Urban Decay Gwen Stefani swatche, recenze a líčení s paletkou

by - 08 prosince

Krásné úterní odpoledne vám všem,

když jsem poprvé spatřila na internetu obrázek nové limitované paletky z dílny Urban Decay, moje srdce poskočilo. Jak víte, jsem milovníkem nude odstínů a přestože si ráda občas vyhodím z kopýtka, neutrály použivám v reálu nejčastěji a mám pocit, že mi i nejvíce sluší, nehledě na to, že se hodí ke všemu a můžete k nim vytáhnout i různé odstíny výrazných rtěnek, což je líčení, které já na podzim a v zimě úplně miluju!
Možná, že právě proto bude pro hodně z vás tahle paletka srdcovkou a nebo právě proto se některým z vás bude zdát "nudná". Vězte ale, že líčení s ní rozhodně nuda není a i přestože se některé odstíny tváří v paletce hodně podobně, jistě najdete využití všem z nich.


Moje dnešní líčení s paletkou se skládalo z neutrálních tonů v ohybu víčka a na spodní lince, kam jsem použila anaheim a stark. Na celém pohyblivém víčku to rozbalil odstín 1987 a do vnitřního koutku a pod obočí jsem použila odstíny blonde a skimp. V nejzazší části vnějšího koutku se na malé plošce krčí překrásný vínovohnědý odstín punk. Tohle líčení si umím přestavit jako ideální look k vánočnímu stromečku i s nude rty nebo s červenou, avšak já jsem dnes chtěla vyzkoušet novou barvu na rty, takže jsem zvolila fialovou, v každém jiném případě bych však volila neutrálnější rty ☺.
lak: Essence Merry Berry Purple with purpose

Asi už na první pohled vám bude jasné, proč teď napíši, že paletka je ideální vánoční dárek. Jednak obsahuje mix barev, které sedí úplně každé ženě a každá je nosí a pak, má překrásně balení, které se k Vánocům vyloženě hodí.
Celá paletka je balena ještě v papírové krabičce, na které je plastický štítek s logem UD a Gwen Stefani. Už ta krabička vypadá luxusně a stačí ji převázat mašlí a šup s ní pod stromeček!


Obal sám o sobě je velmi masivní, poměrně těžký a promakaný do posledního detailu. Dominantními barvami jsou zlatá a bílá, což je kombinace, kterou mám velmi ráda. Design plastických černých koleček se mi líbí a kovový štítek s logem je podle mého pecka a nádherný detail.
Zároveň je fajn, že po celé ploše horního víka uvnitř paletky se nachází prostorné zrcátko. Zavírání je pak magnetické.


Uvnitř paletky se nachází 15 překrásných odstínů, z toho většína je v nude tónech a jen 3 jsou vyloženě barevné a to harajuku, danger a 1987. Celkově je v paletce 5 matných odstínů, 3 saténové a 7 stínů se shimmerem nebo třpytkami.


Stíny mají pro mne naprosto skvělou konzistenci. Jsou výborně pigmentované, prakticky nepráší, skvěle se s nimi pracuje, protože se výborně blendí a rozpíjí do sebe a také na víčku dobře drží. Během dne mi nikam nemizí, neopadávají a ani neblednou.  V podstatě nemám, co bych jim vytkla, snad jen odstín pop může při aplikaci maličko padat, protože obsahuje poměrně velké třpytky, použijte na něj plochý štětec a na víčko ho přitlačujte, pomůže štětec i navlhčit, například fixačním sprejem.




Z paletky* jsem celkově nadšená a určitě ji doporučuji, pokud jste milovníci dražší kosmetiky nebo sháníte nějaký pěkný dárek pro svou milou/sestru/kamarádku/maminku s touto paletkou nešlápnete vedle. Sežene ji ve vybraných Sephorách nebo na oficiálním českém eshopu za 1550Kč.


Vsadím však svůj klobouk, že kromě paletky vás jistě dnes zaujal i odstín rtěnky. Běžně bych ho spárovala spíše s nude očima, které byste s paletkou vykouzlili raz dva, avšak když jsou ty Vánoce, nebála jsem se kombinace ani se zlatou. Ostatně fialová a zlatá jsou moc pěkné duo.
Ke rtěnce* se váže malá pohádka, zahlédla jsem ji totiž u Lucky z GTL na Instagramu a ptala se jí na odstín s tím, že je boží, v Estée Lauder si můj komentář přečetli a tak jsem rtěnku našla v poště. Ani nevíte, jakou jsem měla radost, protože odstín je to opravdu úchvatný, takže na tomto místě moc děkuji ☺.


Také balení a celkové provedení tekuté rtěnky je luxusní. Uvnitř naleznete leskový aplikátor, který je velmi jemný a se kterým se skvěle pracuje. Náplň slibuje dlouhotrvající osmihodinovou hydrataci bez pocitu ulepených rtů s vysokou pigmentací a saténovým až matných finishem.
Abych pravdu řekla, tak odstín je opravdu luxusní, na zimu jako dělaný a jsem z něj opravdu paf. Avšak co se týče výdrže, finishe a ostatního, myslím, že to výrobce maličko nevychytal.


Nemohu souhlasit s matným finishem, protože rtěnka se poměrně leskne. Možná, kdybych přimhouřila obě oči, mohla bych ho považovat za polosaténový, protože určitě nemá lesk jako lesk na rty, ale matná prostě není. Také výdrž je docela slabá, v místě, kde se rty dotýkají, tak už při prvním mluvení se barva ze rtů sešoupe. Zdá se mi jakoby na rtech nedržela a měla potřebu putovat, bohužel i mimo rty nebo na zuby, což je při tak výrazném odstínu poměrně nemilé. Dále mne trochu mrzí, že barva poměrně dost flekatí a to už při nanášení, jakmile jedno místo přejedete dvakrát, barvu si ihned stíráte a vytvoříte fleky. Což opět demonstruje to, že barva prostě putuje kam se jí zachce ☺. Je to opravdu škoda, protože myšlenka je skvělá, barva je opravdu trendy a celý koncept je super, jen mám pocit, že náplň by potřebovala maličko vychytat, jelikož jsou na trhu mnohem levnější alternativy s pro mě lepším výkonem ☺.


 Rtěnka ihned po nanesení:

Po cca 30 -40 minutách, kdy jsem ani nejedla, nepila, jen mluvila:

Co se týče rtěnky, za mně osobně ji příliš nemohu doporučit, snad jen pro ten odstín. Nevím kolik přesně stojí, ale je mi jasné, že levná nebude a i tak má bohužel nedostatky, které bych neodpustila ani mnohem levnější rtěnce.
* Produkt mi byl zaslán nezávazně na otestování firmou nebo eshopem, můj názor na něj je zcela nezávislý a tato recenze není sponzorována. To, že mi byl produkt zaslán zdarma nemá absolutně žádný vliv na můj názor a vlastnosti produktu. Nejsem nikým nijak vázána a o produktu se zmínit mohu nebo nemusím podle toho jak sama uznám za vhodné.

You May Also Like

44 komentářů

  1. Paletka je hezká, akorát já bych tam nemusela mít ty barevný odstíny :-D

    OdpovědětVymazat
  2. jsem jednou z těch, co obsah paletky moc nebere, protože bych v ní šahala asi jen po dvou stínech, nicméně ten obal, ten teda je !!! :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Já teda UD paletky miluju, ale vždy kupuji takové ty hodně barevné, tohle je pro mě trošku nuda, jako je krásná, ale moc nechápu to složení barev.. Pro mě je zajímavá ta poslední řada, ale na co dvě řady téměř stejných odstínů.. Ale nádherná je, UD prostě paletky umí!:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je mi to úplně jasné, přesně tohle jsem si myslela, že to tak u tebe bude :D!

      Vymazat
    2. Už asi nepřijdu s ničím novým po těch letech blogování, co:-D Jako nevadilo by mi ji mít, ale oproti tobě ty hnědé odstíny vůbec nepoužívám.. Já si teď chci pořídit Smoked, ta se mi moc líbí, na kouřovky:)

      Vymazat
  4. Ta paletka je boží.Ten obal ❤ Moc ti to sluší. Ráda čtu tvoje články :) Chtěla bych mít tvoji slovní zásobu :D Pokračuj prosím dál v tom co děláš, protože pro mě jsi jednička :) ❤

    OdpovědětVymazat
  5. Oci su krasne,ale ruz ti vobec nepasuje,prides mi,ako Draculova zena

    OdpovědětVymazat
  6. No ta barva rtenky je fakt bozi! Po tom mluveni vypada, jak kdybys schvalne zamyslela "ombre" (ci jak se tomu rika...) Za me palec nahoru, obcas je treba se odvazat :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Paletka i samotne líčení je naprosto skvěle :)

    OdpovědětVymazat
  8. Paletka je krásná, furt se nemůžu rozhodnout mezi Gwen nebo Naked a jednu si sama sobě pořídím určitě k Vánocům :).

    OdpovědětVymazat
  9. Prekráááááásna paletka ,keby bola lacnejšia, určite by som si ju kúpila :). Rúž mám podobný od Makeup revolution. Tiež je kvalita horšia, ale aspoň nie je taký drahý ako tento od EL :D.
    Vianočná súťaž

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj Peti, mohu se zeptat, jestli náhodou nevíš, dokdy bude paletka skladem? Kdy ta limitka končí...? Moc se mi totiž líbí, každopádně jsem si nedávno koupila vice 4 a teď musim chvíli brzdit :-D díky moc...a líčení je opravdu opět nádherné...pořad mě k něčemu inspiruješ. :-) jsi moc a moc šikovná...kdo jiný by taky měl vyhrát blogerku než ty :-*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, tak to opravdu nevím,ale podle mě limitka bývá většinou do vyprodání zásob. A moc děkuju ♥.

      Vymazat
  11. Já se z týhle paletky můžu tak maximálně radovat při pohledu na fotky :D Je fakt nádherná a moc se UD povedla :)

    ZEEKO. | stojim-v-koute.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  12. Já fialovou nemusím a tohle je dost agresívní odstín,ale paletka je naprosto dokonalá.

    OdpovědětVymazat
  13. mě tahle paletka taky "naštěstí" moc neoslovila...:) stíny od urban decay jsou ale každopádně skvělý, nedám na ně dopustit, už teď se těším na další vice paletku :D... nicméně dnes budu chválit náušničky s kočičkou, protože ty jsou fakt nádherný:)!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuju a to ani nevím odkud je mám, mám je strašně dlouho :)

      Vymazat
  14. Nádherná paletka, odstínově se mi hodně líbí :))) Odstín rtěnky se mi moc nelíbí mě takové barvičky nesluší :) A k tobě mi taková fialová moc nejde :)

    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk/

    OdpovědětVymazat
  15. Ach jo, vždycky když u tebe vidím ty krásné paletky, tak mě na chvilku přepadne smutek, že si nemůžu takhle líčit oči, protože je mám malé a ještě mám převislá víčka, takže by stejně nebyly vidět :( Ale já si to vynahradím na rtěnkách! :)
    Jinak odstín 1987 je boží!

    OdpovědětVymazat
  16. Ta paletka je super uvažuji že jí dám mamce k vánocům :)
    Zvu vás na svůj blog na velikou vánoční soutěž o /podle mě/ hodně moc produktů SEPHORA, tak se mrkněte na můj blog http://style-et-vie.blogspot.cz/2015/12/christmas-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  17. Paletku už mám koupenou, ale musím počkat až pod stromeček. Jinak mě velmi překvapilo, že Sephora neměla tester (kupovala jsem na Floře). Neptala jsem se po důvodech, upřímně to nechápu (přitom všechny Naketky testery mají...). Dost mě to překvapilo. Nicméně mě ke koupi přesvědčil už pohled na ni v reálu a doufám, že stíny budou kvalitní, jak je u UD zvykem (jsem ráda, že to v recenzi sama potvrzuješ). Je to moje paletková premiéra této značky. Takže i já jsem nakonec propadla. Holt pro mě skvělý výběr barev, líbí se mi i balení a navíc jsem Gwen Steffani vždycky měla ráda.

    OdpovědětVymazat
  18. Původně se mi ta paletka vůbec nelíbila, ale po Tvé recenzi a swatchích zjišťuju, že je úžasná. Využila bych všechny odstíny, snad jen tu modrou ne ;)

    www.simply-pleasures.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  19. Paletku si tajně přeji k Jéžíšku, přinejhorším zainvestuji sama, no :-D Jo a .. Peti, jestli můžu mít takové skromné přání, tak by se ti určitě dobře vymýšlel tutoriál na líčení s těmi třemi posledními stíny, protože kombinace zlaté, modré a černé mi přijde jako pecka. Tak kdybys neměla co točit, někdy .. Takové malé hvězdné nebe ;-)

    OdpovědětVymazat
  20. paletka je naozaj krásna obal je fakt luxusný, ale tá tvoja s neutrálnymi farbami je oveľa krajšia,,, ak by som si mala vybrať tak jednoznačne volím Tvoju!

    OdpovědětVymazat
  21. U toho lesku Estee Lauder si osobně myslím, že to dělá možná jen tenhle konkrétní odstín. Protože já ho mám v odstínu 120 Extreme nude a je jednak krásně matná, tak skvěle drží a nikde se mi neslévá ani obtiskává na zubech. A musím říct, že sem z ní naprosto nadšená, barva je to nádherná a všichni ji chválí, tak třeba je to vážně jen v té fialové.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. možné to samozřejmě je, často se jednotlivé odstíny napříč řadou liší,ale zrovna u tak drahé rtěnky mi to přijde opravdu škoda....

      Vymazat
    2. Tak s tím naprosto souhlasím, já ji teda dostala, ale kdybych si ji kupovala za ty peníze a dělala mi to co tobě, tak bych byla taky dost zklamaná. A co se týče toho, že jeden odstín u stejného produktu je super a druhý průšvih, tak to je něco co mě vždycky dokáže "dojmout" a asi nikdy nepochopím, jak to ty značky dokážou tak pokazit.No ale stejně i když je ten odtín lesku nahouby nemění to nic tom, že ti to ohromně sluší. :)

      Vymazat
  22. Kromě posledních 3 odstínů bych využila všechny :) Mám Naked 2 a jsem celkem spokojená, akorát mně prostě celý den nevydrží a slévají se :( Té rtěnky je škoda, od takové drahé značky bych čekala lepší výkon. Jinak líčení super, já bych si na takové rty netroufla, ale Tobě to sedí :)

    OdpovědětVymazat
  23. Teda, ten odstín EL rtěnky je moje vysněná ideální fialová, ovšem jak píšeš - měla jsem ji jednou v parfumerii na rtech, ale konzistence a finish mě nezaujal, takže jsem jí tam nechala. Bohužel :(

    OdpovědětVymazat
  24. Paletka vypadá na první pohled opravdu hezky, ale asi bych využila tak tři čtyři stíny. Většina mi přijde dost do oranžova nebo nažloutle, a to se mi moc nelíbí. Škoda rtěnky :-(

    OdpovědětVymazat
  25. Mně nejvíc zaujaly ty náušnice – prostě kočky.

    OdpovědětVymazat
  26. Peti, paletka je nádherná a tobě líčení moc sluší ;) Já mám od včerejška doma tvoji Lovely Neutrals a ta je taky božská. Přemýšlela jsem nad kombinacemi barev a dneska další krásné líčení právě s touto paletkou. Moc se těším na tutorial ;) Jsi skvělá ;) Ať se ti daří ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, moc děkuju, tak to mě neskutečně těší a zítra s ní bude tutorial :).

      Vymazat
  27. Dobrý den, Petro,ta zlatohnědá kombinace je opravdu nádherná. Kdybych tak s malými dětmi a velkým vařením na Štědrý den stíhala někdy víc než řasenku a rtěnku (jako milovnice makeupu to nesu dost těžce), určitě bych šla do něčeho takového. No, třeba za pár let, až budou děti větší.
    Ale vyzýváte čtenářky k inspiraci na tutoriály - mohla bych tedy proprosit o nějaké líčení v bledých ledových barvách jen stříbrné a šedé, ale nějaký nositelný netřpytivý na ven, abych moc "nerazila"? (doufám, že tato kombinace moc nezavání umrlčinou :-) Snad to ocení i další ženské studeného typu se světlýma očima jako vy a já.
    Děkuji a přeji Vám, ať jste spokojená.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, moc vám děkuji za milý komentář a chápu, že s dětmi není tolik času,ale hlavní je určitě to, že se den užijete nehledě na to, vždyt o nic nejde :). Píši si na seznam :). Krásný Advent.

      Vymazat
  28. Péťo, paletka je překrásná, také jsme milovnicí neutrálních odstínů a těch pár barevných je v kombinaci s nimi také určitě výborně využitelných pro dny, kdy má člověk chuť experimentovat. Vyjádřila jsem se v rodině, že bych si ji přála od Ježíška, ale bylo mi řečeno, že už mám paletek dost, takže jsem si ji objednala sama a vychutnala si ten magický okamžik, kdy ji vkládám do košíku :)Nebýt, Péťo, Tebe , tak o tomto zázraku vůbec nevím a to by byla strašná škoda. Očka máš namalovaná nádherně a i ta neobvyklá rtěnka Ti sedí. Já bych s ní vypadala jako hrdinka Twilight:) Moc Tě zdravím, pa Klára*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Klárko, moc ti děkuju a také moc zdravím a užij si paletku, je vážně skvělá ♥.

      Vymazat
  29. Ahoj Petulko, tak mi přišly obě paletky od tebe a jsou moc fajn.Také by se mi líbily nějaké tipy na liceni s barvickami z nich - více variant....ještě bych ráda poprosila,zda mas někde zveřejněny tutoriál na liceni obočí? Nemám vůbec čas na sezení u pc a hledání videí, spíš vzdy prohlidnu na cestách odkazy na Tvém fb profilu. Děkuji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Peti, moc děkuji za nákup a mám dva starší tutoriály na obočí,ale už ho ted dělám jinak, zrovna v dnešním videu takový návod je :).
      https://www.youtube.com/watch?v=gCMLroWwjTo
      https://www.youtube.com/watch?v=aTNikslJ3ro

      Vymazat
  30. Moc vám všem děkuji za krásné ohlasy!

    OdpovědětVymazat
  31. Peto, viděla jsem tutoriál na vánoční liceni.Mužů se zeptat,kde seženu tu speciální tužku,co Jsi pouzila na obočí v tom videu?Děkuji.

    OdpovědětVymazat
  32. Paletka je božská!! Na mě čeká pod stromečkem :-) Tak se nemůžu dočkat :-)

    The World Of Makeup

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!