Zimní pomocníci v péči o pleť a vlasy

by - 13 prosince

Krásný dobrý večer vám všem,

článků ohledně péče o vlasy a pleť tu v poslední době příliš není a já musím říci, že mne to docela mrzí a ráda bych jich psala více. Všimla jsem si ale, že vás už moc nebaví a tak se jich snažím nezařazovat tolik, i když se vám přiznám, že tento typ článků zase celkem baví mě ☺.
Na druhou stranu mi ale v poslední době přistálo v mailu několik desítek dotazů cože to teď vlastně na pleť a vlasy používám. Já vás o aktuální péči informuji vždycky v Lovely Top 10, ale přesto si myslím, že občasná aktualizace zde nebude vůbec na škodu.
Na začátek bych asi měla podotknout, že krémů spotřebuji docela dost, tedy soudě dle ostatních. Mám totiž sušší pleť a tak mažu častěji, případně více než ostatní. Nemívala jsem to tak vždycky, ale vy samy asi poznáte, že s věkem se pleť začne více vysušovat, ztrácet vodu a elasticitu a tak je nutné přistoupit ke krémům výživnějším, hutnější a s tím množstvím zase tak nešetřit, jak se kolikrát uvádí. Já bych totiž s krémem velikosti zrnka rýže na obličej opravdu nevystačila, ale je jasné, že je to velmi individuální.
Za bernou minci tedy považujte moji péči vy, kdo máte suchou až hodně suchou a citlivou pleť náchylnou k podráždění a začervenání. Nebo vy, kdo máte pleť již starší, protože ve 20 je ta péče opravdu trochu jiná než po 30. A to nechci nikoho strašit, ale jistě to samy pocítíte, že dojde ke změně ☺.
 
 
Moje zimní péče o pleť a vlasy je maličko jiná, než v létě. V chladnějším období dávám přednost hutnějším přípravkům a častějšímu promazávání pleti. I když se vám na rovinu přiznám, že jsem trochu lajdák a většinou se namažu ráno a večer očním a pleťovým krémem a nic více neřeším. Občas, když mě to chytne, tak použiji hydratační masku na pleť, případně nějaké sérum, ale to je opravdu spíše výjimečné. Pokud ale cítím, že mám pleť suchou a zrovna se ten den nelíčím, přemáznu i během dne.
 

1. péče o pleť
 
Káždé ráno a večer po odlíčení pleti nebo umytí obličeje, nanášim oční krém a pleťový krém. Pokud pleť odličuji, čistím ji micelárkou a už nemyji vodou, ráno myji klasicky obličej vlažnou vodou.
Jeden z nejlepších očních krémů, které jsem zkusila, je petželkový od Ziaji. Je relativně lehký, ale přitom hezky hydratuje a předchází vráskám.
Jako pleťový krém používám momentálně Nuxe pro suchou až velmi suchou a citlivou pokožku. Krém je velmi hutný, má konzistenci jako když vytáhnete z ledničky máslo, ale jakmile krém namažete, krásně se na pleti rozplyne a vsákne se. Velmi hezky hydtatuje a vyživuje.
 
 
Pokud mám pocit suché pleti během dne, ale zvláště pak na noc, mažu ještě přírodní vazelínou. Někdy místo ní použiji Infadolan, což je v podstatě na podobné bázi, je to mast na suchou kůži a koupíte ji v lékárně za pár korun.
Konopná vazelína od Bione je mou stálicí již několik let. V kelímku je hodně hutná, ale dotykem tepla se krásně roztává a je velmi příjemná jak na obličeji, tak na rukou.
 

 
Pokud mě někdy přepadne černé svědomí, že svou pleť šidím o masku, sáhnu po mých stálicích. Hydratační maska od Biodermy je skvělá, v podstatě je to bílý krém, který nanesete ve vyšší vrstvě a necháte působit.
Maska s minerály od Ryoru je také mou stálicí již několikátou sezonu, je krásně mastná a opravdu moc hezky pokožku hydratuje.


 
2. péče o rty
 
Na rty používám v podstatě celoročně konopný balzám od Bione. V chladnějších měsících po něm ale sahám častěji, protože v létě bývá často až příliš měkký a mastný. V zimě ho ale miluji, moje rty krásně vyživí, nemám je suché a neloupou se mi a hlavně předchází vzniku oparů. Skvělá věc, už jste o něm ode mne slyšeli mnohokrát ☺.
Kosmetiku Bione kupuji v jedné menší drogerii u nás ve městě, ale určitě se dá sehnat i na webu.
 

3. péče o ruce
 
Pokožka na rukou trpí v zimě mnohem více než si uvědomujeme, proto natírám po každém mytí rukou krémem. Nesnáším  suché ruce a tak volím buď klasickou měsíčkovou Indulonu nebo cokoliv, co je po ruce. Momentálně mám načnutý úžasně voňavý krém od Dermacolu, který se docela rychle vsakuje a ruce jsou po něm hebké.  Ale abych přiznala barvu, na krémy na ruce nejsem náročná.



4. péče o nohy
 
Také má chodidla bývají v zimním období o dost sušší a tak je občas namažu krémem nebo máslem na chodidla. Nejraději mám ty od Baley, ale ani tady nejsem příliš náročná. Mažu už v posteli, aby se mi krém přes noc pěkně vsáknul a abych ho neotřela do bot nebo ponožek. Pokud ale chcete svým nožkám dopřát opravdové rozmazlování, tak na ně naneste silnější vrstvu a zahalte je do teplých ponožek, nejlépe froté. Já ale s ponožkami neusnu, hrozně mi to vadí, takže raději promazávám častěji v menších dávkách ☺.
 

5. péče o pokožku těla

I tady dávám přednost opravdu hutným a výživným přípravkům.
Nejraději mám tělové mléko Atoderm od Biodermy. Je úplně skvělé, krásně zvláčňuje a hydratuje, i když je třeba počítat s tím, že se nevsakuje zrovna bleskovou rychlostí. Vaše vysušená nebo i atopická pokožka vám ovšem poděkuje.
Jako levnější variantu používám tohle tělové mléko od Baley pro suchou pleť. Je velice hutné a výživné, ale hůře se roztírá a opravdu dlouho se vsakuje. Nicméně i po něm máte pokožku krásnou a naducanou.
Tělo mažu jednou denně, večer po sprše. Téměř do 30ti let jsem si tělo nemazala po sprše vůbec, pouze v létě po opalování, ale nyní již pociťuji, že kůže ochabuje a ztrácí elasticitu a je třeba jí tu výživu dodat. Proto pokud jste mladé, určitě se nehrozte toho, že zatím nemáte potřebu po každé koupeli kůži mazat, ono to přijde ☺.

 
6. péče o vlasy
 
Moje nejoblíbenější kombo je v poslední době šampon pro citlivé vlasy od Kapydermu a Macadamia natural oil  deep repair mask. Obojí můžu vřele doporučit.
Šampon vlasy krásně umyje a je skutečně extrajemný. Bohužel se mi zdá, že se mi po něm docela rychle mastí vlasy. Ale na druhou stranu, pěním je jen jednou a po umytí jsou hezky nadýchané.
Maska s macadamiovým olejem nemá dobrou pověst jen tak pro nic za nic. Je opravdu výborná. Konzistence je velmi hutná a výživná a stejně vyživeně a zregenerovaně se po ní budou cítit i vaše vlasy. Navíc krásně voní a kštici nezatěžuje.
 
 
Protože masky i šamponu mám velké balení, ráda je prostřídám s jinou péčí. Zvláště když mám méně času na mytí a nechce se mi mít na hlavě masku 10 minut. Proteinové masce od Ziaji totiž stačí jen 3-5minut. Nemá sice až takový efekt jako maska macadamiová, ale přesto jsou po ní vlasy krásně hebké, hydratované a nedýchané.
Šampon neobsahuje silikony (alespoň jsem je ve složení nenašla) a díky tomu mám po něm vlasy nádherně čisté a nadýchané.
Tohle kombo dělá opravdu boží objem, na tom vezměte jed!
Dost často se mne ptáte, kde Ziaju kupuji. Já většinou nakupuji na eshopu Růžová10 a jsem velice spokojena. Balíček jsem měla doma vždycky rychle a ještě s dárečky od Ziaji ☺.
 

A mě by dnes zajímalo, zda vy pečujete o pleť v zimě více než v jiném ročním období a jaký je váš nejoblíbenější opravdu výživný krém na pleť. Krásný víkend!
 

You May Also Like

44 komentářů

  1. Už jsem to kdysi psala, že jediná věc co mě u tebe mrzí je to, že nehledíš na složení výrobků a tím pádem se u tebe nemohu vůbec inspirovat ale je fakt, že dost lidí to neřeší.. ale naposled si mě v nějakém videu potěšila, žes zmínila co nějaký krém obsahuje, že tam je slikon.. to jsem byla ráda, že to neignoruješ :D
    Jinak já používám olejíčky :) teď mám spadeno na denní od Inlight - je to pálka ale za kvalitu si připlatím O:)

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Peti :-) mam dost riedke vlasy,bohuzial geneticky a mam pocit,ze mi padaju viac...viem,ze je to v tomto obdobi normalne,ale chcem sa spytat,ci nepoznas nieco,co by mi pomohlo :-) dakujem :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jestli můžu doporučit, tak pangamin, stojí pár korun a je to dost znat! :)

      Vymazat
    2. doporučuji Biosil Plus - 60 tbl za 60Kč, jednu denně roukousat, má mátovou příchuť ... účinky: k udržení normálního stavu vlasů, pokožky, sliznic, dále nehtů a přispívá ke snížení únavy a vyčerpání. Peťula

      Vymazat
    3. Ahoj Lucko, jak pisi holky, tak ani jedno neublizi,ale zkus se podivat na vcerejsi video s Lukasem Rossbachem o vlasech, myslim, ze by ti to mohlo hodne vysvetlit. Alespon mne Lukas hodne pomohl vysvetlil veci ohledne vlasu :).

      Vymazat
  3. Pěkný článek,zase mi rozšířil obzory a navnadil na ten petrželkový krém, macadamia maska je super, taky jsem ji používala když jsem měla dlouhé vlasy. Ten nuxe krém mě láká už dlouho abych ho vyzkoušela tak snad se rozhoupu, Atoderm od Biodermy používám taky na sebe i moje dvě holčičky - všichni máme atopický ekzém a tak jen tak něco na kůži nesneseme a tenhle je super a infadolan používám jako krém proti opruzeninám u mladší dcery :-)
    Zuzka

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Péťo, moje zimní péče se liší hlavně, protože jsem taky sušinka, takže trpím na suchou pleť na suché rty. Vlasy mám sušší celý rok, takže péči něměním, ale olejuju a stříkám, co se dá:). ůplný výživný krém nevím, ale mě absolutně vyhovuje REN je to úžasná značka a doporučuju a mé pleti určitě hydrataci dodá a pleť je rozzářená:). Krásný článek! A kdyby někdo chchtěl na Salad by Leni najde ještě GIVEAWAY :).

    OdpovědětVymazat
  5. Já tenhle typ článků mám moc ráda :) Ráda šmíruju u cizích :D Já se teda tělovým mlékem nemažu, nebaví mě to, vadí mi to, jednou jsem ale začla, měsíc vydržela a fakt jsem viděla výsledek, teď se k tomu nedokážu dokopat i když pociťuju, že suší kůži mám :)

    OdpovědětVymazat
  6. Hezký článek, Peti :-) Já se o pleť starám celoročně skoro stejně. Jen v létě se nemažu moc hutnými krémy, protože když se zpotím, tak jsem taková lepkavá a oslizlá. Takže používám třeba tělová mléka s mentolem nebo tělová mléka do sprchy. V zimě naopak radši použiji hutný krém nebo tělové máslo.

    OdpovědětVymazat
  7. Mna taketo clanky naopak bavia a konkretne tento ma velmi potesil a pomohol.
    S pozdravom Eva.

    OdpovědětVymazat
  8. Tak ten proteinový šampon a masku od ziaji si as pořídím :) momentálně používám šampon od Alverde, který je také bez silikonů a změna je vidět :) a ještě mám zálusk na petrželkový oční krem :) je super, že si vložila stránku, z které ziaju nakupuješ

    OdpovědětVymazat
  9. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj, mohla bych se zeptat, v jaké přesně drogerii Bione kupuješ? Teda pokud jí kupuješ v JH nebo někde poblíž :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. mám takový dojem, že se jednou ve videu zmínila, že je to z coopu, ale jistá si úplně nejsem :/

      Vymazat
    2. Jj, drogerka Jednoty-ta v patře v onom ošklivém obchoďáku s hodinami na malém náměstí. Něco se dá ulovit v té malé parfumerce vedle Střelnice po pravé straně.

      Vymazat
    3. ano, jak pisi holky, kupuju nahore v Jednote v drogerii coop na hornim namesti :).

      Vymazat
    4. Já bione nakupuji vedle Střelnice mají celou řadu a podstatně levnější než v Jednotě :-) konopný balzám, mám v každé kabelce je nejlepší :-)

      Vymazat
  11. ja už vôbec nepoužívam krémy, ani žiadnu ošetrujúcu kozmetiku....natieram sa len olejmi, ako kokosový, ľanový (aj s výluhom z byliniek vlastnej prípravy), granátový, mandľový, príp. bambucké maslo....odličujem olivovým olejom a zvyšok umývam normálne mydlom (ale rastlinným od Alverde) a vodou.... je to stokrát lepšie než furt vyhadzovať peniaze za nejaké výrobky, v ktorých je tých účinných zložiek aj tak minimum a základ tvorí niečo úplne iné. vlasy síce mydlom neumývam (moja mama hej a má ich krásne, lenže ona má krátke vlasy, takže mne by to nestačilo), ale šampóny musím mať prírodné a bez silikónov. namiesto masky dám občas Hennu, alebo źĺtok s olivovým olejom :) táto starostlivosť sa krásne odráža na vlasoch aj na pokožke, nikdy som nemala takú dobrú pleť ako teraz (už sa skoro blížim tvojej, aj bez makeupu máš naozaj nádhernú pleť!)

    OdpovědětVymazat
  12. Predem se omlouvam za psani bez hacku a carek, pisu z mobilu :D
    Ja se v zime vice staram hlavne o svou plet, kterou mam podle popisu stejnou, jako ty :D ted je opravdu extremne sucha, az se loupe. Na celorocni zacervenani a fleky po akne uz jsem si zvykla, i kdyz mi taky vadi :/ Ted jsem zacala pouzivat vyzivujici pletovy krem od Biodermy pro citlivou a zacervenalou pokozku, tak jsem zvedava na vysledky, i kdyz baleni je celkem male, takze s mym mnozstvim spotreby bude asi brzo pryc :D Jinak mam docela rada klasickou Niveu :) A na nohy mam take moc rada Baleu.:)

    OdpovědětVymazat
  13. Peti, naprosto s tebou souhlasím co se věku a péče týká. Do svých cca 30 let jsem měla pleť spíše smíšenou a vyhovovaly mi krémy s lehčí konzistencí a vystačily mi i během zimy. Co se mi překulila třicítka, což je už před 2 roky :D tak musím smutně konstatovat, že moje pleť je čím dál tím více suchá, a už znám pocit pnutí pokožky a suchého pocitu, když hlavně teď v zimě namažu lehčí krém. Fakt to nestačí, a musím promazávat hutnějšími a navíc už pravidelně používám oční krémy. Co se krému na ruce a tělových mlék týká, tak složení nějak extra neřeším, ale pleťové krémy a olejíčky používám ráda a už téměř výhradně přírodní. Ráda používám večer minerální nebo růžovou vodu jako podklad ke zvlhčení pokožky a na to hned bio arganový olej a pokožka si lahodí, celkově ty pleťové oleje jsou fajn i pro citlivou pokožku :) Nuxe Creme Fraiche už jsem taky měla a je moc fajn, příjemný a krásně se vstřebá.:) Jo a oční krém momentálně mám od Baley Q10 a je vcelku fajn.:)
    Klára

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Klarko, presne, ta plet se po 30 jakoby pres noc zmeni a potrebuje neco uplne jineho a pry bude hur! :D

      Vymazat
  14. Moc hezký článek, podobné mám nejradši :) Kosmetiku od Bione jsem sehnala normálně v Bille. Nemají sice komplet sortiment, ale pár kousků tam je. Pořídila jsem tam krém na obličej. Ještě se chystám na ten balzám na rty, ale ten tam, myslím, neměli :(

    OdpovědětVymazat
  15. Ahoj Peti, o plet se staram peclive, protoze ji mam dost problematickou, ted na zimu jsem pridala hojive serum a hydratacni masku od Mary Kay, ve ktere muzu jit spat takze ji miluju :-D Vlasum dopravam take masku s arganovym a olivovym olejem... tu jsem koupila na dovolene v Recku a je vazne uzasna a jemnoucky sampon od La roche posay, protoze me doat svedi pokozka hlavy a taky mam uz davno spadeno na macadamiovou masku. Co se tyka pece o tela, tak mazu pouze po holeni kokosovym olejem.. to je muj oblibenec :)

    OdpovědětVymazat
  16. Péti já si naopak myslím ,že článků o vlasech máš zoufale málo... a přitom je máš tak nádherné.U mně je momentálně v péči o vlasy Loreál Professionel na barvené vlasy.Šampon a maska.

    OdpovědětVymazat
  17. Ahojky, moc pěkný článek! Strašně moc ráda si počtu o nových výrobcích. Moje péče o pleť zahrnuje micelární vodu od Garnier a Sensibio AR krém od Biodermy, který je skvělý, trpím na suchou kůži a ještě mi červená. Na vlasy se mi osvědčil šampon na citlivou pokožku hlavy od Natura Siberica. Po ostatních šamponech mě děsivě svědí hlava, ale po tomhle vůbec . Dále používám olejček na vlasy Orofluido, který mi výrazně zlepšil kvalitu vlasů. Tvůj blog je vážně skvělý! Vždy se těším na nový příspěvek :-)

    OdpovědětVymazat
  18. Ahoj, po vyzkoušení milionů krémů jsem zakotvila u Bioaromakosmetika.cz krémy úžasně voní a hlavně si po nich pleť chrochta blahem :-)
    Co se vlasovky týče, tak šampon Pantene aqua light je super, vlasy jsou po něm nadýchané, nemusím je mýt denně a krásně voní... Maska L'Oréal série expert pro keratin... Toť moje stálice...

    OdpovědětVymazat
  19. tie krémy na nohy od Baley mám tiež najradšej! :)

    OdpovědětVymazat
  20. Tu Macadamia masku jsem si objednala, uz na me v CR ceka, tesim se na ni! Peci mam podobnou jako ty, jen na to mazani jsem trochu lenoch. :-( Jinak mam ted ocni krem od Biodermy, jsem s nim spokojena. Na plet jsem bohuzel zatim idealni krem nenasla. Mam smisenou, takze hodne kremu mi tu T-zonu jeste vice zmasti. Takze tam porad testuju, ale zatim favorita nemam. LV

    OdpovědětVymazat
  21. Asi vyzkouším ten krém na ruce od Dermacolu, vypadá, že bude krásně vonět. Já používám klasickou modrou Niveu celou zimu a nemůžu si jí vynachválit. :)

    OdpovědětVymazat
  22. Jako asi dost lidí, taky v zimě řeším problémy se suchou pletí... a doteď jsem nenašla žádný krém, který by mi to pomohl vyřešit, ať už z drogerky či nějaký dražší z lékárny. Zkusím něco z toho, co jsi tady ukázala a uvidím :)

    http://aberlovecoraline.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  23. Moja naj naj naj starostilovost o plet je masticka od One love organic Skin savior. Nic tak dobreho som este nemala. Plet mam ako male babo.

    OdpovědětVymazat
  24. si vošklivá potvora tvůj manžel též
    Miluše

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. utesuje me, ze v tom s Mirou nejsme sami, ale ze tez Miluse, i kdyz ji neznam :D

      Vymazat
    2. Ale Petule, vždyt víš, že to byl můj podpis moc tě miluju :******
      Miluše

      Vymazat
    3. Tak tento výkřik do tmy od Miluše mě pobavil :) tak hlavně, že Tě sleduje a věnuje Ti čas, Peti :)
      Anet

      Vymazat
  25. Chtela bych vam vsem moc podekovat za komentare a vase dalsi tipy na pripravky a zkusenosti. Moc si toho cenim a vidim, ze nejsme jedina, komu plet zmenou pocasi i vekem jinak reaguje :).

    OdpovědětVymazat
  26. Peti, více příspěvků o péči o pleť bych jenom uvítala !! :o) Přeci jenom je mi taky už 30 let a každá rada drahá :o) Ráda se patlám různými krémíky, olejíčky, zkouším masky a různé přípravky. Mám stejný typ pleti jako ty, sušší, podobný věk, nosoretky... Takže Tvoje rady v péči o pleť a zkušenosti s různými pěstícími přípravky velice ráda uvítám, děkuji

    OdpovědětVymazat
  27. Já bych chtěla poděkovat za tento článek, mně naopak ty vlasové články hodně chybí, ale zvykla jsem si, odůvodnila jsem si to to tím, že máě zdravé a neproblematické vlasy a péče o ně není náročná.... což možná není úplně pravda :) zato já jsem vlasový nadšenec na šampony, takže me to velmi potěšilo, tak i zmínka o tom,jak se o plet staráš :)
    Navíc mám ráda značky jako Ziaja nebo Balea :)
    Hezký den Anet

    OdpovědětVymazat
  28. Super clanok Petka! Kludne pis take dalej niekoho to bavi a ineho zase nie, mna to bavi od Balea professional pouzivam sampon pre brunetky a krasne vonia. Kremy od Avene na tvar a som spokojna i ked na zimu kupujem extra rich lebo je suchsia aj yo slniecko chyba. :)

    OdpovědětVymazat
  29. Ahoj Peto. Mam uz takmer 28 a veru uz pocitujem suchsiu plet, pricom donedavna som bojovala s lesknucou tvarou, no po 25 akoby stracala v sebe vodu a pouzivam hutnejsie kremy - v zime obzvlast. Mojim typom je extra vyzivny krem denny aj nocny od Lorealu z rady Nutrigold. Obcas si dam aj olejicek z tejto rady. Su tuhe ako maslo, ale hned vsakuju a rano mam plet hebucku, vobec nie mastnu ako by sa dalo cakat od konzistencie kremu. Odporucam!!!

    OdpovědětVymazat
  30. Tiež zvyknem starostlivosť o pokožku a vlasy trocha meniť s ročným obdobím, ale pred časom som zistila, že najviac mi celkovo vyhovujú oleje. Na všetko. Pritom mám zmiešanú pleť, no aj pod mejkap si rada nanesiem olej (1-2 kvapky) a všetko je skvelé :)

    OdpovědětVymazat
  31. Péťo ty fotky tvého obličeje, to máš opravdu tak alabastrovou pleť bez pórů a černých teček, nebo je tam nějaká menší retuš?

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!