OOTD - all black everything | černočerná čarodějnice ala 90´ ☺

by - 05 února

Krásný páteční večer vám všem,

na dnešek jsem si pro vás přichystala další outfitový post. Celočerná chodím opravdu málokdy. Není to poprvé, co vám napíši, že se v ní cítím tak nějak více bledá a utopená. Když se však jedná o oblečení, které přiléhá k tělu a není volné, aby té černé plochy nebylo až tolik, bývám o moc shovívavější ☺.
Šněrovací detaily na topech, šatech a různých body hýbou fashion světem už pár měsíců. Pokud jste tak trochu pamětníci jako já, možná si vzpomínáte, že kdysi v devadesátých letech tu podobný trend šněrování, zavazování, různých body a crop topů, již byl. Nakonec, není to náhodou, devadesátková móda vládne i světu líčení, stačí se podívat na hnědé, hnědošedé a nude tóny rtěnek, podobné odstínům, které nosí Kylie Jenner. Já mám devadesátky moc ráda, jak v zemitých tónech líčení, tak módních trendech, nakonec, nepochybujte, že kostkované košile, farmářky a sametky na krku už jsem také jednou nosila ☺.
Já jsem tedy tentokrát zvolila černé minišaty se šněrováním na předním díle. Šaty jsou proklatě krátké, myslela jsem si, že budou delší, ale nakonec mi to vlastně ani tak nevadí, když si k nim vezmete hodně tmavé, téměř neprůhledné, punčocháče nebo legíny, myslím, že je to v pohodě, ale ani tak nekouká nic, co nemá. Jsou velmi pohodlné na nošení a mají v sobě trošku streče, takže jako varianta na večerní posezení a koncert, mi přišly bezva.
K šatům jsem zvolila i černé doplňky včetně kabelky a bot a celý look doplnila kloboukem. Pořádně ten den foukalo, takže mi při focení málém ulétl ☺.
Co se týče makeupu, i ten je devadesátkový, výraznější "Kylie" rty a nude oči. Tento look se mi moc líbil a vy jste mi ho hodně chválili na sociálních sítích, což mně těší ♥.

Napište mi, zda i vy máte doma něco se šněrováním a zda se vám tento trend líbí či ne?


boty, klobouk, kabelka - HM
šaty - SheIn
oči - Carli Bybel paletka, rty Gerard cosmetics Ecstasy







You May Also Like

47 komentářů

  1. Ahoj Peti, moc moc moc Ti to sluší :) Vůbec nevypadáš jako čarodějnice, spíš andělka v černé ;) Chtěla bych se zeptat na ten efekt fotek- jak jsi udělala, že na fotkách jsi krásně zaostřená ty a pozadí za tebou je tak přirozeně rozmazané? :) Děkuji, A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, moc děkuji ☺. To je hloubkou ostrosti ☺, ze je zaostrena jen určitá vzdálenost.

      Vymazat
    2. Hezké fotky, můžu se zeptat na použitý objektiv?

      Vymazat
  2. Tohle není úplně můj šálek čaje, ale to neznamená, že je to špatné. Rozhodně zajímavý nápad. A název mě taky pobavil :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, to mne potěšilo, že i tak ti to připadá zajímavé ☺.

      Vymazat
  3. Já v tom vidím American horror story Coven, kterej miluju:). Jsi nádherná od hlavy až k patě, je to opravdu originální a líčení se k tomu perfektně hodí, moc se mi na tobe líbí tahle rtěnka:).
    Žaneta

    OdpovědětVymazat
  4. Náhodou, černá je nejlepší! :) A ty šaty jsou fakt boží.

    OdpovědětVymazat
  5. Mě se na tobě líbí snad všechno...nadherně ti outfit podtrhl tvé přirozené rysy...No comment!♥

    OdpovědětVymazat
  6. Moc se mi outfit libi. Mam cerne saty se snerovanim, ale na blogu o ne nikterak zajem nebyl, coz mne mrzi, protoze vim, jaky je to nyni hit. Ohromne ti to slusi. Klobouk mi zrovna kterysi den uletel. Tak porad premyslim o nejake spone. Zatim jsem nenasla. Gumicka pod vlasy nefunguje a kdyz vykoukne, tak to moc stylove neni.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, moc děkuji,to jsi mě potěšila ☺. Máš pravdu, s tou gumičkou to není ideální,ale také nevím, jak jinak ve větru ten klobouk spoutat, aby nelétal po půlce Prahy ☺.

      Vymazat
  7. Mně se při pojmu 90. léta vybaví první porevoluční podnikatelé ve fialových sakách a mokasínách s bílýma ponožkama :D Jeden příklad za všechny: Rudolf Hošna, brněnský podnikatel s textilem. Ta léta byla celkem nevkusná, naštěstí se do módy vrací ty umírněnější prvky. Taky mně to připomíná moji uplně první rtěnku "Mejbilin vótršajn dajmond" samozřejmě v hnědém odstínu :D Dneska je to hezké, černá Vám sluší.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, moc Vám děkuji! Ano, pestrobarevná saka, kravaty a mokasíny také nejsou prvky, které bych uvítala i v roce 2016, doufejme, že to nehrozí ☺.

      Vymazat
  8. Mne se to moc libi! Celkove posledni outfity jsou perfektni, vic odvazane a rebelske. :-)
    Fakt jedes, Peti, jsi cim dal lepsi a neustale se posouvas dopredu. Nekdy si rikam, ze tohle uz je top a ze uz se nemuzes prekonat a za par dni hop: zase bomba.
    Fandim Ti snad od sameho zacatku a dal drzim pesti.
    Lucka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, hrozně moc děkuju, tak to mě těší a vynasnažím se i nadále ☺.

      Vymazat
  9. Ahoj,
    Saty ti moc slusi, hned jsem si rikala, ze vypadas jako carodejka z Eastwicku :-D
    Me tyhle snerovaci veci neberou. Silne mi pripominaji, co jsem sama driv nosila a k tomu se teda nechci moc vracet:-D nutno dodat, ze ja bych si je nevzala i z toho duvodu, ze na to proste nemam postavu. Vzhledem k tomu jak jsou uple.
    Liceni je perfektni - jako vzdy. Nejakou matnou rtenku bych si chtela poridit :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, hrozně moc děkuju a matnou rtěnku si určitě porid, neznám nic lepšího, podle mě to vypadá tak esteticky a sofistikovaně, třeba červenou nebo výrazné barvy už v lesku ani nenosím. Je tedy pravda, že to není takový komfort na rtech,ale vypadá to báječně ☺.

      Vymazat
  10. Černé outfity mám nejraději! Boty a klobouk je super!

    OdpovědětVymazat
  11. I když jsem bledule, mám celočerné outfity hrozně ráda. Ono to prostě vypadá hrozně dobře, obzvlášť na hubené postavičce. :3 Tahleta kombinace se mi hrozně líbí, to šňěrování tomu rozhodně přidává na zajímavosti a bez toho by byl outfit možná celkem nudný. :)

    OdpovědětVymazat
  12. wow :) tak ty máš naozaj krásnu postavu. Veľmi ti ju závidím (v dobrom)
    kuknite sa na môj blog www.fashblog72.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  13. AHojky, rtěnku bych příště sladila s nehty, abys nebyla s prominutím tak "vyblitá" :-) a bude naprosto super ;-) ten klobouk je prostě boží!

    OdpovědětVymazat
  14. Super outfitt, Peťi, moc ti to sluší! ♥

    OdpovědětVymazat
  15. Porad si říkám, koho mi v tomhle outfitu připomínás a už to mám - Petra Muka v časech kapely Shalom :) Nemyslím to ve zlém, ale tady můžu pochválit pouze boty a tvou krásnou postavu a úsměv. Móda 80's a 90's je naprosto otřesna a ještě horší je návrat k ní v roce 2016. Navíc ta rtěnka se mi k tobě vůbec nehodí. Umís to mnohem, mnohem lépe, tak snad příště. Krásný víkend!

    OdpovědětVymazat
  16. Porad si říkám, koho mi v tomhle outfitu připomínás a už to mám - Petra Muka v časech kapely Shalom :) Nemyslím to ve zlém, ale tady můžu pochválit pouze boty a tvou krásnou postavu a úsměv. Móda 80's a 90's je naprosto otřesna a ještě horší je návrat k ní v roce 2016. Navíc ta rtěnka se mi k tobě vůbec nehodí. Umís to mnohem, mnohem lépe, tak snad příště. Krásný víkend!

    OdpovědětVymazat
  17. Ahoj Péťo, moc ti to sluší.. Jen jsem se chtěla zeptat.. Jak je to s štětcema Basic sady na tvém eshopu? Už dlouho sleduji kdy budou na prodej a pořád nic?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, moc děkuji a máme ted výpadek, protože v továrně mají volno, ale budu určitě informovat na facebooku, do konce měsíce by měly být vyrobené a pak týden na přepravu.

      Vymazat
  18. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  19. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  20. Nejsem proti šněrování, sama jsem měla tehdy body se šněrováním na stejném místě. Líčení retro je milou vzpomínkou, jen to všechno svádí ke srovnání, jak moc je dnešní módní styl odbytý (před časem na seznamu byla prezentace srovnání módy za posledních 100 let, jak cit pro jemný detail, ženskost, kvalita šití - naprosto vymizely)... stačí jedno delší triko, co sotva zakryje rozkrok a říká se tomu šaty, před 50 lety žena necítila potřebu se vystavovat na ulici, nejsem puritán, jen mi chybí ta krása ženskosti, triko po zadek nebo příliš hluboký výstřih to nemohou nikdy nahradit. Když vidím staré filmy ze 30. - 40. let, trochu jim závidím. Nemyslím to zle, tento úpadek jde napříč celým lidským bytím, nejen módou, jen není nikdo, kdo by šel proti proudu svou vlastní cestou.

    OdpovědětVymazat
  21. Peťo, tentokrát za mě opravdu ne, kdybych tě potkala, myslela bych si, že sis spletla den s Halloweenem... Promiň.

    Jinak, nový článek o tom, jaké umí být některé blogerky špindíry, tu: http://bellinytajnosti.blogspot.cz/2016/02/blogerky-spindiry.html

    Bella z Belliny tajnosti - můj tajný, 100% autentický deníček o všem, co nemohu běžně řešit s ostatními a o tom, co jiné může zajímat

    OdpovědětVymazat
  22. Černá Ti přidává roky...bohužel

    OdpovědětVymazat
  23. Já bych k tomuto outfitu viděla nude oči s krásnými řasami a červenou rtěnku a bylo by to také dobré.

    OdpovědětVymazat
  24. Ta barva rtěnky ti neuvěřitelně sedí ;)

    OdpovědětVymazat
  25. Prosím, jakou rtěnku máš zde na sobě? Moc se mi líbí a tobě sedne :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji a jak je v článku:)
      oči - Carli Bybel paletka, rty Gerard cosmetics Ecstasy

      Vymazat
  26. Top! Přesně můj styl. Oooobrovsky chválím! Od výběru líčení, krátkých šatiček, klobouku až po boty pro mě super! :-)

    OdpovědětVymazat
  27. Nohy křive fuj tajbl .

    OdpovědětVymazat
  28. Peti mas nádherné hodinky mohu se zeptat na znacku a kde si je koupila popřípadě? Schanim krásné stříbrné již dlouho :( dekuji

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!