Běhám jako holka, ale baví mě to

by - 03 května

Krásné sobotní odpoledne vám všem,

 
dnes to tedy na venkovní běhání zrovna moc není, ale protože pohyb v přírodě je jednou z věcí, která mi dobíjí baterky, tak bych se s vámi ráda podělila o mou radost, i když dnes vás to ke sportovnímu výkonu venku nejspíše motivovat nebude :).
 
Běh nikdy nebyl mou oblíbenou činností. Pamatuji si, že již na základní škole jsem s hrůzou chodila na ty hodiny tělocviku, kde jsme měli běhat "patnáctistovku". Běhala se totiž za každého počasí, pokud zrovna nelilo jako z konve a já jsem z toho měla vždycky angínu, protože jsem se snažila běžet co nejrychleji a tím pádem jsem se nalokala ledového vzduchu. Co nejrychleji znamenalo v mém případě doběhnout mezi posledními s vypětím všech fyzických sil, protože jsem byla poměrně zakulacené dítě a tomu odpovídal i výkon (ačkoliv nyní se vám to bude určitě zdá nemožné :). Moje mamka razila heslo "papej, ať jsi silná jako medvěd" a neobjektivní mateřskou láskou nedokázala rozlišit medvědí sílu a "prasečí" oplácanost. Každopádně, v pubertě jsem z toho vyrostla, což ovšem nic nemění na mých traumatech z hodin tělocviku. Tělocvik je podle mě jedním z vůbec nejvíc ponižujících předmětů na základní škole. Nechápu, proč se ty nebohé děti nutí k výmykům, skokům přes kozu, patnáctistovkám a dalším pitomostem, které místo radosti z pohybu budí v kolektivu postrach a posměšky. Nevím, jak to chodí na základkách dnes, ale za mě jsme každou hodinu dělali nějaký cvik na známky, což pro mě bylo horší než písemka z matiky, kterou z duše nesnáším.



Víte, já mám pohyb fakt moc ráda a měla jsem ho ráda i když jsem byla malá. Pamatuji si, že jsem celá odpoledne trávila venku před panelákem na "Jižňáku" s míčem a partou kamarádů, kde jsme hráli "vybiku". Dokonce si pamatuju, když jsem dostala první bílý kožený míč a bála jsem se ho vzít ven, abych si ho hrou nezničila :), pro některé z vás asi scifi, ale tenkrát míč prostě nebyl tak jednoduše k sehnání jako dnes. Jen jsem prostě nerada běhala, v podstatě to byl stejný princip jako s polívkama. Vždycky jsem je měla ráda, ale ve školní jídelně mi je svým vývarem "ala špinavá voda z nádobí" tak zhnusili, že jsem je přestala jíst všude. A tak mě ani nenapadlo, že zrovna běh by byl ten sport, který bych měla zkusit a že by mě přes to všechno měl dokonce bavit.


Přece nejsem taková bačkora a zkusím to taky, říkala jsem si, když Míra vloni na jaře začal koketovat s myšlenkou, že začne běhat. Přes přesvědčení, že to nemůže dopadnout dobře a že i Míra uvidí, jak děsně nudná, upocená a nezdravá činnost to je, jsem nazula tenisky a vyrazila. Nebudu vám lhát, poprvé to bylo něco hrozného, i když si nemyslím, že bych měla úplně špatnou kondici, tak běh mě zničil. Paradoxně se ale poté dostavil pocit blaženosti a dobrá nálada a samotnou mě překvapilo, že mě to vlastně neodradilo.


Abyste si nemysleli, že jsem byla nebo jsem nějaký přeborník. Zpočátku jsem střídala běh a chůzi po minutě. Takto jsme běhali nejdříve asi 2-3km a pak jsme začali běhat 4-5km, na kterých jsem i teď. Stále střídám běh a chůzi, ale teď už běžím dokud můžu a pak chviličku jdu a zase běžím. Nebo běhám velmi pomalu, spíše jogguju. Prostě podle toho jak se cítím. Nejsem příznivcem lámání věcí přes koleno a běhám, jen když se cítím opravdu dobře a mám na to náladu. Rozhodně nejsem takový nadšenec, který by v 7 ráno nazul tenisky a běžel 10km (nic proti tomu, je to úžasné, ale na to jsem moc pohodlná). Nechci, aby se pro mě běh stal něčím, do čeho se musím nutit, takže vybíhám i podle počasí, třeba 3x týdně, mezi to hodím procházku nebo jednu, dvě Jillian, či nějaké dřepy a posilování břicha z 30 denních výzev. Nejsem ten typ, co by tyhle výzvy jel celých 30 dnů v kuse, většinou na to nemám ani čas, ani energii. U tohoto druhu cvičení totiž dochází k transformaci velmi rychle a tělo je pod stresem, což není zrovna to, co bych já chtěla nebo potřebovala. Pro mne je klíčem si pohyb užít a mít z něj dobrý pocit a ne se mučit :).
 
 
A co si budeme povídat, jsem pořád jenom ženská, která i přitom sportování ráda nějak vypadá. Doposud jsem běhala a cvičila v čem se dalo, ale Míra mě přesvědčil, ať si i na sport koupím něco hezkého, z čeho budu mít radost. Trochu ho podezírám, že to udělal i kvůli sobě, protože pohled na mé pozadí ve starých legínách asi nebyl velký hit :D. Nakonec, když jsem se ho ptala, proč běhá za mnou a v duchu se radovala, že mi nestačí, dostalo se mi odpovědi, že má dobrý výhled, tak proč nezabít dvě mouchy jednou ranou.
 

boty - Diadora
tílko a legíny- HM
 



Asi vám nemusím popisovat, že zářivě růžová mi přijde na sport jako ta nejkrásnější barva a že teď se mi to běhá samo v botách, které ani necítím, že na noze mám :).....


 
Takže běhejte, sportujte, užívejte si radost z pohybu a relax, který přináší a hlavně, pořiďte si na to něco pěkného a napište mi v čem sportujete vy a jestli také běháte ;).......
 
 
 P.S. ne, na běhání se fakt běžně nelíčím, ale když už jsem byla, tak jsem to nechala, alespoň nejsem na fotkách vyblitá :)
 

You May Also Like

149 komentářů

  1. taky tělocvik ze srdce nesnáším... Viz. výmyky na hrazdě a podobné... O běhání ani nemluvím, ale tak co s tím udělám, navíc na škole, kde tohle potřebuji (pedák). Ale ať ti to dlouho vydrží, to běhání, já nemám silnmou vůli a vzdala bych to hned ... :D

    OdpovědětVymazat
  2. Páni Petruš ty jsi děsně hubená :) to bych se válela doma na zadku mít takovou postavu :D a když už ses pustila do článku teoreticky o cvičení i když jsi psala svoje pocity s běhu nechtěla by jsi sem dát ňáký tip na třeba zhubnutí obličeje a brady ? :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já právě nechci, být povolená hubená je horší, než povolená tlustá snad :D, ale hlavně, já když se hýbu, tak paradoxně i trochu přiberu, což je pro mě super a to co vítám :), zatímco když se válím doma, tak vůbec, asi jak se dělají svaly :). Jinak zhubnutí obličeje nebo brady, na to asi žádný tip není, s tím fakt nemám zkušenost, ale to asi pomůže jedině zhubnout celkově pokud to tedy člověk nemá dané geneticky ten tvar.

      Vymazat
    2. Na zmenšení podbradku je dobrá callanetica, jsou tam cviky přesně na to. Fungují, mám to vyzkoušené :-)

      Vymazat
    3. Kazdy zhubnuti se jako prvni projevi na tvari, popr. Prsou.telo nejdrive ztraci tam, kde ho to neohrozuje.takze jakekoliv zhubnuti by si mela pozbat nejdriv na obliceji.

      Vymazat
  3. Běhání začíná být zase in, je to super pohyb u kterého člověk může vypnout mozek a jen tak "se potit" :) taky to mám ráda a to jsem na zš taky běh nenáviděla! :-) A je fakt, že pěkné oblečení tomu dobrému pocitu dost pomůže, co si budeme povídat :) Sama mám růžové Nike boty na běh a růžové funkční polo Adidas + běžecké legíny Asics :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám teda pocit, že "nezačíná být zase in", naopak už tak minimálně rok dva platí, že kdo neběhá, je snad vyvrhel společnosti nebo co. Je to takový nový squash...

      Vymazat
  4. S tou základkou máš pravdu.. ještě depresivnější mi je teď ale na střední, kdy jsem prostě zkrácená a učitelka po mě před celou třídou řve, že neumím udělat kotoul, nebo šňůru. Katka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. presne takto isto som mala aj ja ;) skús sa snažiť, neblicuj moc, pekne v nažehlenom úbore, nech ťa nemá ešte viac v zuboch, nejak pretrp tých pár minút, teš sa z iných vecí, nájdi si vlastný pohyb, ktorý ťa bude baviť, či už nejaké cvičenie doma, alebo v kolektíve, pomalšie, alebo rýchlejšie, turistiku, kolo, niečo z čoho budeš mať radosť ty. stredná ujde rýchlo a potom si na to ani nespomenieš, aj keď ťa teraz možno dosť vytáča ;) veľa šťastia!

      Vymazat
    2. děkuji moc za radu, jsi moc hodná! :) Katka

      Vymazat
  5. brutálne fotky :OOO ♥ pekný príspevok :)

    OdpovědětVymazat
  6. ja vzdycky chtela chodit behat, ale holt neni kde:((( mit u nas takovou peknou cesticku, to by bylo o necem jinem!!

    OdpovědětVymazat
  7. Běhám a jak ráda! Já jsem si nedávno pořídila nové boty v zářivě korálové barvě, takže se mi teď taky běhá samo. Jinak super fotky! :)

    OdpovědětVymazat
  8. Ty nepoužíváš sportovní podprsenky? :) Ty hodně vycpané musí být na sport dost nepohodlné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ne, mně vyhovuje normální podprsenka,ale na sport nenosím ty hodně vycpané ale takové ty normální pevné pusuhpky, ne ty extra zvětšovací ;)

      Vymazat
    2. Pardon, ale jako někdo, kdo běhá už pár let, musím říct, že běhat v normální podprsence s kosticemi se prostě nedá. Takže asi na focení hezky naaranžováno, ale realita bude zřejmě úplně jiná.

      Vymazat
    3. Haha :D Ale dá, než jsem si koupila sportovní podprsenku, tak jsem v normální běhávala úplně v pohodě (8 km několikrát do týdne).

      Vymazat
    4. Já taky běhám bez sportovní práskačky a dost dlouho a žiju. I moje prsa žijou a nejsou malý, přesto vypadají perfektně. Ať si každej běhá, v čem mu vyhovuje. Respektuju, že někomu může vyhovovat sportovní, ale kvůli tomu, že se s něma roztrhl pytel, si je koupit fakt nepoběžím.

      Vymazat
    5. Já taky hodně sportuji. Jen se sportovní podprsenkou si absolutně nevystačím. Mám malá prsa a sportovní podprsenka z nich udělá skoro placky, tak se necítím dobře. Nosím lehce vycpanou podprsenku se zkříženými ramínky a na to klasické Nike bolerko. To mi naprosto vyhovuje - prsa jsou zpevněná a připadám si žensky. Není to asi pro každého, ale mi to tak vyhovuje.

      Vymazat
    6. Mě se moc líbí, jak se to tady vždycky zvrhne do úplně jiných míst, než by člověk původně čekal :) :) Mě se článek moc líbil, outfit taky - jsem ujetá na barevné sportovní boty :D Já musím tedy říct, že se mi ještě nepovedlo najít vyhovující sportovní podprsenku... v kosticové/obyčejné (nestahovací) vůbec nevydržím, to po pár krocích/skocích to bolí jak blázen, jedině stahovačku, ale nevím jestli mám úplně tu nejlepší možnou, protože je asi stahovací až moc, takže sice nic neskáče, ale to stažení taky není ouplně nejlepší pocit...:) Máte někdo zkušenost s nějakou značkou, která by stála za zkoušku? Díky za tipy... ;)

      Vymazat
    7. Za sebe můžu doporučit Craft Sports Bra :-) materiál je hodně příjemný (člověk v tom není zpocený jako pr... :-D a podprsenka je pevná, ale přitom nijak nebrání pohybu. Nebo tak něco. A dá se sehnat do pětistovky :-)
      Bebe

      Vymazat
    8. já doporučuju Panache Sport Bra :)
      http://www.panache-lingerie.com/GB/products/list/panache-sport

      Vymazat
    9. Taky doporučuji sportovku Panache nebo Shock Absorber :)

      Vymazat
  9. Běhání mě také nejdřív zničí, ale ty pocity co následují potom jsou k nezaplacení :)! A s tou základkou souhlasím, hodiny tělesné výchovy a věčného ponižování mi obecně sport zhnusily a našla jsem si k němu cestu až ve třeťáku na střední, což jsem moc ráda :).

    OdpovědětVymazat
  10. Zajímavý článek. S názorem na tělocvik souhlasím, tělocvik na základní škole byl pro mě neskutečně stresující, zatímco teď na střední to po bráno v pohodě, bráno jako radost, známky se neřeší. Rozhodně ale hrají roli učitelé. Na základce jsem měli starší babu :D která na nás jen řvala a teď mladého chlapa, kterýho ho to baví, hraje s náma basket, volejbal... Běhat bych taky chtěla, ale nějak pořád nemůžu najít v místě, kde bydlím, místo, kam bych chodila běhat. Boty se mi moc líbí :)

    OdpovědětVymazat
  11. Já mám běh taky moc ráda, běhám 4-5 km vkuse a hubnu, zpevňuju, baví mě to víc než skákání doma před počítačem. Ale divím se, že zrovna ty Peti běháš - kvůli tvé mega drobnoucké postavě - ja myslím, že behem se nějak nabrat nedá, nebo ne zrovna tím stylem který popisuješ ty. Nic proti, jen mě to zarazilo trošku :) na nabrání svalů jsou vhodnější jiné aktivity, si myslím:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je samozřejmě otázky stravy ;), každý sport se dá dělat tak, abys hubla nebo naopak. Já fakt netoužím být kulturista, nejde mi o nějaké extrémní nabírání svalové hmoty, tam by asi byla lepší jiná aktivita, ale zpevnění svalů a jejich nárůst v kombinaci s vyšším energetickým příjmem funguje, když běhám víc, tak mi vždycky narostou víc stehna a zadek a zpevní se břicho a vážím víc a cítím se skvěle :). Někdo zase běhá,aby zhubnul,to se nedá generalizovat :).

      Vymazat
    2. Musím souhlasit s Eve :) Záleží především na rychlosti - pokud chceš přibírat, jogging není to pravé ořechové, ani běh na intervaly. Samozřejmě že ti svaly trochu rostou (a přibíráš), ale hlavně se ti spalujou tuky, což u tebe rozhodně není žádoucí

      Vymazat
    3. Ale já se chci především cítit dobře, já to nedělám proto, že bych až tak toužila po jakékoliv změně čehokoliv, prostě mě to baví, mám z toho dobrý pocit, zpevní mě to, maličko naberu svaly - ideál :). Nepotřebuju běžet rychle, nepotřebuju běžet x kilometrů prostě vyběhnu, když mám čas a chuť, jen tak pro zábavu, chápete to? :) Člověk přece nemusí všechno dělat z nějakého dalšího důvodu, než pro radost, nevím, proč by to nemělo být vhodné :). Já jsem toho názoru, když mě něco baví a dělá mi to dobře, tak proč ne, v dnešní době je hrozně moderní všechno měřit, být orientovaný na výkon, když běhat, tak zvyšovat km, tempo, vše pečlivě naměřit a nasdílet na sociálních sítích :). Já neběhám úplně pravidelně, běžím si svým tempem, pustím si dobrou hudbu, zapnu měření jen proto, abych věděla, kolik jsem uběhla a kolik je hodin, prostě pohoda, já to neberu až tak vážně jako vy zřejmě ;).

      Vymazat
    4. Jj já tě chápu Peto jak to myslíš :) jen mě to zarazilo bo vím jak se během krásně hubne a ty jsi hubená až moc tak proto takový příspěvek.

      Vymazat
    5. Ahoj Peti,
      musím s Tebou souhlasit. Neřešit. Nepotřebješ se škatulkovat do nějakých tabulek, norem apod. Pokud Tě to baví, dělej to tak, jak Tě to baví - pokud bys měla špatný nášlap, ničila si kolena, nebo něco takového - jo to by byla jiná. Pak by bylo na místě řešit, co je a co není pro Tebe vhodné či žádoucí. Ale jinak? Dělej si co chceš tak, jak Tě to baví. Ano, dámy radí dobře - pokud bys chtěla hubnout, běhat tak, pokud přibrat svalovou hmotu, běhat onak, ALE Tvůj cíl je jiný - užít si to :) A to plníš na 100 %, takže GRATULACE!!!! :) Ono, snadno se řekne "mě se nechce" ale sportovat a ještě najít sport, který Tě baví, to je super!!
      Taky sem nesnášela tělocvik... Bavil mě florbal - blbnutí, pobíhání, ale jakmile bylo škatulkování do norem - ne díky!! Nebyla jsem oplácaná, ale prostě sem neměla kondičku, správný styl... Nebavilo mě to... Takže taky jsem s vypětím sil dobíhala... Teď? Jillian jsem zkoušela - přestala taky - nebaví mě mít něco nalinkované... Zkoušela jsem běhat, ale není to ono - baví mě dobíhat na autobus, což není zrovna to pravé ořechové, ale přijde, mi, že nemám správný styl a ani není pořádně kde běhat (po ulicích se mi fakt nechce)... Takže jsem zkusila indoorovou chůzi (walking with Leslie Sansone) a světe div se.... baví mě to od chvíle, kdy jsem ztlumila zvuk, pustila si MP3 a přestala řešit nalinkovanost.. Vím, jaké kroky mám dodržovat, přibližně jaké tempo, ale když nemám náladu, prostě to vemu pomaleji - lepší než se nutit do trysku a pak se znechucením skončit... Sem tam pilates či jóga a jsem spokojená... Jenom se spíš nutím z časových důvodů, ale tělo už potom pozná, že mu to chybí :) Nikdy bych nečekala, že po sportu můžu být tak odpočatá a probraná ;)

      A extrémně Ti to sluší!! Pochvala i Mírovi za profi fotky!!! :) Vypadáš jak z reklamy na sportovní oblečení ;)

      Měj se krásně,
      Mia

      Vymazat
  12. Peti, ty nosíš na běhání podprdu s kosticí? Já bych to asi nesnesla... jinak outfit krásný.

    OdpovědětVymazat
  13. Taky jsem z tělocviku mívala traumata. Spíš než s běhu teda z míčových her, protože ať jsem se snažila jak jsem chtěla, tak mi to vůbec nešlo a vždycky jsem si v naší sportovně založené třídě akorát utrhla ostudu a na sebevědomí mi to určitě nepřidalo. Ještě donedávna jsem měla ke sportu odpor. Změnilo se to až když jsem začala mít problémy s trávením, dost možná něco podobného jako ty, a doktorka mi doporučila začít cvičit jógu, ta že prý na trávení pomůže. Našla jsem si něco na internetu a začala cvičit podle toho a i když bych to do sebe nikdy neřekla, vážně mě to baví a dneska už si fakt připadám divně, když si jeden den nezacvičím, a cítím to na sobě :-D O běhání taky uvažuju, jsme taková běžecká rodina a brácha s taťkou mě v tom neustále podporují, tak to možná taky zkusím :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. na trávicí obtíže ej pohyb na čerstvém vzduchu vůbec to nejlepší :), o joze jsem také přemýšlela

      Vymazat
    2. No za sebe jí můžu jenom doporučit, fakt mi to pomáhá se cítit o něco lépe a dokonce jsem díky ní i něco přibrala :-)

      Vymazat
    3. tak super, děkuji za tip, určitě to zkusím :)

      Vymazat
  14. tělocvik k smrti nesnáším (jsem kopyto) a ty polívky... svatá pravda :D taky chodím občas běhat ale mám vážně mizernou kondičku, takže je to hrůza. :D
    jinak ty boty jsou skvělý, taky se chci po nějakých podívat.

    http://karolinarblog.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  15. Miluju ten tvůj zdravý přístup, ať už ke sportu, tak i k jídlu! :))

    OdpovědětVymazat
  16. Ahoj Peti,
    musím říct, že tělák na ZŠ a SŠ mě poznamenal dost negativně. Nebyla jsem zrovna eso na míčovky a kolektivky. Družstvo na mě vždycky vřískalo jak to, že neumím pořádně podat míč na volejbale. Děs a hrůza. Nehledě na to, že jsem byla oplácaná. Tak jsem si oblíbila spíš sporty, které se dají provozovat sólo nebo s velice omezeným počtem lidí. Něc, v čem se můžu uvolněně soustředit, vyčistit si hlavu a vnímat svoje tělo. Peklo ve škole mě dovedlo k józe, kterou absolutně zbožňuji. Když se zadaří, skutečně jsem hluboce koncentrovaná a přitom uvolněná. Musím říct, že jóga mě naučila správně zacházet s tělem. Najednou vím, že je potřeba zapojit ty a ty svaly, abych si neublížila a udělaal potřebný pohyb. Že takovým a makovým postavením nohou a páteře si mohu odlehčit. A o dýchání ani nemluvím - astma se hodně zlepšilo. Pilates mi také dělá radost. Další favorit je kolo. Moje alternativa cestování. Jezdím ráda a dostanu se na něm prakticky kamkoli i v rámci Prahy. Ale protože čas je mrška, nakonec jsem se odhodlala zkusit cvičení i s JM a musím říct, že je to bomba. Hrozně moc mi pomohl na oslabené svaly kolem kolen (ty totiž můžou za typické nevzhledné X hnáty). Dneska (jsem sice pořád kus ženské s velikostí 42) mi skládají poklonu vrstevníci, starší i mladší a je to nesmírně hezký pocit, když se mě přijdou zeptat, co dělám s tělem a jak je možné ten či onen pohyb zvládnout s takovou lehkostí a radostí.

    OdpovědětVymazat
  17. No to jsou fotky jak z reklamy na sport! :)

    OdpovědětVymazat
  18. Běhání je v kurzu, jako byl před pár lety golf. Běh je nejpřirozenější forma pohybu. Takže je na jednu stranu dobře, že díky populizaci začalo běhat stále více lidí. Běhám ráda, spíše delší trasy 7-10 km, ale je dobře, že se do něčeho nenutíš a běháš si to svou.
    Dříve bylo všechno pěkné oblečení drahé, ale dneska se dá sehnat všechno od bot až po bundu opravdu za pár kaček, navíc když i řetězce nabízejí pěkné funkční prádlo.
    Taky ráda vypadám dobře, ale nejvíc komické mi přijde, když potkám nejčasteji na pásu někoho, oháknutého od hlavy až k patě, vystajlovaného jako blázen, ještě s dokonalým makeupem, dá na pásu 5 -15 minut běhu, ještě s nekoordinovaným pohybem a má odběháno. :)
    Můj názor je takový, že nejdřív si vyzkouším, jak mi to jde a zda mě to bude bavit a poté si koupím vybavení. A možná, když se do daného sportu položím, vybavím se profesionálně.

    OdpovědětVymazat
  19. našťastie mám dobrého telocvikára,takže si sami vyberáme čo budeme robiť,keď ideme robiť niečo ponižujúce,prípadne niečo kde sa spotíme,všetky dievčatá si sadnú na lavičku a necvičia a jemu to je jedno...dodnes nechápem pointu telocviku ale nevadí...chcela by som začať behať,ale nemám na to kvalitné topánky...neviem prečo,príde mi celkom dosť zaplatiť za bežecké tenisky 50-100 eur :/ každopádne šport mám rada

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Počkej na letní slevy - já v nich minulý rok ulovila parádní běžecké Nike za 700 Kč :) To mi nepřijde tak moc a se štěstím se dají sehnat i levnější :) Případně zkus outlety, tam bývají taky lepší ceny!

      Vymazat
  20. Peti, tento clanok je strasne krasny a motivujuci, fotky su uplne profi a citit z nich energiu a cisty vzduch. Som fakt nadsena. Budem vdacna, ak mi napises znacku fotaku, ktory Mira pouziva, viem, ze si to niekde pisala, ale neviem, kde. Tak moc dakujem za tento prispevok aj za odpoved

    OdpovědětVymazat
  21. s tělocvikem na základce, ale i na střední, souhlasím. a cítím to tak třeba i s výtvarnou a hudební výchovou. nikdy jsem nepochopila, jak může dát učitel pětku za to, že někdo nemá talent na kreslení nebo neslyší rozdíl mezi dur a moll. pro mě kreslení i hudebka byly vždycky super, protože jsem měla to "štěstí", že jsem onen talent měla, a ani tělocvik mi nedělal takový problém, ale vždy mi bylo líto těch, kteří to tak nemají...

    jinak, jak už tu bylo zmíněno, se mi líbí tvůj zdravý přístup :)

    OdpovědětVymazat
  22. Já neběhám, ale jezdím na kole. :D Běhám jedině v tělocviku, ale hlavně, že mě to baví!!! :)

    http://www.kajahasidea.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  23. Peťa tie fotky sú super, si krásna a pekne zladená :) ,...Začala som behávať aj cvičiť tak dúfam, že budem mať raz taku postavu ako ty :)

    OdpovědětVymazat
  24. Peťa si super zladená a sekne ti to :) ja som začala behávať aj cviciť tak snad budem mať tak krasnu postavu ako maš ty :)

    OdpovědětVymazat
  25. Petrus, super, slusi ti to.Jeste bych chtela opozdene podekovat za tutorial o K.Kardashian a modelovani tvare.
    Ja jsem se prave vratila od J.Hradce, hrozne rada tam behavam v okoli Ratmirova, kde mame chalupu, tak jsme mozna tento tyden funely pri joggingu ve stejne oblasti:-D
    Hezky vikend preje Lucka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lucko, to já děkuju, že mě sleduješ :). Ratmírov znám ;),ale jsem od JH trošku jiným směrem.

      Vymazat
  26. Ahoj Péťo, chtěla bych se tě zeptat kde běháš, protože bydlím také blízko Jindřichova Hradce a ještě sem tě nepotkala :(

    OdpovědětVymazat
  27. Ahoj, já jsem běh vždycky nesnášela. Ty vytrvalostní běhy u mě byly sice rozhodně lepší než sprint, ale mě to zkrátka nebaví. Prostě nuda :D Pamatuju si, že na ZŠ jsem do těláku nechodila ráda, protože jsme drtivou většinu roku hráli jen volejbal. V té době mi to vůbec nešlo a ostatní taky nemají rádi, když jim to někdo kazí, že... :D Překvapivě na gymplu se to nějak obrátilo (celkově tam tělák nebyl tolik stresující), a dokonce, když jsme si ve čtvrťáku volili místo tělocviku jen jeden sport na celý rok, tak jsem si vybrala právě volejbal. Na VŠ mi ten povinný pohyb docela chyběl, nejsem extra sportovní typ, takže samotnou mě nenapadlo něco dělat. Tlustá sice nejsem, ale s přibývajícími roky si člověk asi sám uvědomí, že pohyb je prostě potřeba. Takže úplně chápu, že, i když bys mohla, nesedíš na gauči :) Hezký den, Magda

    OdpovědětVymazat
  28. Proč máš řetízek a naušnice proboha,když jsi jdeš jen tak zabehat????

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A maluješ se na běhání, tak to se ani nezapotíš ne? A proč se fotíš u běhu:)))?

      Vymazat
    2. prosím tě, prokaž mi laskovast a přečti si ten článek, než zase napíšeš něco dalšího, děkuju :)

      Vymazat
    3. Ježiši to jsou fakt závistivý komentáre! Já chodím po práci do fitka,kde je spotím, jak prase a taky se předtím neodličuju!!! Naopak mám radost, kdyz přijdu po hodině do šatny a make-up drží, řasenka je také na svém místě, tak je aspoň vidět kvalita výrobků co používám :-) Peťo,fotky parádní moc Ti to sluší a taky nemám ráda sportovní podprsenky a nosím normální s kosticí, protože v ní prsa líp drží, než když to lítá ze strany na stanu! :-)

      Vymazat
    4. Je to proto, aby vypadala krásně i v poklusu. Velmi úsměvné!

      Vymazat
  29. Tělocvik na ZŠ mi taky běhání úplně zhnusil, ale jednou jsem se šla podívat na 1/2maraton a ta atmosféra mě tak nadchla, že jsem si šla koupit boty a začala běhat taky. Sice to stále vypadá spíš jak když se řítí parní stroj, ale baví mě to. Před týdnem jsem si konečně vyzkoušela atmosféru závodu i ze strany strany běžce a musím říct, že to bylo naprosto skvělé, i když jsem skončila skoro poslední :D

    OdpovědětVymazat
  30. Ty jsi ale krásně sladěná :) Zkušenosti ze ZŠ máme stejné. U nás se také běhalo snad za každého počasí (učitelka byla bývalá olympionička, takže to mluví samo za sebe) a když jsi vzpomenu, že jsem běhali třeba od 7 rána, neměli čas se osprchovat a chodili pak ještě se zplihlými vlasy do konce vyučování...sranda...jinak mám také růžové tenisky a nestydím se za to! :)))

    OdpovědětVymazat
  31. Bezva článek... :) Co znamená to na "Jižňáku"? :-D Ze kterého je to města? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. á, pardon, pražák, no :D....Jižní město = pražská čtvrť

      Vymazat
    2. Haha to by mě také nenapadlo. :D (jsem Pražačka :)

      Karolína

      Vymazat
    3. Na Jižáku bydlím :) Taková vesnička, včera nám běhaly pod oknama srnky.. :D

      Vymazat
  32. Přesně moje řeč, traumata z tělocviku - o těch by mohlo hodně z nás vyprávět hodiny a hodiny, včetně mě! Nejhorší je, že to v člověku zanechá akorát odpor ke sportu a mnohdy trvá roky, než se to zlomí. Já třeba dodnes nesedla na kolo a ani ho nemám, protože na základce jsme jeli se školou povinně 30 km tůru, všichni v té době horské kola, já holka z chudé rodiny měla vypůjčenou "skládačku". Umíš si představit, jak to skončilo, domů jsem dojela v slzách, svalová horečka, zimnice a doživotní trauma z kola...

    OdpovědětVymazat
  33. Tělocvik jsem také neměla nikdy ráda jak píšeš je to ponižující :) ! Vždycky jsem se hrozně klepala před tělákem.
    Jinak vypadáš jako laňka Peti :))

    OdpovědětVymazat
  34. Běhávala jsem jako au-pair ve Francii, když na fitko nebylo a musím se přiznat, že běhání po místním krásném parku mě bohužel nechytlo ani několika měsících :-(... Hodlám tomu ale ještě v létě dát šanci, jako animátorce se mi třeba po slunečném pobřeží poběží o něco lépe :).. Ale můj nejoblíbenější pohyb jednoznačně byly malé trampolínky, nebo-li jumping, kde jsem se krásně vybila a dobila zároveň, kdybych je neměla ze zdravotních důvodů zakázané myslím, že bych u nich vydržela do dnes.. A později orientální tance (a to jsem dřevo, ale dělat je jen tak pro zábavu v krásných třpytinkatých kostýmech a v hezkém líčení se mi líbilo i tak ☺ )

    www.denisaintheworld.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  35. celkom inšpiratívny článok, ja behávam už asi dva roky. a tiež som začínala podobne ako ty, ale ak chodíš behať 3 krát do týždna, to ti stačí len 4-5 km? ja chodim tiež tak 3 krat do týždňa a tou pravidelnosťou sa výkon zvyšuje a zrazu odbehnem 7-10 km za taký čas ako pred rokom 5 km. mna pri behani bavi aj to, že som vonku a zapajam cele telo. a ten skvely pocit po tom...:) fandim ti, behaj ďalej a takéto motivačné články sú super. Liza

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já právě neběhám úplně s takovou pravidelností, záleží na času, náladě a počasí, když je hezky, tak 3x týdně, ale když je ošklivě, tak třeba 10 dnů vůbec, takže já si ten výkon nijak nezvyšuji, mně to stačí takhle, jen pro ten fajn pocit :)

      Vymazat
  36. Ach Peti, tys byla někdy silnější? To koukám :) S tělocvikem naprosto souhlasím. Jak já jej nenáviděla! Tělocvikářka byla bachařka. Vlastně na základce i na gymplu. Až v posledním ročníku jsme dostali normální učitelku, s níž jsme sice běhali, ale neznámkovala nás jako z matematiky a neřvala na nás makej makej přidej přidej a pak bác, máš za 5. Pak jsem šla na vysokou a byla jsem šťastná, že už NIKDY!!! žádný tělocvik nebude! Nepočítám volitelné předměty tělesné výchovy na VŠ, protože tam si člověk vybral, co chtěl, a nebýt problému, jak to narvat do rozvrhu, šlo spíše o příjemnou záležitost. Měla jsem power yogu a pěší turistiku. Pak na magisterském studiu jsme už neměli ani tohle a tak jsem začala sama od sebe vyhledávat různá cvičení a i běhat. Věřím, že nebýt tělocviku ve škole, našla bych si vztah k pohybu už dřív, ale díky těláku jsem v pubertě fakt z principu nedělala ve volném čase nic. To byla averze, nenávist za všechno to ponižování v hodinách!

    OdpovědětVymazat
  37. Ahoj Peti,
    Moc tě obdivuji, že běháš delší tratě, jelikož já jsem spíš na ty kratší tratě a při delších neumím. Jinak výběr oblečení si zvolila úplně správně já tyto barvy taky miluju :}

    OdpovědětVymazat
  38. Koukám, že jsem asi jediná koho tělocvik bavil a dokonce mi chybí :D

    OdpovědětVymazat
  39. Peti, článek se mi moc líbil, a přesně jak jsi říkala, ten odpor k tomu tělocviku a potom k pohybu vůbec se vybuduje u spousty lidí. Sama jsem hubeňour a proto pro mě byl tento článek opravdu motivující. Většinou totiž vidím cvičit jen dívky/ženy které "mají na sobě co posilovat" :D nebo jak to mám popsat. Kolikrát právě přemýšlím co by bylo vhodné pro mě když mám taky problém spíš opačný - nemůžu přibrat. Opravdu super článek! Krásné věci na sport si si pořídila. A nádherné fotky! :)
    Coffee with milk and two sugars

    OdpovědětVymazat
  40. Ty si taká krásna!!...ja nechápem...:)

    OdpovědětVymazat
  41. Taky chci začát teď s přítelem běhat. Ovšem bydlíme ve Zlíně a to je prostě město mezi kopci, takže tam to v přírodě moc nejde, i když e tam krásná, takže bohužel budem běhat asi nepřírodně. :D

    OdpovědětVymazat
  42. já jsem před pár lety začala v létě běhat, ale bohužel jsem s tím musela přestat kvůli kolenům. byli jsme to léto i na horách na hřebenovce a udělal se mi zánět v koleni, byla jsem i na chirurgii a tam mi běh vyloženě zakázal, že ho mám nějak málo osvalené a při běhu na sebe hodně naráží kosti a třou se a pak se mi zanítí :( takže můžu plavat a jezdit na kole, tam je ten pohyb plynulý. navíc mě to i baví, ale jinak na sport moc nejsem, jsem docela neohrabaná :D

    OdpovědětVymazat
  43. S tím tělocvikem na základce musím souhlasit, taky jsem to vždycky nesnášela.Už od malička jsem sportovala, dělala všechno od tance až přes atletiku a nikdy jsem nebyla nijak líná nebo neohrabaná, ale ty kolektivní sporty jako vybíjená, kde se do mě pořád někdo strefoval (nejlépe do hlavy:D) nebo ty stojky, skoky přes kozu apod. se mi vždycky příčily a později jsem si vždycky vymýšlela různé nemoci, abych nemusela cvičit. A po škole jsem přišla domů, nazula tenisky a šla si zaběhat. Sama, bez uřvané učitelky se stopkama :D
    Nechápu ten smysl - pokud to má být pro děti zdravé a jako prevence tloušťky, tak ta hodina za týden stejně nic nezachrání. A pokud to má děti ke sportu přilákat, tak to je úplně mimo, protože u většiny to tím akorát zprotiví.

    A tobě to moc sluší, líbí se mi že sportuješ pro radost, přesto že máš tak hezkou postavu a "nemusela bys". To je ten nejlepší důvod :)

    OdpovědětVymazat
  44. První, co mě zarazilo, bylo, že Tě Míra při běhu fotí. Ta neeefektivita běhu a umělost snímků :)) Samozřejmě to beru s nadhledem a pochopením pro tvorbu jednoho článku, ale pousmála jsem se nad tím :).
    Já chodím běhat každé ráno, už je to pro mě tak uvolňující záležitost, že běhám i když mám od rána od šesti schůzi. Jdu běhat v pět. Jako hurikán :))). Neznám nic lepšího a uvolňujícího, navíc ta skvělá nálada poté... Potvrzuji, že bez kvalitních bot to není ono. A podprsenku, ať si každý nosí na běh dle svého uvážení. Já chodím bez ní, ať si chlapi u silnice třeba ukroutí hlavy :D. A je mi to pohodlnější.
    Na fotkách Ti to sluší. O tom není pochyb. Jsi krásná žena.

    OdpovědětVymazat
  45. S tělocvikem mi mluvíš z duše. Na gymplu jsme hráli buď softball nebo volejbal, upřímně jsem nenáviděla oboje. Před letícím míčem zdrhám a zavírám oči, odpálit neumím. Běhat mě vždycky bavilo. Když jsem ale začala po dětech zase sportovat, zjistila jsem, že kondičku mám v háji. Uběhla jsem 300 metrů a byla jsem mrtvá, nebavilo mě, jak jsem zpocená, utahaná.....takže s během pořád tak nějak začínám....právě jsem ve fázi, že zase vyběhnu a zkusím se sluchátkama na uších, abych odpoutala svoji pozornost od toho, jak funím po deseti metrech a jsem zpocená:-)

    Ale mám velký problém, že potřebuji na běh podprsenku, co prsa při běhu udrží na místě, což ty moje na běžné nošení nezvládají. Kdybyste měl někdo tip na takovou, budu moc ráda.

    OdpovědětVymazat
  46. Líbí se mi tvůj přístup k běhání a celkově ke sportu :-) nemyslím si, že je špatné se na běhání namalovat a hezky se obléknout. A máš teda naprosto dokonalou postavu!! :-)

    OdpovědětVymazat
  47. Ahoj Peto, narazila jsem na tvůj blog nedávno, je naprosto super, nejlepší, díky za něj. Vždy když skouknu video nebo si přečtu článek od tebe mám o sto procent lepší náladu a dozvím se něco zajímavého. Jsi maximálně sympatická a v pohodě holka, moc ti fandím. Lenka

    OdpovědětVymazat
  48. Jakým foťákem jsou tyto fotky nafocené? moc děkuju :)

    OdpovědětVymazat
  49. Jakým foťákem jsou tyhle fotky nafocené? moc děkuju za odpověd

    OdpovědětVymazat
  50. Krásný článek a hezké fotky. Já bych hrozně ráda běhala, ale není kde. Asi 14 dní jsem jezdila 4 kolečka přes pole a vesnici na kole. Ale přestalo mě to bavit. Přemýšlím, že bych začala i běhat, ale nemám moc času :(.

    OdpovědětVymazat
  51. Tělák mi neva pokud nehrajeme basket nebo volejbal vubec mi to nejde :(. Ale zase na druhou stranu mi jde pravě běh , běhàm rada ale spise volnejsi tempo , ne sprint a co miluji je jizda na kole ;)).

    OdpovědětVymazat
  52. Peti, jako bych tu část o tělocviku na základce psala já sama. Sice jsem nebyla tlustá, ale naopak malinká, hubená, slaboučká. Nic jsem nevydržela, dobíhala jako poslední, nikam jsem na svých slabých ručkách nevyšplhala, se svou pidi výškou nikam nevyskočila :D ještě, že už jsou ty časy za námi a můžeme se věnovat jen tomu, čemu se sami věnovat chceme a v tempu, které nám vyhovuje :)

    http://estrella-2012.blogspot.cz/2014/05/spotrebovano-duben-2014.html

    OdpovědětVymazat
  53. Tedy nechápu Peti, že i když běháš, máš takové nádherné fotky ! :)
    Moc ti to ve sportovním sluší, je to příjemná změna :) Botičky jsou super, pěkně k tobě ladí :)
    Já běhání moc nemusím, hlavně mám problémy s migrénami a mám špatné okysličení mozku při běhu, takže Ti závidím, že Tě to baví :)

    OdpovědětVymazat
  54. Fotky jsou moc krásné :) a jak jsi na začátku psala o tělesné výchově na ZŠ,tak v tom jsem s tebou na 100000..% za jedno! :) Na ZŠ to nebylo tak hrozné,ale gympl,kde jsem teď ? Vzhledem k tomu,že mám špatný kolektiv,je to v tělocviku nejhorší ze všech hodin.To už,jak jsi zase psala, i ta písemka z matematiky je mi milejší...a matiku nemám ráda!! .. Jsem zastánce toho,že by se lidé měli hýbat a sportovat,ale měla by to být zábava a né stres,že se mi něco nepovede a ti ostatní zase budou mít kecy,nebo strach z toho,že se nějak zraním...Skvělý článek !!!! :) Rozhodně palec nahoru! :D

    OdpovědětVymazat
  55. Čtu, že je možné cvičit tak, aby člověk hubnul/přibíral. Setkala ses s nějakým cvičením, které je vyloženě na zpevnění prsou? Jaké? A další otázka zní, jaké cviky jsou dobré, abys nehubla přes prsa? Začínám hubnout vždy jen tam, proto cvičení vždycky utnu a nepokračuju. Díky za rady. T.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na zpevnění prsou jsou asi vůbec nejlepší kliky ;) na prsa dej spíš ruce dál od sebe, když je budeš mít moc blízko, budou ti zabírat hlavně paže :) nebo takové to rozpažování s činkami atp. Možností je spousta, jsem si jistá, že strýček google ti kdyžtak rád poradí ;)

      Vymazat
  56. Souhlasím s tebou Peti.. já zase nesnášela míčové hry, neumím ten balon chytnout a ani přehodit nebo dohodit dál. Hráli jsme přehazku skoro každou hodinu TV a tak se stal mým nejhorším předmětem. Vše místo míče jsem měla naštěstí ráda ( až na kozu a skok do výšky, kterej doted nevím, jak se dělá haha.. :D )

    OdpovědětVymazat
  57. Fotky sú skvelé :) ja beh milujem od vtedy čo som sa rozhodla behať lebo ma už nebavilo to, že nemám skoro žiadnu kondičku, nikdy nič nestačím, som pomalá a nie som ani trochu dobrá v žiadnom športe- to bolo asi rok a pol dozadu, odvtedy som sa dosť zlepšila :-) a telocvik teda potupný je, priznám sa som neohybná a kozu nikdy nepreskočím, rovnako nemám rada stojky, všemožne trojité kotrmelce vzad a hlavne loptové hry ! ( vždy sa bojím že spadnem,trafia mi loptu do hlavy,zlomím si väzy a tak dalej ) :D

    OdpovědětVymazat
  58. Promiň ale nemohu si odpustit poznámku, při pohledu na tvoji postavu mi připadáš jako někdo nemocný počínající anorexií. Tímto tě nechci odsuzovat, sama moc dobře vím jaké to je, když ti toto někdo napíše. I mě lidi co mě neznají, říkají, že jsem anorektička.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takže ty víš jaké to je, když ti někto takovéhle hlouposti tvrdí aniž by tě znal, vadí ti to, možná si o takových lidech myslíš svoje, ale klidně to pak napíšeš někomu jinému, aniž bys ho sama znala? A to ti přijde normální? Promiň, ale nemohu si odpustit poznámku, při pohledu na tvůj komentář mi přijdeš jako blbka ;) Ale neznám tě, nesoudím tě, hlavně si to neber nějak špatně, já tě neznám, tak ti přece nemůže vadit, číst si o sobě že jsi blbka, protože já jsem to přece nemylslel nijak zle...

      Vymazat
    2. Mirku! Krásně parafrázováno! Nenapsala bych to lépe.

      Vymazat
    3. Mirku, ty si trubka!

      Vymazat
  59. Souhlasím s tím, co někdo napsal výše - mít na sobě vrstvu make-upu, náušnice, řetízek, kterej by ti při běhu po sto metrech sakra vadil, podprsenku s kosticí a tak dál, to je všechno sice naprosto normální věc, ale ne na sport, už vůbec ne na běh. Tím pádem si nemyslím, že Peťa běhá, rozhodně ne pravidelně, ale uznávám, že na blogu to asi vypadá hezky, což měl bejt zřejmě účel....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak přece se nevyfotí pro Vaši radost zpocená, rozmazaná, s vyklusaným výrazem...tohle není sport, jen její promo!

      Vymazat
    2. A proč by se tak nevyfotila? Aspoň by to bylo věrohodné a přirozené. Nemusí být přece vždy 100% upravená. Jde i o to jaká je Petra uvnitř a ne jen zvenku. To by si ona sama taky mohla občas uvědomit.

      Vymazat
    3. omg :D, prosim vas, kdo me touzi videt nenalicenou, ma moznost kazde utery v tutorialu, kdo pri sportu, at klikne na clanek Nase sportovni aktivity a jidelnicek. Fakt nechapu "inteligenci" nekterych prispevatelu, omlouvam se, ze to tak musim napsat,ale to uz fakt jinak nejde, prectete si clanek, zhluboka se nadychnete a klid, nez neco napisete, pak se tu ctvrtina lidi projevi jako uplni tupci ;).

      Vymazat
    4. Evidentně včetně tebe. Pořádně rozdýchávat bys měla nejspíš i ty sama, ty tvoje reakce jsou krapet rozčílené... :-D

      Vymazat
    5. Pak mi Péťo prosím vysvětli význam tak strojeného článku. Fotky jsou nádherné, Míra má fakt talent. Ale nádherné by byly i kdybys nebyla nalíčená a byla tak, jak chodíš běhat běžně. Tohle na mě působí hrozně povrchně. Vyfiknout se, namalovat se a jít nafotit to, že "běhám". Článek jsem četla, ale holt jsem tupec a stále nechápu. Chápu, že se člověk nalíčí, když točí tutorial. Ale tady mi to přijde opravdu zbytečné až povrchní.

      Vymazat
    6. To je super poznatek, že ti sem přispívá čtvrtina tupců, to o lesčems vypovídá!

      Vymazat
    7. Já nevím, kde jsi přišla na čtvrtinu, zda toho sem píšeš tolik :D, ale myslím, že to by bylo velmi pozitivní číslo vzhledem k celorepublikovému průměru :D.....pokud by tomu bylo jinak, asi by to v ČR vypadalo jinak. Já jsem naopak hrdá na to, že valná většina mých čtenářů je skvělá, inteligentní a přispívá rozumnými komentáři bez zášti a závisti a pro ty já blog dělám, ostatní mě nezajímají, ale snažím se i tak ze slušnosti odpovědět.

      Ad líčení, v minulém článku o běhání nalíčená nejsem, takže fakt nevím, o co vám jde, prostě jsem zrovna předtím točila tutorial (mimochodem Kim K.), někam jsme pak jeli a šli rovnou běhat, v autě odličovací vodu nevozím a jednou mě to nezabilo běhat s líčením, fakt některé lidi nechápu, ale začínám silně pochybovat, že to co jim skutečně vadí, je líčení :).

      Vymazat
    8. Že to řešíte... sice bych běhat takto namalovaná nešla ale to jen proto, že se v obličeji dcla potím a kdoví v jakém tsavu bych doběhla:D podprdu s kostici nosím vzdy, uz rok a nevadi mi to nijak ;)

      Vymazat
    9. "čtvrtinu tupců tady se projeví" si udala Ty sama, čti ti to po sobě inteligentko s umělejma řasama:))))

      Vymazat
    10. tak význam článku je zrejme v tom, že nám chcela ukázať svoj nový "behací" outfit, a keďže bola práve k tomu aj vhodne nalíčená, tak si to nedávala dolu. preto teraz fotky vypadajú také nastajlované. to ale skutočne nie je žiadny problém, aspoň pre väčšinu teda si myslím ;)

      Vymazat
  60. Som asi výnimka, ale telesnú som mala vždy rada. Síce som občas natrafila na nie práve dobrých učiteľov, ale nejako som z toho stresy nemala. Momentálne chodím na kolieskové korčule a namotala som na to aj priateľa a som rada, že sa na to dal, lebo vo dvojici sa športuje hneď lepšie :)

    OdpovědětVymazat
  61. Moc vam vsem dekuji za komentare a dalsi tipy na sport, treba nad jogou uvazuji, ze ji zkusim. Jinak me opravdu bavi nektere komentare :D, prosim vas lidi, ctete ty clanky taky a nekoukejte jen na fotky, tak se vyvarujete naprosto nesmyslnym komentarum ;). Jinak samozrejme, bezne se na behani nalicim a Mira si s sebou bere obrovskou zrcadlovku, se kterou za mnou bezi,aby me mohl fotit :D, ja se tady fakt vzdycky pobavim. Pokud nekteri nepochopili, ze jsou to samozrejme ilustracni fotky a ze za mnou Mira nebezel 4km a celou dobu me nefotil tak to je mi fakt lito, ale tady asi nemuzu slouzit :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V tom případě nechápu, proč to děláš, není to přirozené a nikdo Ti neuvěří, že jen nepózuješ! Zpět na zem Baby.

      Vymazat
  62. Moc ti to sluší, jsi krásná, na těchto fotkách působíš přirozeně.
    Ale techniku běhu máš dost špatnou. Nejsem odborník, ale co mě bije do očí je druhá fotka - záklon dozadu a došlap před tělem.
    Správně má být tělo mírně nakloně dopředu a došlap pod osu těla.

    OdpovědětVymazat
  63. Tělocvik jsem taky vždycky nesnášela a běh především, ale je super, že si se do toho tak obula :) já si pořád říkám, že bych to taky zkusila s nějakou kamarádkou, ale většinou se buď procházíme a nebo jezdíme na kole, což je taky super :)
    Není nad to na sebe hodit pohodlné tepláky, tílko případně lehčí mikinu a vyrazit do lesa, to miluji

    OdpovědětVymazat
  64. Také mám v plánu začít běhat (s pejskem), jenže jsem se ještě nedostala ke koupi pořádných běhacích bot, což je základ.
    Ohledně tělocviku na ZŠ a SŠ - já zas nenáviděla kolektivní sporty.

    OdpovědětVymazat
  65. Sluší ti to i při běhání, pecka! :) Jinak já měla tělocvik docela ráda :D Asi proto, že mi celkem všechno šlo :D A teď chodím taky občas běhat ty cca 4 km, ale bojím se běhat lesem sama, takže tam je to spíš sprint vždycky :D
    Jinak Peťo, chtěla jsem se zeptat...už si nevím rady s pletí, žádným velkým akné netrpím, občas sem tam nějaký pupínek, ale zároveň mám pleť strašně suchou a jakmile se na noc namažu, tak mi vyskáčou pupínky. Nemáš nějaký tip, čím mazat, abych nebyla suchá, ale abych se zároveň neopupínkovala? :)
    Hezký zbytek víkendu.
    Ilona

    OdpovědětVymazat
  66. Tělocvik mi ve škole nevadil (ani to, že jsme měly všechny bílé tričko a modré trenýrky - aspoň se nikdo nad nikoho nevytahoval, jako dnešní děti, značkovými hadry a obuví). Jediné, co jsem nemusela, byl vytrvalostní běh. Ale krátké tratě, skákání, hod krikeťákem, granátem, vybika... to jsem měla ráda.
    Ale od dospělosti jsem v podstatě už nikdy nesportovala. Závidím těm, kterým se při tom vyplaví endorfiny a sport je dělá šťastnými. Jak se začnu hýbat, začnu zívat, unavuje mě to, vyčerpává, ale vůbec mě to nenabíjí.
    A neodvedu si představit, že bych na běh neměla pevnou podprsenku s kosticemi, to by mi pak prsa lítaly ze strany na stranu, ještě bych je pak měla vytahaný jak psí uši.

    OdpovědětVymazat
  67. Ahoj Peti, mozna budu svym komentarem uplne mimo (nesleduju blog uplne pravidelne, ale clanek o behani me mimoradne zaujal). Ja mam trosku podobny problem jako ty - musim cvicit, abych nebyla priserne hubena, sportem naberu trochu svalu a nevypadam jako vyzle. Nekdo v komentarich doporucoval jogu - ta je pry dobra, ja ji ovsem kvuli zdravotnim omezenim delat nemuzu, mne velmi pomohl pilates. Zpevni vnitrni svalstvo a prijemne vytvaruje postavu, coz je super pro drzeni tela atd. Takze kdybys chtela vyzkouset neco noveho krome jogy, tak pilates urcite stoji za zkousku (pokud jsi ho uz nezkousela). Je to sice treba ze zacatku drina - I kdyz cviky vypadaji jednoduse, ale ja si je nemuzu vynachvalit, pribrala jsem dlouhodobym cvicenim pilates jednu velikost (odevni).....ja vim, pro vetsinu to neni moc, ale my hubeni, co mame problem pribirat, ocenime I to:-) Zaneta S.

    OdpovědětVymazat
  68. krásný článek, krásné téma, úžasně napsané, nádherná ženská, co víc dodat?

    OdpovědětVymazat
  69. Tělocvik je pro mě peklo, jsem ráda, že to někdo chápe, nechápu, proč se pořád tak láme přes koleno a je povinnej úplně celej gympl, teda aspoň na tom, kam chodim já :)

    OdpovědětVymazat
  70. Pohyb mám ráda, ale na škole mě také deprimoval. Na základce byla trendy vybíjená, kde spolužáci dávali tolikrát takové perdy, že to ti slabší schytávali vyraženým dechem a dalšími pohmožděninami. Byla jsem dobrá v uhýbání před míčem, dále v běhu, ve šplhu i skoku přes kozu, co mě děsilo, byl výmyk a stojka, vždy jsem skončila s hlavou zarytou v žíněnce. Naštěstí jsem nikdy nepatřila meti největší lůzry dokonce jsem byla vybrána do sportovní soutěže...Na střední už byl tělák celkem brnkačka, cvičilo se převážně to, co zvolila většina. Nesnášela jsem ale volejbal, při kterém mi byl 2x zlomen malíček (s ročním odstupem, pokaždé na jiné ruce). Opravdu super. Když mám školy za sebou, sportu se věnuji i nadále a mnohem raději. Chodila jsem běhat (pro mě nejoblíbenější a nejpřirozenější pohyb), pořídili jsme si běhací pás, cvičila jsem podle Jillian a také jsem často jezdila na kole. Nyní jsem pohybově dočasně indisponována, ale těším se, až se zase budu moct více hýbat ...
    Růžovo-černý úbor ti moc sluší, také bych takovou soupravu na běh chtěla! :)

    OdpovědětVymazat
  71. To je hrozný jak ti to sluší i u toho běhání :-D A krásnej nášlap na špičku! Mě běhání v přírodě taky neuvěřitelně nabíjí :-)

    OdpovědětVymazat
  72. teda Petro, jak sis mohla dovolit na běh mít řetízek, náušnice a být nalíčená? :D obzvlášť nechápu proč běháš když trpíš anorexií :D:D komentáře jsou supr. Po celodenním čučení do ekonomie jsem se skvěle pobavila :D nenech se nas*at! :o) V.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No asi tak :D, ona je to sranda ale jen do urcite miry, kdyz to pak clovek cte denne, tak uz si fakt pripada jak u blbecku na dvorku a moc prijmne to neni, no :).

      Vymazat
    2. A kdo te nuti v tom pokracovat, kdyz je to tak neprijemne?

      Vymazat
    3. Ty jsi také z té slabší sorty lidí, viď?

      Karolína

      Vymazat
  73. K hodinám tělocviku: Já chápu, že se děti musí hýbat, že je to zdravé apod. ale přijde mi, že někteří tělocvikáři jsou strašně hloupí, když vážně čekají, že ta "stokilová Anička" udělá sama výmyk a že si myslí, že se jí nebude nikdo smát, když na tý hrazdě zůstane vyset, nechápu, proč vždycky při sprintu skládali dvojice, Usain Bolt a proti němu Grafield, nechápu proč ve vybíjené volili za kapitány lidi, který z toho byli úplně vyklepaný, protože neumí přehodit hřiště a stejně tak nechápu ponižující šplh na tyči, kdy se hubené vysoké holky dvakrát přitahnou a jsou nahoře a ty silnější nebo bez síly zůstanou více méně viset v půlce, třešnička na dortu- čtyři tyče-čtyři šplhající a zbytek se dívá jak jim to (ne)jde. Tělocvik pod dohledem bezcitných a idiotských učitelů by měl být trestný :)
    Týna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A pak se někdo diví, že mají někteří z těch školích tělocviků traumata…
      Já TV neměla ráda, zvlášť skvělé bylo známkování dle nějakých tabulek. Nevím, jestli jsem divná, ale prostě jsem na sport levá. V životě jsem nevyšplhala na tyč, v běhu vždycky poslední, mám špatnou koordinaci rukou, nohou… Člověk se snaží a stejně je všem pro smích.
      M.

      Vymazat
    2. vcelku máte pravdu, avšak, nie je problém stokilovaj aničky skôr problémom jej rodičov ako telocvikára? prečo sú niektoré deti silné, mrštné a bez komplexov a niektoré chúďatká utiahnuté, slabučké, tučnučké? je jasné, že nie každý šport pôjde každému dieťaťu, napr. ja som síce nevedela behať, ale s gymnastikou som problém nemala, ani s vybíjanou, ani so šplhaním. rodičia nevedú svoje deti k pohybovej aktivite, lebo sami radšej sedia pred telkou na gauči.
      viktoria

      Vymazat
  74. Jj v peknem obleceni se beha mnohem lip a hlavne namotivuje abych vubec vybehla. Urcite bych ale doporucila sportovni podprsenky napr. u Victoria Secrets maji uzasne. Delaji hezke prsa a vse drzi na svem miste. A protoze beham nejradeji sama tak nikdy nesmim zapomenout na sluchatka a mou oblibenou hudbu. Moc by me zajimalo co vlastne poslouchas ty? Moc fajn clanky.zacala jsem te sledovat asi pred mesicem a ted se kazdy vecer divam co mas noveho. Je to inspirujici. Diky a drzim palce at mas stale chut psat dal. Sylva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sylvi, moc dekuji :), ja si take poustim mix ze sluchatek, je to vetsinou takova vsehochut, co postahuju :).

      Vymazat
  75. Krasne sportovní oblečeni! Ta růžová neonka je nádherná! No a nekteré komentáře jsou fakt jak tupounu...
    Dělat věci jen tak pro radost je někdy nejlepší řešení!

    OdpovědětVymazat
  76. Ahoj Peti,
    moc ti to sluší. Příznivkyní běhání jsem nikdy nebyla. Článek mě ale navnadil, i když budu muset počkat až mi děti trochu povyrostou. Zatím se udržuji s Jillian (ačkoli výsledky jsou zatím jen v té kondici) :), najít si půlhodinku na cvičení je pro mne to nejjednodušší (podotýkám, že i s dětmi - 3letá dcera se pokouší cvičit se mnou :) ).
    Jógu doporučuji, tedy spíš powerjógu, to je pro mne 1xtýdně relax bez účasti capartů. Začátky byly krušné, záda ztuhlá, ruce slabé ... hrůza. Po 3 letech 1xtýdně je to mnohem lepší, ale tělo po porodu to do pořádku nedá. Takže jsem začala s Jillian. Nevím jestli nebyla chyba po 3 dnech přejít na level 2, ale tak nějak mi ta 1 připadala lehká. Na 3 si zatím netroufám :), výsledky zatím nevidím ... ale vydržím :)
    pa a zdravím a měj se krásně :)
    Tereza

    OdpovědětVymazat
  77. Ty boty jsou prostě dokonalý ! (y) A moc Ti to sluší :) Taky bych chtěla začít běhat, ale překonat se a vydržet je těžký tak přeji ať Ti to vydrží a ať Tě to baví :)

    OdpovědětVymazat
  78. preto tie deti na telocviku k tomu nutia aby sa z nich nestali tlste prasiatka sediace pred televizorom. a pre mnohych je to jediny pohyb aky maju. ja som tie skoky cez kozu, vymyky a behy mala rada. naopak som neznasala vsetky tie basketbaly, vojebaly a vsetko to, kde ta nutia pobehovat sem a tam a nahanat loptu.

    OdpovědětVymazat
  79. krásný fotky, poklona fotografovi. A některými komentáři se opravdu bavím.....IQ tykve, opravdu...přemýšlejte lidi trochu než něco napíšete. Jinak na přibrání svalové hmoty jsou dobré proteinové nápoje, ty profesionální. Pokud Peťo sportuješ a nepotřebuješ zhubnout, tak je to skvělý doplněk. Lepší než se cpát sladkostma a bůčkem, to by pak byly bůčky i na těle:-) Takhle neubereš aktivní hmotu, naopak lehce vybuduješ (při sportovní zátěži jakou máš, nehrozí svaly jako kulturista). Na manžela to fungovalo dobře, ale pravda je jedna, že chlapi to mají s tímhle trochu jinak. Ale nebála bych se toho, jsou chuťově výborný (hlavně s mlékem tedy, mňam). Jitka

    OdpovědětVymazat
  80. Já už chci začít běhat dlouho, ale ještě jsem se k tomu nedostala. Ve škole jsem běh milovala, bylo to to jediné, co mi šlo :)) Ale jinak mám na sport i tělocvik ve škole stejný názor. Měla by to být zábava! :)

    OdpovědětVymazat
  81. Peti jako vždy super článek a strašně ti to sluší i při tom běhu..měla bych ale otázečku na Míru, upravuje ty fotky v nějakém speciálním programu?

    OdpovědětVymazat
  82. Ty a oplácané dítě, jo? To si teda neumím představit :-) Teda, základkový tělocvik mi ani nepřipomínej, to je moje trauma z dětství. :-D Né fakt, teď se tomu směju, ale tenkrát to fakt byla moje noční můra. Jak říkáš - ponižující a horší než písemka z matiky, taky jsem to tak měla. Už ten smrad tělocvičen a žíněnek jsem nenáviděla, a to na tom bylo ještě to nejmenší. Výmyk - fuj, skoky přes kozu - moje největší noční můra, v tom jsem měla blok. Doběhla jsem ke koze a zastavila se, já se toho strašně bála. Nebo šplh na tyči/laně. Ježíši. O patnáctistovkách nemluvě. Vždycky mě z toho píchalo v boku a bylo mi zle.

    Já tedy běhat nechodím, ale nahlodala mě ségra, která začala taky běhat se svým manželem, koupila si teď běžecké boty (taky růžové :-)), provokativně mi je dávala vyzkoušet, jsou fakt úžasně lehoučké, úplně k běhu vybízející :-)

    Tobě to strašně moc sluší v té růžové a obrovský kompliment posílám Mírovi za skvělé fotky! Mějte se hezky a sportu zdar! :-))

    OdpovědětVymazat
  83. Měla jsem to s během ve škole stejně. Ze srdce jsem ho nenáviděla. Ale myslím, že k běhání se prostě člověk musí proběhat. Jednoho dne zjistíš, že to je vlastně hrozně fajn. Vždycky si říkám, že pak budu spokojená, razím si heslo I love running, when I´m done :D PS: moc hezké fotky

    OdpovědětVymazat
  84. Chtěla bych se zeptat kdo vás fotil a jakým foťákem, uvažuji o koupě foťáku a tyhle fotky jsou úžasné!

    OdpovědětVymazat
  85. Péťo, nádherné fotky, jsi vážně dokonalá!! Růžové boty i tílko jsou perfektní. Z článku i fotek doslova září radost a bezva energie, jen mne trošku ztuhnul úsměv při čtení některých komentářů zde, to snad není možný. Máš naprosto dokonalou postavu a ti, co zde zmiňují anorexii, asi v životě žádnou anorektičku neviděli. Jsi krásně štíhlá a vypadáš zdravě. Navíc smekám před tím, na kolik komentářů stíháš odpovědět. Jsi snad jediná blogerka s tolika čtenáři, která v tak velké míře odpovídá. Nevím, jestli si to vůbec někdo uvědomuje, jak je to šíleně časově náročné a jak velký respekt ke čtenářům tím dáváš najevo. Kéž by se to vždy projevilo i z druhé strany... Jsi nejlepší! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprosto souhlasím, patří ti obdiv za to, kolik času blogu věnuješ!! :)))

      Vymazat
  86. Péťo jsem na základce a tělocvik nemám zas tak ráda,vždy se parádně strapním až na běh v tom jsem jedna z nejlepších a běh miluji.Jojo jsem alespoň ráda,že nejsem sama.JInak máš nádhernou postavu ♥♥♥♥♥♥

    OdpovědětVymazat
  87. Krásně napsaný článek, fotky jako ze žurnálu, rovnou do časopisu by mohl Míra přispívat, krása :)
    Já tělocvik k smrti nesnášela celý studentský život (ještě poslední semestr na vejšce a budu mít od něj pokoj navždy :D ), ale pomalu se začínám do sportu dostávat vlastní vůlí a najednou to jde vše samo a s radostí. Mám to uplně stejně jako s těma polívkama, jak si psala - jak většinu jídla, tak veškerý požitek ze sportu mi škola jen a jen zkazila a nyní se musím sama učit, že jídla jako je špenát, brokolice nebo polévky jsou velmi chutné a sport dokonce zábava a radost:)))

    OdpovědětVymazat
  88. Moc hezky clanek! K behu me privedl manzel v roce 2008. On sam driv behal v parku jednoho velkomesta (dukaz, ze behat lze vsude) a ted spolu behame za nasim mestem v lese. Stala se z toho zavislost a behame i vice nez 3x tydne okolo 7-10km. Bohuzel mam tento rok pauzu, protoze mi behani v tehotenstvi nebylo doporuceno... Sice je mi to lito, ale uz ted se tesim, jak budu od pristiho jara opet behat.

    OdpovědětVymazat
  89. ja nahodou rada beham((o; uz sme boli aj na csob minimaratone(o;
    gomistories

    OdpovědětVymazat
  90. Na základce jsem taky tělocvik nesnášela bylo to vymývání mozku :D co jsem na střední začala jsem sama cvičit posilovat a pohodička :)

    OdpovědětVymazat
  91. Já na základce mám problémy s míčovými hry. Šplh mi celkem jde s během, ale moc běhat nechodim, asi jednou do měsíce. Máme celkem hodnou učitelku, ale krikeťák házet neumim a míče se uhýbám, ale už se to lepší. Péťo děláš moc krásné články a videa a nevšímej si těch odrzlých anonimů nemají co na práci tak rejpou, z vlastní zkušenosti to znám. Monika

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!