Milani shadow eyez 12hr wear eyeshadow - Milani jumbo tužky

by - 09 prosince

Krásný pondělní večer vám všem,

původně jsem si říkala, že na tyhle tužky snad ani recenzi psát nebudu, jednak jsou to limitky, takže za chvíli budou nesehnatelné a pak, mám pocit, že už jste je stejně všichni viděly na facebooku, kde jsem o nich básnila :).
Připadá mi, že s jumbo tužkami neboli tužkou, stínem a bází v jednom, se teď vytasila kdejaká značka, v drogerii je můžete vidět například od firmy Astor nebo Essence (obojí jsou velmi fajn co se týká konzistence a pigmentace, ale na Milani zdaleka nemají, ty drží mnohem lépe a jsou prostě pigmentovanější, to je marná sláva).
Značka Milani pochází z Los Angeles, avšak co mne překvapuje, že různé produktové řady jsou vyráběny různě po světě, například zapečené věci jako stíny, tvářenky nebo bronzery jsou zapékány na italských terakotových dlaždicích a je na nich tedy made in Italy a tyto tužky jsou zase vyráběny v Německu, asi si berou z každé země to, co umí nejlépe :D......
Tužka má obsah 2,8g a je vyrobena z dřevoplastu. Na její ořezání budete potřebovat jumbo ořezávátko a to poměrně ostré, zapomeňte na nějaké staré keply :D, tuhu byste jen poničili. Ta je totiž velmi měkká. U takových tužek mám vždycky největší strach o to, jak se budou ořezávat, musím ale konstatovat, že to jde jako po másle. Já jsem si na ně pořídila ořezávátko od Essence, které seženete normálně v drogerii a funguje to skvěle. Při ořezávání ale nesmíte moc tlačit, protože jak jsem poznamenala, tuha je velmi měkká, možná bude pro někoho schůdnější dát tužku před ořezáním na chvíli do mrazáku zatuhnout.
Co se týká samotné náplně, tuha je opravdu vysoce pigmentovaná, stačí jedno čárnutí a máte intenzivní barvu jako v tuze. Další skvělou vlastností je to, že bezvadně drží i na waterline a navíc díky měkkosti se i bezvadně rozmazává, tudíž s ní můžete udělat krásné kouřovky a po zaschnutí s nimi nic nehne a vydrží vám až do rána (tedy alespoň mně ano :).Tužky jsou voděodolné a dlouhotrvající a díky tomu jsou super i jako báze pod stíny, já moc ráda používám jako bázi ty metalické a na ně nějaké třpytivé stíny, vypadá to super a také to skvěle drží, ale samozřejmě je můžete použíti jen samostatně. Co se týká odličování, tak to jde dobře i micelární vodou, nemám s tím žádný problém. Jediná věc, na kterou byste si měly dát pozor je to, abyste vždy pevně zavřely tužku víčkem, aby nevysychala.
Upřímně, nemám vůbec nic, co bych těmto tužkám vytkla, snad je to, že všechny, které vám dnes ukazuji, jsou z limitovaných edicí Naturally chic a Holiday romance , což mi přijde jako velké škoda, protože ty barvy jsou opravdu povedené, myslím, že by stálo za to zařadit je do stálé nabídky, jelikož se mi líbí mnohem víc než stálé odstíny zelená, fialová a tyrkysová (i když i ty jsou samozřejmě moc pěkné, ale ne tak univerzální).
 



vlastnosti:

* snadná ořezatelnost
* vysoká pigmentace
* voděodolnost
* dlouhotrvající
* jdou velice dobře rozmazávat a když zaschnou skvěle drží do odlíčení
* příznivá cena
* drží i na wateline
* snadné odlíčení



Kolekce Naturally chic

Black ink - černočerná matná barva, skvělá na kouřovky i waterline, velmi dobrá a opravdu černá tužka


 
Espresso line - matná tmavě hnědá barva, velmi univerzální, taktéž skvělá na waterline i kouřovky
 
 
Café au lait - matná středně hnědá, moc hezká jako stíny na celé vičko, zvláště pro světlejší barevné typy
 
 
Golden bronze - nádherná metalická zlatobronzová barva, vyloženě vánoční, teplejší odstín
 

Sand dunes - metalická šampaň barva, vhodná i pro studené typy, neutrální



Almond cream - matná tělová barva, je skvělá na waterline na otevření oka, osobně používám jemné tělovky na waterline raději než bílou, která působí násilněji




Holiday romance

Charming black - černočerná se spoustou stříbrných třpytek, ale znáte takové ty tužky, ve kterých je pár třpytek a není to moc vidět? Tak tahle to opravdu není, pokud si s ní uděláte linku, tak je krásně intenzivní a se spoustou třpytek. Opravdu nádherná.



Lovely frost - metalická stříbrná, tady asi není co dodat :)


 

 
 Midnight romance - můj absolutní favorit, temná fialová se spoustou stříbrných třpytek, krásná barva!


Snowy white - matná intenzivní bílá, pokud stojíte o výrazné bílé linky nebo skvělý podklad pod stíny, určitě po ní sáhněte, samozřejmě použitelná i na waterline na otevření oka



Romantic violet - metalická střední fialová s nádechem šedé, studený odstín, nádherný pro modroočky


Plum amour - metalická fialová s kapkou burgundy a černé, velmi zajímavý odstín, možná vůbec nejzajímavěšjší z celé kolekce, podle mě úplně nádherná pro tmavoočky


 

 
 Tady vidíte názornou ukázku ořezávání....


 
 Tak to by byla dnešní "suchá" recenze, ale myslím, že tyhle barvičky prostě nepotřebují příliš dlouhý komentář, když to fotky řeknou za mě :). Mrknout na ně můžete třeba u mě na eshopu, i když nevím, kolik tam toho ještě zbylo.....

A obligátní otázka na vás? Vyzkoušeli jste už nějakou jumbo tužku, ať už jakékoliv značky? Já se vám přiznám, že už dlouho toužím po odstínu milk od NYXu, ale ted, když mám tolik skvělých od Milani, jsem svůj wishlist na chvíli odložila, i když ve mně hlodá červíček, protože bych vám moc ráda udělala srovnání :).

Mějte krásný večer!
 

 

 

 
 

You May Also Like

49 komentářů

  1. uvažuju si nějakou tu tužku od Milani koupit, děkuju ti moc za info Peťi!! jen tak dál:)

    OdpovědětVymazat
  2. uvažuju že si nějakou tu tužku od Mílani pořídím takže ti moc děkuju za info Peti!:)

    OdpovědětVymazat
  3. Tyto tužky jsem si moc oblíbila. Před pár dny měl český eshop Milani akci 50% sleva na všechny výrobky tak jsem si ty tužky nabrala snad v 5 barvách a jsou moc skvělé :)¨Balíček jsem si na poště vyzvedla v pátek takže od pátku je testuji a zatím nemám žádnou výtku, jsou perfektní. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. taky jsem na milanicosmetics.eu nakupovala :) mají poštovné jen 36kč a ceny nelepší v celé ČR a na akci jsem také narazila ale na balíček stále čekám, tak snad zítra dorazí, dnes byl odeslán. Jinak od Milani mam nejraději jejich zapečené tvářenky a bronzery.

      Vendula

      Vymazat
    2. Také čekám na balíček, přišel mi mail, že ho odeslali už v pátek a zatím nedorazil :-( Jinak já platila poštovné 96 Kč.

      Vymazat
    3. Já u nich nakoupila taky, objednala jsem si Plum Amour a ta barva je nádhernááá..:) Uvidíme jak výdrž.
      Mám velmi dobrou zkušenost se stíny v tužce od Barry M. Ty drží jak přibitý, tak mám s čím srovnávat.

      Vymazat
  4. • Mignight romance - to je nádherná barva, akorát nevím, jestli bych si troufla takovou barvu nosit na očích..
    • Charming black - taky moc hezká barva, takovou bych si určitě vzala na nějaké líčení třeba na párty..
    • Almond Cream + Sand dunes - to jsou barvy, které bych nosila klidně na běžné denní líčení a moc se mi líbí !

    Já osobně tužky na oči moc nepoužívám. Dřív jsem používala jednu takovou jemně bílou se shimmerem (asi Avon nebo Oriflame), ale teď nosím spíš jen hodně světlé stíny a nebo jen řasenku.

    Jinak dnes jsem se dívala na Tvé video s mamkou a bylo moc hezké. Tvoje mamka je super a šíří pozitivní náladu stejně tak, jako Ty. Na video jsem koukala spolu s mojí mamkou a dokonce jsem dnes tak trochu přemluvila mamku, aby mi po dlouhodobějším používání jednoho krému na vrásky od Rioru řekla, jaký byl, abych na něj pak já mohla udělat na blogu recenzi. Určitě točte víc takových videí ! I videa s Tvým manželem mám moc ráda, vždycky se u nich hodně nasměju a krásně mě to naladí na celý den. A klidně bych snesla i delší videa... velmi ráda Tě poslouchám. Víš o čem mluvíš, máš pěkný hlas a prostě celkově i kvalita videí je skvělá. Jen tak dál !



    OdpovědětVymazat
  5. Už jsem si koupila Café au lait + paletku sleek a ještě štětec! :) už se těším až to dorazí!

    OdpovědětVymazat
  6. Tužky jsou opravdu kouzelný :) Asi si nějakou pořídím pod stromeček :)

    OdpovědětVymazat
  7. Ahojky Peťo, prosím chtěla bych se zeptat kdy naskladníš tvářenky Sleek? Psala jsi, že Sleek je naskladněn, ale vyprodané tvářenky nepřibyly.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, do Vanoc uz bohuzel nic dalsiho prijit nestihne :(, takze az po Novem roce.

      Vymazat
  8. Midnight romance je nádherná . Je to také moje favoritka. A navíc výdrž těchto tužek je prostě dokonalá a vůbec je to vážně skvělá věcička :-) Kdo jí ještě nemají, vřele doporučuji.

    OdpovědětVymazat
  9. Bezva, moc děkuju za recenzi, mám mastnou pleť a málokterá tužka mi drží jen ty voděodolné. Takže jsem si hned 4 barvy objednala :-), myslím, že po této recenzi ti z eshopu rychle zmizí. Jen mě moc mrzí, že už nemáš bílou, tu jsem moc chtěla, nejlépe 2ks. Asi už nenaskadníš viď?
    Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, jeste se pokusim,ale nevim :(, do Vanoc kratka doba...

      Vymazat
  10. Jen ještě jedna prosba o radu, čím se tyto tužky rozmazávají? Prstem nebo jakým druhem štětce?
    Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Idealne stetcem, tuzkovym nebo blending, prstem to take pujde,ale myslim, ze to nebude ono ;), tim se oko mac nevystinuje.

      Vymazat
    2. Díky moc za radu, oba štětce mám doma už se těším až mi přijdou i tužky a vyzkouším je.

      Vymazat
  11. Škoda, že už není almond cream, myslíš, že sand dunes bude vhodná i pro teplý typ, nevím jeslti by na mě cafe au lait nebyla na běžné nošení tmavá :).Chtěla bych se zeptat, v ceně dopravy máš napsané: Cenné psaní, doporučená zásilka - při platbě na účet při objednávce od 500 Kč ............. 0,-, ale v košíku mi to nejde zadat? Děkuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja si myslim, ze sand dunes bude pro kazdeho, je opravdu hodne neutralni,ale cafe au lait urcite neni nejak tmava, to bych se nebala :). Jinak do 500 je doprava za 40Kc, museli jsme to udelat, protoze kdyz si nekdo objedna jednu vec, tak bychom platili postovne ze sveho a prodelavala bych, nemam na te kosmetice skoro zadnou marzi.

      Vymazat
  12. Já je asi potřebuju všechny :D mám od tebe almond cream a je fakt boží, jsem nadšená!

    OdpovědětVymazat
  13. Achjo, jsou dokonalé úplně všechny. Ty barvy jsou prostě úžasné a chci je mít doma nejlépe všechny!:D
    Jenn

    OdpovědětVymazat
  14. Škoda, že na Slovensko je poštovné také drahé a na romiebeauty ich nemajú :(

    OdpovědětVymazat
  15. Škoda, že na Slovensko je poštovné také drahé a na romiebeauty ich nemajú :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak ono postovne u jedne tuzky bychom domluvili nizsi,ale strhavaji nam velkou castku za prijeti zahranicni platby :(

      Vymazat
    2. o Paypal neuvažuješ? Vv

      Vymazat
  16. Hmmm.... ta plum je prekrasna!!! Taky byla z e-shopu pryc jako prvni. Predpokladam, ze z kolekce Holiday romance uz nebude, ze? :(

    OdpovědětVymazat
  17. Super recenze, Petro, díky....ale já to zas propásla, ta almond cream už je asi nesehnatelná,že?:/

    OdpovědětVymazat
  18. Jsou všechny moc krásné! Mně se teda nejvíce líbí ta plum amour,almond cream, cand dunes, café au lait a espresso line. Ty se opravdu moc povedly!

    OdpovědětVymazat
  19. Krásné barvičky! Taky mám pro Vás potěšení- celodenní koupání zdarma pro všechny, teda za 6Kč(sms)!

    Jukněte: http://sedmicka.tyden.cz/se-sedmickou-a-aqualandem-moravia-vyhrava-kazdy_1030_stranka.html

    http://www.klaranekulova.com/

    OdpovědětVymazat
  20. krásně pigmentové odstíny :) nejvíc se mi líbí odstín Sand dunes :) já mám jumbo tužky od UD a jsou taky super, ale jsou taky jen v těch základních odstínech :) nedá se to vůbec s těma novýma od Astoru, srovnat. Zajímalo mě, co ty Astor vydrží, tak jsem si je čárla na ruku a jemně přejela prstem a hned se to rozmazalo :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no mne prijde, ze Astor ma tu vydrz nejhorsi, to mi o dost lepe drzi i ta Essence,ale jeste je vsechny znovu podrobim zatezovemu testu :)

      Vymazat
  21. Taky jsem přemýšlela, že si jednu nebo dvě tužky objednám (hrozně se mi líbí odstín Café au lait), ale odrazuje mě to ořezávání. Kdyby byly stíny vysouvací, tak už jsou moje. A máš to krásně nafocené, Peti, jako vždy :-)

    OdpovědětVymazat
  22. Tak jsem opet zaspala, Almond cream uz není:-( Takova krasna telova....!! Verim , ze jsou urcite super. Mam nove jednu jumbo tuzku od Essence, stribrno-sedou a je skvela! Krasne pigmentovana a na oku se ani nehne.Vydrz cely den! Nedovedu si tedy skoro představit, ze nějak atuzka je ještě lepsi:-) A moc bych nejkaou chtěla...Super clanek Peto!
    Jindra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jindro, diky moc, ta Essence je opravdu take moc fajn, tez mi drzi dobre,ale tohle je fakt jeste lepsi :), hlavne i pigmentaci.

      Vymazat
  23. Ahoj Petí, prosím tě budeš ještě naskladňovat tyto tužky? :) díky moc. Markéta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Market, no nevim nevim, zda jeste budou a hlavne do Vanoc uz neni moc casu.

      Vymazat
    2. Tak to mě mrzí že jsem to prošvihla, jsou moc krásné a chtěla jsem je vyzkoušet a zrovna ty barvičky, které se mi líbí už nejsou,almond cream, sand dunes, plum amour :) když tak budu čekat. díky moc za odpověď :) jsi skvělá a moc ráda sleduju tvoje tipy. M.

      Vymazat
  24. Krásné barvy, mě se nejvíce líbí café au lait :) nebo pískové duny :) no a jumbo tužky mám všehovšudy dvě: od Pierre Cardine a essence, takže uvažuji o rozšíření mého malého počtu jumbo tužek :D Krásný den!

    OdpovědětVymazat
  25. Ahoj, chtěla bych se zeptat bude ještě tužka č.10 almond cream? Jestli ne, můžeš mi poradit prosím nějakou alternativu kterou seženu v drogerii, na woterline, místo klasické bílé..Díky Jitka

    OdpovědětVymazat
  26. Já ještě takovou tužku nepoužila, moc si nerozumím ani s těmi malými. Ale vcelku si mne navnadila, vypadají perfektně. Jdu k tobě omrknout cenu a barvy :)

    OdpovědětVymazat
  27. Prosím prosím Petro, zkuste tyto suprové tužky ještě do Vánoc (klidně i po nich - hlavně vůbec někdy) naskladnit, Vaší recenzí jste mě navnadila na utrácení, a pak jsem mrkla k Vám na e-shop a na milanie-shop a kde nic tu nic, zase jsem přišla pozdě. Děkuju.:-)

    OdpovědětVymazat
  28. OOo náádhera! 3 jsem si už zamilovala.Tuzky mam moc rada :)

    OdpovědětVymazat
  29. Neskutočne krásne farby!
    Ja osobne som vyskúšala jumbo ceruzku od Essence a som nesmierne nadšená a prekvapená... Mám metalickú hnedú farbu, dá sa použiť ako linka, tieň cez celé oko alebo aj vytieňovať na smokey eyes. Po zaschnutí tiež drží ako prikovaná :) Určite by som si chcela kúpiť aj iné odtiene jumbo ceruziek.
    Adrien

    OdpovědětVymazat
  30. Ty tve clanky musi dat zabrat, vse mas krasne nafocene, popsane, parada! Ja si poridila v Brne samozrejme tu bezovou + stribrnou. Slusi tobe, tak snad bude i me:-D

    OdpovědětVymazat
  31. Oh oh, chci všechny, kde jsou barvy, nikdy se nemůžu rozhodnout, kterou chci, nejradši bych úplně všechny :-D Milani je vaně skvělá značka, jak mám od tebe rtěnky, každý mi chválí, jak mám pěknou rtěnku. Opravdu krásně barví a vydrží i dortík a horkou čokoládu :-)
    Kolik stojí, prosím, ta tužka? :-)

    OdpovědětVymazat
  32. mám doma jumbo tužku od NYXu, odstín Cottage Cheese a moc uchvácená z ní nejsem :/ to tyhle Milani tužky vypadají mnohem krémověji. ta černá je úžasná!

    OdpovědětVymazat
  33. Ty fialové tužky jsou vážně boží!

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!