✂ Povídání o vlasech s trichologem Lukášem Rossbachem ✂ - péče o vlasy v zimě, antikoncepce, přírodní šampony atd.

by - 14 prosince

Krásné nedělní odpoledne


v zimním období mnoho lidí řeší problémy s vlasy, ať už je to výraznější padání, časté maštění, elektrizování, lupy a podobně. Proto jsem poprosila Lukáše Rossbacha, který je trichologem, aby nám některé věci osvětlil a poradil jak se k vlasům chovat, aby byly co nejkrásnější. Pokud vás zajímá jak to vlastně je, co dělat pokud vlasy padají po antikoncepci, jak často mýt vlasy, zda nosit pokrývky hlavy v zimě a podobně. Dejte mi vědět, zda se vám video líbilo a zda byste chtěli zase nějaké další pokračování, případně se klidně opět v komentářích ptejte na to, co vás trápí a my s Lukášem v dalším videu otázky zodpovíme.


↓↓↓↓↓↓↓↓  KLIK PRO POPIS PRODUKTŮ A DALŠÍ INFO ↓↓↓↓↓↓↓↓

Kde najdete Lukáše? www.lukasrossbach.cz

eshopy:
štětce Petralovelyhair a Sedona lace, kosmetika Sleek http://www.lovelyhair.cz
clip in vlasy a štětce a kosmetika Sigma http://www.lovelyhair.eu
facebook: https://www.facebook.com/pages/LovelyHair/190299520995429
twitter: https://twitter.com/PetraLovelyHair
instagram: http://www.instagram.com/petralovelyhair
email: petra@lovelyhair.cz
P.O.BOX 212, Jindřichův Hradec 37701
music:
Jingle Punks - Jingle bells
youtube music gallery
licence creative commons 3.0 http://creativecommons.org/licenses/by/3.0/

You May Also Like

37 komentářů

  1. Lukáš je fešák :) A moc se mi líbí ten názor, že není třeba si na zimu kupovat speciální produkty :) Suchý šampon doma mám, ale používám jej opravdu výjimečně. Šampony se silikony mám, ale snažím se je střídat s těmi bez. Nad dětským šamponem jsem uvažovala, ale zas jsem hodněkrát četla, že moc neodmastí. Hlavu si nefénuji, protože mi fén vytvoří rovné vlasy a vypadám hrozně, ale asi se překonám a profoukám je. Vysvětlení kokosového oleje se mi moc líbilo. Vždy před aplikací oleje vlasy navlhčím, ale už vím, že je to zbytečná námaha :D Víc takových videí, Lukáš umí moc hezky vysvětlovat a podá to tak, že to chápe snad každý :)

    OdpovědětVymazat
  2. Velmi přínosné video!!! Chválím :) měla bych dotaz na Lukáše...Jak docílit objemu u dlouhých jemných vlasů? Zkoušela jsem různá tužidla a pěny, ale výsledek spíše opačný, vlasy byly zatížené a splihlé...vyfoukání přes kulatý kartáč má u mne jen chvilkové trvání... proto bych uvítala cennou radu ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Peti, díky moc za video!!! Úplně super vysvětleno, moc se mi líbí, že to, co Lukáš říká, si taky umí logicky odůvodnit :-) jinak co se týče hydratace vlasové pokožky, mám otázku :-) Jak tedy (a čím) správně pokožku hlavy hydratovat?
    Díky, Eliška

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj, velmi dobrý rozhovor, Lukáš ma prehlad, sa mi paci, ze nielen o pripravkoch, ale aj co robi s vlasmi HAK a strava, vyborne video, snad sa viac bab zamysli nad ucinkami HAK, ked sa berie dlhodobo

    OdpovědětVymazat
  5. Péti, je Lukáš homosexuál, nebo ne? Strašně se mi líííbííí!!!!

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj Peťo. Rozhovor byl super. Překvapil mě ten kokosový a olivový olej. Já ho vyzkoušela dvakrát a přesně jsem měla po něm ty vlasy těžké.Tak jsem to vzdala. No a teď už vím proč :-) Hezký večer. Žaneta

    OdpovědětVymazat
  7. Konečně někdo, kdo ví o čem mluví, "miluju" lidi co raděj jak s vlasama a přitom maj na hlavě děs :D. Určitě chceme další videa :).

    OdpovědětVymazat
  8. Skvelé video! Osobne by som uvítala, ak by si niekedy takéto video natočila aj s nejakým dermatológom/ kozmetičku ako sa starať o pleť, preto že si myslím že v tejto oblasti ľudia(a určite aj ja) robia ešte viac chýb, ako pri starostlivosti o vlasy. Ale ešte raz skvelé video, naozaj poučné! Len tak ďalej :) Máš skvelý blog :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dekuji moc a to bych urcite moc rada a pokusim se o to :)!

      Vymazat
  9. fakt super video Peti...to s tim kokosovym olejem me opravdu prekvapilo. Stejne by me zajimalo jestli v pripade ze kokosovy olej pouziju jako zabal a pak vymyju to ma nejaky pozitivni vliv na vlasy a nebo je to jenom ztrata casu...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lukas rikal, ze nam nechce kazit radost,ale ze to moc k nicemu neni :).

      Vymazat
    2. Mě by zase dost zajímalo, jestli stejný v podstatě negativní účinek jako kokosáč mají i ty normální olejíčky na vlasy z drogerie, biosilk apod., škoda že tě nenapadlo se zeptat :(

      Vymazat
  10. Tak souhlasím s názorem, že je Lukáš fešák, má uklidňující hlas a krásně umí vše vysvětlit tak, že to opravdu nelze nepochopit. Mě zaujalo mazání vlasů olejem, a vše o šamponech, vlastně nejen o nich, prostě vše. Od teď kupuju dětský šampon. Takže za mě určitě další video s Lukášem.

    OdpovědětVymazat
  11. Super přínosné video :) Pája

    OdpovědětVymazat
  12. Tak dětský šampon mi strašně vysušoval vlasy takže asi jak komu to sedí :) jinak já používám dýnovej olej a všem zatim pomahá i mně a mastnota se vymyje hned po prvnim umytí vlasů :) jsou krásně hebké a nadýchané :) nepotřebuji po něm už použit kondicioner :) kokosák mi moc nevyhovoval ale ten dýnovej olej je pro mně zázrak :) jako každou radu si vemu k srdci ale myslim že každému vyhovuje něco jiného :) ted všichni přestanou používat oleje a začnou používat dětský šampony :D (mimochodem v dětskym šamponu Johnson baby objevili rakovinotvorné látky) ženský neblbněte pokud vám něco vyhovuje tak to používejte i nadále :) když Lukáš řekne vyskočte z okna tak z něj vyskočíte??? :) ja si každou radu vemu k srdci mám ráda videa o vlasech ale zase až tak vážně to neberu protože nikdo nemá 100% pravdu :) jinak moc hezke video :)

    OdpovědětVymazat
  13. Určitě spoustu skvělých informací, díky moc:)

    OdpovědětVymazat
  14. Opravdu velmi zajimave a prinosne video!!!!! S temi oleji (kokosovy a olivovy) je to pravda, vlasy jsem po nich mela velmi velmi tezke a no proste hnusne a kdyz je dam do vlasu sve neteri, ktera je prave ta "exoticka cizinka", tak se ji vlasy tak nadherne lesknou a ma to na ni proste uplne jiny ucinek a vysledek... LV

    OdpovědětVymazat
  15. Je Lukáš hetero nebo ne??? Díky!

    OdpovědětVymazat
  16. Strašně moc děkuji za skvělý video, konečně má někdo vyrovnanej a rozumnej názor na silikony a řekl jak je to doopravdy s tím kokosovým olejem. Jsi skvělá v tom co pro lidi děláš Peťo ( kašli na "hejtery" máme tě rádi ) :* :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuju moc, jsem ráda, že se video líbilo, musím přiznat, že i já jsem se dozvěděla plno zajímavých věcí :)

      Vymazat
  17. Woow super video :-) Zajímalo by mě jestli je to stejné s Arganovým olejem místo kokosového, ale asi v tom žádný rozdíl nebude co?
    Mám seboreickou dermatitidu a v poslední době se mi hodně zhoršila, tak by mě zajímalo jestli byste mi mohli poradit nějaké tipy. A jestli jsou vhodné i jiné šampony než jen ty z lékárny. Přece jen není to nejlevnější sranda...

    OdpovědětVymazat
  18. Super video...opravdu hodně zajímavé a pro mne přínosné :-)) děkuji

    OdpovědětVymazat
  19. takže jestli jsem to dobře pochopila tak se má použít dětský šampon a pak do délky vlasů bud kondicioner nebo maska na vlasy? děkuji :)

    OdpovědětVymazat
  20. To prvni video s panem me moc nezaujalo, v tomto bylo ale spousta uzitecneho info pro me, super, dekuji, zase jsem diky tobe o neco chytrejsi:))

    OdpovědětVymazat
  21. Péťo, proč neodpovídáš na otázku, zda je Lukáš na holky nebo ne? Vždyť o nic nejde a spoustu tvých čtenářek by to zajímalo. Prosíííím! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No myslim ze vam je to stejne k nicemu pokud je na zensky tak je urco uz zadanej a pokud je na chlapy tak o vas mit zajem nebude :D takze smula a myslim ze to zrovna neni dulezita informace zda je homo nebo hetero :)

      Vymazat
    2. Myslím, že do toho tak nějak nikomu nic není, jakože kdyby se zjistilo, že je na holky, tak co? Všechny se tam nahrnou s pozvánkou na rande? Zajít tam a zjistit to přece můžou holky samy, pokud o něj mají zájem.

      Vymazat
  22. Velmi prinosne video :)) Bavi ma vsetko o vlasoch <3
    Najviac ma prekvapilo to o zelenych cajoch :(( Ja pijem viac menej len to :O

    OdpovědětVymazat
  23. Petí, já bych se přimlouvala pro otázku - šedivění vlasů - jak ho oddálit, popř., zda se v počátcích nějak zastavit - zkrátka - Téma šediny u mladých 25+ :-)

    OdpovědětVymazat
  24. Ahoj Péti, já jen nechápu, proč tu schvaluješ některé otázky, na něž pak vůbec neodpovídáš :( Mrzí mě to, je to od tebe schválnost? X holek se tě tu ptá na Lukyho orientaci, protože se jim líbí a rády by se s ním třeba seznámily, a ty děláš mrtvého brouka :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, nenapadlo tu nikoho, že

      a) třeba nemám čas na všechno odpovědět
      b) třeba to sama nevím
      c) je to zcela jistě soukromá věc Lukáše a mně nepřísluší za něj odpovídat, i kdybych to věděla ;)
      d) ať se nikdo nezlobí, ale myslím, že video je o vlasech a ne o Lukášově orientaci
      e) pokud se někdo chce zeptat, má kontakt pod videem přímo na Lukáše, může se ho zeptat
      f) pokud se chcete s Lukášem seznámit a zeptat se osobně, kontakt taktéž pod videem :)

      Děkuji za pochopení!

      Vymazat
    2. Okej, máš pravdu :) Promiň a díky!

      Vymazat
  25. Ahoj,super video. Dozvedela jsem se hodne zajimavyho :-) mela bych dotaz na tzv. "Metodu no poo" tedy myti vlasu sodou rozpustenou ve vode. Potom se vymyje a vlasy se oplachnou naredenym jablecnym octem. Pouzivaji ji lide,co se chteji vyhnout silikonum v samponech. Kdyby se na tohle v dalsim videu zavedla rec,byla bych rada.Diky :-)

    OdpovědětVymazat
  26. Video je zajimave, nicmene me mrzi pristup k prirodni kosmetice. Pan se o ni zjevne ani moc nezajimal, pritom treba na webu www.dlouhevlasy.cz je spousty dobrych rad a fotogalerie ctenarek jasne svedci o tom, ze priroda vlasum svedci. Rozhodne se nejedna o marketingovy tah, vysledky jsou videt, sice ne hned jako u silikonovych samponu, ale vyplati se pockat.
    Samozrejme, je to beh na dlouhou trat, sama jsem mela vlasy znicene barvenim, foukanim a silikonovymi sampony. Zacala jsem barvit hennou, pouzivat prirodni sampony (Urtekram, lavova zem, mydlo Visaka) a oleje (od Khadi,merunkovy) a vlasy jsou ve skvele kondici. Trvalo mi rok a pul, nez mi odrostly vsechny znicene vlasy, ale vysledek stoji za to.Vlasy se tolik nemasti, maji objem, pokozka neni podrazdena a nesvedi a kdyz se oleje aplikuji na mokre vlasy, take je naopak hydratuji. Lavova zem mi navic pomohla na dermatitidu v obliceji, vysadila jsem vse chemicke krom rasenky (ricinovy olej je na rasy hotovy zazrak) plet se mi uz neucpava a muzu pouzivat jen lehoucky mineralni makeup. S prirodou mam jen ty nejlepsi zkusenosti. Kazdy si to ale musi rozmyslet a zkusit sam na sobe :)

    OdpovědětVymazat
  27. No, takze jsem si dneska dala kokosovej olej do vlasu, jako vzdy mi nesel poradne umyt, takze jsem si to pekne naplanovala na utery.Pustim si video a zjistim tohle:-D takze budu chodit jako mastnon uplne zbytecne:-P

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!