Catrice Liquid metal - stíny, které to umí roztočit

by - 25 ledna

Krásné pondělní odpoledne vám všem,

stínů z řady Liquid metal od Catrice jste si v drogeriích jistě povšimli. Nejsou žádnou žhavou novinkou a já mám některé z nich již dva roky. Za tu dobu jsem si je však velmi oblíbila a jelikož je považuji za jedny z těch nejpovedenejších z drogerie, ráda bych se jim dnes podívala na zoubek a ukázala vám mou sbírku. Třeba vás zaujmou natolik, že si pro některé z nich skočíte ☺......
Momentálně byste v drogeriích měli najít 6 odstínů, já jich mám doma 7, z čehož některé z nich se už bohužel nevyrábí.


Stíny jsou baleny jednotlivě v malých hranatých plastových krabičkách.  Balení je poměrně solidní, takže se vám určitě hned tak nerozláme. Co však u některých kusů dělá problém mně, je to, že některá balení nejdou dobře zacvaknout a tak se otevírají a některá naopak drží moc pevně, takže se špatně otevírají.

Vás ale na první pohled v drogerii neupoutá balení, ale jistě poměrně zvláštní a podle mého názoru povedený, samotný design stínů. Jsou totiž vyvedeny v reliéfu "hadí kůže" a k tomu jsou ještě slisovány do tvaru vlnky. Je to moc hezký detail, který sice stínům nepřidá nic na praktičnosti, ale osobně mám ráda, když se při každém otevření krabičky mohu vzhledem produktu pokochat, což se mi v tomto případě náramně vede ☺.

Stíny samy o sobě jsou velice dobře pigmentované, klidně se vyrovnají i dražších značkám. Ostatně, když vezmeme v potaz, že jeden mono stín stojí 113Kč, pak, pokud bychom sestavili paletku, dostaneme se na docela slušnou částku, která může směle konkurovat dražším značkám. Budiž jim však ke cti, že za tu cenu dostanete 3g samotného produktu, což je několikanásobně více, než je u stínů na oči běžné. Většina paletek obsahuje od stínu po maximálně 1,5g a i tak máme většinou co dělat, abychom stíny vypotřebovali. Myslím tedy, že pokud poměříme cenu/obsah/výkon, nejsou tyto stíny vůbec drahé.
Kromě skvělé pigmentace oplývají i příjemnou máslovitější texturou a velmi dobře se rozmazávají a rozpíjejí do sebe. Jednoduchý a efektní look však vykouzlíte i rozblenděním jedné jediné barvy přes celé víčko. Nakonec celá řada obsahuje tak krásné tóny, že si přímo říkají o sóĺo!
Někdo by si možná mohl stěžovat na prášení nebo spíše opadávaní stínů pod oko při aplikaci, je to dáno samotnou podstatou stínů, jsou opravdu hodně metalické a třpytivé a to u těchto konzistencí bývá téměř pravidlem, nehledě na jemnější slisování a pigmentaci. Kromě toho, většina takových stínů bývá určena k aplikaci na sucho i na mokro. Když tedy navlhčíte štětec, nejen, že předejdete opadávání, ale zároveň to stíny rozbalí v celé své kráse a vynikne jejich metaličnost. (já mám všechny swatche v suché verzi, jedno čárnutí, takže vidíte, že pigmentace je opravdu hodně pěkná)

Na navlhčení štětce použijte fixační sprej na makeup, stíny pak budou nejen sytější, ale budou i lépe držet.


Já bych vám dnes ráda ukázala mou sbírku těchto stínů, dalo by se říci, že mám prakticky téměř všechny, které jsou nyní dostupné, kromě jednoho.

010 Look me in the ice je krásná velmi světlá stříbrno-nude barvička. Je ideální na projasnění vnitřního koutku, ale vypadá skvěle i přes pohyblivé víčko s matným hnědým stínem v ohybu.


020 Golde n´roses je překrásná rose-gold barva, jak už název samotný napovídá. Mám moc ráda růžové odstíny se zlatavými odlesky a tento není ani příliš zlatý, ani příliš teplý. Nejraději ho nosím samostatně přes celé víčko.


040 Under treasure je zlatavě béžovokrémový odstín. Taktéž vypadá skvěle sám o sobě, ale s tmavě hnědou nebo černou ve vnějších koutcích vykouzlíte bombastické večerní kouřovky.


060 Petrol Pan je odstín, který už není k mání, bohužel, je totiž úžasný! Dokonalá petrolejová, která vypadá skvostně v kombinaci se zlatou, hnědou, šedou nebo stříbrnou.


080 Mauves like Jagger je mým dalším oblíbencem. Je to fialovošedá barva, úžasná samostatně na kouřovky! Pokud máte modré oči, určitě do ní jděte, ke studené pleti a očím vypadá neuvěřitelně dobře.


090 Nougat it right je pravá nugátová, ani zde název nelže. Výrazná, čistá, teplejší čokoládová hnědá nabízí spoustu variant, jak ji zakomponovat do líčení. I s ní vykouzlíte krásné kouřové líčení a to jak intenzivní, tak lehoučké na den. Kombinovatelná je prakticky s každou druhou barvou a skvěle vypadá k růžové nebo zlaté.


120 Satina van der Woodsen, neposedný odstín, který se mi zatoulal a proto na některých fotografiích chybí ☺. Je to velmi lesklá pleťová barva, která vypadá báječně sama o sobě jen k černým linkám na den nebo v kombinaci s něčím matným a tmavším v ohybu pro výraznější look. Přesně tohle je ten odstín lesklého víčka, které září zdravím a propůjčí očím lesk aniž by vás na první pohled praštilo do oka, že máte stíny.


shrnutí:
+ pigmentace
+ vysoký lesk a metaličnost
+ design a balení
+ obsah
+ poměr cena/výkon/obsah
+ snadná a jednoduchá aplikace
- trochu opadávají při aplikaci
- mohl by být větší výběr odstínů

Celkově tyto stíny hodnotím jednoznačně jako povedené a pokud ještě žádné nevlastníte, určitě se na ně v drogerii podívejte ☺!


You May Also Like

28 komentářů

  1. Ty jsou božíííí :) já jen tu značku Catrice nemohu v drogérií nikde najít :(:D a to tu máme Rossmann, DM i Tetu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stačí se mrknout na http://www.rossmann.cz/vyhledani-prodejny/ :-) já catrice taky nikde v okolí nemám :-(

      Vymazat
  2. Catrice by měli mít v Rossmanu. Zkus se podívat na jejich stránky catrice.eu, je tam vyhledávač obchodů, třeba najdeš i ve tvém okolí. ☺️

    OdpovědětVymazat
  3. Diky za tip, stiny vypadaji fakt zajimave a libi se mi. Takze se na ne budu muset podivat. :-)

    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk

    OdpovědětVymazat
  4. To jsou nádherný barvy! Hlavně Golde n´roses :) A některý ty názvy jsou fakt super.

    Simple living: Chia snídaně ve skle

    OdpovědětVymazat
  5. Ahojky Peti,
    já mám odstín Mauves like Jagger a nevím, kde se stala chyba, ale můj stín rozhodně takhle pigmentovaný není. Na ruce je to taková střední šedá se třpytem, na oku bych ani nerozeznala, jestli je to šedá, fialková či jen stříbrná. Asi vadný kousek, což mě dost mrzí, protože tvůj vypadá mnohem, mnohem lépe.
    Měj se krásně, K.

    OdpovědětVymazat
  6. Ja miluju ty jejich vtipné a trefné názvy, na to je Catrice fakt machr :) A celkově musím říct, že vedle Dermacolu je tohle z drogerky snad to nejlepší. Myslím teda v poměru rozsáhlosti sortimentu a toho, co z něj stojí za to. Většina značek umí dobře jen jednu dvě věci (někdo má super třeba makeupy a pudry ale stíny a rtěnky jsou děs, jiná značka zas třeba umí řasenky a laky ale zbytek už je horší...) Catrice ale snad umí skoro všechno.... Nezkoušela sem teda makeup a řasenky, ale jinak tvářenky, laky, rtěnky a stíny.. Bomba! Camouflage korektor,paletka barevných korektorů, rozjasňující pero made to stay (myslím že tak se jmenuje), nejúžasnější pudr snad vůbec - Prime and fine... Bez těhle věcí si svojí kosmetickou výbavu ani neumím představit... A o limitkách radši ani nemluvím, ty bejvaj teprve super :)

    OdpovědětVymazat
  7. Pééťo, prosím, foť to trochu na větší hloubku ostrosti:-)hlavně ty detailní fotky - je to až moc rozmazané:-)
    Lenka

    OdpovědětVymazat
  8. Jsou nádherný, už dlouho po nich pokukuji :) A teda co mě fakt dostalo jsou ty názvy, v tom je Catrice vážně třída! :D

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj Péťo, tedy začínám mít pocit, že vydělávám jenom na šminky, protože si vždycky přečtu nějakou recenzi od Tebe a tak mě naláká, že dochází k naprostému selhání vůle ;) Ještě že Catrice tak drahé nejsou, tak snad nebudu o chlebu a vodě ;) Klára*

    OdpovědětVymazat
  10. Také by mě zajímalo kam pro ně......

    OdpovědětVymazat
  11. Já mám doma a bohužel jsem nespokojená. Po setření vrchní vrstvy už to není třpytkatý, ale je to totální nuda, což vlastně beru jako klamání zákaníka. Tu samou zkušenost jsem slyšela někde ve videu...
    Barva je pěkná, jen ta vrchní vrstva...

    OdpovědětVymazat
  12. Stíny se mi moc líbí! jsou opravdu krásné. Díky za tak krásně obsáhlou recenzi. Mně se líbí ten růžovoučký stín, asi po něm tedy sáhnu jako první :). BEAUTYPUSINKA

    OdpovědětVymazat
  13. odporúčam kúpiť 070 Gold Leaf Me, najkrajšia zelená akú mám doma, tie oči vyzerajú úplne inak :)

    OdpovědětVymazat
  14. Měla jsem růžový Gold n Roses a asi jsem musela mít vadný kus či co, protože pigmentace naprosto žádná - zůstalo mi na oku je pár třpytek, prášil a opadával prakticky celý. Horší stín jsem snad nikdy neměla. Zvláštní.

    OdpovědětVymazat
  15. A mě se nejvíc líbí zrovna ten petrolejový, který už není k mání :-) No nevadí :-) Už jsem na tyhle stíny několikrát v drogerii pokukovala a vypadají opravdu krásně.

    OdpovědětVymazat
  16. mňa si inšpirovala nimi len nedávno, a tak pri najbližšej možnosti som si zadovážila 030 We Are The Champagnes - je úplne krásna, teším sa z nej - takže ďakujem krásne;)

    OdpovědětVymazat
  17. Skoda ze jsem takova "matna holka". Ja se v těch třpytivých stinech na denni liceni nějak necítím... :( kazdopadne ta recenze je absolutne profesionální!

    OdpovědětVymazat
  18. Barvičky vypadají pěkně, ale za mě docela nuda. Chtělo by to něco originálnějšího. Např. základ jedna barva a odlesky do jiných barev. Ale když bych si měla vybrat tak určitě Mauves like Jagger :-)

    OdpovědětVymazat
  19. Nemám veľmi rada takéto trblietavé tiene, oveľa viac sa mi páčia matné :) ale inak musia byť naozaj skvelé :D
    Girl with pink nails

    OdpovědětVymazat
  20. Zrovna ta petrolejová vypadá vážně skvěle! Škoda, že už není v prodeji, hned bych si pro ní šla :) Musím se na ně do Rossmannu dojít podívat, začíá litovat, že žádný stín od Catrice nemám. JInak Catrice má vážně skvělý názvy, u toho se vždycky pobavím, co je všechno nenapadne :)

    OdpovědětVymazat
  21. Doma mám ten fialový, ale ten petrolejový mě také velmi bere... asi ho budu muset brzy zařadit do sbírky, vypadá nádherně!

    Nikola Mills

    OdpovědětVymazat
  22. Mám ten najsvetlejší a som maximálne spokojná. Dlho som hľadala nejaký svetlý tieň s výrazným shimmerom a konečne som našla. Ostatné odtiene ma však natoľko nezaujali..

    keelifestyle.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  23. Krásné barvy, mě štve, že se jen tak nedají nikde koupit. Objednávám Catrice na netu, v drogerce na ní málo kdy narazím :(

    OdpovědětVymazat
  24. Hezké stíny:) Nevím proč tomu tak je ale u nás se v drogerii Rossman značka Catrise prostě neprodává a hrozně mě to mrzí. Vím o několika produktech, které bych si určitě pořídila....

    OdpovědětVymazat
  25. Na tyhle stíny koukám v drogerii už dlouho a pořád uvažuju, jestli mi stojí za to za ně utrácet :D Ale myslím, že jim teda konečně dám šanci :)
    Coraline xo

    OdpovědětVymazat
  26. Toto sú určite kvalitné drogériové tiene, ktoré konkurujú mnohým drahším kúskom. Z výberu v bežnom sortimente doma nemám ani jeden, ale pred časom, keď sa tieto tiene mali dostať do ponuky, som v jednej limitke (u nás nebola) ukoristila zlatý odtieň. Hoci ho veľa nepoužívam, je skvelý a pri slávnostnom líčení krásne výrazný.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!