Estée Lauder Double wear makeup - recenze

by - 15 června

Krásné pondělí vám všem,

ikonický makeup od značky Estee Lauder jsem si přála vyzkoušet už docela dlouho. Zvláště proto, že na něj slyším chválu ze všech stran od vás a také od zahraničních bloggerek.
Tento makeup je snad jejich vůbec neznámějším produktem a pějí se na něj doslova ódy. Cena ale není zrovna nejnižší, takže jsem si nejdříve v Sephoře vyžádala vzoreček, vyzkoušela a když mi pak přišla nabídka od Parfums.cz, zda bych nechtěla něco z jejich sortimentu vyzkoušet, byla pro mě volba jasná. Navíc jste se mě na názor na tento makeup také ptali, takže jsem se s chutí do testování vrhla!



Balení je velice jednoduché a pěkné, klasická skleněná flaštička se šroubovacím víčkem je zabalena do tmavě modré krabičky se zlatými nápisy.
Sklo je matné a celkově obal působí na pohled velice elegantně a příjemně na dotek. Toto balení neobsahuje pumpičku, takže je nutno vylít si trochu makeupu na hřbet ruky a z ní potom nabírat na štětec nebo jinou pomůcku. Můžete také "ucpat" hrdlo prstem, otočit flaštičku dnem vzhůru a pak nanášet přímo na obličej. Tento způsob bych však nedoporučovala pro problematičtější pleť, protože není tak hygienický jako první.
Balení bez pumpičky každopádně není nejpraktičtější věc pod sluncem, takže někomu by to vadit mohlo. Já s tím problém nemám.
 
Samotná konzistence makeupu je velmi příjemná a jemná. Jedná se středně hustou strukturu, která je na té tekutější straně. Když si ho vylijete na hřbet ruky, začne trochu utíkat, takže s nanášením je třeba příliš neotálet. Já osobně nemám ráda hodně tekuté a vodové makeupy, což tento není, takže se mi s ním pracuje fajn, přestože jinak preferuji krémovější textury.
 
Díky konzistenci se makeup velice snadno roztírá a nanáší a také se dá skvěle vrstvit. Vrstvení by asi ocenili spíše ty z vás, které mají problematickou pleť, protože jinak si neumím představit, že by nestačila tenká vrstvička pro vyšší střední krytí. Já dávám makeupu opravdu velmi málo a už v té tenoučké vrstvě kryje skvěle!
 
Pokud byste chtěli docílit extrakrytí, je to s tímto makeupem také v pohodě možné. Musíte ale počítat s tím, že v jedné vyšší vrstvě může působit maskoidně, doporučuji proto použít bázi, nechat zavadnout, pak jednu tenoučkou vrstvu a na to druhou tenkou vrstvu.
 
denní světlo:
 
 
Jak vidíte na fotografiích, makeup dokáže vytvořit obličej jak z photoshopu! Já mám ráda makeupy, které již v tenoučké vrstvě dokáží dobře krýt. Pokud ale máte hodně suchou nebo stárnoucí pleť, může se stát, že tento makeup nebude pro vás úplně nejvhodnější.
Já sama jsem vypozorovala, že pokud nedám opravdu hodně hydratační krém a dobrou silikonovou bázi jako podklad, dokáže trochu vytáhnout póry a jemné linky, což je něco, co určitě žádná z nás nechce. Takto se však na mé pleti chovají makeupy, které jsou určeny spíše pro normální, smíšenou nebo mastnější pleť. Usuzuji tedy z toho, že pokud máte právě tento typ pleti, bude pro vás skvělou volbou!
Pokud jste však sušinky, musíte nejdříve opravdu pořádně hydratovat (což by ostatně měl být základ jakéhokoliv líčení) a pak dokáže vypadat i na sušší pleti krásně.



pro sušinky: smíchej makeup na hřbetu ruky s pár kapkami pleťového oleje

 
umělé světlo:

Co však musím hodně vyzdvihnout je výdrž! Já obecně s výdrží problém nemám, právě díky typu pleti, ale tento makeup večer odličuji ve stavu, v jakém jsem ho ráno nanesla! Prostě drží a nikam se nehne celý den, což samozřejmě může být velmi individuální, právě v závislosti na typu pleti.

Tento makeup tedy hodnotím jako skvělý pro normální, smíšenou a mastnější pleť, má výborné krytí i výdrž a dokáže udělat překrásný finish. Pokud máte pleť suchou nebo stárnoucí, určitě nejdříve otestujte vzorek a používejte hydratační bázi a krém, jinak pleť nebude vypadat pěkně.

Cena makeupu Estee Lauder Double wear je 950Kč, obsah činí 30ml.

Já mám odstín 2C2 Pale almond, který je se studeným růžovým podtónem a vyhovuje mi, když už jsem lehounce opálená.


Máte s tímto ikonickým produktem zkušenost, zajímal by vás?

 pokud sháníš variantu z drogerie, docela podobný je Rimmel Lasting finish ve skleněné lahvičce nebo Astor Perfect stay a Skin match

You May Also Like

56 komentářů

  1. Vypadá skvěle, časem ho určitě zkusím, ale stále nemám potřebu nosit nějak běžně make-up na pleti... Každopádně miluji od EL double wear dlouhotrvající korektor, to je fakt topka mezi korektory pro mě, zakryje i takové ty černé kruhy pod očima:) Což ty nemáš, tak ti to může být jedno, ale já ho moc oceňuji:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty máš krásnou pleť, vůbec makeup nepotřebuješ a já ho začala nosit taky až kolem 30, takže tě úplně chápu ;). Jinak, neboj, kruhy mám taky, ale ono to na těch fotkách není tak vidět jak je to pod světlem :).

      Vymazat
  2. Super "tipy", dříve jsem si toho u tebe nevšimla, takže nevím, jestli je to novinka, ale je to paráda! Obzvláš't vychytávky nebo alternativy vždycky ocením! Paráda!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, děkuji, to jsme ráda, že sis toho všimla :). Ano, vymyslela jsem si to nově do článků, dřív jsem je nedávala :).

      Vymazat
  3. skvělý článek ten make-up musí být skvělý moc ti to na těch fotkách sluší určitě bych ho chtěla vyskoušet

    OdpovědětVymazat
  4. Jeee zrovna se tento makeup hodlam vyzkouset, ale to zatim jen ze vzorecku. Ale asi bude na me moc tmavy mam odstin 2C3 Fresco. A zrovna vidim ze by se na moji plet hodil mam smisenou plet, takze super.

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Můžu se zeptat kde se dá vzoreček sehnat? Nerada bych kupovala zajíce v pytli..:-)

      Vymazat
  5. Mám smíšenou pleť,a tak po tomto makeupu pokukuju už delší dobu,ale raději si nejdřív taky nechám odlít vzorek.Na suché pleti mi fakt připadne jako maska a zblízka jde ten nános dost poznat.

    www.simply-pleasures.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Jo,a líbí se mi taky na konci ty alternativy k hodnocenému produktu -;-)

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj Peti, moc se mi líbí ty nové prvky v článku jako je TIP a ty popisky s šipečkama ve fotkách:) nejsem si úplně jistá jestli to je nové, ale pro mě určitě! :D je to fakt pecka, dělá to lepší článek a víc mě zaujal, každopádně ti to ohromně sluší už na té úplně první, kde jsi bez make-upu, recenze jinak vážně super!:) Moc díky za srovnání s nějakým drogérkovým produktem:) Hezký týden, D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Domi, moc děkuji! Šipečky byly,ale ty tipy ne, tak jsme ráda, že se to líbí :).

      Vymazat
  8. Ahoj Péťo, makeup vypadá rozhodně suprově a časem bych ho opravdu ráda zkusila. Jinak za tvoje TIPY tě musím moc moc pochválit, je to opravdu skvělý nápad a i provedení :) opravdu palec nahoru za něco takového!! :)
    PavlinkaPful

    OdpovědětVymazat
  9. Ty tipy jsou fakt super. Rimmel Lasting finish používám a jsem spokojená moc. Moc Tě zdravím, Peti.

    OdpovědětVymazat
  10. Peti, perfektní recenze!!!

    Dotaz máte také problém dostat vzoreček čehokoliv v parfumeriích v Brně? Ráda bych si koupila dražší makeup z parfumerie a byla jsem se ptát po vzorečku v Douglas a Marionnaud a setkala jsem se s nulovou schopností prodavaček poradit s výberem makeupu (jak dle barvy pleti, tak i dle typu pleti) a o ochotě co se týče vzorku ani nemluvě. Nechci dát takovou částku za makeup bez vyzkoušení, jak jste na tom vy?
    Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, já jsem normálně v Sephoře zažádala, zda by mi nemohli dát trochu do kalíšku a nebyl to problém,asi záleží na koho člověk narazí.....

      Vymazat
  11. Super recenze Peti, jsem ráda, že jsi nám tento make-up více přiblížila. Už delší dobu po něm koukám a ještě víc od doby, kdy jej používáš a chválíš ty. Dělá ti opravdu božskou pleť :)

    Šperk pro vaši pleť - Belcura

    OdpovědětVymazat
  12. Peti, strašne sa mi páči, ako máš detailne všetko spracované, vždy keď si chcem niečo kúpim, tak mrknem, že či náhodou nemáš recenziu na onen produkt :D

    OdpovědětVymazat
  13. ja keď som používala tento mejkap dlhodobo, dosť sa mi zhoršila pleť, asi tým že je tak dobre krycí tak trochu upcháva póry. Ale na večer, ked potrebujem mať dokonalú pleť tak je to super pomocník :)

    OdpovědětVymazat
  14. Nalíčila mě jím slečna v Douglas a bylo jasné, že musí být můj. Na mojí hodně se mastící pleť není snad nic lepšího. Každý jiný make-up zatím během chvíle odcházel kamsi do věčných lovišť. DW drží celý den bez hnutí i ve vedrech nebo při sportu. Navíc během chvilky nezoranžoví, jak to na mě mají jiné MU ve zvyku, a má krásně světlé odstíny. Jsem naprosto zamilovaná a klidně za něj ty nekřesťanský peníze dám znovu.

    OdpovědětVymazat
  15. Můžu se zeptat kolik je odstínů makeupu k dispozici? A vzorečky dají normálně na požádání v sephoře?:-) Ptám se blbě,ale sem zařátečník... spíš nakupuju v drogerkách:-) děkuju moc

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Odstínů je opravduuu hodně a navíc jsou rozděleny na žlutý potón, růžový a neutrání :) Stačí zagooglit :)
      Lenny Mali

      Vymazat
  16. Ahoj, můžu se zeptat kolik se je tady u nás odstínů??? A v Sephoře dají vzoreček na požádání bez řečí?:-) Děkuji moc

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, kolik je přesně odstínů ted tedy nevím,ale ano, mně úplně bez problémů dali do kalíšku na požádání vzoreček.

      Vymazat
  17. Balení vypadá ohromně elegantně musím říct :) Make-upy nenosím, i když je mi 35, zatím to dávám bez toho :D spíše mi make-upy dělají zle, hodně pupínků a fleků mám po nich :( nevím proč. každopádně je dobré vědět, co je fajn a EL nějak věřím :)
    A tipů jsem si také všimla, je to milé a fakt fajn :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud Vaše pleť reaguje na klasické make-upy, možná byste mohla vyzkoušet nějaký přírodní (např. Lavera, Sante, Alva). Ty jsou dokonce o dost levnější než ty z parfumerií.

      Vymazat
  18. Existuje ještě v novější, light verzi, ta by snad mohla být vhodnější pro sušší pleť, nemá někdo zkušenost a srovnání? díky!! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Double wear light bych přirovnala k Channel vitalumier aqua či jak se to píše, určitě víte co myslím :) Oproti klasické verzi je hodně vodový, opravdu hodně - asi tak jako ten channel nebo ještě face and body od Mac. Je více vhodnější pro sušší pleť, nekryje tolik ale jen sjednotí a vy ho na pleti ani necítíte :)
      Lenny Mali i Danmark

      Vymazat
    2. Vypadá to, že se v high-endových make-upech vyznáte – jaký je tento testovaný ve srovnání s Chanelem Perfection Lumiere Velvet? Ten jsem totiž zkoušela (vyžádala si vzorek) – inspirovala mě má oblíbená americká bloggerka – a připadá mi dobrý na lesknoucí se pleť, v podstatě je to spíš takový lehký tekutý pudr než klasický make-up. Bohužel ale tady neprodávají odstín 12, který by byl pro mě myslím nevhodnější.

      Vymazat
    3. Já s vodovými makeupy na suchou plet obecně dobrou zkušenost nemám, nedokáží plet hydratovat a tak je pak ještě sušší, jedině snad opravdu na léto, jinak bych to příliš nedoporučovala. To je lepší použití tónovaného krému či BB.

      Vymazat
    4. Ten svůj příspěvek jsem směrovala na paní Lenny v Dánsku, ale asi to nevyšlo. Ona dotyčná americká bloggerka ten Channel doporučovala spíš na období podzim/zima, aby držel a nestíral se třeba pod čepicí a nemazal ji apod. A právě na tohle se mi ten vzorek dost osvědčil. Navíc jako podklad na oční okolí slušně podržel i oční stíny či linku, což nedokázaly ani bázové podklady pod oční stíny.

      Vymazat
  19. Krásná recenze! Naprosto souhlasím. Mně osobně hodně vadí absence pumpičky a nenašla jsem vhodný odstín. Co však mohu doporučit, je Helena Rubinstein - Color clone, odstín 13 shell. Pro světlejší typ pleti. Mám smíšenou pleť, velké póry. Přesto, že je makeup lehoučký, krásně si sedne a i na mně drží. Obvykle mi nedrží nic, a to ani s bází. Mám už několikáté balení. Zkouším nové vzorky z parfumérek, ale nakonec se vždy vrátím k tomuto.

    OdpovědětVymazat
  20. velmi pekna a propracovana rezence Peto, like it!,-) Lukas

    OdpovědětVymazat
  21. Damy, mne pride ze tento makeup mate v CZ strasne lacny. U nas v drogerii stoji cez 60 kanadskych dolarov co mi pride o dost viac.
    Dakujem Petra za recenziu, pri najblizsom nakupe v drogerii beriem tento kusok rovno do kosika. Mas skvele recenzie, zo vsetkych tych blogov co som volakedy sledovala som zostala uz len pri tebe, pretoze pre nedostatok casu som si musela vybrat len ten najlepsi. :D

    OdpovědětVymazat
  22. Vypadá úžasně, hlavně teda ten obal a výsledek je perfektní a docela mě překvapilo, že je bez pumpičky :O... a máš moc hezké zuby :)

    OdpovědětVymazat
  23. V článku jsou zmíněné silikonové báze. S bázemi se silikony mám osobně špatné zkušenosti, jelikož mám pleť spíš mastnější, a jak známo, silikony vytvářejí na pleti (ale i vlasech) nepropustnou – jakoby igelitovou – vrstvu, a tím ucpávají póry. Ono čím víc vrstev na obličeji, tím větší riziko podráždění, pupínků, akné apod. Z mé zkušenosti vyplývá jednoznačně, že míň je víc. Ačkoli mají báze make-up na pleti fixovat, já mám zkušenosti právě opačné; snad můžou do jisté míry fungovat, pokud vůbec, na sušší pleti. Nebo to může být i určitý reklamní tah na zákaznice, jak z nich dostat víc peněz. Přece výrobci i prodejci chtějí to nejlepší svých zákaznic: jejich peníze. (To jsem nevymyslela, to jsem četla v jedné knížce.)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych báze nezavrhovala, naopak pro bezchybný výsledek na některých typech pleti jsou nutné! Existují i báze bez silikonů, i báze pro mastnou pleť, jen vybrat tu, která bude vyhovovat. Já jsem dříve makeupy vůbec nemohla používat, než začali vyrábět Dermacol Satin base, do té doby mi vše lezlo do poru a jemných linek a vysušovalo. Báze připraví pokožku na nanesení makeupu a vyhladí ji. Pokud požadujete bázi na větší výdrž, je skvělá např. Rimmel Lasting finish, případně smíchat makeup s fixačním sprejem na makeup. Co se týče silikonů, je to jako se vším ostatním, někomu ucpávají pory, jinému nevadí, záleží na typu pleti.

      Vymazat
  24. Fajn recenzia. Ja čakám na recenziu LED lampy od S-he stylezone. Díkes.

    OdpovědětVymazat
  25. aaaaa na ten si brousím zuby!!! :)

    OdpovědětVymazat
  26. Krásné líčení celkově a děkujeme za ty tipy, to je super nápad a ráda bych je vídala ve více článcích :-)

    OdpovědětVymazat
  27. Vyzerá byť dobrý, ale ja veľmi makeupy nenosím :)

    www.danycuks.com

    OdpovědětVymazat
  28. Double wear je absolutně nejlepší makeup, který jsem kdy zkusila. Opravdu lituju všech těch pěněz za Maybalinny, Lorealy, Max Factory, Dermacoly a MACy, které jsem do této doby vyplácala. Efekt byl u mě totiž vždy stejný, po nanesení ok, po čtyřech hodinách začínaly makeupy mizet, v práci jsem musela neustále opravovat + ušpiněné oblečení, pokud jsem se náhodou otřela. Dneska ráno nanesu, úplně neskutečně a přirozeně kryje a po celý den se ani nehne - neoxiduje, neslývá se, nic. V 7 večer vypadám úplně stejně jako ráno, když jsem se nalíčila. Nejdřív jsem měla výčitky svědomí, že jsem si koupila takhle drahý makeup, ale opravdu za to stojí!!! Peti, hezká recenze! Dana

    OdpovědětVymazat
  29. Krásný den, Péťo, já používám Double wear light, který má o něco praktičtější balení (dle mého), struktura je jemná, krytí jako u klasického DW. Je to vážně nejlepší makeup, který jsem zkusila, i v horku je to držák, a to mám smíšenou pleť. :-) za tu cenu to stojí :-D

    OdpovědětVymazat
  30. Líčení je moc pěkný Peťo :) A líbí se mi "tipy"

    OdpovědětVymazat
  31. Sama tento make up používam už dva roky. Mám dosť mastnú pleť, mierne problematickú a celé roky som hľadala make up, ktorý by vyzeral dobre viac ako hodinu .. a našla som!! A rozhodne meniť nebudem !!! :D v tenkej vrstve pleť krásne zjednotí, na drobné nedokonalosti stačí naniesť ako korektor. Nanáša sa výborne (osobne používam štětec), vydrží celý deň, nerobí stopy na oblečení, zvládne aj poriadne vlhko... nie je čo dodať!!! Doporučujem hlavne holkám s mastnou pleťou! :)

    OdpovědětVymazat
  32. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  33. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  34. Zrovna se rozhoduji nad koupí tohoto make-upu. V parfumerkách mi nabídli odstín 2C3, ale přijde mi, že bych potřebovala o odstín světlejší. Ten ale nemají už v těch parfumerkách, nabídli místo něj s neutrálním podtónem, ale ten mi nesedí. Myslíš, že právě ten tvůj 2C2 je o odstín světlejší od toho 2C3? Nebo jak je to s těmi tóny? Poradíš, prosím?

    OdpovědětVymazat
  35. Zdravá a dokonalá pleť naozaj nemá problém byť "nude", výborne toleruje mnohé druhy a značky make-upov. Samozrejme, každá pleť je iná, aj keď môže byť zaradená do rovnakého typu. Rôzne sú tiež reakcie, tolerancie, podráždenia, ako viaceré píšete. Podkladová báza...vyskúšala som ju z viacerých kvalitných a drahých značiek, silikón či bez, absolútne mne nesadli (mám mastnejšiu pleť) a kamarátke so suchou pleťou tiež nerobili dobre, podráždenia a efekt "masky". Osobne mám problém so zaradením pleťových produktov do kategórie "pre všetky typy pleti" ! To je absolútne nemožné! Tento konkrétny make-up DW som začala používať asi pred 20 rokmi, ako novinku a kupovala som ho v CZ (na SK ho nedovážali), ale po roku som ho vyradila, mala som z neho alergické reakcie. Takže naozaj každá si sama musí nájsť "ten svoj". Originál vzorky kedysi boli bežne, v Rakúsku Vám ich nahádžu ku kúpe 1 produktu aj 5 ks...ale absolútne nie je problém a odlejú ich do kelímka.

    OdpovědětVymazat
  36. Ahoj, vypadá to velmi dobře. Chtěla jsem se spíše zeptat ohledně pernamentní makeup jak to funguje a jak to dlouho vydrží. Velice mě to zaujala, tak budu ráda, za každou recenzi. Děkuji

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!