FOTD - podzimní tmavé švestkové líčení

by - 21 září

Krásnou středu vám všem,

docela hodně z vás si psalo o návod na líčení z posledního dílu Na dně. Je to taková moje tradice, vždycky, když vypotřebované produkty točím, nosím hodně výrazný makeup s tmavými rty. Minule to bylo ve stylu devadesátek a tentokrát jsem zvolila odstíny temně fialové, protože jsem si v NYXu koupila překrásný odstín Liquid suede subversive socialite. Mimochodem, NYX byl tentokrát hezky zásobený a nové odstíny těchto tekutých rtěnek byly všechny k dostání a já si téměř nemohla vybrat. Pokud máte rády výrazné rty, mrkněte tam, mají kromě fialových také trendy hnědé a modré barvičky. Obchod se nachází v obchodním centru Nový Smíchov na Andělu.

Temné fialové tóny na očích i rtech mám na podzim a v zimě hodně ráda. Problémem je to, že když úplně vyblednu, tak už jsou na mě hodně kontrastní. Nakonec i tento typ makeupu, který mám dnes na sobě, by více seděl zimním výrazným typům. Pokud jím jste, určitě ho na nějakou večerní událost vyzkoušejte!


Dnes se asi nebudu zaměřovat na klasický postup líčení, kterým je nanesením báze, makeupu, korektoru, zapudrování a vykreslení obočí. Myslím, že tohle už důvěrně znáte z mých tutoriálů a je to natolik ohrané, že není třeba chronicky známý postup znovu opakovat. Zaměřit bych se tedy chtěla spíše na minirecenze produktů, které jsem k líčení použila ♥.


Paletku E Style jsem si sestavila sama, tyto odstíny si můžete zakoupit samostatně jako refily za 69Kč. Barvičky jsou nádherné a mají velký výběr, což hodnotím kladně. Bohužel se mi však zdá, že E Style zapracoval na konzistenci či lisování stínů, což má za následek větší "tvrdost" produktu. Pokud máte dřívější paletky, jistě jste si povšimli toho, že stíny celkem práší. Je to dáno tím, že pigment je velmi čistý a jemně slisovaný do pánvičky. Mně osobně tato konzistence stínů hodně vyhovuje. Nevadí mi štětec oprášit, ani to, že díky tomu je rychleji spotřebujete, ani to, že něco opadne pod oko. Chápu ale, že některým lidem to vadí a raději mají stíny zalisovány více do tvrda, ale nepráší tolik. To je podle mne přesně to, co se stalo tady.
Zdá se mi, že stíny jsou "tvrdší" než bývaly dříve a díky tomu se mi nezdají tak extra pigmentované, když po nich přejedete. Opadávají maličko méně, ale pořád tam ten opad pod oko při líčení je. Navíc když stíny naswatchujete na prst, pigmentace je boží, ale pokud swatch přenesete na kůži, zdaleka už není tak sytý a stín se na ni nechytá a je více jakoby pudrový.
Skutečně nevím, zda nějaká změna v technologii výroby nebo slisování nastala, ale já ji ve vlastnostech vidím a bohužel musím přiznat, že z původní verze jsem byla nadšena podstatně více.


Oko je vystínováno postupně od vnitřního koutku stíny Glow peony, Royal amethyst a Black diamond.

Na horním víčku jsem vykreslila linku NYX tekutými linkami Vivid brights v odstínu Vivid violet. Tyto linky od NYXu jsou jedním slovem božské! Určitě si je pořiďte, mají skvělou pigmentaci, drží, dobře se s nimi manipuluje, stačí jedno přejetí víčka a drží celý den. Za mě pecka a výběr barev je neskutečný! Mám doma už asi 5 odstínů, tak pokud byste na ně chtěli celý článek se swatchi, dejte vědět.
Výraznou fialovou linku jsem vně obtáhla ještě novými linkami od Urban Decay Razor sharp eyeliner v odstínu retrograde. Ani tyto linky mne nezklamaly, jsou k dostání ve 20 odstínech a konkrétně tento je temně fialový a obsahuje fialkové a modré třpytky. Jsou dobře pigmentované a na oku krásně drží. Také mám doma několik odstínu, takže i zde bych mohla přispět recenzí, pokud byste o ni měli zájem.
Poslední, co bych chtěla zmínit k líčení očí, jsou nalepovací řasy. Koupila jsem si své první Velour lashes typ Carli lash. Jsou to řasy, které jsou poměrně dost drahé a tak jsem od nich čekala hodně.
Typově jsou opravdu krásné a bohaté, přesto mají pořád přirozený tvar kratších řas ve vnitřním koutku a delších ve vnějším. Navíc jsou navázány tak, že se střídají hustší a méně hustá místa na pásku, což na oku vypadá opravdu moc hezky. Řasy se také stáčejí přirozeně samy nahoru. Opravdu, s tvarem jsem moc spokojená.
Co je trochu horší, že konce malinko "píchají" na víčku, prostě je cítím a není to tak komfortní. Některý typ řas na oku vůbec necítíte a pak, objednávala jsem rovnou dva páry, ale jeden z nich byl tak přiškvařený na podkladu, že pásek nešel sundat, takže se řasy přetrhly. Poslali mi tedy nový pár, což moc oceňuji, ale i ty šly z plastové krabičky dolů dost špatně. Na to tedy pozor, nevím, zda je to skladováním nebo příliš silným lepidlem, ale jen vás na to chci upozornit.
Dalším mínusem je to, že tyto řasy jsou opravdu extrémně drahé a když to srovnám s Ardellkami nebo mými oblíbenými č.14 z ebay, obávám se, že zas o tolik nepřicházíte a asi je nutně nepotřebujete.


Co se týče pleti, na ni jsem použila Makeup Revolution DUO Face sculpt paletku, PRO Illuminate rozjasňovač a NYX Ombré blush v odstínu Mauve me. Všechny zmíněné produkty doporučuji všemi deseti. Zvláště rozjasňovač MRL je božský! Seženete ho v Rossmannu za 199Kč a věřte, že ho potřebujete, je velmi pigmentovaný, jemně mletý a máslovitý. Pecka za super cenu a má perfektní odstín pro nás středoevropanky!Žádné třpytky, jen zdravý lesk, který se dá nanést jak přirozeně, tak v duchu rozjasnění, které vás oslepí ☺.



Posledním produktem, o kterém bych chtěla mluvit, je tekutá rtěnka NYX Liquid suede v odstínu Subversive socialite, zajímavý název ☺. Je to překrásná temná fialová, výborně pigmentovaná. Na rtech zaschne, ale nevytváří extra matný finish jako klasické tekuté matné rtěnky, stále zůstává maličko "mokrá", takže se obtiskává, ale díky tomu vůbec nevysušuje, neleze do vrásek a nestahuje rty jako to dělají třeba Lip lingerie (které mám i přesto ráda, protože mají úžasné odstíny). Také hodně dlouho vydrží, i když s větším jídlem musíte počítat, že se vám vytratí ze středu rtů.
Jednu věc ale musím konkrétně tomuto odstínu vytknout a to je aplikace, na rtech totiž konkrétně tahle barvička flekatí. Asi to bude fialovým pigmentem, protože tento problém má většina fialových rtěnek, ale často i očních stínů. Vyrobit fialovou rtěnku prostě není tak snadné jako červenou.


Tak to je pro dnešek úplně všechno. Doufám, že se vám líbí jak líčení, tak dnešní článek. už dlouho jsem takovým na blog nepřispěla a myslím, že je na čase to napravit a zase se čas od času vrhnout na nějakou tu psanou recenzi. I když dnešní uspěchaná doba má za následek to, že většina z vás si raději pustí do pozadí video a recenzi si poslechne, než by četla článek a prohlížela fotky. Tak budu moc ráda, když mi dáte vědět, zda vás kosmetické články ještě stále baví, či nikoliv ☺.


You May Also Like

38 komentářů

  1. strašné. jak z hororu. rtěnku vyhoď a nehty zapiluj.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Negativne komentare sa daju napisat aj inteligentnejsim sposobom,ak to nedokazes radsej nepis vobec.

      Vymazat
    2. Negativne komentare sa daju napisat aj inteligentnejsim sposobom,ak to nedokazes radsej nepis vobec.

      Vymazat
    3. To je asi její věc, že? Když se ti to nelíbí, tak sem nechoď nebo to nekomentuj.

      Vymazat
  2. Ja osobne naopak radsi mrknu na clanek, ktery mi oproti videu zabere par minut, takze ja bych byla za tyto clanky rada. Tekute linky od UD chci moc zkusit, maji naaadherne odstiny. Liceni nebo spise odstiny me moc nezaujaly, ale provedeni perfektni!

    OdpovědětVymazat
  3. Líčení očí je nádherné, ale ta rtěnka nebo lesk vůbec ne, na tobě s emi to právě moc nelíbí..:)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  4. Ahojky Petro, moc Vám to sluší.

    OdpovědětVymazat
  5. Ahojky Petro, za me urcite vice clanku ano, mam rada oboji - jak clanek tak video :o)

    OdpovědětVymazat
  6. Umite se krasne nalicit, bohuzel kdyz si nalepite rasy, liceni neni poradne videt, fialova linka se uplne ztratila a neni videt, jestli mate zelene nebo oraanzove stiny... To jsem si vsimla u vetsiny vaseho liceni. Jinak krasne. Lucka

    OdpovědětVymazat
  7. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  8. Za článek jsem moc ráda, psané recenze mi vyhovují možná i víc, protože je v nich vše pěkně vysvětleno a nafoceno. Já osobně bych uvítala recenzi na Liquid Suede rtěnky a také na Lingerie. Dlouho toužím po nějaké z Lingerie kolekce, protože na Liquid Suede jsem slyšela špatné recenze - že se ze rtů loupou a drolí, tak by mě zajímal tvůj názor.
    Líčení je krásné. Bez umělých řas a s nude rtěnkou bych si ho vzala i na den a takhle na večerní příležitost.

    OdpovědětVymazat
  9. To líčení je prostě "wow". Na podzim mám velice ráda, takové výrazné a tmavé barty a taky je sama ráda s oblibou nosím. Je sice pravda, že za těmi řasami toho hodně schováte, ale celkově to vypadá moc dobře. Za mne palec nahoru! :) Katka

    OdpovědětVymazat
  10. .Mila Petro! Jsem zenska co maka 8az 10 hodin denne. Domazam ted kremy od biony a zitra mi prijde balicek od Bakerolu. Ziaju mam jako kdyz naaahodou specham a je nutne neco co nejdříve objednat. A to všechno jen diky tobě. Jsem velka mastikulka a dela mi pečující kosmetika radost. Ale v tom množství v dnešní době byl člověk casto zklamány.dcerka mi doporučila tebe a nikdy a opravdu nikdy me zadne tve doporučení nezklamalo. Respektuji tve rozhodnuti nenatacet ale přimlouvám se za blog. Preji ti at se ti daří! !!

    OdpovědětVymazat
  11. tiež by som bola za články, lebo si ich viem pozrieť aj v práci :) a zaberie to menej času ako pozeranie celého videa :) líčenie očí je krásne, ja by som zvolila potom ale na pery už len niečo jemné, nejaký slabo ružový rúž alebo lesk :)
    MakeUpByVeo

    OdpovědětVymazat
  12. Peťo moc mě šokovalo video: Je to konec? Nedovedu si vůbec představit, že najednou tvoje videa nebudou. I jsem to obrečela. Ale na druhou stranu chápu, že už tě ty závistivci unavují. Je to smutné, co se děje a jak ostatní youtubeři se chovají. Hold někomu tvůj úspěch hodně ležel v žaludku. Doufám, že točit nepřestaneš. Měla jsem tvoje videa moc ráda, ale jestli konec opravdu bude, tak ti přeji v životě hodně štěstí a doufám, že necháš veřejně instagram. Já ho nemám a ráda bych alespoň na tebe koukala takhle.

    OdpovědětVymazat
  13. Lidi-svine jsou zavistlivy, chamtivy...Peto, nedej se, prece takovy svine nad tebou nevyhraji!!

    OdpovědětVymazat
  14. Hm, skoda toho skodcu, to by chcelo na neho si prenajat nejakeho hackera, ktory by ho nasiel a podobne..
    ale mas pravdu.. srat na ludi, nezasluzia si kvalitny obsah.. clovek by si to mal investovat inde, ten cas a energiu..
    zdravie je len jedno

    OdpovědětVymazat
  15. mimochodom, kludne si mohla urobit tak, ze sa vypnu komentare nasurovo a hotovo..
    ale tak.. zas je pravda.. naco bojovat s niecim...
    ak mas prjekty ktore ta budu bavit, smelo do toho..
    len prosim, musis si vytvorit hrosiu kozu.. s ludmi treba jednat vychcane..
    a to pisem ako clovek, ktoremu je luto aj bezdomovca a dal mu aj 10 tisic kc, lebo mu ho prislo luto..
    ale ako sa hovori, za dobrotu, na zobrotu...
    moja chyba.. zivot je boj sam za seba (a rodinu)
    haterov ignorovat.. ich to stoji cas..
    no ale co som chcel, drzim palce v dalsich projektoch :)
    clovek aspon zbiera skusenosti :)

    OdpovědětVymazat
  16. Jak se mi jindy líčení líbí, tak dneska jsem se tedy první fotky fakt lekla. Oči nádherný, ale pusa a hlavně její okolí je fakt strašidelný. Přitom samotná barva rtěnky je hezká. Klára

    OdpovědětVymazat
  17. Super, moc Ti to sluší! A určitě by byla fajn nějaká psaná recenze, která dlouho nebyla...
    Jenom prosím s YT a blogováním nepřestávej!!! Jde ti to super a už jsi si vytvořila komunitu lidí, kteří Tě mají rádi tak by byla škoda to všechno utnout jen kvůli závistivým lidem...neuvažovala jsi o možnosti dát si jen pauzu? vyřešit problémy a pak začít "od začátku"!?!?

    OdpovědětVymazat
  18. Krasna,usmievava,vtipna,mila,uprimna,talentovana a velmi silna a odvazna osoba!Si skvely clovek a mas velky talent,vzdy som ta obdivovala a tesila sa ked som si konecne mohla pustit nove video(aj ked manzel z toho nadseny nebol kedze som si videa pustala v nocnych hodinach alebo ked sme maly konecne cas na seba(2 deti) :-D ) ....si top blogerka ❤ Andrea 💄👗👜🛍👠👢💅🖒🔝

    OdpovědětVymazat
  19. Nádherný líčení, tyhle studený barvy ti moc sluší, ale ty ať si dáš cokoliv tak to bude vypadat krásně. Podobný odstín mám od NYX, matnou tekutou, a na podzim jí miluju.

    OdpovědětVymazat
  20. Líčení je pro mně především zajímavou inspirací. Kombinace tmavých rtů a očí by mně samotnou nenapadla. tvůj styl se mi vždycky líbil a pochopila jsem, že se skutečně nemusím v kosmetice držet při zemi. Naopak mám dost takových těch nezajímavých ženských, oproti nim rozhodně vynikáš. Jsi důkazem, že aby si člověka všímali, stačí málo, prostě se toho nebát. U tebe jsem se utvrdila, že nejlíp se budu cítit, když budu svá a už je jedno, co na to lidi. Takovou mně znají mí přátelé a taková se cítím nejlíp. Od tebe čerpám pouze inspirace.
    Sledovala jsem tvoje poslední video a skutečně je mi líto, co se v poslední době děje. Sama ty zkušenosti mám, když si tenhle typ lidí chce dokázat svou pravdu, dokáže si ji vždycky. Na mně také jednou reagoval, nějak vloni, nějaký nenaladěný anonym. Přitom šlo pouze o mou vlastní zkušenost s tím samým problémem a on se zřejmě potřeboval někde ventilovat. Tady se asi jedná o trvající problém ze socialismu, kdy srovnávání a závist bylo něco normálního. Já jsem věřící a kvůli tomu jsem se oprostila od touhy se někomu snažit přibližovat, ale existují lidi, kteří nechápou, že jsme různí. Internet jim nahrává do karet, i když i to už se snaží internetové společnosti v poslední době řešit, protože troll zaručeně otráví den a rýpáni se ve věcech ničemu neprospívá.
    Mně samotnou měla babička ne za mladou normální holku, kterou baví vypadat dobře, ale za holčičku, které už rozhodně není pět. Tím se ve mně jenom utvrdil postoj k některým stylům, ale když to někomu sluší, tak proč ne.
    Na svoje nehty asi dostáváš hodně komentářů a musím, že poslední dobou je tvoje úprava nehtů i mým oblíbeným stylem. Dalo mi to práci, ale docílila jsem toho. Já jsem si totiž jeden čas kousala nehty, od toho mi časem pomohl návrat k lakováni a i když se moje preference mění, vždycky se mi víc líbily delší. Na ně často dostávám otázku, jestli nejsou umělé. Nejsou, jsou moje, častěji tak lidi reagují na gel lak, který má pro mně výhody hlavně přes léto kvůli výdrži a odolnosti, přes zimu to střídám s kvalitním lakem.

    Vím, že o nehtech článek není a současná situace je na samostatnou kapitolu, ale musela jsem se vypsat ze svých pocitů. Věř mi, že nejsi jediná.

    OdpovědětVymazat
  21. Dobrý den Pétro, mohla bych se zeptat, kde jste objednávala ty clip in vlasy Milk and blush Oh my ombré, jaký odstín, délku a za jakou cenu? Předem díky za odpověď ;)

    OdpovědětVymazat
  22. nechci aby jsi skončila :-( Nikča M.

    OdpovědětVymazat
  23. Milá Peti, pokud to není zas nějaký reklamní tah, myslím, že je dobré rozhodnutí skončit. Prostě vám to už přerostlo přes hlavu. Najděte si normální práci a žijte s Mírou bez medializace jako běžný pár. Hodně štěstí.

    OdpovědětVymazat
  24. Peťka Vy chcete skončiť s videami 😞😞😞 škoda že na svete sú hnusný zavistlivci...tak som sa tesila na tutorial ( pozerám youtube len cez víkend ) a tam KONIEC...pripadá mi to že ten dotyčný chlap je nejaky zakomplexovaný hlupák...a to vyhrážanie...kde tento svet speje...

    OdpovědětVymazat
  25. Ja mam radost ze koncis😊😊😊😊jupi jupi jupi

    OdpovědětVymazat
  26. ahoj péto, poslala jsem ti povzbuzující meil, snad ti zvedne náladu :) Lenka

    OdpovědětVymazat
  27. Milá Petra, mrzí ma, že kvôli hlúposti ľudí musíš riešiť takéto problémy. Ďakujem ti za tvoj blog. Bohužiaľ, úspech a krása sa neodpúšťajú.... Martina

    OdpovědětVymazat
  28. Ahoj petro, vidim ze mas sama hodne vrascitou plet, co bys dopurucila aby clovek vrasky nemel? Nechci dopadnout jako ty

    OdpovědětVymazat
  29. Vykašli sa na emócie. Po rokoch driny môžeš mať konečne viac, než len dobrý pocit. Vydrela si si to, prinášaš viac, než len kvalitu, tak kua čo máš za problém brať za dobre urobenú robotu aj peniaze!!!! Na youtube máš 158 tisíc odberateľov, ktorý ťa odberom chcú podporiť. Čo tu po tvojom odchode ostane? Ľudia s hlbokými úvahami o tvojej vrásčitej pleti? Frajer vždy obracal oči, keď ma videl pozerať tvoje videá. A ja mu na to: čo pohŕdaš! Tej babe zarába jej sen. Má koníčka, ktorý jej zarába. To je niečo geniálne. Ozaj - toto bola správa len pre teba. Neterba ju zverejňovať. Vďaka

    OdpovědětVymazat
  30. Moc ti to sluší. Musím říct, že líčení vypadá krásně. Ovšem nejsem typ na tmavé rty, ale to je otázka v kusu, což nemění nic na celkovém dojmu. Líčení je opravdu krásné. Temné oči vždycky očarují :)

    OdpovědětVymazat
  31. Ahoj Petro,

    moc mne mrzí že chceš skončit s blogováním. Byla jsi, jsi a vždy zůstaneš má oblíbená bloggerka. Tvá videa opravdu nemají nikde jinde a nebudou mít konkurenci. Kam se hrabou zahraniční blogerky. I třeba ta Tvá originální pojetí videí - jako třeba co máš na kosmetice ráda (zavírání paletek atd.) - to vše bylo úžasné =). Videa byla vždy srozumitelná, tak nechápu ani ty, co hatovali, co překrucovali Tvé výroky, co Tě pomlouvali, ani ty co se jinému vysmívají, neměli a nemají důvod. Je mi z toho opravdu špatně. Ale ber to takhle, to že Tě pomlouvali a hatovali, to značí že jsi fakt nejlepší, je to lidská povaha mstít se nadprůměrným a moc mne mrzí, že takoví lidé jsou a omezují tím svobodu druhého, ale bohužel jsou takoví. Je mi do breku. Chci abys věděla, že i pokud opravdu skončíš, prožila jsi díky blogu věci, které Ti už nikdo nevezme a můžeš být jen na sebe pyšná za to, co vše jsi dokázala. Posílám Ti obrovskou dávku energie a přeji Ti hodně štěstí do života a vše nejlepší. A Mírovi také. Jste jedni z mála ryzích lidí.

    OdpovědětVymazat
  32. Peťka nevieš niečo o tom novom makeupe od dermacolu???? Dermacol selfie....nespravis recenzi???

    OdpovědětVymazat
  33. Péto, nekonči! Jsi jedna z mála, která to opravdu umí

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!