W7 - In the buff, In the nude, In the night, Lightly toasted - recenze + srovnání In the nude a Urban Decay Naked 3

by - 03 prosince

Krásný středeční večer vám všem,

na téhle recenzi se spoustou fotek již nějakou dobu pracuji, ale vím, že nemáte moc rádi dlouhé psané články a tak se pokusím vzít to stručně a nechám mluvit hlavně fotky ☺.
Nejsem si tak úplně jistá, zda všichni znáte značku W7 a tak mi na úvod dovolte pár slov právě o ní. Značka vznikla v roce 2002 v Londýně a v současné době obsahuje již přes 500 produktů z dekorativní kosmetiky včetně laků na nehty, makeupů, rtěnek, paletek atd., ale na stránkách jsem objevila dokonce i několik výrobků z péče o pleť.
Musím říci, že značka zaujme každého, kdo hledá fajn produkty za velmi rozumné ceny. Já sama mám vyzkoušeny především paletky, ale také tvářenky a bázi pod oční stíny. Dnes bych se však chtěla věnovat hlavně jejich vlajkovými paletkám, které jsou silně inspirovány, či jsou přímo kopiemi známějších ikonických Naked paletek od Urban Decay.
Jak o mně již víte, já jsem člověk, který rád hledá dobré produkty za fajn ceny a pokud se naskytne možnost srovnání levných dupe s dražšími, ráda pro vás všechno vyzkouším, jelikož jsem sama zvědavá, jak si tito "konkurenti" povedou.

Protože všechny čtyři paletky mají vesměs stejné vlastnosti, myslím, že mohu s klidným svědomím mluvit o všech současně a jednotlivě se pak rozepsat pouze o barvách.
Paletky mají kovový obal, který je na první pohled opravdu docela hezky vyvedený. Moc hezký je detail plastického nápisu. Je sice z takového tenčího "plechu", který se trošku prohýbá, pokud na něj máčknete, ale na pohled vypadá pěkně. Paletky mám v šuplíku, i se mnou cestovaly a žádná z nich neutrpěla žádnou škodu. Jediná výtka k obalu z mé strany je ta, že víčko se po otevření trochu hýbe zleva doprava a zpět v rámci vůle pantů, ale to už opravdu docela hnidopiším ☺.
Paletky mají uvnitř "pěnovou" výstelku, ve které leží stíny, neobsahují zrcátko, avšak mají praktický dvoustranný aplikátor na stíny. Ten se v rámci nouze dá použít, i když já ho příliš nedoporučuji, štěteček je docela hrubý a stíny s ním opravdu hodně práší.
Na zadní straně každé paletky je rozepsané složení, obsah paletky a také názvy stínů. Každá z paletek obsahuje 12 odstínů o celkové hmotnosti 15,6g, pouze In the night má 14,4g.
Co se samotných stínů týče, myslím si, že za 199Kč, což je cena za jednu paletku (u nás k dostání na Galaxii přání), je obsah opravdu dobrý!
Stíny jsou vesměs dobře pigmentované a docela fajn se s nimi pracuje. Osobně používám pod každé stíny bázi pod oční stíny (tu od W7 Get set určitě doporučuji pro sušší pleť, s paletkami spolupracuje dobře). Báze stíny zvýrazní a udrží celý den na oku.
Bohužel musím konstatovat, že co se W7 vede o něco méně, jsou stíny světlé a matné. Zvláště u těch vanilkových, ivory a podobných odstínů je pigmentace horší a jsou vhodné spíše na rozblendění. Použít se dají i jako základní barva na víčko, na kterou budete nanášet další odstíny, ale samy o sobě moc velkou parádu neudělají. Tmavší matné stíny jsou pigmentované lépe než ty světlé, avšak stále o něco hůře než třpytivé. Ostatně, to tak bývá skoro u všech značek.
Konzistencí jsou stíny sušší a ne příliš tvrdě slisované. To má za následek to, že docela práší a dá se říci, že se až drobí. Díky tomu také při práci mohou opadávat pod oko.
Dejte si proto pozor, abyste je nanášeli opravdu jemným štětcem, protože pokud do nich zajedete něčím hrubším, budou prášit jako blázen. Také je dobré stíny do štětce "zapracovat" a až pak nanášet na oko.
Co se týče samotného nanášení na víčko, někdy je třeba maličko navrstvit barvu, pokud chcete opravdu intenzivní výsledek a i z hlediska "blenditelnosti" to nejsou mé úplně ty nej top stíny, jelikož rozmazáváním ztrácí na intenzitě o něco více než by se mi líbilo. Samozřejmě je ale třeba brát v potaz cenu. Z tohoto hlediska, tedy v poměru cena/výkon dávám chvalitebně. Se stíny se dá dobře pracovat, nakonec nějaká líčení jste viděli už tady a tady a nevidím jediný důvod proč bych je neměla doporučit.
Ani s výdrží nemám problém, stíny mi na víčku dobře drží, intenzita se během dne nevytrácí, berte však v potaz, že mám suchá víčka a tak s tím nemám problém v podstatě u žádných stínů.
In the buff je dupe Naked 2. Paletka obsahuje zemité odstíny, 3 matné včetně černé a 9 třpytivých. Jsou v ní obsaženy jak teplé, tak studené odstíny.


In the nude je dupe Naked 3. Paletka obsahuje krásné narůžověle nude odstíny, včetně vyloženě růžových.
3 z nich jsou matné, zbytek obsahuje shimmer nebo třpytky. U této paletky podle mne převažují odstíny studené a řekla bych, že se skvěle hodí pro bledulky s porcelánovou pletí a hodně studeným nádechem jako je právě ta má. Pokud máte teplejší odstín pleti, mohly by tyto odstíny působit ubrečeně.




In the night je paletka, která se bude hodit všem, kteří mají rádi výraznější odstíny a kteří nebazírují pouze na neutrální klasice. Paletka obsahuje fialové, šedé, burgundy a růžové tóny. Všechny kromě černé, jsou se shimmerem nebo třpytkami. Tato paletka mi barevně přijde vhodná úplně pro všechny.




Lightly toasted je dupe Naked 1. Paletka obsahuje 2 matné stíny, zbytek má v sobě třpytky nebo shimmer. Barevně je neutrální s převahou teplejších tónů.




shnutí:
+ nízká cena
+ převážně dobrá pigmentace
+ hezké obaly 
- špatná pigmentace světlých a matných stínů
- docela velká prášivost
- trošku hůř se blendí a ztrácí tím hodně na intenzitě
A nakonec si dáme maličký souboj ☺!
Pokud si vezmeme na paškál obal, pak je jednoznačným vítězem Naked 3. Její obal je bytelnější, víčko se nehýbe ze strany na stranu a obsahuje velké zrcátko na horním výklopném víku. Celkově je však její obal také těžší.

Co se týče samotné náplně, tak i vnitřek Urban Decay je samozřejmě propracovanější. Stíny mají stejný obsah 15,6g u obou paletek, ale UD výrazně méně práší. Její stíny jsou více máslovité konzistence a lépe se rozmazávají po víčku a do ztracena.

Pokud budeme srovnávat pigmentaci, i zde bych dala bod k dobru UD, zvláště pak u světlého tělového stínu je rozdíl hodně viditelný. Naopak ale musím pochválit zbytek stínů u W7, které jsou dobře pigmentované a na ruce prakticky nevidíte rozdíl. Samozřejmě, jak již bylo řečeno, více práší, to je vidět i právě na swatchi. UD stíny jsou však přece jen o dost zářivější a mají hezčí metalické odlesky, zároveň mi přijdou unikátnější a zajímavější.

Pro mne by tedy, co se týče kvality, byla vítězem jednoznačně  Naked 3 od UD. Rozhodně je však nutno uvědomit si i propastný rozdíl cenový. Ačkoliv jsem moc ráda, že jsem si UD Naked 3 pořídila a používám ji často, tak nemohu In the nude nedoporučit. Za málo peněz to rozhodně je docela fajn muzika, i když občas to skřípe ☺.
Tak to by bylo pro dnešek vše, doufám, že se vám dnešní megarecenze líbila a určitě mi dejte vědět, zda vás paletky zaujaly, zda některou máte nebo snad plánujete její koupi.
Zároveň bych chtěla říci, že rozhodně nikomu neříkám co si má nebo nemá kupovat, pouze se vám snažím zprostředkovat mé zkušenosti s danou kosmetikou ☺.
Krásný večer všem ♥!

You May Also Like

28 komentářů

  1. krásna recenzia, na slovenskych eshopoch sa daju w7 tazko zohnať, a ked aj sú vypredané.... mam doma MUR iconic2 a to je presne taka ista ako in the buff... urcite ak niekde zhliadnem w7 kupujem... už dlho dlho sa mi páčia...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja som si včera objednala 3 paletky w7 zo stranky xtras.co.uk. Dokonca je tam poštovné na Slovensko zdarma a teraz tam prebieha akcia na všetku kozmetiku 25%. Jedna paletka ma tak vyšla nejakých 5,5€. Skús sa pozrieť tam :)

      Vymazat
  2. Odstínově se mi rozhodně nejvíc líbí In the night, ostatní sice hezky vypadají, ale tolik bych je nevyužila. A Naked se mi také nelíbí a absolutně neláká.
    Beauty of pink

    OdpovědětVymazat
  3. Super článek, já mám In The Nude, mám ji celkem ráda, ale nemusela by tak prášit :/ Ale asi si jednou koupím Naked 3...Touha je po ní čím dál větší :D A nevím jestli je to dobře nebo ne :D :)

    OdpovědětVymazat
  4. Ahojky,
    teď se zeptám mimo mísu, ale chtěla jsem se tě zeptat: někde si psala, že sis střihla vlasy, protože ti hodně padaly a jak jsem pochopila nebyla si s nima spokojená, tak mě napadlo, jestli jsi neuvažovala o brazilským keratinu.
    Děkuji

    OdpovědětVymazat
  5. Tak tato recenze byla moc pěkná. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Skvělá recenze, Peti :-) Je vidět, že sis dala záležet :-) Paletky se mi líbí všechny, hlavně In the nude a Buff, ale momentálně mám doma tolik paletek, stínů a tužek na oči, že nic dalšího kupovat neplánuji :-D

    OdpovědětVymazat
  7. Peti, moc a moc děkuji za tuto podrobnou recenzi :) jsem ráda že jsi ji udělala. Už dlouho přemýšlím jestli investovat do Urban Decay a jelikož se nelíčím na profesionální úrovni tak jsem se rozhodla pro W7 :D ještě jednou moc a moc děkuji :D ŠÁRKA

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj Péťo, tak tohle je moc krásný článek a chválím Tě :) Já o paletkách už dlouho uvažuji a to konkrétně nad paletkou In the Buff - vlastně na Tvé doporučení (z komentáře na yt) :) Ale nyní jsi mně vsadila brouka do hlavy s paletkou Lightly Toasted. Právě díky těm teplům odstínům, kdy já sama mám teplý podtón pleti. :) :) Takže jen se rozhodnout a bude moje :D
    PavlinkaPful

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vycházely postupně a Lightly Toasted je nejnovější. Sama ji mám pár týdnů sotva. Musím říct, že nejvíce jsem používala IN THE BUFF a pokud někdo hledá levnou neutrální paletku tak doporučuji hlavně ji. Ze všech mi přijde nejlépe pigmentovaná a není potřeba stíny přemlouvat, aby si na oko vlezly :D

      Vymazat
    2. já mám všechny tyto paletky od W7 a přijde mi zase nejelpší a nejpigmentovanější lightly toasted :D, ale to je jen věc názoru :)

      Vymazat
  9. Veľmi pekné paletky. Najviac sa mi páči asi in night. Má krásne farby. Ja som na narodeniny dostala tiež nejaké paletky, takže si ďalšie už dovoliť nemôžem :D. Určite by som však ešte nejakú potrebovala. Mne sa však najviac páči paletka Naked 3. Veľmi pekná recenzia aj fotky. Inak na mojom blogu sa dnes začala Vianočná Giveaway, tak keby ste chceli môžte sa zapojiť. Stačí splniť pár podmienok :).

    Stronger2gether_Giveaway

    OdpovědětVymazat
  10. Paletky jsou krásné, já osobně bohužel nejsem tak moc spokojená. Mám In The Nude a jsem s ní spíše nespokojená, práší neskutečně, snad nejvíc ze všech stínů, které mám. Pro někoho méně náročného by asi byly dobrou volbou, ale v této cenové relaci lze najít rozhodně lepší stíny - např. Makeup Revolution, které jsou opravdu báječné.

    www.i-love-bijou.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  11. Vlastnim paletku in the buff a jsem s ni spokojena. Ty barvicky miluji. I ostatni vypadaji fajne.

    Www.style-and-smile15.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  12. Ahoj, já mám normálně Naked 1 a jsem moc spokojená. Kupovala jsem ji loni na podzim, využívám ji dennodenně a stíny jsou stále jako nové. Tyhle napodobeniny mě moc nelákají. Aspoň já mám tu zkušenost, že ty levné stíny se zkrátka nedají např. s UD vůbec srovnávat a už bych se k nim ani nikdy nevrátila. Každopádně zajímavá recenze, dala sis na ní opravdu záležet. Hezký den!
    Magda

    OdpovědětVymazat
  13. Tak tenhle článek nemá konkurenci...opravdu nikde jsem neviděla tak detailni foto recenzi. Super!

    OdpovědětVymazat
  14. Hezká recenze:))
    Já sama mám In the buff a pořizovala jsem si ji hned po tom, co jsi ji poprvé ukázala ve videu, protože jsem zoufale potřebovala paletku více než 4 stínů a pokud možno, tak levně!:)
    Ličím se tvými štětci a jsem moc moc spokojená, stíny i barvy mi vyhovují a prášivost jim dokážu odpustit.. Jediné, co mě štve je, že mi z paletky vypadla ta tyčka co drží to víčko, takže ho mam úplně uvolněné:/

    OdpovědětVymazat
  15. Ten obal mají opravdu pěkný. A pigmentaci mají taky dobrou (usuzuji podle fotek). Už jsem po nich i pokukovala a za tu cenu, si myslím, že se vyplatí. Abych se přiznala, tak na první pohled mě zaujala paletka In the Buff a In the Nude. Takovéhle barvičky mám ráda:). Jsem ráda, že jsi tenhle článek napsala, jelikož se snad konečně dokopu k jejich koupi:).

    OdpovědětVymazat
  16. Paletky vypadají za tu cenu pěkně a o koupi bych uvažovala, kdyby mě zaujaly barvy. S tím mám poslední dobou problém, že jsou to samé nude hnědé odstíny (nesnáším hnědou :)), a když už je nějaká barevná, jako In the night, tak jen čtyři barvičky a zbytek zase nudný. Dvě paletky už mám, takže mám dost šedých hnědých a černých barev a nechci si kupovat paletku kde zas bude půlka barev stejných s těmi, které už doma mám. V mých snech vidím paletku s fialovými, růžovými, modrými, tmavě tyrkysovými a zelenými barvami, tak snad ji někdy někdo vyrobí! Jinak super recenze a přeju ti krásný advent!
    Peťa

    OdpovědětVymazat
  17. Petro, děkuji ti recenze my pomohla si konečně vybrat jsi profík . :D

    OdpovědětVymazat
  18. Péťo, výýýýborný a propracovaný článek! Díky moc! Mám dotaz kdyby jsi se rozhodovala koupit si nějakou nude paletku která je kvalitově nejlepší:-)? Od MUA, Makeup revolution nebo od W7, za odpověď předem moc díky!

    OdpovědětVymazat
  19. Super recenze Peti :) Nad koupí těchto paletek jsem uvažovala, právě kvůli podobnosti s Naked. To prášení mě ale dost odrazuje a přemýšlím, že bych raději sáhla po Makeup Revolution :) No uvidíme :)

    LINZICLIP Giveaway

    OdpovědětVymazat
  20. Ahoj Peti, v únoru byl můj muž pracovně v Americe, tak jsem ho poprosila, aby mi Naked 3 od Urban Decay přivezl, dostal obrázek s přesným nazvem produktu, aby mi nepřivezl něco jiného :), když vytáhnul v nákupním centru obrázek a poprosil prodavačku o pomoc, hned se ho ujala nějaká slečna co tam zrovna nakupovala, že ví kde je mají a prý je to výborná volba, hned si ji koupila taky :), od té doby co ji mám, tak i s Naked 1 na ni nedám dopustit, každopádně je super, že jsi udělala srovnání, protože ne každý si může dovolit dát tolik peněz za paletku, přeji krásný předvánoční čas. Nikča Tománková

    OdpovědětVymazat
  21. Krásna recenzia. Takéto porovnávačky mám veľmi rada. Oceňujem tvoju prácu na tomto článku, lebo je to dosť rozsiahla recenzia a určite to chcelo veľa času :) No a za tú cenu vyzerajú paletky celkom dobre. Nad kúpou, ale neuvažujem. Mám toho doma strašne veľa a v dosť podobných odtieňoch.

    OdpovědětVymazat
  22. Nejvíce se mi líbí odstíny z paletky In the nude a Lightly toasted :)

    OdpovědětVymazat
  23. Moc pěkně zpracované, muselo to dát dost práce. Děkuji.

    Mounia

    OdpovědětVymazat
  24. Peti.skvele profesionálne udelana recenze.moc dekuji Katka

    OdpovědětVymazat
  25. Peťo a je podle tebe lepší in the nude od w7 nebo iconic 3 od makeup revolution?

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!