NYX Blushes

by - 29 dubna

Jak už jste si možná všimli, NYX je asi moje nejoblíbenější značka dekorativní kosmetiky vůbec, za ní následuje ELF a pak drogerkové jako Dermacol, Loreal a Bourjois.
Dnes bych vám chtěla ukázat moje vůbec nejoblíbenější produkty a to jsou tvářenky. Tvářenky by se asi daly rozdělit na pudrové, krémové, tekuté a tuhé. Každou ze skupin jsem měla možnost vyzkoušet a mým osobním favoritem jsou tvářenky krémové. Nejenže se krásně roztírají, ale hlavně nevysušují plet a působí opravdu velice přirozeně, další výhoda je, že pod ně nemusíte použít ani makeup, ani pudr a i tak působí na pleti krásně. Je to taková ideální rychlovka na úplně přirozený look, stačí krémová tvářenka, lesk na rty a řasenka a je hotovo :-)!
Klasikou jsou ovšem samozřejmě tvářenky pudrové, které já osobně dávám pouze na makeup, samostatně se mi nelíbí, obličej mi bez pudru nebo makeupu s pudrovou tvářenkou přijde takový "nedodělaný".

Kam s tvářenkou: podle typu obličeje je více způsobů, kam tvářenku nanést. Já osobně nanáším na lícní kosti až směrem ke spánkům.

  • kulatý obličej -  naneste na lícní kosti a kopírujte jejich tvar, ale ne až ke spánkům
  • oválný obličej - na lícní kosti, kopírujte jejich tvar až ke spánkům
  • hranatý obličej - na jablíčka (vystouplá místa, když se usmějeme)
  • protáhlý obličej - vodorovně v rovině směrem k ušním lalůčkům

Jako spravný NYX maniak mám - řekla bych - docela rozsáhlou sbírku jejich tvářenek, omlouvá mě ale snad to, že nelíčím jen sebe, takže potřebuji výběr z více odstínů :-)....


PUDROVÉ TVÁŘENKY: nanáším štětcem na tvářenku na hotový makeup (pudr)

NYX  Blush:

Angel- světle růžová s jemným shimmerem, moc hezká barva použitelná hlavně pro bledulky na denní líčení
Natural- přírodní starorůžová barva bez třpytek i shimmeru, naprosto neutrální, vhodná pro všechny barevné typy a na denní líčení úplně ideální
Peach- krásná broskvově růžová tvářenka, opět bez shimmeru či třpytek, univerzálně využitelná



NYX Mosaic powder:

Rosey- tvářenka se skládá z pěti růžových odstínů, takže si intenzitu a odstín růžové můžete namíchat přesně podle svého gusta, některé barvy jsou čisté bez shimmeru, některé obsahují jemný třpyt, všestranně využitelná tvářenka
Plummy- odstíny fialkové a hnědé, tvářenka je malinko tmavší,takže není pro úplné bledule, ale zase se s ní dají jak krásně vykreslit kontury obličeje, tak dobarvit líčka, bez třpytek či shimmeru


KRÉMOVÉ TVÁŘENKY: nanáším prsty nebo štětcem na krémovou tvářenku na plet bez makeupu nebo s makeupem

NYX Cream Blush:

Boho Chic - přírodní růžová a miniaturními stříbrnými třpytečkami, vhodná pro bledulky, na tmavší pleti spíše pouze jako rozjasňovač, můj absolutní favorit
Golden- hnědobéžová barva se zlatými třpytkami, úžasná hlavně v létě na opálené pleti, krásně rozjasní, není třeba rozjasňovač
Hot Pink - tuhle barvu jsem vzala spíš ze zvědavosti a taky proto, že neonky jsou v kurzu, takže na jaře a v létě jistě najde svoje využití, na fotce v silné vrstvě vypadá opravdu jedovatě a děsivě, ale věřte, že pokud nanesete jen maličké množství, docílíte krásné růžové bez třpytek či shimmeru, takže je to i přes počáteční šok poměrně dobře využitelná barva, i když pro úplné bledule jako jsem já, se zřejmě přiliš nehodí, je třeba nejvyšší opatrnosti při nanášení :-)


A co v a tvářenky? Také jste tvářenkoví mainaci? Používáte? Jaké barvy a jakou konzistenci máte nejraději?

You May Also Like

15 komentářů

  1. Můžu se zeptat kde kosmetiku NYX kupuješ? Ještě jsem na ni nikde nenarazila :) A když jsi psala, že nelíčíš jen sebe, tak ty děláš vizážistku nebo něco takového? :)Sakra já jsem ale zvědavá! :D

    OdpovědětVymazat
  2. @L.: :-) klidně se ptej :-), já kupuji NYX na www.cherryculture.com , ale ted, co zavedli od 1.4. DPH 20% na dovoz nad 22EUR, tak už si toho asi moc neobjednám :-(, ještěže mám docela zásobu :D....ale jinak je to spolehlivý a hodně známý eshop, nemusíš se bát objednat ;-). A líčím převážně na focení, ale i na plesy nebo svatbu, vizážistka ale nejsem, nejsem profík,je to jen můj koníček :-).

    OdpovědětVymazat
  3. Krásná sbírka! Já teď taky začínám dost ujíždět na tvářenkách, ale zatím dost zápasím s těma krémovýma (teda mám na zkoušku zatím jen jednu) a ne a ne se to naučit!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ..tak to jsme dvě..taky na nich začínám ujíždet..vždycky mě štve,že nějakou ještě nemám:D..co je to s náma?:DD

      Vymazat
  4. musím si aj ja nejakú zaobstarať ale neviem aká by sa mi hodila neporadíš mi?
    Som veľmi bledá mám blond vlasy a hnedé oči a líčim sa väčšinou len jemne s hnedými tieňmi a gelovou linkou

    OdpovědětVymazat
  5. @Míno, já zase krémový miluju,ale taky mi to nejřív nešlo, ale fakt to staší jen "rozpatlatů prstama doztracena, fakt rychlovka a výsledek super :-)

    @Alica: já bych to viděla na světlou meruňkovou barvu, broskvovou nebo korálovou, podle popisu by ti mohly sedět teplejší barvy, máš pihy na sluníčku? určitě by šla i béžová tvářenka se zlatými odlesky nebo béžovooranžová, světloučká cihlová a pododobně,ale chtělo by to detailní fotku na denním světle, aby se to dalo určit na 100%, ale podle popisu a fotek,co jsem viděla u tebe na blogu, bych to viděla takhle :-)

    OdpovědětVymazat
  6. na tvářenky mám taky úchylky. a od nyx toho doma moc nemám, vlastně ani nevím proč. asi se budu muset zamyslet... protože ta jedovatá růžová a ta švestková vypadají úžasně.

    OdpovědětVymazat
  7. Tvářenka je nutnost, ale krémovou jsem ještě nezkoušela.. používám spíš takovou červeno-oranžovou, růžovou jsem si koupila dvakrát a každou jsem použila jen jednou.. nějak se v tom necítím..:-) Nicméně od té doby co je používám se mi obličej bez tvářenky zdá jaksi neúplný :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Vážně super sbírka :) já tvářenky moc nepoužívám, jenom když se špatně vyspím, tak abych si dodala trochu barvy =D
    hrozně mě zaujala ta první krémová tvářenka, možná že bych něco podobného vyzkoušela :)

    OdpovědětVymazat
  9. wau tak tomy sa hovori zbierka:)), ja mam kremovu od maxfactoru, a chce to troska cviku na nanasanie, ja zvacsa pouzivam mensi stetec na licka od dermacolu

    www.mysweetsttrawberries.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  10. nyx miluju!!a pro ty kdo neví kde si to objednat a taky pro tebe ,na aukru toho mají habaděj ,hlavně uživatelka 1000-ideas..má tam úplně vše a za úžasné ceny:))

    OdpovědětVymazat
  11. @Veronique: díky za tip, určitě mrknu a myslím, že zvláště ted, po zavedení DPH nad 22EUR se bude český prodejce hodit :-)!

    OdpovědětVymazat
  12. Jsem unešená! Tvůj blog jsem potkala dnes poprvé a už ho miluji! Miluju NYX a ty tu máš takové perfektní články!!! Tvářenka je moje nejoblíbenější líčidlo. Jak teď byla ta 505 sleva, hned jsem si jich několik musela objednat! Perfektní :)

    OdpovědětVymazat
  13. @Malltynka: mockrát ti děkuju, tohle číst mi dělá obrovskou radost a hned vím, že si to tu nepíšu jen sama pro sebe, fakt jsi mě moc moc potěšila, jsi zlatá :-)!

    OdpovědětVymazat
  14. Nemáš za co děkovat! Já moc děkuji za to, že někdo píše něco, co mě baví a jsem do toho naprosto uchvácená!!!

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!