OOTD - 70' flare jeans & striped shirt | zvonáče a pruhovaný top

by - 27 července

Krásné čtvrteční odpoledne všem,

dnes mám pro vás jen tak mimo plán rychlý outfitpost, právě ty jsou již několikáté léto po sobě hodně oblíbené. A rozhodně ani dnešní look není masovou záležitostí. Jak víte, mám moc ráda retro módu. Cítím se v ní skvěle a myslím si, že mi sluší. Dokonce a nevím, zda jsem v tom sama, mám někdy dojem, že se hodím i svou povahou do jiné doby, kdy ještě slušnost nebyla vnímána jako slabost, ale jako společenský standard....to ale ještě nebyl internet, no nic, to s dnešním lookem nemá mnoho společného 😉.
Je mi tedy naprosto jasné, že zrovna zvony a sedmdesátkový retro design žebrovaného topu nebude šálkem kávy většiny z vás a jsem i přesvědčena o tom, že mnoho z vás by si to na sebe neobléklo. To naprosto chápu, co mne však občas zamrzí je netolerance. Móda stejně jako líčení nemá žádná přesně daná pravidla, nosí se úplně všechno a jen proto, že někdo se obléká jinak než vy, neznamená to, že to je špatně nebo nevkusné. V módě nic takového neexistuje, vždyt právě ta diverzita je to, co je na ní zábavné. Představte si, že bychom všichni chodili po ulicích v černých kalhotech a bílém tričku, jaká by to byla nuda?! Občas se mi zdá, že někteří jedinci by nejraději nastolili povolené modely něco na způsob účesů v Severní Koreji a nosit by se smělo jen znázorněné oblečení a kdo vyčnívá, toho šup zpátky zastrkat do řady. Díky bohu, že nám tohle snad nehrozí, i když kdo ví, naše republika se ubírá směrem, o kterém by se v této souvislosti jistě dalo diskutovat 😊......
Letem světem, dostávám se k podstatě dnešního postu. Tyto zvonáče mám v šatníku několik let a miluju je, jsou sice hodně bokové, což je střih, který už tolik nepreferuji, nicméně zrovna tyto i tak tahám docela často. Top je z žebrovaného úpletu a kromě výrazného pestrého vzoru mne upoutaly i volánkové rukávy, které tvoří romantický prvek a odlišují jej od klasického trička. Když jsme u pruhovaných vzorů v kombinaci s tímto druhem úpletu, dejte si pozor, úzký střih, úzké barevné proužky a úplet - opravdu citelně rozšiřují. V mém podání celkem žádaná přednost, takový střih totiž udělá o číslo větší i vaše přednosti 😉. Pokud byste chtěly přidat opravdu hodně na objemu, sáhněte po proužkovaném úplém roláku, garantuji vám, že budete jako Dolly Buster 😀. 
Ke zvonáčům jedině sandálky na platformě a já jsem zvolila i minimalistické nude líčení a vzhledem ke komplikovanosti topu už jen i hladký účes. Neodmyslitelným doplňkem jsou i klipsové náušnice představující pávy, které s "hippie" módou konvenují. 

Jak se stavíte k této éře oblékání? A v jaké době byste nejraději žili vy? Také někdy míváte pocit, že patříte do jiné epochy? 😊





top - H&M (kupováno v pondělí ve slevách, tak asi ještě bude)
džíny - Bershka
platformy - H&M






You May Also Like

8 komentářů

  1. Presne môj štýl, milujem 70tky a zvonove rifle 😄

    OdpovědětVymazat
  2. Mně se na tobě ty zvonáče líbí a už mi to k tobě prostě patří. Mně osobně přijdou stále trendy, ale přijde mi, že mé postavě nelichotí - necítím se v nich. Každopádně jsi outfit krásně sladila, jako vždy vypadá sofistikovaně. BEAUTYPUSINKA

    OdpovědětVymazat
  3. Jen počkej, za pár let se zvonáče zase vrátí. Já je milovala? Před cca 15ti lety, kdo neměl bokový zvonáče, jako by nebyl. A dneska? Asi bych už neměla "koule" (a taky postavu), si je na sebe natáhnout. Takže tleskam! Za to, že ti to moc sluší a taky za odvahu trhnout se od davu a jít proti proudu. ��

    OdpovědětVymazat
  4. Máš krásnou postavu, líbí se mi moc i vlásky. Outfit ale tentokrát není můj šálek kávy :)

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj, nuz tiez to citim tak, ze patrim do inej doby, asi tak do obdobia, ked muzi pisali zenam zalubene listy :). A co sa tyka tvojho outfitu, je skvely, nohavice krasne, tricko bozske a fakt opticky dost zvacsuje hrudnik. :) pekny vecer.

    OdpovědětVymazat
  6. Bože já tyhle zvonáče totálně žeru.. Já jsem strašně moc na retro módu, sama jsem si koupila retro sukni.. Do pasu, ke kolenům, Krásně sukně do A a hnědá s bílými puntíky. Je úžasná a uvažuji i o jiných barevných kombinací :)
    Moc ti to sluší :) Já si stále připadám jak ze staré doby a někdy si i říkám jak ráda bych v ní žila.. Jak se gentlemanové chovali k ženám, ta móda, celkové chování, prostě vše ..
    No jo, hold už je jiná doba a musíme se s tim smířit :)

    OdpovědětVymazat
  7. Přiznám se, že tento styl úplně nemusím, ale tobě skvěle padne! Divila bych se, kdyby tobě Peti něco neslušelo :) To snad ani nejde!

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  8. Aaaaaa, milujem takéto jeansy, vyzeráš v nich super!! Tuším si spravím výlet do Berhsky! :D

    www.nasklee.com

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!