Rimmel The only 1 rtěnky - recenze

by - 05 ledna

Krásné a pohodové úterní odpoledne,

s novým rokem si pro nás kosmetické firmy přichystaly novinkové produkty. Jednou z horkých novinek, které by měly být k dostání v drogeriích právě od počátku ledna, jsou rtěnky Rimmel The only 1.
Rtěnky jsou již dostupné v zahraničí, kde prodávají celkově 15 odstínů, k nám se jich dostane 12, ty budou dostupné jen v ČR, z toho 8 bude i na SR. Všechny odstíny vypadají velmi hezky, ale jako vždy mne mrzí, že zrovna tři poslední z celkových 15 u nás nebudou, protože to jsou samozřejmě ty 3 nejvýraznější do vínova, hněda a fialova, které by mne osobně dost zajímaly....

Balení je plastové, černé s kontrastním proužkem v barvě rtěnky. Je pěkné a líbí se mi, navíc je poměrně kvalitní a dobře zpracované a funkční. Rtěnky v balení dobře drží a komfortně se s nimi manipuluje. Hezkým detailem, který potěší, je znak Rimmelu na horní straně víčka.


Rtěnka samotná je velmi dobře pigmentovaná. Já vlastním zatím 3 odstíny, ale jsem si jistá, že až budou u nás v drogerii, rozhodně u mě skončí ještě některé další.
Barva se na rty nanáší velmi pohodlně, stačí vám jeden tah k tomu, abyste je pokryly rovnoměrnou a sytou vrstvou barvy. Konzistence je velmi lehká, dalo by se říci až gelovokrémová. Musím potvrdit slova výrobce, že na rtech rtěnku absolutně necítíte. Přitom ale vůbec nevysušuje a ani neleze do vrásek. Konzistenci bych tedy velice pochválila, dokonce bych řekla, že rtěnka jemně vyhlazuje a vaše rty s ní vypadají opravdu perfektně a dokonale nalíčené. V tomto ohledu jsem tedy velmi spokojena.
Nemohu však tak úplně souhlasit s dlouhotrvajícími vlastnostmi. Respektive takhle, rtěnka vydrží docela dlouho, pokud nejíte a moc nepijete. Tím, že konzistence je velmi lehoučká a až gelová, barva opravdu přilne a skvěle drží na rtech. Jakmile si ale dáte něco k jídlu nebo pití, ve středu rtů je rtěnka okamžitě pryč. Pokud však nejíte a nepijete, dá v hezkém stavu několik hodin, rozhodně bych ji však neoznačovala jako úplně dlouhotrvající. Podle mého názoru má výdrž spíše průměrnou.
Cena jedné rtěnky je 169Kč.


Moje tři odstíny, které vlastním, jsou poměrně dost výrazné a dva z nich ted určitě neunosím. Mimo to, oranžové rtěnky nemám moc ráda a ani mi nesluší, ale zase k opálenější pleti by špatná být nemusela ☺. Na obrázku vidíte jednu vrstvu produktu.


Call me crazy je výrazná zářivě oranžová barva, která bude slušet teplým typům, zvláště v létě. Pro mne je to však bohužel téměř nenositelný odstín, který mi navíc dělá zažloutlé zuby.

Cheeky coral je překrásná zářivá korálová, která má za mě ideální poměr oranžové a růžové. Myslím, že na léto a jaro bude skvělá!

Listen up! je barva, která je pro mne nyní asi jediná nositelná a která se mi líbí nejvíce. Je to překrásná studená tmavší růžovofuchsiová s podtónem do studené červené. Výrazná, ale zase ne moc. Sluší bledulkám i výraznějším opáleným typům.

Tyto rtěnky bych určitě doporučila všemi deseti, nemám vůči nim větších výhrad. Jediné, co mne napadá je vůně, která mi obecně u některých Rimmel rtěnek maličko vadí, protože mi trochu připomíná acylpyrin ☺. Nevím, zda jsem jediná, na vůně u kosmetiky zas tak moc citlivá nejsem, ale u těchto rtěnek je ta vůně skutečně hodně nevšední a už jsem myslím také od někoho slyšela, že mu vadí. Mně osobně nevadí zas až tak, že by mne to odradilo od nošení, spíše to uvádím pro úplnost ☺.

shrnutí:
+ hezké a praktické balení
+ mnoho krásných odstínů
+ pigmentace
+ nanášení
+ příjemná lehká konzistence
+ syté barvy
- cena (není nejvyšší, ale je vyšší než u jiných Rimmel rtěnek)
- výdrž není dlouhotrvající (toto je samozřejmě velmi individuální)



  • Produkt mi byl zaslán nezávazně na otestování firmou nebo eshopem, můj názor na něj je zcela nezávislý a tato recenze není sponzorována. To, že mi byl produkt zaslán zdarma nemá absolutně žádný vliv na můj názor a vlastnosti produktu. Nejsem nikým nijak vázána a o produktu se zmínit mohu nebo nemusím podle toho jak sama uznám za vhodné.

You May Also Like

23 komentářů

  1. Odstín 300 je perfektní! Hned jak na rtěnky narazím, beru ho. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Pekná recenzia, som rada že po prestávke sa znova venuješ blogu, držím ti palce) :) Cheeky Coral a Listen up vyzeraju super. A čo sa týka tej výdrže, ešte som nenašla rúž, ktorý by vydržal toľko, ako sľubuje (okrem tých dlhotrvajúcich napr. od Dermacol)

    OdpovědětVymazat
  3. Me by zajimalo, jak funguje tohle rozhodovani o dostupnosti - jakoze "v cechach rozhodne nikdo fialovou, nebo hnedou nosit nebude, tak na ne kasleme". Protoze me by nejvic taky zajimaly prave ty 3 odstiny, co tu nebudou. Ach jo.
    Jinak diky za recenzi :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli mohu odpovědět :) ...když jsem dělala u kosmeticke firmy (cca 3roky zpet) dělalo se to na zaklade analýzy trhu -tenkrát pro celou Evropu - a protoze evropankam (aspoň co se nakupu sminek tyče) vevodi rusandy analyzoval se ruský trend a podle toho se rozvazely výrobky do cele Evropy. To, že v Evropě (hlavně že střední) stále nejsou k sehnání ty "největší výstřelky"(tmave rtěnky se dováží jen z ridka a celkove drogeristicky sortiment je o proti jiným zemím dost chudý) at se koukáte na pole módy nebo právě kosmetiky. Tady je vidět, že analýza se celoevropsky už nedela ale asi se analyzuje trh každé země zvlášť (poptávka určuje nabídku ale zároveň nabídka určuje poptávku! - kdyby každý, kdo by chtěl jeden z nedodaných odstínů sáhl po rtence v danem odstínu u konkurenční firmy možná by další průzkum trhu dopadl jinak :) ale stejne si všichni koupi ty ktere jsou v cr naskladneny :) ) střední evropa je stále vnimana jako velmi konzervativní (ať v ekonomice nebo kosmetice (Promiňte prehnane srovnání )) a tak nějak poznamenana minulým režimem tj.vděčna vlastně za každou možnost volby. S nástupem nove generace do obchodu a ekonomiky vůbec se to doufám zmeni :) Hezký večer B.

      Vymazat
  4. 300 a 610 jsou nádherné barvicky :)))

    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk/

    OdpovědětVymazat
  5. Odstín 620 se mi líbí, podle mě ti právě tyto barvy do oranžova sluší. Nebo alespoň mně osobně se líbíš v takových barvách mnohem víc, než třeba s rudou nebo hodně tmavou rtěnkou. A úplně nejvíc mi k tobě sedí nude lehce do oranžova :)


    Podzim 2015: oblíbené kosmetické produkty

    OdpovědětVymazat
  6. ahoj Peta,
    nic si z toho nerob, co sa siri okolo teba....je to iba zavist...chcem ta podporit a popriat Ti aby si znova bola taka vesela a natacala krasne videa kazducky den....najviac mi chybaju vase vlogy....
    drzim palce Erika zo Slovenska

    OdpovědětVymazat
  7. Ach jo, proč se k nám nedostanou ty tmavší zvláštnější odstíny, to fakt nechápu. Na růžovky, nude a jim podobné já nejsem a navíc toho je všude plno :(.

    OdpovědětVymazat
  8. Peti, skvělá recenze :) Už jsem se neskutečně těšila až skončí svátky (mě i prázdniny) a ty budeš zase dávat recenze a videa :)je to pro mě relax číst tvůj blog... držím Ti palečky, aby jsi vše s čím se momentálně v soukromém životě potýkáš zvládla a udržela si svého pozitivního ducha :) Adéla

    OdpovědětVymazat
  9. Peti, skvělá recenze :) Už jsem se neskutečně těšila až skončí svátky (mě i prázdniny) a ty budeš zase dávat recenze a videa :)je to pro mě relax číst tvůj blog... držím Ti palečky, aby jsi vše s čím se momentálně v soukromém životě potýkáš zvládla a udržela si svého pozitivního ducha :) Adéla

    OdpovědětVymazat
  10. Mě by ta oranžová určitě neslušela, ale ta poslední se mi líbí moc a také ty pěkné obaly.
    Peto moc mě mrzí, že máte úmrtí v rodině, my nedávno také jedno zažili, není to příjemné. Tatínkovi přeji brzké uzdravení. Je dobře že sis přes svátky dala pauzu a nabírala síly.
    Moc se těším v tomto roce na Tvá videa a i články. Zdravím moc Tebe a i Míru. :-)) E.

    OdpovědětVymazat
  11. TAK JSEM SE ASI PLANĚ ZAMILOVALA DO ODSTÍNU 700 NIGHTY NUDE
    http://www.speakingbeautyuk.com/2015/10/new-rimmel-lip-products.html
    Vaše Lenka 40

    OdpovědětVymazat
  12. Tak určítě Listen up! musí být má :)

    OdpovědětVymazat
  13. Tak určítě Listen up! musí být má :)

    OdpovědětVymazat
  14. Tak jako anonym mi komentář vložit jde.Jako http://rakamve.blogspot.cz/ nelze,asi se někde vloudila chybka.

    OdpovědětVymazat
  15. To je škoda, že na SR príde len 8 odtieňov (ako inak, my sme stále pre distributérov akosi mimo) a ešte väčšia škoda, že tie tmavšie odtiene, ktoré sa mi páčia zasa vynechali. Podobné sa stalo v nude kolekcii, kde môj vyhliadnutý odtieň 48 (mimochodom trendy odtieň v štýle a lá Kylie Jenner) nedali k nám do predaja, vraj naň nebolo miesta v stojanoch.

    OdpovědětVymazat
  16. Ta růžová je hezká! :) Nejspíš se po nich podívám :)
    HAUTE BASICS

    OdpovědětVymazat
  17. Opět krásně zpracovaná recenze, i když tomu proč jsou v různých zemích dostupné jen některé odstíny nerozumím, přece by měla značku prezentovat celá barevná škála - dostupná všude.

    OdpovědětVymazat
  18. Opět krásně zpracovaná recenze, i když tomu proč jsou v různých zemích dostupné jen některé odstíny nerozumím, přece by měla značku prezentovat celá barevná škála - dostupná všude.

    OdpovědětVymazat
  19. Rtěnky mě zaujaly, ale konkrétně tyto odstíny nejsou nic pro mě, pak mrknu v drogerii na ty další :)

    Ili Libertad

    OdpovědětVymazat
  20. Mně docela na trhu chybí cenově dostupné a zároveň pěkné rtěnky v hnědých, skořicových a podobných odstínech. Mám je moc ráda a jen těžko narazím na rtěnku, která by mi padla do oka.
    Na velmi suché rty, jako mám já, toho moc "nesedne".

    OdpovědětVymazat
  21. No nevím, uvidím :) Mimochodem - máš na blogu nějaký článek, který by mi mohl pomoct s výběrem odstínu rtěnky? Já stále nemůžu najít to pravé... :(

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!