Dermacol makeup base - Gold vs. Pearl energy vs. Satin

by - 05 dubna

Báze pod makeup Dermacol jistě už všichni znáte a tak jsem si pro vás připravila srovnání všech tří bází, které Dermacol momentálně nabízí.


Na úvod musím říct, že tyto báze používám ráda. Jsou na pleti opravdu příjemné, přijde mi, že plet opravdu maličko sjednotí, udělají sametový povrch a hydratují, čímž připraví dobrý základ pro nanesení makeupu. Dokud báze neexistovaly, tak jsem makeup v podstatě nemohla nosit, protože mě strašně vysušoval, dělaly se mi mapy a suchá místa, kde jsem měla šupinky. S použitím báze je to něco úplně jiného, makeup vypadá pěkně, je jednolitý a nedělá efekt masky, prostě plet působí přirozeným dojmem.

Gold anti-wrinkle base: Báze slibuje vyhlazení vrásek a rozjasnění pleti. Vyhlazení vrásek tedy určitě nečekejte, sama jich snad zas tolik ještě nevlastním :-), ale mám nosoretní vrásky od smíchu a ty mi báze určitě nevyhladí, jakmile se usměju, stejně se mi tam makeup usazuje, i kdybych se na hlavu stavěla. Slibované rozjasnění ale funguje, zlatých třpytek je v bázi tak akorát, ale musím říct, že i tak jsou na denním světle docela viditelné, takže pro běžné nošení to moc není, doporučovala bych spíše na večerní líčení nebo fotomakeup, protože mám sice ráda glow efekt, ale nemusím mít třpytky po celém obličeji a že jsou na slunci fakt vidět.....

Pearl energy base: Báze slibuje rozjasnění pleti, odstranění zašedlosti a únavy, vyhlazení vrásek a vyplnění pórů. Jako v předešlém případě, vrásky určitě nevyhlazuje, o rozjasnění by se dalo polemizovat. Báze obsahuje růžové pigmenty a minitřpytečky, což trochu funguje, rozhodně nečekejte zázraky, ale tahle báze je z těch tři moje nejoblíbenější a nějaký růžový pigment pleti dodá, rozhodně ale nemusíte mít obavy, že budete růžové jako prasátko, báze nebarví, jen prostě dodá takové narůžovělé odlesky díky minitřpytečkám, které jsou sotva viditelné, tudíž vhodné na každodenní použití.

Satin base: Báze slibuje zmatnění, vyhlazení pleti a zabránění usazování makeupu v porech a vráskách. Co se týče zmatnění, tak to podle mě nefunguje, naopak bych řekla, že tyhle báze jsou vhodné spíše na suchou nebo sušší plet, protože si neumím představit, že na mastné pleti by to makeup udrželo déle nebo to výrazně zmatńovalo při konzistenci, jakou to má. Mimochodem, tahle je báze je ze všech tři nejvíce tekutá a také hypoalergenní. Usazovaní v pórech možná zabraňuje, ale nemám tak výrazné póry, abych to pocítila, vrásky nevyhlazuje.

Závěrem bych chtěla říct, že podle mého názoru je skoro jedno, jakou z těch tří bází si koupíte, protože mi všechny tři přijdou účinkem natolik podobné či skoro stejné, že v nich nevidím zásadní rozdíl, snad jen v tom obsahu třpytek. Rozhodně ale jako produkt můžu doporučit, protože podklad pod makeup je to skutečně dobrý - pro mě se suchou pletí, pro někoho, kdo má plet mastnou a problematickou o tom docela pochybuji.

You May Also Like

20 komentářů

  1. super!! aspoň se podle toho rozhodnu!!skvělý post!

    OdpovědětVymazat
  2. já mám doma tu pearl energy a podle mě teda opravdu rozjasňuje, toho jsem si všimla. ale nějakého účinku na trvanlivost makeupu jsem si nevšimla. a taky mi nějak strašně rychlo ubývá...

    denjekrasny.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  3. dekuji!taky si chci nejakou poridit;)

    OdpovědětVymazat
  4. @ trb: souhlasím, trochu rozjasnuje, ale jako úplný zázrak to taky není,ale jinak ji mám taky ráda :-)

    Jinak všem děkuji :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Tak to je opravdu skvělá recenze. Musím si taky nějakou bázi pořídit. Můžu se zeptat kolik ty báze stojí? :)

    OdpovědětVymazat
  6. bázi pod make-up nepouživám ,jen obyčejnou niveu:)

    OdpovědětVymazat
  7. @ Dasdusha: já myslím, že stojí kolem 250,- , nevím úplně přesně, docela rychle teda ubývá,ale když je to s tou DM slevou,tak se to dá, to je vždycky nákup :D....

    @Veronique: Niveu používám taky :D,ale stejně to nestačí, jsem hroznej suchar :D

    OdpovědětVymazat
  8. Tak já si koupila Satin a jak píšeš, absolutně nezmatňuje, takže když chci, dám si ji jako podklad, ale pak musím neustále přepudrovávat :) . Ale já jsem hrozná mastnota, takže jsem ještě nenašla bázi, která by úplně zmatnila moji pleť,asi budu muset zainvestovat do dražší.

    OdpovědětVymazat
  9. Já používám tu Satin a jsem s ní superspokojená, ale chtěla bych vyzkoušet i tu Pearl, tak až tuhle dopatlám, koupím si ji.
    Skvělá recenze!

    OdpovědětVymazat
  10. Asi vyzkouším tu Pearl, skvělý post! :))

    OdpovědětVymazat
  11. Díky za tip, po nějaké bázi se budu muset také poohlédnout.. Poslední dobou se mi právě tvoří na obličeji nějaké šupinky a make-up je pak nerovnoměrný..

    OdpovědětVymazat
  12. Skvělej článek, používám ten bez třpitek a jsem naprosto spokojená, už by mi chyběl.

    OdpovědětVymazat
  13. Já vždycky nesnášela kosmetiku od Dermacol, ale jednoho dne se mi dostala do ruky ta Satin báze a je fakt, že od té doby jsem trochu přehodnotila svůj postoj. Je opravdu úžasná a hlavně za super cenu.

    OdpovědětVymazat
  14. Jé díky za super recenzi! Mám zkušenosti s tou Satin a nebyla jsem si jista, zda tamty ostatní mají funkci pro slibné udržení make-upu. Ale ta Pearl mě zaujala a určitě díky týhle recenzi do ní půjdu :))

    OdpovědětVymazat
  15. @Terezka.S přesně tak, já taky Dermacolu moc nevěřila, ale co je měla možnost zkusit, bylo fakt super!
    @ Malltynka: já mám tu pearl nejradši, takže určitě doporučuji, jdi do ní :)!

    OdpovědětVymazat
  16. Satin base je fantastická!!!! Já ji objevila kdesi jako tester v časopise, balíček jsem měla na třikrát a teď na léto naprostá dokonalost, žádný make up, nic, dávám jen tu bázi a pusinka je opravdu jako samet a ton pleti sjednoti... moc skvelej vyrobek.. problem je, ze v nasem meste neni, takze budu objednavat :))

    OdpovědětVymazat
  17. Pro extrémně mastnou pleť jako mám já, je báze nutná! Zajímavý článek, tu satin base vlastním a jsem nad míru spokojená :)

    OdpovědětVymazat
  18. juj peti, :) ešte že ty máš na všetko recenzie,, presne takúto som teraz potrebovala :)

    OdpovědětVymazat
  19. Za mě je z těch tří nejlepší Dermacol Pearl Energy ...nejenže rozjasní,ale krásně vyhladí a makeup drží celý den :-)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!