The Balm Meet Matt(e) Hughes - dlouhotrvající rtěnky | recenze

by - 09 září

Příjemnou středu vám všem,

matné rty jsou stále oblíbenější a každá druhá značka nyní přichází na trh s tekutými rtěnkami, ať už v matné nebo klasické lesklejší verzi. Sama mám raději matné rty, působí podle mne sofistikovaněji, zvláště pak u tmavých a výrazných odstínů, nesluší ale všem. Proto mám pro vás dnes tip na dva odstíny matných rtěnek, u kterých jsem si jista, že budou téměř pro každého a které jsou velmi dobře nositelné každodenně. Obě barvy jsou zároveň letošní podzim v kurzu a díky tomu, že jsou poměrně neutrální, dobře se kombinují se širokou škálou očních stínů.
 
Kosmetiku The Balm mám velmi ráda, zvláště pak paletky očních stínů, rozjasňovače a bronzery. Celé video o této značce jste mohli vidět tady a dnes bych vám ráda pověděla pár slov o jejich nových dlouhodržících tekutých rtěnkách, které do mé sbírky přibyly.

Co vás na těchto produktech upoutá hned na první pohled je velice pěkné a vtipné retro balení. Nemusí to být šálek kávy pro každého, ale mně osobně přijde okouzlující a protože mám retro ráda, je to přesně to, co mně se líbí.
Samotné balení produktu je plastové a zcela klasické jako jste u podobných výrobků zvyklé. Ve stejném duchu je i aplikátor, který je na rtech velmi příjemný a poměrně přesně s ním rty vykreslíte a vyplníte.


Barva je také velmi povedená. Je velice krémová, skvěle pigmentovaná a na nošení komfortní. Některé typy těchto produktů velmi vysušují rty, lepí, drolí se nebo nevydrží. Co se týče vlastností, tak ani jednu z nich Meet matte hughes nemá. Barva je tak lehoučká a tak dobře pigmentovaná, že na rty přilne a vy ji v podstatě necítíte. Ani se nedá říci, že by rty vysušovala, avšak už z principu, je to produkt, který rozhodně nehydratuje. Můžete tedy počítat s tím, že vaše rty budou přes den ve stejné kondici jakobyste na ně celý den nanesli balzám. To se přiznám, že je pro mne trochu problém, protože jsem zvyklá balzám nanášet několikrát denně, případně rtěnku, která rty také zvláční. Tady mi po delší době přestává být nošení úplně příjemné. 
Ostatně, balzám nakonec navrch nanést můžete, ale tím se zbavíte matného finiše, samotná barva však na rtech drží dál. Vlastně bych řekla, že drží do té doby, dokud ji neodlíčíte, opravdu obstojně a v pěkném stavu přežije i jídlo. Až budete rtěnku odličovat, připravte si něco dvoufázového, jinak drží jako čert. Co se týče výdrže, dávám tedy rozhodně za jedna! Jednu nevýhodu to celé ale má, všimla jsem si toho, že produkt zvýrazňuje vrásky na rtech a také do nich může trochu zalézat! Já mám dva odstíny a oba se chovají úplně stejně.




Pod matné produkty volte balzám, který těsně před aplikací odsajete do papírového kapesníčku. Zmírníte tak pocit vysušených rtů. Pokud trpíte na suché a loupající se rty, proveďte před aplikací matné rtěnky peeling pomocí zubního kartáčku nebo domácího peelingu (cukr a olej 2:1)


Charming je překrásný mauve odstín. Mísí se v něm hnědá, fialová a tmavě růžová v ideálním poměru. Tohle je pro mne ten nejkrásnější letošní podzimní odstín a zcela jistě ho uvidíte i v nějakém tutoriálu.


Committed je narůžovělá nude barva, ale přitom stále s dost neutrálním podtónem, takže bude slušet téměř všem odstínům pleti. Je krásná k pleti opálené i k té bledé.



 
shrnutí:
+ pigmentace
+ krásné balení
+ úžasné odstíny
+ mentolová vůně
+ lehkost
+ skvělá výdrž
- leze do vrásek
- po delší době pocit suchých rtů
- cena (419Kč zde)
 
Doporučila bych tedy tyto tekuté rtěnky? Ano, pokud vám nevadí pocit sušších rtů a máte rádi matné rty, rozhodně do nich jděte, na rtch vypadají naprosto skvěle!
 
Velice podobné vlastnosti mají tekuté matné rtěnky Sleek Matte me. Avšak odstíny se mi více líbí u The Balm.
 
 

You May Also Like

19 komentářů

  1. Ty odstíny jsou nádherné!!!!:-O Hlavně charming♥

    OdpovědětVymazat
  2. Barvičky jsou to teda krásné :) Mě by odradila cena asi :)

    Ili Libertad

    OdpovědětVymazat
  3. Moc krásné, řekla jsem si to musim mít a hned, ale pak jsem si všimla té ceny. Takže bohužel :D

    OdpovědětVymazat
  4. Já takovéto rtěnky ráda vůbec nemám, všechny co jsem měla mi akorát strašně vysušily rty a zvýraznily linky a stroupky (já si rty furt trhám ach jo). Na druhou stranu dost vydrží, ale já mám stejně nejradši jen balzám a nazdar :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja som mala tiež zlozvyk si obhryzat kožičku na perach až kym som neprepadla šialenstvu ružov :D a musela som s tým prestať a dva krát denne si robím pealing kokosový olej na pery a pealingujem kryštalovym cukrom...pery su krasne hladke a zbavene kozicky navyše :)

      Vymazat
  5. Vypadá to skvěle. Přijde mi, že je tvůj blog nebezpečný, protože vždycky tu najdu něco, co nemám a chtěla bych vyzkoušet :-) Víc se mi z těch dvou rtěnek líbí charming

    Jsi krasna

    OdpovědětVymazat
  6. Od The Balm jsem zatím nic nevyzkoušela, ale někdy bych ráda něco vyzkoušela :) Líbí se mi oba dva odstíny. Máš nádherné rty!

    Monča / KOSMETICKÉ RECENZE /

    OdpovědětVymazat
  7. Na rtech vypadají fakt božsky, ale za tu cenu bych si to asi nekoupila :(

    SweetElis

    OdpovědětVymazat
  8. Peti, jsou krásné, ale ta cena je šílená. Lesky a rtěnky si většinou kupuji do 200 Kč. Uděláš prosím recenzi na tvářenku/bronzer theBalm Desert? Chtěla bych vědět, jestli je pro bledule lepší ke konturování Bahama mama nebo Desert. Z fotek mi Bahama mama přijde moc tmavá a Desert zase moc oranžový. Díky.

    OdpovědětVymazat
  9. Letos jsem matným rtěnkám úplně propadla. Ale mám pocit, že nude odstíny mi nesluší, takže sázím na červenou.
    Ale tobě obě barvy moc sluší a už se těším na tutoriál, kde některou z nich použiješ a uvidím jí (i tebe) v plné kráse :)

    OdpovědětVymazat
  10. Odstiny jsou krasne, libi se mi matny efekt, ale za takovou cenu, to neni nic pro me.
    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  11. Na rtech opravdu moc přitažlivě nevypadají, jakoby dělali starší vzhled kvůli těm zvýrazňujícím vráskám. To je ostatně vlastnost všech matných rtěnek, že vysušují a zvýrazňují na rtech každičkou linku. Osobně nemám ráda pocit suchých rtů (vysušování ani není obecně žádoucí) ani úplně matný vzhled rtů. Takže mě to neoslovilo, za tu cenu lze třeba koupit kvalitní přírodní rtěnku, která nevysušuje, toť moje stanovisko. Ty matné věci právě víc drží, protože vysušují, je to vždycky něco za něco, jak už mi kdysi řekla jedna kosmetička..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Presne tak, nevim, kde se vzal ten trend matnych rtenek, protoze myslim, ze vetsine lidi neslusi (vcetne me). Slusi asi vetsinou jen mladym, plnym a hezky tvarovanym rtum. Ja mam treba horni ret sice pekne tvarovany, ale pomerne uzky a matna rtenka mi ho opticky dela jeste uzsi. A uzsi rty = starsi vzhled.

      Navic, I ty zeny, kterym matne rtenky slusi, vypadaji presto nejak hur, nez s klasickou rtenkou, ktera doda alespon minimalni lesk, protoze to vzdycky vypada, jako kdyby jim rty nekdo pomaloval fixou. Takze za me 'ne' matnym rtenkam, zustanu u osvedcene stare dobre klasiky a budu doufat, ze ta moda matnych rtenek, laku na nehty atd co nejdrive prejde...

      Vymazat
    2. Móda nemóda, má-li žena vlastní zdravý rozum a to správné oko, každému, i třeba sebehloupějšímu módnímu trendu nepropadá. Chytrá žena se selským rozumem a soudností ví, co jí sluší, co jí dělá hezčí, a naopak, a podle toho si věci na zkrášlování pořizuje. Já mám třeba ráda jednu zahraniční bloggerku, která na módní trendy kašle, má svůj kultivovaný styl v líčení i oblékání, její šatník je počtem kousků dost skrovný, ale pokaždé jí to velmi sluší, zkrátka ví, jak na to. Potrpí si na kvalitu, ne na kvantitu. A to se mi moc líbí.

      Vymazat
  12. Charming je nádherná, Commited se mi až tak nelíbí a myslím, že by mi ani moc neslušela. Každopádně matný finish se mi moc líbí a obal je naprosto skvělý! Já ale nejsem z těch, které dokážou jen tak dát přes 400 za rtěnku, tak ji oželím.. Peťo v minulém videu jsi ukazovala matné rtěnky Catrice - už jsi nějakou zkoušela? Díky a měj se pěkně :-)

    OdpovědětVymazat
  13. Vypadají moc dobře, ta Charming se mi líbí asi o něco více :) The Colorful Blog

    OdpovědětVymazat
  14. Matný efekt se dá vytvořit i jen použitím tužky na rty, jen to tak dlouho nevydrží. Ale zase to nevysušuje, mám vyzkoušené.

    OdpovědětVymazat
  15. Stojí ale za zmínku, že značka The Balm má produkty Cruelty free, což (bohužel) významně navyšuje cenu produktů. Nejsem veganka, nemám přemrštěné eko názory, ale když jsem se podívala na svého králíčka a pak na Matt(a) v odstínu Charming, který jsem si koupila, měla jsem obrovskou radost a dobrý pocit.. což mi asi za 2-š dny bez jídla stojí :D

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!