Physiogel A.I. krém a tělové mléko

by - 30 prosince

Krásné pondělí vám všem,
 
dnes mám pro vás přichystanou další recenzi na pečující kosmetiku, kterou jsem v poslední době vyzkoušela a která bude skvělá pro ty z vás, které trpíte suchou a citlivou pletí a podle mne i třeba atopickým ekzémem.
 
Značka Physiogel byla pro mne do nedávné doby úplnou neznámou. Přiznám se vám, že jsem byla oslovena českým zastoupením značky, zda bych neměla zájem některé produkty zkusit. Vrhla jsem se tedy na stránky a o značce a konkrétních přípravcích si něco přečetla. Možná i pro vás je značka velkou neznámou a slyšíte o ní prvně. Pokud by měl někdo zájem podívat se na její historii, která sahá až do roku 1847, nechť nahlédne na oficiální stránky. Já jsem z původu značky malinko zmatená, fungovala zřejmě nejdříve v USA a jejím zakladatelem byl John David Stiefel a posléze byla výroba přesunuta i do Evropy, moje krémy konkrétně pocházejí z Německa (laboratoře v Offenbachu), avšak na druhém je slovenská nálepka, kde je napsáno vyrobeno v Irsku, takže se v tom skutečně nevyznám......
 
Co můžete od přípravků této značky očekávat?
Tyto krémy jsou bez parfému, emulgátorů, barvících a konzervačních látek, jsou obohaceny o hydratační bázi s obsahem pleti vlastních lipidů - 40% a obsahují zklidňující složku palmitamide. Krémy, které jsem vybrala já, jsou také hypoalergenní a nekomedogenní. Tolik v kostce suchá fakta a jdeme na mé dojmy :).

 


Na začátek musím říct, že  jsem zatím vyzkoušela A.I. krém a A.I. tělové mléko. Obojí je poměrně hutné, neparfémované (voní to jemně krémově) a velmi dobře oba výrobky hydratují. Balení je v plastových tubách, které stojí na víčku a papírové krabičce. Nijak mne to neuráží, je ta taková klasika, ale přiznám se, že mně osobně by se víc líbilo balení v kelímku, alespoň u toho krému na obličej, v tomhle směru jsem klasik a mám raději kelímky, protože vidím, kolik krému mi ještě zbývá a jak rychle ubývá. Když jsem u toho, teď v zimě se mažu více, ale oba přípravky mi vydržely cca měsíc, což není nijak moc, ale na druhou stranu, já dávám teď opravdu silnou vrstvu a 3x denně, tělové mléko jen 1x večer po sprše.
 
Co se týká pleťového krému, z toho jsem přímo nadšena, za cenu kolem 300Kč dostanete skutečně skvělý, hutný, hydratační a neparfémovaný produkt. Docela mne mrzí, že mi tak rychle došel, protože jste mi v poslední době poměrně dost psali, že mám hezkou pleť a to jsem právě používala tento krém. Mně vyhovuje skutečně bezvadně, ale mám suchou a citlivou pleť, v zimě hodně náchylnou na zčervenání a přesně pro tento typ pleti je krém určen a opravdu funguje. Pokožka mne po jeho použití nepnula, nepálila a byla krásně jemná a vláčná a hydratovaná. Dokonce jsem krém dávala i kolem očí, místo krému očního a je to paráda! Celkově se řadí do první top trojky, ve které je Bioderma Matriciane, Eucerin Hyaluron filler a teď nově Physiogel, přičemž cena Physiogelu je nejpříznivější.
Doporučila bych ho tedy? Zcela jednoznačně ano, pro suchou, reaktivní a přecitlivělou pleť, pro stárnoucí pleť, která potřebuje vláhu a pro všechny, kterým nevadí hutnější krémy, kterým chvíli trvá, než se vstřebají. Za mě palec nahoru a ani tento krém nebude poslední, až dodělám před Vánoci objednaný Eucerin, tak jdu do toho krému znovu, protože za ty peníze je fakt super!


 
Mléko má v podstatě stejné vlastnosti, je velmi hydratační a pro někoho, kdo trpí atopickým ekzémem nebo má extrémně suchou pokožku na těle, bude jistě skvělé. I mně velmi vyhovovalo, je tedy třeba chvíli počkat, než se vsákne a až pak obléci, ale hydratuje báječně a je velmi příjemné. Za jedinou nevýhodu považuji cenu, cca 320Kč, což mně osobně přijde za tělové mléko zbytečné, protože ho vyplácám opravdu dost, vzhledem k tomu, že mažu po každé koupeli celé tělo. Co se týká hydratačních schopností, je to jedno z nejlepších tělových mlék, co jsem vyzkoušela, spolu s Biodermou řady Atoderm (mimochodem, již několikrát jsem zmiňovala, že i Atoderm na obličej je skvělý!). Mně ale zatím celkem bohatě stačí Balea, takže mléko si znovu kupovat nebudu, avšak lidem s vysušenou problematickou pletí, bych ho vřele doporučila, pro ty z vás je to něco navíc, co určitě perfektně zhydratuje a zklidní.


 
Tak to by bylo pro dnešek vše, mé první seznámení s touto značkou proběhlo na jedničku s hvězdičkou a vřele všem doporučuji k vyzkoušení. A protože některé z vás na tuto značku reagovaly již, když jsem ji zmiňovala ve videu, zajímalo by mne, jestli jste se s ní už setkaly a zda jste také byly spokojené? Značka je k sehnání v lékárnách nebo na internetu.

 

You May Also Like

28 komentářů

  1. Značku neznám, takže jsem nezkoušela. A nebude to asi nic pro mě, protože suchou pokožku nemám. :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Já mám krém a gel v limitované edici vánočním balení, co byla u nás v lékárnách ( oba dva sem dostala za cenu 300, takže sem neplatila gel ) a pro mě je to taky naprostá jednička! ;) Mám teď už docela mírné akné a spolu s micelárkou od Lorealu je to prostě bomba! :) Mám z toho radost, že sem našla konečně něco, co mi k akné pomáhá a né mi ho zhoršuje! :)
    Jinak do Nového roku Všem to nejlepší a vykročte tou správnou nohou ! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tobě taky přeji všechno nejlepší do nového roku :) !

    Můj blog http://fashionaddiction-style.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Tuhle řadu jsem testovala a mléko teda u mě propadlo. Sice hydratuje parádně, ale na to, že je pro citlivou pokožku, tak teda síla. Citlivou nemám, ale zkoušela jsem na podrážděné oholené nohy a myslela jsem, že se zbláznim, tak mě začaly šíleně svědit. Ještě více to pokožku rozdráždilo a začaly se mi po něm dělat i pupínky.

    OdpovědětVymazat
  5. mám od nich krém na obličej, protože se mi loupal a doporučil mi ho doktor na kožním, velmi mi pomohl :)..ráda bych od této značky ještě něco vyzkoušela, mám k ní důvěru :)

    OdpovědětVymazat
  6. Tato značka pro mě velkou neznámou bohužel není. Vzhledem k tomu, že tuto kosmetiku dali snad každému kdo má youtube nebo blog, tak už snad měsíc denně vidím články o této firmě a upřímně i kdyby to byla nejlepší kosmetika na světě, nemám chuť jí ani vyzkoušet a dostat jí tak jí snad hodím do koše. Bože.. to jsem si zas zvedla tlak :D :D
    Těším se na další článek, tento s prominutím vynechám. Stačí mi přečíst nadpis a z té firmy kvetu!
    Krásný Nový rok Petruš :) A kromě úspěchů ti přeji, aby se tě ten následující rok už nikdo neptal jak to bude u tebe s miminkem ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zajimavy je,ze reklamy v televizi lidi serou a vyrobky si stejnak jdou koupit a jsou to vse z 90% smeji, ale objektivni recenze ktere si parkrat od rozdilnych lidi prectete vas zvedaji ze zidle ... Ach jo ty nerode jednoduchych .....

      Vymazat
    2. Zajimavy je,ze reklamy v televizi lidi serou a vyrobky si stejnak jdou koupit a jsou to vse z 90% smeji, ale objektivni recenze ktere si parkrat od rozdilnych lidi prectete vas zvedaji ze zidle ... Ach jo ty nerode jednoduchych .....

      Vymazat
  7. Zatím jsem ho nezkoušela, ale vzhledem k tomu, že mám atopický ekzém tak asi vyzkouším. Ale cena za tělové mléko je dost vysoká. To asi radši zůstanu u svého oblíbeného Excipialu, ten je na suchou kůži zatím to nejlepší co jsem našla. Jinak mě už po několikáté zaujalo, že se mažeš 3x denně...jak to děláš když se ráno nalíčíš, to se pak v poledne mažeš přes to?? Hezký zbytek dne. Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na to jsem se chtěla zeptat taky. Nedokážu si představit, že bych si měla krém patlat na make-up. A že bych chodila pořád bez make-upu to je taky nereálné, když člověk chodí mezi lidi...Na mě je ráno a večer až až :)

      Vymazat
    2. Kdyz mam makeup, tak to se na nej samozrejme nemazu,ale nelicim se kazdy den ;).

      Vymazat
  8. Krém musí být super, ale na mne by asi nepasoval, jelikož mám pleť smíšenou. Na obličej nesnesu hutné krémy. Je to něco, než najdu správný krém :-D
    Mléko by se hodilo, ale také se mi to zdá dost peněz...

    Díky za článek :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Já zrovna atopickým exzémem trpím.Ten krém vypadá fakt dost dobře,ale stejně i ta cena mi příjde vysoká...Ale i tak to vyzkouším a uvidím,jestli to za to vážně stojí nebo ne:).Ještě se chci zeptat,jestli to můžu koupit i někde v obchodě třeba v dm,nebo jestli jenom na internetových stránkách?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. pozdě - ale možná přece : v lékárnách dávají vzorky, hlevně na atop to chce vyzkoušet ! dceru pálil. možná na nerozpraskanou kůži, tedy na mírnou formu atopu. je hooodně hutný.

      Vymazat
  10. Ahoj Peťo nechtěla bych tě zklamat, ale pokud výrobce tvrdí, že jsou tyto výrobky bez emulgátorů, tak to rozhodně pravda není. Když jsem si četla složení tak jsem napočítala nejméně dva, samozřejmě všechny emulgátory nemůžu znát:-) Jinak emulgátory rozhodně nejsou součásti složení kosmetiky, kterých by se lidé měli bát, spousta z nich je přírodního původu jako například tuk z ovčí vlny, včelí vosk nebo lecitin. Bez emulgátorů by dost pravděpodobně výrobce nebyl schopen vyrobit krémy a ani mléka, jsou opravdu podstatnou složkou přípravků na této bázi.
    Tvůj blog a videa mám hrozně ráda, jsi mi hodně sympatická a milá.
    S pozdravem čtenářka Katka :-)

    OdpovědětVymazat
  11. Já jsem s tímto krémem moc spokojená, cena poměrně nízká, kvalita vysoká, jeden z nejlepších krémů co jsem kdy měla a že jsem jich vyzkoušela už hodně . Mně naopak vyhovuje že je krém v tubě, do kelímku se mi občas dostane nečistota, na špachtli občas zapomínám, tudíž já nedám dopustit na tuby. Pravda, kolik zbývá nevidím a někdy tam i hodně zbyde a nejde to ven. Pak používám nůžky.

    OdpovědětVymazat
  12. Já měla dlouhou dobu potíže s očima, vždy když jsem se namalovala hned mi zrudli víčka a loupali se. Dlouho nikdo nevěděl co mi je a pak se přišlo na to že mám alergii na parfémované odličovače. Od té doby používám jedině odličovač od Physiogelu a problémy už vůbec nemám! Takže také doporučuji.

    OdpovědětVymazat
  13. Atopický ekzém jsem měla od narození zhruba do 14-ti let. Škoda že jsem o tom mléku dřív nevěděla, určitě by to stálo za vyzkoušení!

    OdpovědětVymazat
  14. Ahoj Peti, spomínam ťa v článku, takže ak by ťa zaujímal, tak sa pozri na

    http://oh-thanks-i-am-woman.blogspot.sk/2013/12/co-som-si-vdaka-tym-mrcham-kupilaa-este.html#comment-form

    Prajem krásneho Silvestra :)

    OdpovědětVymazat
  15. Tenhle krém je jeden z nejlepších, který jsem kdy zkusila, a jedním ze 3 krémů, které kupuji stále dokola /společně s Estée Lauder Daywear a Hydraphase od LRP/. Co se týče výživy a hydratace pleti, je skvělý. Dělá na pleti velmi příjemný pocit. Na zimu ho doporučuji, pleť ochrání před vnějšími vlivy. A přeji vše nejlepší do roku 2014!:)

    OdpovědětVymazat
  16. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  17. Tento krém se mi dostal do ruky ve formě vzorečků. Protože mám problémy s maštěním pleti, tak jsem si říkala, že to nebude nic pro mě. Ale opak je pravdou. Je naprosto perfektní, zvláště teď v zimě. Myslím si však, že v létě se vrátím k něčemu méně hutnému.

    OdpovědětVymazat
  18. Peti, je to sice odveci, ale musim ti to napisat :D snivalo sa mi s tebou, ze si bola tehotna a narodilo sa ti babatko, ktoremu si dala meno Lucka a tocila tutorialy, ako nalicit babatko na krst :D

    OdpovědětVymazat
  19. Pořád mi to vrtá hlavou, jak to zvládáš se mazat 3x denně? Nebo to myslíš, když si celý den doma :)
    My Small Happinesses

    OdpovědětVymazat
  20. Ahojky Peti,
    na Physiogel jsem psala dvě recenze. Jednu na odličovací gel a sprchový krém. Tyhle dvě věci me nenadchly vůbec. Spíš naopak! Byla jsem z nich poměrně nešťastná :-(
    A pak ještě na tělové mléko a krém. Ty byly docela v poho a přišlo mi, že předchozí dva výrobky má snad na svědomí jiná firma :-D tak propastný rozdíl mezi tím byl :-)
    Bebe

    OdpovědětVymazat
  21. Mě přesně tohle doporučila kožařka na zarudnutí tváří. Doufám, že to zabere, protože jinak už fakt nevím, co s tím. Nejdřív mi přišlo, že je toho krému celkem málo, ale ono se ho na jedno použití moc nespotřebuje. Doufám, že to bude fungovat, protože fakt vypadám jako chameleon... :D A nejde to ani ničím zamazat... ani make-upem, je to pořád vidět, doufám, že se toho konečně zbavím :D

    OdpovědětVymazat
  22. Milé dámy, každá z Vás může být na něco alergická, takže zarudnutí a prodobné projevy nejsou způsobené krémem konkrétní značky anebo výrobce, ale prostě reakcí Vašeho organismu na mnohdy absolutně přírodní bio látky (kupříkladu květní pyl nebo nektar...). Pokud bojujete s akné a podobnými problémy, řešil bych to dětskou kosmetikou - divím se že Vám to kožaři neporadili už dávno. Osobně bych šáhl po značce Topfer... jde o kosmetiku na bázi otrub a firma existuje v Německu již víc jak 100 let a nikdy jsem neslyšel aby někdo reklamoval cokoliv od nich...

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!