OOTD - Adventní trhy, vánoční šílenství a nejlepší recept na linecké

by - 15 prosince

Krásné úterní odpoledne,

Vánoce se blíží mílovými kroky a tak bych se dnes s vámi chtěla podělit o trochu té předvánoční atmosféry.
Advent jako takový mám celkem ráda, upřímně, raději než celé Vánoce. Bohužel Vánoce a i předvánoční období nemám spojené se zrovna příjemnými rodinnými událostmi, avšak i tak se snažím tento čas užívat a vychutnat si alespoň trochu tu atmosféru.
Nešílím po dárcích a nejsem ochotná cpát se mezi lidmi v nákupních centrech, zato na Adventní trhy s ručně vyráběnými maličkostmi, punčem a zvířátky, vyrazím moc ráda.
Ostatně, je mi docela líto, že mnoho lidí dělá z předvánočního času tak stresující období, snad nejvíce z celého roku. Všichni nakupují jak smyslů zbavení, honí se za dárky a jsou nevrlí. Této změny jsem si všimla nejen v reálu, ale i na internetu a mám to vypozorováno již několikátou sezonu. Vždycky v předvánočním období jsou lidé mnohem více podráždění a reagují neurvale a nepřiměřeně, často i v naprosto banálních případech. Mrzí mě to, protože si myslím, že tu krásnou atmosféru je škoda si kazit.
Vždyť Vánoce nejsou jen o dárcích, ale hlavně o zážitcích a pohodě, alespoň pro mne. My třeba letos s Mírou žádné dárky neplánujeme, snad se konečně dostaneme k nakoupení nějakého nábytku do podkroví, takže si dáme dárek v této podobě. Hlavně se ale těšíme na pohádky, pohodu a především odpočinek, který už oba dva potřebujeme jako sůl, protože meleme doslova z posledního. Z pracovního hlediska je předvánoční období vždy nejnáročnější a pravidelně pracujeme 12-14hodin denně, volné nemáme ani víkendy. Tím si vůbec nechci stěžovat, jsem ráda, že je dost práce, protože se držím hesla lépe nevědět kam skočit, než nemít co dělat ☺. Ostatně, vybrala jsem si to sama a jaké si to kdo udělá, takové to má.
A proto bych byla ráda, abyste si dnes s mým článkem udělali právě tu pohodu, dali si pauzu od vánočního šílenství, úklidu a pečení cukroví a nasáli tu nádhernou atmosféru. Dejte mi vědět, zda jste typ, který propadá předvánoční horečce nebo to naopak moc neřešíte jako já a jak tohle celé prožíváte ☺. Nakonec, na umytých oknech, dvaceti druzích cukroví a kupě dárku to opravdu nestojí!


Při zimních pochůzkách městem dávám přednost pohodlí a proto většinou volím teplé a jednoduché outfity. nejinak tomu bylo letos. Na sobě mám teploučké "kanady" Tamaris, legínokalhoty z Bershky, košili, bundu a čepici z HMka a kabelku Obag, šála je neskutečně teplá a příjemná a je z Choies.





Kapitolou samou pro sebe jsou trhy a zvířátka, vlastně tam chodím hlavně kvůli nim ☺ a nejvíce se na ně těším. Někdo to možná nazve infantilním, ale já zvířata miluju a i to je důvod, proč jsem se jako rodilá Pražačka odstěhovala na vesnici. Ostatně, vždy jsem snívala o tom, že budu mít velkou farmu (statek) se spoustou zvířátek, to se mi asi nesplní, ale moc by se mi líbilo mít třeba odlehlou hájenku s obrovskými pozemky pro domácí zvířectvo a mazlíčky ☺. Zatím to zastupuje jen Blairynka ☺. Na druhou stranu je mi ale zvířátek na trzích docela líto, když kolem nich proudí tolik lidí, ale zase je pravda, že tam měli spoustu sena, mrkve a žrádla a špatně jim tam asi nebylo. Horší se mi to zdá u dravců, pán sice říkal, že jim to nevadí,ale já si nejsem tak docela jistá.










Baví mě prohlížet si ručně vyráběné ozdoby, formy, věnce a malé dárečky jako třeba domácí mýdla...
V těchto keramických formách jsem dříve pekla bábovky, mám ještě dvě po babičce, ještě z kameniny, ale musí se dobře vymazat a dlouho se nahřívají a pak chladnou, takže jsem přešla na silikon. Musím ale říci, že to prostě není ono.


Slamněné ozdoby mám ráda, ale vlastně jsem je na stromku nikdy neměla ☺.









Už máte letos napečeno? Já jsem zatím stihla jen várku lineckého, ale aspoň tak se s vámi podělím o svůj recept, který jsem kdysi našla v nějakém časopise a od té doby ho používám. Cukroví je totiž moc chutné a jemné. Ještě bych chtěla udělat jeden pečený druh, asi pařížské rohlíčky a potom dva nepečené, ale uvidíme, jak mi to vyjde ☺. Neumím moc fotit jídlo, takže vězte, že to líp chutná než vypadá ☺.


Moje oblíbené linecké cukroví:
* 40dkg hladké mouky
* 20 dkg cukru moučka
* 20dkg tuku
* 1 vejce
* 1 žloutek
* 1 vanilkový cukr, vanilka nebo lžička vanilkového aroma
* 1/2 prášku do pečiva

Mějte se krásně, užívejte pohodový Advent a netrapte se maličkostmi, protože na nich svět nestojí a kdo se zaměřuje jen na ně, tomu uniká podstata.


You May Also Like

39 komentářů

  1. Ahoj Peti, naprosto s tebou souhlasím! :) Vánoce by měla být časem lásky, pohody a klidu :) žádný stres nemá smysl. Lepší je si tu atmosféru vychutnávat, sledovat pohádky a trávit čas se svými blízkými :)
    Přeji vám s Mírou krásné Vánoce! :)
    Klára

    OdpovědětVymazat
  2. Linecké mám nejraději bez prášku do pečiva, jinak s tebou zcela souhlasím. Předvánoční davy v obchodních centrech úspěšně ignoruju. nakoupila jsem už dávno na internetu a ted si užívám trhů a procházek venku :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Ta šála je užasná!! I košile vypadá super, škoda že ji nevidím celou, ale vypadá skvělě!! Jediný co se mi teda nelíbí, je ta obag taška, ale to je čistě moje věc, protože ty kabelky uplně nemám ráda, ať mají jakoukoliv barvu :D

    Jinak článek mi dal takovou krásnou vánoční atmosféru, máte krásnej stromeček :) Ne, jak ten náš, že hned druhej den pro rozsvícení spadl :D :D :D
    Přeju Vám krásné a Veselé Vánoce :)

    OdpovědětVymazat
  4. Nesilim ..napecu kolik mi cas dovoli .. uklidim si tak pro pohodu..stejne uklizim celi rok...darky bez honeni ...koupim hlavne co deti chtej a na co jsou finance ....predevsim si delame pohodicku...tesi me radost mich 6 deti a dvou vnoucatek ...hlavne ze jsme zdravi a mame se radi ...i kdyz letos budou smutnejsi ..jelikoz mi u stolu budou chybet vnoucatka a 2 dospeli syni deli nas totiz 2000 km vzdalenost ..jsem stastna ze se mame....a i tobe Peti preji jen to co je nejdulezitejsi...zdravi a lasku ostatni prijde samo

    OdpovědětVymazat
  5. Krásné fotky.. A nikdy neříkej nikdy, třeba někdy nějaký malý statek mít budeš, proč ne:)
    Mám to stejně, co člověk chce, si koupí přes rok, že a mě teda letos doslova odpuzují lákadla, že to a to a to potřebujeme a musíme koupit jako dárek, prostě šílenej nátlak z obchodů, hnus. Ne, já nic nepotřebuju, hlavně ať jsme zdraví a spokojení, stačí. To samé přeji i Tobě a všem, koho máš ráda!

    OdpovědětVymazat
  6. Nesilim ..napecu kolik mi cas dovoli .. uklidim si tak pro pohodu..stejne uklizim celi rok...darky bez honeni ...koupim hlavne co deti chtej a na co jsou finance ....predevsim si delame pohodicku...tesi me radost mich 6 deti a dvou vnoucatek ...hlavne ze jsme zdravi a mame se radi ...i kdyz letos budou smutnejsi ..jelikoz mi u stolu budou chybet vnoucatka a 2 dospeli syni deli nas totiz 2000 km vzdalenost ..jsem stastna ze se mame....a i tobe Peti preji jen to co je nejdulezitejsi...zdravi a lasku ostatni prijde samo

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj Peti :) moc pěkný pohodový článek. Já mám období Vánoc ráda moc a moc nechápu, jak je to pro někoho stresový období. Vždyť nikdo nikomu nekáže, aby měl naklizeno, napečeno, atd. :). A nákupy vánočních dárků mám ráda, protože udělám radost maličkostma :) Tobě taky přeju krásné vánoční svátky, užijte si je s Mírou

    OdpovědětVymazat
  8. Ahojky, díky Vám za krásný článek. Jen kdyby bylo, v tomto předvánočním čase, více lidí jako Vy, to by byly ulice plné usměvajících se tváří a pohodové atmosféry! Přeji Vám krásné Vánoce, hodně lásky, zdraví a spokojených čtenářů :) Pá, Sandra.

    OdpovědětVymazat
  9. Souhlasím. Vánoce by měli být svátky klidu a pohody. Přeju tobě a Mírovi krásné svátky a hlavně se netrap a užívej pohody Peti.❤

    OdpovědětVymazat
  10. Krásný a pravdivý článek! Nejdůležitější je zdraví a pak vse ostatní může mít smysl. Letos jsem se poprvé vykašlala na okna pred Vánoci. Upekla s dcerkou perníčky a šmitec. Dárky jsem nakoupila v říjnu a listopadu a uz se nehodlám stresovat. Moc hezké fotky z adventních trhů!

    OdpovědětVymazat
  11. A samozřejmě přeji Tobě i Mírovi krásné a klidné svátky!!!

    OdpovědětVymazat
  12. Krásné a ničím nerušene Vánoce 😊

    OdpovědětVymazat
  13. Ahoj, líbí se mi ty myšky na párátku, byly na slano, nebo na sladko? Asi je zkusím z kokosu a kondenzovaného mléka, takové "rafaello"

    OdpovědětVymazat
  14. Hezké, milé :) Karolína J

    OdpovědětVymazat
  15. Péťo, krásný článek! Úplně z něj sálá pohoda. Letos na Vánoce taky vyšiluju, ale kvůli blížícím se státnicím, nikoliv Vánocům. Já si na dárky docela potrpím - mám vždy hroznou radost, když vidím, že jsem sehnala něco, co udělá radost. Shánění mě navíc baví a začínám už v září, takže se většinou vyhnu přecpaným obchodům.
    Přeju Tobě i Mírovi krásné svátky.

    OdpovědětVymazat
  16. Peťo, kde jsi sehnala tuhle kabelku? Cca před dvěma lety byla vidět všude a teď když ji asi poslední čtvrt rok chci, ji nikde nevidim :) Předem děkuji za odpověď! Co se Vánoc týče, rozhodně nepatřim mezi ty, kteří mejou okna, vyklízí skříně, šílí atd. Dárky nakupuju včas a podle mě to není o veledarech, ale o tom udělat ostatním radost (moje kamarádka řekla, že mam dárky šité na míru, což mě hrozně potěšilo!). Strašně se těšim na pohádky, na pohodu. Letos peču poprvé vánočky, nejen pro sebe, tak snad se povedou, drž palce :D A největším dárkem je pro mě to, že s námi bude opět slavit Vánoce babička, která na jaře podstoupila nelehkou operaci a ačkoliv ten zdravotní stav není pořád nic moc (a bohužel ani nebude), pořád je tady s námi ačkoliv to nevypadalo vůbec dobře.... a mně se chce bulet jenom když tady o tom píšu :) Přeju tobě i Mírovi krásné Vánoce, snad už je tatínkovi líp, protože rodina je to nejdůležitější!!!! M*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doufam, že nevadi, že odpovídam za Péťu, ale na webu o-bag.cz najdeš jak e-shop, tak i prodejní místa. Ale jestli jsi z Prahy, tak na Jungmannově náměstí je obchod a pak je prodávají v ulici 28.října (nevim, jak se obchod jmenuje, ale má na sobě ohromný obrázek opice :) )

      Vymazat
    2. Nevadí a moc děkuju :) Z Prahy nejsem a nemam to tam zrovna blízko. Já vim, že je dřív měli hodně na Zootu, ale tam už vymizeli....takže díky za tip, netušila sem, že mají e-shop a světe div se! ani mě nenapadlo to hledat :D :D

      Vymazat
  17. Teda to jsou tak kouzelný fotky. Všechna ta zvířátka a taky ten adventní věnec ze šišek. Ten se mi opravdu líbí. Ještě se mi nepodařilo navštívit vánoční trhy, ale jelikož bydlím u Prahy, tak tam se mi ani moc nechce, ale trhy z tvých fotek působí prostě vánočně. Děkuju :) Sama nemám ráda vyšílené davy lidí kupující cokoliv, aby se neřeklo. Jenže dneska nikdo nemá na nic čas, takže dárky se kupují hlavně na poslední chvíli. A to je ten stres pak ještě "lepší". Jen bych se chtěla zeptat, jeslti ty body od Tamaris jsou pohodlné? Před nějakou dobou jsem na ně koukala na netu, ale nikde v krámě jsem je nepotkala. Děkuju za odpověď a přeju vám oběma s Mírou pohodové Vánoce. Pavla

    OdpovědětVymazat
  18. Ahoj Péťo a Míro, oběma ze srdce přeji krásné a klidné prožití vánočních svátků i tohoto času. Já bohužel Vánoce mám jako trochu stres, ale ne nákupní, peču cukroví, do toho dárky hlavně pro děti, ale neprehanim to. Teď už mám hotovo,úklid řeším od září průběžně. Já osobně nic nechci, zítra jede manžel do Prahy a dostal za úkol mi tam koupit Too Faced primer na oči, to je jediný, co si moc přeju. A nemít teď tolik práce kolem účta, konec roku,tak bych si užívala víc. Už se těším, až vezmu děti na vánoční trhy a uděláme si pohodu. Zajímalo by mě, jestli Vánoce budete trávit sami s Mírou doma a nebo budete na Štědrý den u rodičů?

    OdpovědětVymazat
  19. Možná někdo bude kroutit hlavou, ale byla bych nejradši kdyby se na Vánoce žádné dárky nedávaly. neustále slyším jak pořád někdo stresuje s tím,že nemá nic nakoupeno, plný youtube s tipy na dárky...Příjde mi to zbytečné. Pokud někoho chci obdarovat tak k tomu není přece potřeba stres. Jinak advent mám moc ráda a přála bych některým lidem aby místo běhání po obchoďáku si odpočinuli a zamysleli se že Vánoce nejsou jen o dárcích:) Přeju ti a Mírovi krásné prožití svátků a ať se Vám v Novém roce stále tak daří v blogování a youtube! A samozřejmě hodně štěstí i v osobním životě a pevné zdraví! 😊

    OdpovědětVymazat
  20. Já nesnáším nakupování všeobecně, jen se ke mě paní prodavačka v obchodu s oblečením přiblíží, tak beru roha, chápu, že je to její práce a má to nařízeno od vedení, ale tohle mě vždy dokáže vyhnat na ulici. Takže nakupuju jen pokud je to opravdu nutné, stejně mě na oblečení moc neužije, když to vypadá pěkně a plní to funkci, tak mi to stačí. Což tedy platí i u ostatních obchodů. A před Vánočními svátky na to kašleme dvojnásobně, vždy si vše nakoupíme předem, i jídlo, zamrazíme a pak se z domu ani nehnem, maximálně na ty trhy, ty k tomu tak trocu patří a jsou takovým zpříjemněním mezi obyčejnými nákupy. S přítelem si dárky nedáváme, tedy nedáváme si je k příležitostem jako narozeniny, svátky, Vánoce, výročí, Valentýn ale když někde něco pěkného vidím a vím, že mu to udělá radost, tak to koupím a dám mu to rovnou, přece nebudu čekat na nějakou speciální příležitost jen proto, abych mu mohla dát dárek. Vánoce mám ráda protože si s mamčou, babičkou a sestrou sedneme a zavzpomínáme na staré časy, společně při Štědrovečerní večeři povečeříme a jsme spolu. Tímto chci tobě i Mírovi popřát příjemné trávení svátků i mimo svátky, dobrou náladu, hodně zdraví, protože to je to nejdůležitější a co nejméně konfliktů v rodině. Držím vám palce, držte se!

    OdpovědětVymazat
  21. Ahoj, napsala jsi to přesně... já miluju předvánoční čas.. ale mám pocit, že spíš miluju tu představu typicky ladovské zimní pohody, kdy jsou nejblližší spolu, doma je krásně teploučko a voňavo, zatímco venku se třpytí sníh a dovádějí děti na saních... je to kouzelné, svítivé... Jenže realita je dnes jiná. Také se snažím nepodléhat moderní uhekané době, ale úplně vyhnout se tomu bohužel nedá... davy lidí potkáš všude, vánoční ozdoby typu " alkoholem posilněný nafukovací santa" zdobí města už od půlky listopadu a vánoční kolekce snad od září... je škoda, jak si kazíme pohodové žití... Kdybych byla bezdětná, nesjpíš bych si vánoce zařídila stejně jako vy...ale máme sedmiletou a skoro šestiletého a tam už to bez dárků nejde - a to nejen doma, ale i ve školkách a školách při vánočních a mikulášských besídkách... jenže o tom to není... a k tomu vedu i ty své ... a myslím, že se mi to daří :)
    Přeju Tvé rodině co možná nejpohodovější vánoční čas Daniela

    OdpovědětVymazat
  22. Taky jsem byla na vánočních trzích v JH nasát trochu atmosféry. A taky tam každoročně chodím hlavně kvůli zvířátkům :D I když tenhle rok jsem pořídila i krásná vykrajovátka na cukroví u jednoho ze stánků.
    My máme Vánoce spojené s dárky, takže přes to alespoň u mne nejede vlak. Vždycky se těším až moji drazí rozbalí dárkový papír a zajiskří jim oči, to je pocit k nezaplacení. Miluju zdobení vánoční stromečku, pečení cukroví s koledami a i ten vánoční úklid mi nevadí. Vánoční období jsem nikdy neměla a snad nikdy nebudu mít spojené se stresem u sebe ani ve u svého okolí :)

    OdpovědětVymazat
  23. Ahoj Péťo,
    trochu dotaz mimo...Když jsi objednávala boty ze SHeIn, brala sis svou běžnou velikost nebo menší/větší?
    Děkuji předem za odpověď a pěkné svátky:)
    Ája

    OdpovědětVymazat
  24. Tak s tím mletím z posledního jsme na tom stejně, už se nemůžu dočkat volna a na mytí oken teda kašlu :) Stejně je pořád tma :) Vánoce samy o sobě mě nějak nestresují, nakoupím přes net knížky jako dárky a je nám fajn, horší je to s prací, která se musí stihnout do Vánoc, jinak už nikde nikdo není a prostě to nepočká. Snad to uteče a bude už volno. Užívej!

    OdpovědětVymazat
  25. Je to tak jak píšeš..Vánoce jsou pro mnohé akorát stres, nervy a vyčerpání..a proč? Pro nic. A nejhorší na tom je, že to mnohdy přenáší i na lidi, co se snaží být v pohodě a svátky si užít v klidu =/.

    Napečené zatím máme jen medovníčky, ale tento víkend to doženeme =).

    Tak krásné, klidné a milé svátky,
    Michael
    Vyhraj Nikon D5500

    OdpovědětVymazat
  26. Ahojky Péťo, vystihla jsi adventní čas ve svém článku skvěle. Jelikož letos máme s přítelem nový byt, tak chci mít Vánoce "dokonalé" a jsem nevrlá, protože nestíhám vše, jak jsem si naplánovala. Buď mi do toho skáče něco jiného, co naruší mé na minutu určené plány, nebo jsem už tak ze všeho vyčerpaná, že nejsem úplně schopna vše zvládnout.
    Jediné co bych tu ale chtěla pro ostatní čtenářky uvést, že jsem si k Vánocům objednala na tvém eShopu sadu štětců a ještě nějaké navíc, a musím říct, že jak uvádíš, že pracuješ 12 - 14 hodin denně, musí to být pravda, protože obden po objednávce byly štětce na poště!!!! Jak jsi to stihla to nevím, ale jsi skvělá v tom co děláš, a dovolím si jménem všech tvých zákaznic Ti poděkovat!! :-) :-)

    Jsi tak nesmírně pozitivní a úžasná bloggerka, která mě inspiruje k tomu taková být také. Přišla jsem na tvůj blog (vlog) celkem nedávno, ale hodně mě to ovlivnilo. Jsi úžasná.

    Pozdravuj svého manžela Míru a přeji Vám hodně dalších pracovních úspěchů, krásné a klidné prožití Vánoc a vše dobré do nového roku 2016.

    OdpovědětVymazat
  27. Ahoj Péťo,
    já s tebou souhlasím, všichni kolem mě šílí, že pořád nemají dárky, že neví, co kupovat, že na to nemají čas atd. Já to takhle nemám, jsem hrozně ráda, že strávíme s rodinou čas dohromady a moc se už těším. Co se týká dárků, zastávám názor, že hezká maličkost pro potěšení akorát stačí. Já osobně ráda kupuji třeba hezkou kosmetiku (letos jsem podpořila českou kosmetiku Manufaktura, mají hezké balení a kosmetika hezky voní), nebo nějaký dobrý čaj, kávu, láhev něčeho ostřejšího atd. Nejraději ale kupuji "zážitkové" dárky, jako například lístky do divadla, do kina, poukaz na masáž nebo na večeři do nějaké pěkné restaurace. Jelikož vím, co má dotyčný rád, vyberu mu podle toho. Například babička ráda chodí do divadla, ale děda s ní nechce chodit a samotně se ji nechce, tak ji potěším lístky do divadla a navíc svoji přítomností (takové dva dárky v jednom) :). Nebo třeba sestře lístky do kina, a jelikož mají malé děti, tak ještě osobní hlídání dětí. Takové dárky, myslím si, nejvíce potěší.
    Moc často nekomentuji, ale teď jsem koukala, že máš tatínka v nemocnici. U nás v rodině se teď bohužel objevilo taky několik velice nepříjemných nemocí... ach ty rakoviny.
    Tak ti posílám hodně sil a přeji krásné Vánoce.
    Barbora

    OdpovědětVymazat
  28. Kdybys místo nákupů v drogerckách občas zašla i do cukrovinek v supermarketu, stihla by si i upéct nějaké další druhy cukroví...Pravda, že fotit paletky ti jde líp, chtělo by to i novější talíře, hold kuchyňka z Tebe na stará kolena nebude:-)..

    OdpovědětVymazat
  29. Ahoj Peti, vánoce jsou svátky klidu a míru, o společném čase stráveném s rodinou a těmi kdo jsou našemu srdci nejblíže, úklid provedu standardní, jako každý týden, určitě nebudu mít x druhů cukroví, nebudu se celé svátky honit za nějakou umělou dokonalostí. Tento rok byl poměrně hektický, časově i pracovně náročný, v létě ani nebyl čas na dovolenou, tak si to s manželem vynahradime po Novém roce. Odlétáme do Los Angeles, navštívíme Las Vegas, Grand Canyon......letí nás tam velká banda, tak se těším až si konečně odpočineme a uděláme pořádné prázdniny.
    Chtěla jsem ti napsat jednu důležitou věc, jednou jsem někde četla, že život není o tom, jak se člověk umí schovávat před bouří, ale o tom, jak se naučí tančit v dešti, přirostlo mi to k srdci a řídím se tím. Vím, že to není jednoduché brát vždy život z té lepší stránky, ale život je potom jednodušší, věřím, že ty jsi silná osobnost a nad lidskou hloupost se dokážeš povznést, dáváš nám ze sebe neuvěřitelně moc, stojí za tebou Míra a taky spousta z nás. Nemám problém napsat jak to vidím já a postavit se za tebe, nemám Facebook proto svůj komentář píší sem, je mi 36 a stojím nohama pevně na zemi,takže nějaký ten negativní komentář mě nerozhazí. U tebe je to jiné, protože negativní komentáře a hejty jsou někdy až ubíjející. Spousta lidí je zlých, zavistivých a hlavně hloupých, o ničem jiném to není. Peti, tobě i Mírovi přeji ničím nerušené a kouzelné vánoční svátky, prožijte je dle svých představ, do Nového roku přeji zdraví, spoustu lásky a hlavně nepřestávej psát :). Mám tě moc ráda. Nikča Tománková

    OdpovědětVymazat
  30. super fotky :) nepeču, peče mamina, jen slepuju a zdobím a za to si vždycky něco odvezu :) nešílím, stromek jsem ozdobila už dva týdny zpět, abychom si ho trošku užili a do práce půjdu naposledy v pondělí - pak na to házím bobek a hotovo. Hlavní je klid a rodina :)
    two outfits

    OdpovědětVymazat
  31. Ahoj Peťo, článek se ti opravdu povedl. Velmi by mě zajímalo, kdy se z pohodových svátků stala taková štvanice. Přijde mi, že kdo si v práci nebo mezi přáteli nestěžuje na nedostatek času kvůli uklízení a pečení jakoby neměl co přinést do debaty. Přijde mi proto paradoxní, že se nejdříve všichni na začátku listopadu diví, že se v obchodech objevuje vánoční dekorace a zboží tak brzo, a o měsíc později nestíhají a honí se :-) Držím pěsti všem, které čeká před Vánocemi mnoho úkolů, zvládněte to ve zdraví a pořádně si potom odpočiňte! :-)

    OdpovědětVymazat
  32. Ja relaxuji o Adventu i tak, ze pecu cukrovi, bavi me to a chutna :-) Ale zadny stres a rozhodne nesoutezim, kdo ma vic druhu, pecu kdyz mam chut a cas. Velky uklid delame na konci leta, jakoze fakt velky, vyklizim skrine, delam obrovske cistky a tak, takze nevidim duvod to pred Vanoci opakovat - uklidim uplne normalne, a je to! taky nemam rada ten zbytecny stres, myslim, ze se tim lidi pripravuji o fajn atmosferu.

    OdpovědětVymazat
  33. Krasny outfit. Jo ja trhy take miluji, mozna zitra pujdeme omrknout. A jeste musim dokoupit aspon par drobnosti.

    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk/2015/12/giveaway-4.html

    OdpovědětVymazat
  34. Zdá se, že letos mi tvoje linecký zachránilo sebevědomí a před ostudou mít na štědrovečerním stole něco rozplizlýho z lineckýho těsta. Moje těsto letos nějak nevyšlo, nevím jak se to mohlo stát, to co jsem vytahovala z trouby mi srazilo sebevědomí až na nulu a tak jsem honem udělala tohleto těsto, nenechala jsem ho ani pořádně odpočinout a výsledek je na pohled i chuť moc dobrý. Ještě uvidíme, ale snad se za těch pár dní pořádně rozleží. Letos jsem se k pečení dostala až teď.
    Vaše Lenka 40

    OdpovědětVymazat
  35. Moc pěkně napsáno. Osobně rovněž nepatřím mezi příznivce předvánočního nákupního šílenství a navzdory všem povinnostem si vánoční atmosféru užívám. Pořád na mě působí tak nějak zvláštně magicky, stejně jako jsem ji vnímala v dětství a ten pocit mi stále vydržel. Vánoce by měly být o tom, že se jsou spolu lidé, kteří se mají rádi, ne o počtu nákladných dárků. Bohužel se mi zdá, že hodně lidí je o tom přesvědčených, soudě dle přecpaných nákupních center... Mám někdy pocit (dle některých reakcí ve svém okolí), že mít rád Vánoce je považováno za něco téměř až nepatřičného, což myslím, že je velká škoda, (ale koneckonců každého věc že ano). Mám ráda Vánoce a nestydím se za to. A těší mě, že je nás takových více :)

    Přeji krásný zbytek čtvrté adventní neděle,
    Amelia

    OdpovědětVymazat
  36. Ty máš příšerný kolena.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!