Jak se (ne)stát úspěšnou blogerkou - článek na přání

by - 27 listopadu

Krásné odpoledne,


když jsem byla před časem oslovena vedoucí projektu blogerky.cz, jestli bych byla ochotná napsat článek na téma Jak se stát úspěšnou blogerkou, měla jsem rozporuplné pocity, byla jsem překvapena, zaskočena a polichocena zároveň a přiznám se dobrovolně, že se mi do článku moc nechtělo, protože si jednak nejsem jistá, jestli jsem ta nejpovolanější osoba a jednak jsem tušila, že to bude zase sousto pro anonymní rýpaly, kteří budou tvrdit, že to smrdí samochválou, což mi z názvu tématu tak trochu vyplývá také. Chtěla bych vás ale ujistit, že já sama o sobě bych se asi neodvážila takové téma popsat, ale jelikož mi chodí i docela dost dotazů na to, jak dosáhnout vyšší návštěvnosti a jaké články na blog dávat, jak si získat čtenáře a podobně, rozhodla jsem se tedy, že skočím po hlavě do jámy lvové a pokusím se téma zpracovat........a protože je tento článek primárně určený pro server blogerky.cz, pro který také píši, můžete si ho v celém znění dočíst TADY.
 
 

Celkově bych tedy doporučila dělejte blog pro radost, dělejte ho jen, když na něj budete mít náladu, nesmí se z něj stát povinnost, je to pořád jen zábava. Pište a točte především pro pobavení  a dobrý pocit svůj, nedělejte to proto, abyste třeba dostali něco zdarma. Pokud vás začnou firmy oslovovat s nabídkami na recenze, neberte všechno, nebuďte prodejná lehká blogerka, která pochválí každou blbost, nebojte se napsat pravdu, ale na druhou stranu, těšte se z toho, co vám blog přinese a nenechte se otrávit závistivci. A hlavně buďte sami sebou!
 
Doufám, že i když je tento článek delší, že jste ho na blogerkách,cz přečetli celý a že mi dáte v komentářích vědět, jaké vlastnosti by podle vašeho názoru měla mít dobrá blogerka?

You May Also Like

76 komentářů

  1. je pravda, ze vzdycky se najdou lide, co prijdou jen "buzerovat"... :(

    OdpovědětVymazat
  2. hezky jsi to napsala,nemůžu než souhlasit:)
    upřímně nechápu shánění čtenářů přes giveaway, kde je podmínkou sledovat blog, ještě když ty slečny na každý blog napíšou "pojď ke mně na giveaway!"...věština lidí, co tam přišlo kvůli giveaway stejně články číst nebudou, a takoví čtenáři jsou k ničemu. Radši budu mít 100 čtenářů, kteří si moje články přečtou a budou je zajímat, než abych jich měla 800, ale jen kvůli tomu, že jsem je ke sledování blogu "donutila" :)

    OdpovědětVymazat
  3. jak zjišťuješ tu IP adresu? :) jinak článek je super.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jj, jak se dá zjistit ta IP adresa, prosím?

      Vymazat
    2. Mrkněte se na internet, na google, nebo na nějaké diskuze, všude se o tom píše a Petry se na to pořád dokola někdo ptá. Prvně koukněte do výhledávače, je to lepší pro všechny strany. :)

      Vymazat
    3. To by mě také zajímalo :D Musela jsem zrušit Anonymní komentáře, akorát to kazí náladu :(

      Vymazat
    4. já se to dá zjistit Petruš?? Také by mě to moc zajímalo :)

      Vymazat
    5. Mně osobně to zjistil kamarád. Sama to neumím, ale shledala jsem to jako velice užitečné, jelikož se dá zjistit přes jaký už.účet se člověk přihlašuje např. na email nebo fb a pak už většinou víme, o koho jde. :)

      Vymazat
    6. Zase tak těžké to není,Google ví toho hodně...

      Vymazat
    7. já jsem asi z planety Yo, ale ani strýček google mi neporadil

      Vymazat
    8. jenomže stejně zjistim IP adresu a k čemu mi to je? Stejně se identitu anonyma nedozvim:-((((

      Vymazat
    9. Ip adresa se dá zjistit v různých aplikacích či programech, například na toplistu, faktem ale je, že samotnou adresou nezjistíte, kdo vám komentář píše, pouze to, když po sobě jdoucí komentáře jsou ze stejné IP, ovšem můžete Ip adresu komentáře porovnat s Ip v emailu, pokud míte třeba podezření na někoho známého,takto jsem na to přišla já,kdo z kamarádů mi anonymní hnusy psal ;)

      Vymazat
    10. Uf, tak to je hnus, velebnosti. Můžu se zeptat, co za tím stálo? Pokud je to příliš osobní, neodpovídej. A uhodila jsi na něj/ni? Jak se pak zachoval/a? Nějak si to nedokážu představit. Jinak na tvých článcích je krásně vidět, že do nich dáváš kus sebe a jsem za to ráda :)
      daria

      Vymazat
    11. Dario, já se přiznám, že nebýt manžela, ani by mě to u této osoby nenapadlo IP adresy porovnat,ale manžel povídá, hele, schválně,jen tak pro jistotu, koukni se na to, předtím to byla pro mě docela dobrá kamarádka, no a ono to souhlasilo, byl to pro mě docela šok. Když jsem se jí zeptala, zda chodí na můj blog, tak mi řekla, že neví, že nějaký mám a že vůbec neví, o co jde,ale poté se prořekla, že "někde" narazila na moje video, takže těžko říct,dokázat jí to nemůžu, bavím se s ní sice dál,ale dávám si pozor na to,co řeknu a náš vztah samozřejmě ochladl, nechci dělat unáhlené závěry, protože IP adresa nedokazuje nic na 100% (přestože by ona měla mít pevnou a bydlí pouze s manželem, který pochybuju, že na můj blog chodí a psal by mi). Prostě jsem to hodila za hlavu a neřeším to, ale byla to pro mě lekce, že nůž bodne do zad člověk, od kterého to nejméně čekáš,ale jak říkám, nemůžu to tvrdit s úplně 100% jistotou, že to byla ona...

      Vymazat
    12. Děkuju péťo, tak to je síla, co "kamarád" dokáže, já mám problém s tím, že jsem napsala recenzi na jednu restauraci a nejen, že jedna ze servírek mě dala na policii a navymýšlela si úplný hlouposti, ale ještě mi anonymové vyhrožují a uráží mě.....Jo, těžký život nás blogerů. A ještě k tvém článku, Péťo...souhlasím s každým slovem a přeji ti hodně inspirace v psaní:) D.

      Vymazat
  4. To máš pravdu, že magazíny pro ženy jsou hodně nepoužitelné a ty články se dokola opakují. Už si je z toho důvodu ani nekupuji. Raději zabrousím na oblíbené blogy a taky za to tolik neutratím :D.

    A blog se dá dělat fakt jenom pro radost, protože jinak ho nikdo dlouho psát nevydrží ;).

    Moc pěkný článek! Fakt se ti povedl.

    OdpovědětVymazat
  5. To jsou super rady, Peťo :) Moc se mi hodí, nedávno jsem taky rozjela svůj blog :) Jinak takový to:" Stala jsem se tvou čtenářkou, pojď na můj blog a staň se mou!" mi přijde opravdu trapný...Myslim, že pokud člověk píše kvalitní a zajímavé články, tak si ho čtenáři najdou sami :) alespoň v to doufám :)

    OdpovědětVymazat
  6. Děkuji za pěkný a hlavně přínosný článek, který ocení nejen začínající blogerka. Já jsem si svůj blog udělala pro zábavu a mám už 25 čtenářů, z čehož mám velkou radost! Sdílím s čtenáři především své outfity a zážitky. Jsem ráda, že to někoho zajímá a začala jsem pořizovat lepší fotky, psát i o kosmetice (zatím jeden post o balzámu/lesku na rty).. Je fajn mít svůj virtuální porstor a navíc číst komentáře, že čtenářky inspiruji. To je mi odměnou. Stejně tak sleduji i jiné blogy a inspiruji se, jako např u tebe :)

    Prima den

    OdpovědětVymazat
  7. Napsala jsi to moc hezky Péťo. Já mám jen 4 pravidelné čtenáře za 8 měsíců a možná je ti čtyři ani pravidelně nečtou, ale i tak jsem jim vděčná, že věnovali tu chvilku aby to na tom blogu odklikali. Výber blogů je veliký a být originální je opravdu těžké v tom máš naprostou pravdu. S tou IP adresou jsi mě překvapila. Netušila jsem že něco takového se tu dá zjistit aniž by jsi byla špión. Přeju ti aby tě blog i nadále bavil a měla jsi co nejméně otavných anonymů.

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj Peti, moc krásně jsi to napsala. :) Moc se mi líbila ta hláška o babičce srkající polévku a tatínkových chlupatých nohách :D to mě pobavilo. Jsi úspěšná proto, že jsi svá a velmi sympatická a my tě máme rádi :) takže pokračuj v tom co děláš, protože to děláš dobře. Jsem Tvá fanynka a neujde mi ani jeden příspěvek na Tvém blogu. Vždycky mám lepší náladu. :)S přáním krásného dne Mirka Z.

    OdpovědětVymazat
  9. Ta fotka v tom lupení je úúúžasná! :)

    OdpovědětVymazat
  10. Pěkně jsi to vystihla :) Hlavně ty komentáře o giveaway mě s protminutím žerou :D Nejlepší je: Zvu tě na giveaway, ani nečetli článek, ale hlavně chtějí, abys četla ty jejich blog :D

    OdpovědětVymazat
  11. Joo přesně to jsem potřebovala vědět :) Děkuju moc za článek. Jinak moc ti to sluší ;)

    OdpovědětVymazat
  12. Moc pěkně a docela podrobně napsaný článek..když se nějaká blogerka rozhodla napsat článek na stejné téma,většinou sem se dozvěděla,že vlastně neví jak jim přibyli čtenáři,že to nějak "samo" ,naposled napsali ať se nevtírají,což snad každýmu docvakne,ikdyž se i tací najdou, a tečka. Líbí se mi jak si článek pojala.

    leilarosee.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  13. Článok som prečítala celý a súhlasím s tebou, hlavne v tom bode s giveaways. Ja sama síce nemám blog ešte ani rok, ale o to viac si cením mojich čitateľov, že sa ku mne pridali nie kvôli nejakej výhre, ale kvôli tomu, že ich obsah blogu zaujíma a baví. Neviem načo sú blogerkám čitatelia, ktorých články nezaujímajú a jediným cieľom je možnosť výhry :/

    OdpovědětVymazat
  14. moc povedený článek :-)
    já jsem alergická, když mi někdo na blog napíše komentář s textem..super článek, pojď ke mně na GA o luxusní parfém...to, že je podmínkou sledovat blog mi nevadí, přeci jenom proč odměňovat někoho, kdo na blog náhodou narazí..samozřejmě ale většina lidí dá follow jen kvůli GA...ale tak už to asi je :-)

    OdpovědětVymazat
  15. Skvělý článek jako vždy! Já osobně ti moc fandím a anonymové jsou prostě jen závistivci co si zlepšují náladu ubližováním jiným!

    OdpovědětVymazat
  16. Parádní článek Petruško. Lépe by to nikdo nenapsal a s Tvými názory se ztotožňuji. Nicméně podle mě opravdu neexistuje přesný návod na úspěšný blog. To jednoduše přijde časem.. a blogerka by to měla dělat pro sebe (starat se o svůj blog apod.) nikoliv pro popularitu, sledovanost, sponzory, atd.
    :))

    OdpovědětVymazat
  17. Musím moc pochválit článek, jistě dal spousty lidem hodně námětů k přemýšlení. A také fotku. Nejen že ti to na ní moc sluší, ale moc se mi líbí ten kontrast s listy a celková její atmosféra. Velký palec nahoru fotografovi. :)
    A zároveň pochválit tvůj blog jako celek. Je to tu prostě skvělé. Od designu, který společně se zajímavými články tvoří dost dobrý dojem. Tvoje články jsou prostě balzámem na duši a dávají hodně inspirace, která těm všedním dnům tolik schází. Je fajn, že píšeš jen o tom, co tě baví a naplňuje a co se závistivé kritiky některých jedinců týče (nekonstruktivní kritiky) nemyslím, že tvůj věk a další faktory mají co dočinění s tvými zájmy. Je jistě velká škála lidí i mnohem starších, co se zabývají podobnými koníčky a neznamená to, že by byli povrchní nebo hloupí… Omlouvám se za délku komentáře, ale tvůj blog mě naprosto fascinoval. Hodně štěstí a inspirace do budoucna a hlavně energie na další články.

    OdpovědětVymazat
  18. Já osobně si myslím, že je dobrý vybírat atuální a zajímavá témata. Já jsem na Tebe přišla tak, že jsem hledala návod na nahé líčení a na YouTube na mě vyskočilas i Ty. Několik jsem si vás prohlédla a tys mi připadla nejpříjemnější, tak jsem projela pár Tvých dalších videí a už jsem u tebe zůstala:-D A hlavně se mi líbí Tvůj projev a to, že používáš finančně dostupné produkty. Jo a ještě se mi líbí videa, nerada čtu slohovku o řasence. S tou reklamou si nejsem tak jistá. Já když vidím komentář typu -moc krásné a pod tím adresa na blog, tak mi to připadne ubohé. Šárka

    OdpovědětVymazat
  19. Přečetla jsem to jedním dechem, skvěle a místy i vtipně napsané, fakt super ;)

    OdpovědětVymazat
  20. povedal ti už niekde, že vieš naozaj nádherne písať? Ten článok sa m naozaj veľmi páči. Momentálne neblogujem, ale niekedy som sa tomu venovala - teraz viem, aké chyby, som robila :D
    Mimochodom chcem sa opýtať, či by si nemala záujem vytvoriť photo alebo video tutoriál na toto nahé líčenie s výraznými perami.
    http://data.whicdn.com/images/44538990/tumblr_me5rxlhMoj1rxchoho1_500_large.jpg

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. moc děkuju, to líčení je super, uložila jsem si to jako inspiraci a vytvořími když je vlastně docela jednoduché :)....

      Vymazat
  21. Úplně mi mluvíš z duše :).Celý článek jsem si přečetla a souhlasím.Už mě nebaví číst na každém blogu to samé,proto mám ráda tvůj blog,kde je pokaždé něco jiného :).Jinak zbožňuji tvá kecací videa,tak určitě pokračuj :D .

    OdpovědětVymazat
  22. Úžasný článek ;) Jen tak pro info mám nový blog > funcosmetics.blogspot.cz :)* Když tak se můžeš podívat :) Byla bych ráda ;)

    OdpovědětVymazat
  23. článek jsem přečetla jedním dechem a snad se vším s tebou musím souhlasit :) článek na toto téma napsal určitě ten pravý člověk.

    a to zjištění IP adresy by mě taky zajímalo :)

    OdpovědětVymazat
  24. Teda ty máš ještě ke tomu všemu spisovatelské střevo:-) Moc hezky napsaný článek. Jo jo, je to už přes půl roku, co jsem náhodou narazila na youtube na tvoje účesové video a už jsem tě neopustila, čučím sem denně. Víš co mě přitáhlo? Že z tebe je cítit, že tě to baví. Že k tomu máš co říct. Že jsi strašně moc sympatická. Máš skvělé nápady, jsi krásná, jsi svá, jsi chytrá. A na blog dáváš věci, které se mi staly inspirací.
    Ono i to, jak člověk vypadá a působí, je důležité. Prolezla jsem dost blogů o kosmetice, ale buď mi blogerka není sympatická, nebo její projev na kameru je naprosto příšerný, a hlavně, co dost často, že jsem měla dojem, že káže vodu, pije víno, jinými slovy, na webu něco prezentuje, ale sama to tak nedělá (nebo jen občas). Také mě odradilo, když jiná nejmenovaná blogerka má nafocených spoustu outfitů, leč vypadá v tom jak strašák do zelí.
    Tak nějak si představuju, že blogerka píšící o kosmetice bude upravená (takže se nebudu koukat na někoho s peroxidovou hřívou a šílenými odrosty, vrabčím hnízdem na hlavě, s okousanými nehty, vyšší nadváhou, knírkem pod nosem atd.).
    Jen tak dál Petro, moc ti fandím! Ani nevíš, kolikrát jen jsi mi zvedla náladu:-)

    OdpovědětVymazat
  25. Moc pěkně si to napsala Peťko a souhlasím se vším! :-)

    OdpovědětVymazat
  26. Pěkně jsi to napsala! No, mě celkem i mrzí, když čtu od tolika holek, co se ptají úspěšných "kolegyň", třeba jako tebe - jak získat tu a tu spolupráci a jak mít co nejvíc čtenářů. Mě přijde, že těm holkám totálně uniká smysl blogu...a věřím tomu, že spousta z nich si blog nezařídila proto, že je to baví, ale hlavně s cílem získat si čtenáře a pak kdejakou spolupráci...ale o tom to podle mě fakt není :/

    Neříkám, nabídka spolupráce/produktů zadarmo potěší, pokud je to firma, o kterou mám sama zájem, ale to je přece jen taková třešinka na dortu a ne účel blogování...potom to taky tak vypadá...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, Dáši, mně je kolikrát úplně smutno z toho, kolik mi chodí dotazů na téma,jak získat spolupráci a jak jsem se k tomu dostala a co jsem jim řekla :D, no nic, oslovili mě sami, že jo....hlavně ale s některými firmami jsme se ani na pokračování spolupráce nedohodla, protože po minulé zkušenosti,kdy jsem zveřejnila, že jsem od nich něco dostala, byli zavaleni žádostmi ze strany blogerek o věci zadarmo a tak nechtěli,abych napsala, že to mám zdarma, což zas nechci já....ale když vidím,co se pak kvůli tomu děje, že to těm lidem není trapný napsat mám blog asi týden a chtěla bych od vás něco zadarmo, achjo......

      Vymazat
  27. Pěkný článek na blogerkách. Musím s tebou souhlasit a já zrovna nepatřím mezi lidi, co by pořádali pořád nějakou soutěž, to víš sama. Ono je docela těžký se prosadit v dnešním blogovém světě, já to dělám pro radost a ne, abych dostala něco zadarmo. To je i důvod, proč jsem zatím přijala jen jednu spolupráci...

    OdpovědětVymazat
  28. Ahojky Peti, úžasný článek a uplně souhlasím s tím, že některé ty servery proženy, doma.cz píšou uplné nesmysly většinou. Pořád věčně články jak zhubnout za x dnů, začínám z toho šílet, většinou totální nesmysly, takže místo toho čtu mnohem radši jenom tvůj blog a jsem na něm lehce závislá :D. Ta fotka je naprosto dokonalá, moc se mi líbí líčení, předpokládám jenom linka na horním víčku, tvářenka a nějaký lesk či rtěnka. Moc ti to sluší, těším se na další příspěvky. Věrná fanynka :)

    OdpovědětVymazat
  29. Já si myslím, že řeči o tom, že ho musíš dělat pro radost atd. jsou sice pravda, ale osobně si myslím (a že jsem o tom přemýšlela už kolikrát), že blogerky, které na svém blogu neprezentují přímo sebe, "svůj obličej" to mají mnohem těžší... Hned vysvětlím, proč si to myslím ... Človíček přijde na blog, hned vidí, zda je mu blogerka sympatická, či nikoliv :) Zato u těch blogerek, kde není přímo prezentována osoba, musí čtenářka poznat blogerku, podle jejích příspěvků, věnovat blogu víc času ... tomu jaké jsou její myšlenky a názory, to jaká je ... :) Záleží na každém, kterou cestu si vybere, mám ráda své soukromí a můj blog není až tak o mě, jako o tom, co dělám ráda. :) A jsem moc ráda, že se mnou mé čtenářky sympatizují :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. souhlasím s tebou, ovšem je to zcela přirozená věc, vem si, te můj risk, kdy jdu s kůží a obličejem na trh je mnohem vyšší, než tvůj, kdy vystupuješ víceméně anonymně ;), navíc to, že ukážui obličej mi nebrání vyjadřovat upřímně své názory ;)...je to každého volba a rozhodně si nemyslím, že blog bez fotek dotyčné osoby by nemohl být úspěšný, co třeba takové módní peklo ;)

      Vymazat
    2. To s tebou souhlasím... také je tu druhá stránka věci, já jsem ušetřena (tedy zatím) závistivý a ošklivých komentářů, kdy lidé na tebe kolikrát pálí ( třeba (to není přímo o tobě) ohledně odstátých uší, velké žabí pusy ...) až mi je to líto. Navíc nesympatická blogerka to má v tomhle naopak těžké... Má anonymita je do určité míry... v článcích jsem poměrně dost otevřená, píši věci, které bych si asi nedovolila, kdybych se na blogu prezentovala ... si vem, že ty jsi nikdy zatím nepsala co děláš za zaměstnání, atd. :) Lidé jsou v dnešní době zlý a já to chápu. Navíc lidé, kteří píší do novin, jsou přece také více méně anonymní... píší své názory a tak se to líbí i mě. :)

      Vymazat
    3. Páááni :) Ada u Krause :) Doufám, že se budeš dívat ..a víš co mě už tuhle Péťo napadlo, že by bylo fajn, kdybych tam někdy viděla tebe :)

      Vymazat
    4. Já tě chápu, myslím, že je to každého volba a cesta a vše má své pro a proti, jinak co se týče zaměstnání,tak jsem to tu zmiňovala několikrát,ale jelikož někdo toho zneužil,aby mi v práci uškodil, už to sem psát nebudu ;). Ada bude u Krause? tak to vůbec nevím, ale přiznám se, že jí ani vidět nemusím, není mi sympatická, viděla jsem s ní jeden rozhovor na netu.

      Vymazat
  30. Peto! Jeden z tvych ejpovedenejsich clanku! Vazne hezky s rozmyslem napsane! Gratuluju! Bralas mi slova z ust :-)

    OdpovědětVymazat
  31. Peti, jsi nejlepší!! <3

    OdpovědětVymazat
  32. Ahoj Peťo,
    chtěla bych Ti za tenhle článek moc poděkovat, protože jsi mě utvrdila v tom, že to, jak svůj blog dělám, je dobrý začátek k tomu být dobrou blogerkou. Blog mám sice jen krátkou dobu a nemám žádnou návštěvnost, ani komentáře a už vůbec ne žádný nabídky, ale děsně mě to baví a proto se ho snažím dělat ho nejvkvalitněji. Ne kvůli návštěvnosti, ale kvůli sobě a svýmu dobrýmu pocitu, který mě naplňuje. Jsi super blogerka a děkuju ti za tvůj blog, který je mojí závislostí :D Měj se hezky a těším se na další video :)

    OdpovědětVymazat
  33. úplně nesnáším pořádání giveaway za účelem náběru nových čtenářů, nevím jestli by mě 30 nových lidí potěšilo, mnohem více mě potěší jeden člověk, který se přidal, protože se mu líbil článek. A rozhodně patříš mezi důležité a úspěšné blogerky!:)

    OdpovědětVymazat
  34. V českých a moravských končinách se úspěch ostatních lidí vesměs netoleruje a závist je nejspíš naše národní povahová vlastnost. Myslím si,že ti na atraktivitě dodává převážně styl projevu a věk. Prostě z tebe nemám pocit, teď se musím pochlubit vším, za co jsem v posledním měsíci utratila své několikatisícové kapesné. Neslýchám, neptejte se mě, jakou kosmetiku koupit v běžné drogerii, já takové šunty nekupuju, když je na tom napsáno Dior, je to tisíckrát lepší, i když se v recenzi dočtu, že to stojí za prd, ale to nevadí, bude se vyjímat na poličce jako dekorace. Přece jen, když doporučíš dobrou a špatnou drogerkovou kosmetiku, a drahou,která za to fakt stojí, zaujmeš větší procento čtenářek. Ten elán, zanícení, skromnost a hlavně spisovatelský a řečnický um se mi vážně líbí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Terko, moc děkuju, to jsem ráda, že můj blog takto působí, protože jsem přesvědčená, že kdo mě zná osobně, tak si řekne, no jo, to je prostě Peťa jak na videích,tak ve skutečnosti :), prostě se chovám a mluvím stejně,jak mi zobák narostl,abych tak řekla :).

      Vymazat
    2. Terko vystihla jsi to na 1* a ještě podtrženou.
      Vaše 40

      Vymazat
  35. Super článek Peti, článek jsem opravdu přečetla jedním dechem.. :) Já mám blog už půl roku, mám nějakých 90 čtenářů, nikoho nenutím, aby můj blog četl, giveaway jsem měla jen jednu.. Opravdu je blog asi mojí závislostí, i když v poslední době - vzhledem ke škole se to moc stíhat nedá... :) Ale snažím se, aby alespoň dvakrát do týdne článek na blogu byl :)

    Tvůj článek mě i pobavil - srkající babička a chlupaté nohy :) Jsi vtipná Peťul :) Jen tak dál, držím palce ať máš dost nápadů...

    OdpovědětVymazat
  36. Moc hezký článek. Dalo by se říct že začínáme, takže se to hodí. :-)

    OdpovědětVymazat
  37. Moc vám všem děkuji, jsem ráda, že se vám článek líbil :)! Dnes si dáme video na téma, o kterpé si v poslední době také dost píšete a které jsem ještě nedělala.

    OdpovědětVymazat
  38. Skvěle napsaný článek, opravdu výborný! Hezký den!

    OdpovědětVymazat
  39. Velmi pěkně napsaný článek, a musím se přiznat, že i velmi vhodný jelikož s psaním začínám a chystám se i natáčet videa. Takže děkuji za spoustu užitečných rad. Přeji mnoho úspěchů. Nikol

    OdpovědětVymazat
  40. Budu opakovat mnoho holek nade mnou, ale přesto musím - opravdu perfektně napsaný článek. Jsi vtipná, inteligentní, milá, přirozená, hrozně mě baví tě číst a dívat se na tebe ve videích :) Čtu všechny články a koukám na všechna videa, i když v nich třeba zrovna není nic pro mě, ale stejně mě to baví! Adla

    OdpovědětVymazat
  41. Peťko, špičkový článek. Tvůj blog je prezentací přesně toho, co jsi v článku napsala. Úspěch Tvého blogu je ve všech bodech a nejvíce - podle mě - je v síle a kráse Tvé osobnosti. Závistivé a zlé anonymy ignoruj a povznes se nad ně. Tito lidé by něco takového nikdy nedokázali. Moc Ti fandím. Těším se na každý nový příspěvek.
    A ještě mimo hodnocení článku - na výše uvedené fotografii jsi nádherně nalíčená - mohla bys, prosím, natočit video k tomuto líčení? (Nebo třeba není v některém z Tvých příspěvků?)
    Děkuji moc!
    eWa

    OdpovědětVymazat
  42. Popravdě jsem zprvu nevěděla zda mám tento článek číst. Sama totiž vím, že jsem se do blogu pustila s malými zkušenostmi a věděla jsem, že moc velký úspěch mít nebudu. Psaní mě ale baví a ráda se dělím o své zkušenosti. Nepatřím mezi ty, které si denně kupují něco nového, a už vůbec si nekupuji "luxusní" kosmetiku, nebo kosmetiku ze Sephory ( ta u nás ani není ) či jiných soukromých drogériích/parfumériích, protože na ní nemám. Proto píši o kosmetice která je pro mě dostupná a hlavně kterou mám ráda. To je podle mě důležité. Také mě baví modeláž nehtů a nehty celkově-péče o ně. Líbí se mi tvé fotky s laky, ale sama si je moc nelakuji.
    Abych ukončila tento komentář, tak si vážím tvé starosti o čtenáře. Sama se snažím být komunikativní, ale kvůli malému počtu čtenářů s tím problém nemám. Nechci se přetvařovat, to bych pak ani nemohla zveřejnit tento komentář.
    Přeji ti hodně úspěchů do budoucna a štěstí ;)

    OdpovědětVymazat
  43. Zdá se mi, že poslední dobou se takovýchto článků vyrojilo mraky. A všechny jsou v podstatě stejné. Ona totiž žádná univerzální rada, jak se přes noc stát úspěšnou blogerkou neexistuje. A myslím, že přesně tohle Tvůj článek vystihuje a je asi nejlepším článkem, který jsem zatím na toto téma četla.
    A s tím věnováním se čtenářkám je takový příjemný bonus. Primárně asi chodíme na blogy kvůli jejich obsahu, ale odpověď od autorky, příp. diskuze je bod navíc. Proto to mám ráda třeba u Evelin, která reaguje opravdu na všechno a je vidět, že jí na každém čtenáři záleží.

    OdpovědětVymazat
  44. Článok je výborný. Súhlasím so všetkými bodmi a obzvlášť s bodom, aby boli blogerky samé sebou a aby písali len o tom, čomu rozumejú. Istá nemenovaná mladučká blogerka mi pripadala ako tá najväčšia maska pod slnkom, hrala sa na niečo, čím nikdy nebola, sebavedomie mala väčšie ako hociktorá topmodelka a písala o témach, o ktorých (podľa obsahu jej článkov) nevedela ani prd. Jej rady typu "ak chceš mať väčšie prsia, daj si na seba dve podprsenky" ma častokrát pobavili natoľko, že som skoro spadla zo stoličky. Ako môže niekto takýto mať blog, na ktorom radí ostatným? A ako na ňom môže mať stovky čitateľov a desiatky komentárov? Doteraz mi rozum ostáva stáť, ale hold žijeme v slobodnej krajine a možné je tu naozaj všetko. Neviem ako to je s tou blogerkou teraz, no v tých časoch to bola jedna z najznámejších blogerok na blog.cz

    OdpovědětVymazat
  45. Vážně moc hezky napsaný článek! Moc se mi to líbí!

    OdpovědětVymazat
  46. Skvělej článek! Díky tomuhle článku jsem s blogováním začala... napsala jsi to moc hezky a ikdyž je pravda, že se články na tohle téma se roztrhl pytel, tak tenhle je jednoznačně TOP! A vůbec se nedivím Tvému úspěchu s blogem.. super, jen tak dál !

    OdpovědětVymazat
  47. Já si blog založila včera, jen se vůbec netýká módy, kosmetiky a téměř ničeho co jsem u všech blogerek našla. Ale i tak je téma kterému se věnuji mé splněné přání a veliká radost. Třeba budu jediná, ale s tím co dělám naprosto spokojená :) Článek je moc pěkný!

    OdpovědětVymazat
  48. Pěkný článek:-)

    http://www.changingroom.cz

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!