Bělení zubů

by - 15 června

Krásné dopoledne přeji,

moc vám děkuji za pochvaly pod minulým článkem na moje zuby :), a protože jste se mě hodně ptali na bělení, jestli bělím nebo jestli je to má přirozená barva, rozhodla jsem se udělat na toto téma článek.
Bohužel nemám fotku před bělením, takže pro vás nemám viditelné srovnání (bělila jsem před rokem), ale můžete mi věřit, že o tom, co jsem vyzkoušela mluvím pouze z vlastní zkušenosti a pravdu a že zuby mám přirozeně opravdu docela zažloutlé, hlavně špičáky, ty jsem měla žluté opravdu dost a nebylo to jen tím, že v minulosti jsem pila colu, kafe a červené víno (nic z toho už nepiju), ale že to je dané i geneticky.




První věc, po které člověk sáhne a zkusí ji, jsou bezpochyby bělící zubní pasty. Vyzkoušela jsem jich opravdu hodně,  byly jak od Signalu, tak Colgate, Odol atd....Většina těchto past neobsahuje peroxid buď vůbec, nebo jen velmi malé množství, které vám zuby nevybělí, ale zato vám krásně podráždí dásně, pokud si s nimi zuby budete čistit pravidelně. Možná je to jen moje osobní zkušenost, ale ani jedna z těchto bělících past mi zuby ani omylem nevybělila a to ani o jeden odstín! Podotkla bych ještě, že jsem zkoušela jen pasty drogerkové, běžně dostupné, nikoliv ty z lékárny, takže je možné, že například zubní pasty Rembrand, které mají v lékarně ten účinek mají, četla jsem na ně docela kladné recenze, ale osobně zkušenost nemám.






Další drogerková fáze byla koupě bělící sady White pearl. Tato sada stojí kolem 500Kč a obsahuje dvě tuby s bělícím gelem, dva aplikátory a jednu stříkačku na nanášení gelu do aplikátorů. Už samotné tvarovnání aplikátorů-nosičů gelu, je špatně promyšlené (musíte je namočit do velmi horké vody a pak nasadit a vytvarovat, pálí to v puse a moc to nejde), každý člověk má úplně jiný tvar dásní, jinak široké čelisti, jinak velké zuby a skutečně pochybuji, že někomu ty aplikátory opravdu sedí dobře, přilnou a neteče mu gel okolo. Mně tedy moc dobře vytvarovat nešly, gel tekl všude okolo, čímž jsem měla úplně podrážděné a rozežrané dásně a člověka to nutilo hrozně slintat, takže jsem musela neustále chodit odplivávat, protože polykat peroxid by asi nebylo zcela ideální. Krom toho mi přišlo, že to nějak extra nebělí, možná trochu to funguje, to nepopírám, zvláště to bude vhodné pro ty, kdo mají zažloutlé zuby jen vlivem kouření nebo potravin, ale geneticky žluté zuby to podle mě nevybělí. Obsah peroxidu je přitom celkem dostačující, je ho 10%, ale aplikace je trochu nedomyšlená, gel zuby pořádně neobklopí, taky se špatně odhaduje množství, které máte do aplikátorů nanést a už vůbec si neumím představit, jak si tímto způsobem bělit spodní zuby, to musí všechno okamžitě téct do pusy. Myslím, že gel sám o sobě nejspíš špatný není, ale ta aplikace mě natolik otrávila, že jsem to ani nespotřebovala. Navíc jsem měla zuby hrozně citlivé a dásně podrážděné, protože tomu, aby se vám gel dostal na dásně, se prostě neubráníte. Mělo by se bělit 2x denně 30 minut nebo 1 x denně 60 minut, po 10-14 dnech by měly být viditelné výsledky. Mně osobně výsledky neohromily, nezaznamenala jsem je a už bych si to určitě nekoupila!


Po nezdařených pokusech jsem to už skoro vzdala, ale pak jsem narazila na internetu na diskuzi o bělení značkou Crest. To mě zaujalo, protože Crest nabízí tenké "foliové" pásky s bělící látkou, které na zuby jen pohodlně "nalepíte" a nemusíte tvarovat žádné pitomé aplikátory ani nanášet gel a leptat si dásně. Rozhodla jsem se pro koupi, jako nejúčinější byly označeny Crest Whitestrips Supreme Professional, které obsahují 14% peroxidu. Trošku horší bylo je sehnat, ale nakonec jsem pochodila na ebay, koupila jsem si kůru na 42 dnů = 84 bělících pásků, jsou vždy v balení po dvou v pytlíčku, jeden pásek na horní a jeden na dolní zuby. Pásky jsou relativně široké, takže kdo má malé zuby, může je použít i na dvakrát a rozstřihnout je. Já jsem rozstřihávala jen ten na spodní zuby. Pořizovací cena je sice trochu vyšší, tato sada mě vyšla před rokem asi na 1100Kč, ale vydrží na dlouho a hlavně opravdu funguje a i výsledek dlouho vydrží, takže investice se určitě vyplatí. Jak jsem již řekla, pásky jsou baleny v pytlíčcích po dvou, aplikace tedy probíhá tak, že na jedno bělení otevřete vždy jeden pytlíček, sejmete průhledné pásky s bělícím gelem z podkladové folie a přiložíte na čisté zuby. Pásky se krásně přilepí a přilnou na zuby, takže bělíte celou plochu, dobře drží, gel neteče nikde okolo a navíc si nepodráždíte dásně. Necháte působit dle návodu, já jsem bělila asi 45minut 1x denně po dobu 14 dnů a výsledky byly ohromující, už po první aplikaci byl vidět rozdíl. Po asi  14 dnech jsem si dala pauzu, nechala zuby odpočinout a pak bělila asi další 14 dnů. Některé pásky jsem věnovala manželovi a pár jsem si jich i nechala, takže jsem třeba jednou za týden - za 14 dní dala na půl hodiny pásek, poslední jsem spotřebovala někdy v prosinci před vánoci. Můžu říct, že jsem vzala zbytečně velké balení, určitě by těch pásků stačilo i míň, i ta 14denní kůra by byla dostačující. Na ebay se ty pytlíčky prodávají i jednotlivě po menším množství, takže by neměl být takový problém sehnat, viděla jsem ale už i na různých eshopech. Tuším, že se do Evropy dováží z USA, ale nejsem si 100% jistá.
Koupi tedy určitě doporučuji, funguje to na 100%, výsledek je zaručený, aplikace pohodlná, bílé zuby mi drží už rok a až bude třeba, určitě koupím znovu! Tomuto produktu nemám co vytknout!



Ještě bych chtěla doplnit, i před domácím bělením je potřeba mít zuby v pořádku, bez kazů a obnažených zubních krčků, je třeba mít v pořádku dásně, proto jsem bělila až po prohlídce u mého stomatologa na zubní ordinaci v Praze. Před bělením je dobré si zuby vyčistit, během kůry nepít zbytečně barevné nápoje jako je káva, černý čaj, cola a červené víno a bezprostředně po bělení nedoporučuji jíst ani ovoce, které obsahuje hodně kyselin, zuby jsou "otevřené" a zbytečně byste si je naleptávali. Během bělící kůry jsem také používala zubní pastu na citlivé zuby a po bělení zubní pastu posilující zubní sklovinu.
Tak doufám, že jste dočetli až sem, že jsem vás úplně neznudila a že článek bude alespoň pro někoho užitečný :).....

You May Also Like

49 komentářů

  1. Já bělím tím White Pearls, zrovna před týdnem jsem zase začala, dělám to tak 1x ročně a vůbec mi ten gel nevadí, neleptá mi to dásně ani neslintám :-D A výsledky tedy musím říct, že super. Bělím vždy měsíc v kuse každý den 60 minut a pak ještě tak měsíc třeba jednou dvakrát týdně, když si vzpomenu :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojte, máte někdo zkušenosti s tímto setem na bělení https://www.nazuby.cz/white-pearl-domaci-belici-set-130-ml? Používám swissdent a tohle mi přijde jako zajímavý doplňek bělení

      Vymazat
  2. @Simone: fakt? tak na mě to nějak nefungovalo, všude mi to vytékalo a bylo to strašně nepříjemný, to teda ty pásky jsou vážně mnohem lepší,pro mě teda určitě,ale je jasný,že na každého to může fungovat jinak :)

    OdpovědětVymazat
  3. Je pravda, že se mi podařila vytvarovat docela dobře ta formička, takže mi to nikde neteče :-) Ale ty pásky zní taky skvěle, možná je příště taky vyzkouším, aspoň uvidím rozdíl. Brala jsem teď hodně léku a antibiotika, takže potřebuji hooodně bělit :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Škoda, že bělit nemůžu, mám přední zuby dodělávané, kvůli poškozené sklovině po rovnátkách:-( Máš fakt nádherný úsměv. Jo ale co vlastně teď piješ?:-D

    OdpovědětVymazat
  5. to Lovelyhair..skvělý článek!! sranda je že jsem si tyhle bělící pásky Crest dovezla z Ameriky..ale mě po nich hrozně zcitlivěly zuby..najednou mi vadilo hodrké a studené pití..takže jsem s tím přestala..a zkusila pastu Rembrandt..ta zuby opravdu vybělí..a žádný nepřijemný vedlejší účinky nemá..tobě po těch páskách zoubky nebolely? Jinak máš vážně nádherné zuby!!

    OdpovědětVymazat
  6. dost bych se bála té citlivosti zubů, zkusím tu pastu Rembrant, to je nejmenší zlo. Skvělý článek, už kolikrát jsem zvažovala koupi White pearl a teď díky tobě vím, že do toho nejdu-naleptané dásně-brrr!

    OdpovědětVymazat
  7. Skvělý článek! Zoubky máš opravdu nádherné!!! Mít bílé zuby je takový můj malý sen :) takže tyhle pásky určitě zkusím sehnat :)))

    OdpovědětVymazat
  8. Tak týmto si teda ulahodila! Ja som vyskášala už tolko vecí...tolko past aj specialnych (maminka robi na zubnom) a vzdy to bolo len tak nachvilu, vysledok nic moc, minimalna zmena..... z toho gelu som neuveritelne slintala!! vobec mi to nesedelo..nepomohlo a uz nikdy v zivote :D
    Ale vidim ze kazda sem ina...niekomu sadne, sranda :-)
    Ja mam dost zlte bocne zuby.. aj viem od coho.. od caju..ved som aj nejaka ta cajova :)) Pijem minimalne 5 cajov denne a zboznujem cierny puerh..neviem bez neho byt a chlancem ho aj ked viem ze prave v tej chvily sa krasne nachytava na zubky :)
    ..ale tie pasky som nemala! a akonahle si kupim novu kolekciu od sleek O:-) setrim na pasky! Dakujem!!!

    OdpovědětVymazat
  9. Lovelyhair: díky za článek, když na ně někde narazím, určitě vyzkouším :)

    Simone: Taky jsem byla celkem spokojená s White Pearl - účinkuje, ale je pravda, že na spodní zuby jsem ho použít nemohla; gel zatíkal za dáseň a spodní zuby jsem měla dost citlivé, bylo to nepříjemné.

    Ina: na bělením zcitlivělé zuby je dobrý oranžový Elmex zubní gel na posílení skloviny (je dobrý především jako prevence proti kazům). Jednou za týden na vyčištěné zuby a budeš vysmátá :)

    OdpovědětVymazat
  10. já mám taky zažloutlé zuby a nic nepomáhalo, tak jsem to vzdala, není to tak strašné, horší je, že mám přední zuby zkřivené (což mi udělaly rovnátka na noc, když mi rovnali mezeru mezi nimi...), tím jsem na rovnátka zanevřela a radši žiju s tím... takže bělení by mě nevytrhlo, když mám jeden zub úplně mimo, navíc teď je to ještě horší, protože jsem si asi před půl rokem čistila zuby a nějak jsem moc mrskla hlavou a o kohoutek jsem si ten zub vyrazila dopředu přes ten rovný, takže teď trčí a ze strany je to děsně vidět, šíleně mi to vadilo, ale už jsem si zvykla i na tohle:D já chtěla fixní rovnátka, rodiče mi je odmítli zaplatit a ségra je má, byla jsem šíleně nasraná, ale tak co...

    OdpovědětVymazat
  11. skvelý článok..presne ako ty som už vyskúšala toľko zubných pást..a ani jedna nemala skvelý výsledok..ja momentálne používam toto :

    http://miaslifestyle.blogspot.com/2011/05/crest-3d-crest-3d-white-2-hour-express.html

    sú to tiež tie pásiky..akurát, že vybielia zuby už po 2 hodinách!!používajú sa každé 3 mesiace takže máte biele zuby po celý rok :))

    OdpovědětVymazat
  12. Týýýýý brďo, nikdy bych nevěřila, že je fakt něco, co doopravdy na bělení funguje... Skvělý typ! Skvělý článek ;-)

    OdpovědětVymazat
  13. Ja s tým skúsenosť nemám áno zubné pasty poznám a sú na nič moja mamina ich kupuje a naivne tomu verí ale tie pásiky vyzerajú zaujimavo a ked to vraj funguje možno to stojí za uváženie. :)
    Článok sa ti podaril :)

    OdpovědětVymazat
  14. Tak jo, já jdu hledat na ebay, protože moje závislost na kafi a černém čaji je na zubech rozhodně vidět! Díky za super článek :-)

    OdpovědětVymazat
  15. Já mám strach si zuby bělit, mám totiž zvýšenou kazivost zubů. Aspoň tedy fluoriduji. Ty máš zuby ale krásný. :)

    OdpovědětVymazat
  16. Děkuji za nápovědu. Určitě to chci někdy vyzkoušet...

    OdpovědětVymazat
  17. zajímavý článek. pokud budu někdy potřebovat zuby bělit, určitě vyzkouším. mě zatím stačí jenom ty bělící pasty, myslím že mám zuby jinak docela v dobrým odstínu bílé. :-) a taky se teď spíš psychicky připravuju na podzimní trhání 4 zubů moudrosti, takže teď jak někde vidím něco o zubech tak mě automaticky začnou všechny 4 bolet. joo a zoubky máš doopravdy moc pěkný!

    OdpovědětVymazat
  18. great color!!!!



    xoxo from rome
    K.
    http://kcomekarolina.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  19. Já tak toužím po bílých zubech, ale bělit nemůžu, mám na předních zubech plomby a jeden dokonce umělý... ach jo. Ale tvoje zuby jsou fakt nádherné, jako z reklamy ;-)

    OdpovědětVymazat
  20. @Simone, tak mně to právě moc dobře vytvarovat nešlo,ale máš pravdu,že po antibiotikách to hodně žloutne...
    @Dejnicko, děkuju :D, no co ted piju :D, vodu, rum a tak.....mně cola a kafe a víno nedělá dobře na žaludek, takže to stejně nemůžu pít kvůli tomu ;)
    @INA T.: no ono to zezačátku možná taky trochu zcitlivělo ty zoubky,ale už si to přesně nepamatuju,nebylo to ale nic strašnýho a hlavně ono to rychle přejde, tak tu pastu asi zakoupím, že bych s ní jen tak dobělovala....děkuji za tip
    @čajové: já jsem právě taky měla hlavně ty boční zuby žluté, taky jsem si to hodně udělala pitím coly a vína, na tohle by ty pásky vážně měly skvěle fungovat, určitě to za zkoušku stojí a vážně jich není potřeba tolik,kolik jsem jich nakoupila já....;)
    @AaandYs3k:tak to je mi líto, určitě bych se ale pokusila rodiče přemluvit, přecejen zuby hodně poutají pozornost, takže si myslím,že to je investice, která se vyplatí, klidně bych jim i řekla, že jim budu fixní rovnátka splácet,ale šla bych do nich ;)
    @Mia: tak na ty jsem taky koukala, vypadají super, až mi začnou zuby zase žloutnout určitě vyzkouším bud tyhle nebo ty,co jsem měla, díky za tip....
    @Veronique: tak to bych asi taky měla strach, jestli se ti víc kazí zuby,tak to bych raději bělila u doktora....
    @Jitulikaaa: :D tak to znám, já zas jak se někde někdo baví o klíštatech nebo blechách,tak se začnu okamžitě děsně drbat :D, mně trhaly spodní osmičky nedávno a neni to tak hrozný, určitě neboj :)
    @viennettka: tak to je naprd s těma plombama, já naštěstí mám plomby jen na stoličkách a děkuju!

    OdpovědětVymazat
  21. supr tipy, moc děkuji!
    tvůj výsledek je dokonalost sama!!!

    OdpovědětVymazat
  22. Tenhle článek jsem nějak přehlídla! Já teda naštěstí zatím nemám potřebu bělit, teda ne, že bych měla zoubky jako ty, ale zatím to jde (ale dík za tipy, akorát teď si to někam uložit, abych v budoucnu věděla, co a jak :D). Ad White Pearl-toto si pořídil táta, s tvarováním "rovnátek" neměl problém a ani si nestěžuje, že by slintal, akorát má občas citlivější zuby, ale výsledek je určitě vidět, měl zuby hodně žluté (a to zatím pořád používá první tubu), i když samozřejmě ne tolik bílé, jako Tvoje :)

    OdpovědětVymazat
  23. Perfektní článek! Taky jsem ho objevila až teď :D Já bych bělení potřebovala jak sůl, ale jsem na to jaksi líná a navíc to nepití kávy... :( Ty máš zuby nádherné a ta rtěnka se mi taky hrozně líbí!

    OdpovědětVymazat
  24. Ahoj, tak ja jsem White Pearl uzivala jiz nekolikrat a mam zcela opacny nazor. Myslim, ze tvuj nazor prameni z "nezkusenosti" s timto vyrobkem - ale to tak ma kazdy na zacatku, nez vsechno vypiluje.. To, ze ti vsude vytekal onen gel je jiste zasluhou spatne vytvarovaneho aplikatoru, ale daleko vic zalezi na tom, kolik mnozstvi tam das.. Staci opravdu jen uplne minimum, ktere tozetres po cele strane, kterou vkladas na predni cast zubu (nenatirat az k vrchu!!, jinak je jasne, ze gel bude drazdit dasne).. Ale zezacatku jsem s tim gelem mela taky docela trapeni, ale chtela jsem za kazdou cenu dosahnout cile a mit krasne bile zuby a podarilo se.. Dodnes mi lidi vychvaluji bile zuby a to jsem gel nepouzila cca 4roky.. Jedine, co se mi nekdy stavalo je ona citlivost, na kterou poukazujes.. Ale jak pisou, vysadit na par dni a pak to je uplne v pohode. Eda ale mne osobne se to stalo opravdu v minimum pripadech..
    Souhlasim s Tebou, ze ten aplikator se celkem spatne tvaruje, ale jde to.. Chce to cvik.. Ale v zadnem pripade mne to nikdy nepalelo (ac se nori do teple vody aby "zmekl"). A to jak siroke ma kdo celisti je v tomto pripade naprosto mimo misu, jelikoz je to dost dobre tvarovatelne, zvlast po ponoreni do teple vody to muze mit jakekoli tvary a rozmery..
    Jinak co se tyce beleni spodnich zubu - tak je to daleko mene "otravne" a formicka aspon pri otevreni pusy nespadne :-D
    Nedavno (pred pul rokem) jsem to zkousela zase, ale uz nemam tu cilevedomost, kdyz doted mam zuby docela hezky bile, tak jsem se na to vyprdla.. Ale planuji do toho jit zase, at spotrebuju ono nakoupene baleni..
    Hlavne tehdy pred 4-5 lety jsem to zkousela na intru, kde jsem mela hromadu volneho casu a tak jsem to zaplnila timto... Da se s tim delat temer vsechno (na co nepotrebuje clovek usta :-D ), tak jsem si u toho nekdy zdrimla, jindy se ucila atd...
    Kazdopadne je take fakt, ze ja nekourim, nepiju alkohol, takze zuby opravdu moc timto smerem "nezatezuji".. Jedine co piju, tak cerny caj..
    A jak zde plno lidi psalo o belicich pastach.. Take jsem vyzkousela vsechny mozne, a take mi neprijde vysledek takovy, jak jej hlasaji v reklamach nebo na obalech.. Kazdopadne ja si cistim zuby porad belicima pastama, ne kvuli jejich ucinkum, ale kvuli tomu, ze mi tyto pasty proste "chutnaji" nejvic (ne ze bych je jedla jako za mlada Perlicku, ale snad vite jak to myslim :-D ).. Hodne jsem si tou "chuti" prave oblibila Signal White Now, ale zkousim vice mene i novinky co prijdou na trh..
    Ale jak pises, zuby jsou jedna z nejdulezitejsich veci a veci ktere si na Tobe druhy clovek hned vsimne a prave proto bychom jim meli venovat nalezitou peci (se svym piercingem v jazyku ale asi nebudu spravnym kazatelem:-)) ), jelikoz nejen boty, ale i usmev o nas dosti vypovida...

    Mimochodem velice se mi libi tvuj (video)blog.. Dobre Ti to keca a jsi velice sympaticka.. a vypada to, ze mas opravdu rozsahle znalosti co se tyce kosmetiky.. Ja jsem treba do kosmetiky take uplny blazen, ale nikdy jsem necetla obsahy apod :-D
    PRave diky Tobe uvazuju o zalozeni sveho blogu, ktery bych venovala kosmetice a to predevsim te z avonu (AL delam 6 let a nyni jako leader jsem vyzkousela snad skoro vse). A vubec co se tyce teto spolecnosti rada predavam dal to, co vim ja.. a nebudeme si nalhavat, take jsem strasne rada ta "nejchytrjsi" :-))))

    Preju hodne ctenarek a divacek :))

    Maky Elias (anonym na FB) :-DDD

    OdpovědětVymazat
  25. A asi jedinou brzdou za tim mit svuj vlastni blog stoji asi ma uchylka psat romany (ktere opravdu pisu i tehdy, kdyz bohate staci napsat par vet) :-D

    OdpovědětVymazat
  26. Maky, moc děkuji za krásný a obsáhlý komentář, s tím WP docela souhlasím, formičky jsem skutečně vytvarovala zajisté blbě :D, ale prostě mi na tom vadilo i všechno okolo, zkoušela jsem to několikrát,ale asi jsem prostě kopyto a musím říct, že používání těch bělících pásků mi osobně přišlo o dost komfortnější a účinější, takže s WP už se prostě nehodlám peklovat, ale i já jsem četla, že spoustě lidí vyhovoval, naopak plno lidí má stejnou zkušenost jako já, asi je to velmi individuální :).....
    Co se týče vlastního blogu, určitě bych byla pro, spousta lidí uvítá zkušenosti právě s tím Avonem, protože ho hodně lidí používá, i když můj osobní favorit to zrovna není,ale vždycky je zajímavé si přečíst názory na kosmetiku od někoho dalšího :).
    Také ti moc děkuji za pochvalu a jsem moc ráda, že se ti blog líbí,vynasnažím se i nadále nezklamat :), děkuji moc a krásný den! :)

    OdpovědětVymazat
  27. Já si zuby bohužel bělit nemůžu, jelikož mám rovnátka, taky jsem zkoušela bělící pasty na zuby, žádná moc nepomohla. Nemám zuby vyloženě žluté, ale určitě by se mi bělejší líbily:) Uvažuji o té pastě z lékarny, jenže se bojím, že je to zátěž na sklovinu. Ale po sundání rovnátek určitě pujdu do těch pásků! :) Ale rovnátka budu mít ještě dooost dlouho, takže si ještě počkám. Je dost možné, že mi poškodí i zubní sklovinu, to bych se potom s bělením mohla rozloučit.
    Jinak strašně ráda čtu tvůj blog a koukám na videa, máš je skvělé! Jsem moc ráda, že jsem Tě obvjevila, vždycky, když vidím, že máš nové video tak jsem natěšená ho vidět. A jinak jsi cělkově hrozně sypmatická a krásná! Přeju ti mooc štěstí ! Tvoje pravidelná čtenářka/divačka:))

    OdpovědětVymazat
  28. Pěkný článek. Zuby jsem si také bělila těmi proužky a fungovalo to, ale nějak mi "zprůsvitněly" dvojky, takže se raději před bělením poraďte s doktorem. Už nebělím a dvojky se trochu zlepšily, ale jsou stále na koncích mírně průsvitné. Gratuluji k úspěšnému blogu.

    OdpovědětVymazat
  29. Ahoj :) Už dlouhou dobu přemýšlím, že si také pořídím Crest pásky. Chci se zeptat, pokud mám opravovaný zub nebo plombu, půjde ten zub taky vybělit? A vybělilo Ti to i prostory mezi zuby? Bojím se, aby to nevybělilo jen přední část zubů :-) Předem děkuji za odpověd :-)

    OdpovědětVymazat
  30. Určitě je lepší používat bělící zubní pastu než jiné, chemické přípravky, které používají v ordinacích. Jednak je to levnější a jedna to vypadá mnohem přirozeněji. Nic se nemá přehánět ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ..ale zubní pasty jsou na prd...žádné bělení se nekoná

      Vymazat
    2. Přesně, bělící pasty nebělí, maximálně praventují zubní kámen. A pro mě teda, čím bělejší zuby, tím hezčí. Ty "přirozené" žluťáky se mi nelíbí ani za mák, protože každá rtěnka vám z nich vykouzlí žluté hrůzy. Zuby bělím a mám je krásně sněhobílé a zdravé.

      Vymazat
  31. Ahoj, dají Crest pásky koupit i u nás? Hodně známých si je nechalo přivést z USA, ale já bohužel tyto možnosti nemám...děkuji za info.

    OdpovědětVymazat
  32. Mohu jen souhlasit, že zubní pastou zuby nevybělíte. Pokud chcete dosáhnout sněhobílých zubů bez žlutého nádechu (ano, může být přirozený, ale esteticky to nevypadá), doporučuji zkusit některé z pokročilejších bělících metod.

    OdpovědětVymazat
  33. Ahoj Peťko, prosímtě, nepamatuješ si, od jakého prodejce na ebay jsi pásky koupila (možná je stále prodává?) ? Chtěla bych si je pořídit, ale bohužel jsem tam našla buď přemrštěné ceny, nebo prodejce, kt. do Česka neposílají. Díky moc za tip.
    Míša

    OdpovědětVymazat
  34. Supreme professional jsem zkoušela a můžu jen doporučit! :) Věnovala jsem jim na blogu dlouhý post ;)

    www.lorietta.cz

    OdpovědětVymazat
  35. No, bělící pasty jsem vyzkoušela. Bohužel jsem kuřačka ale hecla jsem se, že si prostě pravidelně ty zuby čistit budu když zkouším pastu. Nefunguje. White Pearl - tam by se dalo hovořit o úspěchu, ale minimálním. bílé zuby jsou fakt oříšek.

    OdpovědětVymazat
  36. Hello, Neat post. Theгe's an issue with your website in internet explorer, could test this? IE still is the market chief and a large section of folks will pass over your great writing because of this problem.

    Here is my blog :: hemorrhoids natural cures

    OdpovědětVymazat
  37. Ahoj holky, našly jste nějakého prodejce, který je posílá i do ČR za rozumnou cenu? Já jsme zatím neúspěšná :-(

    OdpovědětVymazat
  38. Zajímavé, já používám colgate advance whitening už 3 roky denně, podráždění žádné a zuby mám o odstín bělejší. Když na měsíc přejdu na jinou pastu tak jde hned vidět rozdíl. Takže jediná nevýhoda je, že když si s ní přestaneš mýt zuby tak jsou zase jak byly ( a to poměrně rychle )

    OdpovědětVymazat
  39. celkově výrobky od Crest jsou levné v irsku :) koupila jsem si tu pastu jen za 2 eura. U nás v čr stojí 200 ...

    OdpovědětVymazat
  40. Petro skvělý tip - děkuji! Dneska jsem si přinesla z pošty balíček /balení 14 kousků/ a hned jsem se večer pustila do bělení. Zatím tedy nejsem moc obratná :) a slintala jsem tedy taky kapku :) snad se to zlepší a hlavně jsem moc zvědavá na výsledky, budu muset nafotit před a po :) Díky a Tvůj blog je úžasný - klobouk dolů!

    OdpovědětVymazat
  41. Moc díky za článek, super tipy, jak si zuby vybělit, některé jsem vůbec neznala..i z těch, co jsou v diskuzi!! chtěla bych mít zuby bělejší a hledám vševchy možné cesty – tak teď nevím, našla jsem i tu „doktorskou“ cestu – tady – http://www.stomapro.cz/cena-beleni-zubu/ – a uvažuju, že bych se svěřila nejdřív dentistovi a pak to udržovala přírodně. Nemáte někdo vyzkoušený takovýhle postup? Díky moc a bílým zoubkům třikrát zdar!!!

    OdpovědětVymazat
  42. Je vidět že vám ten web funguje protože co tady tak čtu tak řadě žen se najednou už zubní kaz nedělá a to je teda jen a jen dobře. Jste skutečně velcí machři. Jsem rád že moje kroky těla nasměřovaly sem a že se mohu těšit z úspěchu ostatních.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!