♠ Nenech se zlomit negativitou, okolím, životem ♠

by - 07 prosince

Krásný nedělní večer

 
dnes bych vám ho chtěla zpříjemnit videem na téma, na které se mne často ptáte a to sice "jak si udržuješ dobrou náladu" "jak se nenechat zlomit negativitou" atd. Nemám sice žádné speciální triky, ale ráda se s vámi podělím o můj přístup k problémům a bude mi potěšením, pokud se i vy podělíte s námi ostatními o ten váš. Co děláte, když vám není dobře, jak to řešíte? Přeji všem jen to dobré a abyste žádné problémy řešit nemuseli, pěkný advent!


↓↓↓↓↓↓↓↓  KLIK PRO POPIS PRODUKTŮ A DALŠÍ INFO ↓↓↓↓↓↓↓↓
eshopy:
štětce Petralovelyhair a Sedona lace, kosmetika Sleek http://www.lovelyhair.cz/
clip in vlasy a štětce a kosmetika Sigma http://www.lovelyhair.eu/
P.O.BOX 212, Jindřichův Hradec 37701
 
Líčení: I ♥ makeup Death by chocolate palette, ty Astor Heidi Bubbly
Lak: She 295 a 320
Vlasy: kulmou Cortex 2,5 palce, kupovaná na ebay
Náušnice: ?
 

You May Also Like

31 komentářů

  1. Péťo krásné líčení a super video:))

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Péťo, děkuji za tohle video....právě dnes mám náladu pod psa, protože mě zklamal člověk, který mi byl velmi blízký a hodně mi to ublížilo. Nechci se tím ale dál trápit, nechci, aby mě to tak moc bolelo a semlelo. Prostě musím jít dál....Přeji krásné a pohodové dny a stále dobrou náladu a úsměv na tváři. Lenka

    OdpovědětVymazat
  3. Ja sa snažím tiež problémy s ľudmi až tak neriešiť a myslím, že hoci je to mnohokrát tažke je to niekedy najme pre mna samotnu lepšie. A je fajn, že chceš mať pozitívny blog, velmi sa mi to páči a držím ti v tom palce :)

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Péťo,
    chtěla bych se k tomuto tématu podělit o svou zkušenost. Jsem studentka VŠ a přivydělávám si brigádou v jednom hypermarketu - momentálně dělám na kase. Být milá na lidi je v podstatě moje práce :D Ale mně to nevadí, v tomhle jsem podobná jako ty. Co mě ale vytočí úplně nejvíc jsou lidi, kteří se ke mně chovají, jako kdybych tam ani nebyla. Já se na ně usměju, jsem milá, řeknu prosím a děkuji, popřeju hezký den a někteří z nich mě ani nepozdraví! Ani se na mě nepodívají! Úplně nejhorší jsou mladé maminy s dětmi - já chápu, že jsou nervózní, spěchají, hlídají dítě, ale to přece není důvod k tomu, aby mi neodpověděly na pozdrav. Občas potom pozoruju, jak tyhle ženský stojí opodál a pomlouvají spolu ostatní - zrovna nedávno jsem zaslechla něco jako "koukni, tam ten je celej otrhanej a špinavej, kupuje jenom chleba a pivo..." A víš, co je ten paradox? Že tihle "otrhanci a špinavci" jsou ti nejvíc milí! Vždycky slušně pozdraví, říkají mi hezky "mladá slečno", poděkují, popřejí hezký den, usmějí se. Jde na nich vidět, že mají starosti, nemají peníze, počítají každou korunu, aby ten chleba vůbec zaplatili, ale stejně se mi podívají do očí a mají takový upřímný a dobrosrdečný pohled. Je mi z toho vážně smutno...
    A úplně nejlepší jsou starší dědulové! :) Vždycky mi řeknou, že mi to dnes zase sluší, zeptají se, do kdy mám směnu, popřejí mi, ať mi to uteče, popřejí veselé Vánoce a to se hned dělá fajn! :) Víc takových lidí! Protože ono sedět pět hodin v kuse, usmívat se, být milá, tahat těžký věci a ještě koukat na kyselé obličeje, které ani nepozdraví, to fakt není nic moc - kdo to nezažije, nepochopí. Obdivuju paní pokladní, kteří se tím živí a dělají to den co den. Podotýkám, že si nestěžuju :D V dnešní době jsem ráda, že vůbec nějakou brigádu mám. Jenom tím chci říct přesně to, co ty - úsměv a zdvořilost nic nestojí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já znám zase víc prodavaček, které se tváří jak přejeté hovínko.... Prostě hnusně, je na nich vidět, že je to nebaví. Člověk vejde do prodejny a ani ho nepozdraví. Říkám si, že je to špatnou výchovou a celkovým znechucením, že to v životě daleko nedotáhli. Zato si ale víc všímám těch prodavaček, které jsou slušné a ochotné. Moc vám fandím, že děláte na kase, já bych to nedokázala. Také jsem při studiu VŠ chodila na brigádu, pracovala jsem v KFC a bylo to tam úplně super. Skvělá parta a ještě se člověk najedl :-)

      Vymazat
    2. Ahoj,
      musím s tebou jenom souhlasit a to ve všem, taky jsem měla brigádu na pokladně, a udržet si tam dobrou náladu byl pro mě docela oříšek, takže mě vždy potěšilo, když přišel někdo milý s dobrou náladou, hned mi ta práce lépe utíkala, ale takových lidí bylo bohužel minimum, převládali ti nepříjemní a naštvaní z práce, kteří si to pak potřebují vybít na prodavačce.

      Vymazat
  5. Tak tohle video mi akorát padlo do noty! Super! Dneska tohle téma řeším! Děkuji moc a i Tobě hezký advent!!:)

    OdpovědětVymazat
  6. Super video, které je stoprocentně pravdivé. Kolikrát se člověk probudí se špatnou náladou, ale je třeba si nedělat zbytečné vrásky a užívat si, ty ztracené dny už nikdo nevrátí. Vše zlé je k něčemu dobré. Už kvůli tomu optimismu tady k tobě na blog chodím a koukám na tvá videa, vždy mi zvednou náladu, děkuji ti za to :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Docela jsem se pousmála, když jsi říkala, že nic nestojí někomu něco pochválit nebo se na někoho usmát. V práci občas kolegyním pochválím účes, nebo nový hadřík....když jim to sluší...no a jedna mi odpověděla, že jí nemám lézt do zadku. Nevím co bych z toho měla, kdybych jí tam lezla. Není moje vedoucí a plat mi nezvedne. Docela se mě to dotklo, protože si myslím, že někomu pochválit pěkný kousek v šatníku není nic špatného. Mě by to třeba potěšilo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V práci jsem zažila něco podobného. Jsme malý kolektiv a když k nám nastoupila nová kolegyně, vyčetla mi, že jsem někomu něco pochválila. Vůbec jsem to nepochopila. Já jsem vždy taková, že když se mi něco líbí, pochválím to. Je to zlé, když se lidé utápějí ve svých problémech. A co je opravdu moc špatné, tak určitě ta chronická sebelítost - osobně jsem to taky zažila u své jedné kolegyně a je to asi už nemoc. Přeju všem jen to dobré, usmívejte se! Zapomínáme, že se máme dobře, že máme svobodu, rodinu, domov...

      Vymazat
    2. Upřímně si myslim, že to je česká specialita, hledat na všem něco negativního. Je to škoda, protože pak spoustu lidí zůstává v zahraničí, protože je tam jednoduše lepší atmosféra obecně, v práci, všude. Kamarády si člověk vybere, ale nevim, proč je na mě paní v krámu nepříjemná a snaží se mi zkazit den, je to pro všechny strany k ničemu a neprofesionální. Občas přemejšlim, proč se tak ty lidi chovaj u nás... ale asi je to na složitější psychologickej rozbor..

      Vymazat
  8. Petro, doufám, že vás dnes neotrávilo okolí, tím myslím to vřeštící dítě ve vedlejší kabince, kde jsme zkoušela, v H&M, Chtěla jsem vás pozdravit, ale raději jsme mizeli z doslechu. Šárka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sarko, vubec ne :D, ja se divim, ze me nekdo poznal, v teniskach, bez makeupu :).....Je pravda, ze jsem si vsimla male slecny v ruzovych martenskach, ktera si prala, aby si maminka koupila neco s kreslenou postavickou :), bylo to roztomile a oba nas to s Mirou pobavilo a rikali jsme si cestou domu, zda pochodila a premluvila tatinka,at to mamince koupi :). To jste byli vy? Jestli ano, moc zdravim, dcera je opravdu spravnacka :)!

      Vymazat
  9. Petro, doufám, že vás dnes neotrávilo okolí, tím myslím to vřeštící dítě, ve vedlejší kabince, kde jsem zkoušela, v H&M. Chtěla jsem vás pozdravit, ale raději jsme mizeli z doslechu. Šárka

    OdpovědětVymazat
  10. To mě bavilo. :) A přišlo vhod!

    OdpovědětVymazat
  11. Sluníčkový život neexistuje, pro někoho je něco prkotina a pro druheho je to tragedie. Ráda si zajdu jak sem, tak i třeba k člověku, který nemá problém se svěřit s nepříjemnostmi, které se mu v životě staly. Je to inspirující, na zamyšlení. Stejně jako tvůj blog povzbuzující. Mám strýce negativistu, kdykoliv někam máme jet, tak "bude pršet" a "posere se auto" nebo zase jiného příbuzného, kterého neustále něco bolí a je strašný chudáček, ale sám by svého syna s angínou do školy hnal a pak se světe div, že je pořád marod. Někdy to člověk nedělá naschvál, neuvědomuje si to a je třeba mu to aspoň trochu a opatrně naznačit.. A když to nejde po dobrym :). Lovu zdar.

    OdpovědětVymazat
  12. Konečně! Konečně někdo, kdo mi promluvil z duše :o) Taky mam zdravotní problémy a nemluvim o tom, ptž mi s tim stejně nikdo nepomůže a ptž podle mě nemá cenu trápit se kvůli něčemu, co člověk nemůže změnit.....Mam kolem sebe spoustu lidí, co mluví jen o svých problémech a asi si myslí, že já žádný nemam jenom proto, že o tom nemluvim a chci se prostě bavit a smát a ne trávit večeři s přáteli s negativní náladou.....vrrrrrr! Nesnášim to!!! Takže děkuji za tohle video! S úsměvem M*

    OdpovědětVymazat
  13. Peti, prosím, čím si teď barvíš vlasy? to je nádherný odstín, a moc ti jako chladnému létu sluší! Mně všechno chytá do rezava, i když bych taky potřebovala studenější podtón, díky za tip :)

    OdpovědětVymazat
  14. video super jedine co mi vadilo to slovíčko ,,proste´´ bolo tam snáď 10000 krát. to však neznamená že Ťa nebudem pozerať si super Viera

    OdpovědětVymazat
  15. Peto, dekuji Ti za tohle video, skvele jsi to vystihla a i ja si z neho neco odnasim do dalsich dni:-), hezky den!

    OdpovědětVymazat
  16. Ahoj Peti....strašně moc ti to na videu sluší.....nádherné vlasy a makeup....Díky za pozitivitu.

    OdpovědětVymazat
  17. Koukam clenove blogu presne 4000 :))) super, tohle video vazne bodlo. Zrovna ted sem resila dost neprijemnou situaci, ale pak sem si rekla a dost a jak to ze me opadlo, byla to dost velka uleva. A ja se ridim heslem, ze vsechno spatny, je k necemu dobry. A vazne to tak nekdy je :))) slunickovej blog v tehle zime jen a jem ocenim ;)

    OdpovědětVymazat
  18. Vsetko je to o tom co si clovek vybere, aj to ci chce mat dobru, alebo zlu naladu a hlavne si musi aj niektore veci prejst, aby pochopil co je v zivote naozaj dolezite. To sa neda preskocit a niektori ludia na to nepridu vobec, ze s dobrou naladou a usmevom ide vsetko lepsie. Pekny den prajem.

    OdpovědětVymazat
  19. Ahoj Peti, dekuji za tohle video. Mam tyhle videa rada aji autfitove okenko,myslim si o tobe ze jsi pozitivni clovek, je pravda ze kazdeho nekdy neco semele, je pak na kazdem jak se z toho dostane jak se rika kdyz nekdo spadne z kone musi zase nasednout, take je to hodne o cloveku jeden knuci jiny zase zvedne hlavu a jde dal,kazdopadne moc dekuji za pekne video, mimochodem jak rikas ze kdyz se v problemu pitves padas stale dolu a az kdyz to vecinou prestanes resit tak to odezni, mej se krasne at se ti dari a slunicko pro tebe sviti:-))))))))))))))))))))))))) s pozdarvem Petra

    OdpovědětVymazat
  20. Petro, ty clipy, co máš na Instagramu - to už s touto přehnanou délkou není hezké.
    To už ztrácí i tu falešnou "přirozenost", jako že jsou opravdu Tvé.
    Už to "řve" jistým dojmem.
    Zvlněné vlasy v tomto videu jsou hezké.

    OdpovědětVymazat
  21. V podstatě s Tebou ve všem souhlasím, ale stačilo by to sdělit možná v i o polovinu kratším čase a zbytečně se neopakovat. Plus je, že se nebojíš virtuálně vystupovat před "publikem", ale nepřemýšlela jsi o nějakých kursech v řečovém umění nebo i jak si zlepšit mluvu artikulačně, aby samohláskové zvuky nezněly tak pražsky otevřeně? V nějakém videu ses zmínila, že je Tvým snem mít třeba nějakou talk show o kosmetice (v televizi?). Pak bych Ti ale doporučovala rozhodně nezahálet a s řečovým projevem začít něco dělat a školit jej u profesionálů, abys opravdu mohla dosáhnou profesionální úrovně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S divnou mluvou souhlasim. Peta za cele video nezavrela pusu, ani neudelala zadnou, treba jen 2vterinovou, pomlku. Ale prikladam to k tomu, ze nepracuje v kolektivu, takze se pred nikym ani nemusi mirnit. Je to videt i ve videich s Mirou, kde mu furt skace do reci. Chce to cvik. Mozna proto ji zatim ani nenabidli zadny porad. Ale stejne mam jeji blog rada :)

      Vymazat
  22. svatá pravda! umíme si jenom stěžovat a u nás jako by to byl národní sport...

    OdpovědětVymazat
  23. Moc pěkné! Také ráda chválím prodavačky :-)
    A Češi jsou ve stěžování se, v sebelítosti a pytvání se ve vlastních problémech mistři světa, to je bohužel známá věc! Ale nejsme sami, úplně stejně jsou na tom i Portugalci :-))

    OdpovědětVymazat
  24. Já bych k tomu řekla jen jednu věc. Pozitivní naladění, dobrá nálada a pozitivní přístup k životu je bezpochyby výborná věc. Ale někdy se prostě dlouhodobě nedaří taky, jak by si člověk přál a není to vždy vůlí a optimismem překonatelné. Občas se stane, že se takové problémy táhnou roky a štastný konec, nebo obrat k lepšímu je v nedohlednu. Pak to stojí hodně úsilí, aby to člověk nevzdal. Takže nikoho nesoudím, protože nevím, čím si prošel.
    A já sama za sebe můžu říct, že jsem se dočkala nejvíce podrazů a hnusných věcí od "sluníčkových", věčně pozitivních, usmívajících se lidí, kteří sladkými slovy, úsměvy, nabídkou přátelství a pochlebováním jen zakrývají to, že člověka za zády pomlouvají, roznášení o něm lži, intrikují v práci, pomlouvají vás u šéfa atd...ale.jsou tak strašně milí a hodní lidé, že by to do nich nikdo neřekl. Tak jakmile se nějaká podobná osoba objeví a nabízí mi přátelství na život a na smrt a vychvaluje mě do nebes a je tááááááák strašně pozitivní, i když se vidíme poprvé v životě, tak vždycky zbystřím, protože z toho nekouká nic dobrého.
    Samozřejmě pozitivní člověk budí lepší dojem, lépe se s ním kamarádí i pracuje, ale musí to vycházet od srdce, nejhorší je přetvářka. A když je někdo den co den happy, s falešným úsměvem, na otázku jak se má odpoví každý den, že naprosto výborně, skvěle, super..lépe už to nejde..i když mu právě umřel pes,jeho matka bojuje s rakovinou, manželka ho podvádí a za dveřmi mu stojí exekutor..tak už to asi moc k uvěření není. Tím neříkám, aby tohle všechno vykládal lidem v práci, v obchodě a na zastávce tramvaje..problémy za vás nikdo nevyřeší, ani samy nezmizí, když o nich budete s každým mluvit. Jako mě štve věčné mrzoutství, tak mi vadí ta přehnaná americká happy nálada..kdy je vše o.k. a super a házím úsměvy na všechny strany i když nemám na jídlo a zjistili mi nevyléčitelnou nemoc.
    Spíš mi vadí závist, zákeřnost, přetvářka, intriky a nucení se do pozitivní nálady, když bych si měla spíš odžít smutek a bolest, abych se mohl zase někdy radovat.

    OdpovědětVymazat
  25. Ahoj Peti,
    sleduji Tvůj blog už strašně dlouho a snad nikdy jsem nic neokomentovala, tak je nejvyšší čas k nápravě. Chci Tě moc pochválit a poděkovat za všechno, co skrze svůj blog nám kosmetikou a módou posedlým (a určitě i ostatním) předáváš. Jsi velmi inspirativní osoba, máš svůj styl, správné sebevědomí a co hlavně, dokážeš svým pozitivním nadhledem zlepšit náladu i na druhé straně obrazovky. Nemít Tě v českém blogovacím světě, byly bychom my holky o mnoho chudší (myslím vnitřně, protože finančně chudší určitě jsme! :D) ...KEEP GOING...and smiling! :)
    Magda

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!