FOTD - "pink mood" s Urban Decay Naked 3

by - 15 ledna

Krásné páteční dopoledne vám všem,

tohle líčení se vám na sociálních sítích poměrně dost líbilo a tak jsem se rozhodla, že mu věnuji samostatný post. Je to také proto, že produkty, které tomuto looku dominují, jste viděli v oblíbencích za minulý rok. Růžové tóny a studené nude rtěnky úplně zbožňuji a v mojí makeup rutině je uvidíte nejčastěji. Vlastně, abych přiznala barvu, pokud se líčím na běžný den, když nemám chuť experimentovat a není to třeba look na video nebo tutorial, v podstatě zřídka sahám po něčem jiném, než po nude růžových odstínech. Myslím si totiž, že k mé bledé růžové porcelánové pleti ladí úplně nejlépe a tak různé mutace mauve, fialovovrůžových, nude růžových a nude se u mne skutečně "nezastaví".


Naked 3 je v tomto směru jednou z mých nejoblíbenějších paletek, je to však především díky odstínům. Abych byla 100% upřímná, čím dál více si myslím, že krásné narůžovělé paletky seženete nyní za zlomek ceny a ani se mi nezdá, že v kvalitě by byl takový propastný rozdíl jako je v ceně.
To však neznamená, že by paletka byla špatná, nakonec to by se neobjevila v oblíbencích za loňský rok. Jen když to nyní srovnám s levnýma dostupnýma paletkama z drogerie, jako je nově třeba značka Freedom, tak vám musím jejich Iconic 3  doporučit všemi deseti, podle mne na oku nepoznáte rozdíl, i když věřím, že někdo mne za tento názor "sežere", do oblíbenců za loňský rok jsem ji nezařadila, jelikož na to ji mám krátce, ale rozhodně by si to zasloužila. Mně se dokonce zdá, že Iconic 3 je více pigmentovaná, zároveň však více práší, což je ale dáno právě tou pigmentací.
Všimla jsem si, že mnoho kolegyň kritizuje u vysoce pigmentovaných paletek prášivost, je třeba si však uvědomit, že čím je paletka pigmentovanější a pigment slisován "čistěji" bez příměsí, tím bude "měkčí" a tím více bude prášit. Vychytat co nejvyšší podíl čistého pigmentu a zkombinovat to s minimální prášivostí je téměř nadlidský úkon, i když některé značky se toho chopily zdárně ☺. Je to otázka preferencí, já volím vysokou pigmentaci a měkkost stínů na úkor prášivosti, někdo má raději stíny slisované tvrději.
 Naked 3 naproti Iconic 3 rozhodně nepráší tolik a co jí musím přiznat, výborně se mi s ní pracuje ve smyslu, že se stíny bezvadně a bez problémů blendí, takže v růžolících paletkách se stále drží na předním místě, protože poměr pigmentace, prášivosti a komfortu při líčení mi vyhovuje.



Mezi odstíny, které jsem použila na dnešní líčení, patří strange, dust, nooner, factory a buzz.


Na víčku vytvořily barvy krásný přechod, já jsem však tentokráte chtěla očím dodat více lesku a tak jsem na přední polovinu pohyblivého víčka použila ještě krystalové linky od Essence. Ty jsou holografické a hází tak pod různými úhly rozmanité odlesky, převažuje však zlatavá a růžová, které byly pomyslnou třešničkou na dortu tohoto makeupu.



Rty jsem zahalila do studené nude barvy. Come naturally je jednou z mých vůbec nej rtěnek z drogerie, vlastně vůbec nejoblíbenější, mám už druhé balení a je vážně skvělá! Nečekejte od ní velkou výdrž, ani excelentní pigmentaci, ale je to přesně ta hydratační rtěnka, kterou přes den na běžné nošení volím nejraději. Je nenáročná na údržbu, jednoduše i bez zrcátka rty přejedete a hotovo, žádná věda a hodí se úplně ke všemu!


 

P.S. lak, který vidíte na fotce je od Gabrielly Salvete, měl by to být jejich nový odstín a je naprosto božský! V posledních dnech jsem si ho velmi oblíbila a jednoznačně aspiruje na top lak za leden ☺. Nezapomeňte však, že pro tuto řadu mají speciální top coat, kterým je třeba barvu fixovat!


Tak to by bylo pro dnešní look vše, líčení v těchto tónech je pro mne komfortní zónou a i když jste ho v jistých obměnách již několikrát viděli, tyto barvy se nikdy neomrzí ☺. Mějte fajn víkend ♥ a napište mi, jestli vlastníte některou z růžových paletek a která z nich si nejvíce získala vaše srdce ☺.


řasy: Ardell Demi 120
makeup: Dermacol Truffle č. 1 (koukala jsem, že zmizel z drogerií, tak kdo ho používáte, doporučuji se předzásobit...)
na tvářích: Benefit Dallas
vodní linka: Benefit High brow
horní linka: Dermacol gel liner
pudr: dermacol Wet and dry
řasenka: Max Factor Clump defy
korektor: Urban Decay  Naked skin 0,5 neutral

You May Also Like

43 komentářů

  1. Líbí se mi odstín rtěnky a laku, asi do nich půjdu :D :) Jinak opět super článek :)

    Hezký zbytek dne :)

    OdpovědětVymazat
  2. Líčení krásné, ale líbí se mi jak ti ladí oči se svetrem :))

    www.ketyland.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Hezké hezké:-) Moc se mi líbí lak na nehty. Lucka

    OdpovědětVymazat
  4. Já mám tedy jak mono stíny, tak i asi 5 paletek od Urban Decay a přehnaně mi nepráší ani jeden stín. Jestli ono to není i trošku rukama.
    Ty linky od essence chci už hrozně dlouho, ale nikde jsem je neviděla pořádně v akci, moc pěkné!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně taky ne, ale vím, že hodně lidí si stěžovalo, že Naked 3 jim dost práší....ono to může být i štětci podle mě....☺. Ale tak pořád dost lidí nechápe, že matné prostě práší víc a že velké třpytky se "drobí" a opadávají, že to už je prostě vlastnost toho stínu, ne chyba. Já bych řekla, že Lorac, Too faced a pak UD jsou asi nejméně prášivé stíny a všechny jsou super a jsem s nima spokojená.

      Vymazat
    2. No tak jasně, pokud do toho někdo dře nebo na to vezme špatnej štětec, tak pak je to hned Pochybuju, že dělají paletky, které práší, a které nepráší:-D Lorac jsem nezkusila, ale jinak souhlasím... Kdyby ta značka měla tak prášivé stíny, nebyla by celosvětově oblíbená, na to by se jim každej vyprdl při dnešní nabídce a výběru..

      Vymazat
  5. Zelená je parádní, moc ti sluší :-))

    OdpovědětVymazat
  6. Nechcem aby toto vyznel ako hatovaci komentár, vôbec to tak nebude myslené, len sa mi zdá, že poslednú dobu opakuješ svetoznáme blogerky/youtuberky ako napr. Jackie Ainu- predchádzajúcim príspevkom o trendoch ktoré by mali "vyhynut" alebo jaclyn Hill jej posledným videom, kedy hovori o prašnosti vysoko pigmentovaných produktov, čo sa mi zdá ze si to doposiaľ hodnotila ako negativum bez ohľadu na pigmentaciu. Pokiaľ sa mylim tak sa ospravedlňujem, len to je môj osobný názor, že by sa možno na túto "československú" blogovú scénu hodilo viac originality a nie kopirakoveho inšpirovania zo zahraničia. A líčenie ti pristanie ;) (a je to myslené v dobrom, nemam záujem niekoho urážať a podobne , samozrejme chápem, že v rámci beauty produktov je ta originalita dosť obmedzená, samozrejme nie v líčení ale v hodnotení produktov..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já teda tu první youtuberku, co zmiňuješ, ani neznám, ale vůbec mne nepřekvapuje, že začátkem roku napadne víc lidí napsat článek na podobné téma, stejně jako všichni dělají oblíbence za uplynulý rok. Ono na světě není zas až tolik možností, aby se někdo neshodl ;). Jaclyn mám ráda a sleduji ji pravidelně, ale nevšimla jsem si, že by něco takového říkala, samozřejmě také nestíhám sledovat vše. Pokud ano, tak mi to spíše lichotí, že máme podobný názor ;). Já mám toto odpozorováno praxí a třeba právě E Style bývají dost kritizované za to prášení, ale je to právě tím pigmentem a vím to proto, že jsem se o tom bavila přímo s výrobcem, ne od nikoho na youtube, když jsem dělala vlastní paletky ☺.

      Vymazat
    2. No, a o tom to je. Je mi úplně jedno, jestli je Petra originální nebo jestli kopíruje někoho jiného. Nemám čas ani chuť se brodit zahraničními kanály a vyhledávat, co kdo kdy napsal nebo řekl - pro mě je to od Petry pouze informace, kterou si přeberu po svém. Značku Essence mám docela ráda, i když není vždy ok, je to pro mě "pokusný králík". Je-li na trhu nový produkt, vyzkouším ho od nich, když se osvědčí, pak si ho koupím už v jiné cenové kategorii, protože, holt, nemusím mít všechno...

      Vymazat
    3. haha, tak zrovna na České scéně, kde většina kopíruje Petřiny videa (třeba GTL která recikluje starší nápady všech YTberek a její kanál je vlastně jedna velká kopie té holandské holčiny včetně gest a vyjadřování) bude někdo psát sem, že se PLH opičí? To je docela ironie. Škoda, Petro, že nemáš dětské publikum, jako většina holek na YT, měla bys klid. Ale zas i tím, že děláš kanál pro dospělé jsi originální, jako ostatně vždy. Držím palce!

      Vymazat
  7. Rtěnku používám a jsem s ní spokojená :-) Takže doporučuju. Jinak pravdou je, že od té doby, co sleduju Váš blog, tak si sem tam koupím výrobky zn. Essence. Je to značka, kterou jsem spíše sledovala z povzdálí, neměla jsem k ní moc důvěru, ale to se v poslední době mění :-). Mnoho zdravu v novém roce. Eva

    OdpovědětVymazat
  8. Peti, presne, ale úplne presne tieto odtiene používam už rok neprestajne z paletky od MUR ... tiež napodobenina, no každý mi tie tiene chváli a vôbec ma netrápi, že nemám originál od UD :-) A tiež som si na tvoje odporúčanie kúpila ten rúž Come naturally, ja som síce trošku snedšia ako ty, ale trúfam si neskromne povedať, že mi sedí tiež a nosím ju vkuse.... tvoj look sa mi samozrejme, veľmi páči, si nádherná, ako vždy. Drž sa :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Verčo, moc moc děkuji a MUR má také super paletky, myslím, že za tu cenu jsou vážně pecka ☺, také ji mám.

      Vymazat
  9. Rtěnku Come naturally také mám, ale nejsem moc spokojená s její nízkou výdrží, jak také zmiňuješ. Nude líčení v růžových tónech ti moc sluší a já ho také preferuji. Za mě můžu rozhodně doporučit paletku Essence All about roses. Deni.

    OdpovědětVymazat
  10. ahoj peti, krásné líčení...jaký používáš denní krém?

    OdpovědětVymazat
  11. Ten rúž vyzerá naozaj skvele a je to krásne líčenie :D
    Girl with pink nails

    OdpovědětVymazat
  12. Moc krásný barvičky, sluší ti to :)
    www.trendybk.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  13. Sluší ti to. Zvažuju novou paletku, ale cena UD je na mě vysoká, tak asi zkusím Zoevu, to ještě jde. Zelené oči jsou na tobě sexy ;-)

    OdpovědětVymazat
  14. Opet dokonale liceni, tu rtenku bych si rada poridila. :-)

    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk

    OdpovědětVymazat
  15. Tyhle barvy jsou naprosto boží! líbí se mi vše od laku, rtěnky až po oční stíny! naprosto povedené.
    BEAUTYPUSINKA

    OdpovědětVymazat
  16. Pouzivam obycejny penovy aplikator z Rossmanna za 20kc. Je mi jasne, ze jsem sto let za opicema, ale neprasi me zadne stiny ani ty extra prasive. Lucka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To nejste sto let za opicema :) spousta lidi pouziva penove aplikatory, jen myslim, ze s nima treba nenalicite tak precizne prechody a asi s nimi nejde moc blendit, ne?

      Vymazat
    2. Právě, že "blendím" i aplikátorem - blendící štětec mám, ale s ním si spíš udělám flek-nejde mi to. Já si však jedu pořád svoje jednoduché líčení- stín na celé víčko, další do vnějšího koutku, světlý do vnitřního a linku na spodní víčko - vše jedním aplikátorem. Dokonce si i občas dělám gelové linky a taky aplikátorem (jiným a tou hranou). Na paletku Naked 3 si dělám zálusk už dlouho a nafocená od Petry je nádherně a je tam i docela pěkný štěteček, ale myslím, že i do "nakedky" bych stejně zase šla aplikátorem :o) Lucka

      Vymazat
    3. Já myslím, že na tom není nic špatného nebo sto let za opicema, alespoň ušetříš za štětce, každému jak to vyhovuje ;). Já bych teda přechody s plikátorem asi tak dobře nezvládla,ale obdivuju tě, že to umíš :). Jinak ten štěteček v UD 3 není nic moc,ale tak používat se dá, jen mi nepřijde, že by to s ním šlo nějak dobře ;).

      Vymazat
  17. Péťo, tyto barvičky Ti moc sluší, taky mám nejraději tyto tóny, a i když mám paletek na další dva životy, tak skoro každý den, když fičím do práce, sázím na jistotu All about roses od Essence. Zmiňovanou rtěnku Come naturally jsem si nedávno také koupila, ale jako blonďatá ultrabledule v ní vypadám opravdu jak utopenec na pitevně :) Klára

    OdpovědětVymazat
  18. Túto nádhernú holografickú linku Essence asi najčastejšie používam práve pri líčení s paletkou Naked3, veľmi s nimi ladí :) Škoda, že už nie je v ponuke značky, ale holo-linky má aj značka Urban Decay, takže ak niekto takú hľadá, nech obzrie aj ponuku UD.

    OdpovědětVymazat
  19. Peti, moc krásně jsi to zkombinovala, moc ti to sluší, určitě se inspiruji a zkusím to také :)

    OdpovědětVymazat
  20. Zas ty umělý kartáče a drápy...

    OdpovědětVymazat
  21. Dost tedy nechápu, že pokud někdo "vymyslí" svoji patetku stínu(za přemrštěnou cenu),
    propaguje ji, obhajuje cenu, tím, jaké s tím byly výdaje, náklady a práce.... líčí se pak sám něčím jiným - chválí to, stáhne ty svoje z prodeje. Fakt mi to rozum nebere. Ale ty jistě najdeš relevantní argumenty..:))...jako vždy
    Kája

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podívej se, Kájo, odprostím se od toho, že pod každý článek píšeš hejty, takže o relevantní odpověd ti nejde. Přesto se pokusím, zkus si něco nechat vyrobit v ČR a uvidíš jaké jsou náklady a na paletku byly v řádu stovek korun - to je jedna věc, do které ti mimochodem vůbec nic není, i kdybych ji prodávala za 20tisíc. Další věc je, že z prodeje jsem paletku nestáhla, ale byla to limitka a ta se beznadějně vyprodala již před Vánoci. Zatřetí, nechci vám paletku ukazovat pořád dokola, když už si ji nemůžete koupit. Byly s ní před Vánoci dva tutoriály, kdy ještě byla k dostání pro inspiraci, to neznamená, že se s ní nelíčím. Mimochodem, pokud by s ní bylo příspěvků více, zase bys tu psala, že propaguju jen svou značku. Tudíž moje odpověd je jednoduchá, najdi si jiný blog, kde ti bude autorka sympatická a máš to ;).

      Vymazat
  22. Ahoj, tak teda ta rtěnka je fakt úžasná, pořád se na ni musím dívat :D. Asi si ji budu muset taky koupit :)

    OdpovědětVymazat
  23. Ahoj Péťo, mužů se zeptat, Iconic 3 je i od MUR že? MUR a Freedom je jedna společnost tak jsem se tě chtěla zeptat, jestli jsi si nespletla ty značky a nebo jestli ma i Freedom paletky Iconic :-)
    Hezký zbytek dne :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se také na to chtěla zeptat, Freedom totiž Iconic 3 nemá, budu ted pořizovat a na narozeniny jsem vybírala z Freedom paletek,takže vím, Petra se spletla, MUR má Iconic 3. Ted nebudu vědet teda kterou :)
      Aneta

      Vymazat
  24. Ahoj Péťo, zajímalo by mě, kde hledáš inspiraci a jaké blogy o kosmetice (a nejen) sleduješ. Článek na toto téma by mě moc potěšil :)
    Tereza

    OdpovědětVymazat
  25. Dobrý den Petro, moc se mi líbí barva rtěnky. Jakou konturovací tužku (odstín, značku) používáte? Moc děkuji za odpověď. Monika

    OdpovědětVymazat
  26. Článek super, líčení se mi moc líbí. Sama jsem si pořídila verzi této paletky, od Freedom a jsem s ní moc a moc spokojená. Chtěla bych tě upozornit na chybu v článku, uvedla jsi název Iconic 3 - to je od Makeup Revolution, ale Freedom prodává tuto paletku pod názvem Audacious 3 :-)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!