Výhody a nevýhody blogování

by - 26 ledna

Krásný nedělní večer všem,

nevím, do jaké míry to bude dnes oddechovka, ale zase nečekejte nic intelektuálně náročného, jako jste tu koneckonců zvyklí :D.....Chodí mi spousta dotazů ohledně blogování, jak se vyrovnat s anonymy, jestli nelituju, že jsem blog založila, jestli bych vám s blogem nepomohla. Proto jsem se rozhodla shrnout výhody a nevýhody blogování dle své skutečnosti v tomto videu a to právě proto, abyste věděli, do čeho jdete, když chcete začít :). Určitě mi napište, jaké zkušenosti máte vy a případně, zda vás blogování láká.........



 
na sobě: košile Terranova
řetízek a náušnice: Zlatnictví JH
líčení: řasenka, na rtech Power lip od Milani v odstínu 08 creamy café
 

You May Also Like

75 komentářů

  1. Perfektní video Peti :) Jen mám dotaz, jestli ty nebo tvůj manžel neví, jak nasměrovat doménu na můj web. taky mám na blogspotu a zaregistrovala a koupila jsem si doménu na www.domena.cz vůbec nevím, jak si ji nastavit na web. Kdyby jsi poradila, když tak na blog nebo na email. s.komadelova@seznam.cz . Jsi skvělá Peti a předem děkuji :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. http://blogovaniumore.blogspot.sk/2010/05/presmerovani-blogu-na-vlastni-domenu.html

      Vymazat
  2. Hmm a mně to video nejde spustit:-( Ach jo, jsem se těšila.

    OdpovědětVymazat
  3. Skvělé video, dokoukala jsem až do konce a jako bloggerka souhlasím se vším... Jinak jsem se Petí fakt pobavila - ty příběhy s lidmi na ulici, to je krásný :-) Začínáš být taková internetová celebrita, jestli Tě někdy potkám, tak si řeknu podpis :-))) Jinak mám pocit, že jsi jmenovala víc negativ než pozitiv, ale ty jsi fakt silná osobnost (aspoň tak působíš), tak doufám, že s blogováním en tak nesekneš a budeš psát a točit dál a dál, protože bez Tebe by byl internetový svět o dost chudší! Velmi ráda na Tvém blogu trávím čas, máš to tu skvělé, příjemné, kamarádské, pozitivní :-)

    P.S.: Z flíčků a horší pleti si nic nedělej, na videu stejně není nic vidět a díky tomu počasí má teď spousta lidí různý pupínky, popraskanou kůži, opary... Já jsem teď taky samej červenej flek, snad se to brzy zlepší a budeme zase kočky ;-)

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Peťa,
    toto video ma strašne zaujala, pozrela som si ho celé, strašne dobre sa počúvaš! :) Vo všetkom s tebou naozaj súhlasím, tiež bloggujem a sama poznám tie plusy a mínusy. Rada by som vyjadrila k tým témam ohľadne toho, že všetko máš zadarmo a podobne. Ja neviem, ale títo "ľudia" sa v tom asi vyžívajú, robí im to dobre alebo čo. Anonymi nepovedia, koľko času stráviš prípravou príspevku, koľko energie a vedomostí do toho venuješ, že to často robíš na úkor svojich povinností. Anonymi vidia len to zlé. Ale ber to s nadhľadom, pretože oni sa pravdepodobne vyrovnávajú s niečím zlým, alebo naozaj neviem ako to vysvetliť. U mňa zaberá to, že keď aj dostanem nejaký ten haterský komentár-správu, spomeniem si na to, čo som investovala do príspevku (čas, peniaze, vedomosti, energiu....) a na tie pozitívne komentáre. Často sa mi stáva, že haterské komentáre mi na blog píše len jedna a tá istá osoba :)
    Držím Ti palce! :) Tebe, tvojej rodine, blogu, youtube kanálu, a aj e-shopu! ;)
    S pozdravom Lucia

    www.luccietips.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  5. Nepochopím, jak někdo může pod toto video napsat, že jsi arogantní a kdesi, cosi... to jako vůbec! :))
    Moc pěkné, upřímné a pravdivé názory :)
    Blogerský svět je v dnešní době džungle (ta tolerance, rivalita,...), ale je úžasné, že na druhé straně je i spousta těch pozitivních věcí ;)
    :))

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj Peťi.Tak jsem tu dlouho nebyl a musím říct,že to tu máš moc pěkné. :)

    Miroslav L.

    OdpovědětVymazat
  7. Stupidní "válčení" opravdu je, ale telenovely se neuživily jen tak bez důvodu no :D takže je vyhledávají všude, v práci, ve škole a proč to nezavést i na internet žejo. Je to škoda, souhlasím s tvým názorem, že holky by naopak měly stát při sobě a pomáhat si, táhnout za jeden provaz, ale prostě ne, většina musí vyhledávat konflikty, rýpat a překrucovat. Já se mezi holkama nikdy necítila, průmyslovka pro mě byla rájem a řeknu vám, že i chlapi někdy vyhledávají a hlavně vytvářejí telenovely :D, ale pořád to není tak "tragické" jak u nás.. Snažím se nekritizovat zbytečně, nepomlouvat a HLAVNĚ nesoudit, na to podle mě nemám právo, když toho člověka neznám roky a ještě navíc osobně. Ale zase na druhou stranu se člověk může nad "argumentama" a blábolama některých zasmát :D.. někteří z toho vyrostou, někteří za to nemůžou a někteří jsou neuvěřitelní trollové. Já tě obdivuju, že jsi se na to nevykašlala, že po sobě budeš mít takovýhle pěkný odkaz na úrovni :) Držím palce! 8)

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj, Péťo,

    Blogerky roku nelituj, protože já se na tebe díky tomu začala koukat. Kamarádka ti občas něco lajkovala na FB, párkrát jsem to zahlídla u sebe na Zdi, ale víc mě to nezajímalo. Pak jsem viděla, že ses stala Blogerkou roku, tak jsem ze zvědavosti klikla na tvůj účet, našla video o sebevědomí, které jsem si pustila a moc se mi líbilo, a začala tě sledovat. :-) Určitě je nás takových víc.
    Buď brzo fit! :-)

    Mouni

    OdpovědětVymazat
  9. zajímavé video :) a musím říct, že nenamalovaná (téměř) se mi snad i líbíš víc než ve výraznějším líčení, fakt že jo :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dekuju, to je zajimave, to mi rika podezrele dost lidi :D a pritom ja mam rada experimenty a klidne neco vyraznejsiho :).

      Vymazat
  10. Peti z anonymů si nic nedělej, vážně. Vím, že máš třeba potřebu se obhajovat, nebo něco vysvětlovat, ale paradoxně si myslím, že ty zlý lidi, co ti nepřejou, to spíš přiživí - protože viděj, jak je pořád řešíš a tak z toho mají radost. Jsi úžasná blogerka a to co děláš je úžasný! :) Na nepřející komentáře atd. se opravdu vykašli. Mě osobně třeba i mrzí/ruší ve videu to, jak už předem počítáš s tím nejhorším, mám na mysli ty věty ,,Ne že zase někdo řekne, že jsem taková a taková.." nebo ,,Ne že mi někdo napíše, že jsem červená.." Já myslím, že ti co tě mají rádi(což je podle mě většina), na tebe útočit nebudou a tyhle výstrahy předem jsou pro ně zbytečné. Ti co tě rádi nemají, na tebe zaútočí, ať už je budeš předem varovat nebo ne. Možná že už z principu to udělaj, když viděj, že tě natolik štvou, že je předem káráš ve videu. Opravdu se na ně vyprdni, uleví se ti a jim to sebere jejich ,,moc", protože ta je jen tak velká, jak dovolíš ty :) Co se týče blogerky roku, ty si tento titul oprávněně zasloužíš a nenech si zkazit radost, to je opravdu škoda! :) Tak, už bych měla přestat radit :D I když doufám že snad víš, že to jsou rady míněné s dobrým úmyslem. Jinak ve videu ti to moc slušelo a že nejsi nalíčená? Oceňuji tvoji lidskost a přirozenost, navíc ve videu šlo hlavně o to, co říkáš, o to téma :) Přeji hodně sil do další tvorby! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, moc dekuji za podporu. Ja jsem ty vyroky smerem k anonymum ohledne vzhledu myslela spis s nadsazkou, ne ze by mi fakt vadilo, kdyby to nekdo napsal. Prave mi slo spise o ty obecne veci, se kteryma je treba pocitat, co se mohou stat, kdyz zacnu blogovat. Celkove to nemelo byt pochopeno jakoze ja si stezuju a knucim, ze mi nekdo neco napsal, verte mi nebo ne, ale ja uz jsme fakt zvykla. Spis mi slo o to ukazat obe stany mince, ze je to blogovani na jednu stranu hrozne super,ale na druhou, ze vsechno neni ruzove a ze se nekdy stanou veci, ktere by cloveka dopredu nenapadly ;). Mne se treba hrozne moc lidi na anonymy pta v soukromych zpravach. Me spis obecne mrzi, ze je na blozich v posledni dobe takova blba atmosfera a chtela jsem to timto videem nadhodit a posunout k nejake zmene k lepsimu ;). Protoze jak jsem rekla, kazdy si to musi zvazit,ale pro mne jednaznacne prevazuji pozitiva ;). Ale je jasne, ze pokud mluvim o negativnich vecech, vyvola to negativni emoce, s tim jsem pocitala.

      Vymazat
  11. Noo osobně bych blog nikdy mít nechtěla, zaprvý nejsem zvědavá na to aby mi ňákej dement 10x denně psal, že jsem idiot a za druhý, nikdy nemám čas:D jinak Peťo keep calm, podle mě jsi vybavená nadstandartní trpělivostí, já bych na některý osoby fakt tu trpělivost neměla, a občas když čtu ty aférly tak se jen utvrzuju, že drůběž je drůběž a kreténovi nikdy nevysvětlíš, že je krétén)))

    OdpovědětVymazat
  12. Děkuji za video, musím říct, že Ty jsi přirozeně krásná i bez make up a moc Ti to sluší :)
    Jinak chci popřát hodně sil a neutuchající pozitivní energii, moc se mi líbí, že vše se snažíš obrátit pozitivně, i když člověk ví,že mluvíš o věcech, které ti nemálo znepříjemnují život. Takže díky za to, taky na tom zapracuju, přeci jen s úsměvem jde všechno líp.
    A pamatuj ne nadarmo jsi blogerka roku! :)
    Anet

    OdpovědětVymazat
  13. Svetlo a kvalita videa nesouvisi elementarne s financni strankou. Pokud clovek trochu umi (=vygoogluje si to, neco si o tom precte), tak se daji delat velmi kvalitni videa i doma. Co se tyce veci zadarmo ... clovek (bloggerka) si musi najit pomer mezii tim, co dostane od PR zastoupeni a co si koupi. O kritice - to je jak s celebritama. Kdyz delas neco verejne, clovek musi pocitat s negativnim ohlase. Ne vsichni maji napr. radi Michala Davida, takze vsichni nemusi milovat tu jednu stejnou blogerku.

    Jeste bych chtela rict, ze ziju v Nizozemsku a bloggerky tady se tim dokazou slusne uzivit, ale musi tomu venovat spoustu casu a ta kvalita je jinde trosku.

    Kazdopadne hodne stesti s blogem Petro.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud ty podminky k ntaceni mas spatne, predstav si treba mala okna, silnou zed, takze neustale tma, tak samozrejme to s tim souvisi, to pak muzes nastavovat jak chces,ale stejne to nikdy nebude vypadat jako na dostatecnem dennim svetle nebo v natacecim studiu. Co jsem koukala v zahranici, tak vetsina uspesnych blogerek ma takove vice ci mene improvizovane studio ;). Jinak moc dekuji.

      Vymazat
    2. No tak ja nemam pocit,ze treba misslipglos.nl nebo madamlott.nl maji co se tyce kvality lepsi fotky nebo videa je to naprosto to samy jako ma Petra akorat je fakt,ze se v Holandsku da blogovanim uzivit,napriklad takova Cynthia Schulz z misslipgloss pri blogovani studovala zurnalistiku a denne jeste prispivala dva clanky na blog a nezvladala to,takze studie ukoncila a ted se venuje pouze blogovani a za to ma (z tech reklam) podle tech informaci co vim kolem 2 tisic euro mesicne coz je tam trochu lepsi plat a k tomu ji asi skoro vsechno posila na testovani zdarma kruidvat (holandska drogerie) ale i jiny znacky z parfumerii.Oni jsou tam vubec blogerky informovany o vsem treba uz pul roku dopredu takze ted uz pisi o tom co bude mit treba essence v lete za limitku apod,toto mne treba na ceskych blozich chybi,Peta treba ve videu rika,ze sama musi chodit do drogerie podivat se na novinky tak to treba v zahranici ta spoluprace mezi tou drogerii a tou blogerkou je na jine urovni.Jinak to Peta zvlada bravurne a kvalitove neznam v Cr lepsi blog co se tyce fotek nebo videii...

      Vymazat
  14. Ahoj Peťo,
    i nenalíčeně vypadáš moc krásná a že by ses nějak leskla, to se mi vážně nezdá. ;) Ale toto video se mi opravdu hodně líbí. :) Přemýšlela jsem, že bych taky ráda měla nějaký blog, ale asi bych na to ty nervy neměla a bojím se, že by mě to přestalo bavit. :D Takže Tě obdivuji (jako všechny úspěšné blogerky), že to zvládáte a stále vás to baví. :) Jen tak dál! Ať mám koho sledovat ;)

    OdpovědětVymazat
  15. nejdřív mimo téma - na ty srdíčkové polštářky jsem zrovna včera koukala - IKEA, že? :)
    moc hezké video, souhlasím s "urychlenýma" recenzema, někdy se nestačím divit, jak rychle jde poznat (ne)výhody krémů atd. u dekorativky je to něco jiného. stejně tak mě udivuje, když u někoho vidím recenze na výrobky, které třeba nejsou vůbec pro jeho pleť atd.
    Peti, chtěla jsem se zeptat, jestli neplánujete nějaký další sraz s Kájou a ostatníma blogerkama, jak už jste jednou dělaly... díky za odpověď!

    OdpovědětVymazat
  16. Skvělé shrnutí! Dokonce jsem si video pustila dvakrát, protože souhlasím s každým tvým slovem. :) Je pravda, že čím více "fandů" člověk má, tak tím více se objevuje jeho odpůrců a já tě upřímně obdivuji, jak se s tím vším vypořádáváš den po dni a neztrácíš úsměv. :) Byla jsi jedna z prvních blogerek, které jsem začala pravidelně sledovat a jsi jen jedna z opravdového minima, kterou sleduji stále. Inspirovala jsi mě k založení vlastního blogu, který píši jen tak pro relax a radost a i když nemám žádné ambice točit tutorialy, fotit OOTD, MOTD atd, tak nechápu, jak tak bravurně časově zvládáš tohohle "koníčka." :) Na anonymy kašli, protože ty můžeš být pyšná na to, co jsi dokázala a i když ne vždy se mi líbí všechny tvé outfity nebo líčení, tak to nic nemění na tom, že opravdu smekám před tvým umem a kreativitou. :)
    Drž se, neztrácej úsměv a pokračuj v tom co děláš, protože to děláš výborně. :)
    eM.

    OdpovědětVymazat
  17. Petí, moc Ti to sluší, chtěla jsem se Tě zeptat, co máš za make-up, tak mě překvapilo, když jsi říkala, že žádný nemáš...
    Jsem ráda, že děláš to, co děláš, protože to děláš fakt dobře :)
    Jo a ta kytička co máš na krku je moc pěkná:)
    Magda

    OdpovědětVymazat
  18. Najskôr som si zapla toto video, že popritom si nachystám veci na zajtra, ale tak som sa započúvala, že som nemohla nič iné robiť, tak som tu sedela na zadku tých 40 minút a ubehlo to ako voda:) Ja s blogovaním ešte len začínam a teraz neviem, či si ma vyľakala, alebo potešila :D Viac menej som vedela, do čoho idem, aj keď takto zhrnuté som to nemala. :) Veľmi do toho ešte rozprávať neviem, pretože to nemám ešte zabehnuté, ale ďakujem za to video ! :) A musím aj ja podotknúť takto "nenamaľovanej" Ti to fakt sluší ! :) A ešte som si dala poznámku, že to s tým nakupovaním, no to už si aj ja všímam, ako na mňa pozerajú, keď sa tak prechádzam v tom DMku. Doteraz som chodila, chvíľku popozerala a kúpila, čo potrebovala, ale teraz si na tom dávam fakt záležať a hľadam, čo najlepšie alebo tie novinky a to samozrejme trvá oveľa dlhšie :)
    Erika's Life

    OdpovědětVymazat
  19. Jsi proste skvela-at namalovana nebo cervena, je to fuk :-) Jsi inspiraci :-)

    OdpovědětVymazat
  20. Peti, myslím, že jsi skvělá bloggerka! Celé video jsem shlédla a musím říct, že jsi hodně ukecaná :D, ale hlavně že máš pravdu. Všimla jsem si té rivality a je to hrůza... Jinak ať se ti ty problémy s očima zlepší a pokračuj dál v tom, co děláš. Nám všem děláč obrovskou radost! ♥

    OdpovědětVymazat
  21. Pro me jedno z tvych nejzajimavejsich videi, krasne jsi to shrnula. Anonymy muzes bud bloknout (ocenuji, ze to nedelas, nemela bych chut zakladat si nejakej ucet) nebo proste psat standartni vetu, vsem stejnou, neco jako:"diky za podnet, posli odkaz na tvuj blog, rada se poucim." Myslim, ze i toho nejvetsiho psychopata by to po trech takovychto odpovedich prestalo bavit..
    Ta zabomysi valka v zenskem kolektivu je smutnou pravdou, na blozich stupnovana navic tim, ze vetsina blogerek jsou mladinke holky do 25, to toho clovek o toleranci vetsinou moc nevi. Ceske prostredi je navic specificke tou neprejicnosti a zavisti, na anglickych a nemeckych blozich jsem si nikdy nevsimla predhazovani, ze by nekdo neco dostal zadarmo - pokud je blogerka sikovna a tohoto docili, tak je za to obdivovana.
    Na zaver musim napsat, ze vypadas skvele! Ja se taky obsypala a nezakryje mi to ani make-up. Zejtra jdu shanet tu kalciovou mast. Hodne sil! Lenka

    OdpovědětVymazat
  22. Petro, presne, nejvice mi vadi, ze lide neumeji respektovat jiny nazor. a to dokonce i v rodine, kdyz se na vec divate jinak, tak jste za exota. jako by vadilo, ze se o neco zajimate, ctete a shanite informace.....ja to nechapu

    OdpovědětVymazat
  23. Super video, vôbec nevadí, že bolo dlhšie, dobre sa počúvaš :) Ja teda aj keď blog mám, tak určite nemá takú návštevnosť ako tvoj, takže našťastie s anonymnými komentármi moc skúseností nemám a som za to aj rada, pretože to beriem tak, že sú tam len ľudia, ktorých to zaujíma a nemajú potrebu rýpať a urážať... Na druhú stranu tvoj blog navštevuje obrovské množstvo ľudí, ktorým tvoje videá a články naozaj pomáhajú a kvôli nim to určite má cenu robiť aj naďalej, teda samozrejme až po tebe, keďže blog by mal určite robiť človek hlavne preto, že to sám chce :)

    OdpovědětVymazat
  24. Jedna skvělá věc na blogách je,že nemusím číst články typu: deset rad jak zhubnout sváteční kila nebo jak být postelová bohyně :)) jinak ti to tahle přirozeně sluší a jseš mi takhle moc sympatická

    OdpovědětVymazat
  25. Peti video som pozrela celé, aj napriek tomu, že bolo dlhé, ale stálo zato. určite sa tu nebude rozpisovať, pretože by som v podstate opakovala len to, čo si už spomínala :) Ale nedalo mi to nepochváliť, tak isto bolo dosť inšpiratívne, čo ma potešilo :)

    BORNtoLIVEmyLIFE

    OdpovědětVymazat
  26. Já nechápu,když Ti ty anonymové tak vadí,proč to řešíš...
    Mně napsat někdo něco co by se mi nelíbilo,tak bych to nijak nekomentovala a ani bych to neotiskla,kdyby se to otisklo samo hned tak bych to jen prošla a promazala.
    Ani bych to pořádně nečetla ono je to prudění přestane zachvíli bavit,zvlášť když jim nedáš prostor.
    Ale stěžovat si na to a přitom je řešení tak jednoduchý to moc nechápu.
    Linda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) jak jsem rikala z ciziho krev netece. Ja to neresim, ja jen rikam, na co si dat pozor a co se muze stat a s cim pocitat. Tady je krasne videt, ze kazdy si z videa vytahne jen to, co chce slyset ;).

      Vymazat
    2. Já to chápu,ale tak si přehraj znova co v tom videu říkáš v tý negativní části mluvíš pořád jen o tom,jak dokážou naštvat a ublížit anonymové,takže to říkáš z vlastní zkušenosti ne?!
      Tak fajn mám teda radu pro začínající blogerky:Anonymy negativní nečtěte a vůbec je tam neotiskujte a vyhnete se všem těm negativům co Péťa uvádí v tomhle videu :-)
      Spokojenost?:-)

      Vymazat
    3. Ty asi blog nemas,ze?ja teda taky ne ale znam sama sebe a muzu rict,ze kdyz je nekdo citlive povahy tak se ho treba jakakoliv prkotina dotkne takze i kdyz ti hlava rekne kasli na to,neres to tak to stejne resit budes,proste te to bude mrzet a i kdyz budes mit 99 pozitivnich komentaru a 1 negativni tak si budes pamatovat jen ten spatnej.Za mne teda,kdo je citlive povahy at si radsi blog nezaklada,Petra to podle mne zvlada dobre.

      Vymazat
  27. nas konstruktivny komentar: tvoj blog nebol,neni a ani nebude o kvantovej fyzike ale o prazdnoprazdnej teme "fashion and beauty" a k tej teme tak tazko zaujat nejake stanovisko ze neni divu ze sa natom buranske slepice poperu, tak si zachovaj tvar a neargumentuj cez internet, nepodavaj zaloby a hlavne sa neber vazne,lebo obsah tvojho blogu ma pre spolocnost asi taky prinos ako to co som prave urobil (som si prdol), doteraz si to len citila a teraz to uz vies. Tak nebrec, neurazej sa a radsej natoc TAG ako sa malujes po 6 pivach.

    S pozdravom na perach, Lukas Vaculik a Sagvan Tofi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A já jako fyzik říkám, že z hlediska důležitosti ve společnosti a peněžního obratu je to téma celkem rovnocenné. Kvantová fyzika je základem fungování počítače a nebýt toho, že vznikl internet a začal se využívat pro volnočasové aktivity, by vývoj počítačů a nových technologií nepostupoval takovými mílovými kroky...

      radiliste.blogspot.com

      Vymazat
    2. Tak tomuto tleskám, přesně má slova. Nechovej se jako redaktorka doktorka Zorka Horká, jsi jen obyč. paní, která se zřejmě nudí a neví co s volným časem. Nadávat na negativní kritiku a komentáře anonymů, přitom chtít být veřejnou osobou pro 6.tis holek je kontraproduktivní. Každý veřejný blog nese tato rizika, do toho si stím šla, lepší je se nad tím povznést. Ve 34 letech nakupováním hadrů a tuny kosmetiky prostě neobohatíš sama sebe!
      Perta Janů

      Vymazat
    3. "nudí a neví co s volným časem" - :D... pro někoho je tohle téma třeba důležité, každý má jiné hodnoty. To znamená, že když ten volný čas mám, tak budu dělat něco co mě baví. A světe div se, někoho baví i kosmetika a móda... navíc tohle je video na přání s názvem "výhody a nevýhody blogování" a ne "politujte mě, jsou na mě zlí" :P

      I.

      Vymazat
    4. video se sice "politujte mě, jsou na mě zlí" nejmenuje, ale nic jiného jsem v něm vlastně nenašla. chování tohoto typu bych ještě pochopila u třináctiletých youtuberek bez nějakých životních zkušeností a schopnosti odlišit internet od reálného života, u nich mě nijak nepohoršují ani tak typické úvody videí "mám to tak, protože se mi to tak líbí" nebo "koupila/dostala jsem to, protože jsem to opravdu potřebovala", ale že se tak bude chovat i dospělá žena, která by měla být už dávno schopná odlišit internet od běžného života, to mi hlava nebere. proti potřebě blogovat nic nemám, proti zvyku brát to smrtelně vážně ano. navíc teda nevím, ale přišlo mi dost neprozíravé střílet si i do řad věrných fanynek řečmi o tom, jak mají debilní dotazy a jak jsou otravné. proto souhlasím s anonymy 0:49 a 10:29.

      Vymazat
    5. úplně mimo fakt, to ani nemá cenu komentovat, kdo neposlouchá, co říkám a co sděluji, či to snad pochopit nechce, nemusí se ani obtěžovat reakcí na video, díky

      Vymazat
    6. Ty si naprosto mimo a kritické komentáře ablolutně odmítáš! To pak ale nemůžeš blog dělat! Je to stále dokola, co chceš komu radit prosímtě, to přece není žádná rada, co si v tom rozohněném videu plné arogance předvedla. Ztratíš plno obdivovatelek.Nejvíc jich máš když vyhlášíš nějakou "soutěž" ocetku v hodnotě nula nula. To raději manželovu prd.. než tato fňukající videa, to je spíš pro psychologa! V JINÉM VIDEU SI DÁVALA RADY JAK BÝT NAD VĚCÍ, AK SI NEGATIVA NEPŘIPOUŠTĚT, JAK SE SEBEOVLÁDÁŠ BLABLABLA....Pokoru děvče!
      Tereza Pokorná

      Vymazat
    7. Ráda bych reagovala, arogantní skutečně nejsem (jen mě blog naučil být více asertivní), ale na výlevy tohoto typu to nemá smysl, pokud nerozumíš mluvenému projevu a nepochopila jsi, že video je o výhodách a nevýhodách blogování obecně, které jsou podložený mými zkušenostmi, pak opravdu chyba není na mém vysílači, ale na Tvém přijímači. Kdo má otevřenou mysl, nechť si z toho vezme, co potřebuje, kdo chce jen urážet jako Ty, nemá tu co dělat a nemusí se na to video koukat. Terezo, najdi si jiný blog, děkuji a doporučuji více klidu, nejde o život ;).

      Vymazat
    8. Terezo, říkáš ať se to nebere smrtelně vážně - já nic smrtelně vážného tady na videu fakt nevidím :D... Za to tvůj komentář zní velice frustrovaně :D... Jak si vůbec Petra může dovolit říct svůj názor na svém blogu a nesouhlasit s tím tvým, že?? :D... I když tady meleš absolutně od cesty... někomu doporučovat psychologa? Kdo že tady co bere smrtelně vážně?? :D... Očividně se ti to tady nelíbí, tak sem nechoď a budeš mít klid :P

      I.

      Vymazat
    9. Kdo chce psa bit, hul si vzdycky najde, vid Peti. Ale stareho psa novym kouskum nenaucis, vid Peti. Chapes Peti?

      Milos Zeman.

      Vymazat
    10. A mozek v prdeli co?? :D... Najdi si "Miloši" práci, ať se tak nenudíš :P... Lidská blbost je fakt nekonečná :D... Ale hlavně že je těmito komentáři nějaký ten komplex vyléčen, hm?? :D

      I.

      Vymazat
    11. Z toho, jak mi Petra Janů tleská, ačkoli říkám naprostý opak než ona, je zjevné, že někteří lidé mají počet zubů větší než IQ a o čemkoli se s nimi bavit je naprosto marné :-D

      Vymazat
    12. jestli ono to nebude tím, že Petra Janů netleská tobě, ale prvnímu komentáři, tady totiž nefungují hierarchicky řazené odpovědi, pane "mám IQ vyšší třiceti" ;)
      Hanka Zagorová

      Vymazat
    13. Potom si ovšem tleská sama sobě, což je , kromě toho, že je zjevně schizofrenní, taky dost smutný.

      Vymazat
  28. Peto, pekne jsi to vse okomentovala, kazdy si z toho nezme co potrebuje, tesim se na dalsi tve zpravy nebo videa:-)
    Mej se prima...

    OdpovědětVymazat
  29. Video jsem si pustila dvakrát, abych si zapamatovala všechny ty pro a proti, sama bych jich tolik asi nevymyslela :))
    Pro: Souhlasím s tím, že je fajn zjistit, jaká kosmetika/ oblečení/ eshop stojí za to a která ne. A stejně příjemné je, sdělit svoje rady/ varování ostatním, přestože jsme každý jiný a každému vyhovuje něco jiného. Mě kdysi napadlo udělat blog, když jsem si tenkrát koupila ty nové Essence laky v Německu a u nás ještě nebyli a nebyla jsem schopná všem říct, že mají křivě střižený štěteček a nevydrží na nehtech ani 2 dny :)
    Souhlasím s tím poznáváním nových lidí a bloggerek. Když jsem byla čtenářka mohlo se mi jen zdát o tom, že potkám Sonidlo, tebe, Lucku z Život podle lucie, Verunky a spoustu dalších. Jen musím říct, že se to u mě zvrhlo do jakési obsese a mám chuť poznat všechny blogerky jen proto, abych veděla, jestli jsou ve skutečnosti stejné jako na blogu. Zatím se mi stalo jen to, že ve skutečnosti byly snad ještě sympatičtější :D
    Tvorba videí... no naučila jsem se dělat v Movie Makeru, o kterém jsem ani neměla potuchy :D A zjistila jsem, že psaný projev je mojí silnější stránkou než ten mluvený, který nedokážu zlepšit, což mě docela mrzí a štve.
    Proti: Přiznám se, že jsem ten typ člověka, co ho jakýkoli hnusný anonym dokáže rozladit na několik hodin a nejsem schpná an to nemyslet. A nejen proto jsem anonymy zakázala u sebe, protože si myslím, že kritika se dá psát i slušně a setkala jsem se slušnou kritikou psanou pod profilem bloggeru. Na druhou stranu si někdo založí účet, z kterýho píše jen prudivý komentáře. Ale zatím se mi to nestalo.
    Co se týká tý atmosféry v blogosféře (to je vážně zvláštní slovo, měli by ho dát jako další zeměpisnou vrstvu :D), tak se mi to taky nelíbí. Chodím na blogy se bavit a odreagovat, ne abych si lámala hlavu s tím, co kdo napsal a řekl hnusnýho a jestli je to pravda. Jsem docela zásadová, nemám ráda faleš a lži a musím říct, že mi blogování změnilo v tomto pohled. Protože kdybych se zaobírala tím, jestli blogerka kecá, že za reklamu nějakýmu eshopu nic nemá a přitom má, tak by mi asi praskla hlava. Dřív jsem to řešila a teď se to snažím přecházet, přestože s tím vnitřně bojuji i dnes. Se lží a podvody se člověk setkává v běžném životě a nechci, aby to zasahovalo i do tohohle světa, kam se chodím uvolnit. A asi jo, třeba to člověku v jistém pohledu otevře oči, ale zase přemýšlet, jestli je to vážně pravda nebo ne.. nevím, nad tímto se mi chce vážně přemýšlet méně a méně.
    Nakonec bych řekla, že sleduji většinou blogy, kde mi autorka sedí, ale i takové, kde k autorce bych měla třeba v reálném životě výhrady, ale dostávám od ní tipy na dobré produkty, eshopy, popř. recepty. Prostě ta přínosnost článků přebije ty nedostatky (v mých očích, každý má priority jinde :).

    OdpovědětVymazat
  30. Péťo, negativní reklama je taky reklama a často ještě lepší než ta pozitivní. ;)

    OdpovědětVymazat
  31. Péťo, tohle video jsem zkoukla až do konce a moc mě bavilo, jako blogerka se s tím co říkáš fakt můžu ztotožnit. A skoro bych ani nepoznala, že jsi bez make-upu, tohle se mi moc líbilo :-)

    OdpovědětVymazat
  32. souhlasím s tebou do puntíku! :)

    OdpovědětVymazat
  33. Probůh Peťo, jakápak opice?! Vždyť vypadáš super! Náhodou, není nad to se občas ukázat "in naturel" :)

    OdpovědětVymazat
  34. Tohle tvoje video se mi strašně líbilo! :) Jsi rozumná a myslím si, že jsi taková správně upřímná :) Jen tak dál :)

    OdpovědětVymazat
  35. Peti hezké video, sluší ti to, krásná košile, o nehtech ani nemluvím. Jen si dej pozor na slovičko PROSTĚ. Měj se hezky :)

    OdpovědětVymazat
  36. Mě se líbíš i bez nalíčení :)
    Si krásně přirozená a mám hrozně moc ráda tvoje videa Rýpalů si nevšímej a natáčej klidně i v 70ti letech :D :D JEN TAK DÁL

    OdpovědětVymazat
  37. Na všechny se vykašli. Jsi úžasná a strašně ráda na tebe koukám nebo poslouchám :-)

    OdpovědětVymazat
  38. Ahoj Petro,
    moc Ti to sluší i nenamalované :) doufám, že klady budou vždy převažovat ať nepříjdeme o nejlepší blogerku ;)
    Chápu proč to video a vůbec ti nezávidím, osobně bych na to neměla, protože naše země je plná závistivých lidí, které neuvěřitelně štve úspěch a dobrá nálada. Lidi na tebe denně koukají a myslí si, že jsi jejich majetek, že mají nárok vědět všechno - no to by mi snad vadilo nejvíc. Moc bych ti přála, aby jsi zažívala zaslouženou satisfakci a díky blogu jsi třeba splnila sny-road trip po americe ;) nebo jiné.
    Pozn.na konec - obohatila jsi můj život spoustu věcí - choboyang, ryor, kulma, rtěnky, doplňky, další blogy, photomakeup, štetce..atak dál, ve zkr jsem objevila, jak je kosmetika a zkrášlování zábavná a je furt co zlepšovat :) Moc ti děkuji.
    Lenka

    OdpovědětVymazat
  39. Ahoj :)
    Moc krásný video. Moc pěkně jsi to vše vystihla. Souhlasím s tebou od prvního do posledního slova. Já taky nejsem normální. Svůj blog mám založený už skoro rok. Mám oproti tobě "jen" 125 pravidelných čtenářů (každého si opravdu vážím, vím, že chodí pravidelně a to mi dělá největší radost) a jednou bych to chtěla dotáhnout tak daleko jako ty. Snažím se pořád zlepšovat, tak doufám, že se mi to jednou povede. Hodně jsem ho kvůli zkouškového teď zanedbávala, protože jiná možnost opravdu nebyla. Jenomže to odhodlání a ten elán prostě mám. Nevím, jestli ještě na videa, snad na nějaké tutoriály. Protože mně kosmetika a líčení opravdu baví. Našla jsem se v tom :)

    OdpovědětVymazat
  40. Ahoj Péti :-) Opravdu zajímavé video :-) Obdivuju tě za to že máš tolik trpělivosti s anonymy... Já bych si je asi už dávno našla a nakopala jim do zadku... Hodně štěstí s blogem :-)

    OdpovědětVymazat
  41. Ahoj! Jen ti chci napsat, že obdivuji, kolik energie do svého blogu věnuješ (je to vidět), a doufám, že tě tím neurazím, jsi mi sympatická tím, jaká jsi pro mě "normální ženská" (myšleno pozitivně). Sledovala jsem spoustu blogů, ale postupem času mi začalo vadit, že to je jen samá kosmetika, oblečení a co mám nového a nic z takového toho každodenního života. Ty kromě uvedeného máš co říct i k "obyčejným" tématům (domácnost, úklid...) a ukážeš i třeba, jak ses oblékla na procházku do přírody.

    Já mám blog teprve krátce a slouží mi spíše jako takový deníček, co jsem dělala, co jsem si myslela atd. Ale musím přiznat, že každá návštěva a komentář mě nesmírně potěší :)

    http://thedecadenceofdecay.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  42. Ahoj Peti, obvykle příspěvky nekomentuju, ale po tomhle videu bych Ti ráda řekla, že jsi opravdu moc dobrá, v tom co děláš a kolik tomu obětuješ energie, síli, peněz atd. a proto se nenech se odradit haters! ;) Já si tvoje videa moc oblíbila, dokonce jsem naučila starší ségru na ně koukat.. A teď jen něco pro zasmání a potěšení.. přítel říká, že koukám na mejkapku :D (samozřejmě bez urážky) a když jsem koukala tenhle víkend na jednu nejmenovanou blogerku, ptal se mě, proč nekoukám na tu normální s hezkym hlasem (Tebe ;)). Drž se a přeju hodně úspěchů!

    OdpovědětVymazat
  43. Ahoj Peti, obvykle příspěvky nekomentuju, ale po tomhle videu bych Ti ráda řekla, že jsi opravdu moc dobrá, v tom co děláš a kolik tomu obětuješ energie, síli, peněz atd. a proto se nenech se odradit haters! ;) Já si tvoje videa moc oblíbila, dokonce jsem naučila starší ségru na ně koukat.. A teď jen něco pro zasmání a potěšení.. přítel říká, že koukám na mejkapku :D (samozřejmě bez urážky) a když jsem koukala tenhle víkend na jednu nejmenovanou blogerku, ptal se mě, proč nekoukám na tu normální s hezkym hlasem (Tebe ;)). Drž se a přeju hodně úspěchů!

    OdpovědětVymazat
  44. jen pozor na to časté takže a jako..

    OdpovědětVymazat
  45. Velmi otevřené a upřímné video... Nadále máš můj obdiv! :) Ať je těch negativních věcí co nejméně.

    OdpovědětVymazat
  46. Ahoj Peti, moc pěkné a upřímné video. Je škoda, že mnoho lidí hledá na druhém spíše ta negativa a pochválit moc neumí.

    OdpovědětVymazat
  47. Ahoj Peti, já jsem teda už na fotce z videa si řekla, že ti to sluší, takže nějaké neduhy nejsou poznat:) Nebo aspoň já si ničeho nevšímám.

    A je mi líto tvojí zkušenosti s anonymy, taky jsem kdysi nějakého měla, ale pak jsem na něj přišla, byl to můj "kamarád". Držím palce, ať toho je co nejmíň a ať s tím nemáš moc nepříjemností:)

    OdpovědětVymazat
  48. Přemýšlela jsem o blogu a vzdávám to, protože jsem bohužel ten typ, co by se asi hned sesypal po sebemenší kritice. Velmi obdivuji kohokoliv, kdo tohle dělá a je to fakt super. Vy jste opravdu téměř profesionál. A jen bych ještě dodala, že někteří lidé asi neznají pravý význam slova arogance. Jen pro ty co to nevědí: Jsi tak arogantní! není synonymum pro: Nemám tě ráda!

    Václav Klaus:)

    OdpovědětVymazat
  49. Ahoj Peti :-),
    jako vždy báječné video ! S většinou věcí musím naprosto souhlasit, bloguji sice půl roku, ale již za tuhle dobu jsem získala mnoho cenný zkušeností, přátel a tak dále, ale samozřejmě jak píšeš, blogování přináší určitě i nějaká ta negativa no :-). A mimochodem na videu Ti to moc sluší :-).
    Glamour and beauty

    OdpovědětVymazat
  50. Tohle video jsem ani moc vidět nepotřebovala, ale přesto jsem ráda, že jsem si ho poslechla. Videa máš vždycky krásně připravené, jiné blogerky se polovinu videa chlámou samy sobě, dělají ksichty, protáčí oči a slovosled jim nic neříká. Proto sleduji ostatní blogerky minimálně. Vím, že závist světu vládne, sama jsem se s ní setkala už na střední a pak i na vysoké a i teď v práci, všude budou závistivci. Ale vůbec jsem netušila, že ti škaredých anonymů chodí i 40 denně :-( Já ti Peti moc fandím, mám ráda tvá videa, mnohokrát jsi mě inspirovala. Nemám doma tuny kosmetiky a mých 10 laků na nehty mi připadá až až, jsem ženská, ráda se líbím, ale neblázním z toho. Moc se mi líbí ty tvoje náhrdelníky, kolikrát když vidím, co všeho máš, tak si připadám nenormální :-) Ale je to tvoje práce, takže je všechno ok :-) Přeji ti, ať se máš moc krásně a těším se na další videa:-) Jana z Olomouce

    OdpovědětVymazat
  51. Péťo, moc Tě podporuji a soucítím s Tebou. Nechápu, že někdo může mít koníček ztrpčováním jiným život. Obrň se trpělivostí a neber si negativní kritiku k tělu, většinou jí píšou stejně jen lidé, kteří samy nic nedokázali, protože úspěšní lidé nemají potřebu vylévat si vztek nikde jinde. Hodně štěstí v pracovním i životním směru :-)))

    OdpovědětVymazat
  52. jsem ráda, že v našem "blogovém" rybníčku máme blogerku jako jsi Ty :) na Tobě mám ráda, že jsi opravdu slušná a poctivá osoba, stojíš nohama pevně na zemi a z nějakým nenávistných komentářů se nenecháš vyvést z míry. po shlédnutí mi nezbývá než souhlasit :)

    OdpovědětVymazat
  53. S blogováním teprve začínám, ale baví mě a tak se snažím v tom nějakým způsobem pokračovat. Pravda je, že mám i nedostatek možností k realizaci nápadů, ale co není může být.
    Co se týče videa, už delší dobu Tě sleduji a obdivuji, jsi strašně sympatická, dobře se na Tebe kouká a nejednou jsi mi díky svým videím a článkům poradila. Jen tak dál ! :-)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!