 dekuju moc :D!

      anonymni 14:21 vsichni se tu ohani nevkusem, znalosti mody a pravidly, ok, ja jsem to vzala, chapu, ze nejaka fotka nejake zenske na nejakem fashion weeku v nejakem New Yorku v nejakem Vogue neznamena pro ceske anonymy vubec nic, pro mne to ale znamena to, ze s vyberem satu jsem neslapla vedle ;)

      Vymazat
    5. Chtěla bych adresy těch seriozních blogů, abych si taky početla. Asi na té Petře něco je, že tolika lidem stojí za vyjádření. ;-)

      Vymazat
    6. Anonymní13. září 2013 14:20

      Ty budeš ten její vlezlej manžílek ne?

      Vymazat
    7. Ne :-) já, když komentuji, tak mám koule na to, komentovat pod svým jménem ;) Sice se to tady nenosí, ale rád jdu proti proudu, beruško.

      Vymazat
    8. @ anon 20:06
      volám sa Mona a mám manžela :D možno si si nevšimla, ale píšem po slovensky (Peťa je očividne populárna aj za hranicami :))ak by takto vedel po slovensky Míra, tak klobúk dolu aj pred ním (ten ale smekám pred jeho fotografickým umením ;))

      Vymazat
    9. Souhlasím, je dobrá a asi proto jim leží v žaludku, česky bych řekla, že obyčejná, skromná holka jim natrhla zadek, a ony to nemohou skousnout. Škoda, kdyby to byly osobnosti, přály by jí to, a snažily se být lepší, ale férově, ne pomluvami, já bych tak jednala, ale ony se jen ponižují a ztrapňují, čímž ztratí zbytek příznivců, ovšem pokud nějaké měly. Snaží se přes Petru upozornit na svůj blog, zřejmě aby měly alespoň nějakou návštěvnost. Je mi jich upřímně líto, já vždy přemýšlím proč tak jednají, co je trápí, ale asi fakt závist. Myslím, že Ejvi nemá dobrou povahu, Petru oslovila vlastně až když stáhla pomluvy ze svého blogu, děsný, proč nejednala na férovku? Ta Pétě asi hodně závidí, asi proto, že je Petra (podle mne) hezčí (ale o tom to jenom není), je to i o osobnosti a její cti, která jí chybí. Ejmi nehledej chyby u druhých, začni u sebe, možná budeš šťastnější. Snaž se být lepší, ale díky svému úsilí, takto podle ne, neparazituj, to se obrátí proti tobě. Kdybys byla frajerka, tak se Péťe zde veřejně omluvíš, jestli na to máš. To je výzva. Člověk by nikdy neměl za sebou definitivně zavřít dveře, tobě se to daří.

      Vymazat
    10. Jediné co mohu napsat, souhlas, asi na ni něco je, je fajn. Držme ji palce, ať to všechno vydrží, není to sranda pod takovým tlakem žít, já jí přeju moc štěstí, je sympatická, obyčejná žena, která si na nic nehraje, a umí.

      Vymazat
    11. No, tak vidíš, vždy je všechno poprvé, poprvé si četla, ale věřím, že ne naposledy. Petra je dobrá, a tomu nikdo nezabrání, spíš naopak. Zkus to se jí čestně vyrovnat, jestli máš na to hlavu, utluče tě, je i chytrá.

      Vymazat
    12. Tak kde jsou ty adresy seriozních blogů? Chci se podívat.

      Vymazat
    13. Myslíš......

      Vymazat
    14. Dobre ty ;-);-);-);-);-)

      Vymazat
    15. Já chci taky adresy seriozních blogůůůůůůů! :-D To je zase perla!

      Vymazat
  47. Ahojky Peťul,
    ty šaty jsou dokonalé, líbí se mi hrozně moc, ale bohužel, jsi velmi nevhodně zvolila doplňky.. stříbrné psaníčko, ve velmi lesklé stříbrné barvě se s dalšími kontrasty outfitu jen tloukne a je až moc výrazné. Modré lodičky, ty se na večerní akci a ještě k tomuhle outfitu opravdu moc nehodí..Proč sis nevzala ty stříbrné sandálky, co máš? Hned by to vypadalo lépe.. nebo, proč jsi nezkombinovala šaty s nude doplňky? Určitě by se to hodilo líp, než tohle.. Máš nude lodičky, proč sis je nevzala? kvůli tomu, že jsou odřené a že by se na akci nehodily? ano to máš pravdu..nehodily.. takové boty už bych si na sebe asi taky nevzala, protože jsou zničené a to odrené vypadá děsně!

    Myslím, že jsi všemi doplňky ty šaty srazila dolů a že by vypadaly úchvatně s doplňky jinými! Vím, že mi můj komentář asi nezvěřejníš a že na něj asi neodpovíš, ale je to jen můj názor a já jsem cítila potřebu to zde napsat.. Snad se Tě to nějak nedotklo a příště prosím, si dej maličko, alespoň maličko záležet i na doplňcích :)

    Lucka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. v porovnaní s pani/slečnou na prehliadke Voque mala Peťa doplnky úplne skvelé :P aj keď súhlas, že aj lepšie by sa dali predstaviť... lodičky určite nie sú faux pas - veď aj modelka vo veľmi podobných šatách na prehliadke ich mala, ale je fakt, že mohli byť jednoduchšie, úplne hladké a bez toho štrasu, kabelka zasa nude - ale veď Peťa píše, že ich zháňala na poslednú chvíľu.

      Vymazat
    2. Lucko, nemáš pravdu....

      Vymazat
    3. Neříkám, že mám pravdu, jen jsem řekla svůj názor.......Lucka

      Vymazat
  48. Modely vypadají na těch krásných vysokých slečnách úžasně :-) A ty Petiny modré šaty vypadají blbě i na té vietnamce, možná tím baretem vypadá o trošku líp, to Petino vysoké čelo nevypadá vždycky dívatelně :-((

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nebuď zlý a hloupý, to ti nesluší. Sám bys na to nepřišel.

      Vymazat
  49. Bože, to jsou zas kecy tady v komentářích!!! Petro, normálně Tě obdivuju, že ty hnusný jedu plný a závistivý plky některých dutých anonymních hlav vůbec necháváš zveřejňovat... Spousta blogerek má filtr a schvalují si až zpětně, jaké komentáře budou vidět na blogu a jaké ne. Samozřejmě nechávají "projít" jen ty pozitivní. Možná je to zbabělé a čelí výtkám, že neunesou kritiku, ale já se jim vůbec nedivím - protože když někdo něco vytkne, tak se najednou najde taky spousta dalších "odvážlivců", kteří začnou bodat do blogera taky a už to jede, vzájemně se podporují a reakce jsou čím dál sprostší, útočnější a nakonec už se nevytýká ani ten prvotní problém (př. nelíbí se mi šaty) ale rovnou se kope do všeho (př. nemáš vkus, jsi vyhublá, nerozumíš módě atd.)... Z některých reakcí tady cítím opravdu jen závist a snahu ublížit co nejvíc, objektivní kritika mizí a nastupují jen štěky a urážení. Navíc Péťo, ty na ty hnusy i reaguješ... opravdu máš můj obdiv.. ALE, nebylo by lepší si ty nervy a obhajování se tady ušetřit? Normálně ty anonymní, útočné komenty raději ani nezveřejňuj... Někteří lidé jsou fakt s prominutím s*ině! Píšeš pro ně blog, staráš se tak vlastně o jejich zábavu, pořádáš soutěže, točíš videa, recenzuješ, jsi oproti jiným velmi aktivní a jak se Ti odvděčí? Je mi zle z většiny komentářů výš, úplně Tě lituji Péťo :-(

    Jinak za mě šaty krásné, ty také, silonky nevidím a rozhodně si udělala dobře, že sis je vzala (viz tvé argumenty - holé nohy na takovou akci opravdu nejsou vhodné, navíc chladno). Nejsem žádná vlezdoprdelka, ale prostě se Tě tu musím zastat. Taky mi trhá krev, když tady do Tebe ryjí i kvůli vysokému čelu... Proboha?!!! Kam jsme se to dostali, že už se kritizuje snad úplně všechno?? Kde je nějaká tolerance a především - to už nikdo neocení individualitu? Neocení někoho, kdo nechce být jak přes kopírák??? Musí se skrývat vše, co neodpovídá médii prosazovanému "ideálu krásy"???? Když vidím ostatní dámy na té přehlídce, tak většina v šedo-černo-bílé kombinaci, jedna jako druhá, bez nápadu, nebo se všichni tak bojí vypadat výrazněji? Péťo, jsi tam tak jiná, ale v dobrém slova smyslu - výrazná, svá! Ani se nedivím, že se tě ptali na jméno návrhářky... já bych si totiž také myslela, že jsou ty šaty nějaké exkluzivní :-)

    Ode mě vše, drž se Péťo a zůstaň taková jaká jsi... Možná to nevypadá, ale máš spoustu čtenářů, kterým se Tvůj styl líbí. Já málokdy píšu koment a vsadím se, že naprostá většina lidí, co sem chodí také nekomentuje, takže ti negativní anonymové tady - to je jenom zlomeček a rozhodně to, co si tihle "módní guru" myslí, nevypovídá nic o tom, co si o Tobě myslí zbytek čtenářů...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Krásně napsané, za mě souhlas, já bych též neuveřejňovala některé komentáře, ale je vidět, že Péťa je čestná a dá možnost každému, toho si vážím, na to má málo lidí. Opakuji po předchozím, Péťo zůstaň jaká jsi, pro mě jsi skvělá, úžasná mladá dáma, která své hloupé kritiky strčí do kapsy. Pokračuj jsi první a nejlepší. Držím palce, pevné nervy, a na hloupé a podlé lidi se vykašli. Ti byli, jsou, a budou, ať se dostaneš do jakékoliv společnosti. Ty prostě vyčníváš a jsi krok před nimi. Bojím se, že nemají na to tě dohonit, natož předběhnout. To co předvádějí není pro tebe konkurence spíš naopak, jejich škoda.

      Vymazat
    2. Je to tak, mě se tvůj styl na tobě moc líbí a nikdy jsem to tu nekomentovala. M. to vystihla téměř tak, jak to cítím i já.

      Vymazat
  50. Peti, úprimne, po prečítaní tých jedovatých komentárov na blogu CC mi zostalo smutno. Príde mi od cudzích žien absolútne primitívne takto niekoho zhadzovať. Ani ja nie som vždy unesená zo všetkých tvojich outfitov, ale takto verejne prepierať niekoho obliekanie je otrasné. Podstatné je, že si sama sebou a prirodzená a to tvojich čitateľov k tebe privádza späť. Okrem toho si myslím, že každá žena má osobitý vkus a imidž a je to jej spôsob ako sa prezentuje pred okolím. A je to výsostne jej vec. Nemusí sa všetko páčiť každému, ale takt by mal byť človeku vlastný a mal by vedieť kedy má byť ticho.

    OdpovědětVymazat
  51. Peto, jsi super. Drzim ti palce a mam te rada. EVA

    OdpovědětVymazat
  52. Já zase třeba nechápu, že někdo má čas řešit kraviny tohoto typu. Mně by třeba ani nenapadlo se pozastavit nad tím, jestli má na sobě nějaká žena pod šaty punčochy nebo ne. Holt, asi nejsem dost fešn. A hlavně, když se mi něco nelíbí, tak se k tomu buď nevyjadřuju nebo to napíšu nějakým normálním způsobem. Třeba zrovna jak jsi to zveřejnila ty, Ejvi, mi opravdu jako ''dobře míněná rada'' nepřijde a jsem ráda, že ti nevadí, když ti kvůli tomu nějaké čtenářky ubydou, minimálně jedna totiž určitě.

    Tereza

    OdpovědětVymazat
  53. Nestačím se divit kolik negativních komentářů se tu zase vyrojilo, a řešit silonky? Omg!! A co to je za ženskou ta Ejvi? Ty jo, Peti, mas muj obdiv! Terka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ejvi je slecna, ktera ma vkus, narozdil od Petry...ten se bohuzel neda koupit, tak uz to proste je. Petra je, jak uz zde bylo receno, takova lidova, proto ma tady u nas takovych obdivovatelek, protoze nebudeme si lhat, tady je to s vkusem stale dost zly:)

      Vymazat
    2. Ejvi vkus nemá, nelíbí se mi a nezaujala mě. Petra je prostě svá, skvělá a dělá blog jako jediná s láskou. Peťo zakaž anonymy prosíím..na to se neda divat, divim se , ze to jeste vse chces cist..

      Vymazat
  54. Některé komentáře jsou skutečně nechutné. Jak vidím, tak na tvé stránky chodí plno znalců módy a nešetří "dobře míněnou radou". Holt si asi nemůžou pomoc, jsou to rození samaritáni :-D. Drž se a měj se hezky. Andrea

    OdpovědětVymazat
  55. V posledních dnech se zase jasně ukazuje, jací jsou Češi povahou. V praze je nejdůležitější módní akce roku, přední české návhrhářky uspořádají přehlídku. Ale na módních blozích se probírá jediné téma... Vhodnost/nevhodnost šatů jedné blogerky. Když se ukáže, že vhodné byly, najde se zástupný problém, silonky. Nemělo by se probírat spíše to, jaká byla představená kolekce? Jeslti je OK používat tolik kůže a kožešin? A když už řešit oblečení, tak jestli je OK jít na tu akci v džínách?? Já chápu, že PetraLovelyHair je dnes již takový pojem, že je potřeba věnovat jí náležitou pozornost, ale jak k tomu přijdou ty návrhářky? Přitom se holky určitě tak snažily...
    Chápu, že je pro mnohé dost složité překousnout, že holka co se odstěhovala z Prahy na vesnici má víc příznivců, než holky co se z vesnice přestěhovali do Prahy, ale tak s tim něco dělejte. A tím něco nemyslím rekrutovat si čtenářky z řad Petřiných haterů, ale tvořte obsah. Máte stejnou možnost prosadit se, PetraLovelyHair už Vám dokonce prošlapala cestu, takže to budete mít jednodušší. Ale "Byla jsem na fashion weeku, děsně mi to slušelo, svůj outfit vám neukážu, ale byla tam jedna holka, no a to byla hrůza..." tak to za obsah nepovažuju, to je ubohost za kterou by se nestyděl ani Zeman ve své presidentské kampani...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pěkně řečeno :)... A ke klidu by přispěl i ten fakt, že když mě něco štve, tak to nesleduju... ale ne... tady si každej Peťu vyhledá všude kde může aby ji mohl zdrbnout několikrát v jedné věci pořád dokola. A kolik sprostých lidí se tady najde... škoda že alespoň tito uznávaní kritici neposílají fotky toho jak jsou vkusní, dokonce i doma sedící na záchodě. Ale Peťu obdivuju, že s nima ještě vůbec diskutuje, musí ji to stát hodně energie.

      I.

      Vymazat
    2. Mozna by neskodila trocha soudnosti, at se Petra drzi kosmetiky, do sveta mody opravdu nepatri...od toho tu jsou jine blogerky, ktere vkus a cit pro modu skutecne maji.

      Vymazat
    3. Mozna by neskodila trocha soudnosti, at se Petra drzi kosmetiky, do sveta mody opravdu nepatri...od toho tu jsou jine blogerky, ktere vkus a cit pro modu skutecne maji.

      Souhlasím s komentářem výše :)

      Vymazat
  56. Ahoj Petro,
    je to poprvé co přispívám na tvůj blog. Občas se sem chodím podívat, ani ne tak pro inspiraci, protože se skoro vůbec nelíčím, ale protože mě bavíš (v naprosto dobrém slova smyslu) jako člověk.
    Co se týká tvého vkusu, který je momentálně tak propírán, tak ani mně se nelíbí všechny outfity, které tu uveřejňuješ, ale proboha nikdy by mě nenapadlo tě za to kritizovat, protože jsi to prostě ty a k tobě to sedí a nikdy mě nenapadne něco ve smyslu "proboha, co to má na sobě", ale spíš -já bych v tom vypadala hrozně, ale Peti to sedí, je to její styl a její vkus". Na druhou stranu některé tvé košile miluju, protože mám také ráda romantický styl, květiny atd. Některým lidem (a jsem překvapená, kolik jich je) chybí schopnost překročit hranice svého vlastního vkusu a přijmout vkus druhých. Kdybys chodila oškubaná, lezlo ti prádlo, mělas okopané boty apod., tak ano, tohle by si kritiku jistě zasloužilo, ale jsi vždy upravená do poslední nitky.
    K tvé účasti na fashion week: mně se ty šaty strašně líbí. Upřímně jsem byla v šoku, co způsobily. Já bych si vzala jiné psaníčko, stříbrnou barvu takto celoplošně na kabelkách nemusím, ale to je zase můj vkus.... Kritika tělových silonek je směšná a člověk, který tady psal, že by k nim vypadaly dobře černé se pravděpodobně bez vlastního rozumu řídí radami, co někde zaslechl nebo si přečetl a nemá představivost, protože zkombinovat modré šaty, které mají na TĚLOVÉ barvě modrou aplikaci přesahuje zase představivost mou :-) To, že někdo řekne, že tělové silonky jsou out a v xyz se nenosí od roku xyz, znamená, že už si je nikdy nemůžu vzít? Ani když půjdu na návštěvu k prezidentovi a budu mít žluté šaty? Mám si dát černé silonky? Je to směšné.
    Peťo, buď svá jako doposud. Není člověk, který by se zalíbil všem a je smutné, že spousta lidí to má tendenci takto nevkusně vykřikovat na netu. Máš tolik fanynek právě proto, že jsi prostě normální holka a nehraješ si na nějakého fashion odborníka a proto se s tebou dokáže spousta holek ztotožnit. A i když jsem vůbec neuvažovala o tom, že bych hlasovala v blogerce roku, tak ti jdu dát hlas. Protože si ho zasloužíš! Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Lenko,

      děkuju strašně moc za Tvůj názor a podporu, co se týká silonek, já to vidím stejně, podle mne to chce také trochu přemýšlet a ne se jen slepě řídit něčím, co někdo někde napsal ;). Děkuji Ti hrozně moc za Tvůj komentář i podporu, vážím si toho! P.

      Vymazat
  57. Achjo, už aby skončila móda těch zipů jakoby navrch. Ono se to vážně někomu líbí? Mně připadá, že to dokáže jinak krásné šaty naprosto zhyzdit :(
    A Petro, vážně se nemusíš pořád tolik obhajovat. Zatrpklí komentátoři budou plivat jed i kdyby ses obhajovala sebevíc. Prostě to ignoruj, polituj je a nech to být. Nezaslouží si tolik Tvé pozornosti.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. presne tak, priznaný hrubočizný zips na jemných krajkových šatách čoby "módny detail", ktorý má zrejme šokovať a tak pútať pozornosť... vyzerá proste hrozne. chcela by som vidieť tie komentáre, keby taký zips mali Petrine šaty :D

      Vymazat
  58. Veľmi ti slušia tie šaty :)
    a naozaj ma prekvapili jednotlivé modely- vedela by som si veru vybrať :)))
    Adrien

    OdpovědětVymazat
  59. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  60. Souhlasim s Vami, ze dobry vkus ci zajimavy styl nema co delat s penezi, a ze i bez velkych investic muze mit clovek smrnc a vypadat krasne, i kdyz priznejme si, ze je to o dost tezsi :) Nicmene i kdyz si toto uvedomujete, zarazi me, že vlastnite minimane 3 kabelky imitujici svetove znack (Chloe a 2x LV). Chapu ze vetsina lidi si takove kabelky nemuze dovolit a jini by takovou invetici nechteli i pres to, ze by si ji dovolit mohli, to zalezi na kazdem jake jsou jeho priority, ale neni prece nutne sahnout po padelku, hlavne kdyz je k dostani tolik peknych a cenove dostupnych kabelek, ktere si hlavne na nic nehrajou :). Tereza

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Terezo ja souhlasim,ale moc tomu nerozumim, mam jen tu jednu kabelku s kostkami LV, to ano, ale dalsiho nic nemam nebo o tom aspon nevim.Chloe znam jen parfem :).

      Vymazat
  61. Úplně jsem se zapomněla vyjádřit k článku... vůbec neřeš, co ostatní "kritici" píšou, je skvělé, že jsi sama sebou, tak to má být, tak se cítíš jak píšeš nejlépe a tak ti to i sluší a všichni ti to věříme! Naopak kdyby sis hrála na něco, co nejsi, jako spousta jiných blogerek, tak to za prvé každý pozná a za druhé, normální člověk o tohle nestojí. Takže super!:)

    OdpovědětVymazat
  62. Moc ti to slušelo Petro, šaty jsou krásné a originální :)

    OdpovědětVymazat
  63. Péťo, moc hezká a profi reportáž, krásný úvod psaný od srdce, následovaný super fotografiemi! Moc se mi to líbilo!
    Tedy do okamžiku, než jsem si přečetla komentáře :(. Inspiruješ tisíce holek a žen, aby vypadaly a cítily se lépe a to, co Ti někteří lidé dokáží napsat, mne úplně děsí a taky hrozně štve, protože jsi vážně fajn, normální a skromná holka a tohle si fakt nezasloužíš :(!!!! Vypracovala jsi se jen díky své píli a nápadům někam, kde by asi chtělo být hodně lidí a nedokáží to rozdýchat. Nenech se vydeptat, jsi naše česká SJP, originální a svá! Moc Ti fandím a buď pořád taková, jaká jsi!!! :)

    OdpovědětVymazat
  64. No tak to je teda odporné, co některé dámy jsou schopné vypustit z huby pod nálepkou anonym. Chtěla bych je všechny vidět, jak by se vyšňořily samy, když mají tolik keců.

    OdpovědětVymazat
  65. ty šaty jsou úžasný, fakt se mi moc líběj. elegantní, originální, a mají šmrnc! A ty máš na ně postavu. Super!! :)

    OdpovědětVymazat
  66. Ahoj, pred nejakým časom som natrafila na tento web. http://amieslavie.com/collections/new-arrivals Tie šaty sa mi zdali veľmi podobné, až neskôr som si uvedomila, že som ich videla práve na tebe. Majú viac variánt, s rovnakým dizajnom ako tie tvoje, ale sú podstatne drahšie. :-D Už si ich videla?

    OdpovědětVymazat
  67. No tím dodatkem s šaty z Vogue jsi to totálně zabila.
    Až budeš mít ty šaty pravý a ne fejk z pochybnejch stránek, tak něco takovýho vytahuj, tohle je fakt mimo..

    OdpovědětVymazat
  68. Ježiši, Ejvi klidni hormon a nezáviď. Btw v černých silonkách vypadá každá ženská jako z vykřičeného domu. Běž si radši stěžovat těm idiotům, kteří ty silonky vymysleli. Já pokud nemusím, tak silonky nenosím vůbec, nesnáším ten pocit, když je mám oblečené, ale jelikož se pohybuju v prostředí veřejného stravování, tak je chtě nechtě nosit musím. A už se proboha neposerte pokaždé, když Peťa vyrazí na nějakou akci. Jak kdybyste nikdy neviděly některé modní kreace celebrit. To držíte hubu a nikde to nemáte potřebu ventilovat. Je mi zle z takových ubohých závistivých rejpalů!

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!