Remington IPL6750 i-LIGHT Prestige - přístroj na domácí ošetření nežádoucích chloupků - recenze

by - 29 září

Krásné úterý vám všem,

nežádoucí ochlupení a chloupky jsou tématem, o kterém většinou nerady mluvíme, ale přesto každá z nás ho řeší. Respektive to, jak se co nejúčinněji a nejrychleji chloupků zbavit. Já jsem na téma depilace a epilace již nějaké posty vytvořila, takže pokud by vás zajímaly mé tipy mrkněte sem nebo sem.
V poslední době jsem ale vyzkoušela zcela novou metodu odstranění chloupků, která byla dříve dostupná pouze v salonech a to intenzivní pulzní světlo. Tento paprsek proniká do kůže a ničí chloupek přímo u kořínku.
Přístroj od Remingtonu se pyšní zdokonalenou technologií PROPULSE, která pracuje na principu ohřívání vlasového folikulu, zaměřuje světelnou energii v kořenové části a zastavuje cyklus růstu. Světelná energie je absorbována a potlačuje růst omráčením folikulu.
Samozřejmě, že vidina hladkého podpaží, nohou a oblasti bikin v pohodlí domova a absence nutnosti se holit nebo epilovat je velmi lákavá a tak mne skutečně zajímalo, co tento přístroj umí. Kromě toho, od té chvíle, kdy jsem vám ukázala ve videu, že ho testuji, mi stále chodí dotazy na recenzi a na to, zda to funguje a to všechno se dozvíte právě v dnešním článku ☺.


Přístroj je dodáván ve velmi pěkném balení. Celý je uzavřen v koženkové krabici na zip v bílé barvě a vnitřek obsahuje stojan pro přístroj, samotnou hlavici a 3 nástavce pro různé oblasti na těle. Bílá barva v kombinaci s růžovou působí čistě a jemně a celkově se s přístrojem dobře manipuluje a příjemně se drží v ruce. Obal a i samotný přístroj je však poměrně velký, takže mám trochu problémy s jeho skladováním, zatím ho mám zasunutý pod postelí, protože jinam se jen tak nevejde,




Odstranění chloupků přístrojem je velmi jednoduché. Hlavice totiž vysílá pulzní světlo prostřednictvím zábleskového okénka.



Nejdříve přístroj zapojíte do zásuvky, přiložením kůže k čidlu se přístroj automaticky nastaví na vaši barvu pokožky a pak už jen jednoduše zvolíte intenzitu záblesku tlačítkem. Výrobce doporučuje zvolit co nejvyšší snesitelnou úroveň záblesku, čím silnější je, tím spolehlivěji kořínek zneškodní.


Poté, co máte vše nastavené, stačí přiložit zábleskové okénko na pokožku, počkat, až přístroj vydá švitořivý zvuk a stisknout zábleskové tlačítko, které paprsek vyšle.



 Pokud se bojíte bolesti, tu nejvyšší intenzitu záblesku bych přirovnala k jemném štípnutí, opravdu to není nic, co by se nedalo vydržet nebo co by bylo nepříjemné. I při té nejvyšší intenzitě jsou citlivé oblasti jako bikiny a podpaží v pohodě a nikdy jsem neměla pokožku podrážděnou a to ji mám velmi citlivou.
Na co byste si však měli dávat pozor jsou pihy, drobná poranění a pigmentace vaší pokožky. Tato metoda ani není vhodná pokud se právě opalujete a i to je důvod, proč celkovou recenzi píši až teď a proč jsem teprve nyní začala s kúrou na nohou. Pokud se totiž vystavujete slunečnímu záření, neměli byste pokožku ozařovat pulzním světlem, pracuje totiž na principu kontrastu a proto není vhodné pro světlé chloupky nebo tmavou kůži. Dávejte také pozor na znaménka a pihy, ty neozařujte. Pokud byste tyto zásady nedodržovali, mohli byste si pokožku popálit.


Protože jsem měla možnost začít přístroj testovat právě v létě a jak jsem právě napsala, není možné ho používat, pokud se opalujete, první oblast, se kterou jsem začala a kterou si samozřejmě neopaluji, bylo podpaží. Moje nevýhoda (avšak v případě tohoto přístroje výhoda) je to, že mám velmi světlou pokožku a velmi tmavé chloupky. Za normálních okolností to bohužel vypadá dost blbě, protože chloupky mohou pod pokožkou prosvítat ještě před tím, než vyrostou do délky, kdy se dají oholit. Proto třeba podpaží jsem si dříve musela holit pomalu každý den, aby to nevypadalo nevzhledně.
Osobně mám v podpaží velmi citlivou pokožku a tak jí tak časté holené žiletkou nedělalo vůbec dobře a navíc to ani nevypadalo příliš esteticky. Vlastně jsem nikdy nebyla úplně spokojená, ani když jsem byla čerstvě oholena, protože některé kořínky byly stále vidět.
Použila jsem tedy nástavec na tělo s největším zábleskovým okýnkem a nejvyšší intenzitu a každý týden po dobu prázdnin jsem kořínky ozařovala.
Asi by bylo dobré zmínit, že chloupky byste měli mít zkrácené, jinak byste si je seškvařili a mohli byste si jimi popálit kůži, stačí tedy délka těsně vyčnívající nad pokožku.
Celkově jsem tedy podpaží ozařovala asi 8x než jsem začala vidět nějaké větší výsledky. Výrobce uvádí, že výsledky se dostaví již po 3 aplikacích, ale tomu moc nevěřím, protože každý chloupek je v jiné růstové fázi a je nemožné, abyste je za tak krátkou dobu podchytili. Navíc jsem si vyzkoušela, že proceduru je opravdu nutné opakovat, protože chloupky vám úplně růst nepřestanou, jen jsou méně husté, světlejší a mnohem tenčí, vlastně jen takové chmýří. Ale věřím tomu, že toto je velmi individuální a záleží na síle vašich chloupků.


Po cca 2 měsících ošetřování každý týden jsem dosáhla toho, že mi chloupky téměř nerostly. Měla jsem opravdu jen sem tam velmi jemný chloupek, takže na pohled to vypadalo skvěle a byla jsem s výsledkem spokojena. Pak jsem zhruba na 3-4 týdny přestala světlo používat a některé chloupky začaly znovu vyrůstat. Byly tedy mnohem tenčí, řidší a světlejší, ale přesto vyrůstají. Osobně bych tedy nepočítala s tím, že toto řešení je trvalé. Myslela jsem si totiž, že jakmile absolvujete celou kúru, chloupky již nevyrůstají a tak by se třeba vyplatilo koupit přístroj ve více lidech dohromady nebo si ho půjčovat. Zatím se mi ale zdá, že bude nutné chloupky občas ozářit a kořínky znovu vypálit. Ostatně v návodu píše výrobce, že optimálních výsledků se dosáhne po 12 týdnech každotýdenního ošetření a že ani pak nepřestanou chloupky růst úplně, ale že je nutné ozáření občas zopakovat.


Důležitá informace také je, že chloupky vám bezprostředně po ošetření nepřestanou růst, jsou nadále vytláčeny nad pokožku a po několika kúrách samy vypadávají, je tedy zpočátku nutné i tak pokožku čas od času vzít žiletkou, nemělo by se to však provádět do 24hod. po ozařování.

Jsem tedy s výsledky spokojena a funguje to?
ANO, ale musíte ozařování provádět pravidelně jednou týdně po dobu cca 6-8 týdnů a poté občas provést udržovací ozáření dle potřeby. Záblesková okénka jsou docela malá, takže to trvá poměrně dlouho, zvláště na nohou. Je pro mne mnohem rychlejší chloupky vytrhat epilátorem.
Pokud však máte čas a potřebné finance, na menší oblasti se mi přístroj zdá dobrý, zvláště na nezvané chloupky v oblasti podpaží a bikin. Co se týče nohou, tam jsem asi po 2 ozařování a upřímně, je to hrozně zdlouhavé a představa, že to budu muset dělat ještě 6x a poté udržovat je pro mne takovým časovým luxusem, že se na to možná vykašlu. Nevýhodou také je to, že byste neměli bezprostředně 2x za sebou ozářit stejnou oblast, což při tak malém okénku jen těžko odhadnete. Počet opakování ozařování závisí i na jednotlivých růstových cyklech, u každého to může být trochu jiné.

Cena se pohybuje kolem 8tis. Kč a zakoupit se dá jak na internetu, tak v kamenných obchodech. Nevím, kolik stojí ošetření IPL v salonech a jak moc trvalé tyto metody jsou a tak nedokáži zcela přesně posoudit, zda se vyplatí koupit si přístroj domů nebo na ošetření docházet.
To mne ale vede k dotazu, napište mi, zda jste takové ošetření vyzkoušely, zda to fungovalo nebo či snad máte přístroj doma a jak jste spokojené s ošetřením.

* za možnost přístroj vyzkoušet děkuji portálu Blogerky.cz a Remingtonu CZ. Všechny postřehy a názory jsou mé vlastní, je tedy možné, že pokud budete mít jinou kvalitu pokožky nebo chloupků, budou se výsledky lišit nebo budou rychlejší. Tato recenze není sponzorována.

You May Also Like

45 komentářů

  1. Je to drahé, ale dělala jsem ve studiu, kde se IPL dělalo a na větší plochy jsou to mnohem větší částky, takže si myslím, že z tohoto hlediska se to vyplatí. A dobrý nápad pořídit to třeba ve více lidech :)

    Ili Libertad

    OdpovědětVymazat
  2. Všichni v mém okolí mají zkušenost s IPL depilací ze salonů negativní a vrazili do toho mnohem víc peněz, než kolik stojí samotný přístroj, proto si myslím, že se to rozhodně vyplatí pořídit si domů. S tím rozdílem, že v salonech vám vždy budou tvrdit, že je to trvalé, ale není a tudíž vy vyhodíte peníze jen tak pro pár týdnů bez chloupků...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já teda na to salonní ošetření čtu snad jen samá negativa.....

      Vymazat
    2. Ak už salón, určite sa viac oplatí investovať do laserového ošetrenia. Je to účinnejšie, najrýchlejšie, najefektívnejšie účinkuje pri svetlej pokožke a tmavšom ochlpení. Jedno IPL ošetrenie na konkrétnu oblasť je síce lacnejšie ako laser, ale vzhľadom na to, koľko návštev salónu si to vyžaduje, laser vyhráva aj po finančnej stránke : )

      Vymazat
    3. Chodím čas od času na ošetření laserem v oblasti nad horním rtem a tam si to v salonu (chodím tedy do specializovaného dermo centra Homea) pochvaluji. Mám velmi citlivou pokožku a starší typu laserů mi vždy způsobily podráždění, zčervenání, dokonce někdy i na mnoho dní. Bylo to viditelné a nepříjemné. Nový typ laserů už je v tomto ohledu šetrnější a žádné afekce nepociťuji. Jen je třeba pak nevystavovat pokožku slunečnímu záření a používat krém s uv filtry, pokud je ještě období se silným sluncem. O tomto přístroji jsem uvažovala, protože jedna aplikace mě stojí cca 300-400 kč a je potřeba taky minimálně 6 aplikací, než mám zas na rok klid, nicméně se bojím, jestli by mi to nepůsobilo na citlivé pokožce problém. Přeci jen je rozdíl v technologii. Ten co používají v Homea je cenově v kategorii spíš set, než desítek tisíc. Ráda bych znala názory, resp. zkušenosti s použitím tohoto přístroje Remington na obličej, nemáte někdo vyzkoušené? Díky Péťo za jinak přínosnou recenzi a přeji všem hezký den a úspěšný boj s chloupky:) Pavla

      Vymazat
  3. Já tedy musím zaklepat, že tam mám tak tři a půl chlupu, takže si vystačím se žiletkou jednou za týden, protože to vůbec neroste. Ale kdybych měla v podpaží nějaký drn :DDDDD tak bych asi spíš volila vytrhávání epilátorem nebo voskem. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to teda závidím ☺, drn sice úplně nemám,ale jinak je to dost otrava....

      Vymazat
    2. Taky mám to štěstí, že mi v podpaží chloupky moc nerostou :D Asi si to tělo vybralo na nohou a v oblasti bikin, tam musím holit podstatně častěji :D Zajímavá recenze, ale ty peníze bych do toho osobně neinvestovala.

      Vymazat
  4. zní to zajímavě, chtěla bych to zkusit.

    OdpovědětVymazat
  5. Hmm, zajímavá recenze, ale přístroj mě moc neuchvátil. Vypadá to na hroznou piplačku, což by mě nebavilo. Navíc za ty prachy...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no právě, je to fakt piplačka, třeba to podpaží a bikiny jsou v pohodě,ale na nohy je to teda peklo ☺

      Vymazat
  6. Tak to že to není uplně trvalé mě docela odradilo, ale i tak zvažuji, protože přesně jak říkáš, mám super světlou kůži a až černé chloupky a často jsou vidět jež než jdou oholit... Taky by mě zajímalo, to je konečná investice, nebo se časem k přístroji musí něco dokupovat? Jakože něco na něm měnit, když tomu dojde životnost? =) Moc zajímavá recenze, víc takových "nestandartních" věcí nebo elektroniky =)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V návodu píší, že je to konečná investice, že nic není třeba měnit. A moc děkuji!

      Vymazat
    2. Jo a ted náhodou koukám do návodu a úplně na konci je, že garantují výdrž po dobu záruky a že tam je kontrolka stavu žárovky a že když začne svítit je tam 150 záblesků, tak nevím, jsem z toho zmatená....

      Vymazat
    3. Pocula som, ze casom treba dokupit svetlo, takze to bohuzial nie je konecna investicia.

      Vymazat
  7. vypadá to jako fajn hračka....ale ty peníze :O to raději investuju do něčeho jiného a budu se dál vesele holit žiletkou :D

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj,dekuju za recenzi,ja chodila do petraclinic v praze,bohuzel mi to pomohlo jen kratkodobe a kazdeho pul roku musim dochazet na 3sezeni, majitelka Péťa mi poradila pristroj na doma ale take zninila,ze přístroj ma jen urcity pocet zablesku,proto by me zajimalo,kolik jich ma tento? A jestli je mozne si koupit novou zableskovou hlavici a za kolik? To je totiz nejvic podstatne,kdyby to neslo,vyplati se na doma mnohem dražší pristroj,jinak dekuju😉

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, tak abych řekla pravdu, v tom se tolik nevyznám,ale píší, že by to mělo vydržet po dobu záruky, je tam nějaká kontrolka stavu záblesků, takže je možné, že se žárovka po čase vybije.

      Vymazat
    2. Já mám ten přístroj doma taky (akorát jinej druh) a zablesková hlavice má tuším 2500 záblesků a poté se dokupuje hlavice kolem 2000 kč :)

      Vymazat
    3. Ahoj, ja také byla v Petra clinic a za me IPL uplnej propadák, výsledek nula a vyhozeny peníze. Navíc vzhledem k barvě me pleti a chloupků, to bylo jasne už před ošetřením, ale nikdo mi to samozrejme neřekl,to vím az po absolvování šesti kur. Jo a prý na to má vliv i antikoncepce, takže kdo ji bere má vlastně smůlu, ale to mu řeknou az když zaplatí 17.000,- absolvuje všechna ošetření a marne čeka na výsledek.

      Vymazat
  9. Pár let zpátky jsem byla na IPL v salonu. Ze slevomatu, pět kúr. A žila jsem v tom, že tak po 3 budou chloupky pryč a zbytek bude jen tak pro jistotu. Paní tvrdila, že to není sice trvalé, ale pár let to vydrží. A samozřejmě nic. Pár chloupků možná zmizelo, ale nic světoborného a pak mi ještě tvrdila, že když si koupím šesté ošetření, tak to už bude úplně pryč. No škoda peněz i času, takže do ničeho podobného bych už nešla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stejná zkušenost, koupeno na slevomatu, studio v pohodě, ale ani po zakoupení šestého ošetření se zázraky neděly. Chlupy rostou jako dřív, holím a epiluju jako před tím stejně.. Po cukrové pastě zase začaly po čase chloupky zarůstat, ale chvíli to bylo docela dobrý až na ten masochismus, takže už žádný další pokusy nebudou :) Opravdu škoda peněz a času.

      Vymazat
  10. Mně by to rozhodně nevyhovovalo, růst chloupků to stejně nezastaví, což sama zmiňuješ. Potvrdila mi to i dermatoložka, se kterou jsem to konzultovala. Navíc je to piplačka, takže ty peníze bych do toho neinvestovala ani náhodou. Pro mě je nejlepší metoda odstranění chloupků depilace. A pro světlé typy holek, které mají husté černé chloupky třeba na bříšku a zádech, bych doporučila zesvětlování u kosmetičky nebo si chloupky obarvit na světlou blond. Na bílé pokožce pak nejsou tak vidět.

    OdpovědětVymazat
  11. Je pravda, že na Slevomatu toto fungovalo, moje kamarádka si taky zakoupila nějaké kůry, s tím, že už se nebude muset holit sama, přemlouvala mě a přesvědčovala, a´t do toho jdu s ní, že se nebudu muset už nikdy holit. Nějak jsem nevěřila. Říkala jsem jí, že počkám co to s ní udělá. Jsem moc ráda, že jsem nešla, stálo jí to dost peněz a času (jak píšete), a nepomohlo, jak píšete chodí tam dál a rostou a rostou, a platí a platí. Teď vidím, že to bylo jednou dobrý rozhodnutí, že jsem tomu čas a peníze neobětovala, doma nabudím strojek, žiletku a je hotovo.

    OdpovědětVymazat
  12. Ahojky Peti, taky jsem na tyto procedury chodila do salónu a mám stejnou zkušenost jakou tu hlasily holky přede mnou, nechala jsem si ošetřit nohy, klín a podpaží, celkem 10x, paní tvrdila, že je to trvalé, je pravda, že se růst chloupků zpomalil a jsou takové tenší, ale že by nerostly vůbec to potvrdit nemůžu, za mě vyhozené peníze za tu částku jsem mohla mít dovču na 14 dní někde v exotické zemi, za mě určitě nedoporučuji, přeji krásný den. Nikča Tománková

    OdpovědětVymazat
  13. kdyby to fungovalo tak, ze chloupky by prestaly rust uplne, tak by vyrobce asi moc nevydelal

    OdpovědětVymazat
  14. Plánovala jsem si koupit IPL od Philips, ale tenhle se mi taky líbí. :-)

    OdpovědětVymazat
  15. Ahoj Peti, moc díky za objektivní recenzi. Hodně mi pomohla v rozhodování zda koupit či ne. Dost jsem o tom uvažovala, ale nakonec zůstanu u epilátoru. Tím, že to není trvalé, bych si moc nepomohla. Ještě jednou díky a měj se fajn!

    OdpovědětVymazat
  16. Děkuji za recenzi, také mě moc zajímala a nevěděla jsem, zda za to tak drahá věc stojí. Nyní se spíše příkláním k variantě ne. 8.000 a chloupky nepřestanou růst, navíc to že to bude velmi zdlouhavá procedura jsem si myslela od začátku a ty jsi mě v tom utvrdila. Jak píšeš - malou oblast jako podpaží si s tím dovedu představit, ale nohy ne.

    OdpovědětVymazat
  17. Já používám Philips Lumia a teda nemůžu si to vynachválit. Na jaře jsem "svítila" na celé nohy, ruce, podpaží i bikiny. Pěkně poctivě jsem svítila i několikrát týdně. Po cca 3týdnech jsem viděla fantastické výsledky. A v podstatě celé léto jsem holila žiletkou jen 1 x týdně a údržbově svítila 1 x měsíc. Ale co považuju za největší výhodu je to, že chloupky absolutně NAZARŮSTAJÍ. A že jsem se zarůstáním měla pěkné trable, když jsem epilovala, svědilo to jak čert a peelingy nezabíraly. Další věc je, že Lumia je bezdrátová! To taky oceňuji, v dnešní době muset být přípíchlá na kabel je podle mne nesmysl, ještě když za to chtějí takové peníze. Lumia mě stála 9tis. Kč. a doporučuju všem kamarádkám.

    OdpovědětVymazat
  18. Já i můj manžel jsme chodili na IPL. Já si nechávala podpaží, nohy a rozkrok. Manžel hrudník, záda a podpaží. Já byla 7x a manžel 6x. Paní tvrdila, že 5x bude stačit. Byly to vyhozené peníze. Oběma nám to roste stejně jako před ošetřením.

    OdpovědětVymazat
  19. Spolehlivá je jedině profi epilace laserem. Sice to něco stojí, ale výsledek je trvalý. Není ale pravda, že stačí 3x. To se nepodchytí všechny chloupky.

    OdpovědětVymazat
  20. Peto bude video moje sbirka šatů?

    OdpovědětVymazat
  21. Ahoj Peto...
    Prosim Te kdy bude v prodeji limitka tvych novych stetcu??Nerada bych je procihala,moc se mi libi a potrebuju je mit:)diky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Káťo, moc děkuji za zájem,ale je teprve ve výrobě, takže to ještě chvíli potrvá, určitě se vše včas dozvíte ☺.

      Vymazat
  22. Moc vám všem děkuji za přínosné komentáře k tématu, vidím, že na většinu lidí to moc nefunguje a stejně chloupky rostou znovu a je jedno, zda je to doma nebo v salonu.......

    OdpovědětVymazat
  23. Ahoj, zakoupila jsem si IPL na domácí používání tak sem taky zvědavá :)
    Ale píší, že před použitím mám pokožku oholit do hladka...jinde píší, že den dva staré chloupky....jak tedy?????
    Rozestup mezi ošetřeím má být 14 dní...jinde týden....
    Prosím pomůžete mi se zorientovat? Moc si přeji, aby to zabralo a já netrávila každej den s žiletkou v ruce..... Chloupky mám černé a sem bílá-takže bych řekla, že ideální typ :)

    OdpovědětVymazat
  24. Ahoj,vzhledem k tomu ze me chloupky opravdu trapi a uz ubehla nejaka doba od osetreni,zajimalo by me,jak jsi na tom prosim ted? Jsem student,chodim na brigady a je to velka suma,tak jsem opatrna,moc dekuju

    OdpovědětVymazat
  25. V salonr stoji aplikacia 1×25/30€ jedno sedenie treba minim 5/8 krat cize vypocitajme...

    OdpovědětVymazat
  26. Vidím tu spoustu negativních recenzí. Takže se teď musím přidat na stranu IPL. Já jsem s ní byla na 100% spokojená. Chodila jsem do salónu a byla jsem 5x. Je pravda, že když se neaplikuje stále, že chloupky po čase zase dorostou, ale rozhodně ne v takové intenzitě. Mě se zmenšil porost o 50% určitě a to napořád a to stačilo jen 5 aplikací. Mám velmi citlivou kůži, takže holení žiletkami nepřichází v úvahu. Chloupky mi totiž velmi rychle rostou a kůže se mi nestačí zregenerovat, strašně svědí, chloupky zarůstají, kůže zrudne a výsledný efekt je ten tam. Do IPL jsem používala jen epilátor. Jenže to doopravdy bolí a to přece jen něco vydržím. Porost mám docela pořádný a po 3 týdnech více jak hodinové epilování je vážně rasovina..... Oproti tomu je IPL bezbolestná. Takže za mě palec nahoru. A domácí IPL můžu jen doporučit. Hladká kůže, žádně svědění, žádné zarůstání, když chloupky vyrostou nejsou tak silné. Jasně i tato epilace má svá omezení, opravdu to zabírá jen na tmavé chloupky, nejvíc na černé. Blond, světlé i rezavé mají smůlu...

    OdpovědětVymazat
  27. Mám Baun silk expert IPL. Mám za sebou 2 aplikace a zatím dobrý. Bála jsem se, že to bolí, tak jsem použila citlivý režim. Na nohy v pohodě, v podpaží to trochu štípalo. Tak po 3 měsících by již měly být viditelné výsledky, jsem zvědavá. Jsem světlá, ale chloupky mám tmavé, takže bude vidět rozdíl velmi dobře. Přístroj není těžký, je k němu dodávána nabíječka (do 2 typů zdířek), holítko. Fajn je aplikace do mobilu, která hlídá čas pro další použití. Přístroj je dražší, ale někteří internetoví prodejci nabízí vrácení peněz.

    OdpovědětVymazat
  28. Mám Baun silk expert IPL. Mám za sebou 2 aplikace a zatím dobrý. Bála jsem se, že to bolí, tak jsem použila citlivý režim. Na nohy v pohodě, v podpaží to trochu štípalo. Tak po 3 měsících by již měly být viditelné výsledky, jsem zvědavá. Jsem světlá, ale chloupky mám tmavé, takže bude vidět rozdíl velmi dobře. Přístroj není těžký, je k němu dodávána nabíječka (do 2 typů zdířek), holítko. Fajn je aplikace do mobilu, která hlídá čas pro další použití. Přístroj je dražší, ale někteří internetoví prodejci nabízí vrácení peněz.

    OdpovědětVymazat
  29. Kdysi jsem byla v salonu, ten jeden měl nějaký starší přístroj, vždy jsem byla spíš jen spálená a bez výsledku.
    Další salon měl přístroj novější, bezbolestný, ale také žádný zázrak. První upozornění bylo, že je nutnost opakovat cca 4-6x, pak bude min. rok klid. Já byla min. 10x a jakž takž klid asi na půl roku. Cena velmi vysoká. Takže určitě bych se přikláněla k možnosti zakoupit přístroj domů.
    Ale chce to pořádně přečíst návod, protože u některých výrobků uvádí např. nemožnost bazenu den před a po, použití kosmetiky, léků, vyhýbat se slunci 2 týdny před a po (takže při nutnosti opakovat po dvou týdnech vlastně vůbec nelze jít na sluníčko) apod.
    Ale zvažuji zakoupení, i díky téhle recenzi :)

    OdpovědětVymazat
  30. Ahoj, používala jsem Philips Lumela, než přestal fungovat, nyní přemýšlím opět o zakoupení IPL přístroje, tak hledám, zda bych nevyzkoušela jinou značku. S výdrží žárovky je to tak, že vydrží určitý počet záblesků, záleží tedy na tom, jak často se přístroj používá. Poté prostě přestane fungovat, žárovka (myslím, že na žádném IPL přístroji pro domácí použití) nelze vyměnit, takže přístroj poté můžete vyhodit. Je pravda, že použití přístroje na nohy je velice zdlouhavé, u Lumely mi vadilo, že se nabil a baterka nevydržela ani na celé nohy, musela se v průběhu dobíjet, což použití prodlužovalo. Měla jsem epilátor rok, používala ho každých cca 14 dní a chloupky úplně růst nepřestaly, jsou místa, kde již nerostou, ale celkově ani po roce používání jsem se chloupků nezbavila.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!