Dermacol 5 day stay - recenze + swatche + 2 tipy na vánoční laky

by - 20 prosince

Krásný nedělní podvečer vám všem,

už nějakou dobu tu na vás čekají laky od Dermacolu s recenzí. Protože mi ale ještě dorazily další dva čistě vánoční, které bych vám chtěla ukázat, rozhodla jsem se recenzi spojit s ukázkou těchto malých krasavců, které podle mne stojí za to ☺.

Laky z řady 5 day stay* se v popisu výrobce pyšní samými superlativy. Mají jedinečné složení, které zabraňuje olupování laku, zajistí dokonalou přilnavost k nehtu a vysoký lesk. Obstály ale laky ve skutečnosti?

Řada 5 day stay obsahuje celkově 10 krásných odstínů, které mají obsah 10ml a stojí 99Kč za kus. Sehnat je můžete v drogeriích, alespoň já na ně narazila v běžné síti úplně všude.
Lahvičky jsou hranaté a mají elegantní design, který se mi líbí. Štětečky jsou však poměrně úzké a nemohu říci, že by byly mé nejoblíbenější. Mám raději širší a ploché, avšak i s těmito se dá pohodlně lakovat. Laky samy o sobě jsou poměrně řídké a vodovější, ale na druhou stranu dobře pigmentované a díky konzistenci i rychle schnou. Po zaschnutí je lak skutečně dost lesklý, takže není nutné použít top coat. Já však top coat pro ochranu a lesk používám vždycky.



Co se týče výdrže, tak laky slibují 5 dnů bez poškrábání a ztráty barevné stálosti. Tím, že nosím gel lak a lakuji na něj, nejsem schopna objektivně výdrž posoudit, ale ta bývá stejně velmi individuální. Co se týče této řady, četla jsem spíše smíšené ohlasy, někomu lak drží, někdo si na něj naopak stěžuje, což potvrzuje mou teorii, že více záleží na nehtech, než na laku samotném.
Já osobně jsem měla problém s jednou jedinou věcí u červeného odstínu. Jednak se opravdu špatně odlakovával a i když mám 100% bavlněné tamponky, měla jsem celé červené prsty. Co mi ale vadí mnohem více je to, že lak "kreslil" na bílé plochy jako papír a stěny. Pořád jsem měla ve svém poznámkovém sešitě červené čárky a nemohla přijít na to, čím to je, pak jsem najednou přejela hranou nehtu po papíře a zjistila, že i s top coatem lak dělá červené čárky na světlých površích. Dejte si na to tedy pozor, protože se bojím, že byste si mohly doma i něco poškodit, zatím jsem však nepřišla na to, proč tomu tak je, protože s ostatními barvami jsem problém neměla....

Každopádně odstíny jsou opravdu krásné, dobře se lakující, lesklé a nositelné, takže mi nic nebrání vám laky doporučit ☺.

 02 je krásný nude odstín, který je tak akorát béžový a tak akorát tělový. Velmi hezky vypadá i na bledé pleti a působí velmi čistě.

03 je moc krásný a poměrně nevšední odstín, který v lahvičce vypadá nudně. Ve skutečnosti mám však tyto barvy nejraději. Je to mauve odstín, který ladí ke všemu a navíc je tento rok velmi trendy ☺.

 04 je zářivá, téměř až neonově, růžová, i když v lahvičce se tváří docela slušňácky, na nehtech je pěkně neposedná! ☺ 

05 je klasická fuchsiová, barva, která sluší všem a rozhodně s ní nikoho neurazíte.

08 je klasická rudá s neutrálním podtónem, moc hezká, středně tmavá a nebýt problému s tím, že kreslí na světlé povrchy a po odlakování jste červené až za ušima, tak je naprosto báječná!

Další dva odstíny z dílny stejné značky, které bych vám chtěla ukázat, jsou jistě skvělým vánočním tipem ☺. Nevím, zda řešíte vánoční laky a speciálně si lakujete nehty, ale já se musím přiznat, že na Vánoce sahám téměř bezvýhradně po zlaté nebo červené a ideálně třpytkách. Mou oblíbenou vánoční kombinací je ale třeba i zelená, stříbrná nebo bílá pokrytá malými blyštivými částečkami. Vánoce jsou jen jednou za rok a tak je třeba si je užít s plnou parádou a někdy až možná trochu "kýčovitě" ☺.



Fairy dust mám právě na nehtech a je to boží lak složený ze samých zlatých a stříbrných třpyteček. Je to taková hodně studená zlatá, což já osobně mám moc ráda ☺. Lak dokonale kryje ve dvou vrstvách a není třeba barevného podlaku. Tvoří hrubý pískový povrch, který se dvěma vrstvami nadlaku dá zalakovat. Drží mi na nehtech již několik dní, ale některé z vás psaly, že se jim již druhý den celý v kuse loupal. Je to ovšem velký krasavec!



Red stardust je lak plný červených třpytek, takhle nějak si představuji Santův kabátek ☺. Není tak krycí jako Fairy dust, ale přesto pořád kryje dobře a dá se nosit samostatně. Já ho však navrstvila přes dvě vrstvy laku červeného a zalakovala nadlakem. Proto je lesklejší, jinak také tvoří hrubší povrch.
!


Který krasavec se blýskne na mých nehtech letošní Štědrý den zatím nemám rozhodnuto, ale tito dva jsou rozhodně horcí favorité ☺. Vy už máte svůj "vánoční" lak jasný?

Krásný předvánoční čas vám všem a pěkný zbytek poslední adventní neděle ♥


* Produkt mi byl zaslán nezávazně na otestování firmou nebo eshopem, můj názor na něj je zcela nezávislý a tato recenze není sponzorována. To, že mi byl produkt zaslán zdarma nemá absolutně žádný vliv na můj názor a vlastnosti produktu. Nejsem nikým nijak vázána a o produktu se zmínit mohu nebo nemusím podle toho jak sama uznám za vhodné.

You May Also Like

19 komentářů

  1. 4. a 5. jsou naprosto boží. 4. je pro mě asi nejvíc :) A oba ty glitrové se mi moc líbí. Osobně nevím, který bych si na Štědrý den vybrala, protože oba vypadají skvěle.. No ještě mít tak krásné nehty jako máš ty :D

    http://lifestylebykej.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné. Ty dva poslední jsou top :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ten odtieň 3 je dokonalý ! Musím sa ísť na neho pozrieť do drogerky ♥

    http://accessoriesforbeauty.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  4. S červenou 08 mám úplně stejnou zkušenost. Dostala jsem ji loni k Vánocům od mámy a nalakovala jen jednou. Vždycky si ji prohlédnu, když se prohrabuji laky, ale nemám chuť mít zase červené ruce. Jinak čárám po papíru i jinými výraznými laky od jiných značek. Každopádně mě překvapuje, že se ti to stalo, i když jsi použila top coat. Mouni

    OdpovědětVymazat
  5. Krásný barvičky.Za mě nejhezčí č.3 a ten si koupím.

    OdpovědětVymazat
  6. Jaj, tak neonově růžová mě dostala. Nejsem nijak posedlá růžovou, ale když se doma podívám do šuplíku s laky, růžových mám asi 20 a stejně vždycky někde najdu odstín, který ještě nemám. :D
    Pěkný článek. :)
    ------
    Přeji tobě i Mírovi krásné Vánoce, a hodně štěstí, zdraví, lásky a dalších důležitých věcí do nového roku 2016.
    A netrap se tím, co se děje okolo paletek. Když lidi budou chtít, vždycky si něco najdou, to neovlivníme. Stále je tu moc lidí, které tě podporují.:) Máme tě rádi! :)
    V.

    OdpovědětVymazat
  7. Ta 03 je naprosto krásná a Fairy Stardust taky! já si na štědrý den nalakuji vínové a prsteníčky zelenou se třpytkami. Už jsem to zkoušela a vypadá to moc hezky a Vánočně :) BEAUTYPUSINKA

    OdpovědětVymazat
  8. Tak tady se mi libi vsechny odstiny, ale v ten zarivy ruzovy je krasny. Jinak i ty dva jsou nadherne, hlavne ten zlaty.

    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk/2015/12/giveaway-4.html

    OdpovědětVymazat
  9. Nádherné barvy. Já si nehty nelakuji, protože je v práci nesmím mít nalakované, ale na Štědrý den určitě nějaký glitrový použiji.
    Zvu vsechny na svoji GIVEAWAY: http://siraelxy.blogspot.cz/2015/12/moje-vanocne-novorocni-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  10. mám z té Dermacol kolekce minilaků takový zlato-červený, takže naprosto ideální kombinace :-) zlatá + červená + třpytky...jasné vánoce

    OdpovědětVymazat
  11. Odstín 08 mám právě na nehtech a je suprový. :)

    OdpovědětVymazat
  12. Ta zlatá třpytkatá je naprosto boží :) skvělá recenze jako vždy Peti ♥

    OdpovědětVymazat
  13. Třpytivé laky jsou nádherné :) Líbí se mi mnohem víc než ty bez třpytek

    OdpovědětVymazat
  14. No právě... mně nevydrží žádný lak i s top coatem déle, než 3 dny. Mám nehty pružné a jak se ohýbají, lak praská a na špkičkách se odlupuje. Proto nemám ráda syté barvy, na kterých jsou vady viditelné již druhý den :-( Ale to je můj problém :-)
    Můj vánoční favorit je letos teplá zlatá samý flitr, ale to odlakování... oooo můj bože!!!

    OdpovědětVymazat
  15. 03 vypadá na nehtech ještě lépe než v samotné lahvičce :) s laky od Dermacolu vůbec zkušenost nemám, ale třeba ta 08 by za to stála!

    OdpovědětVymazat
  16. Ten zlatý třyptkatý vypadá skvěle. Kdybych laků neměla už asi milion, určitě po něm mrknu. :-D

    OdpovědětVymazat
  17. Práve som sa zamilovala do odtieňov 03, 04 a 05

    keelifestyle.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  18. Krasny laky. vsechny! 8 je super a 5 vede u me :))))))))) u nas Dermacol neni. Zkusim objednat online :) postovne k nam je jen 20€ a to je celkem dost................

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!