Jordana pudrové tvářenky

by - 18 prosince

Krásný dobrý večer vám všem,

ještě než se vrhnu na recenzi, tak se vás musím zeptat, už na vás padla vánoční nálada? Na mě to pomalu jde, dneska budu večer dělat nepečené cukroví, hoří mi tu krásná voňavá svíčka, ještě zbývá nějaká vánoční výzdoba, na kterou nebyl doteď vůbec čas a vybrat stromeček. Letos jsem zatím nepřemýšlela o tom, v jakých ho budeme mít barvách :).....
 
Ale k hlavnímu bodu dnešní recenze. Někdy koncem zimy jsem si koupila na veletrhu v Praze dvě tvářenky od Jordany, byly to odstíny Sienna a Coral sandy beach. Protože mám tvářenek opravdu hodně, tak je nepoužívám zas tak úplně často, jak by si zasloužily, ale musím jim uznat jednu věc, za ty peníze to byl fakt dobrý kup. No a jelikož se mi z Jordany ozvali s tím, zda bych nechtěla vyzkoušet a zrecenzovat nějaké další odstíny, tak jsem velmi ráda souhlasila, jelikož si myslím, že tyhle tvářenky jsou v poměru cena/výkon vážně výborné. Navíc s větším množstvím odstínů se recenzuje mnohem lépe a i vy budete mít větší přehled, jelikož ty barevné čmouhy, které má na eshopu americká Jordana, tak z těch toho příliš nepoznáte ;).
 
Už na pohled vás zaujme docela pěkné a kvalitní balení, samozřejmě je plastovné, ale je překvapivě odolné a hezky zpracované. Když si uvědomíte, že cena tvářenek je momentálně na českém eshopu 37Kč a běžně 49Kč, tak bych čekala balení mnohem horší, vezměme v úvahu, že i jen taková Essence stojí kolem 60Kč a to je to balení mnohem horší. Navíc výrobky jsou made in USA, takže žádná Čína, ne že by na tom mně osobně až tak sešlo, ale na druhou stranu to pro někoho může být plusový bod. 
Obsah tvářenky je 2,2g, což se nemusí zdát mnoho, ale ujišťuji vás, že skoro vůbec neubývá, takže vám určitě vydrží dlouho. Samotná pigmentace tvářenky je slušná, u těch světlejších odstínů se mi zdá, že je to maličko slabší, u těch tmavších je to naopak až moc :D, ale to už je v podstatě takové pravidlo. Asi jedinou věc, ,kterou bych vytkla je to, že tvářenky celkem práší, ne nějak moc, ale jsou takové sušší, nejsou máslovité konzistence. Na tvářích ale drží výborně a vypadají velmi hezky, nelezou mi do pórů, ani je nezvýrazňují a namleté jsou jemně. Nespornou výhodou je i velmi široký výběr odstínů a to jak pro vyložené bledule jako jsem já, tak i pro velmi tmavé typy.
 
Sečteno a podtrženo, fajn produkt za nízkou cenu a s klidným srdcem bych tvářenky doporučila.
 
 


Balení má průhledné odšroubovatelné víčko



Tak co, který odstín je váš favorit? :) Já používám nejraději 32, 33 a 49, ovšem 14 a 20 je pro mě super i na konturování.

 
Než se vrhneme na popis jednotlivých odstínů a kvantum fotek, jak to máte rádi, dáme si takové malé shrnutí, pro ty, kterým se nechce číst celý článek:
 
* slušná pigmentace
* pěkné a kvalitní balení
* velký výběr odstínů
* dobře drží
* jemně namleté
* nelezou do pórů
* velký výběr matných odstínů
* nízká cena
- trochu práší
 



 
14 tawny beige - béžová s jemnými stříbrnými třpytečkami, neutrální barva a pro bledule docela fajn i na konturování
 
15 terra cotta - matná, teplá hnědooranžová barva, bude bezva pro podzimní typy
 
 
20 sienna - matná hnědá barva, docela neutrální, možná spíše s teplejším podtónem, skvělá i na konturování
 
 
32 rose silk - můj favorit, matná růžová s kapkou šedobéžové, velmi slušivá barva pro studené a světlé typy
 
 
33 sandalwood - asi má vůbec nejoblíbenější barva, studená matná růžová s kapkou béžové, hodně přirozená a krásná barva
 
 
37 blushing rose - nádherná, výraznější vínová barva se zlatýma mikrotřpytečkama, podle mě super pro zimní typy
 
 
38 - coral sandy beach - meruňková a jemným zlatým shimmerem, hodně univerzální barva a poměrně neutrální, bude slušet skoro všem
 
 
39 cinnamon spice - matná skořicová barva, teplý a výrazný odstín pro tmavý podzim jako dělaný
 
 
40 tender tearose - středně růžová se stříbrnýma mikrotřpytečkama, docela univerzální odstín, spíše do chladna, doporučila bych pro zimní typy nebo výraznější léto
 
 
41 hot raspberry - matná, výrazná hot pink barva, tady to chce opravdu jen jemně nebo tmavší pleť, jinak budete jako Marfuša, vhodná pro zimní typy
 
 
42 rich sorbet - matná korálovorůžová s kapkou červené, také jedna z docela univerzálních barev
 
 
43 peach blossom - matná lososová, určitě skvělá pro světlé jarní typy
 
 
44 sweet honey - teplá, béžovooranžovohnědá barva
 
 
45 apple cheeks - matná a výrazná červená, takhle si fakt představuju tvářičky jako jablíčka, opatrně s ní, pro světlé typy to nebude!
 
 
46 terracotta treasure - mátná a docela dost výrazná cihlově hnědovínová, teplý odstín
 
 
47 warm cider - výrazná vínová se zlatýma třpytkama, vhodná pro tmavé typy, relativně neutrální
 
 
48 pink beauty - matná, výrazná studenější růžová
 
 
49 passion rose - další můj favorit, matná růžová barva, studenější
 
 
50 coral radiance - matná světlejší korálová, teplý odstín
 
 
zadní strana tvářenky a složení:
 
 
 
Tolik dnešní megarecenze :), určitě se nebojte mi napsat, který odstín zaujal vás a jestli třeba některý doma máte ;).
Poznámka: betre prosím na vědomí, že já mám hodně světlou pleť a tak jsou na mně odstíny výzarnější!
 
Mějte fajn večer a zítra si dáme nové "vánoční" video :)!

 

You May Also Like

65 komentářů

  1. mám odstín č. 32 a jsem moc spokojená :) určitě časem koupím další odstíny:)) za tu cenu jsou to úžasné tvářenky :)

    OdpovědětVymazat
  2. Zrovna dneska mi dorazil balicek od Jordany s tvarenkou 49 (nejen s ni). Barva nadherna i vydrz. Je pravda ze jsem odstin spis odhadovala,protoze ty caranice jsou k nicemu. Tvoje fotky jsou super a urcite si dalsi ostiny objednam.

    OdpovědětVymazat
  3. Cinnamon spice vypadá úchvatně :)) Včera jsem v našem městě narazila na laky od Jordany v takové malé drogerce, tak snad časem budou mít i tvářenky.. :) Ale úplně nejvíc toužím po těch ,,chubby sticks'' od Jordany, viděla jsem je u leighannesays na YT a úplně jsem se do nich zamilovala :)

    OdpovědětVymazat
  4. Me hodně zaujala peach blossom, ale dnes jsem si koupila dvě od coloramy :-)

    OdpovědětVymazat
  5. S tím, že tvářenka skoro neubývá zásadně nesouhlasím. Jelikož tvářenka práší opravdu dost, tak také mnohem rychleji ubývá. Já jí použila tak 5x a vypadá to, jako kdybych jí používala půl roku...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to ji tedy musis davat opravdu hodne ;), jaky mas stetec? Pokud mas nejaky hrubsi, tak ti muze diky tomu i jeste vic prasit a ubyvat. Mne teda prasi taky,ale nabiram jemnym stetcem a nezda se mi, ze by ubyvala nejak hodne, spis ji je tam porad stejne,ale jak jsem psala, nepouzivam ji kazdy den.

      Vymazat
    2. Já jí používala asi tak 5x psala jsem to výše a používám na ní štětec od Real Rechnique (originál) a nebo štětec od Sedony Lace. Hrubé opravdu štětce nejsou. Prostě práší a tím pádem i rychle ubývají..

      Vymazat
    3. Mně tedy právě rychleji ubývají ty produkty, které jsou máslovité, což zní asi paradoxně, jelikož člověk by čekal, že když to práší, tak mnohem víc vypráší, ale u mě to tedy tak není, víc mi ubydou třeba stíny od Sleek, které jsou máslovité, než nějaké suché.....

      Vymazat
    4. Já bych řekla, že slečně tvářenka ubývá rychleji, protože možná používá na svou pleť ne moc výrazný či světlý odstín, tudíž tvářenku potřebuje více vrstvit, zatímco Péťa na svou světlou pleť použije odstín, který je výraznější a tudíž jí ho stačí nabrat trošku...

      Vymazat
    5. ano, tak jsem to také myslela, že jí slečna musí dávat hodně :), mně stačí ťuknout a barvy mám dost ;)

      Vymazat
  6. Dovoluji si upozornit na překlep v úplně posledním slově článku ;-) Tvářenky to jsou teda nádherné, dnes mi přišla Antique od Sleeku, tak jí možná koupím kamarádku od Jordany;-)

    OdpovědětVymazat
  7. Nevíte někdo, prosím, v jakých drogeriích je značka Jordana k sehnání? Trochu jsem po tom pátrala, ale marně... Peti, já tě asi už nemůžu sledovat a číst, peněženka potom hrozně trpí :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky tak... Co pak má dělat chudej student? :D Asi začnu chodit na brigády - někteří aby měli na koleje, na jídlo, já na kosmetiku :D :D I když teď mě zaujala značka UMA - cenově podobně jako Essence, tak snad to nebude propadák :D
      Mia

      Vymazat
    2. no jedine v mensich no name nebo na netu :)

      Vymazat
    3. U nás mají stojan Jordany v drogerii Teta - dřívější Schlecker. Především laky na nehty, ale i pár dalších věcí jsem tam zahlídla, nějaké konturky, řasenky a myslím i rtěnky - no úplně podrobně jsem to nezkoumala a nevybavuju si, jestli i tvářenky. No, převažujou každopádně laky, ty tam zabírají tak 3/4 stojanu.

      Vymazat
  8. jůů, ty jsou krásné! nejvíc se mi líbí odstíny 38, 50 a 43. zatím jsem od nich nic neměla, přiznám se, že ačkoliv jsem už o téhle značce slyšela, tak stránky projíždím prvně.
    jinak vánoční atmosféra v plném proudu, světýlka na okně, vánoční vosk v aromalampě, včera jsem zdobila větvičky v pokoji (k našim jedu až v pondělí večer, stromek budeme zdobit na Štědrý den ráno) no a teď zrovna balím první várku dárečků :)

    OdpovědětVymazat
  9. Páni, výborné odstíny!! :o Proč jsem je ještě v drogerce nepotkala? :/ Mají je i v Rosmannu, DM a pod. nebo jen přes net? :) (i když do drogerky už mám z tohoto kraje roku zákaz - stop stav ;) :D ).
    A závidím, že "pečeš" - taky se chystám na něco snad trochu zdravějšího než sádláky a medvědí tlapky - ale až o víkendu, nejdřív musím dokončit školní povinnosti, i když minulý víkend sme pekly perníky, tak šly seminárky stranou ;)))
    Kdybych se tu už neozvala, tak vám (celé Tvé rodince - máš správnou mamku :) ) přeju Veselé Vánoce a vše nejlepší do nového roka!! :)
    Mia

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maji jen na netu, nebo v malych drogeriich. Mio, dekuju hrozne moc a i ja Tobe preji krasne svatky a jen to nej v novem roce :)!

      Vymazat
  10. Ajooo ja myslela, ze sis je dala na eshop:)) Haha, takze vsechny ty, co jsi zkusila na ruku sis nechala jo, pekneee:)) Ja jsem s nimi taky spokojena a pomalu budu dokupovat dalsi:)

    OdpovědětVymazat
  11. Zrovna včera jsme s kamarádkami dělali hromadnou objednávku od Jordany a mezi mé úlovky patří tvářenka 38 coral sandy beach. Už se moc těším, až balík dorazí! Teď mě jen mrzí, že jsem neobjednala ještě odstín 32 :(

    OdpovědětVymazat
  12. Líbí se mi 15 a 20 na kontury a 50 jako tvářenka. Velmi hezká recenze.

    OdpovědětVymazat
  13. Chci prostě všechny :o) vypadají nádherně, ale nejvíc se mi líbí 48 pink beauty, krásný článek.

    OdpovědětVymazat
  14. U některých odstínů si říkám, jestli to už není divná barva na tváře:)

    OdpovědětVymazat
  15. Peti skvělá práce,muselo to dát hodně zabrat,chtěla bych si objednat a taky jsem se ,jako jiné ,nedočetla poštovného na jejich schopu,mimochodem u nás vánoce v plném proudu,letos do tyrkysova,výzdoba nazdobena,stromek čeká venku,napečeno,prostě ,už může přijít 24 tého,hezký večer Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. poštovné je 36 nebo 40kč teď si nejsem jistá, dá se to dohledat na jejich stránkách, tak si z Petry nedělej sluhu, děkuji!

      Vymazat
    2. děkuji ,už sem si to dohledala sama,každopádně jsem Peťu o nic nežádala,takže nevím ,kde ste vzala ,že z ní dělám sluhu,takže příště si Vámi komentovaný text důkladněji přečtěte,a nejsme žádné kámošky ,aby ste mi tykala!!!(když už jedem v těch vykřičnících).

      Vymazat
  16. Tý jo za tak málo peněz hodně muziky! :) Díky za tip asi nějaký odstín si pořídím :))

    http://style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  17. ahoj Peťo, chci se zeptat, jestli bys mohla doporučit i nějaký jiný produkt od Jordany? Kdybych objednávala tvářenku, abych to vzala jedním vrzem :))

    Děkuju :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud můžu taky doporučit, Jordana má krásné laky na nehty, dobrou péči na nehty, balzámy, tvářenky jsou nej. Tentokrát jsem objednala i zapečený stíny a jsou velice dobře pigmentované! Takže za ty ceny nelze sahnout vedle.
      A jinak Twist and shine na rty, pekelně drží a barví, i po otření ubrouskem mám rty barevné-

      Vymazat
    2. Ze své zkušenosti mohu doporučit laky na nehty, péči na nehty, tvářenky,balzámy na rty. Pozor na Twist and shine na rty, pekelně drží barva i po otření. A tentokrát jsem zkoušela zapečené stíny a taky jsou velmi dobře pigmentované

      Vymazat
  18. díky za tip:) hned jsem udělala objednávku no za ty peníze nekup to žejo..tvářenka 37,38,40 a ještě balzám na rty sweet mango.už aby balíček dorazil:)))

    OdpovědětVymazat
  19. díky za tip:)hned jsem si objednala tvářenku 37,38,40 a ještě balzám na rty sweet mango...no nekup to za tu cenu:)))

    OdpovědětVymazat
  20. Tyjo to jsou barvy!! to se mi přesně líbí takový výběr v drogerii se dá sehnat budto jeden odstín divnorúžový, nebo oranžádu.....

    OdpovědětVymazat
  21. To jsou ale barvičky! Mě nejvíce zaujala 37 a 49!

    OdpovědětVymazat
  22. 20,37 a 47 bych brala! Jsou nádherné. ta dvacítka by se mi na konutorvání hodila a ty vínové, nádhera!:)

    OdpovědětVymazat
  23. Parádní článek, strašně moc mě těší, že píšeš ke každému výrobku, ať už tady nebo u jiných produktů, jestli je to teplý či studený odstín :-)!!!!!!! Jsem ráda, že jsem si objednala dobře, všechny barvy, které mám doma nebo jsem si objednala jsou teplé a většina z nich pro můj tmavý podzimní typ :-) To, že jsou tvářenky parádní jsme už probraly na FB a nemůžu nic jiného než přikývnout ;-)

    OdpovědětVymazat
  24. Peti, která se podle tebe nejvíce podobá Taupe od Nyxu? :)

    OdpovědětVymazat
  25. Ahoj Péťo. Mě čeká zítra poslední zkouška na VŠ tak už se moc těším až se konečně budu moci o víkendu vrhnout na výzdobu a úklid. Do teď to bylo samé učení, hormada papírů, tak vánoční nálada pořád ještě na plno nepřišla. Ale už pomalu cítím, že se pohoda blíží, už ani učení jsem v posledních dnech moc nedala a náladu podporuji vánoční svíčkou z Ikey. :)
    Jinak tvářenky jsou moc krásné, ale už se mi doma začínají příliš množit. Nejdříve se musím zbavit toho co mám, jinak už novou kosmetiku nebudu mít kam nacpat. :D

    OdpovědětVymazat
  26. To se ti ani nedivím, že je všechny nespotřebuješ když jich máš tolik. ;-)...jinak mě osobně se líbil odstín číslo 43. Pak jsem si všimla že sama tam píšeš, že je vhodný pro jarní světlý typ, což jsem já. Takže jsem se trefila do toho, co by mi slušelo. Bohužel si ji asi nekoupím, nejsem zase taková sběratelka kosmetiky a 3 tvářenky, které mám doma, mi stačí.

    OdpovědětVymazat
  27. Upozorňuju citlivky na to, že obsahují parabeny... Po skoro půl roce občasného používání jsem dostala hroznou alergii... :(

    OdpovědětVymazat
  28. Ahoj,
    pěkně a přehledně udělaná rezence. Jsem taky bledule a ty odstíny se mi opravdu moc líbí.
    Simča

    OdpovědětVymazat
  29. Hned mě zaujala 47 warm cider, jen si ji nedokážu představit jako tvářenku :) úplně hned bych brala takovou rtěnku a nebo nějaký takto zbarvený kousek oblečení. Je to nádherná barva, přesně pro mně.
    Absolutně nechápu, kde to všecko Peti skladuješ :) Já mám doma 2 šuplíky, plus bokem krabičku s lakama a partner akorát nadává, na co mám tolik věcí. Přitom když vidím ty kvanta, které recenzuješ, no nechápu...Za chvíli na to budeš stavět garáž :)
    Já už vánoční náladu mám, jen na ni nemám příliš času, protože jsem byla v práci 14dní v kuse od 6 do 19hod. a už jsem úplně K.O., dneska první volný den, tak se chystám na pečení a výzdobu. Jediné, co jsem zatím stihla je adventní věnec, který nesmí nikdy chybět a pak 1 svícen, tak to teď musím všecko rychle dohnat, ať je ta atmosféra doma vánočnější. No snad už to teď bude poklidnější a bude čas si to pořádně vychutnat, i když včera lehl partner s angínou, tak to je docela nemilé. Snad mu bude do vánoc líp a já to od něj nechytnu.

    OdpovědětVymazat
  30. Tvářenky se mi libí, ale od Jordany jsem měla make-up, koupila jsem si ho po tvé recenzi, musím říct, že barva super na mě, ale celkově mi nevyhovoval a hlavně hrozný chemický puch mi vadil, takže jsem ho hned poslala dál. Teď jsem vyzkoušela tužky Milani což mi přijde to stejné jak Jordana, asi se pletu :) Chtěla jsem se zeptat jestli nemáš v plánu tutoriál jaké líčení s těmi tužkami jde udělat?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten makeup od Jordany má super barvu pro bledule, ale je spíše na mastnější plet, u mě na suchou to taky není úplně ideál, jinak ale vůně mi nevadí. A tužky od Milani jsou určitě lepší teda, alespoň za mě jo, jsou víc pigmentované a krémové, tutorial určitě nějaký další udělám, tu stříbrnou jsem použila třeba v líčení Anděl :).

      Vymazat
  31. Ahoj natoc nejake video s varenim alebo s pecenim Vladka

    OdpovědětVymazat
  32. krásné odstíny :-) Líbí se mi všechny :D :D

    OdpovědětVymazat
  33. vypadají moc hezky, hlavně se mi líbí odstín 37 a 41 :)

    OdpovědětVymazat
  34. Uz jsou za 49,- že? Škoda. Šárka

    OdpovědětVymazat
  35. Po tom co mám u tebe koupenou Milani 03 Berry Amore,,,,už nechci nikdy jinou tvářenku,ty Milani jsou boží,a další budu kupovat pro kamarádku :) Nechala se nalákat ;)

    OdpovědětVymazat
  36. Já mám dva odstíny 14 Tawny beige a 13 Stardust, ten ale ty, jak se dívám, nemáš Peti.
    Za mě jsou tvářenky za tu cenu výborné.Mám i laky, ty vřele doporučuji, tužky na oči, bázi pod oční stíny a chystám se konečně otestovat MU a pudr, které tu mám, ale zatím na ně nedošlo.
    Lucka

    OdpovědětVymazat
  37. Mě se nejvíce líbí 32 a 43 takové hezké jemné a přirozené barvy. Moc pěkná recenze líbí se mi jak to máš pěkně nafocené každý odstín zvlášť a velké fotky. Kdyby takhle krásně byly nafoceny e-shopy to by se to nakupovalo :o)

    OdpovědětVymazat
  38. Možná v novém roce nějakou vyzkouším, líbí se mi 40, 47 a 49. Moc se mi líbí, že jsi začala na recenzovaných produktech označovat vhodnost pro studené a teplé typy. Sice úplně nevím, jaký jsem typ, myslím si, že studený, ale je to SUPER!!!! Díky Ti za to.

    OdpovědětVymazat
  39. Tak po přečtení tohoto článku a zjištění, že jsou v akci za krásných 37 Kč bylo jasné, že je musím vyzkoušet, a tak jsem přemluvila kamarádku na společnou objednávku no a kromě pár dalších věcí už jsou na cestě ke mně 3 odstíny těchto krásek. Jsem na ně moc zvědavá. :)

    www.thingsbydebie.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  40. Ahoj, recenze je super, díky za ni :) Můžu se zeptat, co bys doporučila za barvu brunetě, která má pleť spíš do béžova, v létě tmavší, v zimě bledou, s olivovým podtónem?

    OdpovědětVymazat
  41. Mohla bys je třeba dát do svého e-shopu.A k nim přidat ještě umělé řasy Red Cherry,Artdeco a lepidlo na ně DUO a nebo Artdeco.....to bych se hned stala největším odběratelem :D

    OdpovědětVymazat
  42. ve středu jsem objednala a v pátek mi přišel balíček :) vubec jsem nečekala že tvářenky budou tak velké a čekala jsem jak budou prášit a oni uplně v poho:))) Petruš ještě jednou moc děkuju za tip a ta cena to je bez komentáře:) přeju Ti krásné a pohodové vánoce:)

    OdpovědětVymazat
  43. to jsou barvičky! "jablíčková" je moje jasná favoritka :)

    OdpovědětVymazat
  44. Ahoj Peti, díky moc za skvělý tip a recenzi. :) Už jsem se rozhodla - Objednám 20, 41 a 50. Už se na ně moc těším. :) Barvy jsou fakt super. :)

    OdpovědětVymazat
  45. Holky, kde si můžu koupit nějakou kosmetiku od Jordany? Nejlépe obchod v Praze? :-)

    OdpovědětVymazat
  46. Teď mám pocit, že potřebuji všechny. :D

    OdpovědětVymazat
  47. ahojky Peti :) vím, že to je už starý článek, ale hledám zimní tvářenku a tohle mi moc pomohlo...Je to moc hezky vymyšlené (nafocené a tak)...zkrátka přehledné. Takže děkuji :) :)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!