Aby vlasy nedržely na vlásku aneb moje návštěva u trichologa - doktora přes vlasy

by - 16 května

Krásný páteční večer vám všem,

myslím si, že dnešní článek, ačkoliv bude, předpokládám, delší, se vám určitě vyplatí přečíst si celý. Bude totiž o vlasech, o mé návštěvě u trichologa, což je takový "doktor přes vlasy" a o tom, jak byste měli o vlasy a především vlasovou pokožku pečovat, aby vám nepadaly a rostly zdravé.
Pro začátek se vám musím svěřit, Lukáš snad odpustí :), že nabídku nechat si vlasy ošetřit a zjistit, jak na tom jsem, jsem dostala už někdy vloni, ale z časových důvodů jsem odmítla. Také se přiznám, že mi trochu vadilo, že to bylo na každém druhém blogu a celkově jsem měla (mimochodem hluboce mylnou) představu, že mi jen kamerou pojezdí hlavu, napatlají rašelinu a nic moc nového se nedozvím a s padáním vlasů mi to stejně nepomůže. Já blbec! Fakt to musím takhle napsat a vynadat si za to, že jsem tam nešla už dřív a díky bohu, že mě zkusili znovu oslovit a do studia Fame mě pozvali ještě jednou, protože si na mém blogu přečetli o mém vlasovém trápení (vlastně ne díky bohu, ale díky Lukášovi ( www.lukasrossbach.cz ) :). Salon Fame sídlí kousek od náměstí I.P. Pavlova a vejdete do něj rovnou z Legerovy. Už na první pohled vás upoutá příjemný interiér a milá obsluha. Ačkoliv ten den byla doprava z J. Hradce do Prahy trošku zpožděná a přišla jsem do salonu déle než o akademickou čtvrthodinku, stejně se na mě usmívali, nevyhodili mě a ještě mi nabídli občerstvení (chápete to, museli si myslet, že jsem nějaká rozmazlená primadona, která jednou odmítne a pak ještě přijde pozdě, fakt jsem se moc styděla).......


Naštěstí ale všechno dobře dopadlo a mě si na recepci přebral Lukáš Rossbach - tricholog, který vám poví, jak na tom s vlasy jste. Jaké problémy trápí mě? Především mne trápilo padání, suché konce a mastné kořínky a vlasy byly takové bez života, splihlé. Dost jsem se bála, co mi Lukáš poví, protože vlasy nejsou zrovna to, s čím jsem nějak zvláště spokojená. Naštěstí ale konstatoval, že tak hrozné to není a že většinou lidé chodí s mnohem horšími problémy, kdy už jim vlasy padají opravdu hodně, mají lupy, seboroickou dermatitidu, lupénku anebo hormonální problémy. Já jsem si paradoxně myslela, že hormony jsou i u mě na vině, že tedy mi vlasy padají po vysazení antikoncepce. Lukáš se mne ale ptal, kdy mi vypadávají nejvíce a má odpověd, že při mytí a když je mám mastné, ho navedla na nejčastější problém, který jeho klienti mají a to zanešená vlasová pokožka. Šampony, které používámé, zvláště prý ty drogerkové se silikony, totiž sází na rychlý výsledek a tak vlas i vlasovou pokožku doslova obalí, zákazník je spokojený, že je vlas hladký a na pohled zdravý, ale čím častěji a dělé přípravek používá, tím víc si pokožku zanáší a to pak následně způsobuje to, že maz, který je produkován pro ochranu vlasové cibulky a pokožky, se hromadí na pokožce a kolem vlasového váčku. Vlas, zjednodušeně řečeno, nemůže dýchat, je ucpaný, nedostává se mu živin z krevního oběhu, cibulka odumírá a vlas vypadává. Zní to logicky, viďte? A co teprve, když mi Lukáš vše vysvětlil a ukázal na modelu průřezu vlasové pokožky. Takhle napsané to zní možná ne tak názorně, ale nemusíte zoufat, dohodli jsme se s Lukášem i na názorném videu pro vás a také na zodpovězení vašich otázek z komentářů právě ve videu. Ale nebudu předbíhat. Z toho všeho plyne další naprosto logická věc, kterou mi Lukáš sdělil a to sice ta, že vlasy máme jen v takové kondici, v jaké je právě naše vlasová pokožka, cibulky a samozřejmě v takové, jak se celkově stravujeme a žijeme. Ach ne, žádné zázračné vlasové preparáty mne opravdu nevytrhnou? :( K vlasům se dostane jen malý zlomek živin a stejně jako u všeho ostatního, nejlepší a nejlépe využitelné pro tělo je přijímat je v přírodní formě. Že tahle cesta funguje asi nemusím potvrzovat, myslím, že ve skrytu duše to všichni víme, i když tajně doufáme v nějaký jiný zázrak. Když jsem probrali všechny moje vlasové problémy, přistoupili jsme k proceduře.

Aby tricholog mohl posoudit jak jsou na tom kořínky, musíte mu pár vlásků darovat :). Používá k tomu mikrokameru, která vaše vlasy a pokožku 250x zvětší.

Mně vlasová cibulka připomínala nějakého prvoka :D.......

Takhle vypadá cibulka, která už dál vlas neprodukuje.

Ehm, ano, možná trochu nechutný snímek, ale Lukáš mě ujistil, že jsem na tom ještě dobře. Vlas má v pokožce volně sedět a "kořínek" má mít tvar trychtýře, tady názorně vidíte, jak nesprávná péče o pokožku a špatné přípravky kořínek zanáší.

Takhle vypadá vlas, který je vysušený, ať už narušený chemicky, či jinak....
Lukáš mi do pokožky hlavy nejdříve vmasíroval olejíček, který rozpustí zrohovatělou pokožku a maz. Dále na celou pokožku hlavy nanesl organickou rašelinu. Tento zázrak prokrví vaši pokožku, má exfoliační účinky, působí proti plísním a pokožku regeneruje a vyživuje.



Rašelina se nechá působit cca 30 minut.

Moc se mi líbilo, že celá diagnostika a nanášení rašeliny probíhá v oddělené místnosti, takže se nemusíte bát svěřit se svými vlasovými problémy :).

Poté Lukáš rašelinu důkladně vymyl.......

 ... a vlasy umyl tonizujícím  šamponem proti vypadávání vlasů.
Musím vám říci, že celá procedura, masáž pokožky a péče byly velmi příjemné a o to příjemnější, když o vás pečuje takový pěkný chlap, no co si budem nalhávat, že, jistě mne chápete :D!

Po umytí vlasů následovala kolagenová emulze, která na pokožce příjemně chladí, vyživuje vlasovou pokožku až do hlouby, hydratuje ji a dodá vlasům objem.
 
Na závěr nanesl výživu ke kořínkům. Doma mám po umytí používat toto tonikum

K proceduře patří i závěrečná foukaná.

Kéž bych si uměla sama vlasy vyfoukat tak, jak mi je vyfoukal Lukáš.....


 ...i když tvrdil, že ofiny mu nejdou, tak mně se vyfoukání moc líbilo!


A jak vypadá vlasová pokožka po vyčistění a jak by vypadat měla? Takhle nějak! To je rozdíl, co říkáte! Lukáš říkal, že to ještě není úplně dokonalé a chtělo by to ještě jednou, ale já vám musím říci, že změna to je obrovská.


Z Fame jsem odcházela s tím, že takhle čistou hlavu jsem neměla snad už léta. Vlasy jsou od té doby vzdušné, lehoučké, hebké, hladké a krásně nadýchané. A teď se podržte, v salonu jsem byla v pondělí a teprve dnes ráno, tedy v pátek, jsem si znovu myla vlasy a to to ještě nebyla vůbec žádná hrůza. Dříve jsem měla vlasy mastné u kořínků druhý den a pěkně zplihlé. Tentokrát? I 4. den po umytí byly vlasy pořád krásně hebké a nadýchané. Když jsem s Lukášem včera telefonovala ohledně termínu na video, tak jsem ho ptala, jak to udělal, že je to úplný zázrak a on se smál, že v tom žádné čáry nejsou, jen otázka správné hygieny pokožky a zvolení vlasových přípravků. No dámy (a pánové, protože ti chodí prý také), jsem z toho na větvi a můžu vám odpřisáhnout na co chcete, že jsem z toho všeho nadšená a pokud máte problémy s padáním a vlasovou pokožkou, tak vám celou tuhle diagnostiku a proceduru vřele doporučuji všemi deseti!
Jo a abych nezapomněla, Lukáš měl 100% pravdu, vůbec nechápu, jak je to možné, ale mezi umytími mi vůbec nepadaly vlasy, dokonce si toho tento týden všiml i manžel, který se divil, že nejsou žádné vlasy ve vaně a na bílé podlaze v kuchyni jako obyčejně. Dnes po umytí přípravky, které mi Lukáš doporučil a které máte v odkazech, bylo v sítku přiměřené množství vlasů jako vždycky, ale po umytí a uschnutí opět ani vlásek, takže moje nadšení trvá. Když pomyslím na to, že jsem se zpočátku bránila a (Lukáš promine podruhé) jsem původně nechtěla ani rašelinový zábal absolvovat, tak bych si fakt nafackovala a jsem velmi zvědavá, jak to bude pokračovat dál. Určitě vás budu informovat.

pár zajímavostí, které jsem se dozvěděla:
  • pokud vám vlasy padají  při mytí a těsně po umytí nejvíce, pak máte pravděpodobně zanešenou pokožku
  • pokud necháváte vlasy volně uschnout, zbytečně tím dehydrujete pokožku hlavy, ideální je vlasy u kořínků profouknout fénem a konce nechat doschnout!
  • nejdůležitější je udržovat pokožku v čistotě, hydratovanou, aby měla správnou elasticitu
  • vlasy budete mít jen v takovém stavu, v jakém je vaše vlasová pokožka
  • vlas roste 2-8 let, pak vypadává
  • denně vypadne kolem 70-100 vlasů, toto množství je normální


Tak to by bylo pro dnešek vše. Nezapomeňte mi do komentářů napsat, na co byste chtěli, abych se Lukáše ve videu zeptala. Máte něco, co vás ohledně vlasů a pokožky zajímá? Určitě mi to napište a pokusíme se vše zodpovědět ve speciálním videu.

Také se můžete samozřejmě těšit na soutěž, kterou ve videu vyhlásíme a abych vám usnadnila čekání, tak mám pro vás ještě slevu na celou proceduru 10% (platí do 30.6.2014) pokud řeknete, že jste se o proceduře dozvěděli právě na blogu petralovelyhair, procedura běžně stojí cca 500Kč a je to cena pouze za použité produkty, veškerý čas, práce a diagnostika je zdarma. Kdo by měl zájem, tak může mrknout na kontakt na Lukáše na jeho web www.lukasrossbach.cz

You May Also Like

205 komentářů

  1. Snad celý život bojuju s lupy... Jeho rady a fígle by mě zajímaly :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, mě by zajíjmalo, jestli se nedá ta zanešená pokožka vyčistit i doma :D :)) Jinak článek je opravdu skvělý!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě taky. :-)

      Mouni

      Vymazat
    2. me se to povedlo samponem Timotei Pure

      Vymazat
    3. jj mě taky, popř. čím by se dala vyčistit doma :)

      Vymazat
    4. Také by mě to zajímalo. :)
      Měj se hezky Péťo, Dana :)

      Vymazat
    5. A já se přidávám! Taky mě to hned napadlo. :D

      Vymazat
    6. A já se přidávám! Taky mě to hned napadlo. :D

      Vymazat
    7. No, to by mě taky zajímalo, já nějak se přiznám teda, nemám čas chodit na nějaký procedury a v podstatě mám ty samý problémy jako má Péťa a chtěla bych vědět, jestli se dá ta pokožka něčím čistit i doma, snažím se kupovat přípravky bez silikonů, ale určitě jsem kdysi měla něco se silikonem, když jsem to ještě nesledovala.

      Vymazat
    8. Mě také prosím :-)

      Vymazat
    9. Teoreticky by mohla fungovat Balea Tiefen Reinigung. Je to hluboce čistící šampon, který z vlasů důkladně odstraňuje všechny stylingové přípravky, silikony i tuk. Já ji používám, když si zrovna vzpomenu a vlasy mi vydrží pěkně čisté a nadýchané minimálně o den déle než po běžném šamponu. Je fakt, že stylingové přípravky nepoužívám, ale nějaké silikony v šamponech a samozřejmě i kondicionérech a maskách mám. Výhoda je, že Balea je levná, takže pokud by to nebyl zázrak, máte doma aspoň šampon bez silikonů. Po přečtení tohohle článku budu tento šampon používat častěji a uvidím, jak moc funguje na zanesenou pokožku hlavy :)

      Vymazat
    10. To je pravda. Něco jednoduchého a cenově dostupného na doma, by se hodilo.

      Vymazat
    11. Přidávám se, i mě by to zajímalo :)

      Vymazat
    12. Taky musím souhlasit :) hrozně by mě to zajímalo

      Vymazat
    13. Mám takový problém. Opravdu nevím, čím je to způsobeno, ale dělají se mi na pokožce hlavy strupy. Samozřejmě to hrozně moc svědí a když si vlasy myju, celkem to pálí a je to opravdu hodně nepříjemné. Tohel by mě opravdu hrozně potěšilo, kdyby mi mohl někdo říct, proč to tak mama a co bych si na to měla koupit. Je možné, že je to třeba lupy, ale fakt vás prosím, aby jste mi to zodpověděli.

      Pak bych se chtěla zeptat, jestli funguje metoda olivového oleje. Mslím, že GetTheLouk říkala, že si vlasy na noc namočí v olivovém oleji a ráno je opláchne. Myslím si, že má vlasy pěkné a vypadají lehce. Byla bych moc ráda, kdyby mi někdo řekl, jestli to funguje nebo ne.

      No a pak by mě hodně zajímalo, jestli je lepší vlasy mýt v předklonu a nebo v sedě a mít jenormálně. Jestli to á n vlasy nějaký vliv.

      No a poslední věcí, která by mě zajímala je, jestli je pravda, když vlasy na konci mytí opláchnu studenou vodou, že se zacelí konečky a budou ,,lepší". Mě to totiž vlasy hrozně ,,zcuchá" a jsou pak neozčesatelné.

      Tohle je vše, na co bych se chtěla zeptat :) myslím, že videa o vlasech jsou určitě super a byla bych ráda, kdyby na tohle téma bylo víc videí. Jinak stačí, když mi odpovíš do komentářů :) moc dík ;))

      Vymazat
    14. Barče K.
      Jak píšeš o těch strupech co se Ti dělají na pokožce hlavy, asi před rokem jsem měla úplně stejný problém. Strašně to svědí, měla jsem hlavu rozškrábanou až do krve a to nemluvím o tom, že to bylo vidět, protože se mi ta suchá pokožka z hlavy sypala jako když cukruješ :-) no nicméně už jsem to nevydržela když už ani šampon proti lupům nezabíral a šla jsem k doktorce, která mi sdělila, že mám nějakou derma....co já vím. Každopádně mi na to napsala šampon s obsahem dehtu Polytar liquid, který se dá ale koupit volně i v lékárně a nestojí svět ale pak mi ještě napsala takovou vodičku, která se nanáší přímo na postižená místa nejlépe po umytí vlasů. Bohužel ta vodička je pouze na předpis. Myslím si, že ta mi zpočátku z problému hodně pomohla. Ten šampon už byl pak jenom jako doplněk k léčbě a prevenci. Po vyléčení, jsem si ho pak koupila pro "sichr" ještě jednou. Ale musím zaklepat od té doby mám pokoj. :-) Myslím, že budeš mít fakt lepší když si zajdeš nejdřív ke kožní doktorce, aby Ti řekla co s tím Tobě na míru, třeba to může být trochu něco jiného a nerada bych, abys to měla ještě horší :-) tak držím palce. Zuzka K.

      Vymazat
  3. To je bomba..Už dřív jsem o něčem takovém slyšela a chtěla bych to vyzkoušet..Jen je pro mě J.Hradec a okolí dost daleko,jsem z Ostravy :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jak jsem psala, je to v Praze ;)

      Vymazat
    2. Když se podíváte na odkaz na Lukáše, který Vám tu Peťa dala, najdete tam všechny salony po ČR, tedy i sever moravy:)

      Vymazat
  4. Patří i kadeřnické produkty mezi ty, které zanášejí pokožku hlavy?

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj :-) supr clanek :-) zajimalo by me jestli by Lukas poradil jake vyrobky pouzivat..:-) na myti vlasu a treba na zaneseni pokozky :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj :-) supr clanek :-) zajimalo by me jestli by Lukas poradil jake vyrobky pouzivat..:-) na myti vlasu a treba na zaneseni pokozky :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Mě nejvíc trápí oadání vlasů, i kadeřnice řikala, že padaj hodně, ale že při mytí je to normální. Mě ale padaj šíleně i normálně, když se česu, tak mám pod sebou slušnej koberec :-/ :D A šíleně se mi třepí a to i když dojdu od kadeřnice.
    Určitě to bylo moc fajn a je super, že tentokrát šla, vypadá to zajímavě. :)
    Giveaway

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj Peti, krásné =o) jen ti tiše závidím. Mě vypadávají vlasy hodně.Je sice pravda že nikdy jsem neměla husté vlasy jen také jemné ale i tak mě štve že po umytí i při česání mě hodně padají. Ráda bych to vyzkoušela jen nevím jestli u nás v okolí se něco takového dělá zatím jsem nic nenašla...=o(
    *-A*

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj :) mňa by zaujímalo ako by som mohla vyčistiť pokožku hlavy aj doma a akými produktami :)

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj,
    zajímalo by mě, jak je to s barvením - jestli barva na vlasy neruší účinky těchto přípravků? Jak moc barva ničí vlasy (jak drogerková, tak od kadeřnice). Děkuji =o)
    Tohle by se mi líbil jako dárek k svátku, hned to řeknu příteli =o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. bohuzial, kedze farba je chemia, narusuje cely vlas, vlasovu pokozku, moze sposobit alopeciu (vypadavanie vlasov), to mi povedala kozna, ja si uz davam iba prirodnu praskovu farbu sante (dm), velmi pekne mi chyta, vydrzi cca 3 tyzdne:)

      Vymazat
  11. Já mám se svými vlasy také problém. Vlasy si umývám každý druhý den.Chtěla bych se zeptat: Mám velmi jemné vlasy, které mi často elektrizují, jak zmírnit elektrizování a dále první den umytí je mám pěkné, že se dají nosit i rozpuštěné, ale na druhý den se s nimi nedá nic jiného udělat než culík. Je to u jemných vlasů asi normální, ale jak alespoň trochu prodloužit pěkný vzhled vlasů.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám přesně stejný problém, vlasy mám jemné a druhý den po umytí jsou splihlé a začínají se mastit :-\

      Vymazat
    2. Mám stejný problém, druhý den už mám culík, aby se na mě dalo koukat! :-)

      Vymazat
    3. Mám stejný problém, druhý den už mám culík, aby se na mě dalo koukat! :-)

      Vymazat
    4. uplně mi mluvíš z duše ;) přidávám se k tomuto dotazu :)

      Vymazat
  12. Super článek! Mě by právě zajímalo, jak vypadá to množství 70-100, nějak si to nedovedu představit, a proto ani netuším, jestli to, co mi padá, je v normě nebo ne, prostě to neodhadnu :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím, taky to nedokážu poznat a mám pocit, že jich je strašně moc a třeba se jen zbytečně děsim...nebo se naopak děsim málo :-D

      Vymazat
    2. thessa: přesně přesně tak. jako já jsem to říkala své kadeřnici, že mám pocit, že mi HODNĚ padají vlasy a ona na to, že to neee, že tím, že je mám dlouhé, mi to pak přijde jako velký "chuchel" nebo "chumel" nebo jak to říct. ale jako nevím, no. každopádně jsem si teď pořídila dýňový olej k vnitřnímu užití, který je prý na padání vlasů skvělý a aspoň mám pocit, že pro to něco dělám, kdyby to padání náhodou nebylo v normě :-D bože, máme to my ženy starosti.

      Vymazat
    3. Jak asi vypadá množství 70-100 vlasů? No to je otázka, co takhle vzít ten "chuchel" a spočítat si to? ;-) Jednodušší řešení asi není, 100 vlasů bude vypadat jinak u krátkých a jinak u dlouhých vlasů.

      Vymazat
  13. Ahoj Péťo, jak dlouho taková procedura trvá?
    V.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den Veru, procedura trvá hodinu a půl včetně foukané.

      S pozdravem, Filip, Kapyderm.cz

      Vymazat
  14. Peti, tak to je pro článek nabitý až po okraj užitečnými informacemi! Opravdu :-). Mám problém s řídkými vlasy okolo pěšinky, postupně se to rozlézá, a trápí mě to. Na pana Lukáše bych měla otázku následující: před 3 lety jsem si vytrhala vlasy pinzetou - i s vlasovými kořínky. Udělala jsem to, protože jsem měla pocit, že nějaké létající vlasy okolo mi kazí hladkost účesu. Pak mi dorostly - trčely mi z hlavy jako malé tvrdé počátky vlasů a já je vyškubla podruhé, opět i s kořínkem. Ač je to už 3 troky, pořád nevím, jestli jsem si tak tyto vlasy odepsala nebo jestli znovu dorostly. Rozhodně toho lituji toho, od té doby trpím představou, že jsem si objem kštice dost zredukovala a nevím, jestli vyškubnuté vlasy jsou schopny vůbec dorůst, tak mě to zajímá. Děkuji za odpověď, za článek a tip, kde jít řešit své vlasové problémy! :-) Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. podobny problem trapil aj mna, bohuzial mne velmi uskodila farba od loreal, zacali mi padat vlasy, vyskusala som rozne tabletky, caje, vodicky od koznej - ciastocne pomohli, no moja kozna lekarka mi zacala pichat do vlasovej pokozky vitaminy a krasne sa mi zahustili, korienky sa prebrali, hlavne okolo cesticky. lekarka bolo milo prekvapena a potesena ked zbadala, ze zacinaju vlasy rast! radsej ist hned koznej, pretoze, ak sa vam zjazvi vlasova pokozka, vlasy uz na tom mieste nikdy nenarastu, podlozena informacia od mojej koznej lekarky!!!!! pozor na to! mala som strasne stresy z toho, ze sa mi uz vlasy nikdy nezahustia a tie injekcie mi velmi pomohli! znacka, nie som si ista, tusim sa to vola haircare.

      Vymazat
    2. Moc děkuji za informace! Doufám, že pokožku jsem si snad nezjizvila...Mohu se zeptat, jak takové ošetření probíhalo a jak moc náročné bylo po finanční stránce? A za jak dlouho po aplikaci nebo po jednotlivých sezeních jste začala pozorovat růst nových vlasů prosím? Kéž by to fungovalo i u mě, když už mám ten svůj řídký stav na hlavě přes tři roky, tak dlouho ach jo...Každopádně moc díky, Eva

      Vymazat
    3. prosim vas napiste mi email, nechodim sem pravidelne. dnes som bola opat na injekcii, napisem vam.....:)

      Vymazat
    4. eva99@seznam.cz díky :-)

      Vymazat
  15. Platí sleva i do ostatních salónu, nejen pražského? :)

    OdpovědětVymazat
  16. Jestli jde udělat procedura i doma a s jakými přípravky? :)

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně. Otázka vystihující vše.

      Vymazat
  17. Pro holky, které mají Prahu z ruky...Kapyderm by měl mít jeden salon i v Brně, sice už tam diagnostiku provadí paní, ale i ta je moc milá ;-)

    OdpovědětVymazat
  18. Mám problém se suchými konečky. Žádné masky ani kondicionery mi nepomáhají a i když si nechám vlasy ostříhat tak je mám stejně pořád suché. A mimochodem velmi zajímavý článek :) !

    OdpovědětVymazat
  19. Pro holky, které mají Prahu z ruky...Kapyderm by měl mít jeden salon i v Brně, sice už tam diagnostiku provadí paní, ale i ta je moc milá ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé děkuju za info, jsem z Brna a zrovna jsem uvažovala o výpravě do Prahy.

      Vymazat
    2. A kde v Brne? Vieš mi dať prosím ťa aj nejakú adresu?

      Vymazat
    3. Dobrý den Adriano, v Brně se trichologií zabývá paní Beránková, který provádí jak diagnostiku, tak i rašelinové procedury.
      Salon Hairmony
      Eva Beránková
      Gorkého 9/38
      Brno-Veveří
      Objednávky: +420 731 189 945

      S pozdravem, Filip, Kapyderm.cz

      Vymazat
  20. wow, ta procedura zní bezvadně! taky bych ji potřebovala!

    OdpovědětVymazat
  21. Musím říct, že článkem jsem nadšená, protože to asi trochu vysvětluje, proč mívám od kadeřnice nádherně umyté vlasy, opravdu lehkou hlavu, kterou mi stačí si umýt po delší době než obvykle. Spotřebuju, co mám doma, a pak už jdu někam investovat do kvalitních vlasových přípravků bez silikonů! :-)
    Péťo, olivový šampon od Ziaji byl bez silikonů, že? Cítila jsi rozdíl oproti těm z drogérie? Zajímalo by mě, do jak moc profi šamponů a kondiciérů se musí investovat.
    Díky

    Mouni

    OdpovědětVymazat
  22. Ahoj Peti :), mě už strašně dlouho trápí mastná pokožka hlavy. Ráno si vlasy umyji, vyfoukám a večer můžu mýt znova. Nebo když si vlasy umyju večer, tak ráno si je můžu mýt znova. Není to zrovna moc praktický a nosím kvůli tomu většinou culíky nebo drdoly, i když zbožˇuju rozpuštěné vlasy :/.
    Jinak ti to na fotkách moc sluší a Lukáš je vážně hezký chlap :D.

    OdpovědětVymazat
  23. Po dlouhý době co jsem přečetla celý článek a musím říct že to vypadá to dost lákavě, protože mé vlasy jsou v dezolátním stavu

    zvu tě k nám na blog http://nikiandsuzi.blogspot.cz/ :))

    OdpovědětVymazat
  24. Jeee dekuji za moc poucny clanek. Otazek mam asi milion, tak jen ty hlavni. 1) lze provest tuto metodu i doma ? 2) jak doma udrzovat pokozku hlavy stale cistou ( po procedure) ? 3) jake pripravky doporucuje napr. Ktere z drogerie, profesionalni ci jestli hydratacni, cistici atd. 4) na jake chemicke latky si dat v samponech pozor a posledni 5) jaky ma Lukas nazor na prirodni kosmetiku, prirodni tuhe sampony a masirovani pokozky oleji a napr. Bioharem.

    OdpovědětVymazat
  25. Existují některé přípravky, které neníčí vlasy a pokožku ale v cenově dostupné kategorii například pro studenty? Káťa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. skús Alverde z DM, je to prírodná certifikovaná kozmetika bez silikónov, parabénov a zložiek na báze ropy, skutočne skvelá a za veľmi príjemné "študentské" ceny. robia šampóny, balzamy, masky aj stylingové prípravky. odkedy používame doma Alverde, máme krásne vlasy, dcérka aj ja, už sme ich mali v katastrofálnom stave z tých Elséve a podobných silikónových produktov, dcérke sa nedal spraviť ani žiadny účes, vlasy mala splihlé a zároveň také klzké, že sa proste nič s tým nedalo robiť. ono nejaký čas potrvá, kým sa tie silikóny vymyjú, určite aj pár týždňov až mesiacov, ale potom je ten výsledok fakt super.

      Vymazat
    2. jj Alverde je moc fajn, ale pozor, některé šampony a masky obsahují alkohol, což zase může vysušovat

      Vymazat
    3. no ten alkohol je tam ako prírodný konzervant. ak je problém s vysušovaním, majú šampóny napr s rôznymi olejmi, arganovým, mandľovým, hroznovým (ten je super na regeneráciu lámavých vlasov) a tak, tie určite vysušovať nebudú.

      Vymazat
  26. Mě by zajímalo (a nejsem sama dle diskuzí na internetu), jestli by mi dokázal poradit s vlasy, které sice rostou, ale dole se ulamují a délka zůstává léta stejná. Kdyby to uměl opravit, tak platím snad i zlatem :-) Kdyby ses ho na to zeptala, byla bych neskutečně vděčná :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám velmi podobný problém. Taky se mi třepí a ulamují konečky a to i přesto, že je pravidelně zastřihuji, používám na ně výživný olejíček a před pár měsíci jsem začala jíst i Biosil, který si lidi dost chválí. Stav je ale pořád stejný. Takže se přidávám k žádosti o nějakou radu. :)

      Vymazat
    2. Také se přidávám. Mě se asi konečky neulamují - aspoň jsem si toho nevšimla. Ale vlasy mi už prostě nerostou. Délku mám k lopatkám. Přitom cca před deseti lety jsem měla vlasy ještě delší a stále rostly. Pak jsem si je bohužel nechala ostříhat a od té doby nemůžu té délky dosáhnout. Jana

      Vymazat
  27. Ahoj, super clanek :) jinak by me zajimalo, co na velmi pevne, hrube a huste a suche vlasy s lupy. Moje vlasy mi pripominaji lvi hrivu, chtela bych je trochu zjemnit a hydratovat, nejlepe doma. Predem diky:)

    OdpovědětVymazat
  28. Věřím, že procedura je fajn a účinná. Používat ale všechny tyto produkty i na tu domácí hygienu, tak se člověk nedoplatí. Mám velké problémy s vlasovou pokožkou, měla jsem od Kapyderm kolagenovou emulzi, která stav mé pokožky vlasů ještě zhoršila, takže nákup dalších přípravků nezvažuji. Nakoupit to všechno - šampon, rašelinu, tonikum, kolagenovou emulzi, investovat takové peníze a pak aby to nepomohlo, to bych si nafackovala. Jednorážově bych třeba i investovala, protože mé problémy trvají už dlouhodobě a nevím si už rady, ale to pak znamená používat tuhle vlasovou kosmetiku stále, pořád ji dokola kupovat, což nechci dávat takové peníze. Začarovaný kruh :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den Klárko, mrzí mě, že jste nebyla spokojena. Kolagenová emulze je nejoblíbenější přípravek u našich zákazníků. Pokud byste měla chvilku, zajímala by mě podrobněji Vaše zkušenost, kontaktovat mě můžete na filip@kapyderm.cz. S pozdravem, Filip, Kapyderm.cz

      Vymazat
    2. Děkuji za odpověď, kontaktu na Vás využiji.

      Vymazat
  29. Ta procedura mě velmi zaujala. :) Já mám problém s mastnými vlasy.Ať používám jakékoliv výrobky,musím si vlasy mít nejdéle jednou za dva dny..

    OdpovědětVymazat
  30. Snad se na mne nebude Lukáš zlobit,když tady dám odkaz na jeho poradnu: http://www.kapyderm.cz/forum.php

    OdpovědětVymazat
  31. Je nějaký zkušený tricholog, který tuto proceduru nabízí i v Českých Budějovicích? A doporučil byste mi nějakého trichologa na jihu Čech? Moc děkuji!! Skvělý článek, Peťo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den Peťo, v Českých Budějovicích spolupracujeme s Jiřím Hambergrem, ke kterému je možné se objednat jak na diagnostiku, tak i rašelinovou proceduru.
      Studio Hamberger
      Jiří Hamberger
      Dr. Stejskala 8
      České Budějovice
      Objednávky: +420 602 270 376

      S pozdravem, Filip, Kapyderm.cz

      Vymazat
  32. Ať nám Lukáš prozradí, jak předcházet zanesení vlasových cibulek a jaké produkty tedy používat? Narovinu ale říkám, že šampón za 500,- Kč, který seženu jen v salonu Kapyderm, nejsem ochotna kupovat ;)

    OdpovědětVymazat
  33. To by se mi taky hodilo :D mě totiž taky dost padají vlasy a mám je i mastné :) a jediné co by mě zajímalo je jestli se tomu dá předejít aniž bych musela do salonu na proceduru :)

    OdpovědětVymazat
  34. Naprosto úžasný článek. Padání vlasů mě taky hodně trápí a asi už vím proč :D Praha je pro mě docela daleko, tak by ses ho tedy mohla zeptat, jak se o vlasy starat doma a jaké přípravky jsou nejlepší :-) děkuji ;)

    OdpovědětVymazat
  35. Ahoj Péťo, můj problém asi není příliš častý a tak se do videa asi nevejde, ale kdyby ti třeba chyběla otázečka. :D Zajímalo by mě, jestli nemá Lukáš nějakou zkušenost s padáním vlasů u biologické léčby (remicade = infliximab) Crohnovy choroby. Co mám biologickou, léčbu šíleně mi padají vlasy a nejsem si jistá, jestli mně může nějaká procedura pomoci. Ale kdyby s tím měl nějakou zkušenost asi bych do toho šla, protože z toho mám poslední dobou docela stres. Jinak moc zajímavý článek.

    beprettybym.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  36. Podívala jsem se na šampon Kapyderm pro vlnité vlasy a i ten má ve složení silikony (Dimethicone copolyol)! Docela mě to zarazilo. Proč je tam? Zběžně jsem se podívala na některé další šampony a tam už silikon není.

    Ještě bych měla otázku, jestli se kondice mých vlasů zlepší už jen používáním kosmetiky Kapyderm - čili jestli se to obejde bez té procedury, kterou podstoupila Petra v salonu.

    OdpovědětVymazat
  37. A cena za tuto proceduru?

    OdpovědětVymazat
  38. Peti, to je hodně zajímavý článek. Mám pocit, že mi za VŠ vypadala půlka vlasů a říkala jsem si, že to je stresem, antikoncepcí popř. nedostatkem železa, ale po přečtení článku si říkám, jestli to taky není zanesenou pokožkou. Koukala jsem a jsou i v Brně, když se objednám, chápu správně, že zaplatím proceduru, diagnostika bude zdarma a zaplatím 500 kč? jsem zmatkař, potřebuji se ujistit:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den Leinko, diagnostika je zdarma a nezávazná, ať už se poté rozhodnete pro proceduru nebo ne. S pozdravem, Filip, Kapyderm.cz

      Vymazat
  39. Super clanok aj fotky, priznam sa, ze ma zarazilo, ze ti Lukas fukal uplne mokre vlasy, ked to vsetci odbornici (aj lekari) zakazuju. Fenovat vlasy by sa nemali vobec alebo az jemne presusene, urcite nie mokre. A potom citam, co si napisala : pokud necháváte vlasy volně uschnout, zbytečně tím dehydrujete pokožku hlavy. Toto je podla mna uplny nezmysel a odporuje si to. Volne susenie dehydruje pokozku? A co potom fenovanie?? Pozrela som si pripravky znacky Kapyderm. Je super, ze uvadzaju cele INCI zlozenie, ale ten Sodium Laureth Sulfate, uff, to je pendilo, ktore robi velku neplechu na pokozke vlasov a Cocamide DEA, Cocamidopropyl Betaine tiez nemaju v kvalitnom sampone proti padaniu vlasov co hladat. Chemia nepusti. Cim menej tejto chemie, tym pre pokozku hlavy lepsie. Prepac, studovala som chemiu, tak mam profesionalnu deformaciu:-))
    Naopak, zaujala ma ta raselina, tu mozno vyskusam.
    btw. Lukas je velky fesak :-)
    Zuzana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no vidíš, tak je to asi len ďalší o***. rady dobré, ale podľa toho, čo píšeš, zrejme "vodu kážu a víno pijú". ja osobne už v živote nedám za šampón, ktorý mám na hlave pár minút, viac ako 5 eur - tie, čo používam od Alverde, stoja ešte o polovicu menej a SLS, silikóny ani parabény neobsahujú! lebo presne, ako píšeš, to tam proste nemá čo hľadať. tiež som bola na takej procedúre, kde mi akože odstránili z vlasov silikóny (robí to Beauty Clinic na Záhradníckej v BA) a ponúkli mi na predaj ich šampóny, jeden stál v priemere cca 25-30 eur, a doma som zistila, že obsahujú silikóny!!! odvtedy už nikdy viac, je to len vyťahovanie peňazí. silikón sa z vlasov vymyje proste tým, že prestaneme používať šampóny so silikónom, netreba žiadne špeciálne procedúry na to.
      inak moja mama si roky umýva vlasy nastrúhaným detským mydlom, a má hrivu ako levica :))

      Vymazat
  40. Výborný článek, Peti. Videa se už nemůžu dočkat. Mám poslední zhruba rok velké problémy s pokožkou hlavy. Trápí mě lupy a svědící kůže na hlavě. Šampony se silikony vůbec nepoužívám, snažím se používat šampony přírodnějšího typu. Takže abych to zkrátila, zajímalo by mě, co by Lukáš poradil na svědící a velmi citlivou pokožku hlavy.

    OdpovědětVymazat
  41. Mám problém s lupy, vyzkoušela jsem už hromadu přípravků z lékarny, ale nic mi nepomohlo na déle než pár týdnů. Vlasy se mi taky dost rychle mastí, musím si je mýt ob den. Podle kadeřnice prý mám vlasy jemné, nedrží mi snad vubec nic, culík mi spadne tak po 3h, o vlnách ani nemluvím. Nevím co stím :(.

    OdpovědětVymazat
  42. Tak tuhle proceduru bych potřebovala jako sůl! Skvělý a hlavně přínosný článek, Péťo ;)

    OdpovědětVymazat
  43. Kapyderm produkty jsem měla, a byla jsem s nimi moc spokojená :) celkem super je čistící šampon Balea, který slouží právě k tomu odstranění nánosů atd. jeden čas jsem ho měla, a teď jsem si vzpomněla, že bych si ho mohla pořídit znova.

    OdpovědětVymazat
  44. Ahoj! Moc skvělý článek, hodně mě zaujal. :-) Chtěla bych se zeptat, zda můžu tento salon navštívit i když nemám žádné zásadní problémy s vlasy? Ta problematika vlasů mě zaujala a docela by mě zajímalo zjistit, jakou má strukturu vlasů a nějaké tipy od odborníka, který by mě upozornil, co dělám špatně a jak správě bych měla o vlasy pečovat. Naštěstí žádné výrazné problémy nemám, ale cítím, že mé vlasy potřebují lepší péči, tak by se mi nějaká konzultace šikla. :-)

    OdpovědětVymazat
  45. super článek! :D a ohledně otázek do videa : fakt by mě zajímalo co s mastnými/rychle se mastícími vlasy - jaké typy produktů používat a klidně i konkrétní příklady :D

    OdpovědětVymazat
  46. Ahoj, da se i nejak doma cistit zanesena pokozka? Jak predchazet splihlym vlasum? Co udelat proto aby se vlasy mene mastily? Supr clanek! :) :)

    OdpovědětVymazat
  47. Celý život mám lupy, svědí mě horní část hlavy a vlasy taky padají. Hlava svědí prakticky i po umytí vlasů a jejich vysušení.
    Vlasy se mi mastí. Je mi ale 68 roků a to už asi není pro studio zajímavé. Ale mít pěkné vlasy, bez jejich padání a svědění
    pokožky hlavy - to bych chtěla zažít. Zatím se žádné kadeřnictví ani dermatoložka k žádnému výsledku nedopracovaly.

    OdpovědětVymazat
  48. Teda jsem nadšená! Peti, zajímalo by mě, čím konkrétně - jakým přípravkem - se ta pokožka (kořínky vlasů) dá takto neuvěřitelně odmastit? Je to díky té rašelině? Nebo na to má zásluhu ten šampon? Díky za info :)

    OdpovědětVymazat
  49. Škoda že nejsem z Prahy :-( a pojedu tam až v létě a to vůbec nevím jestli bych měla čas se tam stavit :-).

    OdpovědětVymazat
  50. Zajímalo by mě, jak o pokožku hlavy pečovat doma, jsem v zahraničí a nemám možnost jít do salonu, popř. jaké produkty by doporučil? Kapyderm je poměrně drahá značka.. jakou jinou cenově dostupnou značku (možná drogerie?) by např. doporučil? :)) děkuju Luca

    OdpovědětVymazat
  51. Zajímalo by mě, jak o pokožku hlavy pečovat doma, jsem v zahraničí a nemám možnost jít do salonu, popř. jaké produkty by doporučil? Kapyderm je poměrně drahá značka.. jakou jinou cenově dostupnou značku (možná drogerie?) by např. doporučil? :)) děkuju Luca

    OdpovědětVymazat
  52. Zní to fakt dobře, ale musím říct, že před tak pěkným chlapem by se mi spíš rozklepaly kolena a byla bych nervózní, než abych si to dokázala plně užít :D! Mám dlouhé a vlnité vlasy, cca těsně nad zadek, a poslední dobou mě trápí úplně stejné problémy, jako Tebe - takže děkuji za článek, rozhodně nad tím budu uvažovat :)

    OdpovědětVymazat
  53. Ahoj Peti, zajímavý článek, ani jsem nevěděla, že takový salon je, stydím se. Na video se už teď moc těším, díky za ně:) Kdyby to šlo, ráda bych se zeptala, zda by nedokázal poradit s vlasy, které jsem měla do cca 20 let krásně kudrnaté a posledních cca 8 let se mi čím dál víc rovnají. Možná je něčím zatěžuji, ale nevím, jak to napravit, kadeřnice mi moc nedokázala poradit. Třeba je to jen genetika, netuším. Díky za takové osvětové články, hezký víkend. Anuska (ronny.pise.cz)

    OdpovědětVymazat
  54. Ahoj Peti a Lukáši :), mě by zajímalo, co mám dělat s odrostem, když už si nechci barvit vlasy. Děkuju! :)

    OdpovědětVymazat
  55. Ahoj Péťo, to je úžasný článek! Opravdu přínosný :-) I když jde hlavně o potvrzení toho, co člověk tak nějak tuší, nebo i ví, ale zavírá před tím oči. Zajímalo by mě třeba, jak často se myjí zdravé vlasy. Překvapilo mě, jak dloho sis je vydržela nemýt a stále byly ok. Já myji obden, a druhý den už jsou hned mastné. Určitě mám taky zalepenou pokožku hlavy - čím déle mytí odkládám, tím více "udušených" vlasů vypadne. Ráda bych se také dozvěděla, jestli nemají nějakou malou (cenově únosnou) sadu na domácí vyčištění. Všimla jsem si, že produkty jsou dost drahé, tak abych si nakoupila všechny, které jsou potřeba, to nemohu. Můžeš třeba ještě napsat, jaké látky v šamponech nejvíc vlasy zanášejí a škodí jim? Děkuji, těším se na pokračování!! :-)

    OdpovědětVymazat
  56. Mám stejnou otázku, jako většina komentářů - co používat při denní péči. Škoda, že salon mám přes celou republiku daleko:-(

    OdpovědětVymazat
  57. Mne vlasy padaji hlavne po umyti, takze uz vim, kde bude problem. Diky moc za clanek, Peto, budu tu diagnostiku muset zkusit.

    OdpovědětVymazat
  58. Ahoj Peti! Zajímalo by mně, jak dlouho se pokožka hlavy zanáší =) (myslím tím- po proceduře, kdybych pečovala o své vlasy a pokožku hlavy jako doposud).
    Článek je zajímavý... ani jsem netušila, že něco takového existuje.
    Míša

    OdpovědětVymazat
  59. A zajímaly by mě tedy tipy na produkty, krom kapydermu, které pokožku nezanesou... Pak nějaký zázrak na lámavé konečky
    A kdy bude videjko?

    OdpovědětVymazat
  60. Ahoj, moc by mě zajímalo, jestli má Lukáš nějakou zkušenost s vlasy po dredech. A celkově s tím, co dredy dělají s pokožkou hlavy v době, kdy jsou vlasy (záměrně) zadredované. Mám zkušenost, že co mám dredy, nemastí se mi tolik "vlasy" u hlavy a nemám lupy, s čímž jsem s normálními vlasy problém měla.
    Vím, že tady pro tento typ účesu pravděpodobně nemáte slabost, ale mě osobně by opravdu zajímalo, jestli to zadredováni neprospívá minimálně té vlasové pokožce. Vzhledem k tomu, že si hlavu meju po delších intervalech než s notmálními vlasy a pokud ano tak přírodním kopřivovým šamponem.

    Budu opravdu moc ráda pokud se mi dostane jakékoliv odpovědi, co se dredů týče.

    P.S.: že vlasy jako takové jsou v nich zničené, vím. Mám v plánu si dredy nechat částečně odrůst a poté si střihnout mikádo.

    OdpovědětVymazat
  61. To je super :)
    Zajímalo by mě, jaké produkty běžně dostupné a i cenově tedy vlasovou pokožku nezatěžují, protože zkouším nejrůznější šampony z drogerií a po většině z nich mám vlasy zplihlý jak slepice :D. Garnier, Pantene, Timotei, Syoss, Head&Sh., L'Oreal.. bla bla a tak dále, nejvíc mi asi vyhovuje Balea, ale opravdu mi dělá problém najít něco bez těch všech silikonů atd. a vůbec nevím, čím ty vlasy a hlavně tu kůži nebudu zatěžovat. Vlastně ještě Lush šampony jsou bezvadný, jenže to je dražší a já se do Prahy dostanu dvakrát do roka. Takže bych uvítala konkrétní tipy, i ty co používáš, protože mám stejný problém jako ty - padání, mastné u hlavy, suché konečky, jemné vlasy..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. všetko, čo si vymenovala, je silikónová klasika. skús Alverde z DM, to je prírodná certifikovaná kozmetika bez silikónov, parabénov a škodlivách sulfátov. my sme veľmi spokojné s dcérkou, odkedy používame.

      Vymazat
    2. Já zase můžu doporučit šampony od Bione (k dostání v Globusu, v drogerii Jasmín a na netu). Alvedre mi moc nevyhovují tím, že vůbec nepění-protože neobsahuje sulfáty. Nemám po nich pocit umytých vlasů :-( Nevím jak to Bione dělá, ale pění i bez SLS/SLES :-)

      Vymazat
    3. no mne zas Alverde šampóny penia dostatočne, jediný, ktorý snáď nepení skoro vôbec, je ten modrý s liečivým bahnom na lupiny, ale zas sa dá trebárs zmiešať s nejakým iným. takže treba vyskúšať. v DM-ku majú aj inú prírodnú kozmetiku, napr. Laveru, tá má tiež šampóny (aj keď mňa až tak nenadchli, Alverde sú lepšie), Purity Vision a ešte čosi... treba mrknúť.

      Vymazat
  62. taky jsem byla u tricholožky, a opravdu mi hodně pomohla.Naučila sem se správně mýt pokožku hlavy a to je to nejdůležitější.Doporučovala hodně pročesávat vlasy, nejlépe všemy směry, každý den.Před mytím masírovat pokožku hlavy aby se právě uvolnil ten maz a šampon to následně hezky vymyl.Existují i na to i různá čistící séra, která se nanášejí před mytím vlasů.Všechny tyhle přípravky mám od zančky gestil care a musim říct, že mi to fakt zabralo.Tobě to určitě taky pomůže, protože máš úplně stejné vlasy jako já před tím než sem začla se správnou péčí.Měla sem je taky takové jemné a rozlítané, ale po půl roce sem viděla výsledky.Mám mnohem lesklejší a hlavně pevnější a silné vlasy. Jen dodám, že každý půlrok chodím na kůru Literam

    OdpovědětVymazat
  63. Ahoj Petro moje mamka by chtěla vyzkoušet proceduru proti vypadávání vlasů, ale je jí 42 let takže vlasy vypadávají kvůli věku pomohla by ta procedura. Mimochodem máš krásné šaty. Sára

    OdpovědětVymazat
  64. Holky různé firmy prodávají séra na čištění vlasové pokožky.zkušenosti mám s Gestil care a Brellil.Dají se koupit ale jenom na netu a mají různé druhy tak zkuste

    OdpovědětVymazat
  65. Nejprve bych chtěla poděkovat za super inspirativní článek.:) Začínám doufat, že s mými vlasy se ještě dá něco provést. Sice jsem vyzkoušela mnoho produktů, od kvalitních přes drogerkové, přírodní i zcela syntetické. No z ničeho jsem nebyla natolik nadšená, abych zůstala věrná jenom jednomu výrobku. Moje vlasy jsou husté, ale velmi suché. Zvláštní je, že druhý den se začínají od kořínků mastit a pokožka nepříjemně svědit. Od malička mám atopický ekzém a myslím, že právě ten hraje důležitou roli i s mými problémy s vlasy a pokožkou hlavy. Používám hydratační šampony a jednou za čas masky na vlasy. Avšak takřka pokaždé, když si po umytí vyfoukám vlasy studeným vzduchem, se mi začnou objevovat lupy, které se snažím odstranit buď hřebenem nebo pokud to lze, tak nanáším krém, abych se jich zbavila. Jinak vlasy jsou poměrně neforemné a mají tendenci elektrizovat. Budu vděčná za jakoukoliv radu, tip co s takovými vlasy provést. Děkuji a přeju ti Péťo hodně úspěchů s tak suprovým blogem jaký máš :)

    OdpovědětVymazat
  66. Myslím, že ho NUTNĚ potřebuju navštívit :D

    OdpovědětVymazat
  67. Nejvíce mě trápí lupy a to, že mám vlasy polámané. Jinak pěkný článek :)

    OdpovědětVymazat
  68. Petruš děkuji za tento článek! Mě vypadávání vlasů trápí nějakou dobu, vlasů mám opravdu hodně málo. Kvůli maštění vlasů jsem přestala používat šampony se silikony a sulfáty či co. Používám nyní šampon od Bione Cosmetics a obilnými klíčky a vlasy si nemusím mít každý den, ale stačí až třetí den :-), je to fakt znát. Jen u toho vypadávání si nejsem jistá, jestli se zmírnilo, spíš až tak ne. Konečky mám suché, třepící se, na ty používám při mytí masku nebo kondicionér.

    Zajímalo by mě, zda má Lukáš zkušenosti s kosmetikou Bione a jaký názor k ní má, popřípadě jakou vlasovou kosmetiku by nám doporučil, aby jsme naše vlasové pokožky mohly udržovat v čistotě :-).

    OdpovědětVymazat
  69. Ahojky Peti:-) článek úžasný a opravdu moc zajímavé téma, mě by zajímal způsob mytí pokožky hlavy (jestli tlačit, netlačit, krouživě nebo drbat třeba:-D) a taky co značí roztřepené konečky i přesto, že si tepelně neupravuji vlasy. Moc děkuji za odpovědi a budu se těšit na video.

    OdpovědětVymazat
  70. Lukáš je moc pěknej a sympatickej chlap

    OdpovědětVymazat
  71. Ahoj Peti, moc by mě zajímalo a byla bych ráda, pokud se zeptáš, co dělat se suchými vlasy. Mám je suché po celé délce s vyjímkou kořínků, kde se mastí rychleji. Po umytí je mám na všechny strany a jak chemlon. Nepomáhají ani masky pro suché vlasy ani olejíčky Moc děkuji za odpověď.

    OdpovědětVymazat
  72. čím více věcí si do vlasů dáváme v naději že je budeme mít zdravější či hezčí, tím více jim škodíme.... jen tak mimochodem, všimli jste si někdy, jaké mají bezdomovci neuvěřitelné hára? čím to asi bude? a pochybuji že pravidelnou péčí šampónu, masky, bezopachového kondicionéru, pěnového tužidla, laku na vlasy a finální úpravou pomocí fénu a žehličky;) veronika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlas! Stejně je to i s pleťovou kosmetikou, čím méně ji používám, tím lepší mám pleť!

      Vymazat
    2. Ne, nevšimla jsem si, že by měli hára. Většinou mají pár mastných chlupů. To je asi tak stejný blábol, jako že cikánky jsou skvělé matky. Proč jsou pak plné děcáky cikáňat, že jo. Bože kam jen lidi na tyhle pindy chodí?!

      Vymazat
    3. Anonym 11.47: Protože je lidi s předsudky nemají zájem osvojit.
      Anonym 22.39: No, oni spíš jaksi nechodí ke kadeřnici. To opravdu správná cesta nebude. :D Ale kamarád říkal, že mu strašně pomohlo, když přestal používat šampony a začal si mýt vlasy jen vodou, od té doby neměl lupy... (zas ale má krátké vlasy, že jo)
      Anonym 9.15: Tak to je hodně dvousečný, protože je otázka, jaká kosmetika a na co. Absolutní vyhýbání se kosmetice pak mžůe u některých lidé vést k opravdu bídné pleti s postupujícím věkem...

      Eliška

      Vymazat
  73. stastie, ze ja take veci nepotrebujem :)

    http://beautybybellatrix.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  74. Marně si lámu hlavu nad tím, jak dlouho roste vlas... ta informace o tom, že vlas rostě 2-8 let a pak vypadne. Vím, že mi vyrostou vlasy o 1cm za 3-4 týdny a při délce vlasů 75cm nechápu, jak by tedy ty vlasy tak narostly. Je to někomu jasné?

    OdpovědětVymazat
  75. Na diagnostiku mám jít s umytými vlasy? Mohu mít na vlasech při diagnostice lak a tužidli a olejíčky a neumyté vlasy? Či přijít na diagnostiku s čerstvě umytými vlasy bez použití masky a spol?? Děkuji. A je nějaká stejně kvalitní diagnostika a tricholog v jižních Čechách a jakého trichologa by nám pan odborník doporučil zde na jihu Čech. Jak dlouho vydrží efekt po ošetření řašelinou a spol panem trichologem a jak často kůru absolvovat. Lze si kůru dělat doma?? Děkuji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tady na jihu funguje Jiří Hamberger, má i svoje kadeřnictví. "Naneštěstí" je to ještě větší kus než Lukáš Rossbach. :D

      Vymazat
  76. mě by hrozně zajímalo, jak pečovat o vlnité vlasy, co používat nebo čemu se vyhýbat, aby to byly pěkné hladké vlnky a ne vrabčí hnízdo :(

    OdpovědětVymazat
  77. Tak to musela být hodně zajímavá zkušenost. Na chvíli jsem dostala strach, jak to asi vypadá s mými vlasy. Naštěstí už ale dlouhou dobu používám silikonové přípravky pouze na konce vlasů (kondicionéry, masky, tekuté krystaly) a šampony se snažím vybírat vždy bez silikonů, podle mě je jich v drogerii dost velký výběr, když se člověk naučí číst složení. Určitě bych ale takovou profesionální péči někdy chtěla zažít :)

    OdpovědětVymazat
  78. Ahoj, já bych se ráda dozvěděla, co by doporučil za produkty. Jak se co nejlépe postarat o vlasy doma :)

    OdpovědětVymazat
  79. Které přípravky z drogérie jsou největší zlo a které naopak nejsou tak hrozné?
    Jaký je Lukášův názor na časté tepelné upravování (1-2x týdně) a na termo přípravky z drogérie? Jsou to vyhozené peníze nebo vlas dokáží opravdu ochránit?
    Mohl by Lukáš popsat důvod, proč se třepí konečky a jak proti tomu, co nejúčiněji bojovat?
    Díky moc za tento zajímavý článek i případné odpovědi.

    OdpovědětVymazat
  80. Mě by zajímalo, zda má Lukáš přítelkyni :D

    OdpovědětVymazat
  81. Ahoj, Taky bych měla dotaz, po prvnim porodu mi dost padaly vlasy, teď čekám druhý dítko a už se děsim jak zas prořídnu :( zajímalo by mě jesli by pan tricholog věděl jak tomu předcházet nebo aspoň to padání omezit i když je to nejspíš hormonálního původu?? Po čase u prvního to přešlo, ale bohužel vlasy navíc padaly vepředu u čela,kde nosim patku, který mám dost vysoký, takže jsem byla jak promítací plátno :) Andrea

    OdpovědětVymazat
  82. Ach jo, do Prahy to mám z ruky, ale o prázdninách o tom zauvažuju. Ani 500 není moc.
    Silikonové šampony jsme tu už zmiňovala, že padání velmi pomáhají. Jsem ráda, že to potvrdil i odborník, protože dost lidí okolo tvrdí, že je to módní hysterie, ale já si za tím stála. Měla jsem otřesné vlasy a musela si je umývat denodenně. Po vysazení silikáču během 14 dnů obrat. Vlasy si umývám spíš symbolicky, protože venku je prach apod. Kvůli vzhledu by mi stačilo umývat je teď jednou týdně, ale dělám to dvakrát spíš pro pocit čistoty.
    Co mi teď bohužel dělá peklo a proč mě procedura láká je to, že užívám roacutan na pleť a vlady padají (alespoň mám ten pocit, vidět to na nic naštěstí není, ale na podlaze se mi to hemží jak v kadeřnictví).
    Děkuju za tuhle reportáž.
    Jinak ale musím říct, že nějaké vlasy občas vypadnou vždy, jak píšeš těch 70-100, a bohužel jak má člověk dlouhé, působí to opticky, že toho padá moc, oproti tomu, když má na hlavě ježoura. 100 dlouhých vlasů a 100 1 cm chlupů je fakt na pohled rozdíl.

    OdpovědětVymazat
  83. Mně by zajímalo, které šampóny (třeba i konkrétní značku) tu pokožku hlavy a vlasy, tak nezatěžují. Jinak článěk supr a asi si na to někdy zajdu, když bude čas a peníze :D

    OdpovědětVymazat
  84. Ahoj Peti, já bych se ráda zeptala na suchou pokožku hlavy. Už hned po umytí se mi vlasová pokožka doslova "loupe", hlavně v oblasti okolo čela .. super článek, díky!

    OdpovědětVymazat
  85. Teda musím říct, že tento článek je naprosto skvělý! Pobrala jsem z něj velké množství UŽITEČNÝCH informací. Navíc je výborně zpracován, doplněn fotkami, takže jsem si to vše krásně představila :-)
    Jsi má nejoblíbenější blogerka, ráda se na tebe dívám, protože vždy mám mnohem lepší náladu. Na tvém blogu je mnoho inspirací, vychytávek a od té doby, co tě sleduji, se pomalu ale jistě začínám o sebe starat úplně jinak, lépe. Děkuji za vše!
    Pravidelná čtenářka Iva, které neunikne ani jeden článek :-*

    OdpovědětVymazat
  86. Peti, vlasy mi padají během a po umytí. Vlasy mám mastné, musím si je umývat každý druhý den. Po prozkoumání jsem zjistila, že vypadané vlasy mají u kořínků takovou bílo-šedou kuličku. Jakoby kořínek byl zanesen mazem - jak popisuješ ve článku. Moje otázka: Pomohlo by mi od vypadávání to doporučované tonikum, nebo musím absolvovat celou proceduru? Jsem z Brna. To mé vypadávání se pořád zhoršuje a mám takový pocit, že mi za chvíli na hlavě nezůstane už vůbec nic :-( Děkuji za rady!

    OdpovědětVymazat
  87. Peti, vlasy mi padají během a po umytí. Vlasy mám mastné, musím si je umývat každý druhý den. Po prozkoumání jsem zjistila, že vypadané vlasy mají u kořínků takovou bílo-šedou kuličku. Jakoby kořínek byl zanesen mazem - jak popisuješ ve článku. Moje otázka: Pomohlo by mi od vypadávání to doporučované tonikum, nebo musím absolvovat celou proceduru? Jsem z Brna. To mé vypadávání se pořád zhoršuje a mám takový pocit, že mi za chvíli na hlavě nezůstane už vůbec nic :-( Děkuji za rady!

    OdpovědětVymazat
  88. Ahoj Peťi, hezký článek. Akorát nechápu, proč by mělo nechání uschnutí vlasů volně dehydratovat pokožku a profouknutí fénem ne???

    OdpovědětVymazat
  89. Super článok, tá procedúra vyzerá úžasne.

    Mňa by zaujímalo, prečo vznikajú lupiny, a ko sa ich čo najjednoduchšie a najrýchlejšie zbaviť?

    OdpovědětVymazat
  90. Mě by zajímalo, jaký má názor Lukáš na populární spreje do vlasů s mořskou solí. Vlasy mi poslední dobou trochu víc vypadávají, ale celkově jsem měla vždycky s objemem problém. Teď jsem objevila spej na vlasy s mořskou solí od Toni&Guy a jsem z něj nadšená, protože mi dodává přirozený objem. Teď ale přemýšlím, jestli tím vlasům spíš něškodím a pokožku hlavy si s nimi nezanáším.
    A vůbec by bylo zajímavé slyšet jeho názor na stylingové produkty (nejen sprej s mořskou solí, ale i tužidla, pudry na objem atd.)

    OdpovědětVymazat
  91. Ahoj, od te doby co mám snizenou funkci štítné žlázy tak mi vlasy padají jak silene. S každým prohrabnutim vlasů mam v ruce 10 vypadlych. Je na to nějaka řada?

    OdpovědětVymazat
  92. Můj přítel trpí seboroickou dermatitidou ve vlasech, tak by mě zajímalo, jestli jde s ní nějak účinně bojovat. Jaké přípravky či metody jsou na to účinné. Kožní mu předepsala mastičku, ale že by to pomáhalo, se říct nedá. Takže budu vděčná za jakýkoliv tip. I by mě zajímalo, jestli by návštěva u trichologa pomohla. Díky :-) Lenka

    OdpovědětVymazat
  93. Určitě sis to užila, muselo to být příjemné! :) A zdravé pro vlasy :)

    OdpovědětVymazat
  94. Veľmi zaujímavý článok. Mne by sa tiež zišla takáto diagnostika. Asi by som sa mala na to informovať niekde v okolí lebo Prahu mám bohužiaľ veľmi od ruky :( Vlasy mám dosť podobné ako opisuješ ty. Mastnejšie korienky, suchšie konce, umývanie každý druhý deň, ale aspoň nejak výrazne nepadajú. Dosť by ma zaujímal názor na farbenie, melírovanie..., či to vlasom príliš neuškodí a či aj vtedy sa vlastne dá robiť táto diagnostika.

    OdpovědětVymazat
  95. Zajimavý článek. O rašelině jsem slyšela už hodně, ale že by se dávala do vlasů, to ne =)

    OdpovědětVymazat
  96. Ahoj Péťo, tak já mám neskutečně kudrnaté a husté vlasy, máme to v rodině :D, ale trápí mě to, že je mám hrozně tvrdé a suché, skoro nikdy (99%) je nemám jemné. Vlasy mi vždy padají při mytí, když je prsty pročesávám. Jinak se přes den nečesu, protože mám kudrnaté vlasy a kdybych si je učesala, tak mám neskutečnou slámu na hlavě a pěkný afro k tomu :D. Ráda bych znala názor Lukáše, popřípadě nějaké tipy. :D Děkuju moc. Míša.

    OdpovědětVymazat
  97. Ahoj Peti, zeptej se prosím Lukáše, jestli touto metodou lze řešit i předčasné šedivění (od 25ti let) :o((( Sice se každé tři týdny barvím, ale cítím se skrz šedinky hrozně :o(( Děkuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, také se velice přimlouvám, trápí mě to už od osmnácti, především jak bývají kouty, takže si zbytečně pět let barvím vlasy, sice se teď snažím spíš hennovat, ale nevydrží to tak dlouho....... Jinak díky za skvělý osvětový článek !!

      Vymazat
    2. Předčasné šedivění v 25? Já šedivím od 18!!! Máme to v rodině dědičné a genetika je holt mrcha. Kdybych se nebarvila, jsem ve svých 33 skoro úplně bílá... Ale lepší šediny, než koleno, ne?

      Vymazat
  98. Ahoj Petra, už dlho som ti nekomentovala blog ale toto je vážne zaujímavá téma. Takže by som sa chcela opýtať, že či pomôže rašelinový zábal aj rpoti veľmi rýchlo mastiacim sa vlasom?

    OdpovědětVymazat
  99. Zajímalo by mě, jaký má názor na suché šampony a pudry na objem.

    OdpovědětVymazat
  100. Jak se starat o pokožku hlavy, aby se nezanášela (s běžnými drogerkovými šampony)??
    Co dělat aby moje kudrnaté vlasy nebyli vysušené na konečcích??

    OdpovědětVymazat
  101. ne suché šampony jsou to nejhorší.Tím se právě ucpávají ty vlasové cibulky, které nemůžou dýchat, ucpávají se a vypadávají vlasy

    OdpovědětVymazat
  102. Možná se budu opakovat a určitě tu takový dotaz byl (jen nemám dneska čas vše číst :D)...tak by mě zajímalo, jak se opravdu dobře starat o vlasy doma. Ten hezký pán :) by nám mohl třeba říct, pokud to bude vědět, jaké jsou nejlepší šampony třeba v drogerii...či masky na vlasy apd. Plus jak ten šampon do vlasů zapracovat, jestli je i ten proces po mytí (jako jsou např. vlasy v ručníku) důležitý atd. Mám Peti úplně stejný problém s vlasy jako ty, mám je dlouhé, u konečků suché a druhý den jsou strašně mastné. :( Používám už delší dobu šampony bez silikonů, ale nevidím změnu. A začaly mi strašně padat, že se někdy bojím, že druhý den se probudím plešatá. :D :-/ Tak díky! :) Pauli

    OdpovědětVymazat
  103. Zkoušela jsi šampon Cien z Lídlu? Stojí asi 30 Kč a prý je to jeden z nejlepších šamponů. Já většinou levným věcem nevěřím, ale tenhle mě fakt ohromil. Našla jsem ho u mámy ve sprcháči, zkusila ho a skvěle pění, všechno.. Hned jsem si pomyslela, že si máma dopřála nějakou nóbl kosmetiku.. Později jsem zjistila, že je to Lídlovská kosmetika levnější než Balea šampony (které jsou mimochodem naprosto šílené) a přitom naprostá pecka... ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Čím víc šampon pění, tím víc hnusu obsahuje...

      Vymazat
    2. http://www.dtest.cz/clanek-1317/test-sampony-pro-poskozene-vlasy-nejlevnejsi-sampon-je-mezi-nejlepsimi

      Vymazat
    3. On ten Cien taky obsahuje silikony, takže žádná výhra. Test je navíc 4 roky starý.

      Vymazat
  104. Peti, to s tím zanesením je rozhodně pravda. testuju teď čistě přírodní šampón a i když jsem dřív po každém mytí měla při česání plnou hrst vlasů, teď, co používám tenhle, mi vypadnou tak tři čtyři vlasy. sice to chvíli trvalo, ale rozhodně to je znát! jinak diagnostika vypadá zajímavě, slevu asi využiju, i když mě vyloženě nic netrápí, ale myslím, že mi to prospěje :)

    OdpovědětVymazat
  105. Ahoj Peti,
    děkuju za takový článek. Vůbec jsem nevěděla, že takový obor existuje. Já bych taky měla dotaz ohledně vlasové kosmetiky a to jsou mýdla na vlasy, neboli tuhé šampony. Známá používá nějaký od Lush (asi s lávou, nebo s čím) a je překvapená. Já testuju na sobě mýdlo od Naturinka. Jsou vyráběná za studena bez změkčovadel, silikonů a parabenů. Jen na bázi olivového, kokosového, mandlového, avokádového a ricinového oleje, bambucké máslo, výtažků z různých bylinek (mám kopřivový, ale stejně je v něm těch bylinek víc), sodium hydroxide, jako konzervant je použit výtažek z grapefruitu. Není potřeba používat kondicionéry. Zatím jsem si myla vasy pouze dvakrát, tak nemůžu posoudit z dlouhodobého hlediska, zda je to dobré, nebo jen chvilkové zlepšení. ALE! Už po prvním mytí se mi o jeden den prodloužila doba, kdy bylo potřeba vlasy zase umýt. Nemusela jsem použít tolik tužidla a vlasy držely tvar, byly vzdušné, lehoučké a pružné. Také jsem si všimla, že po mytí vlasů mám i hezky vyživené a hydratované dlaně na rukou. Nemusela jsem po mytí vlasů použít krém na ruce. Při ranním česání je dost rozdíl v tom co vyčešu nyní a co před měsícem.
    Dotaz tedy zní: Co pan Lukáš soudí o těchto tuhých šamponech. Jsou stejně dobré jako tekuté, nebo je nedoporučuje. Vím, že není mýdlo jako mýdlo, ale co on na to?
    Předem děkuji za odpověď, pokud dotaz zařadíš na "listinu dotazů" :-)
    Vaše 40 Lenka (no už je trochu krapet po 40ítce, furt se tu prezentuju jako 40, ale cítím se na 25) :-)

    OdpovědětVymazat
  106. Co je podle něj největší zvěrstvo z drogérkových produktů na vlasy? Co říká na ochranné spreje proti teplu (fungují?)? Čeho se vyvarovat ve složení vlasových produktů?

    OdpovědětVymazat
  107. Ja se teda přiznám, ze o silikonech v samponech jsem se dozvěděla az u tebe na blogu a docela by me zajímalo, jak poznat, ze v samponech vubec jsou. Nejaky seznam slovíček, která ve složení hledat a popr. se jim vyhnout. :)) protoze "silikony" tam nenapíšou nikdy!:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli mohu poradit mrkni ohledně silikonu tady:
      http://dlouhevlasy.cz/pece-o-vlasy-kosmetika/top-tema-silikony.html

      Vymazat
  108. Já bych měla otázku, je nějaký takový salón i v zahraničí, konkrétně v Anglii v Londýně? Nebo nějaké produkty, které jsou dostupné i v Anglii?

    OdpovědětVymazat
  109. Ahoj Peti, moc pěkný článek! Já bych se ráda zeptala, jak rychle vlasy dorůstají? Před rokem jsem měla velmi stresové období, během měsíce jsem shodila víc jak 10 kilo a začaly mi brutálně padat vlasy. Přestalo to asi po půl roce, kdy jsem už byla relativně v klidu, ale přišla jsem tak o cca půlku vlasů! Dřív jsem měla bohatou zdravou kštici a teď mám vlasy rozlítané, hrubé, roztřepené a hlavně řídké. Mám nějakou naději, že se mi vlasy ještě zahustí nebo se mám už smířit s tím, že mám na hlavě pět chlupů? Mockrát děkuju za odpovědi :)

    OdpovědětVymazat
  110. Píšete tady, že používáte šampony bez silikonů. Chtěla jsem se zeptat, které to jsou? Dají se koupit v drogérii? Značka? A jak se udávají ve složení?

    OdpovědětVymazat
  111. Super článek!!!:) Mě by zajímalo jestli takhle zanáši pokožku hlavy i suchý šampon?:) Je to lepší si ten jeden den tu hlavu neumýt a nastříkat tam suchý šampon nebo to udělá větší škodu?

    OdpovědětVymazat
  112. Petruš a následná péče po té rašelině, byla zcela bez silikonů a zatěžujících látek pro vlasy a pokožku?

    Děkuji za odpověď.

    Lucka

    OdpovědětVymazat
  113. Ahoj, super článek! Moc mě to zaujalo a přemýšlím, že slevu využiji a pana Lukáše navštívím :-)
    Mě by zajímalo, jak často se doporučuje na tuto proceduru chodit.

    OdpovědětVymazat
  114. Ahoj Peti, tak po precteni clanku jsem uz na pul presvedcna, ze zajdu :) mam vlasy jemne a často splihle a uz od malinka mam z toho celkem komplexy, takze jsem rada za jakykoliv odborny "zakrok". Chtela bych jen vedet, jestli proceduru muzou podstoupit i vlasy melirovane a blondate, protože mam pocit, ze ta rašelina tmava musi barvit? A jinak skoda, ze si nedala fotku celkového vyfoukaného vzhledu potom :) dekuju, mej se, Kacka

    OdpovědětVymazat
  115. Ahoj Peti, o trichologii jsem už četla u Lucky z Život podle Lucie a nadchlo mne to. Bohužel Prahu mám daleko, ale koukala jsem, že je vlasové centrum i v Brně, což je super. :)
    Moc se mi líbí nápad z videem a chtěla bych Tě poprosit, jestli bys se nezeptala na péči o vlasovou pokožku se seboroickou dermatitidou. Moc by mi to pomohlo, protože pokožku mám v hrozném stavu a už mi ani nezabírají ty speciální superdrahé šampóny z lékárny. Děkuji.

    S pozdravem čtenářka Petra :)

    OdpovědětVymazat
  116. Mně by zajímala jedna věc, možná je to hloupost, ale jeden nikdy neví, že :-))
    Kdyby ses mohla zeptat Lukáše, jestli neexistuje něco, co by dokázalo navrátit vlasům barvu.
    Zkrátka vždy, když je nějaký stres, přibydou mi nové šedivé vlasy. No, vlastně bílé. Když je vytrhnu, narostou místo nich nové, ale už bílé. Dnes už jich je tolik, že bych si musela vytrhat půlku hlavy, tak protrhám jen pěšinku a ty jednotlivé co trčí nahoru a bíle svítí mezi ostatními hnědými.
    Na trichologii jsem byla asi před 20 lety, jen vlasy strčili pod mikroskop, řekli, že je slabší cibulka a šla jsem domů. Přitom jsem měla vlasy lámavé, roztřepené po celé délce jak vánoční stromeček. Od té doby jsem raději nikam nešla.
    Kadeřnice mi teď doporučila nějaké šampony a masku z internetu, protože prý ty z drogerky jsou k ničemu. Vlasy se nyní mastí po delší době, vydrží o den dýl. Silikonové šampony nepoužívám už léta. Ani barvy z drogerie kadeřnice nedoporučuje.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nie som Lukáš, ale existuje. farbu vlasom navracia MMS (Master Mineral Solution), liečebný preparát na báze chloritanu sodného podľa Jima Humbla. čítala som niekoľko svedectiev, kde užívatelia tvrdili, že sa vďaka MMS zbavili šedín a zároveň aj žltých zubov - prejavilo sa to ako vedľajší účinok popri liečení nejakého iného zdravotného problému, kvôli ktorému začali MMS užívať. jasné, že boli príjemne prekvapení, keďže to zrejme nečakali ;))

      Vymazat
    2. Šedivění vlasů je genetická záležitost. To nelze nijak zvlášť ovlivnit.
      A to, že kadeřnice nedoporučuje barvy z drogerie je jasná věc, byla by sama proti sobě. Barvy v kadeřnictví nejsou lepší, také ničí vlasy...

      Vymazat
  117. A co když používám lak na vlasy, abych z těch svých jemných vůbec udělala nějaký účes? To ta vlasová pokožka asi musí vypadat.
    Dá se ten lak vůbec bezezbytku vymýt?

    OdpovědětVymazat
  118. Já s mými vlasy bojuju už hodně dlouho / mám je hodně kudrnaté, takže je to Boj s velkým B / a při čtení tohohle článku jsem si říkala, že je to sice fajn, ale určitě na to chudá studentka, jako jsem já, nebude mít peníze. Ale příjemně mne překvapila cena! Kdybych nebydlela 150 km od Prahy, zašla bych tam co nejdříve. Takhle doufám,že se mi to někdy poštěstí :)

    OdpovědětVymazat
  119. Hezký večer.
    Mě by určitě zajímalo, jak se zbavit lupů a jestli jde nějak zařídit, aby se vlasy méně cuchaly...
    Děkuji moc, Katka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky se přidávám k tématu lupy a suchá pokožka hlavy.

      Vymazat
  120. Ahoj Peti, super článek! Chystám se sundat prodloužení a pak k Lukášovi určitě zajdu:) A teď bych se Lukáše chtěla zeptat, jestli vlásky prořídlé prodloužením půjde zpět vypěstovat do původního stavu.. či vůbec obecně, když jsme jednou měly krásné vlasy a pak třeba vlasy prořídly a ulámaly se, se jde znovu dostat na ten svůj nejlepší potenciál (když už jsme jednou tolik vlasů měly a měl by být dostatek cibulek:-) nebo se to v průběhu života nenávratně mění:-)) Díky Veru

    OdpovědětVymazat
  121. Peto, mela bych dotaz, zda lze a pripadne jak natrvalo vylecit seboroitickou dermatitidu. Dekuji.

    OdpovědětVymazat
  122. Další velmi inspirativní článek. Moc ráda bych tam taky zašla. Mám dotaz ohledně rotřepených konečků, jak na ně a pak jak se zbavit lupů. A jaká vlasová komsetika nezanáší?

    OdpovědětVymazat
  123. Ahoj Peťo, mě by moc zajímal názor Lukáše na drogerkové přírodní šampony - já se silikonům vyhýbám už nějaký ten rok ale nevím jestli např. Alverde, které používám snad nejčastěji, mohu pokládat za správnou přírodní péči a nebo musím investovat do dražších značek přírodní kosmetiky. Popř. jaký běžně dostupný šampon by doporučoval. Moc děkuju Deni.

    OdpovědětVymazat
  124. Bohu vďaka za tento článok Petra :).....mne začali abnormálne padať vlasy, už asi 2 mesiace sa s tým trápim. Najskôr som si myslela, že preto, že som rýchlo schudla a nemám dostatok živín. No mám vyváženú stravu a stále to neprestalo :(..... idem sa pozrieť či aj u nás na SR nájdem tieto zábaly, lebo za chvíľku budem plešatá. Fakt si mi veľmi pomohla :)....

    OdpovědětVymazat
  125. Já bych se chtěla zeptat, co dělat s obrovskýma svědivýma strupama na pokožce hlavy... Vždy se mi udělají skoro na polovině hlavy a je to hodně nepříjemné, když si chci udělat culík a ty strupy vykukují na všechny... zkoušela jsem snad milion šampónů proti lupům, ale problém se vyřešil vždy jen na chvilku, poté se strupy objevily znova. Sama si s tím už nevím rady.... Terka

    OdpovědětVymazat
  126. Kazdej hledi a nadava na silikony, jsem asi jedina, kdo s tim problem nema. Naopak prirodni sampony mi nesedej a mam po nich strasne osklivy vlasy.
    Giveaway

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám stejnou zkušenost, teda kromě jednoho tuhého šamponu.

      http://pachnidla.pl/4497-4106-thickbox/ma-provence-marsylskie-naturalne-mydlo-w-kostce-200g-lawenda.jpg

      Vymazat
  127. Zeptej se, prosím, Lukáše, jestli je zdravé takové to kartáčování vlasů, jak bylo populární za našich pra, pra, prababiček.
    A jestli je dobré absolvovat třeba Indickou masáž hlavy, která vlasovou pokožku pěkně prokrví.

    OdpovědětVymazat
  128. Já bych se chtěla zeptat, co dělat s velmi suchou dehydratovanou pokožkou hlavy, která mě trápí už několik let. Přešla jsem na přírodní šampony už zhruba před dvěma lety a žádná pozitivní změna, všechno mě šíleně vysušuje. Přijde mi, že jsem vyzkoušela už úplně všechno.

    OdpovědětVymazat
  129. Já bych se spíš chtěla zeptat, jestli myslíš, že má cenu tam jít i s lupy. Mám silně poškozenou pokožku, protože si jí až neuroticky škrábu a trápí mě lupy - zkoušela jsem od přírodních přes chemické, od levných přes drahé, od drogérkových přes lékárenské a profesionální šampony - nic. Maximálně po prvním umytí přestane svědění a lupy nejsou tak hrozné, ale po druhé a dál jsem zpět, kde jsem byla. Rozhodně je u mě hlavní faktor stres, který vím, že na tohle taky působí, ale na druhou stranu i když jsem na dovolené a relativně v klidu třeba delší dobu, tak to taky nepřestává. Uvažuju spíš nad dermatologem, ale před pár lety jsem u jednoho byla a doporučili mi jeden šampon, co nezabral a že nemám chodit spát s mokrýma vlasama, což nechodím + samozřejmě, pečlivé vymývání produktů a méně je více. Což si můžu naordinovat sama, takže se ptám, jestli myslíš, že tenhle salon by mi mohl pomoci lépe.. Rozhodně chci někoho vyhledat, protože bych se toho ráda zbavila jednou pro vždy. Díky za odpovědi :)

    OdpovědětVymazat
  130. Ahoj Péťo,
    mám pár otázek:
    1. Může hormonální nerovnováha způsobit dlouholeté vypadávání vlasů?
    2. Je možné léčit vypadávání právě pomocí hormonů?
    3. Doporučuje pan Rossbach užívat hormonální antikoncepci?
    4. Jak léčit vypadávání vlasů, když je na vině štítná žláza?
    5. Je možné léčit nebo zmírnit alopecii a jaké přípravky na toto pan Rossbach doporučuje (kromě zmíněných přípravků Kapyderm)?
    Děkuji za odpovědi. Míša

    OdpovědětVymazat
  131. Ahoj je mi 15 a trápí mě padání vlasů. Padají mi opravdu hodně, ale nevím čím to je. Zdravě jím, na vlasy používám věci bez silikonů a beru biosil. Ani si vlasy nežehlím atd. Zajímalo by mě, co by doporučil z věcí z drogérie, nebo co si můžu udělat sama doma a není to moc drahé. Děkuju V. :)

    OdpovědětVymazat
  132. ahoj Péťo, moc pěkně napsaný článek...zcela mě nadchl :-) Nelenila jsem a ihned se objednala. Z návštěvy u Lukáše jsem nadšená! vážně super výsledek, který jsem nečekala. Všem co ještě váhají to doporučuji! A když jsem řekla, že jsem přišla na základě tvého článku dostala jsem slevu :-) takže děkuji 2x :-)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!