Rozhovor s Táňou Kuchařovou (nejen) o sportu

by - 08 září

Táňu Kuchařovou jistě všichni znáte a nemusím ji sáhodlouze představovat, snad jen pro úplnost dodám, že je Miss ČR 2006 a Miss World 2006. A také je mou nejoblíbenější českou modelkou a Misskou. Táňa mi byla sympatická vždy, ale po dvou osobních setkáních, kterých jsem měla možnost se zúčastnit, ji mám ještě raději. Nejen, že je opravdu přirozeně krásná, ale také je velmi milá, vstřícná a inteligentní a moc ráda si s ní vždycky popovídám. Člověk by čekal, že tolik úspěchů v tak mladém věku může mít na člověka negativní dopad, ale to není Táni případ. Je úžasné ji pozorovat při práci, jak s ochotou, po 5km běhu, ještě zpocená a unavená pózuje bez problémů fotografům a dává rozhovory novinářům. Je to prostě profík a člověk na správném místě. Proto mne ani nepřekvapilo, když si ji Adidas vybral jakou svou tvář pro novou kolekci sportovního oblečení a také jako patronku běhu pro ženy #mych5km. Není divu, Táňa sportuje od malička a na její dokonalé postavě je to vidět. Ačkoliv běhat začala až právě díky projektu, jako malá delší běhy nesnášela, hlavně ve škole patnáctistovku (myslím, že nejen já mám tohle s Táňou společné :). O běhání ve škole jsem vám už psala a byla to i má noční můra. Když však člověk chce a překoná počáteční bolavé svaly a případnou nechuť, běhání se stane pravidelnou součástí života  a nakonec se přistihne, že se na něj těší, jako právě Táňa a samozřejmě i já :). Jaké byly začátky běhání pro Táňu a proč se k projektu připojila, jaké jsou její osobní rekordy a jak pečuje o pleť právě po běhání, to se dozvíte v dnešním článku. Táňu jsem totiž pro vás v sobotu vyzpovídala :).
 
Táňo, máš nádhernou postavu, jak o ni pečuješ, sportuješ pravidelně?
Sport jako takový mám v genech. Naše rodina celá sportuje. Od malička jsem vyrůstala s tenisem a hned vedle zimního stadionu. Takže mi nejsou cizí ani zimní, ani letní sporty. Je to pro mě běžně strávený volný čas. Velká výhoda samozřejmě je, že to se mnou sdílí i můj partner. Cvičení mi přirostlo k srdci, užívám si ho a vždy se na něj těším.
 

Jaké sporty máš nejraději pro udržení kondice?
Chodím ráda do posilovny, jezdím na kole nebo se jdu i ráno proběhnout. Jde mi hlavně o to, abych se cítila dobře. Sport mi pomáhá i psychicky, čistím si hlavu a odreaguju se. Ráda plavu, dělám šerm a taky miluju jízdu na koni. Jediné, co mě tolik nebaví, je asi potápění. Šnorchlování přitom zbožňuju, to vydržím hodiny, ale potápění se do hloubek, to není to pravé pro mě.
 
Jaký máš vztah k běhání?
Jednoduše mě to chytlo. Běžci mají totiž zajímavou filozofii.  Podobně jako surfaři, pro které je ten sport způsob života, ne jen zábava. Přítel mi teď pořídil krásnou knihu „Když žena běhá“. Je to úžasné, naprosto motivující a dopodrobna napsané, co ti to dává, co je za tím. Běh je hodně o sebepoznání a má hloubku. Zajímavé je, že při běhu musíš mít tělo uvolněné, mít pravidelný dech a dostáváš se tím tak trochu do jiné dimenze. Když jsem začala běhat, tak jsem si právě přečetla spoustu publikací. Člověk se tak lépe poznává a zjišťuje i jak fungují jisté principy v těle.
 
 Zapojila jsi se do projektu #mych5km, běhala jsi vždy ráda nebo se spíše považuješ za začátečníka a běhat jsi začala právě díky této akci?
S běháním jsem dosud měla zkušenosti jen z hodin tělocviku a patnáctistovky byly ve škole vždy za trest. Vždy jsem ale byla lepší na ty krátké tratě, rychlost, než na výdrž. Teď je to právě naopak. Běžím třeba v kuse 40-50 min a ještě relativně můžu. Zařadila bych se tedy spíše mezi ty začátečníky a projekt je pro mě velká výzva. Většinou běhám okolo 5km, nejvíce jsem však uběhla 7 km a to už jsem opravdu nemohla :).
 
 
Baví tě běhání, máš nějaké cíle a osobní rekordy?
Běhání je super, protože když jdeš běhat, nikdy nevíš, co venku potkáš, co uvidíš, co zažiješ. Navíc mě baví snažit se překonat nějaký svůj limit ( dosavadní rekord 32min. na 5km Táňa při závodu překonala, zaběhla ho za 30´30" . Vždy je ale lepší mít nějakého parťáka, který je s tebou a pomůže ti třeba k lepšímu výkonu, ráda běhám se sestrami nebo kamarádkami. Je to příjemný sport, dobrý na udržení postavy a opravdu skvělý relax.
 
 Jaké byly začátky běhání?
Náročné. Nebyla jsem vůbec zvyklá běhat a mít výdrž. Ze začátku vás bolí kolena, kyčle, svaly. Proto je lepší dát si čas a neočekávat od sebe výsledky okamžitě. Zkrátka nebýt na sebe naštvaný, že hned nemáte skvělé výkony. Staví se to postupně a potřebujete podporu od okolí i od sebe samotného, protože to opravdu trvá. Nejde přitom o to, kolik hodin strávíte běháním, ale jde o pravidelnost, aby si tělo zvyklo. Teď už se cítím mnohem lépe, než když jsem začínala, ale chtělo to trpělivost a vůli.

 Proč jsi se rozhodla podpořit projekt #mych5km?
Projekt se mi opravdu líbí. Týká se sportu a zdravého životního stylu, který se snažím žít, takže je to pro mě zajímavý a atraktivní projekt a proto jsem se rozhodla ho takto osobně podpořit. Navíc ten sport bere jako zábavu, něco, co děláme pro radost, a já to vidím stejně. Ráda bych tím také motivovala další holky – je dobré vrátit se ke sportu v přírodě, užít si pohyb na čerstvém vzduchu. A protože hodně cestuji, tak tenisky vozím s sebou a vybíhám alespoň na chvilku, pokud mi to můj nabitý program umožní.
 
 
Jaká jsou tvá oblíbená místa na běhání?
Nejraději asi běhám u nás na venkově, když třeba jedu k našim. Na venkově se běhá totiž raz dva. Je tam krásná příroda a voňavý vzduch. Ale i ve městě je běhání taky příjemné. Můžu pozorovat, co se kolem mě děje, kolik lidí běhá a najednou se s tou komunitou seznamuju. Také nikdy nevím, koho ze známých při běhání ve městě potkám. Nebaví mě při běhání koukat na televizi, nebo do zdi. V tělocvičně je dobré s během začít, ale pak to chce se přesunout ven. Nejčastěji chodím běhat do Grébovky a na Náplavku.
 
 
Co je tvou motivací?
Právě ta výzva překonat samu sebe. Dokázat si, že na to mám, a užít si pak ten skvělý pocit, když se člověk donutí něco dělat a vidí, jak se zlepšuje. To mě právě nabíjí a motivuje. No a pak taky závod, to je velká motivace sama o sobě.
 
 
 I při sportu se chce žena cítit a vypadat dobře, jaké oblečení máš na běh nejraději?
Obouvám a oblékám si Adidas. Mají nádhernou, perfektně barevnou běžeckou kolekci. Jsou tam samozřejmě i klasické černé prvky, které se doplňují oranžovou, lososovou, to jsou nádherný veselý barvy. Každý chlap se za vámi otočí, když vyběhnete v tomhle (pozn. myslím, že nejen chlap, já bych se za Táňou otočila také :). Je to příjemné, když vám to při tréninku sluší. Pro holky to je určitě zásadní věc a část motivace. Jste zpocené, splavené, bez make upu, ale sekne vám to. A to je sexy! Navíc trendy ve sportovní módě se mění a máme na výběr i krásné funkční oblečení.
 
Máš nějakou oblíbenou hudbu, kterou si pouštíš při běhání?
Já někdy hudbu poslouchám, někdy zase ne. To záleží podle toho, kde běhám. Když je to ve městě, tak většinou poslouchám hudbu a to třeba Michaela Jacksona. Na to se mi běhá dobře. A pak mám ráda taneční hudbu, house, takže něco trochu v tempu, aby to ubíhalo. Pokud jsem v přírodě, tak tam radši poslouchám zvuky okolo.
 
 
Jak doplňuješ energii po běhu?
Freshem, proteinovým nápojem a čímkoliv na co mám chuť.
 
Táňo a jak pečuješ o pleť po sportu, používáš něco speciálního?
Dám si sprchu a používám hydratační krém, nedělám vůbec nic speciálního, nejdůležitější je pro mne právě to osvěžení :).
 
 
 
Jaký máš vztah k jídlu?
Ten nejlepší. Jsem labužník a jídlo mám rada.
 
Postavu si určitě udržuješ nejen sportem, ale hlavně i dobrým jídlem. Jaká je tvá filozofie ohledně stravování? Vyhledáváš klasickou českou kuchyni nebo převládají lehká jídla?
Máma rada různé kuchyně. Miluju sushi, máma rada indickou, českou nebo balkánskou kuchyni. Snažím se jist kvalitně a čerstvě. Rada ochutnávka nová jídla.
 

Závod běžely např. i beach volejbalistky Kiki a Maki a cvičitelka Hanka Kynychová.

 

 
Já doufám, že se vám rozhovor líbil a Táně moc děkuji za obrovskou ochotu a přeji hodně úspěchů nejen ve sportu, ale hlavně v osobní i profesním životě :)!
  

You May Also Like

34 komentářů

  1. Škoda, že jsem Tebe ani Táňu neviděla :( Obyčejně chodím jako dobrovolnice pomáhat na maraton a půlmaraton, tentokrát nás ale poslali i na Birell běh. Když jsem zjistila, že tam budeš, doufala jsem, že Tě třeba aspoň zahlédnu. Ale nakonec nás dali na 7,5 kilometr :( Každopádně atmosféra super, akorát se docela blbě nalévá to pití, když je tma :D Jednou bych taky ráda běžela, aspoň těch 5 km. Bohužel zatím jsem se nějak nedostala k tréninku. Chtělo by to na běhání nějakého parťáka a bohužel jediná kamarádka z okolí na sport moc není. Ale kdo ví, třeba za rok... :) Nebo Ti snad aspoň podám to pití :D

    OdpovědětVymazat
  2. Péťo, super rozhovor, Táňa je fakt hodně sympatická. Jak se běželo tobě? Jsou někde k dohledání výsledky ze závodu? Díky :) Katka

    OdpovědětVymazat
  3. Peti, super rozhovor, pěkně jsem si početla :) A fotky super :).
    veru-life.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Pěkný rozhovor. Táňa je super a líbí se mi, že nemá manýry hvězdy. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Opět nádherný článek. Vždy jsem koukala jenom na tvoje videa na YT a pak jsem navšívila tenhle tvůj blog. Musim říct že ted mám mnohem radši články :))

    OdpovědětVymazat
  6. Vůbec mě nebaví rozhovory číst, mnohem lepší je, když se natočí. Na videa se lépe kouká a je to příjemnější po všech stránkách. Je mi jasné, že natáčet videa je asi náročnější, ale tyhle psané rozhovory jsou naprosto všude a to je totálně o ničem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to přesně naopak. Psaný text má duši. Videa jen pasivně přijímáte. Ale obecně to už je generační problém, čte se čím dál tím méně. Já si raději přečtu dobrý rozhovor v časopise, než abych se dívala na nějaké short video! Každý to máme jinak.

      Vymazat
    2. Musím souhlasit s Jitkou. V textu se mi mnohem lépe orientuje, mám ho za pár minut přelouskaný a pokud mě třeba něco zajímá méně, tak to jednoduše přeskočím. U videa je to už horší a moc mě nebaví na ně koukat. Přiznám se, že většinu těch "povídacích" videí u Péti ani nezapínám, nevydržím u toho půl hodiny. Ale i tak blog ráda sleduju :D Takže je to opravdu pouze otázka preference a netvrdila bych že je to "totálně o ničem".

      Péti, článek je fajn! Táňa mi byla sympatická i dříve a tímhle projektem u mě má jedině další plus :) A taky by mě zajímaly tvoje osobní dojmy z běhu.

      Hezký den!
      MR

      Vymazat
    3. Není nad to, pustit si video a relaxovat s kávou. Psané rozhovory nejsou prostě to pravé ořechové. Každý to vnímá jinak, za mě rozhodně video vítězí nad psaným textem a nic se tomu nevyrovná, ani sebelepší fotky.

      Vymazat
  7. Ještě musím teda pochválit fotky, jsou fakt perfektní.

    OdpovědětVymazat
  8. Skvělý rozhovor,moc se povedl :) Všechny takovéto články mě motivují se běhu věnovat ještě více.
    Celý závod vypadá vážně skvěle a je vidět, že jste si ho moc užili :)

    OdpovědětVymazat
  9. hezký článek Peti :)

    http://gethealthyandfitwithus.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  10. :-) Hezký rozhovor :-) S Táňou jsem díky své práci také měla tu čest a souhlasím s tebou úplně ve všem. Hlavně je velice sympatická a líbí se mi, jak rozdává úsměv za úsměvem :-)

    OdpovědětVymazat
  11. Děkuji za pěkný článek. Je super, co děláš..

    OdpovědětVymazat
  12. skvele otaky si sa jej pytala ,)

    OdpovědětVymazat
  13. Na Táňu stále nemám jasný názor. Někdy mi přijde úplně super a někdy ji nevěřím ani nos mezi očima :-) Jednou jsem ji potkala a překvapilo mě, jak je drobná, čekala jsem obří modelku :-)
    Každopádně ta kolekce oblečení se mi vůbec nelíbí :-(

    OdpovědětVymazat
  14. Petro vůbec jste se nepochlubila, za kolik jste těch 5 km uběhla vy? :) Danuše

    OdpovědětVymazat
  15. Ahoj Peti, moc pěkny rozhovor. Rada take sportuji, běh je vyborny na hubnuti, a dokaze zpevnit postavu. Tatana je nejen hezka ale dokaže i zabehnout zavod. Jak se ti dařilo tobě Peti?Snažim se ted zhubnout a myslim si že běh bude nejlepsi. Měj se hezky a diky za rozhovor.

    OdpovědětVymazat
  16. Táňa je mi z té naší modelingové branže úplně nejblíže - přijde mi, že je to také jen úplně obyčejná ženská, která nehýří nějakými manýry a skandály. je tak nádherná a přitom působí jako holka od vedle :) moc jí fandím!

    OdpovědětVymazat
  17. Vzhledem k tomu, že jsem před pár týdny začala běhat a hlavně začalo se mi to líbit (!), jsem si skvěle početla a líbí se mi, jak Táňa mluví o běhu jako o jiné dimenzi. :) Ono to tak někdy opravdu je. :)

    www.infinitetreasure.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  18. Díky za hezký rozhovor, Táňa působí mile :) Jinak se vrátím k tvému předchozímu videu, i když je to tady trochu off topic. Říkáš, že je fajn, že kosmetika Revolution London není testovaná na zvířatech.. to s tebou opravdu souhlasím, ale žádná kosmetika prodávaná v EU nesmí být testována na zvířatech. Často se setkávám s tím, že toho o tom lidi moc nevědí :) http://www.pokusynazviratech.cz/konec-krute-kosmetiky-v-evrope.htm To jen pro rozšíření obzorů, protože podle mě je dobré vědět, co se děje i v zákulisí toho, co máme rádi. Měj se hezky! Nel

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milý anonyme, raději si nejprve zjisti přesné podrobnosti a pak poučuj. Kosmetika může být testovaná, ale mimo EU. Také 99% značek přesunulo výrobu do Asie, kde testují a pak to prodávají v EU. To dovoleno je. Jediné, co je zakázané je to, že se v zemích v EU nesmí testovat, ale otestovat výrobek v Asii a prodat v EU povoleno je;) Navíc značky, které výrobu mají v Asii, konkrétně v Číně testovat musí a to povinně, protože jinak by se ta kosmetika v Číně prodávat nemohla. Před pár lety totiž Čína uzákonila, že veškerá kosmetika, která se v jejich zemi, tedy v Číně bude prodávat MUSÍ být předem otestovaná na zvířatech... Karolína Vaňková

      Vymazat
    2. Jsem rada, ze se zde toto tema natuklo. Prosim nevite jaka dekorativka teda neni testovana na zviratech (ani jeji slozky)? Krome alverde. Co treba sephora? Informace se shaneji spatne, moc se o tom nemluvi.. jakou kvalitni netestovanou kosmetiku treba pouzivas ty, karolino? Diky moc! Mina

      Vymazat
    3. Podle rukopisné útočnosti vždy reagují na konstruktivní kritiku anonymně sami Loveláci, to je tak nápadný a trapný! Neschvaluj, ale aspoň si ti přečti jalová zmalovaná nádhero.

      Vymazat
  19. Táňa je prostě nádherná ženská a přitom tak skromná a velice sympatická. Nebo tak alespoň působí z tvého rozhovoru :)) velice pěkný rozhovor Peti. ;)

    OdpovědětVymazat
  20. Prej přirozeně krásná..a ten horní ret se jí asi taky zvětšil sám od sebe..

    OdpovědětVymazat
  21. Kuchařovou nemusím od dob jejího přítele radního a toho,jak zalhala o své známce u maturity..nemohla přiznat,že dostala 4 z češtiny,tak lhala,aby si nepokazila svou dokonalou image !

    OdpovědětVymazat
  22. super článok + skvelé fotky :) veľmi vydarené !

    OdpovědětVymazat
  23. jste krásný holky obě, rozhovor nezklamal, moc příjemný.

    OdpovědětVymazat
  24. Skvělý rozhovor a k tomu ještě o mém oblíbeném sportu! Tebe i Táňu mám hrozně ráda, takže dokonalá kombinace :)

    OdpovědětVymazat
  25. Táňa je sympatická, ale vadí mi její zapírání plastiky nosu. Proč to nepřiznat? Stejně to každej vidí, když srovná fotky. To stejný její zahuštěné vlasy. Vždyť to má dnes kde kdo. Ale jinak hezký fotky Peti. Vypadáš na nich snad lépe než Táňa, a to se říká, že fotit se s modelkou se nevyplácí, protože každého zastíní. Není pravda v Tvém případě.

    OdpovědětVymazat
  26. Peto, ta posledni Tanina odpoved je nejaka zkouska ctenaru, kdo to docetl az tam a zareaguje? :-)))

    "Máma rada různé kuchyně. Miluju sushi, máma rada indickou, českou nebo balkánskou kuchyni. Snažím se jist kvalitně a čerstvě. Rada ochutnávka nová jídla."

    OdpovědětVymazat
  27. Wow nadherne fotky!Tanu miluji stejne jako tebe Peto!

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!