Proměna Zdenička

by - 10 června

Krásný středeční večer vám všem,

 
dlouho jsme tu neměli žádnou proměnu, které byly u vás tak oblíbené. Důvody jsou prosté, nemám na ně už moc času, ale když se mě kamarádka Zdenička, maminka dvou malých prcků, zeptala, zda bych jí neporadila s líčením, pojala jsem to jako příležitost rubriku znovuvzkřísit. Zdenička byla tak laskavá, že mi dovolila vyfotit si ji právě pro vás na blog a myslím si, že tohle rychlé líčení bude skvělým tipem právě pro vytížené maminky.
 
Zdenča se běžně moc nelíčí, dává jen trošku makeupu prsty a řasenku, nepoužívá tvářenku, rtěnky a většinou ani stíny. Vše zmíněné si ale přála vyzkoušet a kromě tipu na jemné denní líčení si prosila i nějaké plesové a vyzkoušet výrazné rty. Tohoto úkolu jsem se já samozřejmě zhostila s nadšením a postupně jsem líčení přitmavovala. Pouze u poslední varianty, výrazných rtů, bych normálně doporučla spíše výraznější horní linku než tu spodní kouřovou, ale to byl spíše jen takové pokus pro otestování barvy, která by se jí líbila ☺. Vy mi určitě napište jak se vám dnešní looky líbí. Já musím říci, že pro mne je Zdenička spíše typ, u kterého se mi líbí líčení jemné, ale myslím si, že díky krásným plným rtům jí bude vyloženě slušet i look s výraznou rtěnkou a jen nalíčenými řasami.


Zdenička má spíše mastnější, avšak trošku dehydrovanou pleť, doporučila jsem jí proto lehké hydratační krémy, které pleť nezmastí, ale přesto jí dodají vláhu a tím se pak pleť přestane produkovat nadbytečný maz.



Protože je nebezpečí, že makeup u mastné pleti hůř drží, dala jsem jako podklad bázi od Rimmel Lasting finish. Na tu jsem pak nanesla Loreal Infaillible makeup v odstínu 220 Sable sand. Je to makeup, který většinou vyhovuje všem typům pleti, dělá moc hezký finiš a dobře kryje. Co vidíte na fotkách není retuš, ale skutečně jen skvělý makeup! Oční okolí jsem doladila trošičkou korektoru LA Girl PRO concealer v odstínu Classic ivory a celé dílo jsem zapudrovala Dermacol pudrem Wet & dry, který lze namokro použít i jako makeup. Také obočí zasluhovalo trochu pozornosti, doladila jsem ho taupe stínem.


 
Pro jemné denní líčení jsem zvolila decentní matné hnědé stíny z paletky Sleek Au Naturel. Světlý jsem nanesla na pohyblivé víčko a tmavší do vnější části a ohybu. Nejsvětlejším stínem jsem prozářila vnitřní koutek oka a oblast pod obočím. Oči jsem zakončila jednou vrstvou řasenky Astor Seduction codes No. 3.

 
Na tváře jsem dala trochu tvářenky E Style v odstínu 01 Peach, je to překrásná zdravá broskvová barvička, která bude slušet úplně všem a její výhodou je i skvělá pigmentace.
Se rty jsme si příliš hlavu nelámaly a zvolily jsme decentní variantu zabarveného balzámku na rty od Jordany Easyshine v odstínu 07 Watermelon juice.

A jednoduché denní líčení, které zvládnete do 10min., je na světě.


Zdenička byla s denním líčením spokojená a cítila se v něm dobře a chtěla proto vyzkoušet ještě něco výraznějšího na večerní příležitost.
Protože má překrásné zelené oči, zvolila jsem tmavší hnědé stíny s fialovým podtónem, který zelenou duhovku dokáže krásně vybarvit.
Do vnitřního koutku jsem nanesla třpytivý stín, na pohyblivé víčko hnědofialový třpytivý stín a ohyb a vnější část spodní linky jsem přitmavila matným hnědofialovým stínem z paletky Sleek Au Naturel. Zároveň jsem oko orámovala jemnou horní linkou, kterou jsme vykreslila měkkou černou tužkou a na řasy nanesla ještě jednu vrstvu řasenky. Přorotže oči už byly o poznání výraznější a kouřovější, nechaly jsme v této variantě také nude rty.


Posledním experimentem byla výraznější rtěnka. Zdenička má opravdu krásné plné rty, které si o nějakou barevnou pecku přímo říkají. A protože oči byly s fialovým nádechem, zkusily jsme i rtěnky s fialovým podtónem. Poslední look je tedy "femme fatale" , vážnější a sofistikovanější. Pokud bych volila výraznější rty, jak jsem psala v úvodu, ubrala bych na spodní lince a stínech a volila linku horní ☺. Ale i tak si myslím, že Zdeňce tato barva (NYX Butter lisptick  Hunk) opravdu sekne, co říkáte?!

 
To by bylo pro dnešní článek vše, napište mi, ve kterém looku se nejvíce Zdenička líbí vám a zítra se těšte na jedno úplně spešl video ♥!
 

You May Also Like

56 komentářů

  1. Taková krásná paní, ty oči! Nejvíc se mi líbí s večerním líčením, naopak rtěnka jí podle mě ubírá na pěkné křehkosti :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlas, taky se mi s výraznou rtěnkou moc nelíbí.
      Stačí trochu zvýraznit její krásné oči.
      :)

      Vymazat
  2. Chtěla bych se zeptat jaké hydratační krémy a celkově krémy na takovouto pleť by jste doporučila :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přidávám se k dotazu O:) S mastnou pletí si moc nevím rady... ;)
      Mia :)

      Vymazat
  3. veľmi pekné :) mne sa naviac páči denné líčenie a večerné, ale myslím si, že pani vyzerá dobre i bez mejkapu :)

    OdpovědětVymazat
  4. Mně se líbí všude, jen ne na té poslední fotce a to jen díky rtěnce. Ta tmavá mi k ní nějak nesedí, má takový jemný obličej, tohle ji dělá takovou starší, unavenou, ty předchozí jí sluší moc!:)

    OdpovědětVymazat
  5. Pani Zdenka ma opravdu prekrasne oci a vsechny varianty ji moc slusi! :) skvela prace Peto!

    OdpovědětVymazat
  6. Přesně jak píšeš, moc se mi na ni líbí jemné líčení s decentní rtěnkou, je přirozeně krásná :)

    OdpovědětVymazat
  7. Zdenička je krásná žena a moc se mi líbí ve večerním looku bez výrazných rtů :). Má nádherné oči a plné rty :).

    OdpovědětVymazat
  8. Vyrazne licenie jej dost pridava na veku.. Ale to jemne, denne je prekrasne. Velmi sa jej hodi :) PS: Peti neskusala si nahodou konturovaci puder od Inglotu odtien 504? Nedavno som ho objavila na nete a som (podla fotiek) zamilovana do toho odtienu kedze som bledula :/

    OdpovědětVymazat
  9. Super, líbí se mi obě líčení, slečna krásně prokoukla a moc jí to sluší :-) na ten makeup se musim podivat :-) jsi moc šikovná!!!

    OdpovědětVymazat
  10. Moc krásné líčení:) Líbí se mi všechny tři varianty a paní opravdu sluší :)

    http://lifewithveronica.blogspot.cz/2015/06/new-in-kveten-2015.html

    OdpovědětVymazat
  11. Paní/slečna se mi líbí nejvíc s jemným líčením, ale i bez make-upu. Má krásné oči a celkově i rysy obličeje. Výrazná rtěnka se mi na ní nelíbí, podle mě na to vůbec není typ, je taková jemňoučká :-)

    OdpovědětVymazat
  12. Ano, souhlasím s tebou. Zdeničce sluší více jemné líčení, které dělá "křehčí" vzhled, ale ani výrazných rtů bych se nebála. :)

    OdpovědětVymazat
  13. Wow, skvela promena. Libi se mi denni i vyraznejsi liceni, fakt super. Ma strasne pekne oci.
    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  14. Má hezké oči a rty, měla by je zvýrazňovat :)

    OdpovědětVymazat
  15. Nejkrásnější je bez líčení, některým lidem sluší výrazné malování, ale některé jsou hodně přírodní a nepotřebují se malovat nijak :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nesouhlasím, to jemné líčení se k ní velice hodí, podtrhlo její osobnost.

      Vymazat
  16. Moc povedená proměna :-) Paní/slečně Zdeničce sluší nejvíc jemný make up, líbí se mi tedy denní a večerní look. Výrazné rty jsou také fajn ale k jejímu romantickému vzhledu se příliš nehodí. Vypadá krásně i nenalíčená, jelikož má neskutečně krásné oči :-)

    OdpovědětVymazat
  17. Souhlasím s některými komentáři - Zdenička na mě působí spíš romanticky a křehce, proto jí sluší nejvíc denní líčení :) u toho večerního moc rozdíl nevidím... strašně by mě zajímaly na téhle slečně (asi tedy paní, ale vypadá jako slečna, tak mi to "paní" přes pusu - teda přes klávesnici :D) další typy líčení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ... a taky by se mi Zdenička líbila v ofině do patky! :)

      Vymazat
  18. Mě se osobně líbí všechny varianty líčení a nejvíc líčení s výraznou rtenkou :) výrazný rty paní Zdeničce opravdu sluší :)

    OdpovědětVymazat
  19. Skvělá práce moc se mi líčení líbí a ty oči :) jsou nádherné.


    veronikaisa.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  20. Tedy, dneska zrovna nevím jak komentář pojmout. Samozřejmě záleží (a to je asi nejdůležitější) co vyhovuje samotné nositelce. Nicméně nevidím rozdíl mezi denním a večerním líčením. Vzhledem ke kvalitě pleti a její náročnosti bych volila vhodný podklad a make-up každý den. Samotné líčení je pak už jen na zkušenostech a vlastním pocitu. Za sebe hlasuji pro paní/slečnu večerní líčení. Denní je málo, výrazná rtěnka v tomto odstínu ne. ;-)

    OdpovědětVymazat
  21. Nelibi.se mi na ni ta vyrazna rtenka, dost ji zestaruje. Jinak moc.hezky!

    OdpovědětVymazat
  22. Večerní líčení slečně sluší nejvíc. Chtělo by to ale udělat větší změnu střihu vlasů, jelikož ma slečna vyšší čelo, hodila by se ofina našikmo a nějak třeba jemně navlnit vlasy a případně ještě dodat jemný blond melír...

    OdpovědětVymazat
  23. Wooow, ty oči, kočka!

    OdpovědětVymazat
  24. Ta linka na dolním víčku opticky tahá celé oko dolů, což nepůsobí svěže ani mladě. Souhlasím s tím, že čím méně je tato mladá paní nalíčená, tím je výsledek lepší.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně to jsem chtěla napsat! Mám stejný problém, a dolní linka vše jen zhorší. Paní je sama o sobě nádherná a nejvíc jí sluší jemné líčení; hlavně tu spodní linku bych vynechala. Taky by se mi k ní velmi hodila ofina.

      Vymazat
    2. som rovnakého názoru - dolná linka a zvýraznené spodné mihalnice nie. a ešte by som sa chela opýtať tých, čo preferujú naturálny vzhľad, že čo je, preboha takého skvelého na červených a pigmentových škvrnách na tvári- a to nie je kritika modelky, sama mám takúto pleť, avšak nie tak krásne oči. a ešte by som rada dodala, že pani Zdenka možno vôbec nie je "romantická" a "krehká" - mňa osobne vždy vytáčalo, keď ma niekto popísal ako "jemnú". dobrým príkladom na to je Helena Bonham Carter, ktorá vzhľadom na svoj výzor začínala s rolami romantických hrdiek, a pritom jej naturelu to vôbec nevyhovuje - preto jej strelené účesy a kostýmy. možno je pani Zdenka vo vnútri priebojná dračica. veď keď si to vezmeme, ukázala kus odvahy, že sa dala nafotiť nna tak sledovanom webe. viktoria

      Vymazat
    3. presne, tá spodná linka. robí jej to také spadnuté oči a trochu ich akoby deformuje. lebo pani má vážne prekrásne oči, takže by to chcelo skôr zvýrazniť ich mandľový tvar hornou linkou vo vonkajšej tretine oka. tiež by som nejako podvihla obočie a viac ho zosúmernila. predpokladám, že Peťka volila spodnú linku kvôli zapadnutému viečku, ale tým práve tento malý nedostatok len zvýraznila. aj keď ťažko povedať...museli by sme to vidieť. pokiaľ ide o pery, myslím, že výrazný rúž im pristane, no možno by som volila nejaký viac do cyklámenova. tiež sa mi zdá, že spodná pera nie je vvykreslená podľa prirodzenej línie, tým pádom vyzerá užšia než v skutočnosti. makeup je výborný, krásne zjednotil a prežiaril pleť. aj farby sú vybraté dobre, pristanú jej. vcelku vydarené, až na tie detaily. inak rubriku premena úplne milujem a teším sa, že opäť ožila, prosím, pokračuj! :)

      Vymazat
  25. Prvé večerné líčenie jej veľmi pristane! Pekne ju zvýraznilo :)

    OdpovědětVymazat
  26. Peti ze své zkušenosti: nezvýrazňovat spodní linkou oko, pokud je dole kulatější než nahoře. Udělá to dojem uplakané pandy. V tomhle případě ještě víc, protože vnější koutky očí směřují dolů. Ale není to špatné. Klobouk dolů, že se pouštíš do proměn. Nalíčit svou tvář je snazší než nalíčit někoho jiného. Člověk má sebe jaksi víc v paži. Celkově to není špatné, když vezmu tohle v potaz. Třeba když líčí někdo jiný tebe, výsledek se mivětšinou nelíbí, jako když se líčíš sama.

    OdpovědětVymazat
  27. Paní Zdenička (ale to paní k ní fakt nesedí) má naprosto dokonalé oči a rty... Bez těch výrazných rtů jí to slusí daleko víc, vypadá starší a je to zbytečné. Ale ty další líčení super!! Peti, Ty máš štěstí, že i s tmavými rtěnkami vypadaš na dvacet, ale není takových žen mnoho.
    Lucka

    OdpovědětVymazat
  28. Prekrasny oci, ty jsou fakt pecka. Vyrazna rtenka se mi bohuzel nelibi, na pani je moc tvrda.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  29. Super proměna! Taky se mi na paní/slečně Zdeňce líbí víc jemné líčení. Tu výraznou rtěnku bych dala nějakou jinou, možná nějakou výraznou svěží růžovou nebo tak. Každopádně super holky! :-) Petrushca

    OdpovědětVymazat
  30. Paní je hezká, ale výrazné líčení přidává opticky na věku nejen jí, ale všem ženám, to mám odpozorované. Jako velmi mladou mě to také svádělo líčit se výrazněji, ale postupem let jsem přišla na to, že míň je zkrátka víc v každém věku a platí to i pro Petru.

    OdpovědětVymazat
  31. Ráda bych Ti, Peti, poděkovala za parádní zážitek i na tomto místě. Každá maminka, která má malé děti mi jistě dá za pravdu, že na sebe zbývá času opravdu málo. I proto jsem si báječně vychutnávala, když o mě Petra pečovala. Mám plno nových poznatků, ze kterých si určitě vyberu, co bude nejvíc vyjadřovat mě samotnou.
    Zdenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdeni, já děkuju, bylo to fajn a doufám, že naplánujeme ten společný líčící dýchánek :D!

      Vymazat
  32. Paní Zdenička je jistě moc milá a hezká žena, ale nechápu některé reakce tady. Je přece jasné, že s líčením vypadá o dost lépe, někteří by asi potřebovali brýle. Peťo, skvěle odvedená práce, tak by to mělo vypadat. Na Zdeničce se mi také líbí decentní denní líčení nejvíce, doufám, že si z toho vzala inspiraci a bude se takto krásně upravovat, protože to jí moc sluší. Jen škoda, že trochu degradovala výsledek tím, že na ostatních fotkách se nesměje.

    OdpovědětVymazat
  33. Zdenicka je krasna a myslim, ze jej uplne staci jemne podtrhnutie dennym licenim, i ked by som ubrala na intenzite spodnej linky. Co sa tyka vyrazneho licenia pier, urcite ano ale v inom odtieni, tento jej zbytocne pridava roky.
    Jana

    OdpovědětVymazat
  34. Já musím tentokrát říct, že se mi nelíbí žádná varianta :-( Nejhezčí je podle mého paní Zdenička nenamalovaná.... Ta rtěnka jí vůbec nesluší, přijde mi, že jí ma i nějak zvláštně nanesenou (ne na celé rty, ale možná to dělá jen fotka) a hlavně ty oči, no to je podle mě úplně krok vedle :-( Jak už tu někdo zmiňoval, slečna má spodní víčka dost kulatá a to zvýraznění spodní linky tmavým očním stínem jí z očí dělá taková ta smutná psí očka :-( Nezlob se Peťo za kritiku, vždycky si krásně namalovaná, ale tohle se vážně nepovedlo :-( Alespoň za mě. Lucka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Petro, musím Vám jako vizážistka vyseknout poklonu! Nalíčit obličej někoho jiného, pokud to není Vaše povolání a neděláte to denně, je velmi složitá věc. Ne každý má estetické cítění, ale Vy ho nepostrádáte. Vaše práce je na profesionální úrovni a velice doufám, že se nenecháte odradit nesmyslnými komentáři a budete pokračovat v tom, co děláte. Paní Zdena vypadá v denním líčení opravdu skvěle, velmi ji prozářilo a omladilo! Oči má nalíčené výborně, rozdíl se může neznalému zdát díky jinému výrazu ve tváři na každé fotce.
      Paní Zdenko, velmi Vás líčení podtrhlo, určitě si nechte od Petry poradit, ženské jsou závistivé a tak Vám budou psát, že Vám to dělá smutné oči a Petře, že se to nepovedlo pouze proto, abyste nevypadala lépe než ony.
      Oběma mnoho štěstí a pokračujte ve své práci. Lucia G.

      Vymazat
    2. prepáčte, pani vizážistka, ale z vášho komentáru srší nepochopiteľná negativita... súhlasím však s tým, že nalíčiť niekoho iného musí byť veľmi ťažké. a práve preto to nemusí byť vždy dokonalé. preto je v tomto prípade konštruktívna kritika úplne namieste a my by sme namiesto vašich rečí o závisti (LOL) možno ocenili, keby Peťka vyskúšala aj iné varianty líčenia tejto sympatickej panej - ja osobne by som napríklad veľmi chcela vidieť ešte nejaké premeny práve s ňou.

      Vymazat
    3. Ženské jsou závistivé :-D :-D To jsem se zasmála. Určitě tu všechny závidíme úplně cizí paní, jak skvěle vypadá :-)))))))

      Vymazat
    4. Anonymní 44: Závistivě působíte dle Vašeho komentáře hlavně Vy, paní vizážistko. ;) Něco ve smyslu "podle sebe soudím tebe", jestli tedy chápete, co tím chci říci...

      Vymazat
  35. Mně se nejvíc líbí ta prostřední varianta, u těch výraznějších rtů by se mi asi líbila spíš klasičtější červená nebo víc do růžova:) Určitě přivítám víc proměn na blogu. Hezký den. Nikola

    OdpovědětVymazat
  36. Ahoj Péťo,

    musím Ti říct, že jsem se do svých 28 téměř nelíčila, respektive pouze řasenkou. Pak jsem si ale vybírala mobil, který jsi shodou okolností také recenzovala, a už to jelo. Začalo to BB krémem, pokračovalo rozjasňovačem a rtěnkou a teď se chystám na oční stíny :-) ovšem počkám si na ty made by you:-) Chtěla jsem se Tě zeptat, které Tvé štětce, popřípadě sadu, by mi doporučila? Rozhodně se nechystám na nějaké profi líčení, do toho než dospěju, to mi bude nejmíň 40....:-) Také jsem Ti moc chtěla poděkovat za články a videa, nejenže mne moc baví, ale také se téměř pokaždé něco v této ještě ne zcela probádané oblasti dozvím!!

    Měj krásné léto, Magda

    OdpovědětVymazat
  37. Paní Zdenko, Vaše oči a rty jsou nádherné! Podle mého bohatě stačí jemně podtrhnout jejich přirozenou krásu tak, jak to udělala Petra ve verzi pro denní líčení (mezi ním a večerní verzí zas tak velký rozdíl nevidím), výrazná rtěnka Vám zbytečně přidává roky a ubírá na té až "elfí" křehkosti Vašeho krásného obličeje. Důležité je, abyste se Vy sama cítila dobře. Hodně krásných dní přeji! Klára

    OdpovědětVymazat
  38. krásné oči a ty dramatičtější stíny je ještě více vyzdvihnou :)

    OdpovědětVymazat
  39. Rtěnka ne-e, to je dle mého přestřel, k takové světlovlasé zelenooké paní by šlo něco více mladistvého, takto vypadá na 45 let, bohužel. Volila bych třeba výraznou korálovou. Možná, že je to jen na fotkách a v reálu to vypadalo dobře. Jinak je to proměna moc povedená, nejvíce mi ke sečně/paní sedí první, kde nemá tak kulaté oči díky spodní lince. Ale to už je jen má př¨reference, mám raději sexy kočičí protažené oči než kulaté

    OdpovědětVymazat
  40. Krásné líčení Peti, moc se ti to povedlo a Zdeňce to moc sluší. Největší kočka je určitě v denním líčení, to jí sedí naprosto dokonale :)

    New in: May 2015

    OdpovědětVymazat
  41. Nejlepší mi přijde to denní líčení, rtěnka je na kamarádu moc výrazná.

    OdpovědětVymazat
  42. To je super, myslím, že se to moc povedlo, líbí se mi ve všem :)

    OdpovědětVymazat
  43. Zdeničce moc sluší všechna líčení :)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!