Mizon BB cream Snail repair - recenze

by - 07 března

Krásné sobotní odpoledne vám všem,

většina z vás mne už asi docela dobře zná a tak ví, že moc ráda používám produkty asijského kosmetického trhu, nejvíce jsem zatížena na kosmetiku korejskou. Tedy abych byla konkrétní, na kosmetiku jihokorejskou, té severokorejské bych zřejmě příliš nedůvěřovala ☺......
 
Jižní Korea je v posledních letech kosmetickou velmocí a z její dílny pochází spousta skvělých produktů ověnčených světovými patenty. Já sama jsem vyzkoušela již poměrně hodně produktů, ať už se jednalo o kosmetiku dekorativní, či pečující. Z těch nejznámějších mohu jmenovat značky jako Missha, Skin 79, Lioele, Etude house. BB creamy těchto značek používám na běžné líčení dodnes, ale recenze jste viděli už před několika lety a já jsem si říkala, že by bylo vhodné vyzkoušet zase nějakou další zajímavou značku a bíbíčko ☺. Pokud vás ale zajímá péče o pleť, tak se také dočkáte, protože mám v zásobě denní krém, oční krém a masku značky Mizon.
 
Značka Mizon se může pochlubit 16 patenty na různé kosmetické technologie, netestováním výrobků na zvířatech a prvenstvím v prodeji na asijském kosmetickém trhu a velkým podílem přírodních složek. A to už si myslím, že stojí za to něco vyzkoušet ☺.
 

BB cream Snail repair je balen v klasické plastové tubě, ze které lze pohodlně vymáčknout libovolné množství produktu. Balení je zcela běžné a zcela funkční. Tuba je ještě uložena v papírové krabičce vyvedené v lesklém provedení.
 
 
Krém sám o sobě se vyrábí v jednom odstínu, který jak jistě správně tušíte, je perfektně světlý. Ostatně právě dostatečně světlá barva je to, co na asijských bíbíčkách mám nejraději. Kromě toho, že mi dokonce i v zimě barevně perfektně sedí, odpadá nutnost nad odstínem přemýšlet, protože většina bíbíček se barevně relativně dost přizpůsobí pleti. Pokud tedy nejste vyloženě tmavý typ, je velká šance, že vám bude barevně sedět dobře.
 
 
Konzistence produktu je vysoce krémová a hydratační. Zvláště hydratační schopnost bych na tomto místě ráda vyzdvihla. Mám hodně suchou pleť, především v zimě a pod 99% makeupů je pro mne nutnost použít poměrně velké množství báze, aby makeup neulpíval v jemných linkách, pórech a neflekatěl. Samozřejmě ale používání většího množství silikonových bází pod makeup na denní bázi není úplně ideální. Mohou totiž nepěkně ucpávat póry a pokud na tento fakt máte náchylnou pleť, mohou z častého používání vznikat černé tečky a póry být neustále zanesené. Na tomto místě by se však slušelo říci, že i valná většina asijských bíbíček silikony obsahuje, nicméně z vlastní zkušenosti mohu říct, že mi nepřipadá, že by zanášela póry tak jako to dělají některé silikonové báze. Právě silikony totiž způsobují tu jemnou, hebkou, krémovitou texturu krému díky které dokonale přilne k pleti.
 

 
Multifunkční bíbíčka však obsahují mnohem větší podíl pleti prospěšných látek než makeupy. Konkrétně šnečí sliz, který je v posledních letech velkým hitem, má v tomto krému 45% podíl. Mucin, který je součástí hlemýždího slizu je složením glykoprotein, jenž obsahují i lidské sliny. Vysoký podíl tohoto slizu má pozitivní účinky na regeneraci a pružnost pleti. Docela by mě zajímalo, zda i lidské sliny mají prokazatelně hojivý a regenerační účinek na kůži, nebo je to tím, že šnečí sliz je tak koncentrovaný ☺. Minule jste se mě ptali, jak se takový šněčí sliz z hlemýžďů získává. Snažila jsem se po informacích pídit a většinou to bývá tak, že se sbírá ručně na speciálních šnečích farmách, konkrétně ke kosmetickým účelům se nejčastěji používá Hlemýžď kropenatý. Věřím tomu, že pro většinu z vás asi představa, že si na pleť "mažete šneka", nezní příliš lákavě, ale na druhou stranu v péči o pleť už se zkoušely mnohem větší blázniviny a já osobně musím říci, že šnečí výrobky mám hodně ráda právě díky jejich schopnosti hydratovat a regenerovat. Pozitivní vliv by měly mít i na předcházení vzniku vrásek, hojení akné a jizviček.
 
 
 
Filtrát hlemýždího sekretu obsahuje tyto složky:
  • Alantoin:  regeneruje kožní tkáň 
a vyhlazuje podrážděnou pokožku
  • Kolagen a elastin:  proteiny, jež jsou 
hlavními složkami pojivové tkáně lidské kůže
  • Kyselinu glykolovou:  exfoliant, který 
odstraňuje odumřelé buňky a tak pomáhá 
ostatním účinným látkám proniknout 
hlouběji a napravit poškozenou tkáň
  • Kyselinu hyaluronovou:  hydratační 
a regenerační látka, zvlhčuje a zjemňuje pleť
Účinky hlemýždího sekretu:
  • Zjemnění vrásek
  • Mírná exfoliace
  • Napomáhá hojení ran a popálenin
  • Řeší strie v 1. a 2. stadiu
  • Snižuje keloidní jizvy
  • Léčí akné a jeho projevy (jizvy, flíčky, 
tmavší pigmentace, nečistoty, mastná pleť)
  • Pomáhá odstranit bradavice
Pro názornou demonstraci si pusťte následující video, o která se nyní budu snažit recenze obohatit, abyste měli ještě reálnější představu jak produkt vypadá a co umí ☺.

Bíbíčko se na pleti bezvadně rozmazává, ihned splyne s pletí a vytváří krásný, přirozeně lesklý finiš. Obávám se tedy, že pro lidi s hodně mastnou pletí nebude příliš ideální, protože se budete hodně lesknout. V takovém případě je třeba počítat s tím, že bude nutné hojněji zapudrovat nejen T zonu. Mně osobně ale stačí lehké přepudrování Téčka.
Krytí bych označila jako střední, krásně sjednotí barvu pleti a navíc i relativně dobře kryje kruhy pod očima  a jiné drobné nedokonalosti. Pokud máte výraznější pupínky nebo kruhy, bude třeba korektoru.
Co se týče výdrže, tak na mně drží bez problémů celý den, aniž by se vytrácela intenzita, neusazuje se mi v pórech ani neflekatí. Večer klasicky odličuji micelární vodou, tamponek mám od bíbíčka špinavý, z čehož soudím, že ho na pleti zůstává opravdu po celý den dostatečné množství. Pokud však nemáte suchou plet, je možné, že se bude chovat trochu jinak. Já s výdrží kosmetiky obecně nemívám problémy.

Celkově bych tedy toto bíbíčko jednoznačně doporučila. BB creamy s vysokým obsahem šnečího extraktu patří mezi moje vůbec nejoblíbenější. Pokud máte sušší pleť,  stárnoucí pleť, dehydrovanou pleť a podobně, věřím tomu, že byste některý ze šnečích zázraků měli zkusit.

Obsah krému je 50ml a cena 349Kč a ke koupi je na oficiálních českých stránkách značky www.mizon.cz.
 
shrnutí:
+ světlá barva
+ dobré krytí
+ slušná výdrž
+ hydratace
+ nevysušuje
+ nedělá mapy
+ sjednocení a rozzáření pleti
+ neleze do pórů a vrásek
+ příznivá cena
+ ochranný faktor 32
- nic mě nenapadá, snad jen nedoporučuji na mastnou pleť

* za poskytnutí produktu k recenzi děkuji českému zastoupení značky Mizon
 

You May Also Like

37 komentářů

  1. Stejny krem jsem testovala ve vzorku a me smisene pleti s mirnym akne nevyhovoval. Prilis nekryl a po dvou hodinach se na me kompletne roztekl. Snad nekomu i muj nazor pomuze :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věřím, jak píši v článku, také si myslím, že na tento typ pleti tato bíbíčka nejsou ideální, zkusila bych Misshu Perfect cover ;).

      Vymazat
  2. Martina Krištofová7. března 2015 v 14:39

    Ahoj Péťo, musím říct, že mě článek a hlavně ten produkt strašně zaujal. Stárnoucí ani suchou pleť (tedy vyjma zimního období) nemám, ale zato jsem bledá jako stěna a u nás se takhle světlé BB creamy snad ani nedají sehnat. Když už jsi zmínila mucin a sliny - sliny sice dezinfekční účinek mají, ale pokud dobře vím, mucin v tom nehraje žádnou roli, pouze usnadňuje polykání a v žaludku zabraňuje žaludeční šťávě, aby samotný žaludek strávila. Každopádně tenhle produkt jsem už okukovala ve tvých videích a strašně se mi líbil, doufám, že na něj třeba někdy někde narazím :). Hezký víkend ;).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Marti, moc děkuji za informace! Uvidíš, pokud nemáš vyloženě mastnou plet, tak by se asi dal zkusit,ale na mastnou to moc nebude :).

      Vymazat
  3. Tak ten vypadá opravdu hodně dobře! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Mizon znacka je super, mam od nich par produktu (doporucuju vyzkouset treba Apple Juicy Peeling Gel) a rozkoukavam se i po dalsich korejskych znackach. Maji super produkty a i ta baleni me bavi :) Objednavam na ebay. Lucka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, moc děkuji za tip, já mám v plánu denní a oční krém, tak se těším, také miluju korejskou kosmetiku!

      Vymazat
  5. Moc pěkná recenze Peti, mě osobně asijské BBčka moc nesedí, tak už další ani nezkouším, ale tohle vypadá vážně moc sympaticky, že jej i malinko zvažuji :)

    GIVEAWAY

    OdpovědětVymazat
  6. Je škoda, že je jen jeden odstín, a to tak světlý. Nejsem sice žádná Havajanka, ale používám o něco tmavší barvy. Škoda, vypadá dobře :)

    http://my-makeupstore.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  7. Láká mě to zkusit :D zatím moje číslo jedna v BB je Fresh dream od Maybelline

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to myslím, že až zkusíš některý asijský, tak se zamiluješ, to je úplně jiná liga, než BB z drogerky :).

      Vymazat
  8. akoze - verim tomu, ze to moze mat uvedene ucinky, ale uprimne povedane sa mi predstava, ze si na tvar patlem slimaci sliz znacne HNUSI :D

    Beauty by Bellatrix

    OdpovědětVymazat
  9. Už když jsem ho viděla u tebe na videu tak mě moc zaujal :)

    OdpovědětVymazat
  10. mě tak mrzí, že mám mastnou pleť a s BB krémy si nerozumí :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. věřím, také si myslím, že na mastnou plet to není značka ideál, ale co třeba Missha Perfect cover, ten mi přišel takový sušší

      Vymazat
  11. O značce Mizon jsem slyšela už dřív a konkrétně tento BB mě hodně lákal, chtěla jsem ho před nějakou dobou přihodit k objednávce na parfums.cz, ale nakonec zvítězil zdravý rozum (výjimečně :-D), protože makeupů a bíbíček mám otřesnou zásobu a spotřebovává se to pomalu, i když se líčím denně... Ale určitě ho jednou vyzkouším, asijské BB krémy naprosto miluju.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, já také, asijská bíbíčka jsou prostě poklad :).

      Vymazat
  12. Tento bb krem vypada zcela dobre.
    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  13. Jé, to je opět krásná recenze, dokonale vypracovaná, ilustrovaná, moc mě bavíš. Chtěla bych tento krémík vyzkoušet, ale mám tmavší, starší pleť, tak nejdřív vyzkouším vzoreček a pak se uvidí. Ale tak jak ho prezentuješ vypadá, že bude kvalitní. Hezký den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji, na tmavší plet asi úplně ideální nebude, ale zato na straší určitě ano!

      Vymazat
  14. Petro, moc pekna recenze.

    Jen by me zajimalo, jak moc se prospesnost slizu projevi, kdyz je hned nasledovan hromadou PEGu, silikonu a podobnych sracek... To je snad lepsi si dat na oblicej mineralni make up - ten sice pleti neprospeje, ale ani neuskodi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tiež som nad tým rozmýšľala, ale myslím si, že keď je podiel toho slizu skoro polovičný, tak bude mať rozhodne väčší vplyv než tie ostatné pridané látky (z ktorých väčšina sa mi nezdá nejako zvlášť škodlivá, až na tie nešťastné parabény). nehovoriac o výslednom efekte, ktorý sa predsa len so žiadnym makeupom nedá porovnať, aspoň teda podľa mňa :) a nakoniec, toto večer odlíčiš a pleť buď necháš odpočinúť, alebo ju vyživíš niečím dobrým, a keď to nedávaš na seba každý deň, tak to hádam žiadnu paseku nenarobí (jedine v prípade alergie). už som sa zmierila s tým, že dobrá dekoratívka, špeciálne pleťové produkty, sa bez tej chémie proste nezaobídu.

      Vymazat
  15. Tuhle značku neznám. Ale šneci věci mě dost lákají :) jen škoda, že mám smíšenou pleť, tenhle krém pro mě asi moc nebude :(

    OdpovědětVymazat
  16. Moc hezká pleť, s i bez bb creamu :) Já jsem zkoušela All In One Snail Repair Cream od Mizonu, je výborný na hojení podráždění, jizviček po akné nebo nepovedené návštěvě kosmetičky apod. Můj tatínek ho používá na zklidnění alergie, kterou má skoro permanentně na obličeji a zabírá bezvadně. BB Cream mě zaujal po tomto článku, zkusím si někde sehnat vzorek.

    Small Everyday Joys blog

    OdpovědětVymazat
  17. Omlouvám se, asi to není k tématu, ale kdy bude na skladě sada štětců Petra Lovely Hair Basic nebo Flat top Basic? Mám asi smůlu, vždycky to co chci, není na skladě :-(
    Karolína

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Kájo, měly by být skladem do 14 dnů, určitě budu informovat na facebooku, nečekali jsme takový zájem, což je samozřejmě skvělé ♥, ale rychle se vyprodaly, ale už jsou na cestě ☺.

      Vymazat
  18. Vyzerá moc dobre, ale furt sa nejako neviem do tých ázijských BBčiek donútiť - účinok by sa mi asi páčil a práve toho sa obávam vzhľadom k tomu zloženiu celkovo... :)
    EOS giveaway

    OdpovědětVymazat
  19. Peti trochu dotaz mimo, ale k těm bázím, můžeš mi doporučit nějakou z drogérky? Vím, že miluješ ty od Dermacol, ale já si nějak nemůžu pomoct, ta konzistence je mi nesympatická... :D Máš tip ještě na nějaké dobré drogérkové? Nemáš zkušenost např. s těmi od Rimmel? Díky za radu, v úterý se chystám na ples a potřebuji, aby mi make-up opravdu vydržel celou noc a nechci vyhodit peníze za nějakou špatnou... Když tak holt zkusím i ten Dermacol :D :) Nikol

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Nikčo, já bych doporučila Lasting finish od Rimmelu nebo 3 in 1 od Max factor, obě báze nejsou tak hutné a mastné jako Dermacol a ten Max Factor opravdu prodlužuje výdrž makeupu.

      Vymazat
  20. Hezký večer Peti, díky moc za typ, neodolala jsem a objednala, jsem bledulka, věk jako ty, věřím, že mi bude sedět a zakryje nedostatky. pápá

    OdpovědětVymazat
  21. ďakujem za skvelú a vyčerpávajúcu recenziu, aj za foto zloženia krému. od dekoratívky tejto triedy rozhodne neočakávam, že by neobsahovala silikóny, zatiaľ som nenašla takú, ktorá by podala zodpovedajúci výkon na báze čisto prírodných produktov - obávam sa, že to proste nejde, na prírodnom zložení preto bazírujem len u ošetrujúcej kozmetiky, ale u dekoratívky nie :) teda tie silikóny sú tam ok, čo ma ale mrzí ďaleko viac, sú parabény! škoda, škoda, škoda, že sa Mizon bez nich nevie zaobísť, čím inak zrejme vynikajúci produkt radí o triedu nižšie než by mohol byť. to je jediné (žiaľ, dosť veľké) mínus - inak podiel slimačieho slizu, iných vzácnych prírodných látok, ale hlavne očividne skvelý VÝKON na tvojej pleti sú jednoznačné plus, a preto mu dám aj napriek tomu šancu. (podľa tejto tmavej foto z webky sa to iste nezdá, ale mám presne ten typ pleti, aj farebne, ako ty, mám aj modré oči! LOL a presne z toho dôvodu aj mne ako tebe nenormálne sadnú práve ázijské BB-čka. my budeme asi také polovičné Aziatky :)) mala som slimačí BB od Missha a ten mi farebne až tak nesadol, tento vyzerá oveľa lepšie - aj tebe sa zdá, že Super Aqua od Missha je viac do žlta? tento Mizon vyzerá proste dokonale!

    OdpovědětVymazat
  22. Ahoj Peti, skvělá recenze!!! :) už jsem si na tvoje doporučení pořídila lanýžový make up od Dermacolu, ten je opravdu hodně vyhovuje, ale už mi dochází, tak bych se chtěla zeptat, co bys mi spíš doporučila, jestli tohle šnečí bíbíčko nebo make up lasting finish od rimmelu, ten v té skleněné lahvičce, ten jsi myslím taky chválila. Mám pleť citlivou, suchou a krytí mi stačí střední :) Děkuji za odpověď. Měj se krásně, Kamča

    OdpovědětVymazat
  23. Ahoj Peťo, musím říct, že mám spíše mastnou pleť a přesto mi tento BB cream skvěle vyhovuje, krásně kryje a pleť je rozzářená a vypadá mnohem mladší, to mi říká skoro každý. Stačí, když ho dobře zapudruju a hodí se i pro mou pleť, která jiná BB nesnese. Díky za recenzi :-) Hanka

    OdpovědětVymazat
  24. Tak já jdu do něj.....navnadila jsi mě :-) jdu si ho taky objednat. Moc děkuju za tip a inspiraci!!! Petra M.

    OdpovědětVymazat
  25. škoda, že jsem recenzi neviděla před koupí tohoto BB- krému, nešla bych do toho.. myslím, že je vhodný pouze pro hodně světlou pleť typu Aziatek - já ji mám kapku snědší a krém mi dělá na obličeji bílou masku.. zkusila jej i dcera se světlou pletí a taky nic moc.. mám hodně suchou pleť a nemám pocit, že by krém hydratoval..mně rozhodně nevyhovuje, a myslím, že popis úplně neodpovídá skutečnosti..Jarka P.

    OdpovědětVymazat
  26. Vypadá dobře! Vyzkouším. Když už jsme u BB krémů, co říkáte na tento: http://www.misshashop.cz/missha-m-signature-real-complete-bb-cream-spf25-pa-no-21-light-pink-beige-20g.html? Zalíbil se mi, chtěla bych ho také vyzkoušet.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!