Lancome My Parisian pastels - recenze a líčení s paletkou inspirovanou Rubikovou kostkou

by - 18 ledna

Krásný pondělní podvečer vám všem,

dnes mám pro vás připravenou menší recenzi, swatche a líčení s novou paletkou Moje pařížské pastelky od Lancome, která by měla být k dostání od ledna.
Paletka a celá jarní kolekce je inspirována retro futuristickou Paříží, pohrává si s dětskou stránkou každé ženy, pastelovými barvami a inovativními texturami. Alespoň tolik oficiální promo. My se dnes té, na pohled krásné paletce inspirované Rubikovou kostkou, podíváme pořádně na zoubek ☺.


Paletka vás zcela jistě na první pohled zaujme svým obalem a celkově netradičním a nápaditým řešením. Krabička je plechová se sladkým obrázkem vyvedeným v pastelových barvách.

Uvnitř je celkově 9 kostiček, z nichž je každá samostatně zabalena v plastovém obalu. Pokud tedy chcete kostičku využít na líčení musíte ji celou vyndat a poté sejmout víčko. Jakkoliv nápadité to je, v reálu je to strašně nepraktické, je hrozná otrava každou kostičku před líčením vyndávat, protože jdou z obalu docela špatně, respektive ta první jde vždy vyndat blbě, zbytek už pak vyndáte a přesouváte snadno. Ruku na srdce, není mnohem jednodušší otevřít paletku a začít se líčit?!

Také kostičky samy o sobě se dají celé z obalu vyndat. Je to sice pěkný detail, ale upřímně nechápu, k čemu je to dobré. Snad jedině po dopotřebování stínu si můžete do kalíšku dát třeba home made balzám na rty nebo třeba odsypek pigmentu......



Celý koncept a myšlenka stínů je v tom, že líčidlo má být multifunkční. V 9 barevných kostičkách tedy obdržíte stíny na oči, tvářenky a rozjasňovače. Upřímně kostičky jsou strašně moc třpytivé, takže jejich použití jako tvářenka nebo rozjasňovač je trochu limitující. Vzhledem k tomu, že jsou dost tvrdě slisovány a nejsou příliš pigmentované je zase limitující jejich použití jako oční stíny. Celkově jsou dost prášivé, třpytivé, tvrdé a málo pigmentované. V tiskové zprávě se píše, že je můžete použít přímo z balení na tvář nebo oči. Upřímně si neumím představit, jak si takto velkou kostičkou jezdím po víčku. Vhodný způsob mi to nepřijde ani na tvář, protože tímto stylem tam nachytáte strašně moc třpytek a vypadáte pak jako diskokoule. V tomto bodě možná díky za to, že pigmentace není nic moc. Nemluvě o tom, že odstíny jsou si barevně tak podobné, že na víčku mezi nimi téměř nepoznáte rozdíl a to mějme na paměti, že já jsem tak světlá, že je na mně vidět každá kosmetika mnohem víc. Myslím, že tmavé typy pleti nepostřehnou rozdíl mezi odstíny už vůbec.



Pokusila jsem se s kostičkami vytvořit jemný look, ostatně něžný pastelový jarní look je hlavní myšlenkou této kolekce, nic výraznějšího s ní nevytvoříte. Obávám se však, že díky tomu je variabilita paletky velmi omezená, jednak díky tomu, jak jsou si barvy příbuzné a pak, není mnoho možností jak barvy zkombinovat, líčení vypadá pořád stejně.
Jak jsem se s líčením poprala já, můžete vidět na fotkách níže, použila jsem ji na oči i tváře. Look se mi velmi líbí, mám ráda něžné růžové tóny, avšak rozhodně si kvůli podobnému líčení nemusíte pořizovat tak drahou paletku, stejnou službu vám v tomto případě udělají stíny z drogerie. Upřímně si myslím, že výsledek líčení je spíše daný zkušenostmi a rukama, než kvalitou paletky.

Do vnitřního koutku jsem použila nejsvětlejší žlutou, pak následuje růžová, lila a ve vnějším koutku nejtmavší barva celé paletky. Na rtech mám Astor Lip butter v odstínu Burnt rose a na pleti makeup Rimmel Lasting finish nude 010 light porcelain a 100 ivory.

Celkově bych tedy velmi kladně hodnotila myšlenku a nápad paletky, je to něco nevídaného, je to roztomilé a krásné, tak akorát si ji vystavit na poličku. Bohužel na to jediné se ideálně hodí, vše ostatní není nic převratného. Za cenu 1550Kč už můžete mít skvěle pigmentovanou high end variabilní paletku značek jako Lorac, Urban Decay atd atd. Za sebe bohužel tuto paletku, ačkoliv na první pohled a myšlenkou mne nadchla,  doporučit nemohu. Ovšem pokud vám není líto takové částky a na jemné pastelkové růžové líčení s nádechem barvy a jako sběratelský kousek, směle do ní, originalita se jí upřít nedá ☺.

shrnutí:
+ myšlenka
+ krásný obal
+ pastelové odstíny
-  obal je nepraktický
- samostatné balení každé kostičky znesnadňuje práci s paletkou
- cena
- malá pigmentace
- stíny jsou příliš třpytivé
- stíny jsou tvrdě slisované
- prášivost
- barvy vypadají na oku stejně, nevidíte rozdíl mezi žlutou, meruňkovou a lila

  • Produkt mi byl zaslán nezávazně na otestování firmou nebo eshopem, můj názor na něj je zcela nezávislý a tato recenze není sponzorována. To, že mi byl produkt zaslán zdarma nemá absolutně žádný vliv na můj názor a vlastnosti produktu. Nejsem nikým nijak vázána a o produktu se zmínit mohu nebo nemusím podle toho jak sama uznám za vhodné.

You May Also Like

49 komentářů

  1. Ježiš to je peckové líčení!! :) Mě se na první pohled ten koncept líbí, ale praktické to není a asi by mě to štvalo a kdybych spěchala, tak toto na moje nervy NE! :D Barvy se mi taky obzvlášť nezamlouvají, ale jak říkám, ty jsi vykouzlila krásné, jednoduché líčení :) v jednoduchosti je přece jenom krása :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ahojky Peti :) ;) líčení je úplně perfektní! ..růžová ti děsně sluší :) ♥ paletka je opravdu unikatní svým provedením, jen škoda té pigmentace, protože popravdě na první pohled když jsem viděla tvoje líčení, tak jsem byla prvně trošku zklamaná, že je tak světlé, ale hned jak jsem viděla ten swatch, tak mi to bylo jasné :) nicméně si opět nádherná! :) ♥

    OdpovědětVymazat
  3. Nalíčená jsi nádherně.Paletka vypadá božsky,škoda,že jen tak vypadá.

    OdpovědětVymazat
  4. Je videt, ze jsi profik a dostalas'z toho to nejlepsi :-) pro nas obycejne smrtelniky ale asi nepouzitelne. Snad se pouci a pro priste vychytaji mouchy :-)
    Bohuzel jsem ale marne hledala, kde ze mas tu zlutou...
    Diky za recenzi :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju, no to je právě to, že ty barvy na víčku vypadají všechny stejně a není poznat rozdíl mezi žlutou, růžovou a lila :)

      Vymazat
  5. Krásné líčení podle mého vkusu! :)

    OdpovědětVymazat
  6. Tohle mi prijde v celku neprakticke, ale proc ne. Za takovou cenu bych cekala opravdu zazrak, skoda.

    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk

    OdpovědětVymazat
  7. Peti vypadas uzasne! Ta ruzova je nadherna, neskutecne moc Ti slusi:) Jinak paletka mi vazne neprijde moc prakticka. Ne vzdy plati cim vyssi cena, tim lepsi produkt.

    OdpovědětVymazat
  8. Nejdřív jsem si říkala, tak tu si snad musím koupit, ty barvy vypadaji na fotce fakt hezky, ale jestli je s tim taková piplačka tak to ty penízky dám někam jinám, jinak je to opravdu moc hezký koncept a škoda, že není proveden do konce....
    Zajímalo by mě, jak jsou na tom ostatní předměty z této kolekce.... Vidělá jsem v časopise fotku tvářenky a vypadalo to taky moc krásně.... Ale :) díky za recenzi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Báro, já děkuji za přečtení :). Jinak také by mne zajímaly ostatní produkty, tvářenky se mi na vizuálu moc líbily :).

      Vymazat
  9. Jsi krásná a moc Ti toto jemné líčení sluší :)

    OdpovědětVymazat
  10. Na to, jak je paletka nepraktická, vykouzlila jsi nádherné líčení! :)

    OdpovědětVymazat
  11. Za 1 550Kc takova hracicka do domečku pro panenky? Nápad super, body navíc za inovativnost, odvahu a dodání netradičního konceptu i k nám, do naší země. Jinak nula :)

    OdpovědětVymazat
  12. Peto je zajímavé, že Ty i z nezajímvavých očních stínů dokážeš vykouzlit krásu.
    Tyto stíny se mi opravdu nelíbí, ale mají pěkné balení, ale Tvé líčení superlativa.
    :-))

    OdpovědětVymazat
  13. Ackoliv jsem zastancem high end kosmetiky, tady je alespon videt, ze drahe neznamena kvalitni. To je od lancome velke zklamani.

    OdpovědětVymazat
  14. Nemůžu si pomoct, ale ty umělé řasy mi opravdu vadí. Tuhle jsi měla článek, jak je to nepěkné atd. a přitom je sama nosíš. Kdyby byly aspoň trošku přirozené, ale tohle je už opravdu přehnané. Tak a nezapomeň se do mě pustit, jak závidím a kdesi cosi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ježiš, všechno není o závisti, už mi to taky vadí, jak to většina háže do jednoho pytle, prostě se ti to nelíbí a tečka, vyjádřila si svůj názor a to je dobře. Ale zda jsou přirozené nebo nejsou je už velice individuální věc a netroufám si to vůbec nějak hodnotit. Někomu příjdou normální řasy s kamínkama, někomu nepříjdou přirozené žádné nalepovací řasy, já bych to taky radši viděla bez nich a Petra v článku upozorňovala právě na ty extrémně přehnané, ať už motýlý, slepené nebo zdobené řasy a navíc to bylo bráno s jistou nadsázkou a vtipem, tak nevím, proč se to tu tak hrotí :).

      Vymazat
    2. Já jsem ale neměla článek o tom, že umělé řasy jsou špatné, přečti si to znovu a prohlédni si obrázky, dáváš mi do úst něco,co jsem vůbec neřekla ;). Nevím, proč to většina lidí hrotí do extrému bud a nebo. Umělé řasy mám ráda, jak jsem i psala,ale musí vypadat pěkně, někomu přijdou ošklivé jakékoliv, mně osobně tyto přijdou úplně v pohodě a nevidím na nich nic špatného :).

      Vymazat
    3. Jezis, zensky zase rejpaj a vidi vsude chyby. Tak za prve - pokud sledujete blog i videa, tak si snad kazdy vsimne, ze Petra nosi umele rasy do videa, kde to je proste super doladeni. Takova tresnicka na dortu. Inspirace. Nevsimla jsem si, ze by je nosila venku na bezny noseni. Nepocitam vecerni spolecenske akce. Ale tady zas nekdo nekouka na souvislosti a hned rypa.
      Mimo to umele rasy JSOU priserne. Ale v pripade, ze to nekdo nosi standartne, porad, jak barbie s kaminkama nejlepe.
      A prosim Petro, umele rasy ve vodeich i nadale pouzivej, ma to s nima grady a bavi me na to koukat :-) diky

      Vymazat
  15. Ahoj Peti, na tuto paletku jsem uz recenzi videla u Getthelouk a i Lou mela podobny, ne-li stejny nazor, jako ty. Jak uz bylo napsano vyse, zhostila si se toho jako profik a vytvorila jsi krasne liceni. Diky za dalsi recenzi. Pa Misa

    OdpovědětVymazat
  16. Ta růžová na rtech je boží !!!! Moc sluší :)

    OdpovědětVymazat
  17. Ta růžová na rtech je boží !!! Moc sluší !:)

    OdpovědětVymazat
  18. Nemůžu si pomoct, ale mně se paletka moc líbí! Odstíny jsou sice nepříliš pigmentované a jemné, ale o tom pastelové líčení tak trochu je.. jako rozjasňovač si je dovedu představit snadno, i když samozřejmě spíš navečer a s lehkou rukou, a když s ní zrovna nebudu cestovat, můžu si jednotlivé kostičky nechat otevřené a paletku zavírat jen tím kovovým víkem, ne? :) líčení je opravdu vydařené, podobně bych se namalovala i já sama jako hnědoočka..:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji! No, otevřené si nejsem jistá, bez víček v té paletce tak jako trochu kloktají, takže by se mohly i omlátit o víčko....

      Vymazat
  19. Vytvořila jsi podle mě nádherně svěží look a i když paletka není zrovna "na jedničku", myslím že ses líčení i recenze zhostila suprově.

    OdpovědětVymazat
  20. Takéto ružovkasté tiene mám rada, ale asi to fakt vyzerá tak, že s touto paletkou sa veľa lookov nedá vymyslieť :-(

    keelifestyle.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. opravdu nedá, jelikož to na oku vypadá vše stejně.....

      Vymazat
  21. Ahoj Peti, tak peletka mě sice nezaujala, ani se mi nelíbí ten nápad, jelikož mi to přijde vážně hodně nepraktické, ale ty jsi se s ní krásně nalíčila. Tyhle jemné stíny ti moc sluší, akorát na ty řasy si pořád nějak nemůžu zvyknout :). Nepsala jsi, jakou jsi použila tvářenku...nebo jsem to možná přehlédla, každopádně ten odstín je moc hezký. To je taktéž z této paletky nebo jsi použila nějakou jinou? Moc děkuji a měj se hezky :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, moc děkuji ♥. Na tváře jsem použila také tuto paletku, mix těch růžových a lila a merunkové :).

      Vymazat
  22. Když jsem začala číst, zaplesala jsem nad krabičkou. Plechové krabičky jsou moje slabost. Po přečtení celého článku si říkám, že by bylo lepší si koupit hezkou krabičku a dat si do ní vlastní kosmetiku, která mi vyhovuje

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ta krabička je vážně kouzelná,to máš pravdu,ale zase krabička za 1500.....

      Vymazat
  23. Paletka jak pro panenky! Je pravda, že na první pohled jsou barvičky krásné, ale neumím si představit, jak budu každou kostičku vyndavat. Navíc bych na to neměla ráno nervy. Krásný look si vytvořila! Moc ti sluší ♥

    OdpovědětVymazat
  24. jako paletka pěkná ohledně balení, ale pro lidi, co spěchají hrozně nepraktická...ale dělá tě vážně "svěžejší," nebo jak to říct. Jsi nádherná, Petro :))
    www.plesatazpevacka.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  25. Mně se paletka také docela líbí, ale uvítala bych jiný výběr barev, zamlouvaly by se mi našedlé ostíny, tmavě modrá, nějaké studené fialové a hnědé + tedy něco použitelného jako tvářenka a rozjasňovač. Že je to v krabičkách mi taky nevadí, pro někoho nepraktické, pro mě nejspíš relax, líbí se mi, když se s věcma můžu víc patlat :D. Na druhou stranu mi cena příjde moc, ale to už je ovlivněno tím, že radši investuju do jiných věcí než kosmetiky jako takové. Líčení jsi z toho vykouzlila krásné, jak píšeš, tohle bude spíš ale už praxí a rukama :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. moc děkuju, přesně tak, já bych také brala alespoň dvě ty řady jiných odstínů, myslím, že jedna řada růžových by stačila bohatě na oči i líčka :)

      Vymazat
  26. Boží líčení! Ta paletka má úžasný design, moc originální balení, úplně nádherně zpracované :) Ale na mě osobně ty barvy jsou příliš bláznivé, asi bych je využila úplně minimálně, ale kdyby třeba existovala pouze ve zlatých/žlutých odstínech, nebo modrých/fialových, rozhodně bych si to koupila :) Mohli by udělat více variant, protože tohle je skvělý nápad! :)
    NM

    OdpovědětVymazat
  27. To líčení Ti neskutečně sluší!!!! Je to krása, jsi v něm taková něžná květinka. Dívčí a mladistvé! Líbil by se mi tak ten obal jako krabička, stíny sice vypadají pěkně ale beztak bych je ani nevyužila, paletka mi připomíná dětské malovátka :D Na každý Tvůj příspěvek se neskutečně těším a moc mě bavíš.
    Přeju krásný den,Kristý:)

    OdpovědětVymazat
  28. Nápad je to zajímavý, škoda, že je paletka taková nepraktická a navíc málo pigmentovaná. Kdyby zvolili lepší odstíny a složení, určitě by byla o něco lepší. Za ty peníze si teda radši koupím několik levnějších paletek. V tomto případě asi platí, že za hodně peněz málo muziky. Líčení od tebe se mi ale líbí moc, myslím, že zrovna tyto odstíny ti vážně sedí.

    OdpovědětVymazat
  29. Líčení Ti opravdu moc sluší..ale neřekla bych, že jsou použité víc jak 2-3 stíny. Za ty peníze ne. Díky za video

    OdpovědětVymazat
  30. na pohled je paletka krásná, ale asi bude nepraktická, jinak Péťo moc pěkné líčení :)

    OdpovědětVymazat
  31. Ahoj, děkuji moc za to co děláš, při sledování videa o uzkostech(které mi moc pomohlo a ve všem s tebou souhlasím jenom bych to tak dobře jako ty nesformulovala) se mi moc líbilo líčení a hlavně řasy, jsou úžasné.. Prosím kde se dají sehnat nebo prosím alespoň o značku :)

    OdpovědětVymazat
  32. Ta rtěnka ti strašně sluší. Produkt mě nezaujal, nelíbí se mi ani obal.

    Simple living – Novinky z podzimního nákupního seznamu

    OdpovědětVymazat
  33. Ahoj, ak by som sa mohla opýtať koľko by asi stála ta paletka v eurách? (€) Ďakejem za odpoveď. Krásna si!!

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!