FOTD - kouřovky se Sleek Arabian nights

by - 01 září

Krásné pondělí vám všem,

venku deštivo, že by psa nevyhnal a já doufám, že jste ve zdraví přežili první den ve škole nebo případně první den po dovolené v práci :). A protože první školní den, hnusné počasí a práce nejsou asi nic, co by člověka zvláště těšilo (i když za sebe mohu říci, že mě moje práce těší, ale vím, že ne každý má to štěstí), mám pro vás dnes nachystaný článek s líčením, které se hodí třeba právě na párty na nějaké to odreagování po náročném prvním týdnu :).....Na druhou stranu, já jsem člověk, který ve všem hledá to pozitivní, takže věřím, že jste se určitě těšili na staré známé tváře po prázdninách nebo na nové tváře, či nové zážitky. Schválně mi napište, jaký byl váš první den a pokud už nejste školou povinní, tak jak na své první školní dny vzpomínáte :).
 

Protože kouřové líčení očí mám moc ráda, vykouzlila jsem tentokrát relativně klasické kouřovky, avšak s použitím ne úplně tradičních barev. Vy, kdo se pravidelně líčíte, nebo se o líčení zajímáte, tak pro vás informace, že kouřové líčení se dá vytvořit z jakékoliv barvy, jistě není novinkou. Upřímně řečeno, klasické šedé nebo  černé provedení už mne docela nudí a s mou bledou pletí kontrastuje až příliš, proto častěji sahám po hnědé, fialové nebo tmavě modré, které okořením nějakou metalickou barvou ve vnitřním koutku nebo zajímavou tužkou na oči ve vnitřní lince.
 
 
Kombinace zlatavé, metalické hnědé a fialovohnědé krásně podtrhne modrou barvu duhovky.


 
Pojďme se podívat, jaké produkty jsem na líčení použila......
 
Základem každého pěkného makeupu je pro mne báze. Dermacol má báze skvělé a já je ráda doporučuji všemi deseti. Pěkně pleť na nanesení makeupu připraví, vyhladí jemné linky a póry, udělá sametově "kluzký" povrch, na který makeup krásně přilne a navíc vaši pleť jemně prozáří. Varianta pearl je asi má nejoblíbenější, krom klasiky satin.
 
Nanesení makeupu je tedy poté hračka. Já jsem použila flat top kabuki a skvělý makeup Loreal Infaillible v odstínu 220 sable sand. Makeup má střední krytí a na pleti je přitom velice lehoučký a téměř neviditelný. Spolu s makeupem True match jsou od Lorealu mé nejoblíbenější a rozhodně stojí za to je vyzkoušet. Podle mého názoru budou sedět téměř všem typům pleti a hlavně dlouho na obličeji vydrží!
 
 
V poslední době snad nepoužívám jiný korektor než ten od Max Factor CC Colour corrector. Pro mou pleť je opravdu skvělý, nevysušuje, pěkně kryje a rozzáří oblast pod očima. Pokud chcete, aby opravdu dlouho vydržel, tak ho zapudrujte, jinak se bude trochu slévat do vrásek.
 
 
Právě na zapudrování jsem použila můj oblíbený pudr NYC smooth skin powder v odstínu translucent. Pudr je velmi jemný, transparentní a dělá sametovou pleť. Za cenu 66Kč je podle mého názoru jedním z největších taháků značky NYC.
 
 
Následovalo vykonturování obličeje. Na to jsem použila můj oblíbený bronzer XL All over glow od Milani. Tyto bronzery sice nemají nejvábnější obaly, ale můžu vám odpřisáhnout, že poměr cena/výkon jsou skvělé! Navíc je ho opravdu hodně. Bronzer má pěknou barvu, je jemný, nepráší a na pleti vypadá přirozeně. V zimě používám variantu radiant tan a nemohu si ji vynachválit.
 
 
Tváře jsem zahřála krásnou béžovorůžovou tvářenkou se zlatými třpytkami. Tvářenka Hot mama od The Balm je skutečně kouzelná, obalem počínaje, přes konzistenci, pigmentaci a barvu, výsledným efektem na tváři konče. Vypadá velice přirozeně, zvláště na opálené pleti je nádherná a rovněž tváře hezky prozáří, takže už nepotřebujete rozjasňovač.
 

 
Prvním krokem při líčení očí je u mne, stejně jako u pleti, báze. Tentokrát jsem použila bázi Lorac, kterou jsem měla u paletky a musím konstatovat, že je úplně skvělá. Jemná, hezky přilne na víčko a stíny s ní dobře drží celý den. Výhodou je, že je bezbarvá a tak ji můžete použít pod jakékoliv stíny, aniž by výslednou barvu ovlivnila.
 
 
Celá oční víčka i spodní linku jsem zahalila do barev z letní novinky Sleek - Arabian nights. Paletka mne zaujala na první pohled. Odstíny jsou podle mého názoru moc hezky kombinovatelné a skvěle vhodné pro večerní líčení, ale i podzimní denní líčení. Obecně mi ty barvy v paletce přijdou na podzim jako dělané. Dobrá pigmentace je už u Sleeku standart, nicméně u té světle zelené a fialové mi přijde o něco horší, než běžně, ale je možné, že je jen třeba dostat se pod tu vrchní vrstvu. Výhodou je, že s paletkou vykouzlíte i zcela běžně nositelné denní líčení a nalíčíte s ní celé oko, včetně linky. Například kombinace prvního a třetího stínu a horní linka pomocí posledního šedého a máte úplně obyčejné denní líčení. Já bych za sebe paletku určitě doporučila.
 





 
Horní víčko jsem orámovala novou fixou od Astor, která ještě není v prodeji, ale brzy o ní ode mne uslyšíte. Musím moc pochválit manipulaci s ní a její skvělou výdrž.
 
 
Spodní linku a waterline jsem vykreslila voděodolnou tužkou Sephora. Těchto tužek mám už doma několik a jsem z nich nadšená. Jsou bezvadně pigmentované, krásně měkké a mají neskutečnou výdrž! Navíc mají pestrý výběr barev.
 
 
 
V poslední době jsem již několikrát zmiňovala tuhle úžasnou řasenku Astor Codes no. 2. vyhovovala mi i jednička, ale dvojka je mnohem lepší! Řasy neslepuje,ale hezky je oddělí,prodlouží a hlavně natočí, což já velice oceňuji, neboť mé řasy jsou od přírody rovné a rostou spíše směrem dolů. Navíc se neobtiskává a nepadá pod oči.
 
 
Posledním, co nám zbývá jsou už jen rty. Dnes to bude ve formě ochutnávky, protože ani tuhle horkou novinku ještě nějakou chvíli v drogerii nesežente, ale já, protože již poctivě testuji, jsem vám ji chtěla alespoň jednou fotkou ukázat. Řada rtěnek Astor soft sensation se totiž v budoucnu rozroste o nové nude odstíny a věřte mi, že se máte na co těšit!
 
 
Děkuji vám všem, kteří jste dočetli až sem a doufám, že se vám dnešní líčení líbilo a že vás alespoň nějaká z novinek zaujala. Já se na vás budu těšit u zítřejšího videa!
 
P.S. lak Astor fashion studio dragon fruit
 

You May Also Like

49 komentářů

  1. Aj ja mam tuto paletku a urcite by som nepovedala, ze by isla ku tvojmu farebnemu typu. Prekvapilo ma, ze napriek tomu sa mi licenie paci a hodi sa ti. Ono to asi nema zmysel drzat sa striktne farebnej typologie.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. zmysel to ma, kazdy je jedinecny, ide o to, prisposobit farby a ich techniku nielen teplote tvare ale aj oci...celkovo mi toto licenie pride chladnejsie a teda vhodne pre Petine chladne leto

      Vymazat
  2. Je to krásne, Peti! Tú paletku si musím zaobstarať tiež :) + ďalšie produkty z tohoto článku :D

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Peťo, tohle dalo asi dost práce, koukám.Je to krásně vše udělaný a pěkně se to čte.
    Přeji pěkný den.

    Miroslav L. by FB

    OdpovědětVymazat
  4. Opravdu moc pěkné líčení :) a ta paletka je úžasná :))

    OdpovědětVymazat
  5. Tahle paletka je na kouřovky jako dělaná, dneska sem po ní také sáhla, ale ladila jsem do zelena. Jediné co mi maličko vadí, že některé stíny (nejvíc zlatavý) jsou prášivější, ale vzhledem k třpytkám se to dalo čekat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně se ta paletka také moc líbí, ale máš pravdu, ta zlatá má docela velké třpytky, chce to spíše uhlazovat, to mám s většími třpytkami skoro vždy tento problém....nejhorší jsou ale sypké pigmenty. Vypadají krásně, ale mám to pak všude a proto po nich málokdy sahám, přitom mám docela sbírku :).

      Vymazat
  6. Jsem ráda, že si zmínila bázi od Dermacolu, protože už po ní delší dobu pokukuju a nejspíš si mě přesvědčila dát jí šanci! Díky. :)

    www.infinitetreasure.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. pokud nemáš vyloženě mastnou pleť, tak do ní jdi, je fajn,ale na mastnou moc ne :)

      Vymazat
    2. Péťo prosím, mastnou pleť vyloženě nemam, ale i s přepudrovaným obličejem se po pár hodinách začínám lesknout, takže tahle báze asi nebude nic pro mě, ale chtěla jsem se zeptat, jestli nemáš jiný typ na něco pod make-up, co by připravilo pleť, ale nezamastilo?:)

      Vymazat
    3. Ahoj, také používám tuto bázi a mám smíšenou pleť. Je opravdu skvělá. Lesknutí řeším pudrovými papírky (od essence), ty fungují perfektně. Prostě po pár hodinách obličej, hlavně T-zonu jemně poťupu a je to :-)
      Bára

      Vymazat
  7. Moc krásné líčení. :-) Ta rtěnka od Astoru vypadá skvěle!

    http://lucysshortblog.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  8. Líčení se ti moc povedlo a popravdě začínám uvažovat, že bych si ten make-up od L´oréalu pořídila, stejně jako tu paletku od Sleeku :)

    http://estrella-2012.blogspot.cz/2014/08/s-yves-rocher-u-stredozemniho-more.html

    OdpovědětVymazat
  9. No vypadá skvěle líčení :)))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  10. Nádherné líčení, mám v plánu si paletku taky pořídit. :-)

    OdpovědětVymazat
  11. Ty mi snad čteš myšlenky:) Nejdřív recenze lip creamů od Sleeku a teď ještě tahle paletka. Uvažuju o nákupu obojího:) Díky za video, pomohlo mi vybrat odstín. Nejdřív jsem uvažovala o odstínu Petal, ale ve videu se mi víc líbí Birthday Suit, takže mám jasno. Až bude v nabídce, koupím si ho. Tahle paletka se mi taky moc líbí a líčení vypadá moc pěkně. Jen bych uvítala fotku i z větší dálky.

    OdpovědětVymazat
  12. Ahoj Péťo,
    dnešní líčení je SUPER a tobě snad sluší VŠE a brousím si zuby na tu tužku od SEFORY

    OdpovědětVymazat
  13. Opravdu krásné líčení, máš vše moc pěkně nafocené a napsané. V drogerce jsem pokukovala po nových rtěnkách astor ale žádná barva která by mi sedla (a na kterou bych si troufla) mě nezaujala. Proto se moc těším na nové odstíny.
    Lucka P.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji a co 602 soft caramel, nedívala ses? Ta je opravdu nenápadná, ale přitom krásná, taková moje rty,ale lepší :).

      Vymazat
  14. Krásný líčení, Péťo! Na mě sice moc výrazný, ale vypadá to moc hezky... V tom co děláš, jsi prostě jednička!

    OdpovědětVymazat
  15. Krásné líčení :) Hodně se mi líbí ten lak na nehty
    http://veru-life.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  16. Mně se na těch fotkách nelíbí oranžové obočí, jinak pěkné.

    OdpovědětVymazat
  17. Moc krásné líčení Péťo, ty tvoje modré oči to je prostě nádhera!:)

    OdpovědětVymazat
  18. Moc krásné líčení i fotky! Jen tak dál!

    OdpovědětVymazat
  19. Ten rúž vyzerá fakt nádherne :)

    OdpovědětVymazat
  20. mě se líbí ta rtěnka, já jsem na ně nějak ujetá.

    OdpovědětVymazat
  21. ...jo, taky by se hodila tužka na oči, tak se těším na recenzi, a abych nezapomněla moc krásná fotka muchomůrek na instagramu, opravdu jak z pohádky, koukám na ní a čekám, která ožije a kdo bude mít ten klobouček na hlavě, že by kouzelnej dědeček? Hodil by se. Fotku muchomůrek bych poslala do nějaké soutěže, ta je fakt moc pěkná. Líčení pěkné, no a já jsem fakt ujetá na rtěnky, ta by se šikla taky.

    OdpovědětVymazat
  22. Ahoj,
    chtěla bych pochválit tvůj styl psaní (větnou skladbu, výrazy, celkový sloh). Myslím si, že jsi se v poslední době hodně zlepšila, co se týče vyjadřování. Tím nechci říct, že bys někdy neuměla psát, ale teď se mně osobně tvé články čtou mnohem lépe a více se mi líbí. Jen tak dál.
    Krásný večer, Renata.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To snad nemyslíš vážně že tu kritizuješ psaní, sama máš hrubku jak blázen - "že jsi se" snad ŽE SES
      Raději začni u sebe ty chytrolínko!!!

      Vymazat
    2. Můžeš mi prosím sdělit, kde konkrétně se v mém příspěvku nachází kritika?
      Děkuju moc, chytrolínka.

      Vymazat
    3. Anonym 1:27 fakt pobavil:DDD to miluju tyhle samozvaný strážce poradku, kdyz Renata nenapsala nic, za co by se ji dalo nadávat, nehledě na to, ze Petře nikdy nebyl vyčítán pravopis jako takový, ale právě sloh a slohové výrazy, naprosto s jejim příspěvkem souhlasím a tyhle oddané ochránkyně by se měly jít bodnout..

      Vymazat
  23. nádhernééé... ale nesúhlasím s tým že maskara od astoru je dobrá...u mňa absolútny prepadák...ale je vidieť že každému sedí niečo iné a že riasenky sú veľmi individuálne :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. mně zase nevyhovuje big boom a většina lidí si ji chválí :), je to opravdu o náhod jak komu co sedne :)....

      Vymazat
  24. Nude odstiny budou jo? Tak to se moc tesim!! Liceni je opet krasne.. Ja ma nejradeji asi modre a fialove koorove liceni oci:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. budou, jen ještě nevím kdy přesně, ale mám na vyzkoušení dva a jsou fakt super!

      Vymazat
  25. super líčení Peti, musím ti říct, že obdivuju, jak se blogu tolik věnuješ a uplně chápu, jak dlouho musí trvat napsat a nafotit takový článek, klobou dolů, jsi jedna z nejlepších na české scéně youtuberské i blogerské :) jsi moc fajn, někdy bych se s tebou chtěla potkat :)

    http://gethealthyandfitwithus.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. moc děkuju, to mě potěšilo, nebudu lhát, je to několik hodin práce, ale baví mě to, jen ne vždy ten čas na to je :)

      Vymazat
  26. Krásné líčení, vlastně jako pokaždé. Jedna z čtenářek tu píše, jak se tvé články zkvalitnily a mohu jen souhlasit. Naprosto precizní provedení je u fotky, na které máš vyfocené jednotlivé použité tužky a u nich podélně popisky. To je jak do učebnice. A já jsem dost perfekcionalistka, která takové věci ocení, protože si s popisky pro studenty také maximálně vyhraji. Stojí to neskutečně času a práce, která na první pohled není vidět, ale ten, kdo to někdy dělal to zase patřičně ocení. Jsi pečlivá, perfektní.

    A nenech si zkazit náladu, když někdo napíše nějakou kritiku (co mu vadí, třeba jako já předevčírem). Když je konstruktivní, tak to bývá i přínosné, protože máš zpětnou vazbu. A čtenářky, které mají rády tvůj blog ti takové připomínky napíší slušně, protože nechtějí, aby ti to zkazilo náladu, ale aby ti ukázalo i jinou možnou cestu.

    Tak hezké dny!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Gábino, moc děkuji a samozřejmě jsem za takovou kritiku,jakou jsi napsala ty, ráda a vůbec mi nevadí, ba naopak. Tohle jsou věci, které prostě každý cítí jinak a já chápu, že někomu mohou přejaté anglické výrazy vadit ;).

      Vymazat
  27. Teda, tak toto je opravdu překrásný líčení! ♥ :)

    OdpovědětVymazat
  28. Krasny a kvalitni fotky! Co mas ze lens?
    Pokud mate zajem poradam na blogu RAYBAN giveway! Hezky den

    OdpovědětVymazat
  29. Paletky od Sleeku jsou mé top, nedám na ně za žádnou cenu dopustit. I mé Urban deacy používám čím dál tím méně. Na podzim u mě vítězí Oh, naturel a především ty matné odstíny:)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!