OOTD - long plaid shirt | dlouhá károvaná košile

by - 04 prosince

Krásný páteční večer vám všem,

když jsem tento outfit postovala na facebook, vaše názory se docela různily. Ne, že bych s tím nepočítala, protože je to na jednu stranu look poměrně extravagantní. Na druhou však pořád poměrně dost umírněný, protože prim v něm hraje klasická černá.
Také jsem z příspěvků na facebooku vyrozuměla, že trend dlouhých košil pod kratší svršky většinu z vás zatím míjí. Já se naopak přiznám, že mně se hodně líbí a jak víte, ráda kombinuji kratší křivák i s delšími pletenými svetry nebo spíše kardigany. Hrozně moc mě tohle vrstvení baví, i když zcela chápu, že to asi nebude šálek čaje každého z vás. Další výhodou takových outfitů je, ačkoliv se to na první pohled možná nezdá, že v nich není zima. Dlouhá flanelová košile (na stránkách psali polyester a celkově vypadala mnohem lehčí) dokáže totiž ochránit záda i nohy před nepříjemných větrem. Celkově mám ráda na podzim a v zimě delší svršky, které jsou zároveň i praktické a když jsou ještě ke všemu trendy, je to dvojitá výhra.
Tahle extradlouhá košilovesta se mi na obrázku strašně líbila! Říkala jsem si, že k otevřených botám a tílku a džínovým šortkám nebo džínám, bude skvělá i na jaře nebo v létě. Když však přišla, musela jsem to trošku přehodnotit, materiál není tak lehoučký a poddajný jako na obrázku, což se přiznám, mi dělalo maličko problémy, protože tím pádem tolik nesplývá kolem postavy. Na druhou stranu je však pevný a kvalitní a tak nejen zahřeje, ale i se více hodí pro nadcházející sezonu, takže mi to vlastně ani nevadí.
Kombinace s dominantní černou ve zbytku outfitu a červenou rtěnkou pro mne byla jasnou volbou. Stejně tak vysoké podpatky, ale dokáži si k tomuto looku představit i tenisky ☺.

Na které straně barikády jste vy, jste spíše konzervativní nebo se nebojíte nových trendů, delší svršky pod kratší ano nebo ne?



boty, kabelka, křivák, tričko - H&M
džíny - SheIn
košile - Choies
šála - Choies
rtěnka- BH cosmetics Te amo







You May Also Like

64 komentářů

  1. Páni, Péto, nádhera! Moc Ti to sluší!

    http://sayesss.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. boží...víc netřeba dodávat :)

    OdpovědětVymazat
  3. Super, Peťko, ta košile je boží. Dá se sehnat i někde v Česku? My jsme vždycky sto let pozadu, že? Jinak celkově nádhera - jako ty celá. majka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruško, já nic podobného moc neviděla,ale takové ty lehce nad kolena nebo pod zadek mají v HM, ted jsme si tam zrovna jednu kupovala ☺.

      Vymazat
  4. Tak košile je parádní! Přemýšlím, že ji taky objednám. Super originální kousek :)

    http://www.fashionmad.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já ji mohu doporučit, je fakt pěkně ušitá, i hezký materiál :)

      Vymazat
  5. Mě by asi ani nenapadlo takhle to nakombinovat, ale na tobě to vypadá skvěle, takže do toho možná že i půjdu. :)
    Když jsem viděla fotky poprvé, tak mě zaujal ten krásný stromek v pozadí. A na vteřinu mě napadlo, jestli to není v Jindřicháči, ale pak jsem si vybavila, jaký stromek tam letos je a jak je takový maličko křivý.. :D
    KattyLife

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Káťo, moc děkuju! Já Hradecký ještě neviděla, tohle je na Andělu v Praze :).

      Vymazat
  6. Mne se to libi! Jen bych ji mozna do pasu zapnula :). Kazdopadne ti to slusi a umis takove kousky vynest tak, aby vypadaly skvele :).

    OdpovědětVymazat
  7. Je to krásný outfit. Miluje tenhle styl, už nějaký čas sháním svetr v podobné délce :)

    OdpovědětVymazat
  8. Holé kotníky a kolena, ale hlavně, že tě košile zahřeje :-D Nechápu, za mě totální propadák.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mě to napadlo :D ale nemyslím to nějak zle

      Vymazat
    2. Ja jsem zahrat nepotrebovala, zima mi nebyla, to byla jen poznamka, ze kosile i zahreje. Nechapu, ze ma nekdo cizi porad potrebu resit jestli je nekomu jinemu zima a ze on by zmrznul, koho to proboha zajima? :D

      Vymazat
    3. Proboha, čemu se Petro divíš? Hodíš se outfit a potom ti vadí, že o něm někdo diskutuje, když to bylo přece cílem?? Markéta

      Vymazat
    4. Markéto, to chce klid, nerozčiluj se ;). Mně nevadí, že se diskutuje o outfitu, ale opravdu nechápu proč pořád řešit jestli někomu nebyla zima. Ted to vidím skoro všude po blozích, jak pořád někdo píše, že by mu bylo vedro nebo zima a opravdu mi uniká smysl, tak snad každý má jinou termoregulaci a já jsem třeba všude ten den jela autem a moc jsem nebyla venku, takže jsem zahřát fakt nepotřebovala. Vlastně se ani nechápu, že se tady vůbec ještě snažím anonymům něco vysvětlit.

      Vymazat
  9. Wow, tá košeľa je super! Som za takéto originálne kúsky a pekne si ju zladila! :)

    OdpovědětVymazat
  10. Vypadáš úchvatně, vypadáš jinak než těch 99 % šedivých kolemjdoucích. Taky si chci koupit delší kostkovanou košili, ale ne tolik dlouhou, aby to byly spíše košilové šaty s páskem a na legíny :)

    OdpovědětVymazat
  11. Mně tam ta košile přijde navíc :-D Bez ní by se mi outfit moc líbil. Ale sluší ti to i tak, Petí :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám stejný názor, košile je přehnaně dlouhá a za mě je tam taky navíc:)

      Vymazat
  12. Tyjo Peťo skvělé =) moc =D Mohla by jsi někdy natočit video na vázání těchhle obřích šál, mám ji doma a docela dlouho sem ji měla jen hozenou ve skříni, jelikož sem netušila jak ji usměrnit, aby byla nositelná… Později sem si osvojila takovej jeden fígl jak ji lze nosit, ale stejně… A tenhle styl je nejvíc super a netuším jak to všichni vážou =D
    Tereza =)

    OdpovědětVymazat
  13. Moc ti to slusi. Vypadas max na 20 let :-)
    Take bych si neco takoveho dovedla predstavit, jen o par mesici drive. Ja ven vyrazim uz jen s poradnou salou a kabatkem zapnutym od hlavy k pate (tedy ke kolenum). Ale super inspirace, dekuji :-)

    OdpovědětVymazat
  14. Od pasu nahoru skvělé, od pasu dolů ne, ta košile mi tam připadá nějak navíc. A s holými koleny a kotníky bych zmrzla :-D

    OdpovědětVymazat
  15. Strašné, vůbec to k sobě neladí....dneska se to nepovedlo. Ovšem líčení je nádherné :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak tak dnes hrůza jak strašidlo do zeli😁

      Vymazat
  16. Petro, to není nic proti tobě, ale proti tomu karovanemu prostěradlu :) Hrůza! Váhám, jestli mi to připomíná koncertní kostým Ozzy Osbourne nebo rozparanou satovku mojí mamky v roce 1976 :) Zbytek outfitu a makeup se mi líbí.

    OdpovědětVymazat
  17. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  18. Ja mam moc rada kombinaci delsiho cardiganu s krivakem, tak ze pro me je tadle kombinace uplne wow! :-) Navic je to takovy rebelsky :-D a tobe to moc slusi Peto! :-)

    OdpovědětVymazat
  19. Za mě ne. Ta košile vypadá ke zbytku outfitu jako kus zapomenutého hadru. Taky moc nechápu kombinaci "mohutná šála-holé kotníky". Kdy se to nosí? Šála by odpovídala zimě, holé nohy pozdnímu létu.
    Ale líbí se mi účes a rtěnka a křivák :-)

    OdpovědětVymazat
  20. Tak to ne hrůza 👎👎jak někdo si může myslet že je to in .Nesedi ti ta košile nebo deka??😂Ostatní parádni ale ten spodek deky hrůza.😨😨😨

    OdpovědětVymazat
  21. To je deka ???😂😁😨😨😨

    OdpovědětVymazat
  22. Já bych to nenosila, hlavně tu bundu, není to můj styl, ale na Petře se mi to líbí, je to hezky dotažené do detailů.

    OdpovědětVymazat
  23. Prečo tie negativne hejty píšu iba anonymne? :D to sa tak boja to napísať pod svojím menom? Úbohé :D .... a mne sa to mega páči ale nie u každého a s každou vecou, táto košeľa má šmrnc a tebe Peťka to svedcalo a bola si nádherná, ved ako vždy :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kápla jsi na to, pod svým pravým jménem by totiž tohle nikdo nenapsal. Já nemám nic proti tomu, že se to někomu nelíbí, ale i to se dá podat slušně a ne takhle. Holt odraz společnosti, každý druhý umí jen urážet a hejtovat, je to smutné,ale je to tak. Naštěstí, většina čtenářů je normální a super :).

      Vymazat
  24. Péti, strašně Ti to sluší :) ♥♥♥

    OdpovědětVymazat
  25. Za mě supr až na tu košili. To fááááááákt ne.

    OdpovědětVymazat
  26. Vypadá to hodně zajimavě, ale umim si to na sobě představit třeba až za 5 let, když se to dostane opravdu všude, i do těch nejmenších vesnic, ale i tak si osobně myslím, že u nás z toho tak velký hit nejspíš nikdy nebude. Jako proč ne, vždycky mi vadilo, že holkam táhne na ledviny, tady je to možná trochu opačný extrém, ale já cokoliv co někde visí, plandá, dieálně dlouhý kabát, ty zbožňuju, vidím velice ráda a červeno černá je klasika :).

    OdpovědětVymazat
  27. Peti, naopak, vypadá to naprosto luxusně... jsem přesně tento typ :D prostě rebelské, černé, úplně se v tom vidím, asi bych nejspíš zvolila kratší tu košili, možná jen pod zadek, ne, že by se mi ta dlouhá i tak nelíbila, ale prostě tak :D Za mne prima, ale chápu, že to není pro každého... ono ne všichni si mohou všechno dovolit nosit. Mně například sluší a sedí ke mne tento styl a , sportovní. Z 95% jsi jinak elegantní a nemohla bych se takto oblékat, ale nikdy mne nenapadlo psát, že je to otřesný a hanila jednotlivé kousky oblečení (naopak přijdu pochválit, když ti to sluší, stejně jako tady).. tak jako si každá kniha najde svého čtenáře, tak i každý kousek oblečení si najde svého nositele :))) *just saying* Hezký advent Peti :)

    OdpovědětVymazat
  28. Dobrý den, Petro, jako naprostému módnímu zbabělci se mi tento outfit ani trošku nelíbí, ostatně tak nějak se většinou vkusově míjíme, co se oblečení týká. ALE vaše kosmetické články zbožňuji a na druhou stranu si myslím, že abychom se my tradicionalistky v tom bezpečném a šedém středu mohly v pohodě vyskytovat, někdo musí zkoušek také to jiné, ať nad tím můžeme sice kroutit hlavou, ale aspoň nás to vybičuje k tomu, abychom si takové věci alespoň částečně barvou nebo třeba materiálem přidaly po troškách do svého šatníku, ať neskončíme jen v šedé a hnědé...

    OdpovědětVymazat
  29. Tohle fakt ne, vršek super, ale ta dlouhá, předlouhá košile je přešlap. A to vidím jen z fotky, nedovedu si představit, potkat takhle někoho na ulici v reálu, jak ten cár látky, alias dlouhá košile musí vlát. Ne, mně se tohle opravdu nelíbí. Jana

    OdpovědětVymazat
  30. Nelibi se mi to a ne jen ta dlouha hadra, ale i ta obri sala pod krkem. Zena jste pekna, ale pytel Vam neslusi. Toto je navonena kakofonie, na peknou postavu navleceny mismas. M

    OdpovědětVymazat
  31. Me se to nelibi,dela te to moc baculatou a zvyraznuje to tve vrasky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak ale tohle je vážně moc :D......někteří by si měli pořídit brýle, jestli já už jsem baculatá, tak to je na návštěvu Chocholouška....

      Vymazat
    2. 😂😂 zvýrazňuje vrásky? OUTFIT? Som sa nasmiala 😃. Ale Péťa takáto fantastická vynaliezavá odpoveď by ma nenapadla 👍😉

      Vymazat
    3. Keď som sa prvý krát pozrela zaznelo mi v hlave : " Péťa má mladšiu sestru?" Pozrela som sa bližšie a nie, nie to je naša Peťulda, ktorá vyzerá na 25. Veľmi ti to sluší a tento trend zbožnujem no tebe skvelo sekne 😉😙

      Môôôj blog : heralolstyle.blogspot.sk
      Mám tam ako posledný beauty článok tiež trendový tip. ☺😊

      Vymazat
    4. No jo, Peťa je úplná baculka, měla by se začít hlidat na ta svá stará kolena :D. Autorce komentáře bych doporučila přeinstalovat ovladače grafické karty a pořádně si promnout oči.

      Vymazat
  32. Botky vypadaji perfektne, i ty vypadas skvele.
    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk

    OdpovědětVymazat
  33. Moc pěkný outfit, musím říct, že tě sledují hrozně dlouhou dobu a jsi den ode dne krásnější! :)

    OdpovědětVymazat
  34. Moc Ti to sluší! Ta dlouhá košile se mi líbí, ještě jsem to na nikom neviděla. Líbila by se mi i jako šaty, třeba.

    OdpovědětVymazat
  35. Ahoj Peťo, nepřibrala si trošku? Připadá mi, že v těch kalhotech máš celkem ,,napěchovaná" stehna :)

    OdpovědětVymazat
  36. Outfit se mi moc líbí!! Hezky zkombinované! Šála naprosto skvělá!

    OdpovědětVymazat
  37. Za mě delší svršky pod kratší rozhodně ano! Myslím si, že ti tenhle outfit rozhodně přisedne. V módě rozhodně nejsem konzervativní, ráda zkouším a kombinuji neobvyklé a neokoukané věci, takže mne tato kombinace více než láká, ale obávam se, že by to s mým zadkem jako Ohio nedělalo moc dobrotu! :D Krásnou neděli, Peti. :) <3

    OdpovědětVymazat
  38. Barevně je to sladěné hezky, svědčí ti to,ale co se taky dá pokazit na černé a červené, že? :) Ta šála působí dost disproporčně vzhledem ke spíše raně podzimnímu odění .) Chválím účes a líčení, působí to svěže a nepřeplácaně.

    OdpovědětVymazat
  39. Ta Petra to je ale uražlivka no prostě to neni ono ,nazor můžou řic ne třeba i špatný.Zamně taky ne kostkovaná deka kolem pasu to myslite važně že jí sedi no nevim 😁😁😁👎👎

    OdpovědětVymazat
  40. Nejhorśí co kdy tu bylo hadra kolem pasu 😁😁😁

    OdpovědětVymazat
  41. Peti, strašně ti to sluší.. Tahle móda se mi líbí,ale já sama jsem si to zkoušela a strašně mi skracuje nohy..avšak na tobe to ne jiné kafe!:) krása

    OdpovědětVymazat
  42. Takova moda se objevila uz v lonskych vydanich modnich casopisu, divim se, ze se takova vlna nevole zvedla az ted, kdyz se v ni objevi blogerka roku. Hotova "vojna, co vyhlasili sevci cisarpanovi" :-) To je proste zaprdena ceska natura, strach z odlisnosti a pokud uz se nekdo takovy najde a vyboci z davu, ostatni mu to daji sezrat (klasicka sikana spratku na zakladni skole - prvni stupen)

    OdpovědětVymazat
  43. A já se k tomuto příspěvku taky ještě vrátím :D Shodou okolností jsem včera šla městem, bydlíme fakt v malým mětsečku, má zhruba 16tis obyvatel, ale světe div se, přesně tento styl a tohle oblékání jsem včera zachytila během 30 minut u dvou žen - jedna byla kolem třicítky, druhá byla slečna, vycházela z gymplu. Neskutečně jim to slušelo, ten styl je prostě hrozně "volný", ležérní, vzdušný, a rozhodně to nevypadalo blbě, nebo že by vypadaly, jako by měly kolem sebe omotanou deku, či jak to tady párkrát zaznělo... fakt to vypadá skvěle :)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!