FOTD - kouřovky s elektrickou modrou

by - 19 května

Krásný pondělní večer vám všem,
 
dnešní líčení už jste mohli před nedávnem zahlédnout na blogerkách, já bych vám ale dnes kromě líčení chtěla ukázat i produkty, které jsem použila a něco málo vám o nich povědět :).
 
Klasické šedavé kouřovky jsou asi vůbec nejčastější a nejznámější technikou líčení očí. Nikdy nevyjdou z módy a sluší vlastně všem. Jenže zároveň už jsou tak trochu okoukané a nudné a samozřejmě také často přidávají roky, zvláště pokud jsou výraznější.
 
Jak ale takovým kouřovkám dodat trochu šťávy a pohled rozsvítit? Nejjednodušším způsobem je přidat k šedavým tónům jednu kontrastní barvu a kam jinam, než na linku? Ať už na tu horní, spodní, či waterline, což je způsob, který jsem tentokrát použila právě já.



použitá kosmetika:
  • báze Dermacol satin base pearl
  • L´Oreal Nude magique 100 porcelain
  • RimmelStay blushed! 003 peach flush
  • Essence Smokey eyes set 01 smokey night
  • Rimmel gel liner 001 black
  • Essence Maximum volume mascara
  • Bourjois Contour clubbing 45 bleu neon
  • Rimmel Exaggerate undercovar eyeshadow primer



Satin báze od Dermacolu je klasika, kterou si kupuji stále dokola, at už ve verzi klasické satin nebo v pearl, či gold. Hezky pleť připraví na nanesení makeupu, jemně vyhladí póry a linky a udělá kluzký povrch, na kterém se makeup dobře roztírá.
 
Na makeup L´Oreal Nude magique jsem četla jen samé kladné ohlasy a tak jsem byla zvědavá na to ho vyzkoušet. Musím říci, že jeho konzistence je opravdu docela zvláštní. Makeup je extrémně lehoučký a tekutý. Před použitím musíte lahvičku protřepat. Pracuje se mi s ním dobře, hezky se roztírá a dělá krásný pudrový, sametový finish.Menší problém je u mě v odstínu, je trošku oranžovější a tmavší, než bych potřebovala, ale v létě bude akorát. Krytí je velmi lehoučké a makeup je na mě sušší. Mám raději hutnější makeupy, které více hydratují. Nicméně, na léto si myslím, že bude skvělý a proto celkovou recenzi nechám právě na teplejší měsíce.
 

 
Nová tvářenka od Rimmelu Stay blushed! vypadá zajímavě, i když musím přiznat, že konzistence jsem se nejdříve trochu zalekla. Je to takový hutnější krém, který se ale lehounce rozetře a vsákne do pleti a vytvoří tak opravdu velice přirozený dojem. I když jsem nejprve nebyla příliš nadšená ani z balení, které mne moc nenadchlo a z parfemace, která je na mě výrazná, musím uznat, že na tvářích vypadá opravdu krásně. Hezky zaschne a dlouho mi vydrží. Pokud hledáte co nejpřirozenější dojem, tak tohle by mohla být trefa do černého a navíc je tvářenka otěruodolná. Až na tu výraznou parfemaci doporučuji!

 
Už jsem několikrát zmiňovala, že Essence se v poslední době hodně zlepšila co se stínů týká. Ani tohle trio Smokey eyes set není vůbec zlé. Pigmentace je opravdu hodně pěkná, stíny nejsou nijak prášivé. Černá obsahuje krásné stříbrné třpytky. Za mě palec nahoru a ráda doporučím!
 


 
Voděodolné tužky Bourjois Clubbing contour jsem doporučovala již mnohokrát a dnes to musím udělat znovu. pigmentace je skvělá, tužky jsou měkké a bezvadně drží na waterline, jednoznačně doporučuji všem deseti!
 
Dalším skvělým produktem v našich drogeriích jsou nové gelové linky Rimmel. Jsou uhlově černé, skvěle drží a dobře se s nimi pracuje. Sice stále nepředčily mé oblíbené L´Oreal, které jsou měkčí a mně se s nimi lépe pracuje, ale přesto jsou skvělé a jednoznačně doporučuji!
 
Předposlední věcí, kterou bych vám chtěla ukázat, je nová řasenka Essence maximum volume. Je to řasenka s, pro mě, velmi slibným kartáčkem. Má rezervoár pro nabrání více barvy na kartáček, což nepovažuji za nejšťastnější řešení, protože takové řasenky mívají tendenci slepovat, ale musím říci, že u této se to neděje. Opravdu moc hezky rozčeše, oddělí a prodlouží. Jediná škoda je, že po delší době mi trochu opadává pod oči. Za tu cenu ji ale jistě také doporučit mohu.


Úplně poslední novinkou z našich drogerií je báze pod oční stíny Rimmel Exaggerate. Na tuto bázi jsem se těšila, protože v našich drogeriích se žádná pořádná a funkční báze nedá najít. Bohužel ale musím konstatovat, že mne příliš nenadchla. Báze má dost zvláštní konzistenci, dělá takové jakoby žmolečky, které se ale rozmažou. Ovšem je poměrně dost silikonová a mně přijde, že stíny na ní moc nedrží a po chvíli se mi slijí do čárek. Věnovala jsem ji kamarádce, tak uvidím, zda ta bude mít lepší zkušenost :). Za mě ne!
 
 Tak to by bylo pro dnešní článek vše, mějte se krásně a napište mi, jestli se vám líčení líbí a zda jste některý z produktů již vyzkoušeli, protože sice píši o novinkách, ale některé z nich už nějakou tu chvíli v drogeriích přece jen jsou :)!




You May Also Like

28 komentářů

  1. Krásné líčení, moc ti to sluší :-) Škoda, že se to na mě moc nehodí. Modrá je moje oblíbená barva, ale bohužel jsem podzimní typ a k mým hnědým očím modrá vůbec, ale vůbec nejde. Maximálně tak tmavě modrá linka, ale to je vše :-( Tak to asi zkusím podobně s fialovou nebo zlatou barvou, každopádně děkuju za typ :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné líčení, moc ti to sluší :-) Škoda, že se to na mě moc nehodí. Modrá je moje oblíbená barva, ale bohužel jsem podzimní typ a k mým hnědým očím modrá vůbec, ale vůbec nejde. Maximálně tak tmavě modrá linka, ale to je vše :-( Tak to asi zkusím podobně s fialovou nebo zlatou barvou, každopádně děkuju za typ :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  4. Nádherný, moc tě obdivuji, jak se umíš takhle krásně nalíčit!:) Moc ti to sluší:)!

    OdpovědětVymazat
  5. S bází pod stíny máš pravdu, žádná, která by stála za to, se v drogérii sehnat nedá. Každopádně líčení se mi na tobě moc líbí, hlavně ta barevná linka na waterline. Já s těmahle barvičkama neumím na sobě pracovat asi, mám pocit, že mi vůbec nesluší :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Nádhera jako vždycky :) Modrou miluji a jsem barevně typ jako Ty, takže bych do tohohle líčení klidně šla. Akorát jsem neskutečně nešikovná, takže výsledek by takto rozhodně nevypadal :D A hodně mě zaujala ta tvářenka. Ještě před rokem jsem tvářenku nepoužívala, ale teď se mi líbí každá druhá :D

    OdpovědětVymazat
  7. Ta výrazná linka opravdu vypadá krásně, zvlášť u takového "nebarevného" líčení :)

    OdpovědětVymazat
  8. Moc hezké líčení. Shodou okolností jsem dnes měla oči líčené také do modra :). Musím pochválit stíny. Já mám essence- 02 smokey day a za tu cenu jsem vážně nadšená. Na Rimmel bázi jsem byla také velice zvědavá, ale už jsi několikátá v pořadí, která produkt nerecenzovala kladně, takže mě to pustilo.
    Míša K.

    OdpovědětVymazat
  9. Krása! Tu řasenku mám moc ráda. Sice mi trochu trvalo než sem se s kartáčkem naučila, ale co jsem na to přišla, nemůžu se jí nabažit :-) ...ty linky vypadají zajímavě, asi se po nich podívám :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Tohle ti taky moc sluší :))) Hlavně se mi líbí barevná linka ta modrá tomu dodala pořádnou "šťávu" :))))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  11. Nazdárek, líčení je parádní. Ráda bych se tě zeptala, zda make-up Loreal je už v ČR nebo je objednaný ze zahraničí?

    OdpovědětVymazat
  12. Krásně ti to ladí k očím :))) Já mám s makeupy vůbec problém. Všechno je hrozně tmavé.

    OdpovědětVymazat
  13. dnes chybi rtenka. hmmm... skoda.

    OdpovědětVymazat
  14. celkom sa mi to paci inak o tych essence tienoch ked je rec... akosi mam chut na tie nove nude aj ked mam celkom dost paletiek v zbierke ( na teba teda nemam :-D )

    OdpovědětVymazat
  15. Krásné, jak letní obloha

    OdpovědětVymazat
  16. Modrá Ti moc sluší!

    www.klaranekulova.com

    OdpovědětVymazat
  17. Pekné, ja mam len poznámku k Rimel gelovej očnej linke. Na tvoje odporučanie som si ju s nadšením kúpila a musím konštatovať, že som sklamaná. Po zotretí povrchovej vrstvy je nepoužiteľná súchá, tvrdá a hrčkovitá. Pritom je to zrejme novinka, takže memala by byť už po expirácii. Ak by niekto vedel poradiť či sa nejako dajú očne linky oživiť, či im mám vystrojiť parádny pohreb a rozlúčiť sa s nimi?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ja je pouzivam uz asi dva nebo tri mesice a nemam s nimi problem, treba vyschly spatnym skladovanim v obchode nebo prepravou, kazdopadne, kapni do nich trochu solikonove baze pod makeup _ treba Dermacol a zahrej je na par vterin v mikrovlnce nebo fenem, mely by se rozpustit, promichat paratkem a hotovo :)

      Vymazat
  18. Úžasné! Ty modré spodní linky krásně zvýrazňují oči a celkově celé líčení :))

    OdpovědětVymazat
  19. Dekuji vam vsem hrozne moc za komentare :)!

    OdpovědětVymazat
  20. moc se mi to líbí
    je to fakt pěkné
    ta modrá linka se mi líbí , hodí se to k tomu
    a je super že nepoužíváš jen samé drahé značky a to co se dá koupit jen na internetu , ale že používáš hodně věci z drogérie , Essence, a prostě tu levnější kosmetiku:)
    ty essence stíny si koupím, moc se mi líbí
    Ali

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!