SkinSo sérum na růst řas Hair plus a objemový lesk na rty Lip plus - recenze a výsledky užívání

by - 24 září

Krásný středeční večer vám všem,

téma dnešního příspěvku je něco, co zajímá téměř každou ženu a co bývá hodně diskutováno, protože názory na podobné věci se docela rozchází. Jedna skupina lidí se křižuje (dlužno dodat, že časti i lékaři, což je pro mne minimálně alarmující) a druhá naopak s radostí využívá výdobytku moderní doby. O čem bude dnes řeč? O dalším séru na růst řas a také o zvětšujícím lesku na rty. Oba dva výrobky testuji již zhruba 3 měsíce a byly mi poskytnuty firmou SkinSo právě k zrecenzování :). Vy ale víte, že já na sobě vyzkouším (nejen) kvůli vám kdeco a že jsem už jedno podobné sérum na růst řas měla. To ale obsahuje prostaglandiny, takže není legální ho v EU prodávat.
 

Začnu asi tím, co vás, dle mého názoru, bude zajímat nejvíce a to je sérum na růst řas a obočí. Osobně jsem zkoumala složení, ale bohužel nejsem chemik a tak vám s jistotou nemohu říci, co přesně jednotlivé látky znamenají a co dělají. Jisté je jen to, že americká séra fungují na základě místního prokrvení tkáně, které způsobují prostaglandiny, což jsou látky podobné hormonům, avšak na rozdíl od hormonů působí jen místně a nepřenáší se krví. Do této skupiny látek patří třeba bimatoprost, který v podobných sérech často bývá a také samozřejmě v dnes už hodně známých kapkách Lumigan, které se v USA prodávají pod názvem Latisse a jsou to vlastně kapky na snížení nitroočního tlaku. Proto je tak důležité, aby se sérum nedostávalo do oka, ale abyste jím potírali jen linii řas a se sérem opravdu šetřili. V séru Hair plus jsem ale žádnou podobnou látku nenašla, jinak by ani nesmělo být prodáváno na našem trhu. Záhadou pro mne tudíž zůstává, která z uvedených látek je ta, která způsobí místní prokrvení a na jejímž základě řasy rostou. Nicméně nic moc úplně zdravého to asi nebude, protože ani zde se nedoporučuje používat sérum v těhotenství nebo při kojení.
 
edit vyjádření od výrobce, které nám mnohé osvětlí:


Hlavní složkou Hairplus, která způsobuje prokrvení je ženšen. Důležitou látkou jsou BIO Petidy – jedná se o bílkovinu, která se běžně používá v kosmetice a je i tělu vlastní.
Sérum se nedoporučuje těhotným a kojícím, jelikož na tuto skupinu nejsou atesty. Těhotné a kojící se na nic netestují…jedná se o ochranu výrobce, ale není to důkaz toho, že by sérum bylo škodlivé. Jedinou složkou chemickou jsou parabeny, které se zde používají jako konzervant
.
 
 
 
Já vám tedy dnes mohu zprostředkovat pouze moji zkušenost. Jak víte, mám hodně citlivé oči a chronickou blefaritidu, vždy, když oči více namáhám, mám červená víčka a spojivky. Stačí na to vítr, delší koukání do počítače, únava, ostré světlo atd....Vy, kteří máte citlivé oči, to asi znáte a víte, že to nic moc příjemného není. Proto tato séra používám s maximální opatrností s vědomím, že asi nejsem nejvhodnější kandidát a pozoruji důsledky používání. Vloni jsem používala sérum asi 3/4 roku a pak vysadila, do dvou měsíců jsem měla své krátké řasy zpět a řekla bych, že to bude úděl všech těchto sér. Jakmile přestanete mazat, vše se po určité době vrátí do původního stavu.
 

Já sérum nanáším ráno, po umytí obličeje, před nanesením očního krému. Na linky na obou očích mi stačí jedno namočení štětečku a to ho ještě otírám o hrdlo, tekutiny vám stačí opravdu maličko.


Sérum používám zhruba 3 měsíce a první výsledky jsem začala pozorovat asi po 2 měsících. Jak to vypadá ted, můžete zhodnotit na fotkách. Já za sebe mohu říci, že mi řasy určitě vyrostly, lépe se mi líčí, točí se směrem nahoru a rozhodně lépe vypadají. Bohužel mám takové řasy, které rostou křížem a slepují se do snopečků, často mi někdo píše, že si neumím nanést řasenku, ale vězte, že tím to opravdu není, prostě mi takhle pitomě rostou.


Nemohu říci, že bych pozorovala nějaké větší podráždění očí. V poslední době mám trochu červenější víčka, což ale spíše přisuzuji alergii, neb ji mám na podzimní pyly a v tomto slunečném a větrném počasí většinou trpím. Samozřejmě ale nemohu vyloučit i menší podráždění sérem, budu ještě chvíli pokračovat s opatrným užíváním a pokud by stav přetrvával, raději kúru ukončím.


Sérum je baleno v krabičce a lahvičce s aplikátorem, který má tvar štětečku na oční linky. Aplikace je pohodlná a jak jsem již zmiňovala, séra stačí opravdu maličko. Nekape nikam do očí, ani mi z něj oči neslzí.



ZDE VIDÍTE DETAILNÍ SLOŽENÍ, POKUD BY ZDE BYL NĚKDO OBORU ZNALÝ A VÍCE SLOŽENÍ ROZPITVAL, BUDU JEDINĚ RÁDA.
 
Jak bych tedy účinky séra shrnula? Za sebe mohu s čistým svědomím říci, že to funguje! Sérum je sice poměrně nákladné (jedna lahvička stojí 2280Kč), ale zase vám vydrží určitě minimálně 3/4 roku až rok.
 
Dalším produktem, který jsem zkusila, je objemový, zvětšující lesk na rty. Tento produkt je něco, co asi většina z vás zná. Lesk, který trochu zaštípe na rtech, prokrví vám je a ty se pak zdají větší a hladší. Musím říci, že i tady to funguje, tedy v případě toho štípání až moc :D. Já se přiznám, že docela trpím na opary a tak běžně tyto objemové lesky nevyhledávám. Nicméně lesk štípe docela dost, rty jsou po něm barevně výraznější a hladší, vrásky nejsou tak viditelné. Účinek bych tedy hodnotila jako dobrý, avšak minusem je to, že efekt příliš dlouho nevydrží.
 
 
Občas mi také píšete a jsme u toho zase, že si přetahuji konturu rtů. Není tomu tak, když se podíváte na detailní foto, je evidentní, že mé rty mají nejasnou a neostrou linii a vzhledem k jejich přirozeně velmi světlé barvě, s tváří v okrajích až splývají. Proto na mně vypadají lépe výraznější rtěnky s konturou, než ty nude, které rty dostatečně neohraničí.
 



 
Lesk seženete za 560Kč a abych byla upřímná, asi bych ho doma mít nemusela, i když účinky mu upřít nemohu, ale jednoduše se mi nechce příliš často trpět to štípání, i když efekt je velmi pěkný a přirozený :).
 
Tak to by bylo pro dnešek vše, já vám děkuji za pozornost, dejte mi vědět, zda máte s některou z věcí zkušenost, jaké pozorujete výsledky a zda byste vyzkoušeli, či nikoliv.
 
 
 

You May Also Like

75 komentářů

  1. Řasy moc neřeším, ale lesk na rty mě zaujal, nojo, ty ho nepotřebuješ, ale já bych ho celkem i ocenila a to štípání přetrpěla, kdyby to fungovalo.. Na druhou stranu se mi moc do používání "takových" věcí nechce.. Chválím novou profilovku s kočičkou, ta fotka je moc pěkná.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, rty štípou proto, že jsou vysušené. Používala jsem booster každé ráno, protože jsem je měla suché,kousala jsem si je a po nějaké době,kdy jsem si je dala dohromady, tak to přestalo štípat. Když cítím, že mám rty zase sušší, vím, že to bude prlit,ale dá se to vydrže. Beru to spíš opravdu jako něco na hydrataci, výživu,prevenci oparů. Ten objem a prokrvení je bonus :)

      Vymazat
  2. Zkušenost s tím nemám, vyzkoušela bych to moc ráda, protože tomu prostě nevěřím :) - tedy tomu na řasy.

    OdpovědětVymazat
  3. K tomu složení - nejsem až tak odborník, ale vím, že isobutylparaben je v EU zakázaný :O Tak jak je tohle možné?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. vůbec netuším, já měla za to, že ej to normálně konzervant, který se v kosmetice používá

      Vymazat
    2. Jestli si toho někdo všimne a přestane se to prodávat, tak se nas..u. Mně funguje úplně dokonale a dlouhých řas se už nikdy nevzdám.

      Vymazat
    3. Já bych viděla jako zajímavou látku u toho séra na řasy prolin. Funguje jako katalyzátor reakcí v organické chemii. Takže teoreticky by mohl těm ostatním látkám pomáhat v účinku. Ovšem tahle látka by neměla přijít do styku s očima a pokožou. Ono by to chtělo biochemika nebo farmaceuta. Jako anorganik víc neposloužím. Parabeny bych neřešila. U některých nebyla škodlivost prokázána u některých asi ano, ale nebudou těmi hybateli růstu řas ani něčím, po čem by ti vybouchla kůže a narostl nádor na oku. Spíš tam jsou jako konzervanty. Dovedu si představit, že když se tím šmrdlátkem pořád jezdí okolo očí, tak bakteriální infekce může být větší riziko než nějaké parabeny v malé koncentraci. Někteří bojovníci proti parabenům by měli přesměrovat svou pozornost raději na silikony a potom také na skripta z toxikologie a propočítat pár příkladů na koncentrace. Douška pro těhotné a kojící nějaké menší varování bude, ale vsadila bych se, že také ne kvůli těm parabenům, spíš chce být firma z obliga. Za sebe sázím na ten prolin.

      Vymazat
    4. Ahoj, jj je to konzervant: Isobutylparaben slouží k prodloužení trvanlivosti přípravků vlasové kosmetiky. Jeho základní funkcí je konzervace produktu. Peťula

      Vymazat
    5. Navíc je běžně používaný, např. Sally Hansen ho má ve spoustě přípravků.

      Vymazat
    6. "Dovedu si představit, že když se tím šmrdlátkem pořád jezdí okolo očí" - předpokládám, že pak by byly průserový i veškerý linky na oči, který se používají denně a o tom pochybuju ;)
      Mimoto ve složení prolin nikde nevidím a při sondování o podstatě prolinu ( L-prolinu ) nacházím informace, že je to aminokyselina.

      Vymazat
    7. Však i v těch linkách jsou často parabeny. Věci bez konzervantů mohou rychleji kazit a můžeš si do nich snadněji něco zanést. Proč myslíš, že by se třeba měly dezinfikovat štětce apod.?
      Složení si pročti znova. A to, že je něco aminokyselina neznamená, že je to ok. Najdi si bezpečnostní list ;) Mimochodem jestipak víš, co znamená L a D?

      Vymazat
    8. produkt Hair Plus používám také a jsem spokojená.
      Dávala jsem k prostudování složení naší paní magistře v lékárně a žásný problém nezjistila.
      já jsem se zaměřila na vámi zmiňovaný Isobutylparaben, a kromě informací, že je běžnou součástí kosmetických přípravků od past na zuby přes šampóny až po spraye a antiperspiranty jako konzervant, jsem nikde nenašla zmínku o jeho zákazu používání v EU.
      není to od vás trpšku fabulace?
      Andrea

      Vymazat
  4. Anebo si holky kupte ricinový olej za 60 Kč a efekt máte stejný, ne-li lepší. Nemáte zač.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já ho zkoušela a měla jsem po něm ráno hrozně oteklé oči,takže opatrně, kdo je citlivý ;)

      Vymazat
    2. Ano to je možné jestli máš citlivé oči. Mělo by se s ním šetřit a natírat vatovou tyčinkou.

      Vymazat
  5. Já mám od prirody dlouhe a huste tmave rasy, takze kdyz je natocim klestickami a pak pretru trochu rasenkou, kdekdo si mysli ze je mam umele :) A dolni rasy mam docela hodne dlouhe, takze kdyz je narasim, vypadam jak panenka :) A rty mam zase malinke, zato ale plne. Absolutne mi neslusi nude rtenky a cervene rtenky, ja muzu jenom tmave ruzovou a fialovou a barevne balzamky, tam mi pak cervena nevadi..

    OdpovědětVymazat
  6. Ricinovy olej je opravdu fajn. Prý by po něm měly růst i vlasy. Použití: před umytim vlasů si ke korinkum vmasirujete olej a po oplachnuti pořádně umyjete...jelikož mám dost jemné a hladké vlasy tak jsem to nezkousela ale na řasy a obočí je fajn :).

    OdpovědětVymazat
  7. Tohle mi dělají rtěnky od Rimmelu, nějaké Lasting Finish Lipsticky s jemnou perletí, vždycky po nich trochu štípají rty a mám je pak opravdu objemnější, akorát mají výdrž na prd. A mimochodem, pěkný výběr představovací fotky, kočka :).

    OdpovědětVymazat
  8. To sérum vypadá moc pěkně. Mam moc krátké řasy :) A nevím zda bych vyzkoušela ten lesk na zvětšení rtů :)

    OdpovědětVymazat
  9. Divím se, že si někdo může libovat v používání tak nekvalitní kosmetiky, jako jsou tato séra, vazelína apod. Všechny chemické hnusy, které má tato kosmetika v sobě, putují skrze pokožku do krevního oběhu a játra se s tím musejí nějak vypořádat a vše přefiltrovat. Mnoho toxinů bohužel zůstává uvnitř jater a ta jsou pak náchylnější k rakovině. Nehledě na to, že séra na řasy mohou při dlouhodobém používání poškodit zrak. Docela by mě zajímalo, jestli lidem někdy dojde, že nejlepší kosmetika je čistě přírodní. Asi nikdy. A tak na sebe budou pajcovat všechno možné, z čeho jim ve finále vypadají vlasy, na kůži se jim udělají vyrážky, akné nebo fleky, ale pořád se budou s radostí a vášní dál patlat s vírou, že jednoho dne budou vypadat svěže, mladě a krásně. :D A pro jistotu vše podpoří nadužíváním umělých vitamínů a potravinových doplňků, aby byl efekt co největší. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. moja reč. aj keď tuná zrejme plačeš na nesprávnom hrobe, hoci ja som s prírodnou kozmetikou paradoxne začala práve vďaka Petre - totiž vďaka jej blogu som sa o kozmetiku začala vôbec zaujímať. no keďže nie som ochotná si na seba patlať hocičo, ale si vždy poriadne pozisťujem, čo a ako, pristála som práve pri prírodných produktoch, ktoré - ako môžem posúdiť - majú minimálne rovnaký, ak nie často aj oveľa lepší efekt, a to aj pokiaľ ide o dekoratívku.

      čiže v tomto prípade moja rada znie: na riasy a obočie (aj nechty a vlasy) ricínový olej - účinok zaručený, a na plné pery kajenská paprika - pery zaručene zväčší a za zlomok ceny! :D

      Vymazat
    2. S tvým komentářem souhlasím. Dost slečen zajímá jen okamžitý efekt. Koupí si krém, který slibuje sjednocení a hydrataci, namažou se s ním 10x a pokud nevidí ihned výsledky, krém zahazují a kupují takové, které jim ten okamžitý výsledek dá. Tudíž třeba na suchou pleť používají krémy, kdy téměř do druhého dne pleť vypadá lépe. Je jim fuk (možná ani nevědí), že krém je nacpaný chemií, která jim na pleti ten hezký efekt udělá. Jakmile se tím mazat přestanou, problém mají zpátky, mnohdy v ještě větší míře. Když se tím budou mazat roky, budou mít pleť čím dál horší a chemické krémy již zabírat nebudou. Naproti tomu přírodní kosmetika ten okamžitý, rychlý efekt nemá. Je potřeba dát tomu čas, soustavnou péči a trpělivost. Ale pleť se pak vzpamatuje a obnoví se její přirozené funkce (které jinak potlačí a nahradí chemické krémy).
      Mnoho lidí si i řekne, že denně okolo nás přicházíme do styku s mnoha škodlivými vlivy a nějaká kosmetika to nezachrání, tak co. Ale já si myslím, že jsou škodlivé vlivy takové, které, jestliže žiju ve městě, mám tu práci a nechci být poustevníkem v horách, ovlivnit nedokážu a pak jsou škodlivé vlivy takové, které mohu eliminovat - a to je právě ta chemická kosmetika, nezdravá strava, chemické potravinové doplňky, kouření, vysedávání doma, bez sportu..... Myslím, že každé zrnko se počítá a že se na zdraví i vzhledu jednou projeví, že kosmetiku chci jen přírodní (mimochodem, od té doby, co jsem vyházela veškerou chemickou kosmetiku, má pleť se zlepšila natolik, že se nemusím na noc mazat. Sice mám ještě dva malé suché ostrůvky na tváři, ty potřu čistým bambuckým máslem.)
      V tomto směru jsou velikou inspirací v přírodní kosmetice Bebe z Růžového chroustíka a Lucka z Život podle Lucie.
      S dekorativní kosmetikou je to těžší, mnohé přírodní prostě nedosahují dobrého krycího efektu třeba na tmavší kruhy okolo očí, zalézají do vrásek.....tam ještě hledám.

      Vymazat
    3. Tak to zase tak neprožívej, podle složení nemyslím že by zrovna tohle sérum na řasy bylo až tak nekvalitní, u našich rakouských sousedů by nějaké svinstvo neprošlo. Chemii a škodlivinám se tak jako tak nevyhneš, je to všude kolem nás, v jídle, ovzduší, počítače, telefony, léčiva....vyhnout se tomu můžeš snad jenom tehdy odstěhuješ-li se někam na daleký ostrov, budeš si pěstovat obilí, zeleninu a chytat tamní zvěř, a i tak když zaprší hrozí že z těch kapek deště poteče i nějaká ta škodlivina a když tam náhodou chytneš nějakou infekci ještě budeš o nějakou tu chemii v tabletce prosit. Kosmetika s bio certifikátem nemusí sednout všem, někdo má třeba na éterické oleje alergii, někomu nemusí sednout vůně, někomu vadí konzistence. Já myslím všeho s mírou a od všeho trochu, každá z nás si může vybrat co jí sedí a co ne, to je výdobytek dnešní doby. A co se týče těch umělých vitamínů, netvrdím se překrmovat, ale mně třeba železo v tabletách po porodu a s tím spojené velké ztrátě krve vytrhlo trn z paty.

      Vymazat
    4. ty jsi blboučká, copak máš za školu? medicínu, biologii, chemii? ted si vybájíš nejméně doktorát, ne?

      Vymazat
    5. Je pravda, že většina krémů na obličej má v sobě hliník, což nepochopím, protože jak může být logicky v krému hliník a je prostě škodlivý a pak druhá věc... už bych to sérum nekupovala kvůli tomu mega dlouhýmu složení :) ale to je každého věc a tím chci prostě jen říci, že nikomu nechci určovat, co má používat, ale já bych to nepoužívala.
      Jinak efekt růstu se musí uznat, to je pravda :)

      Vymazat
    6. sister hoods: hliník, nebo oxid hlinitý? To je rozdíl. Co třeba rtuť a sulfid rtuťnatý? Vyvsvětli rozdíl...

      Vymazat
    7. Po prirodni kosmetice se osypu, nesnesu etericke oleje, alkohol, ktereho je prirodni kosmetika plna, a taky nesnesu nektere prirodni slozky.
      Takze za me prirodni kosmetika ne. Je plna alergenu

      Vymazat
    8. "...já si myslím, že jsou škodlivé vlivy takové, které, jestliže žiju ve městě, mám tu práci a nechci být poustevníkem v horách, ovlivnit nedokážu a pak jsou škodlivé vlivy takové, které mohu eliminovat - a to je právě ta chemická kosmetika, nezdravá strava, chemické potravinové doplňky, kouření, vysedávání doma, bez sportu..... Myslím, že každé zrnko se počítá a že se na zdraví i vzhledu jednou projeví" - svätá pravda, Klarkan!

      Vymazat
    9. Anonymní25. září 2014 20:53: jestli věříš, že je veškerá "chmická" kosmetika špatná a přírodní dobrá, jsi hloupá. Na sposutě lidech je vidět, že jim chemie neříkala nic už na základce. Je to hanba.

      Vymazat
  10. Ty svoje řasy máš teda fakt nic moc :-( ale tak každému nebylo dáno

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A ty si zase kráva! Petra asi ví,jaké má řasy, bože..

      Vymazat
    2. Se nerozčiluj a zhluboka dýchej, proboha. :D

      Vymazat
  11. Na řasách je opravdu vidět rozdíl, super, že to tak funguje :) Ten lesk není nic pro mě, trpím na bolavé rty a praskající koutky, takže tohle by se jim asi nelíbilo :)

    Welcome!♥Reviews everywhere

    OdpovědětVymazat
  12. Já se podobných produktů prostě bojím, i když by to moje řasy potřebovaly jak sůl :/

    OdpovědětVymazat
  13. Po riciňáku jsem měla hrozně opuchlé oči a když se mi pak třeba dostalo trochu do oka, tak to pálilo jak čert! A to nemám ani nějak citlivé oči, většinou mi nic nevadí. Nějakou dobu jsem se to snažila vydržet a čekala jsem na účinek, ale nic moc jsem nezaznamenala, snad jen, že tím jak byly řasy pravidelně promaštěné, tak se mi trochu lépe líčily, byly hydratovanější, ale nic viditelného. Hairplus jsem měla jedno balení už minulý rok, několik týdnů se mi zdálo, že nebude mít účinek, a pak jsem asi po 9 až 10 týdnech viděla, že řasy jsou částečně lepší, byly trochu natočenější, trošku i delší a o něco málo tmavší, líp se mi líčily. Tak jsem používala i dál, celé balení jsem i vypotřebovala a letos koupila další, ale ten efekt už nebyl nějak lepší, nakonec jsem přestala používat. Na mě to nemělo takový účinek, jak bych si představovala. Chtěla jsem mít viditelně delší, tmavší řasy, aby si i ostatní všimli té změny a někdo mi třeba i pochválil řasy, že jsou pěkné, že jsem jak mrkací panenka :-) ale byla to spíš jen taková změna, která byla rozpoznatelná tak pro mě. Takhle hodně zblízka a detailně když jsem to zkoumala, tak nějaká změna k lepšímu byla, ale celkový dojem, že by si někdo všimnul, pokud se na mě podívá tak to nee. A taky jsem měla okolí řas dost červené, vypadala jsem nevyspale a nemocně, tak jsem to musela pořád zamazávat korektorem nebo něčím. Tak jsem nakonec přestala používat, navíc se snažím otěhotnět, což se mi teda pořád nedaří, ale radši sérum nepoužívám...Nicméně krásné, dlouhé a husté řasy jako panenka byl vždycky můj sen, a nedávno jsem si zrovna pustila Péti video o nalepovacích řasách, tak přemýšlím, že si nějaké řasy a lepidlo objednám a alespoň občas si udělám radost na nějakou příležitost :-))) Nevím, jestli bych to zvládla dobře nalepit, ale aspoň se pokusím....Pa Peťa :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Peti, to jsme na tom, koukám dost podobně s těmi séry. Ona totiž místně prokrvují, proto je okolí místa, které se potírá, červenější. Jinak nalepovací řasy jsou jistota, s tím nic nezkazíš, můžeš kdykoliv sundat a neublíži ti, akorát lepit to denně by se mi nechtělo.

      Vymazat
    2. Jj, tím prokrvením to asi bude, vypadala jsem jak když mám zánět, bylo to červený docela dost :-) Nalepovací řasy by se mi taky nechtělo lepit každý den, hlavně brzo ráno když člověk chvátá do práce, ale příležitostně to určitě zkusím :-) Jinak ještě k tomu Hairplusu - když jsem si ho tenkrát objednávala, tak na nějakých stránkách obchodu, kde ho prodávali jsem v popisu našla, že právě tou účinou látkou je molekula prostaglandinu, ve složení přímo prostaglandin není, ta látka se jmenuje asi jinak. Tím se možná taky dá obejít zákon...Teď už to ale nemůže nikde dohledat, zřejmě tu informaci tam museli smazat...

      Vymazat
    3. Už jsem to našla, je to na stránkách awashopbrno.cz, mají klasický Haiplus, u kterého je uvedeno, že obsahuje biomimetické peptidy s růstovými faktory - vysoce aktivní molekula prostaglandinu

      dále se dá koupit Hairplus Zero - v podstatě stejný produkt jako HAIR PLUS, ale bez použití prostaglandinu s ještě lepší účinností, spočívá v nové, vysoce účinné složce nazvané SymPeptide® XLash

      Vymazat
    4. Hairplus zero to stejné. Je to jiný výrobek a nefunguje tak dobře jako tento!

      Vymazat
  14. Já tedy jsem z těch, co mají řasy dlouhé a celkem i hutné a při používání řasenky otírám řasami o skla dioptrických brýlí, takže naštěstí tohle řešit nemusím. Pro ostatní ke kterým nebyla příroda příliš dajná...proč ne :-)
    Máte , Petro, opravdu hodně unavené a jakoby stále začervenalé oči, nejste alergik ?

    OdpovědětVymazat
  15. To je nesmysl co píšeš, to sérum obsahuje hned 2 látky, které jsou v EU zakázané, ale i přesto se tu toto sérum evidentně prodává... Kamila

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nesmysl co píšu určitě není, prosím, napiš nám je a dej odkaz na příslušnou legislativu, děkuji.

      Vymazat
    2. Existuje ještě jeden Hairplus - je od firmy Tollure cosmetik - snažili se okopírovat produkt a ten obsahuje prostaglandin

      Vymazat
  16. No...Zas az takovej zázrak to neni abych za to dala takvou palku.. to prvni serum co jsi mela bylo mnohem ucinejsi :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. také bych řekla, že to první bylo účinější, ale to zase mělo ty prostaglandiny

      Vymazat
    2. Já musím dennodenně do očí aplikovat kapky na snižování očního tlaku a doktorka mě upozorňovala, že některé ženy po nich pozorují kladný efekt v podobě růstu a/nebo černání řas, ale já nevím, já mám řasy dost dlouhé od přírody (pokud je namaluju, také se mi otírají o skla brýlí, jak už taky některá psala, že se jí to děje), takže nemůžu soudit, jestli se na nich ty kapky nějak podepisují, či ne. Jinak ale já na oči používám jen minimum kosmetiky, a to je nemám nijak zvlášť citlivé, prostě proto, že nechci chodit jako klaun (s nánosy všelijakých bází a stínů bych si tak připadala, a kdoví, třeba bych si i mohla vypěstovat nějakou alergii či přecitlivělost a o to nestojím). Stačí mi trochu řasenky a k tomu případně hezká antracitová tužka (černou považuju za moc tvrdou), ale jedině od přírodní značky. S klasickou kosmetikou se pomalu loučím. Mám proto méně produktů, zato takové, které mi vyhovují, i když třeba některé stojí o trochu víc než nejlevnější dekorativka v běžné drogerii, osobně upřednostňuju mít méně kvalitních výrobků než spoustu levných produktů, o jejichž kvalitě mám pochybnosti. Šetřím tak místem i životní prostředí.

      Vymazat
  17. Já bych se upřímně poněkud obávala, mít nějaký chronický zánět v očích, vůbec do bezprostřední blízkosti očí dávat nějakou kosmetiku, natož takovou, která obsahuje některé kontroverzní složky. Například o parabenech se teď hodně píše, že jsou podezřelé z toho či onoho, a bylo již údajně prokázáno, že fungují jako hormonální disruptory, to přinejmenším. A EU myslím dobře ví, co v Evropě nepovolit. A navíc máš citlivé oči – to je vidět na výrazně prokrvených horních víčkách. Já měla jen jedinkrát (akutní) zánět rohovky v souvislosti s virózou horních dýchacích cest, a přesto mi od té doby oční lékařka říká, abych byla velmi oparná na to, co si dávám kolem očí za kosmetiku, že jak už je jednou v očích nějaký "pěkný" zánět, je třeba být obezřetný? Co Tobě říkají na očním o používání tolika kosmetiky na oči? Není to spíš rizikové?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten konec mě kdysi napadl také, když Petra zmínila, co má s očima.
      Zrak a zdraví obecně si nikde nekoupíme...já mít takto citlivé oči, tak nějaké báze stíny řasenky řasy lepidla linky a já nevím, co za děsy - VYNECHÁM.
      Ale co, každý jest svého štěstí strůjcem, no ne?

      Vymazat
  18. Moc pěkný článek Peti :). Řasy máš opravdu delší a hustší a zdá se mi , že i černější. Sérum na rty udělá na puse taky skvělý vzhled, škoda, že píšeš, že jen na chvilku, mě by ale hodně vadilo to štípání :)
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  19. Sérum na řasy bych nepoužila, protože je mi jasné, pokud bude efektivní a vyprovokuje růst řas, které jsou delší, tmavší a natočenější, tak to bude něco škodlivého. Oči pokládám za jeden z nejdůležitějších smyslů, s jehož ztrátou bych se nejhůře srovnávala. Proto bych byla velmi opatrná, zda hazardovat a používat ke kořínkům řas látky, které se mohou dostat do oka. Některé účinky jsou prokázané, ale některé mohou být zcela individuální a jedinec nemá záruku, co to udělá s jeho zrakem. Mojí mamce se ze dne na den odchlípnula sítnice, což se projevilo slepotou na jedno oko. Naštěstí včasná operace oko zachránila. Jako příčina byla shledána bouchnutí do oka v dětsví. Proto bych neriskovala s takovými preparáty, které mohou své následky projevit třeba hned, ale také za pár let. Pouzev tom případě, pokud by je schválil oční lékař jako neškodné.

    OdpovědětVymazat
  20. Tyjo ty rasy jsou fakt uzasny asi bych si ho objednala,ale rasenky Moje take dodavaji rust rasam stoji asi 80Kc a jsou naprosto super!Ale to serum awww musim mit!Krasny den Peto

    OdpovědětVymazat
  21. Sérum na řasy používám, vyrostly mi minimálně o půlku a zčernaly. Jsem naprosto spokojená a nechápu, jak jsem dřív mohla upřednostňovat umělé řasy... Navíc jsem měla slíbeno, že pokud nevyrostou, tak mi vrátí peníze !
    Ten průhledný lesk mám taky a za nic bych ho nevyměnila :-) Dámy, vřele vám doporučuji :-)

    OdpovědětVymazat
  22. Já používám toto sérum už 2 roky a musím říct, že jsem naprosto spokojená. takže za mě je to fakt super a můžu jen doporučit

    OdpovědětVymazat
  23. Podle mě je to zbytečnost. Rozdíl je viditelný akorát při hodně podrobném zkoumání a to za to opravdu nestojí (i kdyby to stálo pár korun). Nejsem žádná mrkací panenka (i když o brýle taky "šmrdlám", ale jen na jednom oku) a nemám pocit, že bych s tím něco musela dělat. Naopak nechápu kamarádky, které chodí na lepení řas (nevím, jak přesně se ta procedura jmenuje). Mají potom řasy mega hustý a dlouhý, ale mně se to už nelíbí, je to až moc nepřirozené. A ty "zvětšující" rtěnky či lesky mě taky nikdy neoslovily. Takže za mě ne. Ale každému se líbí něco jiného. :-) Anežka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím. Vždyť je to příšerné, jak si mladé holky nalepují brutálně dlouhé řasy, nechávají si prodlužovat vlasy nebo nosí příčesky, pak se ještě zmalují jako štětky a myslí si, že vypadají krásně a přirozeně. No nevím, mně se takovéto zkrášlování nelíbí vůbec, i když je to samozřejmě každého věc. Myslím, že ženy by měly jen podtrhnout přirozené půvaby a nedělat ze sebe umělé kreatury.

      Vymazat
    2. Napsala jsi to potrefně, nelze než souhlasit.

      Vymazat
  24. Ahoj Peti, ten problém s růstem řas mám taky a potvrzuji, že s tím nejde nic moc udělat. Mám řasy od přírody dlouhé a když si je hodně dobře a pečlivě namaluji vypadají trošku jako nalepené. (Alespoň se mě na to už hodně lidí ptalo jestli jsou moje nebo umělé). Jenže jedna řasa mi trčí dolů přes oko tak že tu jedinou řasu musím po nalíčení odlíčit jinak budu mít přes oko černou čáru. Nenalíčená už není tak viditelná. Zkoušela jsem ji nějak natočit a neúspěšně, dokonce i vtrhnout. (to bylo moc bolestivé :D). Tak že tvůj "problém" chápu :). Jinak do rtů bych si vůbec nezasahovala kor když ten lesk štípe. To je podle mě důkaz toho, že něco není úplně zdravé a v pořádku i když se říká kráso trp. Myslím, že už i výraznější lesk dodá rtům opticky na plnosti a kráse.

    OdpovědětVymazat
  25. Stejně budeme všechny jednou staré vyschlé babky s vytahanou kůží tak proč si to mládí trošku neoživit a udělat se ještě krásnější podle toho co komu sedí. (Říkám krásnější ne s paštikou na ksichtu a klauníma očima jak to některé slečny umí) :)

    OdpovědětVymazat
  26. nejlepší na řasy ricinový olej :)

    OdpovědětVymazat
  27. Peti, nikdy jsem sérům na řasy moc nevěřila, ale od doby kdy jsem dostala na testování Realash, tak nevěřím svým očím, protože to vážně funguje. Už teď je mi jasné, že investice do takových sér se vyplatí a budou mou pravidelnou investicí. S tím tvým sice zatím zkušenost nemám, ale určitě bych jej časem chtěla zkusit taky :)

    http://estrella-2012.blogspot.cz/2014/09/rasenkova-giveaway-insta-post-3.html

    OdpovědětVymazat
  28. Ahoj,

    ja teda neviem, ale fakt tam rozdiel nevidím (nič v zlom:-)) Podľa mňa sú to úplné zbytočnosti plné chemikálii, ktoré stoja kopu peňazí. Keby bol ten efekt neviem aký obrovský, tak okej. A hlavne, keby mám také citlivé oči, tak by som si také niečo určite neaplikovala (ale ja viem, že to chceš, samozrejme, vyskúšať a recenzovať nám, to si cením:-)) Mne stačí občasná aplikácia umelých mihalníc (používam Ardell, inšpirovala som sa tebou a naozaj sú TOP:-)spolu s lepidlom) na významnejšie príležitosti, na bežné dni si vystačím so špirálou :-)

    OdpovědětVymazat
  29. Ani jednu z těch věcí bych na svůj obličej nikdy nedala. Ale efekt toho lesku se mi líbí, né že ne :D

    OdpovědětVymazat
  30. Děvčata,vyzkoušela jsem Hairplus od firmy SKINSO ze zvědavosti, abych zjistila, zda tyto zkrášlující přípravky fungují taky pro starší dámy.Je mi 54 a moje řasy jako by už nebyly. Loni jsem začala testovat sérum na řasy od Skinso a po 6 týdnech jsem se nestačila divit. Ačkoli jsem nanášela linku k horním řasám vždy večer, narostly mi i ty spodní. Od té doby už je jen udržuji a natírám max tak obden(někdy ani to ne). Přípravek mám už rok a stále je čím natírat. Asi něco jako"hrnečku vař ?!"

    OdpovědětVymazat
  31. Ahoj prosím zrecenzuj ten přípravek od skinso na vlasy... zatim nechci kupovat dokud si nebud jista zda funguje abych nevyhodila penize

    OdpovědětVymazat
  32. Ahojky, chci se zeptat, kdybys měla porovnat tento produkt s NutraLuxe Lash MD, který ti zabíral více? :) díky

    OdpovědětVymazat
  33. koupila jsem přípravek hairplus, jelikož je to jediný přípravek, který obsahuje prostaglandin stejne jako americké serum nutraluxe lash. Jake bylo me prekvapeni, když jsem po odlepeni nalepky hairplus objevila vlastne totožnou "lahvičku" jako u nutraluxe i slozeni je napadne podobne. Nechapu, jak se nekomu podarilo, ale mam pocit ze jedna o prelepeny Nutraluxe Lash :-)

    OdpovědětVymazat
  34. Dobrý den, používám přípravek na růst řas téměř dva měsíce a mohu říci, že jsem také moc nevěřila, že bude fungovat. Jestli mám řasy hustší nevím, ale delší určitě. Je mi ale 48 let, tak si myslím, že v tomto věku je působení i pomalejší, protože u starších lidí se i buněčné dělení děje pomaleji. Takže si říkám vydržet! Začervenání víček jsem měla jen pár dní a to už je pryč.

    OdpovědětVymazat
  35. Moc pěkné, už jsem trošku i nalomená, že zainvestuju. Četla jsem totho už celkem mnoho, líbí se mi i ucelenější texty s celkovou péčí, díky nim si udělám představu o tom, co všechno dělám špatně... třeba díky tomuto: https://blog.kuponovnik.cz/pece-o-rasy-se-musi-stat.../ To se pak člověk nestíhá divit, v čem za neandrtálce...

    OdpovědětVymazat
  36. Serun na rasy opravdu skvele funguje. Kazdy koho znam a pouziva ho,tak je to fakt pecka. I me krsne rasy vyrostly. Byly po 10 tydnech opravdu dlouhe, silnejsi i mnohem tmavsi, ale... Kolegyne ho musela prestat pouzivat protoze ji z toho hodne palili oci. Ja za sebe musim rict , ze me nikdy nepalili, ale mela jsem trochu cervena vicka a i ocni belmo vice cervene. Kdyz jsem to prestala pouzivat, tak se rasy vratily k normalu. Docela rada bych slysela nejaky rozbor odbornika, ktery by uprmne rekl co muze serum zpusobit. Kdyz to neni vhodne pro tehotne a kojici, tak tam asi neco nevhodneho bude,ne? :/

    OdpovědětVymazat
  37. Mamka je chemička a hlavní škodlivá složka v tomto séru jsou parabeny, které jsou karcinogenní a můžou způsobit i rakovinu oka. Samozřejmě ve větším množství. Za mě osobně je přípravek nejlepší věc, na kterou jsem mohla narazit. Protože některé holky prostě dělají pro vzhled hodně a dokáží přijmout i menší riziko. Své řasy bych nevyměnila. Určitě doporučuji po přípravku zajít na lifting a botox řas a máte na léto bez řasenky nádherné oči. Určitě lepší, než si na sebe patlat nezdravé linky a řasenky. Vyjde to téměř nastejno. Doufám, že do budoucna by mohli ještě popřemýšlet na jiném způsobu konzervace, než tento způsob, který ničí kvalitu přípravku.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!