Jak se starat o kosmetické štětce + Sigma kabuki F 80,82,84,86,88

by - 20 listopadu

Příjemné úterý vám všem,

protože se mne hodně ptáte na to, jak prát štětce, jak se o ně starám a který kabuki štětec od Sigmy nejlépe vybrat, rozhodla jsem se všechny tyto informace shrnout formou videa, snad se vám bude líbit.....
 
 

You May Also Like

47 komentářů

  1. moc pěkné video :) tohle líčení ti strašně sluší! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Péťo, díky za další zajímavé video :o) Jinak k tomu sušení štětců - prý je lepší sušit je ve svislé poloze štětinami dolů - voda nezůstane v tom kovovém držadle, ale vyteče :o) Na youtube je zajímavé video od Michelle Phan - ukazuje čím a jak čistí štětce - homemade tak na to zkus mrknout, je tam pár zajímavých tipů : http://www.youtube.com/watch?v=vVdciJkmb7o
    Jinak ty perličky ti moc sluší :o) Těším se na další video, díky, Káťa

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj...akurát som ráno rozmýšľala nad čistením štetcov...a teraz pozerám téma tvojho videa mi úplne sadla...ty vieš asi čítať myšlienky :-) Mám veľmi rada tvoje videá, sú aktuálne a vždy zaujímave.

    OdpovědětVymazat
  4. Péťo,ta černá plachta je hrozná. :( Neřeš blbý anonymní řeči o nábytku za tebou!Je to hezký,dělá to takovou příjemnou,domácí "atmosféru" a až zase budeš točit o Vánocích a bude v pozadí stromeček jako v loni,je to tááák krásný Péťo.Dá to tomu videu skvělý nádech :)
    Ta plachta je šílená,do toho ta květina-evokuje to ve mě "něco smutečního". Vídat tě prostřednictvím videí (mimochodem skvělých videích!) je fajn uvolňující chvilka,ale ta černá plachta je opravdu škaredá a kazí celý skvělý dojem z videí! :((
    Mám tě ráda,nechci se Tě dotknout,vůbec ne-ale musela jsem Ti to napsat...,Mischa
    PLACHTU PRYČ PROSÍÍÍÍÍM :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, souhlasím s tebou, že nábytek za tebou a celkově domácí prostředí mělo skvělou atmosféru. Byly to opravdu takový ty domácí videa, který příjemně působily.
      Ale už kolikrát jsem četla důvod, proč to chceš řešit tou plachtou. Vůbec, ale vůbec se ti nedivím, osobně by mi to taky nebylo příjemné, kdyby anonymové řešili to, jak bydlím.
      Myslím, že bychom měli Péťu respektovat a její rozhodnutí taktéž, můžeme být vůbec rádi, že i přes rejpavý anonymy dělá videa dál.
      Ale určitě souhlasím se slečnou, že bych taky byla nejradši, aby plachta byla pryč (i když s tou květinou to přece jenom vypadá o chlup lépe:D)
      Měj se krásně Péťo, fandím Ti:))))!

      Vymazat
    2. Také bohužel souhlasím.. :( Videa už se mi nelíbí tolik jako dřív.. dřív to bylo osobitější a opravdu lepší.. :) Petruš, kašli na anonymy :) a natáčej jako dřív..prosiim..

      Zuza

      Vymazat
    3. To jsem ráda,že sdílíš můj názor.Ono já bych chtěla vidět v jaké hrůze bydlí anonymní slečny co naráží na nábytek a podobně!Protože to domací prostředí působí báječně uvolněně.Mischa

      Vymazat
    4. Holky, já vás chápu,ale na druhou stranu nechápu, proč vám tak záleží na pozadí, já jsem měla za to, že většina lidí mě sleduje kvůli tomu,co říkám a co ukazuju a ono to bude nakonec kvůlli tomu pozadí :D?! Proč je to tak důležité? Pochopte mě, že je mi nepříjemné poslouchat denně urážlivé komentáře na to,co kde je, jak to kde vypadá,aniž by ten dotyčný vůbec věděl, kde natáčím,kde bydlím a co a jak je, prostě tohle jsou tak soukromé věci, že už i z bezpečnostních důvodů se mi nechce je veřejně vysvětlovat. Kdyby tu byli jen fajn lidi,jako vy, tak nemám nejmenší problém,ale bohužel nejsou, chodí sem i lidi, co mi chtějí jen uškodit a ublížit a nestydí a neštítí se ničeho, nevím,jestli jsem to tu už psala, ale ono když začli chodit komentáře, že si anonym zjistil,kde byblím a jakou mám práci a podobně a snažil se mi uškodit právě i v práci, ono to fakt není příjemné. Ta plachta není kvůli tomu,aby videa působila profesionálně,ale proto, abych si chránila soukromí víc než doposud, protože se bojím, že jsem to trochu podcenila a zbytečně moc věřila lidem, neuvědomovala jsem si, jací dokáží být. Samozřejmě,až budu dělat vánoční video, tak to udělám trochu jinak, když budu dělat nějaký pohodový kecací domácí TAG,asi to taky udělám jinak,ale vážně si myslím, že třeba u takového videa jako dnes nebo u nějakého líčení, čí účesu, je ta plachta na místě, v neposlední řadě, jsem zjistila, že spousta webů vkládá má videa z youtube k sobě a jsou to teba i různé magazíny, co já vím, kdo to čte a co ho napadne. Myslím,že opatrnosti nikdy nezbývá a nikdy není pozdě začít, děkuju za pochopení.

      Vymazat
  5. super video :-)) možná si jeden ze štětců nadělím k Vánocům :-))

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj Peto, ja sa teda priklanam k nazoru nadomnou. Milujem tvoje videa, pretoze su take uprimne, prijemne, domace... Ta cierna plachta kazi cely dojem. Chapem, ze sa chces posunut dalej a robit videa profesionalne. Ale obcas je aj krok vpred, krokom vedla. Ked si pozriem tvoje stare videa, citim sa pri nich velmi prijemne. Ked si pozriem tie nove s plachtou, mam dojem ze sledujem nejaku profesionalnu marketingovu predavacku, ktora mi chce nieco silou mocou nanutit... Nie je to ono :( velmi mi tam chyba ta prijemna domaca atmosfera, to "teplo domova" :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, ano přesně tohle je také můj názor.. je to jak kdybys to nátačela opravdu někde ve videu, vím, že se asi nemáme soustředit na to, co je za Tebou, nebo tak..ale tamto bylo o hoooodně lepší..://

      Vymazat
    2. Musím souhlasit, ta plachta na mě také nepůsobí vůbec příjemně :(

      Vymazat
  7. Ahoj Peťo, ve videu zmiňuješ minerální make-up, já o jeho koupi poslední dobou dost uvažuju, chtěla jsem se tě zeptat, jestli máš s minerálním make-upem zkušenost, jakou značku bys doporučovala a co odstíny? Budu moc ráda, když se k tomuhle tématu vyjádří popř. i čtenářky :-) Díky :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, já jsem minerální makeup jako takový nikdy nezkoušela, protože je určen spíše na mastnější plet a já mám suchou, takže v tomot bohužel vůbec neporadím, jen vím, že ta F82 je na něj určená a že se s ní super dělá i pudr :)...

      Vymazat
  8. To cerne pozadi je naopak naprosto SUPER! skvele tam vynikne liceni a clovek se muse soustredit na tebe, jsi ustredni prvek :-) zadne rusive elementy. Za me jasne ANO :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pro mě tedy Péťa vyniká i bez plachty!Plachta působí smutně.

      Vymazat
    2. já si taky pořád myslím, že i když hlavní důvod, proč jsem plachtu dala, jsou anonymní rýpalové, tak takhle mnohem více vyniknou věci, které ukazuji, je to líp barevné, více to odpovídá skutečnosti a více vynikne líčení :)

      Vymazat
  9. Super video =)
    Jen bych možná souhlasila s tím, že videa bez plachty působila lépe =)

    OdpovědětVymazat
  10. Moc ti to sluší a je pravda, že bez tý plachty to bylo o něco lepší, ale je to na tobě :) A video se ti moc povedlo, takový neokoukaný téma :)

    OdpovědětVymazat
  11. Ahoj, dá se jeden štětec použít na tekutý make-up, pudr a tvářenku během jednoho líčení? Stačí pouze vyčistit o kapesník? Štětce jsou celkem drahé a nerada jich s sebou tahám příliš(jeden větší by byl ideální:) Nebo to není úplně ono?
    Díky, daria

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Dario, určitě, stačí bohatě otřít a můžeš nanést tvářenku, pudr atd :).

      Vymazat
  12. Ahoj Peti,
    video super, moc ti to sluší (ostatně jako vždy), ale ty umělé tulipány!!
    Jak video z nějaké staré doby :)

    OdpovědětVymazat
  13. Tak štětce peru tak jako popisuješ, ale nikdy jsem je nesušila do ručníku :) Mám úplně obyčejné, ten co používám na make-up je jak rýžák. Štetec na pudr mám už 5 let a to ho kdysi používala ještě mamka a je furt super, žádná značka takže nevím :) Na Vánoce si přeju Sigmu F80, doufám že bude tak hebký a super jak píšeš :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to si myslím,že budeš Sigmou hodně mile překvapená, to je o x levelů jinde, než ty obyčejné štětce :).

      Vymazat
  14. Skvelé video :-) Vždy Ťa rada pozerám. A tá plachta je myslím len estetická záležitosť, ktorá výpovednú hodnotu videa nemenia :-) Ja používam na make-up buffer od Zoevy ( súčasťou bamboo štetecov), čo je tiež kabukoidný štetec, ale myslím, že taký hustý ako tieto od Sigmy nie je :-)

    OdpovědětVymazat
  15. Ahoj Peti, ja sa o štetce starám podobne ako ty, akurát, že používam prírodné mydlo a ešte v jednej o niečo podstatnejšej veci a to, že keď štetce suším, tam vo zvislej polohe, aby sa voda absolútne nedostávala ku koncu, kde sú zlepené lepidlom. To len taká moja malá rada, ak by si náhodou chcela :) a ešte sa tu rozbehla debata o tej plachte, súhlasím že si asi chceš chrániť svoje súkromie a asi aj mať videá profesionálnejšie, ale neviem, tiež nie som toho fanúšik..ty si bola úplne moja prvá blogerka, ktorú som začala sledovať už pred rokmi a cez teba som sa potom dostala tuším aj k plum a mii a tak..a vieš prečo som začala sledovať teba a vlastne celkovo blogy? nie kvôli kozmetike, ale kvôli tomu akú super náladu vo mne vyvolali tvoje videá, keď som ich sledovala, boli naozaj také domácke a plné pohody a tieto..neviem tomu prísť nejak na chuť, už tam nie je tá pohoda domova..ale to tiež len taký môj názor, určite ťa tým nenútim a ani neprohováram, aby si tú plachtu nepoužívala, lebo ty vieš najlepšie aké videá chceš robiť :) prajem veľa dobrých nápadov Peti aj do ďalších videí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, moc děkuji, je pravda, že sušení ve svislé polze je úplně ideální :), ale hůř se to provádí a já takhle vodorovně suším Sigmu už tři roky a jsou v pohodě,tak si myslím,že jim to taky nevadí :). Jinak k té plachtě se vyjádřím výše souhrnně :).

      Vymazat
  16. Dochází ti inspirace? pač otomhle videu jsi už mluvila co týče štětců...nic nového..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nedochází,ale mám na to denně cca 10 dotazů na mailu, další tady a další na facebooku a opravdu nestíhám jednotlivě rfeagovat na to samé pořád dokola, takže si myslím, že názorná ukázka na videu je nejlepší řešení, navíc v minulém videu jsem neukazovala štětce všechny, ale ty sis nepřišla pro odpověd, ty sis přišla rýpnout ;)

      Vymazat
  17. super video. zvažujem si zaobstarať niektorý, ale zatiaľ zvažujem tie menšie. nepoznáš aj tie? neviem sa rozhodnúť medzi P84 A P80 :/

    OdpovědětVymazat
  18. Teraz keď som si video prezrela znovu a pohľadala na nete ;) tak nevedela by si mi poradiť, či P82 (čo je menšia verzia F82) by bola dobrá na nanášanie korektoru na nedokonalosti pleti? radíš jeho väčšieho brata ako najuniverzálnejší:D tak neviem p80 alebo p82? ach. chrobák v hlave velikánsky
    PS: máš úžasné obočie:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Katko, já mám na korektor malý plochý, který je v essentials sadě, tyto, co píšeš, jsem nezkoušela,ale asi byh byla pro P 82 nebo P 88, ale vzhledem k tomu, že i ty větší kabuki jsou naprosto univerzální,asi bych se nebála vybrat kterýkoliv :)

      Vymazat
  19. ahoj, si mi strasne sympaticka! neviem cim to je, pretoze mas uplne iny styl obliekania, mozno tym aka si pekna :) mam pocit ze mas menej vrasok pod ocami ako ja (mam 21rokov), zavidim taku krasnu plet :) moja nie ej najhorsia ale tvoja je uplne krasna, neviem fakt si ohromne mila krasna charizmaticka, radost na teba pozerat

    myslim, ze aj keby si rozpravala o ruzovych slonoch tak na teba len ohromene pozeram :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D horzně moc děkuju, to mě potěšilo a pobavilo zároveň :)

      Vymazat
  20. Mně to černé pozadí nevadí, přijde mi to mnohem profesionálnější, než když v pozadí koukám na žehlící prkno, každopádně hlavní pro mě je, co se odehrává před tím a ne co je v pozadí. Všechna videa jsou plná informací a moc mě baví.Držím palce,ať máš stále tolik fajn nápadů.
    R.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. moc děkuji a abych řekla pravdu,tak mně taky ;), ale hlavní důvod bylo to anonymní rýpání a rozebírání pozadí.

      Vymazat
  21. Když jsem asi před rokem začala sledovat Petřiny videa, první co mě napadlo bylo, že by mohla točit před neutrálním pozadím. Ne z důvodu, že by se mě nelíbil její interiér, ale právě proto, aby pozornost diváka byla upoutána právě a jen na to, o čem je řeč. Když začala točit před černým pozadím, tak jsem si řekla, že jsem měla pravdu, že je to celé takové kompaktnější. Jen tím, že máš černé vlasy, tak nevynikneš celá. Nechceš zkusit to pozadí světlejší? :-)
    Jinak štětce čistím stejně už několik let a je to podle mě nejšetrnější a zároveň nejúčinnější metoda.

    OdpovědětVymazat
  22. Moc všem děkuji za komentáře a připomínky, ještě jednou sem kopíruji vyjádření k plachtě :):
    Holky, já vás chápu,ale na druhou stranu nechápu, proč vám tak záleží na pozadí, já jsem měla za to, že většina lidí mě sleduje kvůli tomu,co říkám a co ukazuju a ono to bude nakonec kvůlli tomu pozadí :D?! Proč je to tak důležité? Pochopte mě, že je mi nepříjemné poslouchat denně urážlivé komentáře na to,co kde je, jak to kde vypadá,aniž by ten dotyčný vůbec věděl, kde natáčím,kde bydlím a co a jak je, prostě tohle jsou tak soukromé věci, že už i z bezpečnostních důvodů se mi nechce je veřejně vysvětlovat. Kdyby tu byli jen fajn lidi,jako vy, tak nemám nejmenší problém,ale bohužel nejsou, chodí sem i lidi, co mi chtějí jen uškodit a ublížit a nestydí a neštítí se ničeho, nevím,jestli jsem to tu už psala, ale ono když začli chodit komentáře, že si anonym zjistil,kde byblím a jakou mám práci a podobně a snažil se mi uškodit právě i v práci, ono to fakt není příjemné. Ta plachta není kvůli tomu,aby videa působila profesionálně,ale proto, abych si chránila soukromí víc než doposud, protože se bojím, že jsem to trochu podcenila a zbytečně moc věřila lidem, neuvědomovala jsem si, jací dokáží být. Samozřejmě,až budu dělat vánoční video, tak to udělám trochu jinak, když budu dělat nějaký pohodový kecací domácí TAG,asi to taky udělám jinak,ale vážně si myslím, že třeba u takového videa jako dnes nebo u nějakého líčení, čí účesu, je ta plachta na místě, v neposlední řadě, jsem zjistila, že spousta webů vkládá má videa z youtube k sobě a jsou to teba i různé magazíny, co já vím, kdo to čte a co ho napadne. Myslím,že opatrnosti nikdy nezbývá a nikdy není pozdě začít, děkuju za pochopení.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Péťo, už jsem psala koment zkraje, ale nedá mi to, když to tu tak pročítám :o) Hlavně se vykašli na ty tupé anonymy, myslím, že je čistě tvoje věc kde a jak natáčíš, mě to černé pozadí teda vůbec nevadí :o))) Všechno lépe vynikne. A jestli ti někdo psal, že si zjistil kde bydlíš a pracuješ atd., tak to už je fakt nemocnej člověk, nebo pěkná svině pomstychtivá, to už se jinak naspat nedá a to už je na trestní oznámení ! Jinak já bych těm anonymům vůbec neodpovídala, podle mě na to čekají a vyžívají se v tom, že někoho vytáčí ( i když mám dojem, že ty jsi kliďas, že to spíš vytáčí víc nás, co tě máme rádi a přejeme ti jen to nejlepší :o))) Takže : jsi nejlepší blogerka, krásná, inteligentní a máme tě moc rádi :o))) Ahoj Káťa

      Vymazat
    2. Ahoj Peti,
      ano, pozadí v dříve natáčených videích působilo osobněji, přirozeně a domácky, nicméně toto černé pozadí mi nevadí. Pro mě je podstatný obsah videa a to, co jsi psala ve svém vyjádření - tedy co říkáš, o čem mluvíš a co ukazuješ. Jinak souhlasím s Kaczenkou - na uvedené typy anonymů možná lépe nereagovat. Jednak škoda energie a pak také mnoho z nich čeká právě na konfrontaci. Leckdy se mi v životě vyplatilo spíše ignorování, než snaha vysvětlit či se začít nějak obhajovat. Co se bezpečnosti týče, určitě buď opatrná. Labilních lidí je nemálo a problémy, které mohou přinést, nejsou vůbec příjemné.
      No a konečně ke stěžejnímu tématu :o) I já stejným způsobem čistím štětce už nějakou dobu a jsem spokojená.
      Měj se hezky, opatruj se a přeji pevné nervy.
      Radka

      Vymazat
    3. Tyy jo, to je fakt neskutečné, co jsou dnešní lidi zač... Asi nikdy nepochopím, proč mají potřebu někomu škodit.... Asi to bude tím, že sami ničeho nedosáhli a zavidí ostatním, co mají nebo co dělají.... Ale že i díky pozadí dokažou něco zjistit apod. to už je moc!
      Jinak ti chci říct, že mě vůbec nevadí, jaký je pozadí atd., ale zajímá mě obsah videa:)) Reálné prostředí je fajn, ale jak říkám tohle dokážu pochopit a i ostatní by měli....

      A závěr je jasný.... Ať už je to bez plachty a nebo s ní, tak mě bavíš pořád stejně a nic se na tom nemění:))

      Vymazat
  23. Moc děkuji za video, až něco našetřím, štětce od Sigmy si u tebe na shopu určitě objednám. A poradíš mi prosím, zda by se štětec F82 dal použít na pudr?
    Děkuji

    OdpovědětVymazat
  24. mám F82 a jsem s ním nesmírně spokojená :) používám ho vyloženě na make-up/korektor.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!