Jak se chránit před sluníčkem s Biodermou + víkendový pobyt v resortu sv. Kateřina

by - 26 května

Krásné pondělí vám všem,

ti z vás, kteří sledují můj Instagram (pod hashtagem #biodermawknd naleznete plno příspěvků) a Facebook už jistě vědí, že o víkendu jsem spolu s dalšími bloggerkami byla na wellness víkendu v resortu Svatá Kateřina u Počátek. Na tuhle pohodovou akci nás pozvala kosmetická značka Bioderma, respektive její PR zastoupení v čele s Janičkou, což je opravdu úžasný člověk. Vždycky nám perfektně představí všechny novinky, uvede nás do obrazu a navíc s ní bezvadně popovídáme a myslím, že mohu říci, že za tu dobu, kterou se již vídáme a známe, se z nás staly kamarádky.
Protože nás blogerek z Čech i Slovenska bylo na tomto pobytu opravdu hodně, předpokládám, že hodně bude o této akci i článků. Takže pokud vás nezajímají fotky a to jak jsme se měly, jaké novinky si Bioderma přichystala na léto a jak se chránit před sluníčkem, tak prosím, pokračujte až zítra :). Také se mě někdo ptal na facebooku, zda budou recenze objektivní, když nás Bioderma pozvala na víkend do wellness. No, na to nemohu říci nic jiného, než že jsme samozřejmě podplacené a od včerejška už žádná objektivní recenze na Biodermu na blogu nebude :D......Teď vážně, na blogu se dá dohledat jak dlouho už Biodermu používám a také to, že některé výrobky jsem si opravdu hodně oblíbila a nedám na ně dopustit. Patří mezi ně micelární voda Sensibio, Sensibio riche krém na obličej, Atoderm nutritive a samozřejmě naprosto nejlepší věc na počínající vrásky řada Matriciane. Zapomenout nesmím právě ani na opalováky a přípravky po opalování, protože jak víte, opaluji se docela špatně, jsem hodně světlá a dříve jsem s žádným vyšším faktorem nedosáhla tak pěkného opálení jako právě s Biodermou Photoderm bronz. Produktů, které jsem vyzkoušela a vyhovovaly mi je sice více, ale tohle je takový výčet těch opravdu nej, ke kterým se stále dokola vracím.
 

 
Budou tedy recenze objektivní? Ne, nebudou, recenze je vždycky jen můj subjektivní názor, je to má zkušenost a vzhledem k tomu, že každá z nás má jinou pokožku, věk atd atd, nemůžete se divit, že to, co vyhovuje mně, nemusí vyhovovat vám. V rámci subjektivního názoru jsem ale vždycky maximálně objektivní a nejednou jsem musela dát některým produktům palec dolů. Konec konců, takhle je to s každou značkou, každá má výrobky, které mi vyhovují a které mi příliš nesedí, nic zvláštního, že :).
 
Historické fotografie mají  v restauraci na prostírání, skvělý nápad :), zatímco host čeká na jídlo, může se podívat, jak místo vypadalo v minulém století.
 
V sobotu v poledne jsme se sešly na uvítacím obědě, kde jsme se seznámily a byly přivítány právě Jančou. Jídlo bylo vynikající jako ostatně vždycky a myslím, že mohu mluvit za všechny, když řeknu, že jsme si opravdu pochutnaly.
 


 
Pokoje, wellness část a celý areál byly opravdu luxusní! Navíc jsem dostala pokoj sama pro sebe s nádherným výhledem na rybníček a terasu. Jediné, k čemu se vám přiznám je, že jsem bojovala se sprchou, pořád mi nešlo pustit vodu tak, aby netekla z kohoutku, ale tekla ze sprchy :D, ten čudlík mokrou rukou prostě nešel zmáčknout a já jsem si připadala jako úplný blbec, doufám, že tam někde nebyla skrytá kamera, protože to byste se dozajisté pobavili :D. Někdy jsem opravdu technický antitalent.
 
výhled z pokoje

ložnice

koupelna a selfie :D, mimochodem, můžete se těšit i na outfity ;)

ptáte se mě na můj běžný makeup, no tak asi takhle...
 
Po vynikajícím obědě následovala odborná přednáška vedená paní doktorkou (také z J. Hradce :) a představení novinek značky Bioderma. V rámci přednášky jsme nejen otestovaly novinky, ale také měly možnost zasoutěžit si s Bioderma stíracími losy, které dostanete momentálně v lékárnách k zakoupeným výrobkům. Bohužel jsem nic nevyhrála, tak jsem alespoň zajedla žal štrůdlem.

Přednáška o škodlivosti i prospěšnosti slunečního záření byla opravdu nabitá informacemi a to i odbornými. I když to nejdůležitější asi znáte. Pokud víte, do jakého fototypu patříte, je dobré se podle toho chovat a chránit svou kůži krémy s ochrannými faktory. Dokonce i ve stínu, vodě nebo oblečeni jste záření vystaveni, i když je to jen poměrnou částí. Kůže je orgán, který si všechna spálení a nevhodné chování pamatuje, zapisuje a když se to nastřádá, můžete očekávat různé problémy, z nichž nejhoršími jsou samozřejmě kožní nádory. Otravná může být ale i jen zvýšená pigmentace, vysušení pokožky a vrásky z nadměrného slunění. Proto vypadají vysolárkované slečny starší, než ve skutečnosti jsou. Abych vám řekla pravdu, když jsem byla mladší, také jsem do solárka chodila a musím říci, že teď toho docela lituji. Je sice pravda, že jsem se potom nikdy nespálila, protože s vyšším obsahem melaninu v kůži snesete menší ochranný faktor a lépe záření snášíte. Ale protože jsem podědila pihy, tak mi po solárku vždycky hodně naskákaly a teď už se jich nezbavím, hodně mi vyskáčou vždy na rukou a dekoltu. Zvláště dekolt bychom si ovšem měli chránit, protože tam je kůže velmi citlivá. A pozor dávejte hlavně na děti, které se by se přímému záření, zvláště u moře neměly vystavovat vůbec.

Zajímavá informace pro mne byla i ta, že dříve se lidé tolik nespalovali ani když nepoužívali vysoké ochranné faktory. Je to dáno úbytkem ozonové vrstvy, což nezní příliš pozitivně.  Pozor si ale dejte i v zimě na horách a na světlých plážích, takové povrchy totiž působí skoro jako zrcadlo a velkou část záření odráží.


Kategorie fototypů, kam patříte vy? Já jsem dvojka.


Janči přednáška o novinkách.





Z řady Photoderm bronz se letos můžete těšit na skvělou novinku, které se ve Francii prodalo ohromné množství. Jedná se o suchý olej s OF 30. Osobně mohu výrobky řady bronz velmi doporučit. Jistě nejsem sama, kdo měl ten problém, že po krému s vyšším ochranným faktorem, se vůbec neopálil. Řada bronz ale obsahuje složky, díky kterým se nejen krásně opálíte, ale zároveň vaše opálení bude i intenzivnější, přestože je ochranný faktor vysoký. Asi to pro vás zní stejně neuvěřitelně jako pro mne, ale mohu potvrdit, že vloni u moře jsem tuto řadu používala a je skutečně skvělá a jak si můžete ověřit, opálená jsem přijela :). Suchý olej je vhodný i na citlivou pokožku, překrásně voní a bezvadně se roztírá. Osobně jsem novinky hned o víkendu prvně vyzkoušela a mohu potvrdit, že nezmastí oblečení a je na pleti opravdu moc příjemný, přitom pokožku hydratuje a taktéž je hypoalergenní. Za mě jednoznačný favorit a už se těším, až ho vezmu s sebou k moři :).

Další novinkou je After sun Intenzivní zklidňující sprej. Jedná se o chladivý a zklidňující výrobek, který jednoduše nastříkáte na kůži, rozetřete a pak už jen chladíte a regenerujete. Mně to připadá jako velmi velmi lehoučké mléko ve spreji, což je v horkých dnech ideální. Nelepí a kůže je po něm hydratovaná, přičemž pokožku zároveň regeneruje a chrání proti stárnutí. Ze stejné řady je k dispozici i mléko po opalování, tuším ale, že maximálně nadšeni budou z této novinky pánové, kteří se neradi mažou čímkoliv, natož něčím hutným a lepkavým.

Poslední novinkou je Sensibio krém Tolerance plus,  který je vhodný pro extrémně citlivou pleť. je bez parabenů, konzervantů i parfemace a je vhodný pro pokožku přecitlivělou, podrážděnou či alergickou, ostatně stejně jako celá řada Sensibio, kterou já mám moc ráda. Moc se těším,až tuhle novinku vyzkouším na vlastní obličej, momentálně totiž mažu Sensibio riche a myslím, že právě tímto produktem navážu v řadě :). Zkoušela jsem ho zatím jen na ruku, takže vám toho moc nepovím, snad jen to, že nijak nevoní, je docela lehoučký a rychle se vstřebává. Myslím, že na léto bude ideální.
 
 Možná, že vás ale kosmetika nezajímá a tak jste přeskočili rovnou až sem, na další pokračování článku. Možná byste rádi slyšeli i nějaké drby. Jak to probíhá, když se sejde pohromadě tolik blogerek, jak spolu vychází, pomlouvají se navzájem? :) Asi vás v tomto případě zklamu, biodermí sestava je skutečně natolik v pohodě, že se na sebe vždycky těšíme a to si myslím, že si mohu dovolit říci i za ostatní. Atmosféra panuje vždycky skvělá a nikomu se zpravidla nechce domů. Nespornou výhodou je také to, že si můžeme navzájem postěžovat, pobavit se nad tím, co nám kdo napsal nejhoršího a rozebrat třeba detailněji různé spolupráce a v neposlední řadě kosmetická novinky nebo nové trendy v oblékání, v nich já za moc nestojím, ale ráda se přiučím od fashion blogerek :).

Jde se na wellness....samozřejmě jsem otestovala kromě vířivky i nové plavky, obojí bylo skvělé!



Odpoledne jsme si zacvičily jógu. Pro mne to byla premiéra a určitě by to bylo fajn, kdybych si předtím nebyla zaběhat a neměla už unavené svaly. Nemohla jsem ale odolat překrásnému okolí hotelu a i když to bylo jen na chvíli, tak jsem nazula tenisky a vyrazila. Na jógu jsem také dostaly bezvadná tílka, určitě ho v létě utahám k šortkám, protože je z velmi příjemného materiálu.





Možná se ptáte, jestli jsou holky v reálu tak krásné jako na fotkách, ráda bych vám řekla, že nikdo není dokonalý, ale to bych lhala, však se na ty kočky mrkněte!
 

V neděli po obědě jsme natáčeli video, které doufám, brzy uvidíte, zatím nebudu více prozrazovat, ale jsem velice zvědavá na výsledek, i když se ho trochu obávám. Pak už jsme si jen daly poslední drinky, pokecaly, pobouřily okolí focením všeho možného a šly se pobalit. Můžete se také těšit na speciální článek, terý si na vás nachystala Rendy a kterého jsme se všechny zúčastnily a já jsem na něj moc zvědavá! :)

 
Terasa a překrásné okolí hotelu.
 
Loučení. Domů se nechtělo nikomu.

Na závěr článku bych chtěla poděkovat hrozně moc Janče za pozvání na tak skvělou akci a všem blogerkám za skvělou společnost a fotky, protože pár jsem si jich vypůjčila :). Díky Mio, Renčo, Lucko a Nikčo, MarťoJíťo, Beáto, Lolo a Leo. Bylo to s vámi bezvadné jako vždycky a samozřejmě díky i slovenksým kolegyním, se kterými jsem si nestihla ani pořádně popovídat, takže bohužel nemohu sloužit s odkazy, protože jsem poznala jen Moniku, ale věřím, že holky na sebe odkazy dají a tak, kdo bude chtít, články dohledá.

Tak to by bylo pro dnešek všechno, užijte si zbytek dne!
 
 
 

You May Also Like

86 komentářů

  1. Ahoj Petro, můžu se zeptat odkud máš ten růžový top s dlouhým rukávem a co máš na fotce s běžným líčením na rtech? Ohromně ti to sluší! Sháním nějaký dlouhotrvající přirozený (nevysušující) lesk (nejlépe z drogerie:), nemáš nějaký tip?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, já ho mám z choies.com.ale mají ho i na ebay. Jinak z drogerie bych určitě doporučila Astor 8hr stay.

      Vymazat
  2. Co dodat, fotky krásné, měly jste se tam skvěle, to jde vidět no a novinky zajímavé:)

    OdpovědětVymazat
  3. Jůů, to musel být dokonalý víkend, vypadá to z fotek tak pohodově, klidně.. Moc hezké.

    OdpovědětVymazat
  4. Zajímalo by mě zda vám Rendy říkala ať fotky s ní nezveřejňujete, že si to nepřeje?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nerikala, proc te to tak zajima?

      Vymazat
    2. nechápu, proč tu Rendy pořád někdo řeší. je to trapné.

      Vymazat
    3. protože minule byla nějaká aféra, kde se mazaly všechny fotky s Rendy....

      Vymazat
    4. ja tomu take nerozumim, ale hlavne nechapu,proc se ti anonymni hrdinove neptaji primo , ale resi to na jinem blogu ;)

      Vymazat
    5. ja o nicem nevim,ale myslim si, ze skoro vzdycky z komara velblouda delaji prave anonymni uzivatele, co jsem si tak vsimla,ale nic osobniho, jen muj dojem :)

      Vymazat
    6. Rendy ma zakázané anonymní příspěvky tudíž se ptát u ni nemohu. Zajíma mě to bo když je akce kde je označena i ona tak ji nikdy nevidíme..přijde mi to divné.

      Vymazat
    7. Tohle čtu snad pod každou akcí, nechápu, co je všem do toho. Tak se zkrátka fotit nechce a docela jí chápu.
      Jinak akce určo byla super a užily jste si to. :)
      Beauty of pink

      Vymazat
    8. Stejně je už na fcb :-)

      Vymazat
    9. A ja se ji nedivim, ze je ma zakazane, uz o tom take uvazuji jakou dobu. Kazdopadne, pokud bude nekdo chtit dale anonymne resit toto tema, necht si zalozi vlastni diskuzi jinde nebo se opta jinou cestou, dekuji za pochopeni, vice k tematu opravdu nemam co rict.

      Vymazat
  5. Krása! Normálně strašně závidím, muselo tam být nádherně . Asi si taky vezmu dovču a někam na víkend odfrčím zarelaxovat :-D

    OdpovědětVymazat
  6. Moc ti to sluší ....jinak moc dík za dobrý typ

    OdpovědětVymazat
  7. Ten hotel je úplně nádherný:) Pecka víkend:)

    OdpovědětVymazat
  8. Peťo, úžasnej článek, sice už jsem se o akci dozvěděla u dalších blogerek, ale každý článek jsem si přečetla, protože každá článek sestavíte jinak a ukážete zase jiné fotky :). No všechny fotky jsou krásný, vyrazila bych tam hnedka :)

    OdpovědětVymazat
  9. Už z fotek jde poznat, že jste si to skvěle užily! :)))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  10. krása, krása, krása. nedivím se, že se vám nechtělo domů :)

    OdpovědětVymazat
  11. Ten hotel je tak úžasný, že jsem ho musela jít hned prozkoumat a teď zvažuji, že bych tam svou drahou rodinku donutila jet :D Jinak růžový krajkovaný top, co máš na fotce, je naprosto nádherný a moc ti sluší :) Celkově se mi zdá, že na fotkách s ostatními dívkami stále vyčníváš svými kombinacemi :)) Ostatní blogerky také sleduji a mívají pěkné outfity, ale je pravda, že se mi nezdají tak nápadivé nebo pasující jako tvé :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc dekuji a sv. Katerinu urcite rada doporucim, je to tam fakt uzasne!

      Vymazat
  12. Neeeeeeeee, kdo dělal tu prezentaci? Žlutou a žlutozelenou projektor zobrazuje špatně, proto se do prezentací zpravidla nedává. Když už česky, tak se alespoň posnažím a přeložím i popisky obrázků. Některé nadpisy téměř vylézají mimo obraz. Taky je vhodné zi zatáhnout závěsy, aby z prezentace bylo něco vidět...
    Čekala bych, že když už do toho firma dá tolik peněz, vyveze blogerky na víkend, tak tu nejdůležitější část - prezentaci nových výrobků - trochu vyšperkuje, ale toto...co si o tom myslet?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. zavesy zatazene byly,ale svitilo slunicko, ja nevim jak ostatni,ale ja jsem na prezentaci videla dobre, tady jsou obrazky male

      Vymazat
    2. Já mám dojem, že původní prezentace je normálně bílá. :) Některé snímky mi jsou povědomé a mám je i u sebe na mobilu ještě z dřívějška. Občas je to spíš problém projektoru... Úroveň to určitě mělo. Prezentace, video, odborné vložky... více jak "normální" prezentace. :)

      Vymazat
  13. Skvělé, skvělé to bylo! ♥ Moc pěkný článek. :) Jsem moc ráda, že to všechno tak hezky vyšlo. Od počasí přes načasování na novinky až po každého, kdo tam byl. No co se týče těch videí, myslím, že se ještě hodně zasměju. :D :)

    OdpovědětVymazat
  14. Tedy, to musel být naprosto skvělý víkend. To by se mi taky moc líbilo. Dýchá z toho pohoda a že jste si opravdu odpočinuly.

    Mě by zajímalo, zda na přednášce paní doktorka povídala i o slunečních filtrech, které se do opalovací kosmetiky dávají? Snažím se vyhýbat chemickým filtrům, u kterých je dokázané, že prostupují do krevního oběhu a mohou způsobit nemoci. Co se týče fyzikálních filtrů, u těch je nevýhoda, že krém s nimi je vidět, utvoří na pokožce bílou vrstvu, která nejde rozetřít. Výrobci tedy začali používat fyzikální filtry v nano podobě, ale o nich se vůbec netuší, zda neškodí. Tedy, mluví se o již prokázané škodlivosti určitých jiných prvků v nano podobě, ale o těchto se zatím neví nic. Vzhledem k jejich nepatrné velikosti mohou pronikat do DNA a výzkum na toto téma je zatím v plenkách.
    Tak teď babo raď, co tedy používat?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud si dobre pamatuji, tohle tema se vice neresilo na prednasce,ale jinak jsem cetla to stejne jako ty. Jenze ted je problem co s tim, je to podobne jako s hlinikem v deodorantech a dalsich latkach v kosmetice. Padla tam otazka i na podomacku vyrabeny opalovak, pani doktorka to nedoporucuje, protoze neni mozne doma zajistit a pridat dostatecny UV filtr. Stale povazuji za lepsi chranit se opalovakem at uz jakymkoliv, hlavne u more,nez se spalit.

      Vymazat
    2. Je síce pravda že chemické filtre ako oxybenzén alebo retinol palmitát, ktoré sú v bežnejšie dostupných opalovacích krémoch, môžu byť nebezpečné, ale kľúčové je slovo môžu. Oxybenzén sa síce vstrebáva, ale telo ho vylučuje, retinol (o ktorom sa píše že pôsobením UV žiarenia sa rozkladá na voľné radikály) je negovaný vitamínmi v tele. Krémy neobsahujú len čisto tieto látky, obsahujú ich len malé množstvo. Rovnako nanočastice fyzických filtrov (nie je to zase až tak v plienkach)- nevstrebávajú sa, sedia len na najvrchnejšej vrstve kože a v opaľovacích krémoch sa dosť možne spájajú a vznikajú tak väčšie častice ktoré sa vstrebať nevedia.
      Ak sa chceš vyhnúť týmto zložkám pre tvoje obavy riešenie je spraviť si vlastný výskum, relevantých zdrojov je dosť, pozrieť sa bližšie na zloženie. Drahšie krémy často oxybenzén ani retinol neobsahujú, alebo sa zamerať na prírodné UV bloky ako bambucké maslo, ktoré ale nemusí byť také efektívne ako chemický kokteil.
      Alebo, ako povedala Petra, radšej sa natrieť krémom ktorý má potvrdenú účinnosť a znížiť riziko rakoviny kože.

      Vymazat
  15. Nádherné fotky..jmuselo to tam byt skvělé ! .)

    Můj blog YOKO NGUYEN BLOG

    OdpovědětVymazat
  16. Ty jsi prostě úžasná! :)) Moc ráda jsem tě zase viděla a těším se na příští akce! <3

    OdpovědětVymazat
  17. Péťo a co Vám řekli k vitamínu D? Když se budu mazat "jako šílená" a nevylezu nikdy na sluníčko nenamazaná? Kde ho mé tělo získá? Šárka
    PS: Netvrdím, že jsem se v tvém článku dočetla, že se mám mazat jako šílená, to ne! Jen si nejsem jistá, kde je ta hranice, tak zda Vám řekli.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vitamín D se Vám v kůži vytvoří i v zimě - prý stačí , že Vám z oblečení kouká obličej. Tak bych se nedostatku vit. D neobávala. Já třeba ráda v parném létě vycházím ven kolem 18. hodiny. To už je sluníčko nízko, jsem fototyp 2 a přestože se takhle k večeru už nemažu žádnými krémy, neopálím se. A 20 minutový pobyt k vytvoření vit. D v kůži stačí. Navíc ho přijímáme i z jídla.

      Vymazat
    2. Pro vitamin D stačí být na slunci/denním světle jen 10 minut :-)

      Vymazat
    3. Pro ziskani vitaminu D staci 15minutovy pobyt na slunicku behem dne :).A i kdyz budes namazana 50+ tak ho tve telo ziska :).

      Vymazat
    4. Holky, to Vás bohužel nepotěším, ale nestačí to.
      Já dělám ve zdravotnictví (ve výzkumu) a nedávno se ke mě dostaly výsledky, že populace ČR má málo vitamínu D, ale protože ten výzkum byl na lidech starších 25 let, nemohlo se to nikde prezentovat, jako adekvátní údaj pro ČR.
      Já sama dělám, něco jiného, tak tomu zase až tak nerozumím, ale pochopila jsem, že přísun z jídla (ryb apod) je velice malý a ze sluníčka to nedoháníme. Docela mě to překvapilo, protože jsem si též myslela, že stačí 20 min a i v zimě.
      Bohužel to byly ale jenom informace o stavu, ne o tom, co s tím dělat, proto jsem se zajímala, zda se Péťa nedoslechla víc.
      Šárka

      Vymazat
    5. Ahoj Sarko, pani doktorka rikalan ze staci bezny pobyt na slunicku, neni treba kvuli vit. D se vylozene opalovat nebo tak. Jsem tedy stejne informovana jako holky vyse.

      Vymazat
    6. Řekla bych, že bude problém i v tom jídle. Slunění to nevytrhne. Ostatně trpí naše populace křivicí? Osobně si myslím, že ty negativní následky přílišného slunění jsou horší než benefity. Kdyby mi řekli, že mám nedostatek vitaminu D, raději se budu cpát rybama nebo si dám jako v dětství rybí tuk (tedy maminka mi dávala rybí tuk). Nemusí to být hned rakovina kůže, ale už ty kvanta znaménem, námořnická kůže, fleky... není o co stát.

      Vymazat
    7. Netvrdím, že se máme jít všechny houfně vystavit na sluníčko! jen mě tato problematika zajímá, tak jsem se zajímala, zda nejsou nějaké nové poznatky, protože já ale rybami to asi nedoženu. Jím je tak 1x týdně a víc asi nedávám ;0) A s mlékem jsem na tom vzhledem k mé alergii na laktózu býdně ;0)
      Křivici naše populace možná nemá, ale v mé rodině má více lidí osteoporózou a v mém okolí nejsou výjimkou problémy s imunitním systémem a nemluvím o dalších zdrav. důsledcích spojených (netvrdím, že nutně způsobených) nedostatkem vitamínu D. Já se rakoviny kůže bojím, jako všechny z nás, ale osteoporozy, kterou má moje maminka i babičky taky :0/
      No, nic, škoda, že neřekli více.
      Jinak pro úplnost, já se opalovacím krémem mažu tak nějak průměrně. Tzn. že ne každý den, ale pokud jsem na horách nebo celý den (celé odpoledne apod.) venku a svítí sluníčko. Nebojte, nemám z něj panickou hrůzu ;0)
      Šárka

      Vymazat
    8. Také by mě to zajímalo, ale myslím si, že běžná praktická lékařka (nebo lékař) nebo kožní to vědět nebudou, taky jsou to jen lidé, nevěřím, že stíhají studovat veškeré nové informace. To by chtělo mrknout na odborné články, pokud máš někde možnost se k nim bezplatně dostat. Ještě mě napadá, jestli nejde koupit D v lékárně, ale nevím, protože je to jeden z vitaminů rozpustných v tucích a lze se jím předávkovat, což zapřičiňuje také komplikace. Zkus mrknout na nějaké doporučené články na wiki.

      Vymazat
    9. Moc díky, mrknu po netu. Máš pravdu, můj praktický lékař se o vitamín D nestará (a to je to můj tchán, takže by mohl kvůli mé maličkosti, že ;0) A máš pravdu i že vitamín D není volně prodejný.
      Šárka

      Vymazat
    10. Na problem s laktozou je napr. bezlaktozove mlieko (je vyborne, pijem na litre tyzdenne :), a dostat aj ine bezlaktozove mliecne vyrobky atd..
      Tak vitamin D v CR urcite "volne" zozenies, mrkni na net :)
      AFi

      Vymazat
  18. Slečny a dámy, nepodceňujte používání opalovacích krémů. Minulý týden ke mně přišla na masáž babička 92 let. A bylo opravdu zajímavé vidět její záda. Spodní část zad - tam měla kůži hodně světlou, hladkou, jako dvacítka (nejspíš celý život nosila plavky s vysokými kalhotkami). Směrem nahoru byla pleť tmavší, flekatější, pihovatější, v horní části zad kůže se stařeckými skvrnami, svraštělá, tmavá hnědočervená. Jasně vidět, jak slunce pleti škodí.

    OdpovědětVymazat
  19. Musel to být super víkend, Peťi :-) až jsem si u několika fotek závistivě povzdechla! Hlavně teda u těch sladkostí... muhaha :-) jinak Biodermu jsem kupovala na dovolenku do Francie a jsou to zatím nejlepší opalováky, které mi došly pod ruku. Dokonce jsem se opálila s Photoderm 50tkou! A o micelárce ani nemluvím. Oprávněně jde o kosmetickou legendu :-)

    Jo a než zase zapomenu napsat - dívala jsem se na některé tvoje video z dovolenky (tuším to bylo z Chorvatska) a ukazovala jsi tam šampon a kondicionér od Balea. S arganovým olejem. Tak jsem ho před pár dny přihodila do košíku a jako... WOW! Ten šampon voní PŘESNĚ jak kokosový 100% Pure! Moc příjemné překvapení :-) a u pleťové masky s medem (taky od Balea), kterou jsem ze zvědavosti koupila taktéž, bych přísahala, že jde o L'Occitanní datlový krém, nebo jejich mýdlo s medem a mlékem! Takže... děkuju za odhodlání přeskočit od BIO kosmetiky i k vedlejšímu regálu. Evidentně mi toho hodně ušlo a čas od času zalovím i v těchhle vodách :-)

    Bebe

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ja hrozne moc dekuji za krasne komentare a sledovani! :) S temi opalovaky jednoznacne souhlasim, prvni 50 a 30, po ktere se i opalim a nemam na pokozce pocit nanosu, jsou fakt uzasne a letos zase pojedou se mnou k mori :).

      Vymazat
  20. To byka určitě parádní akce. Prostředí vypadá moc hezky a tobe to moc slšelo. Mimochodem nové plavky jsou super!

    OdpovědětVymazat
  21. joooj baby to vam muselo byt super :)

    OdpovědětVymazat
  22. Peťo nejvíce mě potěšilo, že nejsem sama, kdo nedokáže přepínat čudlíky ve sprše:D:DJe to naprosto příšerný, zvládám to akorát u sebe doma a kdekoliv jinde se s prchuju tak, že jednou rukou držim čudlík a druhou sprchu. Fakt super:D:D
    Článek jinak velmi přínosný. Snažím se sehnat něco dobrého na opalování a Biodermu si zřejmě pořídím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anet, to jsi me potesila :D, bylo to opravdu komicke, jesteze me nikdo nevidel, alespon doufam :D.

      Vymazat
    2. Vazne se toto muze nekomu stat? :-D:-D. Neverim! :-):-D:-D

      Vymazat
  23. Za prvné - Tvůj běžný MU je super!
    Za druhé - moc jsi mě potěšila fotkou fototypů (takovéto geografické rozdělení jsem ještě neviděla) - právě jsem totiž zjistila, že jsem asijský typ, jupíííííííí :-)))

    OdpovědětVymazat
  24. Mě ta akce přijde taková dětská no, ale je to pouze můj názor. Prezentace by mi nic nového nedala, není pro mě zajímavá. Myslím, že rozumný člověk už by měl takového věci vědět, min. ten, kdo se pravidelně vystavuje UVA nebo UVB. Navíc, že ti nějaké věci přišly zajímavé či tě překvapily - to, že se nejvíce sluníčko odráží od sněhu (navíc na horách) a že sluneční záření prostupuje až půl metru pod hladinu vody snad ví každý ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podle toho, s jakymi pripady se sve sve praxi pani doktorka setkava a co vypravela, to zdaleka kazdy nevi, proto si myslim, ze to rozhodne neni od veci napsat ci si to pripadne zopakovat.

      Vymazat
    2. Dám ti jednu obecnou radu. V životě ti dost uleví. Nečekej od lidí, že vědí to, co ty si myslíš, že by měli vědět. A nehodnoť to podle svých znalostí. Jakkoli to vypadá jako všeobecná znalost. Vůbec to prosím neber jako jízlivost a odpust, že ti dávám nevyžádanou radu. Spíš si tím ušetříš nepříjemná překvapení a také se nebudeš muset stydět, když někdo nachytá na švestkách tebe. Vedu pár diplomantů a už se raději ujišťuju o jejich vědomostech. Prostě každý jsme se narodili jinde a jindy, chodili na jiné školy, mamé jiné rodiny, jiné priority. A hlavně nikdo nejsme vševědoucí.

      Vymazat
  25. Jedním slovem - krása :) Musely jste si to vážně užít a ještě když vidím to jídlo ... :D
    Jste kočky, moc vám to všem slušelo :)

    OdpovědětVymazat
  26. Péťo zajímalo by mě kdy budou ty novinky k dostání?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Uz by mely byt v lekarnach, za sebe urcite doporucuji ten suchy olej, je fakt super!

      Vymazat
  27. Petro kdy budeš mít konečně miminko?

    OdpovědětVymazat
  28. Wow! krása, nádhera-jinak se to ani vyjádřit nedá. Opravdu závidím :)

    OdpovědětVymazat
  29. Ahoj Péťo,

    mám radost, že jste tam byly. Všechny si to zasloužíte za skvěle odvenou práci při článcích, videích a moc vám to přeju.
    Biodermu mám celkově moc ráda a používám, řada Photoderm je super, mám mléko ve spreji a krém na obličej, je to nemastné, rychle se to vstřebá a příjemně to voní, co víc si přát...?

    Jinak bych se chtěla zeptat, co máš za tvářenku na force běžný makeup, prosím tě?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hrozne moc dekuji za vsechny a myslim, ze zkratka neprijdou ani dalsi blogerky a ctenarky blogu, krome soutezi je pravdepodobne, ze bude specialni projekt, takze se urcite teste na vic info a treba se i potkame ;).

      Vymazat
    2. jo a tvarenku mam Jordana silk rose :), alespon myslim ;)

      Vymazat
  30. Ahoj Péťo,

    mám radost, že jste tam byly. Všechny si to zasloužíte za skvěle odvenou práci při článcích, videích a moc vám to přeju.
    Biodermu mám celkově moc ráda a používám, řada Photoderm je super, mám mléko ve spreji a krém na obličej, je to nemastné, rychle se to vstřebá a příjemně to voní, co víc si přát...?

    OdpovědětVymazat
  31. To prostředí vypadá nádherně :) Je super, že Bioderma něco takového pořádá.

    anettelsworld.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  32. Je to otazka trochu mimo ale chci se zeptat jestli nam ukazes ve videu tvoje kocicky :-). Myslim Dakotu a Blair

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ukážu :), jestli je chceš vidět, mrkni ke mně na Instagram: http://instagram.com/petralovelyhair je s nimi ted fakt sranda :)

      Vymazat
    2. Juupí . To je noc super uz se nemuzu dockat. Dekuju

      Vymazat
  33. Cauky. Mam dotaz. Nechces udelat A&Q video? Nebo neuvazovala jsi nekdy nad tim ze bys sis zalozila ask.fm? Dekuji za odpoved. Jo a jinak fakt me rozesmalo ta otazka s miminkem :-) nekteri lidi uz maj fakt dost :-D:-D. Hezky vecer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Po těch dotazech, co se tu občas objevují, bych se divila, kdyby se Petra ten ask založila :D

      Vymazat
    2. Hmm no tak to je na druhou stranu pravda a samosebou to chapu :-)

      Vymazat
  34. Nádherná akce, věřím že to byl parádní zážitek ,který jste si s holkama moc užily :)

    http://estrella-2012.blogspot.cz/2014/05/new-in-may-2014.html

    OdpovědětVymazat
  35. Ahoj sledujes blogerku Inu T ? Jaky mas nazor?

    OdpovědětVymazat
  36. Ahoj. Již dlouho se chci zeptat na otazku. Zajimalo by me jesi odpovidas na komentare i k clankum treba rok starym. Jelikoz se v tom nevyznam tak me zajima jesi se ti treba objevi ze ti nekdo okomentoval dva roky stary clanek a ty mu pak muzes odpovedet. Omlouvm se jesi to je ponekud trapny dotaz ale proste me to zajima :-) . Toť vše.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano taky by mne to zajimalo. Doufam ze Peti odpovi .

      Vymazat
  37. Bezva! Každý článek o opalování mě tak nějak přibližuje k dovolené u moře:-) Ta řada Bronze mě docela zaujala, asi letos vyzkouším jako alternativu k opalovákům z Yves Rocher, ty jsou mi obecně hodně sympatické.
    A jinak - no, jednou to asi muselo ven :-) Mám tvůj blog opravdu ráda, pravidelně ho sleduju asi půl roku. Líbí se mi, že jsi tak trochu ulítlá, ale zároveň máš na spoustu věcí rozumné, utříděné názory. Jsi svá a já ti hrozně fandím (kromě toho někdy nevěřícně valím oči na dotazy některých přispěvatelek :-D). Blogerky z článku moc neznám, vlastně jen ségry Nicol a Lucku, ale řekla bych, že jsi skutečně jedna z nejhezčích. No tak dobrý, asi zanechám chvalozpěvů :-D
    Btw, oceňuju upozornění na to, že děti na prudké slunce nepatří. Kéž by se čeští rodiče chtěli poučit :-) Jestli mě něco fakt vytáčí, tak lidi, kteří na cestu letadlem k moři berou děti, které sotva umí samostatně udělat pár kroků...

    OdpovědětVymazat
  38. Sv. Katerina je opravdu bajecne misto. Jezdila sem tam jako mala jeste kdyz to bylo misto, kde deti travili letni prazdniny. Pak to prodali bohate spolecnosti, udelali z toho okazalou paradu a lazne, ve kterych si pobyt vetsina lidi nemuze dovolit. Toliko k historii, ktera pravdepodobne nebyla na prostirani v restauraci :-)

    OdpovědětVymazat
  39. preco neuvadzas aj slovenske blogerky?

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!