Opalovací krémy + opalovaní

by - 10 července

Krásný večer všem,
nevím, jak konkrétně u vás, ale u nás bylo dnes, po noční a včerejší odpolední šílené bouřce, nádherné počasí. Přes 30st. a slunce svítilo celý den. Samozřejmě jsem toho využila a právě v létě jsem nejvíc vděčná za to, že máme zahradu, kde se člověk může plácnout a udělat si siestu, dát si vychlazené pití a prolistovat třeba katalog od Victoria´s secret (mimochodem, mají letos tak krásné plavky, že bych nevěděla, které dřív :). Hlavně jsem vám ale chtěla ukázat opalovací krémy, které používám já, mám hodně světlou pleť a bez opalováku na slunce nevylezu.



 Musím říct, že v posledních dvou letech jsem hrozně moc spokojená se značkou Sundance z DM drogerie, cena je příznivá a kvalita podle mě super. Mám dvě opalovací mléka SPF 6 a 15, mají nažloutlou barvu a jsou pěkně hydratační a ani nijak nelepí. Dál mám olej na opalování a ten úplně zbožňuju, má SPF 6 a můžu říct, že po něm se nejlépe opaluji a mám nejhezčí barvu, nevýhoda ovšem je, že je člověk hodně mastný. Další super věcička je sprej na zesílení intenzity opálení pro slunce a solária, do solária nechodím, ale na sluníčku jsem ho zkusila a řekla bych, že po něm člověk chytne barvu rychleji, je moc příjemný, je to takoví "bílá" voda, ale jsem po něm také docela ulepená a nevím, do jaké míry by bylo zdravé tento sprej na zintenzivnění opálení používat déle nebo častěji. Poslední věc, kterou bych chtěla zmínit je Sundance mléko po opalování, nejdřív jsem měla to malé balení, ale natolik mi vyhovuje, že jsem si pořídila to největší. Mléko je jen velmi jemně parfémované, není cítit žádnou výraznou vůní, ale jen "krémem", je hodně hydratační, rychle se vsakuje a pokožku zanechá krásně hebkou, ale nemastnou. Ani jeden z těchto krémů není vůbec drahý, dokonce jsou to jedny z nejlevnějších krémů na opalování, co se drogerii dají pořídit a můžu říci, že privátní značka DM drogerie Sundance mě přesvědčila, se všemi věcmi jsem nadmíru spokojená, jsou to věci levné, ale přitom bych řekla, že kvalitní a určitě předčí i některé dražší výrobky. Poslední věc, kterou bych chtěla zmínit je balzám na rty s ochranným faktorem, já mám Garnier SPF 20 a jsem s ním spokojená (dostala jsem ho před časem k nákupu :), je to pro mě nutnost, protože trpím na opary z horka a slunce a balzám s faktorem tomu u mě skutenčně zabraňuje. A co vy,  jaký opalovací krém preferujete?

You May Also Like

31 komentářů

  1. Ja sa neopaľujem ale doma mám prípravky na opaľovanie ...dávam si ich aby ma nespálilo keď sa niekde chystám na výlet...mám citlivú pokožku a behom pol hodiny ma spali do červena a potom to štípe ...takže sa slnku vyhýbam pokiaľ je to možné :)

    OdpovědětVymazat
  2. Letos jsem si poprvní koupila něco od Sundance a to krém na obličej a zatím jsem spokojený:-) Asi zkusím i další, díky za tip:-)
    lepele-mele.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  3. Ja od sundance pouzivala samoopalovak ve spreji a byl fajn:)

    OdpovědětVymazat
  4. Mám ten do solárka a je super. Jinak mám radši Garnier.

    OdpovědětVymazat
  5. Mám doma všechny ty věci na slunění :),teda až na tu patnáctku. Já se nejraději mažu op. olejem - čtyřkou s betakarotenem.

    OdpovědětVymazat
  6. Já se opaluju, sundance jsem již vyzkoušela a byla jsem spokojená, ta cena je prostě super. Hodně mi ale vyhovuje sprej od Lorealu nebo mléko od Garnier. Ačkoliv se může zdát, že jak jsem pihatá, tak se moc neopálím, ale opálím a pozná to i okolí. Nejsem teda černoch. :D Ale moc by mi zajímalo odkud máš ty super leopardí plavky? Moc se mi líbí. :)

    OdpovědětVymazat
  7. super článek.. já nějaké opalováky mám, ale ani netuším jaké :D nějak to nezkoumám. moc citlivou pokožku totiž nemám...
    jinak tvuj manžel umí vážně krásně fotit.. ta fotka jak ležíš je skvělá :)
    www.th3runway.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  8. Já se dneska nenamazala a začínám hořet :D

    OdpovědětVymazat
  9. skvelý článok,opäť :))
    ja používam Astrid olej 10 s betakaroténom a som s ním veľmi spokojná :)

    OdpovědětVymazat
  10. My jsme dnes měli spíš ošklivo a hrozně dusno..takový divný to bylo :/ jinak já mám ráda biodermu, akorát mi přijde fakt drahá...A musim přiznat, že občas zapomenu a nenamažu se no...:/ :) ale většinou to zachránim, hlavne kuli tomu, že mám strach z rakoviny..ano jsem trochu blázen na nemoce a fakt se bojim..:/

    OdpovědětVymazat
  11. Volakedy som sa opalovala (teda skor vydrzala na slnku :-), ale zacali sa mi robit sosovicky, ktore som doposial nemala :-/
    Teraz sa skrývam a už ani nevydržím, fuch babi čo sa opalujete máte môj obdiv, mne je až zle..

    Ale dobre, že si takto vybavená..uvedomuješ si aj tie negatívne stránky a dávaš na seba pozor :-)
    Ja stále nabádam maminku aby sa natrela, ale kdeže....ta tvrdí, že celý život sa nenatierala, prečo by sa mala teraz :D A opekaaa sa dalej (pol dna v kuse :O)
    A k tym opalovacim..mam doma 30ku od biodermu na cele telo, treba mat pre istotu, minula som sice znej len par krat ale je super! A akurat sa chystam kupit fluid na tvar ktory chrani pred uv, tiez od biodermy tak uvidim, zatial tato znacka nidky nesklamala :-)

    OdpovědětVymazat
  12. chválím především nový vzhled blogu. moc se mi líbí a tobě to na té hlavní fotce strašně sluší!!!
    s opalováním naštěstí problémy nemám, jsem opálená prakticky celoročně ;-)

    OdpovědětVymazat
  13. já používám garnier se SPF 15 a také jsem dostala balzám jako dárek ,a s ním jsem moc spokojená:)

    OdpovědětVymazat
  14. Jsi kočka! A taky jsem tuto značku již vyzkoušela a je OK :)

    OdpovědětVymazat
  15. děkuji za milý komentář=))
    jinak skvělý článek;)

    OdpovědětVymazat
  16. Na obliček používám Piz Buin s faktorem 3O, balzám od stejné zančky s faktorem 20. Jinak na tělo plácám Astrid...
    Jsem ráda, že si pochvaluješ Sun dance, pač nedávno jsem měla dilema, zda zkusit či ne...

    OdpovědětVymazat
  17. Moc se neopaluji, ale když už tak tyto ráda vyzkouším. Díky za typy. A jsi kočka :-)

    OdpovědětVymazat
  18. Me ten sundance taky vyhovoval, ale jak nema maly problem s alergii nebo s nicim, tak po te destske 50Of se mi doslova osypal (nekolikrat) a to tam pisi ze je i pro alergiky, takze pouzivame 50 z rossmana s kterou neni problem, a tu 50 pouzivam ja.

    Ted jsem se spise divala na biodermu 50 na oblicej, vypada moc pekne a lehce tonuje jako make-up, ja se bojim vrasek jako cert a rikam si ze hlavni prevence je v tech faktorech, takze i kdyz mam denni krem s 15faktorem a make-up s 22, tak si asi poridim tu biodermu 50 nebo clinique 40 street...

    OdpovědětVymazat
  19. sundance používám také a nedám na něj dopustit, nedávno jsem v nějakém srovnání četla, že je i nejkvalitnější oproti drahým kolegům, jediné co se mi nezdá, že používáš poměrně nízký faktor- tedy na to, že říkáš že máš světlou pleť, ale tak třeba ti to vyhovuje, já se opaluji bez problému a nepoužívám nic co by mělo méně než 20spf.

    OdpovědětVymazat
  20. Já nedám už léta dopustit na dětskej krém z oriflame OF 25. Taky mě docela zaráží, že používáš tak nízké faktory, když píšeš, že jsi světlá. Já jsem snědší typ, opaluju se dobře a myslím, že bych se ani u moře s pětkou nespálila, ale přesto používám raději vyšší faktory, mám strach, že si to kůže pamatuje. Na ksicht si kupuju ještě vyšší faktor, třeba loni jsem měla myslím biodermu 50 :-))

    OdpovědětVymazat
  21. Jooo u nás je taky nádherné počasí, přes 40 stupňů :D vůbec tu neumírám vedrem.. o víkendu to bylo strašný :)
    A ten olej od Sundance jsme tu měli :) teď ale miluju Hawaiian Tropic, to je vůně! :)

    OdpovědětVymazat
  22. Ja v poslednom čase používam NUBIAN olej s faktorom 6, je fakt super :)

    OdpovědětVymazat
  23. já už asi 4roky používám jenom opalovací mléka od Garnieru. Mám faktor 30, v sobotu jsem byla u vody a i tak jsem se opět připekla. U moře jsem měla dokonce Niveu 50 a i tak jsem byla spálená. U mě je ta 30 opravdu minimální faktor i na českém sluníčku. opalovací oleje bych nemohla používat vůbec, protože nesnesu tu mastnotu po nich, ale mamka zase se natírá jenom opalovacím olejem.
    jinak tahle značka vypadá taky dobře,jenom bych si určitě vzala vyšší faktor.

    OdpovědětVymazat
  24. Já opalování teda vůbec nemusím, ale mažu na tělo nejméně 15 a obličej jedině 50. Taky se divím, že používáš nižší OF. Já měla zrovna taky v ruce katalog VS a zrovna nic extra mě tam nechytlo :)

    OdpovědětVymazat
  25. já mám nejradši krémy na opálování (teda spíš nejvíce mi voní od Garnier) ale letos jsem si koupila v DM od značky Carroten sprej s vůní melounu je to nějaký opalovací sprej s vitamíny a musím říct, že z té jeho vůně jsem hrozně nadšená, protože melounová vůně to je moje!! :) Jinak se SunDance mám zkušenost jenom se samoopalovákem, který mi teda vůbec nevyhovoval a hrozně smrděl :-!

    OdpovědětVymazat
  26. Moc vám děkuji za další tipy na opalovací krémy, vidím, že je hodně chválena Bioderma a Garnier. Máte pravdu v tom, že používám poměrně nízký faktor, ale já když se namažu vyšším faktorem, tak se vůbec neopálím, takže jsem z toho trochu zmatená, nejdřív používám tu 15 a pak, když se trošku opálím, tu 6. Taky hodně rychle blednu a opálení mi nevydrží, je to zajímavé, opálení prodloužím jedině samoopalovákem.Chystáme se ale k moři, takže budu muset určitě koupit vyšší faktor. Jinak obličej si mažu tou 15,ale ještě vždy nosím klobouk a brýle, takže ten se mi neopaluje v podstatě vůbec.

    OdpovědětVymazat
  27. Já používám La Roche-Posay z řady Anthelios s faktorem 50+ na všechny části těla, které jsou odhalené a denní krém s faktorem 15 nebo 20 na obličej (to celoročně). A když vím, že budu celý den venku, třeba na výletě, dám 50 i na ten obličej. Sice se neopálím, ale to já nikdy. Nemám skoro žádný pigment, takže mi naskáče spousta pih a z bílé se moje barva změní na méně bílou. Pro někoho, kdo se chce opálit, to asi není, ale moje priorita je ochrana před sluncem.

    OdpovědětVymazat
  28. Já taky mívám opary ze slunka. Vlastně spíš obecně i bez slunka. Předevčírem jsem zrovna začala cítit, že mě to pálí. Kupovala jsem na to Vectavir (http://www.videolekarna.cz/videoporadna/?otazka=154 ). Docela se zdá, že to pomáhá. Až zas začne pražit slunko v létě, tak si musím koupit ten Garnier a mít ho pořád u sebe.

    OdpovědětVymazat
  29. Já nepoužívám žádné přípravky na opalovaní. Mám tmavý fototyp, takže se nespálím. Navíc nejsem ten typ, který by celé odpoledne ležel na slunci. Za prvé mě to nebaví a za druhé mi stačí chvíle na sluníčku a jsem krásně opálená. Daleko radši jsem proto přes to největší horko doma, kde máme klimatizaci , kterou jsme si objednali ze Vzdušínu, takže tam je pořád stejně příjemně, ať je venku kolik chce stupňů :-) .

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!