Mavala Garden party - recenze a swatche

by - 20 června

Krásné sobotní odpoledne vám všem,

dnes mám pro vás opět mnoho krásně barevných fotek laků na nehty. Laků mám doma spoustu a zvláště v létě mě barevné lakování ohromně baví. Mezi mé nejoblíbenější letní odstíny patří bílá, nude, všechny odstíny růžové a korálové a světle žlutá a světle modrá včetně mint a tyrkysové. A právě limitovaná edice od Mavaly Garden party je těmito letními barvami nasycena od první do poslední lahvičky. Odstíny jsou pojmenovány podle jednotlivých květin, jejich květy korespondují s barvou v lahvičce. Musím se přiznat, že málokdy mne nadchne celá kolekce a toužím po všech odstínech, které obsahuje, ale Garden party považuji za natolik povedenou, že jsem moc ráda, že jsem ji mohla vyzkoušet. V podstatě jsem v poslední době nenosila na svých nehtech nic jiného než okvětní plátky těchto překrásných květů.
Velkou výhodu vidím také v tom, že všechny odstíny jsou skvěle nositelné pro všechny věkové kategorie. Ani jeden z nich není vyloženě bláznivý a všechny vypadají na nehtech neskutečně elegantně, což velmi oceňuji, protože každá z nás jistě zná ten pocit, kdy si nalakuje sice úžasný a zajímavý odstín, ale pak stojí u skříně a zjišťuje, že se jí k ničemu nehodí. Tohle se vám s Garden party prostě nestane!
 
Kolekce obsahuje 6 pastelových odstínů, které jsou naplněny v lahvičkách o objemu 5ml, což není, ani vzhledem k ceně, mnoho. Laky můžete koupit ve Fann parfumerii za 149Kč, ale kamarádka mi říkala, že zrovna teď je měli/mají ve slevě za 119Kč, netuším ale, zda to ještě trvá nebo jak dlouho trvat bude. Teď jsem ale ještě googlila a slevu mají i přímo na stránkách Fann parfumerie. Tak tam zkuste mrknout, pokud vás některý odstín uchvátil ☺.
 
Samotné lahvičky mají hezký, praktický a propracovaný design. Štěteček se mi dobře drží a lakuje se s ním dobře, je klasického tvaru. Co mě však praštilo do oka je plastické logo na vrchní straně víčka, je to moc pěkný detail.

Co se týče konzistence, tak ta je spíše hutná. Rozhodně to nejsou vodové laky, takže pro někoho může být složitější s nimi pracovat. Díky tomu však většina odstínů kryje už v jedné vrstvě a při lakování se vám nerozlévají ke kůžičce a můžete tak být se štětečkem poměrně přesné. Já mám na fotkách vrstvy dvě, mám to raději, ale u některých odstínů by to nutné nebylo. Naopak u nejsvětlejší barvy Jasmin mám vrstvy tři a právě tento odstín bych doporučila nejméně. Je opravdu hodně pastovitý, špatně se s ním lakuje, méně kryje a také samozřejmě díky tomu déle schne. Všechny ostatní odstíny však tento problém nemají a schnou poměrně rychle. Díky hutnosti počítejte s tím, že poměrně rychle ubývají.
 
S hutnějšími laky je třeba pracovat přesně a nevracet se štětečkem na jedno místo dvakrát, jinak si v laku uděláš nepěkné "díry" a "hroudy". Opři si loket o podložku, začni jedním tahem uprostřed lůžka a pak nehet dolakuj dvěma tahy po stranách.
 
Co se týká výdrže, nejsem ten správný člověk, který by vám to řekl. Nosím gel lak a lakuji na něj. Ale co jsem tak četla vaše ohlasy, zdá se, že výdrž je opravdu solidní, většině lidem drží okolo 4-5 dnů. Pokud použijete gelový top coat, jsem přesvědčena, že týden nebude problém.
 
A teď už se pojďme podívat na jednotlivé odstíny! Abych vám pravdu řekla, ani nevím, kterou barvu tentokráte vybrat jako favorita, protože se mi líbí úplně všechny. Pokud bych přece jen musela, volila bych odstín Iris, Petunia a Freesia.
 
Jasmin je překrásná velice bledá růžová s jemňoučkým stříbrných shimmerem. Vypadá skvěle, pokud maličko chytíte bronz, ale i pleti úplně bledé, protože dodá vašim nehtům čistý a něžný vzhled.
 
Begonia je podle mého názoru velmi univerzální a nositelný odstín. Vypozorovala jsem, že se hodí téměř ke všemu a bude vypadat dobře k opálení i bledé pokožce, protože je tlumený a hodně neutrální. Z celé kolekce mi přijde nejuniverzálnější.
 
Hortensia je světlejší růžová až korálová, která vypadá skvěle, pokud jste již trochu opálené, protože tento odstín se s bronzovou pletí snoubí velkolepě!
 
Freesia je odstín, kterého jsme se na první pohled bála, ale záhy se mi dostal pod kůži a stal se mým oblíbencem. Nosila jsem ho snad 14 dní v kuse! K opálené pleti je to jednoznačně pecka! Je to taková světlá oranžová šmrncnutá bílou s malou kapičkou růžové, která dělá z laku poměrně unikátní odstín, jež na léto rozhodně potřebujete!
 
Petunia je sladká střední růžová, kterou občas probleskne jemná zlatorůžová třpytečka. Na nehtech jsou však téměř neviditelné. Je to zvýkačkový a hodně studený odstín s fialkovým podtónem, na který jsem se neustále dívala, když jsem ho měla nalakovaný. Pro někoho možná nuda, ale já tyto odstíny miluji.
 
Iris je barva, kterou jsem si zamilovala na první pohled. Velice jemný šeříkový odstín, který vypadá skvěle i k bledé pleti. Je opravdu neskutečný a věřte, že až ho nalakujete, budete se na nehty neustále zálibně dívat.

 

 
 K bledé pokožce obecně lépe ladí studenější odstíny jako je Iris a Petunia. Naopak opálení úžasně vytáhne Freesia a Hortensia. Pokud chceš neutrální a hodně nositelné odstíny, sáhni po Jasminu a Begonii.
 

Můj verdikt asi všichni čekáte, já jsem z celé kolekce nadšená, takže určitě doporučuji, jediný odstín, na který si dávejte pozor, je Jasmin, složitě se lakuje a déle schne a práce s ním není pohodlná. Jinak mají moje požehnání a doporučení . Osobně si myslím, že alespoň jednu barvičku z této kolekce na léto potřebujete!
 
Ještě bych se chtěla velmi krátce zmínit o dvou top coatech, které momentálně s laky používám. Je to rychlosušič Mavadry a gelový top coat Gel finish.
S oběma jsem velmi spokojená, schnou opravdu rychle a mají vysoký lesk. Cena se pohybuje kolem 300Kč a obsah je 10ml. Jsou to dražší produkty, ale svou funkci plní opravdu skvěle.

Mavadry vám nehty nejen rychle usuší, ale hlavně nerozpíjí barevný lak, což bývá nešvar téměř všech rychlosušičů. Zároveň se pěkně leskne.
S Gel finishem dosáhnete gelového vzhledu nehtů, protože je hutnější a tak zaplní všechny případné nerovnosti. Jeho cena je ale poměrně vysoká a tak se dají na našem trhu sehnat levnější alternativy.
Pokud bych tedy měla doporučit jeden, rozhodně mě velmi mile překvapil Mavadry.
 
Tak, to už je pro dnešek vše, užijte si fajn víkend a dejte mi vědět, který odstín je ten "váš" ♥.
 
 

You May Also Like

26 komentářů

  1. Barvičky jsou to opravdu krásný a za mě vede Iris :)

    OdpovědětVymazat
  2. Opravdu skvostné barvičky laků! :)

    www.blogbycathy.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Růžové a červené barvičky, to je něco pro mě. Nedokážu říct, jaký se mi líbí nejvíce, všechny jsou super :)

    OdpovědětVymazat
  4. Pěkné barvičky. Zaujala mě Freesia, protože lak v podobném odstínu ještě doma nemám.

    OdpovědětVymazat
  5. Já už mám tolik laků, že mě málo který nadchne. I barvy se hodně opakují takže tyhle mě nechávají chladnou :)

    OdpovědětVymazat
  6. Velice příjemné barvičky! :))) Líbí se mi všechny.

    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk/

    OdpovědětVymazat
  7. Opravdu nádherné barvy, se kterými ruce vypadají hned upraveněji.

    OdpovědětVymazat
  8. Všechny barvičky jsou hoooodně krásné :)

    OdpovědětVymazat
  9. Páčia sa mi všetky, nevedela by som si vybrať :-D

    OdpovědětVymazat
  10. Mne se nejvic libi Iris a hned v zavesu Petunia. Ale na tvych krasnych nechtech vypada luxusne i lak za dvacku ;)

    OdpovědětVymazat
  11. Jsou nádherné úplně všechny, přestože jich mám plnou p**el, nadchly mne :)) fakt nádherné barvičky :)

    OdpovědětVymazat
  12. Krasny clanek a opravdu nadherne odstiny!

    OdpovědětVymazat
  13. Ty poslední dvě jsou přesně moje barvy :)

    OdpovědětVymazat
  14. Wow tak tyhle laky jsou pecka Péťo :-) Zvláště Iris a Freesia, jsou moc hezké barvičky. Jednoznačně si budu muset nějaký pořídit :-)

    OdpovědětVymazat
  15. Všetky farbičky sú krásne, no asi úplne najviac ma oslovila Freesia:)

    OdpovědětVymazat
  16. Všechny jsou krásné. :-) Mouni

    OdpovědětVymazat
  17. Nechapu, jak to všechno stihas i nalakovat a nafotit. Jako tvi fanoušci máme teda hodně luxusní servis! Moc díky, výborná recenze, jako ostatně vždy.

    OdpovědětVymazat
  18. Peťo, chci se zeptat, co Tě vedlo k tomu, že sis po svatbě nechala své příjmení? A jak reagovalo okolí? Moje kamarádka o tom taky uvažuje, ale bojí se reakce partnera

    OdpovědětVymazat
  19. Tvým nehtům Peti sluší všechny odstíny :-)
    Mně se nejvíc líbí odstíny Freesia a Begonia.

    www.simply-pleasures.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  20. Teda to jsou barvičky! Líbí se mi všechny moc a na léto jsou opravdu perfektní!

    http://lifewithveronica.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  21. Ta Mavala Freesia je pecka, presne barva pro me! Ale vsechny na Tvych nehtech vypadaji uzasne. :)
    Jen by me zajimalo, jak se Ti dari to lakovat tak.. Sjednocene, jednolite, ja to mam vzdy vsude i kdyz u toho travim veky, mam proste takove kratsi detske nehty:D:D

    www.lucyjirak.com

    OdpovědětVymazat
  22. Hortensia a Freesia jsou nej! Nádherné.

    OdpovědětVymazat
  23. Nádherné jsou všechny odstíny, ale přece jen, ten, který se mi líbí nejvíce je odstín Fresia. :-)

    OdpovědětVymazat
  24. Všimla jsem si, že v diskuzi u laků na nehty se neobjevují žádné nechutné komentáře. Neměl by se tomu věnovat nějaký výzkum proč tomu tak je? Protoze jestli si negativní lidé nelakuji nehty, dají se od těch ostatních snadno rozpoznat :-) Lucie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lucko, to mas pravdu :), myslim, ze je to tim, ze tady neni moc do ceho ryt :)

      Vymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!