Kosmetika jako dárek pro maminky a babičky

by - 01 května

Krásné sváteční odpoledne,

 
dnešní video je na vaše přání. Tentokrát se budeme zabývat kosmetikou, která je vhodná pro střední a starší generaci. Příliš takto zaměřených článků tu nemám a tuto oblast trochu zanedbávám, protože většina mých čtenářek je v mladším nebo přibližně stejném věku jako já. Přesto ale vím, že sem chodí i ženy kolem 60 a není jich zas tak úplně málo :) a jsem za to moc vděčná a velmi si toho vážím, že i je můj blog baví a mají o kosmetiku zájem. Proto jsem se rozhodla dnešní video věnovat právě jim a i těm z vás, které nějaký ten kosmetický dárek pro mamku nebo babičku hledají :). Budu moc ráda, když mi dáte vědět, co ty vaše mamky používají nejraději a určitě se v komentářích ozvěte, pokud překračujete "věkový blogový průměr :), abych věděla, zda se mám více zaměřit i na věci proti vráskám, stárnutí atd.....
 
Mimochodem, na internetu jsem našla, že letos je Den matek 8.5., avšak běžně se slaví 2. květnovou neděli, tedy 11.5., tak nevím, vyberte si, který den budete slavit vy :)....


eshopy:
štětce Petralovelyhair a Sedona lace, kosmetika Sleek a Milani http://www.lovelyhair.cz
clip in vlasy a štětce a kosmetika Sigma http://www.lovelyhair.eu
facebook: https://www.facebook.com/pages/LovelyHair/190299520995429
twitter: https://twitter.com/PetraLovelyHair
instagram: http://www.instagram.com/petralovelyhair
 
líčení: https://www.youtube.com/watch?v=HxZP-lL9bD4&list=UUHREC4tSuCcapNv3gELUAHQ
lak: Rimmel Rita Ora midnight rendezvous
řetízek: http://www.mynamenecklace.com
bunda: HM
tričko: HM
náušnice: ? zlatnictví JH
 
Kosmetiku z videa seženete běžně v síti drogerií, Baleu v DM drogerii, Cien v Lidlu. Bioderma a Eucerin je k dostání v lékárnách. Paletky stínů přes internet:
Urban Decay http://www.feelunique.com
Lorac PRO http://www.ebay.com
The Balm http://www.thebalm.cz


You May Also Like

45 komentářů

  1. koukala jsem na tebe před nalíčením (máš pihy) a pak po nalíčení, kde nejdou vidět tvé pihy. klobouk dolů, jsi šikovná kosmetička :) já měla za to, že pihy nejdou úplně zakryt.

    OdpovědětVymazat
  2. Moja maminka nerada nakupuje....čiže veľa kozmetiky jej kupujem ja, nech je najkrajšia :) Video sa mi hodilo

    OdpovědětVymazat
  3. Zajímavý nápad na video, docela mě překvapilo, že tě sledují i starší čtenářky, ale na druhou stranu jsi prostě dobrá, takže se není čemu divit :-)
    Já kdybych mamce pořizovala kosmetiku, tak něco od Mary Kay nebo Biodermu :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Den matek je vždy druhou neděli v květnu, takže letos vychází na 11. května. :-) Jinak úžasné video, jsi tak nádherně usměvavá a pozitivně naladěná. Vždy mám lepší náladu, děkuju ti za to, Peti! :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Video super! Ja at mamce dam jakoukoli kosmetiku moc ji nevyuziva lici se uz dlouhou dobu stejne a nehodla to meniy coz je skoda:) a muzu se zeptat na to serum ten odkaz? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to tady v článcích, mrkni na Nutraluxe lashes MD sérum na růst řas :)

      Vymazat
  6. Já mám tedy ve všech kalendářích napsáno 11. 5., druhou květnovou neděli, toho 8. 5. mi to přijde zvláštní :) Ve videu ti to moc sluší!

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj Peti, fajn video ale tak mě napadlo..tebe neláká přírodní kosmetika nebo místo krémů používat leje? Já jsem od "chemické" kosmetiky uplně upustila a zbláznila jsem se do olejů :) myslím, že se to nedá srovnat ..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, jojo, já používám Arganový a kokosový a jsou skvělé, střídám to s krémy občas :).

      Vymazat
  8. Ahoj, takže za prvé, v dnešním videu jsem tě skoro nepoznala. Ohromě ti to sluší :) A za druhé, před videem jsem vůbec neměla páru co mamce koupím ke dni matek, už jsem se bála že na nic nepřijdu, ale ty si mě zachránila. Teď dokonce ani nevím co si vyberu. Takže děkuji moc :) A přeju hodně štěstí v další tvorbě. Máš skvělé videa a doufám že s tím nikdy nepřestaneš. :)

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj, takže za prvé, v dnešním videu jsem tě skoro nepoznala. Ohromě ti to sluší :) A za druhé, před videem jsem vůbec neměla páru co mamce koupím ke dni matek, už jsem se bála že na nic nepřijdu, ale ty si mě zachránila. Teď dokonce ani nevím co si vyberu. Takže děkuji moc :) A přeju hodně štěstí v další tvorbě. Máš skvělé videa a doufám že s tím nikdy nepřestaneš. :)

    OdpovědětVymazat
  10. Co se týče mamčiné pečující kosmetiky, tak u ní vede Dermacol a taky Vichy, které má (podle ní) nejen bezvadné pleťové krémy, ale taky krémy na ruce. Co se týče sprchových gelů, tak u nás jednoznačně boduje Dove, který si mamka velice chválí kvůli jeho "jemné" konzistenci.

    OdpovědětVymazat
  11. Veľmi pekné video! Určite niečo z toho, čo odporúčaš vyberiem a kúpim mamine, ktorá nerada nakupuje pre seba. :-)
    Druhá vec je, ako neskutočne ti pristane toto líčenie očí spolu aj s tým účesom! Klobúk dole! :)

    OdpovědětVymazat
  12. Nejen,že je to zajímavý nápad na video,ale já osobně jsem se konečně dočkala toho,na co už čekám tak šíleně dlouho.Je mi 39...no za pár týdnů 40 a co si budeme povídat,necítíme se na to..."žááno" :-) Na co bych se ráda zeptala.Nejsem žádná putička,to jen na vysvětlenou pro začátek,ale asi je to k neuvěření,ale já jsem se v životě nemalovala,nelíčila jsem si ani oči,tváře,ani rty,ani jediný lesk jsem nepoužila,jen dychtivě zkoumám a závidím ženám,které se líčí denně.Proč tomu tak u mě je - bylo...Mám tmavé - černé vlasy a šíleně světlou pleť - jsem typ "sněhurka",jak mi bylo kdysi v minulém stolení řečeno :-) a mám pihy odjakživa na to,že jsem černovláska.Ale k tomu,k čemu jsem se chtěla dostat...Mám nehorázně mastnou pleť. Nikdy jsem neměla akne,žádné velké boláky,které bývají při akne,ale pleť je mastná,lesklá a nesnese nic chemického.To také vysvětluje,proč se nelíčím. A teď babo raď..Promiň - Peti raď.Chtěla bych se začít líčit.Myslíte si zjevně,že když jsem nepoužila nikdy mace-up,ani řasenku,tak se zanedbávám...Nikoli...Mám každodenní ranní i večerní kosmetické rituály,ale používám přírodní věci,100%tní bio oleje,doma vyráběné pleťové vody,krémy,mastičky z bambuckého,kakaového másla,vosků atd. To sem ale nepatří. Jde mi o to,že bych se ráda začala líčit,ale nevím čím,aby mi to neublížilo,protože na chemii jsem opravdu alergická a nedělá mi dobře.Co je ale pro mě víc nesnesitelnější,než nenalíčený obličej jsou černé tečky na nose a otevřené póry na tvářích. Není jich moc,ale ...jsou. A docela velké...alespoň pro mě...Zkusila jsem jedinkrát mace-up,který propaguješ Peti od dermacolu a "dírky" mi vystouply ještě víc,než jindy.Mohu prosím poprosit o radu,jak s tím vším naložit a neublížit si. 40tka na krku a já pořád nevím,co s tím. Upřímně.....jsem závislák na tvoje videa,ale až teď jsem si konečně našla to,co potřebuji. Takže více tohoto středě věkového točení a budeš celebritka - co to plácám,už jí vlastně jsi,jen nás v tom starším (i když já od tebe zase až tak moc věkově nejsem) obdovím životním je trochu více a ráda bych - pokud se toho dožiju :-) - sem chodila i v těch 60ti letech.Opravdu děkuji za případnou odpověď. Nechtěla jsem psát a už vůbec ne tak dlouze,ale donutila jsi mě...:-) Pěkný zbytek dne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nechci mluvit za Peťu, ale s tím těžko radit, rozšířené póry jen tak nic nevyzmizíkuje. Sama je mám. Z přírodních věcí bych poradila masku z našlehaného bílku a okurkovou vodu.
      Ovšem líčení, aby nebylo vidět póry, to je oříšek. Používám pore refiner od biodermy, ale to je chemie, jak ty píšeš, a na to pak makeup od bourjois.
      Jako student chemie tě ale musím upozornit, že chemie je všechno. I ty nejvíc eko a bio kosmetické záležitosti ti můžou udělat paseku, ucpat póry. Kdybys měla toxikologii, zjistila bys, že rostliny obsahují mraky jedů a alergenů. Na druhou stranu současná kosmetika obsahuje silikony a různé deriváty akrylu, což může některým (ne všem) typům pleti udělat paseku. Já třeba nemůžu používat šampony se silikony, mám jemné vlasy, pak padají, jsou povadlé. Třeba kolem parabenů je naopak až moc velký a zbytečný humbuk, ale berte to ajko můj názor, byť podložený studiem.
      Takže zpět k tvé pleti... zrovna bambucké a kakaové máslo a vosky , nevím, nevím. Možná nějaké lehčí typy olejů by těm dírám pomohly víc (levandule, ylang ylang). Nevím, zda doporučovat tu "chemickou" kosmetiku. Problém totiž je, že mozek je mrcha a máš-li k tomu předsudek, ono ti to na beton paseku udělá. Záleží, jak moc by ses s tím chtěla smířit.
      Z přírodní kosmetiky nejsou špatné některé věci od Alverde, mají v DM, ale některé jsou úplné propadáky. A sehnat dobrá přírodní světlý makeup, to bude asi řehole. Nicméně Alverde je levná kosmetika, tak ymslím, že tím nic nepokazíš a neutratíš majlant.
      Jinak pokud má Peťa suchou pleť, je o to složitější radit. I my "mastňáci" máme určirě každý "svou pravdu".

      Vymazat
    2. Děkuji za odpověď. O peníze mi až tak nejde,spíše o to,že já,jako "mastňák",jak píšeš,tak s tím mám problémy pořád.Opakem jsou vlasy. Ty mám pro změnu vysušené,takže jojobový,kokosový a,arganový a dýňový olej - luxus.I když musím častěji.Vím,že tohle sem asi nepatří,jen mě napadlo,jestli by nemohla Peťa poradit.Ty ďulky mi vážně vadí a vždy vadily. Mám vůbec zvláštní kůži. Ani vícero kosmetiček nezávisle na sobě mi nedokázalo říci,jakou mám vlastně pleť.Shodují se spíše na mastnou.Já vím,že je 100%tně mastná.Jinak strašně dlouho čekám na video od Peti,na produkty z Lídlu od značky Cien.To je asi jediná kosmetika,u které jsem čekala a čekala a čekala zrudnutí,pálení,cokoli a nic. Je pravda,že né všechno od Cien mi sedlo,ale jako jediná se jakžtakž dá,alespoň co se mé pleti týče. Co se týče mozku...ano je to prevít,ale já zase nejsem ovlivnitelná,i když příroda,domácí a bio produkty mě hodně zajímají a od nepaměti jim dávám přednost...(jelikož musím).Je s podivem,že i když nic ,jak píšeš opravdu není nejčistší,tak rostlinky a příroda mi nic nedělá. Mám to ráda.Ale každý máme rád něco jiného.Jen jsem se chtěla zeptat Peti na to slibované videjko o kosmetice Cien a také na to,jak se vlastně kvalitně nalíčit,aby to !! vydrželo !! pro ženy (pracující ženy :-)),které pracují 12-tky a k tomu na střídačku denní - noční.Ne po týdnu,ale po pár dnech.Děkuji za odpověď a moc zdravím.

      Vymazat
    3. Ahooj. Mohu se Tě, prosím, na něco zeptat? A to na našlehaný bílek na rozšířené póry? Je mi 21 a na tváři jich pár mám (hlavně na pravé straně..). Vím, že je to věc genetiky, ale ráda bych zkusila, zda existuje něco, co je dokáže zmenšit. Jediné co jsem kdy zkusila, bylo zklidňující sérum od Ryoru a osobně nikomu nedoporučuji! S póry to neudělalo nic, ale strašně se mi po tom začla mastit pleť. Hlavně během dne, když nosím BB cream a musela jsem během dne přepudrovávat. Což jsem nikdy do té doby nemusela, i když mám místy kapku mastnější pleť.
      Děkuju, Karolína.

      Vymazat
    4. Našlehaný bílek jako maska. Našleháš, naneseš a až zaschne, sloupneš a smeješ. Ale chce to používat pravidelně a i zde počítat, že jak přestaneš, póry se zas rozlezou časem. Stejně tak okurky stahují. Citronová šťáva je zase pomáhá čistit. Myslím, že za zkoušku nic moc nedáš. Že by něco udělalo vyslovený zázrak, tak to bohužel ne. Láká mě zkusit chemický peeling, nebo nějakou abrazi, ale je to otázka peněz.
      Jinak ty produkty z Lidlu používám také. Takže jsem pro recenzi.

      Věřím, že ti přírodní věci dělají dobře, ale je to fakt individuální a pohou opravdu fungovat jako alergeny. Matka má suchou citlivou kůži a po některých měla ekzém. Ale jak říkám po některých, něco jí zase vyhovovalo. Všechno má své.

      Vymazat
    5. Milá Lee :), předem oc děkuji za krásný komentář, moc si vážím tvé podpory. Co se týče Tvého problému.....mně se opravdu těžko radí, protože jsem přesný opak, mám plet suchou s matnější T zonou, tam pory trochu mám. Co na to pomáhá, určitě čištění pleti, což sama děláš. Co bych určitě doporučila je Pore refiner od Biodermy, mám tu na něj na blogu recenzi a opravdu funguje. Celá řada Sébium je na mastnou plet skvělá! nevím,jak dalece bys ji mohla zkusit,ale je to kosmetika opravdu nedráždivá, vesměs hypoalergenní. Na zamaskování poru pod makeup je nejlepší silikonová báze, ovšem, je to jen na pohled, na příležitost, při denním používání by Ti určitě ucpávala pory ;/......Obávám se, že rozšířené pory se jen tak nestáhnou, ty tam rpostě jsou,ale určitě bych zkusila ten pore refiner.

      Vymazat
  13. Já sice nevím, kolik je věkový průměr tvého blogu, ale myslím, že patřím do skupiny s podprůměrným věkem. Toto video mi moc pomohlo, protože si myslím, že by se maminka mohlo (alespoň občas) namalovat alespoň rtěnkou a řasenkou :) ALE SLUŠÍ JÍ TO I BEZ TOHO!!! :)
    Stejně mockrát děkuji za pomoc a hlavně připomenutí svátku matek pomocí tohoto videa:)
    Míša
    P. S.: Moc ti to tam sluší!! :)

    OdpovědětVymazat
  14. Moje babička nosila ještě v 80 náušnice s velkými kulatými pravými korály a k tomu korálovou rtěnku (žádná jiná líčidla nepoužívala) - strašně jí to slušelo

    OdpovědětVymazat
  15. Docela by mě zajímal ten věkový průměr či průřez, možná by nebylo od věci udělat nějakou anketku, jako je hlasování,pokud to jde, kde by každý klikl na tu svou věkovou kategorii 11-15, 16-20, 21-25 ..... 81-85 :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hm, to je pravda,že by se to hodilo k orientaci jak naší, tak i té tvé, že bys věděla, jaké věkové kategorie jsou tvé fanynky (neboli my) :)

      Vymazat
    2. to mě také, asi anketu udělám :)

      Vymazat
  16. Jo a dohlédněte na to, aby tu Vámi darovanou kosmetiku maminky používaly - ta moje si to všechno schovávala...

    OdpovědětVymazat
  17. dík za tipy, máma má zrovna za pár dní narozeniny :)

    OdpovědětVymazat
  18. Fajn video a nesmírně ti to sluší Péťo! Děkuji za typy ;)

    OdpovědětVymazat
  19. Hneď ma napadol deň matiek :) dakujeme za tip Peťa :)

    OdpovědětVymazat
  20. Já už mamce kosmetiku příliš nekupuju, protože ona jí pak skoro nikdy nepoužívá. Snažila jsem se jí naučit na oční krém, neúspěšně. Většina věcí pak leží v poličce, takže jí teď radši kupuju věci, které vím, že používat bude...

    OdpovědětVymazat
  21. Ahoj,
    nevím jak ostatní, ale mě by zajímalo, zda zahradničíš(máš baráček se zelení?), jestli sázíš, pěstuješ např. bylinky....Co Tě baví kromě kosmetiky a pak jestli plánuješ rodinu, děkuji Mirka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. takže prd, asi tedy vůbec né....díky za odpověď:))))....

      Vymazat
    2. Ahoj Mirko, tohle téma zpracovávat na blog nebudu :). A nezlob se, že jsem neodpověděla hned,ale jak vidíš, je tu komentářů více a nestíhám to ;), díky za pochopení.

      Vymazat
    3. promiň, ale co je špatného se zeptat na zahradu, bylinky a rodinu? Odpovídáš jenom na chlácholivé komentáře?

      Vymazat
  22. Ahoj Peti,
    jsem tvoje pravidelná čtenářka, tvůj blog je úžasný, úplně ho hltám. :D Taky mám svůj blog, který je o KATE MIDDLETON. Momentálně na něm běží soutěž "Vyfoť se jako Kate". Trochu jsem váhala s tím, jestli Tě oslovit, nebo ne. Ale vzhledem k tomu, že máš ráda módu a neustále tvoříš nové outfity, tak snad se neurazíš, když se Tě zeptám, jestli bys neměla zájem se zúčastnit. Nevím, jestli máš Kate ráda, nebo ne a nepochybuju, že by se v tvém šatníku něco našlo ;) Chtělo by to asi jen projet si na netu její styl a kouknout se, jestli máš něco podobného. Bylo by fajn, kdybys se zúčastnila :))

    Adele

    PS: odkaz na blog - http://hrhkatemiddleton.blog.cz/1404/souteze-d

    OdpovědětVymazat
  23. Peti, je moc hezké, že myslíš i na nás starší. Moc pěkné video. Sleduji tvůj blog už několik let a vždycky se těším na další povídání. Je mi už 62, ale kosmetiku a oblékání mám pořád ráda. Jakýmsi vzorem mi je jedna paní učitelka, která i v 75-ti letech se jemně líčí, kupuje si kosmetiku Yves Rocher /podle taštičky, ve které si ji kupuje/, sleduje trendy a vždycky si něco moc šikovného najde, takže i v jejím věku je naprosto "šik babka".

    OdpovědětVymazat
  24. náaadherné líčenie a náaadherný lak na nechty! vyzeráš očarujúco...a to krásne tieňovanie tváre úplne podtrháva tvoju krásu..prosím ťa, kde si zohnala tmavý púder bez shimmeru a v zemitých farbách??

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. myslíš bronzer? :) ten mám od Milani xl all over glow nebo NYX taupe :)

      Vymazat
  25. Moja mamina sa líči veľmi málo (príležitostne :) ale krémiky ma ráda na tie si celkom potrpí .... pekný článok.

    fake world

    OdpovědětVymazat
  26. Moje máma používá nejvíce make-up a tmavé stíny. Bez řasenky a tvářenky se obejde lehce, ale asi jí naučím to používat a něco ji v drogerii vyberu. Jinak nádherné video!

    OdpovědětVymazat
  27. Jéé tak s tímhle si mi kápla do noty Péťo,mě je sice 19,ale mám úžasnou babi,té nyní táhne na 80 ale je úžasná,nejen že ve svém věku lyžuje a jezdí k moři s kamarádkama,chodí na univerzitu třetího věku na práci s počítačem a pomáhá mamce v kanceláři,ale taky se fakt snaží o sebe starat -cvičí,chodí ke kadeřnici,na kosmetiku, na nehty-no a jelikož má za deset dní narozeniny a já jí slíbila nějakou tu kosmetiku-jakože na denní nošení,tak se ráda nechám inspirovat

    OdpovědětVymazat
  28. Moje mamka nikdy kosmetice moc nedala a má v jejích téměř 60 letech hezčí pleť než já ve 33, to jako fakt. Vůbec třeba nemá zapotřebí používat make-up, má pleť krásně barevně jednotnou, zdravě a mladě vypadající, v podstatě žádné vrásky. Na vánoce dostala levandulovou sadu od Weledy, kterou jsem Peťo vyhrála u Tebe, s tím je teda moc spokojená. :-) Pokožku na těle má totiž sušší, náchylnou k ekzémům a s tím sprchovým krémem i tělovým olejem je moc spokojená. Na obličej si pochvaluje jakýsi krém v tubě od Baley, zkoušela jsem ho taky a super, je výživný ale nemastný, je to myslím "outdoor active".
    Jo a moje babička, ta kosmetiku nikdy neřešila už vůbec. Mamka jí jednou koupila jakýsi dražší krém na obličej a babička si s tím pak mazala lokty :-D

    No jo, my třicátnice se v té kosmetice "pro starý" už trochu orientujeme :-D Pro mladší holky tohle video určitě bude přínosem, to byl fajn nápad tohle natočit při příležitosti Dne matek. Který my teda odjakživa slavili druhou květnovou neděli. Můj muž je Angličan a tam se Den matek slaví úplně jindy, bylo to v březnu tuším.

    Tu dermální vodu v kombinaci s olejíčky budu muset taky vyzkoušet, díky za tip.

    Moc Ti to ve videu sluší, tyhle tmavší oči v kombinaci se světlými rty se mi na Tobě moc líbí. I ta světle džínová bundička k tomu vypadá skvěle, palec nahoru! Fakt moc hezké. I ty náušnice se mi k tomu moc líbí.

    OdpovědětVymazat
  29. Hele, tak zrovna ten Imperial od Dermacolu mi přijde spíš lehčí. Mám ho teda strašně moc ráda, milovala jsem ho už za jeho pumpičkové doby, ale zrovna na suchou zralou pleť bych řekla, že je až moc lehký.
    Ty jo, ten CC od Bourjois neznám, na to budu muset mrknout, díky za tip :-)
    Od theBalm jsem teď objednávala 3 tvářenky, nemůžu se jich dočkat :-) Škoda, že český eshop nemá širší sortiment této značky.

    OdpovědětVymazat
  30. Já jsem dala nědávno babičce tohle: http://www.hyperslevy.cz/praha/29-8-2014-tisk-10-plakatu-s-vasi-fotografii/ a byla celkem na větvi. :D

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!