V reálu člověk?! Na internetu anonym!

by - 22 června

Kdo je to správný fashion/beauty bloger už jsme měli možnost číst na vícero stránkách a tak všichni víme, že je to člověk, který pije kafe z kelímku, živí se makronkami, nakupuje v HM, má stále po ruce zrcadlovku a má plný šatník „vintáž“ :) věcí, dále potom vlastní řadu kosmetiky, zvláště pak MAC, ELF, ESSENCE, NYX, OPI apod…. Kdo je to ale anonymní uživatel? Kdo je ta tajemná bytost o které víme jen to, že existuje? Je to člověk z masa a kostí? Nebo se jedná o nějaké monstrum, které není možné zničit?
Na tuto a mnoho dalších otázek se snaží přijít tisíce blogerek a blogerů po celém světě... Každý totiž minimálně jednoho anonyma má (je to jako klíště, jednou za čas se na vás prostě přisaje a nechce se pustit). Kdo je to dokonalé stvoření, které má na vše vždy ten správný názor? To jsou otázky, na které se pokusíme najít odpověď.

Jelikož jsme na  blogu o kosmetice a módě, budeme se zabývat anonymním fashion/beauty přispěvatelem a budeme předpokládat, že je pohlaví ženského (vycházíme z předpokladu, že se jedná o člověka a nikoli o mnohopohlavního mutanta).
Já osobně si myslím, že to bude člověk z masa a kostí a dokonce si myslím, že to není anonym od narození, myslím, že kdysi dávno mu rodiče dali snad i jméno. Ale pozor! Na to „kdysi dávno“ bude anonymka jistě velmi háklivá, je potřeba jí ujistit, že „kdysi dávno“ může být i před dvaceti lety! Věk a jakákoliv zmínka o něm, je věc, která dokáže anonymní uživatelku velmi rozčílit. Zejména pokud je mladší a vypadá starší něž vy. Nedovedu si představit nic horšího, než anonyma nasupeného u monitoru s párou u nozder a pěnou u pusy, jak křičí: „ale Ty jsi starší než já ty náno... Já jsem mladšíííí... mladší.... Huuuuééééé mmmlllllááááádddddšíííííí....“. Na to opravdu velký pozor.
 
Anonymka bude asi i odbornice na výživu a zdravý životní styl, protože vás velmi ráda upozorní na to, že vypadáte velmi nezdravě. Je jedno, že tak vypadáte od dětství, do dneška se prostě ještě nenašel nikdo, kdo by vám řekl pravdu do očí, ostatně na váš blog chodí jen zaslepené nandy... Takže pokud i na váš blog chodí takovýto druh anonymek, buďte rády a hýčkejte si je! Dopřejte jim občas možnost kouknout se na fotky vašich postav, ať mají dostatek studijního materiálu...
 
To souvisí s další jejich vlastností, určitě budou velmi inteligentní! To ani nemůže být jinak. Jak jinak by mohly vědět všechno o všem? Když se neumí registrovat na google, yahoo, nebo jinou službu, tak přeci nemůžou umět ani nic jiného s internetem, takže to musí být z jejich hlav... Opravdu klobouk dolů před jejich znalostmi.... 
 
Také to budou jistě stvoření nestárnoucí, nemají v obličeji žádné vrásky a když ano, tak rozhodně menší než vy! Když pak jejich partner přijde, uvidí je a zděšením vykřikne, připravte se na nášup nových komentářů... Myslím, že to probíhá nějak takhle: „Je to tvoje vina! Tvoje... Kdybys neměla tak pitomej blog, na který musím pořád psát, abych zvedla jeho úroveň, tak by mě manžel/přítel (dosaďte si) neviděl, jak sedím u monitoru a to hnusné světlo z něj by mi v přítmí pokoje nedělalo z obličeje oblast plnou kráterů... Počkej... Ti to osladím... Na minulé fotce jsem si všimla, že máš u oka vrásku, ale co vrásku, propast to byla... Ty si to schytáš...“ Ale nevím, možná je to úplně jinak :-).....
 
Je to prostě holka/žena, která má potřebu říct Ti, že Tvé zuby jsou křivé, žluté a hnusné. Že je zvýrazňuješ nevkusnou rtěnkou. Vrásky kolem pusy a na obličeji zvýrazňuješ nekvalitními líčídly. Prázdný dekolt nevkusně vystavuješ, nezdravou postavu divně kroutíš, hnusné nohy bys neměla ukazovat, obzvláště ne v těch kurvoidních botech. Že Tvůj samoopalovák navodí barvu flekatého kuřete na kari, Tvé líčení vzbudí jen pohoršení, Tvé oblečení chlapa odradí a vše ostatní,co děláš, nebo budeš dělat, je špatně... A přesto se najdou chlapi, kteří se za Tebou otočí, já vím, je to divné a taky nechápu, jak je to možné..... Jsou to většinou ti, kteří mají doma anonymku a to se pak máte večer na co těšit!  
 
A jaká je vaše anonymka? Máte nějakou?
 
Ráda bych dala anonymkám možnost, aby se nám zde představily, takže anonymky, pokud chcete, nebojte se a něco nám o sobě napište. Můžete klidně i anonymně :D….
 
Mimochodem... Věříte, že je internet tak anonymní? Myslíte, že nejde poznat, odkud vítr a IP adresa vane? :) Mohu vás ujistit, že není, ale nemám důvod, čas ani potřebu to zjišťovat, protože mě vaše komentáře baví, bez vás by to nebylo ono a taky mě bavilo se nad tím vším zamyslet, takže to nevzdávejte, jednou se vám určitě povede mě vytočit ;)!
 
Mějte krásný den, já jdu na své hnusné tělo nachytat trochu sluníčka, protože nemám na práci nic jiného než to a přispívat na blog ;)...


P.S. všem slušným a normálním anonymům se omlouvám a věřím, že pochopili, že proti nim vůbec nic nemám, ba právě naopak a že jsem hrozně moc vděčná za všechny komentáře a samozřejmě i kritku a tuhle poslední větu myslím opravdu zcela vážně ;)!!!

You May Also Like

63 komentářů

  1. já osobně se ještě s anonymen nesetkala. ale když by jo, tak určitě člověka některé ošklivé a závistivé komentáře zamrzí. ale myslim, že by člověk měl dát hlavu vzhůru a tyhle zakomplexované anonymky neřešit. :-) jen ZÁVIST.

    OdpovědětVymazat
  2. @tess: určitě máš pravdu a souhlasím! já osobně mám k tomu vztah takový, že se tomu ráda zasměju, někdy mě ty komentáře vážně pobaví :D a kolikrát jsou určitě upřímné, takže není od věci se nad tím zamyslet :).....

    OdpovědětVymazat
  3. :-D Super! Nejlepší je věta, že se na ulici za tebou otočí partneři "těch" anonymek:-)

    OdpovědětVymazat
  4. :-) tak ja jsem anonym tez, ale pochopila jsem naprosto spravne, co a komu to chces rict :-)! Musim rict, ze jsi to napsala Peto opravdu hezky a uchichtavala jsem se u toho :-)! Protoze k nim zadna cesta nevedede, presne jak pises. Kdyz je clovek hubeny- je nezdravy a ma anorexii, kdyz pribere= je tlustla machna, kdyz je nenamalovany= vypada nemocne, kdyz se nalici= je zmalovany jako k*rva :-). Sukne je bud moc kratka, nebo moc dlouha, fotky moc nahate nebo nudne :-D. Neni proste nic spravne, proto opravdu nema cenu prikladat tomu zvlastni vyznam :-). Nazor jim nikdo nebre, ze, nemusi se jen chvalit, ale kritika nema urazet, kritika je nazor na vec, ktery se da rict slusne :-) ovsem chce to urcitou miru premysleni, asertivity, racionality, soudnosti a inteligence :-) a to tyhle chytraci vetsinou nevedou :-).
    Johana

    OdpovědětVymazat
  5. @Johanko, jsem moc ráda, že to bylo pochopeno přesně tak,jak jsem to myslela, díky! Máš úplnou pravdu! :)Prostě za každou cenu v opozici a všechno špatně, přitom konstruktivní kritika je bezva věc, ale asi bolí ji napsat nebo nevim....:D

    OdpovědětVymazat
  6. Rozumím, chápu, souhlasím. Taky mám ty své..a vždy jejich komentáře publikuji, protože většinou stojí za přečtení(ironie:)

    Ale pevně věřím, že se na každý anonym vykašleš, protože mám tvůj blog hrozně ráda, a nenapadá mě na tebe žádná sebemenší kritika:)

    http://ina-tina.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  7. Ještě pro pobavení, konkrétní případ. anonym je asi 4 od konce:)
    Konečně mi někdo napsal jak do opravdu je:)

    http://ina-tina.blogspot.com/2011/06/boho-chic.html#comments

    OdpovědětVymazat
  8. Jo, oni ti anonymové jsou občas vtipný, pokud se jedná jen o kritiku vzhledu a blogu. Já jsem se bohužel setkala s anonymem, kterému ruplo v hlavě a kromě toho, že mi psal poměrně vulgární komentáře, dostávala jsem i podobné maily, zprávy na FB a co mě nejvíc nakrklo, když tenhle anonym začal útočit i na mojí rodinu a posílal zprávy i jim. Naštěstí internet vážně není anonymní místo, takže zjistit nacionále kohokoliv je poměrně snadné, obzvlášť, když je ta osoba přesvědčená, že jako anonym zůstane anonymem. To jsem se trochu rozepsala. Chtěla jsem je říct, že já mám z anonymů respekt, protože pokud se někdo rozhodne ti sdělovat svůj odlišný názor, shazovat tě a nepodepsat se, má evidentně nějakej problém a ten bohužel může vygradovat až v to, co se stalo mně.

    OdpovědětVymazat
  9. Já teda anonymní komentáře samozřejmě na blogu taky mám, ale musím říct ač jsem sama překvapena jsou na mě velice milí a hodní až je mi to někdy podezřelé :)))) s někým kdo by do mě vyloženě šil jsem se zatím nesetkala ... a doufám, že ani nesetkám :))))

    OdpovědětVymazat
  10. Občas přispívám jako Anonym. Ale to hlavně proto, že tao co bloggeři dokáží přijímat od anonymů, or deálných lidí zkousnout nedokážou.
    www.durduin.com

    OdpovědětVymazat
  11. Tak a teď čekám, kdy napíšou nasupené anonymky. :D
    Jinak skvělý článek :)
    Thumbs up!

    OdpovědětVymazat
  12. Sou i horší chvíle, co se týče anonymů, třeba když sem k bakalářce rozesílala dotazník a jeden anonym mi psal, jak je to na nic, ze je to s*ačka, že mám aspoň doufat, že mi dají E. Napsal mi na testovací i na ostrou verzi, já z toho měla pár týdnů špatnou náladu a pocit, že se na to můžu vykašlat... a nakonec mám A z bakalářky... :D

    OdpovědětVymazat
  13. Fakt perfektný článok, máš úplnú pravdu :) Ja som mala jednu anonymku, ale zdržala sa veľmi krátko, našťastie :)

    OdpovědětVymazat
  14. Trefné a vtipné! :DD
    Ano, měla jsem pár anonymů, ale nedala jsem se, protože jsem holka šikovná a jen tak ničeho se nebojím.. no, a vzdali to.) :DD

    OdpovědětVymazat
  15. Prosimtě až tě ty hnusný hubený nohy přestanou bavit, hlásím se o ně, jo? :)))

    Jinak na to, co se objevuje ve tvých komentářích bych asi nereagovala, to je vyloženě hnusný, urážlivý a o ničem. Kdežto to co tu třeba dala Ina T. jako příklad komentáře, je podle mě docela slušně vyjádřená kritika, kterou bych nijak nehanila, každý má právo na názor, ale je třeba je vyjadřovat hlavně slušně, ne?

    OdpovědětVymazat
  16. @INA T.: :D jojo, já teda taky publikuju všechno,ani komentáře neschvaluju, přijde mi to pro mě zbytečně zdlouhavý,ale zase tady z toho nechci mít internetovou žumpu, takže pokud uznám za vhodné komentář smazat pro jeho urážlivost, nevhodnost nebo vulgárnost, tak to v budoucnu dělat budu, zatím jsem smazala za celou dobu asi dva a byly fakt nevkusný a hrubý a to tu nechci.....o kritiku nejde,ale asi všichni cítíme rozdíl, když někdo napíše např. "nelíbí se mi to, vypadá to na můj vkus lacině, nevzala bych si to" a když napíše "jsi kurva, že se tak oblékáš?", myslím,že by se na mě nikdo nemohl zlobit, pokud bych něco takovýho smazala, protože to nemá žádnou výpovědní hodnotu a nikomu to nic nedá....jinak komentáře, kteřé vyjádří svůj nesouhlas s mým vkusem nebo s tím co dělám slušně, tak to nemám sebemenší problém a vítám to, je jasný,že lidi jsou různý a na to,abych mohla kriticky zhodnotit něčí vkus nemusím být sama módní ikona,takže to beru.....jinak na tom komentáři u tebe se mi líbí ta druhá část, kdy ti řekla, proč to schvaluješ :D, proti té první nemám ani ťuk, to je každého věc a vkus,ale nechápu teda proč k tobě chodí a sleduje tě,když ji to nebaví,to jsou záhady :)....
    @www.durduin.com: na tom něco bude, na druhou stranu jako anonym je jednodušší se do někoho opřít, myslím,že není problém vyslovit se slušně, i když kriticky a pokud to někdo nedokáže přijmout, asi by se měl zamyslet, nikdo přece nežijeme v bublině,kde je všechno růžový...
    @Ivet, tak to je hodně nepříjemné a věřím, že to člověk nemůže dostat z hlavy,ale hlavně, že to dobře dopadlo! :)
    @Mio, to jsi holka šikovná, to souhlas na 100% :) a asi máš pravdu,že ono je to stejně časem omrzí...:D

    Jinak moc všem děkuji za vaše názory a budu se těšit na další! :)

    OdpovědětVymazat
  17. @Dashulko, souhlas na 100%! a ty nohy,no hele,i bych se jich někdy zbavila ráda, protože by potřebovaly trochu zpevnit :D!

    OdpovědětVymazat
  18. Výborný článek. Namítat proti tomu mohu jen to, že blogerky si navzájem přeci nebudou psát kritiku a já jim (anonymům) musím dát za pravdu. Setkala jsem se několikrát s tím, že jsem napsala někomu, tohle ti nesluší, protože a proto , na to jsem se ale pak setkala s pěkně ostrým komentářem u mě na blogu, nebo u dotyčného, že tomu nerozumím nebo podobně. Takže, v něčem mají pravdu. Opodstatněná kritika, neurážlivá atd. by měla být akceptována. Urážky, výsměch...tak to ať si strčí někam. Ale krásně si to napsala a i já si tak anonymy představuji a je pravda, že občas od nich něco opravdu zamrzí, ale jako v běžném životě, jsem se naučila si z toho nic nedělat. Lidé jsou na sebe hrubí life i online.

    OdpovědětVymazat
  19. to Lovelyhair: přesně proto jsem to sem dala, kritiku chápu, každý má jiný vkus, to je pochopitelné, ale psát jak někoho něco strašně nudí a vůbec se mu to nelíbí a přitom má blog prolezlý skrz naskrz..to je pro mě taky záhada:) a ještě psát že je u mé samé jéé a jůů jen proto že komentáře schvaluji..hloupost:)

    OdpovědětVymazat
  20. :-D Viac ako ..Perfektne napísané!!! Vystihla si snáď všetko čo sa dalo!..
    hah :D predstav si ako kazdy den bojuju s tou zavistou a potrebou ist na tvoj blog!!..az ich to vnutri zozeriaa!.. vraaaa..
    .. na jednej strane mi je ich luto, lebo su to vacsinou nestastne zeny.....a svoje komplexy a znechutenie zo zivota ventiluju aj tymto sposobom...
    Ja som sa stretla zatial len s jednou.. a dozvedela som sa od nej dolezite zistenie pre moj zivot - a to.. ze mam strasne velku skaredu pusu hah :D
    Ja som len rada, ze nemam taku zavistlivu anonymnu povahu..vazne dakujem sudickam, ze toto mi do vienka nedali...

    OdpovědětVymazat
  21. Super článok! Pekne si to napísala.
    Len škoda, že ja som sa ešte so žiadnym anonymom na mojom blogu nestretla. Asi sa začnem cítiť menejcenná ;-)

    OdpovědětVymazat
  22. skvělý článek, jenom anonymky zklamaly a nepředstavily se, jaká to škoda :D
    www.th3runway.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  23. Super článek, naprostou souhlasím. Úplně neanonymní Sára ze Zlína :D

    OdpovědětVymazat
  24. skvelej clanek, moc me to pobavilo :D zasadne zastavam nazor, ze kdyz se nekdo chce k necemu vyjadrit, tak se za to ma i podepsat, jinak je ten nazor proste bezcenej. anonymni a nekonstruktivni ci dokonce urazliva "kritika" mi prijde vazne uboha. meho blogu se zatim zadny anonym nedotkl, ale az se to stane, stejne si z toho nebudu nic delat. no, mozna se mu vysmeju. ja se hrozne rada smeju hloupejm lidem :))

    OdpovědětVymazat
  25. Hezky jsi jim to natřela! Já můžu jen zaklepat na dřevo, že takovou anonymku naštěstí nemám, ale vím, jak to je strašné z předchozích blogů :/

    OdpovědětVymazat
  26. Pobavilas mě :DDD sečteno podtrženo, já už se s anonymkama nehodlám rozčilovat, normální kritiku nechávám, urážlivý anonymy mažu. Jsou to jen hajzlové a nic víc! :DDDD Havěť internetu :D

    OdpovědětVymazat
  27. Ina T.: mám takovej dojem, že tyhle komenty co jsi ho uvedla píše ten samej člověk, bývají v podstatě stejné, urážlivé a mají za úkol bloggera znejistit a urazit. Taky jsem jich pár "schytala" a pár podobných viděla i jinde. Stejnej styl, stejná "prej nuda" "od módního blogu čekám víc" a pod. Jedna zamindrákovaná a nejstajlovější holka pod sluncem se rozhodla to všem bloggerům natřít.
    -jinak pěkně napsáno Lovelyhair.

    OdpovědětVymazat
  28. Jsi hodná, že jsi žlučovitým anonymkám věnovala tak bystře napsaný článek, myslím, že to je maximum pozornosti za celý jejich dosavadní i následující život :-) Na druhou stranu u jejich komentářů o močovině jsem se upřímně zasmála a za to dík. Kdo by řekl, že i debilita může být prospěšná...

    ellaia

    OdpovědětVymazat
  29. @Bezega: souhlas, jako musím uznat, že kritika se asi moc nenosí, i když já osobně s tím nemám problém, když se mi něco nelíbí,klidně napíšu,že to není můj šálek čaje proto a proto nebo nepíšu nic, ale urážky jsou fakt mimo, to nikomu nic nedá....
    @INA T. souhlas ;)!jádro pudla je zřejmě v tom,že tyhle komentáře ani logiku nemají, mají za cíl jen ublížit....
    @čajová: jé,tak to máš pravdu,já jsem taky hrozně vděčná, že nemám potřebu závidět a pomlouvat, místo toho se snažím zamakat radši na sobě....a s tou pusou jsi mě pobavila :D
    @Veve, Nikolka: děkuju a myslím,že to není životně nutný potkat anonyma, že člověk vážně o nic nepřijde :D...
    @Sáro ze Zlína, děkuju moc za komentář! :)
    @JEDIKATS: přesně tak, mně osobně nejde ani o podpis, nakonec anonymní mi řekne stejně jako třeba "Jana",ale spíš mi jde o ten princip přijít a když nikdo neví, kdo jsem,tak si prostě anonymně kopnu, přijde mi to ubohý, protože do očí by to pak nikdo neřekl, jsou to prostě srabi...:)
    @Dazz, Martine Toguée, luckapucka: díky, holky :)
    @ellaio :D, to máš pravdu, věnovala jsem jim fakt víc času než si zaslouží, nicméně souhlasím s tebou,já jsem se taky pobavila, to je i důvod, proč si nenastavím ani schvalování komentářů ani jinou cenzuru, protože je s nima fakt prča :D,ale zase "vocaď pocaď", já s tim celkem počítám a nemám problém, ale vzhledem k tomu,že blog čtou i rodiče, tchyně a pod., tak se ty by z toho mohli mít špatný sny, takže hloupě urážet se nenechám :)....mě pobavila myšlenka, což si asi anonymové myslí, že močovina znamená, že ti do toho krému někdo musí načůrat :D, asi jim nedochází, že se to vyrábí uměle a že by se možná divili v čem všem to může bejt,ale tak nevadí :D...navíc mi přijde lepší říct, obsahuje to ureu, což je chemická látka než říct mažu si obličej močovinou :D......

    OdpovědětVymazat
  30. Bezva clanek, ke mne chodi jedna anonymni osoba a reknu ti, obcas mi nad tim, co vypusti z klavesnice, prestava rozum stat. Vsadim se, ze spousta techto anonymu vykazuje shodnou psychickou poruchu, netroufam si pojmenovat, ale neco museji mit spolecnyho, ty znaky jsou hodne podobny. Mne ji ani neni lito, to uz je proste takovej ten smirenej pocit, ze i takovy lidi na svete jsou. Snazi se v nas probudit emoce, nejlepe negativni, ale je to zbytecny. Jsou z jinyho (izolovanyho) sveta a nejakej vyssi smysl pro ne neexistuje. Nechme je v tom.

    OdpovědětVymazat
  31. No můj manžel by se tedy za tebou neotočil, má úroveň a nemá rád vyhublý holky bez prsou co se vystavují jak laciné zboží. Ale když tomu chcete všechny věřit :D

    OdpovědětVymazat
  32. Ahoj Peto, moc hezky napsany clanek, dost jsem se u toho nasmala :) Ja take prispivam na blogy jen jako anonym, vzdycky napisu svuj nazor, nekdy kritiku, nekdy peji komplimenty, proste tak jak to citim a vidim :) Jen tak mimochodem, kdyz ses zminovala o tech IP adresach, ja se v tom moc nevyznam...nevis jestli je mozne zjistit IP adresu pouze z e-mailove adresy? Mej se hezky a pozdravuj manzela :) Monika

    OdpovědětVymazat
  33. Výborně napsaný článek! Naprosto s ním souhlasím. Já osobně zastávám názor, že i kritika se má říkat/psát, ale vše v mezích slušnosti.A i když se mi něco nelíbí,tak je to můj názor a měla bych si za ním stát, což znamená podepsat se pod něj.Anonymní, urážlivé a naprosto nemístné komentáře dokáže napsat každý, ale konstruktivní kritiku málo kdo.Někdy si říkám,jak tihle anonymové reagují na věci okolo sebe v reálném životě-to musí být pohroma! :-) Jinak doufám,že se i nadále těmhle anonymním komentářům jenom zasměješ a neodradí tě to natolik,aby jsi skončila s blogem ;-)

    OdpovědětVymazat
  34. @barumka: :D máš pravdu!
    @anonymní 10:06: to jsem ráda, že jsi se zrovna ty ozvala :D a neber všechno tak vážně;), asi ti unikla pointa, což rozhodně není to,co jsi vypíchla ;),ale zřejmě jsem ťala do živého....
    @Moniko: děkuju moc úplně s tebou souhlasím, jinak pokud máš na mysli, že ti někdo dá svoji emailovou adresu,tak z toho se IP adresa zjistit nedá, IP adresa je číslo, které značí síťové rozhraní v počítačové síti a teoreticky jeden počítač (když to beru jako jedno rozhraní) může mít bud pořád tu samou IP adresu nebo se může měnit...jinak z emailu, když ti ho někdo pošle by to mělo jít zjistit,ale já nejsem odborník, já se v počítačích moc nevyznám, je to moje domněka s těmi emaily...možný,že když si to přečtě informatik.,tak se chytí za hlavu :)....

    OdpovědětVymazat
  35. A to já zas jo, já mám rád štíhlý holky, který vystavujou svý neprsa a hrozně rád se za nima otáčím :)
    Já jsem totiž bezúrovňový bimbas co si vzal nevkusnou nandu za ženu :D

    OdpovědětVymazat
  36. lovelyhair - já si hlavně myslím, že by se ona sama neměla brát tak vážně :D
    Avanta - Iva D.

    OdpovědětVymazat
  37. Ja som si ani nevšimla, že si mala nejakých škaredých anonymov! Je to asi jednoducho zbabelectvo, písať niečo anonymne, neviem, ja nemám problém napísať svoj názor, anonyma som ešte nemala a dúfam, že ani tak skoro mať nebudem, asi keby mi niekto napísal niečo škaredé by ma to mrzelo..A tebe prajem, aby si ich mala čo najmenej, lebo tvoj blog je super, takže nech sa pracu všetci neprajnici:)

    OdpovědětVymazat
  38. Souhlasím s Bezegou, na fashion blozích se kritika nenosí. Taky mám pocit, že většina blogerek se bere až příliš vážně. Ty jsi Péťo (doufám, že tam mohu oslovit, když už ti tu kritizuju tak dlouho:-D) ještě v pohodě, chápu, že čistě urážlivé komentáře tě štvou, ale u většiny někdo něco zkritizuje konstruktivně a už jsou naježený a začnou schvalovat komenty apod. Doporučení ať někdo nečte něco se mu nelíbí mi přijde scestné, protože proto ty blogy přece mají (máte) aby Vás lidi četli a že se jim na tom něco nelíbí zjistí až po přečtení či prohlédnutí fotek. No ne?:-D Mě osobně když někdo nutí tak to tedy přeskočím a nemám potřebu to komentovat, ale možná kdybych třeba byla doma nezaměstnaná a měla spoustu času tak bych to i dělala. Nevím... Mám i pocit, že většina neanonymních uživatelů se prostě bojí něco zkritizovat aby sami nevypadali špatně a nedostali odvetu, což chápu proč, když vidím ty reakce na některých blozích. Nedávno se mi to i potvrdilo tady u tebe- všichni tě chválili a chválili a až poté co jsem se já odvážila napsat, že se mi ta kombinace moc nelíbí, tak se teprve osmělili další, přišlo mi to tenkrát hodně vtipné.
    Podtrženo shrnuto, myslím, že když už holky blogerky mají/máte potřebu mít veřejný blog, tak prostě musíte s kritikou ať takovou či makovou počítat, lidi jsou jenom lidi a pokud přijde někdo kdo jenom uráží, tak ho smazat nebo mu bloknout IP a je to vyřešené. To že některé mají potřebu se pořád permanentně obhajovat a protiútočit myslím svědčí o tom, že si samy sebou až tak jisté nejsou;-)

    OdpovědětVymazat
  39. Péťo, tvůj manžel to napsala pěkně. :) Jinak souhlasím s Dejnickou. Já tedy žádného takového anonyma nemám, ale z jiných blogů vím, že umí být pěkně nepříjemní. Já už taky párkrát napsala na blogy, že to třeba není můj vkus. Ale od toho to přeci je a o tom to je, každý je jiný svým způsobem unikátní. A máš pravdu v tom, že dost velký rozdíl mezi vyjádřením svého názoru a haněním. Kolikrát by mě ale zajímalo, jestli ti anonymové, kteří píšou, že je to bez nápadu, nemá to šťávu apod., chodí oblíkaní s nápadem. :)

    OdpovědětVymazat
  40. Někam mi zmizel můj včerejší komentář, každopádně článek je fajn, to jen tak v kostce. A anonymy nemám ráda.

    OdpovědětVymazat
  41. Peťka je mladá a krásná, ona se vystavovat může. Závistiví anonymové jsou trapní a zřejmě se za sebe i stydí, když se nemají odvahu ani podepsat. A anonymní 10:06, vsadím se, že kdyby si měl Tvůj manžel vybrat, tak Tebe kopne do zadku a letí ze Petrou:P Aless

    OdpovědětVymazat
  42. Uz dlouho me zadny clanek tak nepobavil! :-) prosla jsem i vsechny komentare... Ja osobne jsem se primo s anonymem na mem blogu nesetkala, spise s kritikou, na kterou ma kazdy pravo, proto jsem se taky rozhodla komentare nemoderovat a nemazat. Je do jiste miry pravda, ze pokud je blog verejny, je toto jeho soucasti.
    Ale bohuzel je pravda i to, ze prave na kritiku mnozi/mnohe reaguji prehnane, osobne mnohdy radsi komentar vynecham prave z toho duvodu. Ale vubec netvrdim, ze mezi ne patris! Je velky rozdil mezi kritikou a snuskou blabolu... Nicmene je dobre, ze jsi evidentne nad veci :-)

    OdpovědětVymazat
  43. teeda, zatím se anonymky nějak drži zpátky:-)) asi vymýšlí nějaký ostrý protiútok - ostatně příspěvky o močovině a černoších byly velmi vtipné :))
    Jinak děkuji, Petro, za hezký článek, přesně tohle jsem teď potřebovala - přečíst si něco vtipného a trefného:-). Přečetla jsem i všechny kometáře a taky hezké:-)
    Jinak já teda osobně s anonymkami žádnou zkušenost nemám, můj blog nečtou ani anonymky - a to mi to teda nandaly:-)).

    OdpovědětVymazat
  44. @Ivuš, to si já myslim taky :D!
    @Cookie: no ono ani tak nejde přímo o mně, já jsem se anonymama spíš pobavila,ale celkově je to docela zajímavej úkaz ten věčný spor mezi blogery a anonymy :) a děkuju moc za podporu!
    @Dejni,já s tebou úplně souhlasím a je možný, že někdo třeba reaguje na kritiku podrážděně, mně osobně to fakt nevadí,ale vážně chci,aby měla aspon elementární lidskou slušnost, aby mi tu někdo psal vulgární věci, o to fakt nestojím aby tu z toho byla žumpa a jak jsem řekla, rozhodně nechci komentáře schvalovat nebo mazat a ani to dělat nebudu,ale zase chápu ostatní blogery, že to může být nepříjemný....jasně, člověk se vystaví na internet, tak s tím musí počítat, ale pořád si myslím, že by to mělo probíhat trošku na úrovni :). Jinak blog samozřejmě nikdo nepíše jen tak pro sebe a jestli někdo tvrdí, že mu nejde o zpětnou vazbu,tak podle mě kecá, mně o ní jde a komentáře čtu ráda a ráda slyším názory ostatních a to jak pozitivní,tak negativní.Samozřejmě, že je to tu veřejný a každý si může číst co chce, ale vážně mi přijde postavený na hlavu,když někdo přijde a napíše něco ve smyslu, tvůj blog je strašně trapnej, ty vypadáš co já vím blbě, tvoje oblečení je laciný a vůbec mě tvůj blog nebaví a pak ti pod každým článekm napíše komentář,jak je to, co jsi udělala/napsala/oblékla si zase hrozný :D, mně to přijde vážně mimo, osobně by se mi nechtělo trávit čas nad něčím, co je takovej opruz, radši bych dělala něco,co mě baví,ale tak lidi jsou různý, že...:D Taky s tím obhajováním, ono je to taky dvousečný, odpovíš = máš malý sebevědomí, neodpovíš = jsi nafoukaná a pak babo raď :D....upřímně řečeno,já jsem tenhle článek napsala vážně jen tak ze srandy a taky se přiznám, že mě zajímalo, jaké reakce vyvolá a jestli anonymové vylezou z ulit a něco nám taky řeknou a v tom je to právě absurdní, že když je tu téma k diskuzi, tak nikde nikdo,ale stačí dát fotku a hned tam bude vypadáš hnusně třeba :D (píšu to tak všeobecně, nemyslím přímo konkrétně sebe)...jo a u jakého článku to bylo? to byla ta sukně s tím oranžovým tílkem, a růžová rtěnka, že jo? :)
    @Veronique: souhlasím s tebou a taky myslím, že kritiku je dobrý vyjádřit slušně :)!a díky!
    @Blanche : zmizel? a kam, to netuším...:(
    @Aless :D, ty jsi to vzala pěkně od podlahy, ale díky :D, lidi jsou holt různý,no :D...
    @Mora e Bionda : taky tebou úplně souhlasím a článek jsem napsala vážně ze srandy,to máš pravdu :)
    @Color Beam: taky koukám, že když jim dá člověk prostor, tak se nic neděje, ale máš pravdu, že nad těma příspěvkama s močovinou jsem se taky pobavila :) a moc děkuju!

    OdpovědětVymazat
  45. hm, dopoledne jsem tu psala komentář, docela dlouhý a koukám že tu není... :-( už nevím co jsem tam presně psala, ale článek se mi moc líbí a souhlasím s ním. věcná kritika je na místě a měla by se říkat taky, ale v mezích slušnosti.i kritika je někdy za potřebí,ale je to taky názor toho člověka, takže by si za ním měl stát a tudíž se pod něj i podepsat...

    OdpovědětVymazat
  46. @Jitulikaaa: tak tobě se taky smazal komentář? i Blanche psala, že sem psala komentář a není tu, tak to je opravdu divný, ono to asi nějak blbne nebo co, mně zas nešly nahrávat dopoledne a včera obrázky, tak nevím.....

    OdpovědětVymazat
  47. @jitulikaaa, blanche: holky, tak už jsem to zjistila, buhvípro se ty vaše dva koentáře odeslaly do spamu, asi nějaká chyba,ale našla jsem je a zveřejnila ;), díky!

    @Blanche: to je strašný, co se ti stalo, ty lidi vážně nejsou normální, aby měl člověk strach :-(.....
    @Jitulikaaa: děkuju, máš stejný názor jako já a určitě mě neodradí nějaké stupidní anonymní bláboly :D!

    OdpovědětVymazat
  48. Anonymní 10:06, chápu že to Tvůj manžel říká doma. Když tomu chceš věřit...:D Lucka

    OdpovědětVymazat
  49. palec nahoru, vtipný a výstižný :)

    OdpovědětVymazat
  50. Myslím, že se shodnem;-) To co se stalo Blance byl už opravdu extrém, ale jinak bych je ignorovala, ono je to přestane bavit.
    A jj, byl to ten článek.

    OdpovědětVymazat
  51. to je tak perfektní článek! já teda naštěstí žádnou anonymku nemám :)

    OdpovědětVymazat
  52. SUPER! Opravdu velmi dobrý článek. Líbí se mi styl jakým píšeš. Jsi šikovná. A anonymy, jsou opravdu jen pro smích :)

    OdpovědětVymazat
  53. Ono je něco jinýho slušná kritika, která by mohla člověku pomoct a něco jinýho nevkusná kritika, která hraničí s vulgárností.
    Některých lidí je mi opravdu líto, že jsou tak omezený a zakomplexovaný.

    Třeba tohle: Anonymní řekl(a)...
    No můj manžel by se tedy za tebou neotočil, má úroveň a nemá rád vyhublý holky bez prsou co se vystavují jak laciné zboží. Ale když tomu chcete všechny věřit :D

    Tohle musela napsat opravdu nějaká zakomplexovaná holka nebo ženská, která závidí, že máš hezkou postavu. Ona sama asi bude jedna z těch macatějších, co s tim nic nedělaj a namlouvaj si, že ostatní jsou vychrtlí.

    OdpovědětVymazat
  54. Hrozně mě překvapuje názor o tom jak někdo tady psal..cituji:,,můj manžel by se za tebou neotočil protože nemá rád vyhublé holky s malým hrudníkem co se ukazují"..tomuto komentáři patří jen velký výsměch:Dto že v téhle době se s prominutím tlustoprdky ,které jen žerou a nadávají na svou postavu posmívají pěkně hubeným holkám ,které o svoje tělo pečují a žijí zdravě nebo to mají prostě od narození fakt nepochopím..je to jen závist nic víc!

    OdpovědětVymazat
  55. Perfektní článek, pobavila si mě! Já se naštěstí s takovými anonymy nesetkala. Jsem strašně ráda, že si nad věcí a nenecháš se urážet! Palec nahoru :))

    OdpovědětVymazat
  56. Haha, tak tady jsem se hodně pobavila! Měla by jsi to někam poslat ne to vážně výstižně napsané! :D

    OdpovědětVymazat
  57. Tady jeden slušný anonym :D - Článek na jedničku s hvězdičkou :D Vkusně, slušně a s vtipem jsi je musela hodně ranit :DDDD

    OdpovědětVymazat
  58. Tak tenhle příspěvek se opravdu povedl! Moc jsem se u toho nasmála a jediné, co k tomu mohu říci, je to, že s tímto článkem naprosto souhlasím! :-)

    OdpovědětVymazat
  59. Super článek! Já osobně ti tedy taky závidím, postavu a hlavně, že tě baví se o sebe tak starat..líčením apod., mě líčení nikdy nějak nechytlo, po pravdě se ani moc hezky nalíčit neumím.
    Doufám, že jsem jedna z těch rozumných závidějících, žádný anonym rozhodně nejsem, sídlím na http://ready-or-not.blog.cz a od včerejší noci jsem zhlédla snad dobrou polovinu tvých fotek a videí na blogu a nechávám si radit - hlavně video o tvé životosprávě mě nakoplo, i když se stravuji podobně, jen mě to snad dokope, abych zase po měsíci začala cvičit každý den.:-)

    OdpovědětVymazat
  60. Já si život bez internetu nedokážu a ani nechci představit, protože mě živí. Trávím tak na něm víc jak 8 hodin denně. Rozhodně bych ale neměnila, protože práce z domova je opravdu super. Můžu si dát prát prádlo a než se vypere, tak pracuji, pak ho pověsím a zase pracuji atd. Internet v praze nabízí celá řada společností, takže nebylo těžké, vybrat si tu nejlepší nabídku.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!